Avautuuko SM-Liiga? Uusi sarjajärjestelmä?

  • 281 126
  • 2 261

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Jos D-Team voittaa niin se voittaa ja se ottaa pattiin, koska silloin jää vuoden mahdollisesti tunteikkaimmat pelit kokematta. En minä ole väittämässä etteikö se voittaessaan voittoa ansaitsisi. Nauttikaa siitä sitten siellä Jyväskylässä (ja Tampereella), kai muita saa ottaa pattiin.
Nimenomaan. Tässä on nyt jyväskyläläisten taholta kilvan alettu kyhäämään olkiukkoja, kun taas suuri yleisö haluaa Jokipoikien voittavan vain sen vuoksi, että sillä on karsintapeleissä mahdollisuus nousta ylöspäin. Itsekin haluaisin nähdä karsinnat joissa molemmilla osapuolilla on aidosti panosta; toinen voi tippua ja toinen nousta. Ei mitään sen suurempaa antipatiaa siis D-Teamia kohtaan, kuten ei nähdäkseni muillakaan tähän ketjuun kirjoittaneilla joten nuo marttyyri-viittaukset menevät kyllä pahasti metsään. Samaa termiä voisi kyllä käyttää muutamasta D-Teamin kannattajan kirjoittelusta, kun nokkiin otettiin mielestäni täysin ymmärrettävästä näkökannasta.

Yksinkertaistettuna:
-Paras joukkue voittaa tänäkin vuonna Mestiksen
-Moni toivoo karsintapelien panoksien takia, että se on Jokipojat
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
[OT]
Hei dafjkl!
En minä martyyriksi ryhdy enkä ole keneltäkään kieltämässä laatu- tai teonsanojen käyttöä. Enkä ole huolissani olla-verbin ylivallasta. En tuossa omassa tuotoksessani ottanut kantaa strukuralistiseen kielitieteeseen, konnotaatioihin enkä semiotiikkaan merkin arbitraarisuudesta puhumattakaan. Rautalangasta: joukkue x:n fani valittaa vastustajan valmentajan kommenteista. Joukkue y:n fani syyttää sitten x:ää itkemisestä. Eriävän mieleipiteen ilmaisemisen yhteydessä vastapuolen leiristä kaivetaan tuo itkukortti heti esiin. Mielestäni itku/itkeminen/itkuinen/kyynel/räkä tasolle vajoaminen ei vie keskustelua eteenpäin vaan vesittää sen (esim. Jyp-KalPa ja KalPa-HIfki otteluketjut). Siksi rinnastin sen ns. natsikorttiin. Kielessämme lienee muitakin ilmaisuja olevan käytettävissämme - kaitten.

Äläpäs nyt Holocaust rupea marttyyriksi. Tai vertaa itkuvirsi sanan käyttöä mihinkään natsikorttiin. Seuraavaksi ei kaiketi voisi käyttää tällä palstalla yhtään adjektiivia, attribuuttia tai adverbiaalia. Sitäkö oikeasti ajat takaa.
-clip-
Nyt tartuit yhteen sanaan - mitä se sitten kertoo itse keskustelun eteenpäin viemisestä - no siihen en ota kantaa.

Edellinen viestini ei ollut mikään henkilökohtainen hyökkäys sinua kohtaan (saanen sinutella?). Tuo itku-sanan näkeminen aiheutti vain ns. lievää närkästymistä. Piis ja lööw vaan sinne Keski-Suomeen. Omasta mielestäni törmään tuohon itkukorttiin turhan usein. Pilkun piippiäkö? Ehkä. Siksi siis tartuin siihen ja toivon, että itse kukin miettii millä tavoin kommunikoi. Toivoisin, että eriäistä mielipiteistä huolimatta keskustelu pysyy rakentavana ja argumentoinnin tasolla laadukkaana.

Sinä kyllä kykenet erittäin laadukkaaseen keskusteluun. Itsestäni en voi sanoa samaa.
Tämä tästä itkemisestä.
[OT ohi]

Asiaan: Jokipojat ovat kahden voiton päässä Ilveksen haastamisesta.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Mitään ei minulla ole D Teamia vastaan, mutta silti toivon Jokipoikien voittoa. Ihan siitä syystä, että karsinnoissa olisi panosta ja karsivalla mestisseuralla oikeasti mahdollisuus nousta liigaan. Paras joukkue tietysti voittaa, se on selvä. Olisi vaan karsintojen osalta sääli, jos ne pelataan turhaan.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
suuri yleisö haluaa Jokipoikien voittavan vain sen vuoksi, että sillä on karsintapeleissä mahdollisuus nousta ylöspäin.

Minä lupaan ettei Jokipojat pelaa kaudella 2010-2011 SM-liigaa. Ja edellä mainittu ei ole tarkoitettu aliarvioinniksi Joensuuta kohtaan. Fakta on vaan se ettei Jokipojilla ole pelillisesti mitään jakoa Ilvestä vastaan. Ja mikäli Ilvekseltä sattusi loukkaantumaan vaikka kolme maalivahtia, ei Jokipojat nousisi silti koska he ymmärtää itse ettei nousussa tässä kohtaa olisi seuran kannalta mitään mieltä ja oikeasti he ei edes halua nousta tänä vuonna.

Mielestäni avoin liiga palvelee pelkästään Mestistä. Onko tämä sitten suomalaisen kiekkoilun etu? Mielestäni ei välttämättä. Tälläkin hetkellä on 4-5 vuoden liigaprojekteja, joilla ei ole mitään todellista päämäärää. Tuollaisia projekteja täytyy ylläpitää jotta uskottavuus sponsoreiden ja katsojien silmissä säilyy. Kenen etua tuollainen palvelee?

Olen perustellut näkemystäni väsymiseen saakka sillä että tasoero on kasvanut tavoittamattomaksi. Mielestäni avoimessa liigassa on järkeä, mikäli on olemassa sellaisia nousijakandidaatteja, jotka oikeasti pyrkivät liigaan joukkueella jolla on realistinen mahdollisuus välttää jumbosija. Nousijan pitää olla valmiiksi liigajoukkueen tasoinen jo noustessaan. On hyvä muistaa että ammattikiekkoilijoista suurin osa on tehnyt pelaajasopimuksen johonkin ennen kuin kuluva kausi on pelattu loppuun. Esim. Jokipojat ei pystyisi rakentamaan ensi kaudeksi liigajoukkuetta isolla rahallakaan, koska liigatason pelaajia ei yksin kertaisesti ole riittävästi vapaana.

Avoin sarja on oikeasti hyvä juttu silloin kun kyseessä on joko kaksi ammattilaissarjaa tai vaihtoehtoisesti kaksi amatöörisarjaa. Kumman vaihtoehdon haluatte? Ja kuinka toteutetaan?
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Mielestäni avoin liiga palvelee pelkästään Mestistä. Onko tämä sitten suomalaisen kiekkoilun etu?
Ensinnäkin se tasoero oli vuosi sitten parin sentin verran. Ja kerrotko mitä hyötyä suljetusta liigasta on, jos esim. SaiPa päättää vetää kauden 50 000 euron budjetilla ilman mitään pelkoa sanktioista tai putoamisesta. Kyllä hyöty on molemminpuolinen kun sarjan heikommillakin joukkueilla on jokin pakko satsata ja kehittyä.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni avoin liiga palvelee pelkästään Mestistä. Onko tämä sitten suomalaisen kiekkoilun etu? Mielestäni ei välttämättä. Tälläkin hetkellä on 4-5 vuoden liigaprojekteja, joilla ei ole mitään todellista päämäärää. Tuollaisia projekteja täytyy ylläpitää jotta uskottavuus sponsoreiden ja katsojien silmissä säilyy. Kenen etua tuollainen palvelee?

Kenen etua se palvelee, että SaiPa roikkuu siellä sijoilla 11-14 vuodesta toiseen? Ai niin tietysti, SaiPan etua ja parin muun seuran jotka ovat samoilla sijoilla. Pääasia että nollatulos tehdään taloudellisesti ja ettei ole pelkoa putoamisesta.

Oikeasti suljettu liiga palveli ehkä viiden liigaseuran etua. SaiPa on yksi niistä ja siksi huolestunut kirjoituksesi suomalaisesta jääkiekosta aiheutti ns. kahvit näppikselle -reaktion.

Tasoero sarjojen välillä joka on toki kasvanut tulee kyllä pienenemään ajan kanssa ainakin liigan huonoin-Mestiksen kärki vertailussa.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Mielestäni avoin liiga palvelee pelkästään Mestistä.

Kyllä näitä "hienoja" kommentteja taas riittää, pistää ihan veren kiehumaan. Ehkä täytyy vaan pysyä pois tästä viestiketjusta, mutta täytyy silti ääneen ihmetellä miten jotkut SM-Liigafanit voivat olla niin sokeita etteivät näe avoimen liigan hyötyjä? Joillekin se oma joukkue on näköjään niin paljon tärkeämpi kuin jääkiekon tila yleisesti että näitä viisauksia saa täällä jatkuvasti lukea. Tottakai peräpään joukkueen faneja pelottaa ja ottaa päähän ajatus että heidän oma joukkue saattaa tippua, mutta ei se silti ole mikään huono asia koko suomalaisen jääkiekkoilun kannalta, päinvastoin. Mitä paremmin Mestiksellä menee, sitä paremmin menee myös suomalaisella jääkiekolla.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Oikeastaan ensin lyhyesti tuohon Holocaustille, että menetämättä sen kummemmin semiotiikan syövereihin, on pakko myöntää, että vastauksesi vielä tuohon itku-alkuisten sanontojen käyttöön on kyllä aika naseva.

Ja on totta sekin, että JKL:ssä meidän on tajuttava tämä aitojen karsintapelienkin halu, mikä useilla aktiivisilla jatkoaikalaisilla on. Mutta uskomme ja toivomme, että D Team kaukalossa näyttää kuitenkin niille haluille pitkää nenää. D Teamin olemassa olo palvelee koko jyväskyläläisen jääkiekon kehittymistä ja huipputasolla säilymistä - siinä tärkein syy kannattaa täällä meillä päin D Teamia. Ei sen kummempi kuin Vaasassa, Kouvolassa tai Joensuussa. Meilllä sattuu vain olemaan kaksi seuraa ja yhteistyössä keskenään. Vaikka D Team olisi edelleen Diskos, ei JKL:n talousalue kantaisi kahta joukkuetta liigassa. Mutta Mestiksen mestaruuteen mieluusti D Teamin kannustamme. Olisihan se aika ainutlaatuinen saavutus JKL:ssä, jos JYP vielä samalla kaudelle voittaisi sitten liigan.

Dieppen tavoin olen kyllä sitä mieltä, että tänä vuonna on aivan sama, kuka Ilvestä vastaan pelaa, koska itsekään en usko, että paras seitsemästä sarjassa tänä vuonna Jokipojillakaan riittäisi paukkuja Ilvestä vastaan, tuskin D Teamillakaan. Kumpikin ainakin yhden kotipelin voi kyllä itselleen vääntää. Taloudellisesti epäilen, onko Joensuussakaan haluja lähteä Liigaan - löytyisikö riittävästi paukkuja. Mutta avoin sarja on hyvä. Eipä myynyt Ilveskään kaikkia pelimiehiään pois ennen helmikuuta, kun kausi on pelattava loppuun kunnialla. Siinä mielessä palvelee avoimuus myös Liigaa ei vain Mestistä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Vähän tuntuu, että tässä menee nyt kieliposkessa kirjoitettuun miinaan, koska eihän tuollaista kukaan voi tosissaan kirjoittaa, mutta vastataan nyt kuitenkin.

Mielestäni avoin liiga palvelee pelkästään Mestistä. Onko tämä sitten suomalaisen kiekkoilun etu? Mielestäni ei välttämättä. Tälläkin hetkellä on 4-5 vuoden liigaprojekteja, joilla ei ole mitään todellista päämäärää. Kenen etua tuollainen palvelee?

Itse ainakin näen kaiken toiminnan kehittämisen Mestis-paikkakunnilla, siis myös juuri näiden päämäärättömien liigaprojektien, palvelevan suomalaista kiekkoilua varsin paljonkin. Lisäksi avoin liiga pakottaa myös usean liigaseuran oman toimintansa kriittiseen arviointiin ja reagoimaan muullakin tavalla kuin realisoimalla avainpelaajat tammikuussa Sveitsin B-liigaan tai Ruotsin divariin. Tällaisesta toiminnasta kun on täällä Kaakonkulmallakin vahvat perinteet..

Liiga noin tuotteenakin on imagoltaan varsin pöhöttynyt ja karsintojen tarpeellisuudesta kertoo hyvin niiden esimerkiksi viime keväänä herättämä kiinnostus. Minusta se, että jääkiekko kerää positiivista julkisuutta tuossa mitassa kuin vuosi sitten nähtiin, on juurikin sitä suomalaisen kiekon hyödyttämistä. Onpa Mestis-kiekko tainnut kiinnostaa myös sinua, kun olet Kouvolan halliinkin jaksanut raahautua.

Edelleen allekirjoitan aikalailla täysin sen mitä mukahauskasti suljetus liigasta vähän reilu vuosi sitten kirjoitin:

cottonmouth keväällä 2009 kirjoitti:
Ketä oikeasti edes kiinnostaa jotkut karsinnat, eihän niitä edes televisioitu, koska kysyntä ei kohdannut tarjontaa. Marginaalin viihdettä, jos sitäkään. Kyllähän se on huomattu miten liigan pelillinen taso ja kansainvälinen arvostus ovat kohonneet silmissä viimeisen vajaan vuosikymmenen ja suljetun liigan aikana. Tänä aikana liigakiekkoilusta on myös tullut kauttaaltaan kannattavaa bisnestä seuroille, kun ne ovat saaneet rauhassa hoitaa talouttaan ilman karsintapeikkoa ja ovatkin näin pystyneet välttämään paikoilleen jämähtämisen, niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin. Suljettu liiga on ollut selkeästi koko suomalaisen kiekkoilun etu, eikä vain dynaamisten liigaseurojen.

Vai miten se meni..

Tuosta tasoerosta en jaksa alkaa vääntämään. Toki se vaihtelee vuosittain ja joukkueittain, mutta luulin, että viime kevään jälkeen tämä ei enää olisi ollut kovin validi argumentti.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä näitä "hienoja" kommentteja taas riittää, pistää ihan veren kiehumaan. Ehkä täytyy vaan pysyä pois tästä viestiketjusta.

En muuten tunne tippaakaan huonoa omaa tuntoa jos mielipiteeni saa veresi kiehumaan. Vilpittömästi voin sanoa senkin ettei tekstieni tarkoitus ole kenenkään verenpainetta nostaa. Se vaan on oma syy jos ei osaa suhtautua mielipiteisiin mielipiteinä. Jos väitteeni on totaalisen pielessä, voit aina argumentoida ne suohon.


mutta täytyy silti ääneen ihmetellä miten jotkut SM-Liigafanit voivat olla niin sokeita etteivät näe avoimen liigan hyötyjä? Joillekin se oma joukkue on näköjään niin paljon tärkeämpi kuin jääkiekon tila yleisesti että näitä viisauksia saa täällä jatkuvasti lukea. Tottakai peräpään joukkueen faneja pelottaa ja ottaa päähän ajatus että heidän oma joukkue saattaa tippua, mutta ei se silti ole mikään huono asia koko suomalaisen jääkiekkoilun kannalta, päinvastoin.

Tämä ei ole argumentti. Tämä on epäonnistunut arvaus motiiveihini. Minua ei ota päähän mahdollisuus kenenkään mahdollisesta putoamisesta sinällään. Minua häiritsee se mahdollisuus että liigakelvoton seura nousee ja tuhoaa turhaan itsensä ja samalla putoajan. Viime kauden päätteeksi katastrofi oli lähellä. Tällä kaudella onneksi sitä vaaraa ei ole.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eipä myynyt Ilveskään kaikkia pelimiehiään pois ennen helmikuuta, kun kausi on pelattava loppuun kunnialla. Siinä mielessä palvelee avoimuus myös Liigaa ei vain Mestistä.
Ei tämä liigan etu ole ollenkaan näin yksiselitteinen asia. Jos jossitellaan, että Ilveksen tämän kauden taloudellinen tappio saisi legendaarisen seuran talouden sotkettua useiksi vuosiksi ilman pelaajien myymistä, niin kyllä tuo pelaajien myyminen vain liigan ja Suomen jääkiekkoilun etu on. Samalla se aukaisisi nuorille pelaajille tilaisuuden saada tuntumaa koviin peleihin ensi kautta ajatellen ja auttaisi sitä kautta joukkueen rakentamisessa. Avoimessa liigassa ei pitkäjänteistä joukkueen rakentamista välttämättä uskalleta tehdä.

Onneksi en muuten kannata Ilvestä enkä Saipaa että saan mielipiteeni asiasta kertoa.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuosta tasoerosta en jaksa alkaa vääntämään. Toki se vaihtelee vuosittain ja joukkueittain, mutta luulin, että viime kevään jälkeen tämä ei enää olisi ollut kovin validi argumentti.

Viime kevät oli siinä mielessä harhaa että Sport eli julmasti yli varojensa. Eikä pommin varmasti olisi kyennyt ottamaan liigapaikkaa vastaan, vaikka olisi tuon ottelusarjan voittanut. On myös hyvä muistaa ettö Tilanne oli Ässille aivan älytön noiden typerien play outien ansiosta.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Viime kevät oli siinä mielessä harhaa että Sport eli julmasti yli varojensa. Eikä pommin varmasti olisi kyennyt ottamaan liigapaikkaa vastaan, vaikka olisi tuon ottelusarjan voittanut. On myös hyvä muistaa ettö Tilanne oli Ässille aivan älytön noiden typerien play outien ansiosta.
Ei millään pahalla, mutta nuo argumentit ontuu pahasti suljetun liigan puolesta. Se että Sportilla oli kalliimpi joukkue kun mihin oli varaa on faktaa, mutta ei missään tapauksessa puolusta suljettua liigaa.

Avoin liiga on, edelleen, hyvä juttu suomalaisen jääkiekkoilun kannalta.

Unelmia pitää olla, se kehittää nuoria pelaajia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Viime kevät oli siinä mielessä harhaa että Sport eli julmasti yli varojensa.

Eli seura oli jo hyvin sopeutunut useiden liigaseurojen arkeen.. No joo.. Tuossa olet aivan oikeassa, että joukkueen kasaaminen mahdolliselle nousijalle on todella haasteellista. Ongelmat ovat myös osin rakenteellisia Mestiksen osalta, kuten tuossa joskus Sportin puolelle kirjoittelin. Lisäksi nousijajoukkueen kasaaminen sisältää aina myös jonkinlaisen taloudellisen riskin, mutta tätä sekä liiganousun jälkeistä alkutaivalta voidaan tasoittaa, jos seuralla on oma juniorituotanto kunnossa. Hyvän esimerkkinä viime aikaisista nousijoista KalPa ja Kärpät. Sportilla tämä puoli on kohtuullisessa kunnossa, mutta esimerkiksi Kouvolassa on vielä monta askelta ottamatta, vaikka oikeaan suuntaan viittaavia ratkaisuja ollaankin tehty viime aikoina.

Kaikenkaikkiaan tuo liigan sulkeminen oli näin jälkikäteen katseltuna aivan käsittämätön karhunpalvelus Suomen kiekkoilulle ja näitä vahinkoja ollaan vasta pikkuhiljaa alkamassa pystyä korjailemaan. Hienoa kuitenkin, että lopulta oli munaa edes palauttaa karsinnat ja jos/kun ne vakiintuvat taas jokakeväiseksi, niin eiköhän seuraavan kolmen-viiden kauden aikana jo se nousijakin nähdä pitkästä aikaa.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikenkaikkiaan tuo liigan sulkeminen oli näin jälkikäteen katseltuna aivan käsittämätön karhunpalvelus Suomen kiekkoilulle.

Olet oikeassa. En väitä että Suljettu sarjajärjestemä olisi systeeminä paras. Tässä tilanteessa jossa meillä on ammattilaissarja ja amatöörisarja olisi suljettu järjestelmä mielestäni parempi.

Paras järjestelmä Suomessa olisi mielestäni kaksi kymmenen joukkueen ammattilais-sarjaa, jolloin kahden ylimmän välinen portti olisi auki. Tämä on kuitenkin utopiaa. On mahdoton kuvitella että neljä seuraa luopuisi vapaaehtoisesti sarjapaikastaan.
 
Paras järjestelmä Suomessa olisi mielestäni kaksi kymmenen joukkueen ammattilais-sarjaa, jolloin kahden ylimmän välinen portti olisi auki. Tämä on kuitenkin utopiaa. On mahdoton kuvitella että neljä seuraa luopuisi vapaaehtoisesti sarjapaikastaan.

Miksi heidän tarvi luopua vapaaehtoisesti? Neljä viimeisintä pihalle. Helppoa, mutta kun ollaan kaivettu itselleen niin syvää kuoppaa jo pitkään Suomessa, niin vaikea sieltä on nousta enää pinnalle.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Avoin SM-liiga aivan ehdottomasti. Putoaminen ja nouseminen on palloilulajien suola. Liiganoususta pitäisi tehdä helpompaa ja sinne pitäisi pystyä urheilullisin perustein nousemaan. Amerikasta kopioitu NHL-tyyppinen "bisneskiekkoilu" ei pienessä Suomessa toimi ihan samalla tavalla. Talouspuolen kriteerit ja vaatimukset ovat turhan kovia. Kotoisessa Veikkaus ja koris + muissa liigoissa pudotaan ja noustaan urheilullisin perustein. Ja edelleenkin olen sitä mieltä, että ei sieltä Mestiksestä mikään rupujoukkue tule vahingossa ylöspäin nousemaan vaikka liiga avattaisiin täysin.

Mielestäni vanha kunnon karsintasarja SM-liigan viimeisen ja Mestiksen kolmen parhaan kesken olisi loistava huipennus kaudelle. Liigajoukkue ei peleistä välttämättä niinkään kostuisi, mutta Mestis-joukkueille pelit olisivat iso juttu.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni vanha kunnon karsintasarja SM-liigan viimeisen ja Mestiksen kolmen parhaan kesken olisi loistava huipennus kaudelle. Liigajoukkue ei peleistä välttämättä niinkään kostuisi, mutta Mestis-joukkueille pelit olisivat iso juttu.

Väitän että Mestiskarsinnat osoittivat ettei karsintasarja todellakaan ole hyvä systeemi. Silloin kun karsintoja pelataan millä sarjatasolla tahansa, tulisi järjestelmä olla sellainen että jokaisella pelillä olisi panosta molemmille joukkueille. Mielestäni ainoa järkevä on tuo liigakarsinnassa käytössä oleva paras seitsemästä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ilveksen tämän kauden taloudellinen tappio saisi legendaarisen seuran talouden sotkettua useiksi vuosiksi ilman pelaajien myymistä, niin kyllä tuo pelaajien myyminen vain liigan ja Suomen jääkiekkoilun etu on.

Tämäkin voinee olla ihan huumorimielessä heitetty kommentti, mutta juuri tuolla talouden tervehdyttämisellähän liigan sulkemista aikanaan perusteltiin. Ja kuinkas sitten kävikään.. Persnettoa tehtiin aivan samalla tavalla ja nuo kevätkauden suola, tyhjennysmyynnit, ilmeistyivät jokavuotiseksi jännitykseksi. Itseasiassa tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun saa lukea niitä puolustettavan, ainakin välillisesti. Se, että joukkue on legendaarinen, ei myöskään anna sille mitään erillistä mandaattia liigapaikkaan. KooKookin on legendaarinen Mestis/divari-joukkue, mutta jos sarjapaikka perseillään, niin tottakai vauhtia kuuluu hakea alempaa. Ei mitään Ilvestä vastaan, oikeastaan joukkueena päinvastoin.

Avoimessa liigassa ei pitkäjänteistä joukkueen rakentamista välttämättä uskalleta tehdä.

Kyllä jotkut joukkueet, esimerkkinä juuri KalPa, kuitenkin tuntuvat uskaltavan.. Uskalluksen puutetta ei pitäisi käyttää synonyyminä osaamisen puutteelle.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä jotkut joukkueet, esimerkkinä juuri KalPa, kuitenkin tuntuvat uskaltavan.. Uskalluksen puutetta ei pitäisi käyttää synonyyminä osaamisen puutteelle.

KalPan joukkue rakennettiin ja ajettiin sisään pelitapaan suljetun sarjan aikana. Liiga avattiin Mestis-seurojen painostuksesta. Avoin sarja palvelee Mestistä. Tosin palvelee hiukan keinotekoisesti siinä mielessä että yleisölle ja sponsoreille myydään aika monessa paikassa sellaista unelmaa mitä todellisuudessa ei edes tavoitella.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Avoin sarja palvelee Mestistä. Tosin palvelee hiukan keinotekoisesti siinä mielessä että yleisölle ja sponsoreille myydään aika monessa paikassa sellaista unelmaa mitä todellisuudessa ei edes tavoitella.

Onneksi olet mielipiteittesi kanssa melkoisessa vähemmistössä. Kovinkaan moni ei ole samaa mieltä kanssasi. Ehkä tuo suljettu sarja palvelisi SaiPaa, mutta ei nyt sentään yhden seuran ehdoilla kannata alkaa sarjajärjestelmiä rukkaamaan.

Mm. Hjallis Harkimo kertoi aikoinaan näin mielipiteensä suljetusta sarjasta:

Olin valitettavasti itse nuijana nuijan varressa, kun päätös jääkiekon SM-liigan sulkemisesta tehtiin. Tuota päätöstä kaduin vuodesta toiseen.

Hjalliksen mukaan ”kaikki – ihan jokainen jääkiekkopomo Suomessa on kanssani samaa mieltä siitä, että sarjan sulkeminen oli paha moka”, eikä sitä ole syytä epäillä. Minä en ainakaan ole vielä kuullut kenenkään kehuvan suljettua sarjaa.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kyllähän liigakarsinnat ehdottomasti paikkansa täyttävät. Sen sijaan on vaarana, että ainakin muutaman lähimmän vuoden aikana karsinnat tulevat olemaan lähinnä kosmeettiset (viime vuosi pois lukien). Jo pelkästään pelaajamateriaalien ero Mestiksen kärjen ja liigan hännän välillä on sen verran suuri, etten usko sitä parissa vuodessa kurottavan umpeen. Organisaatioiden tasosta puhumattakaan. Toki toivon olevani väärässä, mikäpä hienompaa draamaa voisi olla kuin tiukat liigakarsinnat.

Pieleen mentiin siinä vaiheessa kun liiga laajennettiin kabinettipäätöksillä 14 joukkueen sarjaksi. "Vanhan" liigan aikaan 90-luvulla Mestiksessä (1 divarissa) oli yleensä lähes joka vuosi 1-2 joukkuetta, joilla oli suht realistiset mahdollisuudet nousuun. Tämän johdosta liigassa oli joukkueiden osalta vaihtuvuutta ja liigakiekosta päästiin ainakin kauden ajan kerrallaan nauttimaan useammassakin "pikkuseurassa". Eli siis kylmästi vaan liigasta taas 12 joukkueen sarja muutaman vuoden säteellä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tämä ei ole argumentti. Tämä on epäonnistunut arvaus motiiveihini. Minua ei ota päähän mahdollisuus kenenkään mahdollisesta putoamisesta sinällään. Minua häiritsee se mahdollisuus että liigakelvoton seura nousee ja tuhoaa turhaan itsensä ja samalla putoajan. Viime kauden päätteeksi katastrofi oli lähellä. Tällä kaudella onneksi sitä vaaraa ei ole.

Aika vahvasti hyökkäät ja tyrmäät muiden mielipiteitä ilman todellista faktapohjaa omille väittämillesi. Voin sanoa, että sinun tekstisi eivät ole muuttaneet omia mielipiteitäni yhtään. Oikeastaan vain vahvistaneet niitä. Tässä keskustelussa ongelma ehkä onkin siinä, että meillä kaikilla on mielipiteemme, eikä niitä muiden kirjoitukset muuta. Sinun kirjoituksesi ovat aika provokatiivisia siinä mielessä, että vaikka väliin muistutat että nämä ovat mielipideasioita niin käytät kuitenkin sellaisia ilmaisuja kuin " Se on fakta" ja " Se on pomminvarmaa", vaikka esim noissakin kohdissa joissa noin kirjoitit löytyy kirjoittajia, jotka ovat eri mieltä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
KalPan joukkue rakennettiin ja ajettiin sisään pelitapaan suljetun sarjan aikana.

Kyllähän minä tämän toki tiedän, mutta nimimerkki A.P.Järven asiallinen viesti valaisi minuakin tässä asiassa.

Tosin palvelee hiukan keinotekoisesti siinä mielessä että yleisölle ja sponsoreille myydään aika monessa paikassa sellaista unelmaa mitä todellisuudessa ei edes tavoitella.

Edelleen olen sitä mieltä, että lähes kaikki toiminnan kehittäminen palvelee jokatapauksessa suomalaista kiekkoilua. Varsinkin, kun tätä keinotekoisuutta on ollut itselleni vähän vaikeaa havaita. Kirjoitat pitkäjänteisyydestä ja siitä, että nousijakandidaatin on oltava liigakunnossa jo noustessaan. Se ei tapahdu yhdessä yössä ja ne pienet askeleet mitä esimerkiksi Kouvolassa ja Joensuussa ollaan otettu ovat omiin silmiin aikalailla muuta kuin sponsoreiden ja yleisön sumutusta rahan takia. Liigapaikkaa ei olla lähdetty ostamaan, vaan toimintaa on pyritty kehittämään laajemmin ja ei vain seuraavaa kautta ajatellen. Voin toki olla väärässäkin. Tuskin se kenenkään etu olisi ollut, että esimerkiksi Kouvolassa olisi pistetty viitisen vuotta sitten pillit pussiin, kun paikallisia toimijoita ei suljetussa sarjassa enää löynyt. Lisäksi tuosta katteettomien unelmien myymisestä yleisölle ja sponsoreille tulee juurikin mieleen nämä suljetun liigan aikaiset tyhjennysmyynnit. Vaatiihan se toki tavallaan munaa mennä hattu kourassa koputtelemaan Urheilu-Koskimiehen ovelle hakien rahaa tulevalle kaudelle, kun muutama kuukausi aikaisemmin ollaan heitetty homma läskiksi myyden kaikki pelaajat, jotka jonnekin kelpaavat ja pelaten kevätkausi sitten puolityhjille katsomoille merkityksettömiä pelejä. Sitä en edes halua miettiä miten petetyksi tuossa on tavallinen kausikorttilainen itsensä tuntenut.. Vikahan ei edes tuossa tilanteessa ollut tietenkään itse SaiPan joukkueena, tai muidenkaan samaan sortuneiden, vaan täysin älyvapaan järjestelmän. Toivottavasti siihen ei enää koskaan palata.
 
Viimeksi muokattu:

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika vahvasti hyökkäät ja tyrmäät muiden mielipiteitä ilman todellista faktapohjaa omille väittämillesi. Voin sanoa, että sinun tekstisi eivät ole muuttaneet omia mielipiteitäni yhtään.

Ensinnäkään vasta-argumenttien tai omien arvioiden esittäminen ei ole mielipiteiden tyrmäämistä. Motiivieni arvailut minulla sen sijaan on oikeus tyrmätä koska minä tiedän pommin varmasti omat ajatukseni ja motiivini paremmin kuin kukaan muu. Ja tuo muuten on kivenkova fakta.Tekstieni tarkoitus ei ole missään tapauksessa tarkoitus muuttaa sinun tai kenenkään mielipiteitä. Niiden tarkoitus on herättää keskustelua. Minä arvostan myös sinun mielipiteitä koskien avointa sarjaa, vaikka olemme asiasta eri mieltä. Sen sijaan näitä "sanot noin koska se palvelee SaiPaa" kommentteja en osaa arvostaa, koska nuo eivät ole mielipiteitä, vaan surkuhupaisia arvauksia.


muistutat että nämä ovat mielipideasioita niin käytät kuitenkin sellaisia ilmaisuja kuin " Se on fakta" ja " Se on pomminvarmaa", vaikka esim noissakin kohdissa joissa noin kirjoitit löytyy kirjoittajia, jotka ovat eri mieltä.

Mainitsemiasi ilmaisuja kutsutaan mielipiteen esittämisen tehokeinoiksi. Toki "se on fakta" virkkeestä voidaan saivarrella että ilmaisu on liian voimakas koska käytin sitä asiassa, joka selviää vasta parin viikon kuluttua. Molemmista esittämästäni väitteestä saa olla vapaasti erimieltä. Jälkimmäiseen ei absoluuttista vastausta saada koskaan ja ensin mainituun vastaus tulee karsintasarjan jälkeen ja mikäli olen väärässä, saa kuittailla vapaasti, en lähde risusavottaan karkuun, vaan tulen miehekkästi myöntämään virhearvioini, jos Jokipojat pudottaa Ilveksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös