Mitä HIFK tarkoittaa teille?

  • 104 134
  • 303

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Itse koko nuoruuteni kantakaupungissa viettäessäni en kyllä rehellisesti nähnyt pahemmin eroa pääkaupunkiseudun asukkaiden kesken.

Tämähän menee taas "ohi aiheen", mutta menköön...

Mitähän "eroa" nillä nyt sitten voisi muka olla? Helsinkihän koostuu kantakaupungista ja satelliittialueista, niinkuin kaikki muutkin maailman pääkaupungit. Tottakai Vesalalla ja Westendillä on eroa, mutta se johtuu ihan muista jutuista, kuin kuntarajoista.

Itse ulkomailla asuneena hämmästelen aina sitä, että ihmiset eivät tajua mitä koko käsite tarkoittaa, vaan puhuvat Espoosta tai Vantaasta "kaupunkeina"? Lontoohan on hyvä esimerkki kaupungista, jossa asuu alle 200.000 ihmistä, mutta sen ympärillä on 30? Espoota ja Vantaata... hallinnollisia "itsenäisiä" yksiköitä, joissa asuu yhteensä miljoonia ihmisiä. Nehän ovat vain esikaupunkeja. Samoin Nacka ja Solna Tukholmassa... ei niillä mitään itsenäistä identiteettiä ole, eikä pidäkään olla. Paitsi ehkä kaupungilla töissä olevien byrokraattien ja virkamiesten mielestä.

Pk-seudun kuntien itsenäisyys ja lapsellinen kotiinpäinvetäminen on maksanut veronmaksajille yhteensä varmaan satoja miljardeja. Ei se kyllä mun mielestä ketään palvele, että yksi kaupunki on keinotekoisesti jaettu neljään osaan.

Vantaa, eli Helsingin mlk:han kuuluu jo ihan historiallisesti Helsinkiin. Helsingin Maalaiskunnan keskus oli aikoinaan Malmi. Espoollahan on kauppalana vähän erilainen historia, mutta kyllä mä Tapiolassa asuessani koin olevani paljon enemmän "Helsingissä", kuin silloin kun asuin opiskeluaikana Pihlajamäessä Liusketiellä. Tapiolassa melkein kaikki kaverit olivat Helsingistä kotoisin... ainakin vanhempien kautta, Pihlajamäessä 99% jengistä oli landelta, joka oli kyllä ihan hauskaa sekin. :-) Samoin jos katsotaan esim. Kalliossa asuvaa porukkaa, niin aivan helvetin suuri osa on maalta tulleita opiskelijoita. Jossain Espoon Haukilahdessa asuu sataprosenttisen varmasti enemmän syntyperäisiä Helsinkiläisiä.

No joo. Siinä olen samaa mieltä, että "Stadi" on kantakaupunki (ja EHKÄ Laru ja Munkka, rimaa hipoen), ja loput ovat vaan lähiöitä. Ja koko pk-seutu jakautuu mulle enemmänkin itä-länsi-akselilla kahtia, Hämeenlinnanväylän molemmin puolin. En mä ainakaan Stadilaisena ole koskaan voinut käsittää, mitä ideaa on "Espoolaisuudessa", vaikka siellä yli 10 vuotta asuinkin. Paikkana loistava, mutta kaupunkina täysin absurdi. ;) Mutta tottakai jos on siellä kasvanut, niin sitä voi olla "Tapiolalainen" tai "Olarilainen"... samalla tavalla kun voi olla "Kannelmäkeläinen" tai "Myyrmäkeläinen".

Itse en ole koskaan paljon perustanut mistään kotiseutuhommasta... se on juuri sitä pikkukaupungin nurkkakuntaisuutta, jota ei pk-seudulla niin paljon (onneksi) ole. Sehän juuri erottaa Helsingin muista kapungeista ja tuo mukanaan suvaitsevaisen, rennon ilmapiirin ja henkisen vapauden. Isoäidin mielestä muuten ainostaan maalaiset puhuivat slangia... joka onkin Kallion, Sörnäisten ja Hermannin maalta muuttaneiden työläisten kehittämä murre. Joten ei tämä kaupunkilaisuus ja "Stadilaisuus" nyt niin vanha ja perinteikäs juttu vielä ole, vaikka isoisä olisi sattunut "Valkan kundeja" olemaankin... ainakin jos historiallisesta perspektiivistä hommaa tarkastellaan. Kaikkein junteinta hommaa on muuten jollain osoitteella brassaileminen... tyyliin "mä en suostu asuun muualla kuin Eirassa". Yleensä asialla ovatkin landelta muuttaneet vuokralaiset, venäläiset maksulliset naiset... tai sitten Stadilaiset pumpulissa kasvaneet "pappa betalar" kermaperseet, jotka eivät ole tehneet elämässään päivääkään rehellisiä töitä.

PS: HIFK:n matsien jälkeen olen huomannut, että ruuhkat on aina paljon pahemmat Tukholmankadun, Paciuksenkadun ja Munkan/Espoon suuntaan, mutta ei niinkään Itäsuuntaan. Voisikohan kenties johtua siitä, että aika monet Helsingissä syntyneet suurten ikäluokkien edustajat (ja IFK:n vanhat kannattajat) asuvat nykyään Espoossa? Siellähän se Hagmankin asuu. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Avatessani tämän ketjun, olin kiinnostunut siitä että mitä mieltä Jokerifanit ovat IFK:sta. Syystä tai toisesta tähän ketjuun ovat kirjoitelleet moni muu "ei-Jokerifani" siitä mitä mieltä he ovat IFK:sta tai Jokereista , puhumattakaan julleista ja siitä mitä mieltä he ovat Jokereista. Not intrested! Ei voi mitään, elämä on.

Sitten asiaan. Uutta ketjua en nähnyt tarpeelliseksi avata seuraavaa pähkinää varten. Tämän ketjun alle se mahtuu aivan mainiosti.

Eli mitä mieltä Te Jokerifanit olette IFK:n tämänhetkisestä tilanteesta? Mielestäni svenssoneiden tilanne on aika surkuhupaisaa, en nimittäin muista että milloin viimeksi heillä näin huonosti olisi mennyt. Täytyy kuitenkin muistaa että 6p. lisäys nostaisi IFK:n 6:ksi. Mutta tilastot puhuvat karua kieltään. Hifk on tällä hetkellä liigan ylivoimaisesti alisuorittanein "brändi". Kärppienkään mahalasku ei vedä vertoja Hifk:n peliesityksille. Itse nautin "brändin" tilanteelle, uinuvalle jättiläiselle.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Hifk on tällä hetkellä liigan ylivoimaisesti alisuorittanein "brändi". Kärppienkään mahalasku ei vedä vertoja Hifk:n peliesityksille. Itse nautin "brändin" tilanteelle, uinuvalle jättiläiselle.

Itseäni lähinnä tietyllä tavalla vituttaa ja naurattaa "Pahan isonveljen" konttaaminen. Vuosikaudet Iso&Paha&Ilkeä on uhonnut,suoranaisesti vittuillut ja pyrkinyt pääsääntöisesti kyykyttämään kaikkia muita (tämä siis 80-90 vuosina.) Joka vuosi mitä olen lätkää seurannut, niin Hifk on ennen kausien aluissa lähtenyt kovalla uholla liigaan ja mitäpä siitä useampina vuosina on seurannutkaan? Tämä ja überstadilainen asenne pisti pienen maalaispojan pään ympärillä olevan vanteen niin kireälle, että silloin kun Jokerit nousi, niin sympaattinen pikkuseura sai välittömästi ihailuni osakseen, ja syljeskelin HIfk:n suuntaan vuosikaudet.
Noh vuodet ovat vierineet ja kokemusta ja ehkä osin viisauttakin on tarttunut mukaan jolloinka olen huomannut varsinkin JA:n lukija/kirjoittaja kantaan liityttyäni että löytyy niitä asiallisia Hifk kannatajia/kirjoittajiakin, sekä mitkä ovatkaan ne perimmäiset syyt tälle Hifk-brändin elostelulle ja rietastelulle. Joten olen loppujen lopuksi tullut siihen johtopäätökseen että elo ilman Hifk kahinoita missä muodossa tahansa on kuin talvi ilman lunta. Eli naureskelen konttaukselle mutta toivon että pysyvät liigassa mukana. Sillä ilman Hifk:ta elo olisi pääkaupunkiseudun kiekkoskenessä aika harmaata.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
En oikein tiennyt mihin tämän laittaa, mutta mitä cobol tarkoitit sillä että Harkimo ei halua kohdata IFK:ta puolivälierissä. Tuolla Jokerit vs Blues otteluketjussa sanoit, jotenkin näin: "Paljonkohan Harkimo on maksanut Hanlonille, että Jokerit ei kohtaisi IFK:ta".[HUOM! Ei sanatarkka käännös]. Tämä skenaariohan tietäisi Jokereillekin enemmän rahaa ja onhan mahdollisuudet hyvät kaataa HIFK.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En oikein tiennyt mihin tämän laittaa, mutta mitä cobol tarkoitit sillä että Harkimo ei halua kohdata IFK:ta puolivälierissä. Tuolla Jokerit vs Blues otteluketjussa sanoit, jotenkin näin: "Paljonkohan Harkimo on maksanut Hanlonille, että Jokerit ei kohtaisi IFK:ta".[HUOM! Ei sanatarkka käännös]. Tämä skenaariohan tietäisi Jokereillekin enemmän rahaa ja onhan mahdollisuudet hyvät kaataa HIFK.
cobol on taas syönyt sieniä ja kokonaisuus hämärtyy. Kunhan veti "värikynällään" tämän kortin esiin ja saa sillä huomiota aikaan.

Itse aiheeseen. Hifk on edelleen vihollinen numero Uno. Yleensä haluan Hifk:n vastaan silloin kun oma peli tökkii pahasti - paikalliset ovat kolikon heittoa. Tällä hetkellä on aika skitso fiilinki, toisaalta kukaan ei halua Hifk:ta vastaan sen hyvien otteiden vuoksi. Toisaalta Jokerit koomailee, tämähän olisi hyvä lähtö paikalliselle 50-50 kelpaa Jokereille, tuon parempia prossia ei saada mistään tei ketään vastaan.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Aika hauska lukea jullien palstalta heidän epätoivoa. Tottakai HIFKlle toivoo aina huonoa kautta mutta sentään konkurssia, hah hah... Mutta kyllä heidän tilanteensa ymmärtää, mennyt muutama asia penkin alle lähivuosina. Ei kyllä Ilmalan tilanteessa voi henkseleitä paukutella mutta kuitenkin.
 

zidane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Canadiens, Jokerit
HIFK on rakas vihollinen. Rakas tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että naapuri on joukkueista numero 2, heti Jokereiden jälkeen. Jos "oma joukkue" ei menesty, toivon HIFK:lle parasta. Vihollinen kuitenkin siinä mielessä, että paikallisvastustajan voittaminen on hienointa voittamista.

HIFK on joka tapauksessa organisaationa hieno, ja joillain tasoilla jopa kadehdittava. Vaikka Pena et al. ovatkin ryssineet aika isolla kädellä viimeisinä aikoina, on HIFK:lla tietty identiteetti säilynyt ja jatkuvuudesta on pyritty pitämään kiinni. Siellä ei ole joka vuosi ostettu uutta Ässä-arpaa ja oletettu voiton osuvan taas omalle kohdalle...
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Onhan tuo Granlundin hehkuttaminen mennyt ihan överiksi, kaverille asetellaan jo sankarin viittaa. "Messias Granlund". Onhan hänessä erittäin paljon potenttiaalia, sitä en kiellä, mutta raja johonkin. Voisko syy olla median keräämä huomio, Media-arvo on kuitenkin tärkeää, niin yksittäiselle pelaajalla kuin koko organisaatiolle. Hyvä ifk, lisää näitä..
 
Onhan tuo Granlundin hehkuttaminen mennyt ihan överiksi, kaverille asetellaan jo sankarin viittaa. "Messias Granlund". Onhan hänessä erittäin paljon potenttiaalia, sitä en kiellä, mutta raja johonkin. Voisko syy olla median keräämä huomio, Media-arvo on kuitenkin tärkeää, niin yksittäiselle pelaajalla kuin koko organisaatiolle. Hyvä ifk, lisää näitä..

Pulkkinen on myös "super-lupaus" sen enempää näitä panematta järjestykseen. Päässyt ehkä vähän vähemmällä Micken kerätessä median huomiota myös kentän ulkopuolisten asioiden takia. Eiköhän suuri osa hehkutuksesta (meiltä ja etenkin medialta) tule siitä että meillä suomessa ei paljoa viime vuosina ole tullut näitä lupauksia. Kulmavääntäjiä ym. kyllä tulee joka vuosi, mutta onhan se kiva kun tulee myös vähän erikoislaatuista taitoa.

Pitkä on toki matka vielä kv-huipulle, mutta mielenkiintosta seurata.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Pitkä on toki matka vielä kv-huipulle, mutta mielenkiintosta seurata.

Totta. En muuta toivoisikaan että MG varattaisiin korkealla varaunumerolla taalajäille 1-2 vuoden päästä. Tämä edellyttää kuitenkin hyvää kauttaa täällä pohjolassa. Sitä en vaan ymmärrä miksi hänestä on tehty (ifk-fanileiri) niin iso nimi. Ihan kuin hän olisi se joka vie teidät loppuun asti.
 
Sitä en vaan ymmärrä miksi hänestä on tehty (ifk-fanileiri) niin iso nimi. Ihan kuin hän olisi se joka vie teidät loppuun asti.

Ehkä ihmisten kiinnostus häneen on isoa, jopa melkeen suurinta joukkueessa. Mutta en usko että kovinkaan moni uskoo että hän on se pelaaja johon homma ratkeaa, kyllä siellä on vielä tällä kaudella muut pelaajat.

Tosin OJ pelasi about saman ikäsenä todella kovan kauden, ja teki mukavat pisteet. Ollilla tosin koko ja fysiikka riitti paremmin, mutta ei ollut ehkä yhtä taitava.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Hyvä ifk, lisää näitä..

Yeps! Kauden jälkeen vähän viisaampana mulle lyötiin luu kurkkuun, MG on SM-liigan mittapuulla kova pelimies. Ei siitä kahta sanaa.

Iltasanomien nettiliite väittää Hifkn stadin herraksi hankintojen myötä. Omasta mielestäni hankinnat Peltonen & Riksman kyykyttää todellisuudessa Jokereiden hankinnat, ainakin mediaarvolla joka on tässä bisneksessä tärkeää. Saa nähdä sitten mitä se on pelillisesti. Järvinen on lahjakas molari mutta Riksman vie tässä voiton. Yksi paskempi kausi ei Juusosta paskaa tee. En näe hänessä mitään floppaamisvaaraa, tasaisen hyvä maalivahti jolla meni viimekausi penkin alle mutta taisi mennä koko joukkueellakin. Ei Narreilla ollut kuin muutama onnistuja, Hentunen, Linkan... Jos Juuso on paska niin on myös Pirneskin. Hiuksista kiinni ja vittuun. (en väitä Pirnestä paskaksi, pelkkää provoa)

Peltosen oisin halunnut nähdä Ilmalassa mutta kun julli haluaa kotiin, minkäs teet.

Onneksi olkoon IFK.
 

Kipelov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiovan fasistijuntta
Kun esiteininä 90-luvun alussa aloin ymmärtää kiekosta jotakin, IFK edusti minulle karkeasti sanottuna väkivaltaa, uhoamista, vääränlaista ylpeyttä, sovinismia, heikomman lyömistä ja ylipäätään kaikkea negatiivista. 90-luvun lopun rymistelevä IFK sopikin jollain löyhällä tavalla tähän muottiin, ja kissapaitoja oli äärimmäisen helppo vihata kiihkeästi. Jälkiviisaasti sanottuna tämä taisikin olla kiekkofanin urani parasta ja tunteikasta aikaa, vaikka Jokerien HMV-vuodet olivat jo alkaneet. Sittemmin tunneskaala on toki tasoittunut roppakaupalla, ja IFK:ta on alkanut arvostaa sen perinteiden ja brändin vuoksi. Siis sen perinteisen brändin, ei tämän nykyisen, jonka mukaan pelaajaostokset ovat pahimmillaan suorastaan Masamaisia, ruorissa oleva koutsi valmentaa väärin ja kauden päätteeksi hävitään pleijareissa hämäläisille. Haluan takaisin sen vanhan kunnon inhottavan IFK:n! Viime vuosina paikallispelit ovat kuitenkin pääosin olleet kuin mitä tahansa runkosarjapelejä.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Tämän kevään perusteella vanhat "hyvät" ajat ovat palaamassa: IFK hankkii markkinoiden suurimman kalan ja Jokerien ykkösmaalivahdin, Jokerit haalii jämiä ympäri Suomea ja sattuu saamaan yhden hyvän paluumuuttajan. Back to the 80's?
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän kevään perusteella vanhat "hyvät" ajat ovat palaamassa: IFK hankkii markkinoiden suurimman kalan ja Jokerien ykkösmaalivahdin, Jokerit haalii jämiä ympäri Suomea ja sattuu saamaan yhden hyvän paluumuuttajan. Back to the 80's?

Ja tämä markkonoiden suurin kala sattuu vaan olemaan myös Jokereiden ex-kapteeni :) Parhaat viedään perkele, ei ole vetoa meille päin... Aika paljon on muuten viime vuosina siirtynyt Jokeri-taustan omaavia pelaajia Hifkiin; Mara, Kanki, Peltonen, Riksman, Hirso ym. :D
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huh. Valitsisin omaan joukkueeni Järvisen mieluummin kuin Riksmanin. Samoin Filppulan ennen Peltosta. Kyllä suurempi floppaamisvaara on tällä kertaa naapurilla. Entäpä Kousa vs Väänänen? Noh, mielipiteensä kullakin. :)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jätkät vetää nyt vahvasti kieli poskessa, eikö vain?

Jokerien materiaali ei kalpene IFK:lle ollenkaan tällä hetkellä, vaikka IFK "kaappasi" Jokerien ykkösmolarin ja sai ikoninsa takaisin. Peltosen paluu naapuriin olisi tapahtunut joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin, enkä oikein ymmärrä, miksi porukka edes haikailee enää Villeä meille. Hyvä pelimies varmasti edelleen, mutta ei maailmasta hyvät pelaajat lopu. Vastahan meillekin hankittiin SM-liigan pudotuspelien paras pelaaja.

Jospa ensi kaudella nähtäisiin pitkästä aikaa kaksi menestyvää jengiä stadissa?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jospa ensi kaudella nähtäisiin pitkästä aikaa kaksi menestyvää jengiä stadissa?

Ei taida tähän kylään mahtua kahta menestyvää joukkuetta samaan aikaan, floppaaminen onkin sitten paljon helpompaa. Ajatuksena erittäin tervetullut ja olisihan se hienoa, jos paikallisiin saataisiin jotain muutakin kilpailutilannetta kuin vain Stadin herruus. Jos molemmat joukkueet olisivat neljän sakissa, voisi sähköä olla huomattavasti enemmän peleissä. Tässä toive ensi kaudelle. Sori, että tulin kuokkimaan "omaan"-osioon.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Riksmanin menetys ei tällä hetkellä kirpaise ollenkaan, sillä sen verran alakanttiin meni myös Riksmanin kausi. Tasaisuutta ei löytynyt missään vaiheessa ja helppoja meni todella paljon. Paljon voi laittaa huonosti pelanneen pakistonkin piikkiin, mutta ei Riksman ollut yhtään parempi. Mieluummin nouseva Järvinen kuin hiipuva Riksman.

Peltonen on edelleen varmasti kohtuu kova tekijä liigaan, mutta on Peltsinkin tähti jo laskussa. Minskissä kausi oli vaisu, vaikka pientä nousua taisikin olla loppua kohti. Tehot olivat joka tapauksessa heikot ja alkukaudesta jopa surkeat. Pari vuotta sitten Peltonen olisi ollut huikea kaappaus, mutta nyt lähinnä kysymysmerkki.

Lisäksi HIFK:ssa lasketaan tällä hetkellä paljon Granlundin varaan ykkössentteriä kaavaillessa. Tällä hetkellä realismia on kuitenkin, ettei Granlundin kokonaisvaltainen pelitaso riitä vielä kunnolla ykkössentteristatukseen nimenomaan puolustuspelissä ja luistelunopeudessa.

Tällä hetkellä Jokereissa on mielestäni vähemmän kyssäreitä kuin IFK:ssa, mutta varmasti HIFK tulee vielä täydentämään miehistöään.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tämän kevään perusteella vanhat "hyvät" ajat ovat palaamassa: IFK hankkii markkinoiden suurimman kalan ja Jokerien ykkösmaalivahdin, Jokerit haalii jämiä ympäri Suomea ja sattuu saamaan yhden hyvän paluumuuttajan. Back to the 80's?

Ei kai tähän pitäisi puuttua, narrifanit kun ovat niin tunnettuja provoiluistaan, mutta Back to the 80`s?

Yhtään narriveskaria ei kai 80-luvulla hankittu, mutta ilmeisesti haluat nyt kertoa Melametsä-Arima -tsydeemistä. Olihan nuo pari kautta kai narreissa pelanneet ennen HIFK-kausiaan. Toki voit pitää 80-luvun isoina kaloina myös Aarre-Kari Kourulan tai Ari Kuisman, ehkä myös Jussi Lepistön?

Enivei, olisihan se hyvä juttu teille ja meille, sekä koko SM-liigalle jos pikkuhiljaa alettaisiin ottaa itseä niskasta kiinni ja palauttaa böndejengit niille kuuluville paikoille. TPS aloitti jo, eiköhän jatketa siitä.
 

nemo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stadin viralliset kingit kaikilla mittareilla kaudella 2009-2010 - HIFK.
 

Big Daddy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Maajoukkue, Suomalaiset NHL:ssä
Aikaisemmin oli vastakkain iso ja pullisteleva bättre folk förenings jne vastaan Jokereiden työläistaustainen ja pieni taitojoukkue. Siitähän toi kaikki on vissiin lähtenyt. Muistan vielä kun pimp Moberg hörötti ylimielistä naurua kun Jokerit tippui divariin: Uffa, uffa...nyt meille tulee paljon enemmän katsojia, helan går.

No ei käynyt ihan niin, mutta ei ainakaan mulla nykyisin ole mitään isompaa Hifkiä vastaan. Mun mielestä K. Jalonen on täysin väärä valmentaja Hifkille. Jos vaikka Jokerit tippuu ennen julleja, niin vilpittömästi toivon (vittuilusta huolimatta) HIFK:lle onnea päätyyn asti, vaikka toisten kannattajat ovat Kauniaisista, Sipoosta ja Savon emigrantteja ;)

Summa summarum: Toivotaan stadilaiselle lätkälle parempaa tulevaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

Big Daddy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Maajoukkue, Suomalaiset NHL:ssä
Pitää vielä täsmentää, että ainakaan mun mielestä HIFK:llä ja Jokereilla ei ole enää mitään periaatteelista eikä muutakaan kiistaa. Molemmat ovat hukanneet oman identiteettinsä ja sitä yritetään nostattaa jollain laimealla stadi/itä-Helsinki virityksellä. Toinen asia, että noita paikallismatseja pelataan liikaa.

Lisää tunnetta paikallisiin! Pissa på IFK :)
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Stadin viralliset kingit kaikilla mittareilla kaudella 2009-2010 - HIFK.
Jokerit voitti yleisömäärissä (Keksikää tähän jotain hauskaa Areenan ilmaislipuista. Tosiasia on kuitenkin, että Areenan yleisökapasiteetti on noin 13 500 ja DDR-hallin noin 8000. Muutama paikallispeli, pelit Kärppiä vastaan ja viimeinen kotipeli KalPaa vastaan nostivat yleisökeskiarvoa mukavasti. Suuri halli on Jokereille suuri kilpailuetu, joka toivottavasti realisoituu paremmin Jarmo Kekäläisen toimitusjohtajakauden aikana.), Jokerien maalivahdilla oli eniten nollapelejä, Jokerien pelaaja voitti maalipörssin ja oli korkeammalla pistepörssissä kuin HIFK:n paras pistemies. Ääh, ei jaksa enempää vääntää näitä, kun nyt on kuitenkin kesä ja kaikki. Palataan syksyllä asialle.

Pitää toivoa, että ensi kaudella ja sitä seuraavilla neljällä kaudella Helsingissä on kaksi joukkuetta, jotka molemmat saisivat puolestani olla joka kaudella neljän parhaan joukossa. Lienee liikaa toivottua, mutta ainahan sitä saa toivoa. HIFK on rakas paikallisvastustaja, jolle ei koskaan voi toivoa menestystä, mutta toisaalta jonka menestys tekee hyvää paikallistaistoja ja paikalliskiimaa ajatellen. Nuorempana sitä otti HIFK:n menestys tosi koville ja vuoden 1998 mestaruusjuhlien seuraaminen oli todella kova paikka minulle. Nyt vanhemmalla iällä sitä on vähän rauhoittunut ja vaikka HIFK:n menestys ottaa edelleen koville, niin sen kuitenkin kestää nykyään paljon paremmin. Onneksi lähipiiriin ei kuulu yhtään HIFK-fania, jolta Jokerien tappion hetkillä tulisi kovia kuittailuja. HIFK-faneja kyllä löytyy suvusta, mutta sieltä suunnasta ei kuittailuviestejä tule.
 
Viimeksi muokattu:

Grafite

Jäsen
Itse olen Espoosta (eli en ehkä otsikon kohderyhmää) mutta minulle HIFK on aina ollut joukkue, joka panostaa omiin kasvatteihin (IFK tuottaa varmasti eniten liigatason pelaajia) ja Jokerit taas on jo pitkään ollut hajuton ja mauton Hjalliksen ostojoukkue. Kaipaan niitä aikoja, kun Jokereilla oli violettivihreät paidat ja kaikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös