HC TPS:n talous

  • 1 158 378
  • 4 973

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Turkuhallissa ei saisi koskaan pelata alle 7000 katsojalle, ei ikinä. Hallissa on silloin suurimmalla osalla helvetin tuskaista olla, eikä tapahtuma mainosta itse itseään millään, vaan vaikutus on päinvastainen. Minusta pitäisi ehdottomasti ymmärtää itse tapahtuman vaikutus markkinoinnissa ja siksi pyrkiä maksimoimaan yleisömäärä. Volyymi on voimaa.

Aivan helvetin kaunis ajatus. Kerrrohan nyt sitten kuitenkin, miksi halli oli täynnä lähes pelistä toiseen 90-luvun alkupuolella. Muutaman vuoden ruletettiin katsojaluvuissa. Miksi ovat nyt laskeneet?

Sähän sen tiedät. Miten voitaisiin markkinoida tällä hetkellä paremmin, että tuo kuuluisa volyymi lähtisi nousuun?
 

Kostaja#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hiki-Hockey. Sympatiat Rauman Lukolle.
Olen sitä mieltä että ainut tapa saada turkulaiset hallille on saada joukkueen peli kuntoon. Piste. Viime keväänä jo nähtiin, että heti tulee porukkaa kun on kunnon hokia tarjolla. Vaikka liput maksaisivat 20 senttiä, ei porukkaa tule hallille jos peli on kurapaskaa. Sen suhteen on ihan turha piirrellä käyriä että laskemalla lippujen hintoja x euroa saadaan y katsojaa lisää.

Jos peli on viihdyttävää ja voittoja putoilee niin kyllä perus perheenisillä on matsilipun kipurajahinta melko korkealla. Opiskelija-/fanihintoja pitää tietenkin miettiä eri tavalla, ne eivät saa olla liian suolaisia. Mutta se on päivän selvä asia, ettei väki Turkuhallista vuosien mittaan kadonnut siksi että liput olisivat olleet ylihintaisia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olen sitä mieltä että ainut tapa saada turkulaiset hallille on saada joukkueen peli kuntoon. Piste.

No vittu...juurikin näin. En tiedä, mitä helvetin sieniä jengi on käyttänyt kun pohtivat suuria totuuksia asian suhteen.

Viime kauden loppu todisti jälleen miten suuri voima pelillä on siihen, miten saadaan porukkaa hallille. Turkulaisethan ovat ihan saatan kranttua kansaa mutta maakunnista nämä täyteihmiset tulivatkin. Turkulaiset kekesivät, mitä kummempia tekosyitä siihen, ettei hallille tarvitsisi raahautua.

On Airisto, sinenimetsät, mökki, sukujuhlat, Kauniit ja rohkeat, Ressu, marjareissut ja vaikkapa Ruissalo. Maakunnista ne tosifanit löytävät perille kun itse peli tosiaankin toimii.

Toivottavasti ensi kaudella nähdään ne maakunnan lukuisat hemmot niiden vähäisten turkulaisten lisäksi hallilla.
 
Olen sitä mieltä että ainut tapa saada turkulaiset hallille on saada joukkueen peli kuntoon. Piste.

Olen tästä täysin samaa mieltä.

Ja kyseessä on tietynlainen muna-kana-ongelma. Siis sikäli mikäli tämä piilossa oleva yleisö kävisi otteluissa säännöllisesti, olisi resurssien puolesta taas mahdollista jatkuvasti kamppailla ainakin Suomen kovimpien jengien kanssa pelaajista... Mutta tietysti ja edelleen se porukka on ensin saatava hallille. Kyse ei edes ole kiinnostuksesta, viime kevät näytti, että sitä kyllä on.

Tämä ei toki estä joukkuetta menestymästä jo nyt, mutta pitkällä tähtäimellä paremmat resurssit antavat enemmän pelivaraa, eivätkä virheet ja epäonnistumiset heijastu organisaatioon niin rajusti. Toki vaaraana on, että tuudittaudutaan uudestaan, mutta eiköhän viime vuosista jo kuitenkin jotain olla opittu organisaationa?

Eikä niissä nykyisissä nimissäkään vikaa ole. Sitä en tarkoita. Nyt toivomme tietysti, että nuoret kaverimme ottavat vielä kovemmat ohjat siellä kaukalossa. Uskon silti, että monen mielestä olisi hienoa taas saada joukkuetta vetämään joku Te. Laine, McDonell tahi Tomi Kallio. Tai vaikka pari vastaavaa valmista kaveria.

Tosin ironista sinänsä ja hyvä muistaa, että TPS ei ainakaan kahden ensimmäisen kaverin täällä pelatessa pahemmin menestynyt eli valmennuksellisten asioiden pitää myös olla kunnossa. Tässä ollaan toistaiseksi onnellisessa asemassa. Noh... kaikki varmasti kyllä ymmärtävät mitä tarkoitan - suuremmilla resursseilla on kuitenkin tiettyä merkitystä, vaikka menestystä ei suoranaisesti voi ostaakaan (vrt. Jokerit, Blues jne.).

Itse en oikein jaksa uskoa, että jollakin innovatiivisella hinnoittelustrategialla liiketoiminnan suunta voitaisiin nopeasti kääntää tai tehdä tehdä jokin supertulos. Onko tästä esimerkkejä jo muualta vastaavissa tilanteissa ja puitteissa? Ja jos ei ole, niin miksi ei ole? Olen siis tämän suhteen skeptinen, mutta jos joku oikeasti haluaa asiaa syvemmin avata, niin mikäs siinä. Mm. viime kauden buumin taustavoimissa yhtenä vaikuttajana toiminut Sami Hurme on tästä kirjoitellutkin jo.

Ja loppuun voisi vielä laittaa, että TPS:n toiminta sinällään on paljon muutakin kuin pelkkä edustusjääkiekon pyörittäminen. Melkein väittäisin, että ne suurimmat turkulaiset ilot, surut, kokemukset ja elämykset luodaan siellä junioreiden parissa, vaikka tästä eivät ikävä kyllä kaikki pääse osalliseksi. Ovat junnut sitten jalkapalloilijoita, salibandyn pelaajia tahi jääkiekkoilijoita.
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Paljonko tuo pelaajabudjetti siis pienenee viime kauteen verrattuna...? Siis kun pelaajiakin on vähemmän.
416 euroa. En minä tiedä.

Älä ammu ohi pointin, joka on se, että lippujen hintojen korotukselle ei ole perusteita. Tuote halpenee (pelaajabudjetti), tuotteen tuottaminen halpenee (hallisoppari), tuotteen laadusta ei ole mitään takeita (rosteri täynnä kysymysmerkkejä), mutta silti tuotteen hinta nousee. Vielä kun lisätään ulkokiekollisten seikkojen, eli taantuman vaikutus myös kotitalouksiin ja varsinkin työikäisiin, eli Varsinais-Suomessakin nyt tuhansia työttömiä lisää joka kuukausi (vuoden takaisesta +40%!!!), niin tämä hintojen korotus vaan on lähtökohtaisesti niin väärässä paikassa kuin olla voi.

Minä olen ihan samaa mieltä, että perusasia on saada peli kuntoon. Se ei ole kuitenkaan mikään maailman ainoa totuus, saatikka muita asioita yksin pois sulkeva seikka. Eikä se pelin kuntoon saaminenkaan pitkälle riitä, kun seurassa on edelleen samat puuhastelijat, jotka eivät löytäneet omasta tekemisestä mitään vikaa, kun katsojamäärät romahtivat mestaruuden jälkeen: TS 2.11.2000
- Liian kaunis sää
- Saaristo
- Väärät palkkapäivät
- Väärät vastustajat
- Väärät pelipäivät
- Telkkari
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Sähän sen tiedät. Miten voitaisiin markkinoida tällä hetkellä paremmin, että tuo kuuluisa volyymi lähtisi nousuun?
Mähän heitin jo ihan lonkalta kaksi ideaa yhtään miettimättä.
1. Ry:n jäsenille joka kuudes peli ilmaiseksi. Tuota samaa innovatiivista ideaa on käytetty niinkin eksoottisissa paikoissa kuin videovuokraamoissa ja kebab-paikoissa. Vuokraamo on siltä kantilta suoraan verrannollinen, että tuote ei kulu, vaikka sitä annetaankin vakkareille ilmaiseksi. Päin vastoin, kyllä porukalla kuudennessakin pelissä olut ja piirakka maistuu.
2. Kasvomaskeilla ilmaiseksi sisään on naurettava, mutta täysin välittömästi toteutettavissa oleva idea, joka toisi äkkiseltään vapaamatkustajia halliin, mutta poikisi sitäkin enemmän mm. julkisuutta ja muuta vaikeasti mitattavaa hyvää.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Lippujen hinnat ovat jo nyt täysin järjettömät koska uskon vahvasti siihen että talousalueellamme on ainakin pari tuhatta potentiaalista katsojaa jotka jättävät tulematta peleihin lippujen hinnan takia!
Tämä on edelleen mielenkiintoinen debaatti. Kuinka suuri kysynnän hintajousto on tuotteella nimeltä TPS loppujen lopuksi? Viime vuosien mutu-perusteella kysyntä ei kovin suorasti riipu hinnasta.. eli kysyntä olisi melko joustamatonta. Perustan väitteeni muutamille "polkuhinnotelluille" peleille, joiden ylseisömäärä ei ole eronnut juurikaan keskimääräisestä.
Uskoisin, että tuotteen (TPS) laatu (sijoitus, pelitapa, pelaajat jne.) määräävät edelleen suurimmalta osin kuinka paljon ihmisiä käy peleissä, jos hinnat ovat jossain suhteessa järkeviä.
Luonnollisesti talouden tilanne saa kuluttajat arvioimaan käytettäviä euroja tarkemmin tässä tilanteessa.

Tässä olisi edelleen TPS:llä mielenkiintoinen tutkimusaihe heittää vaikka jollekkin nohevalle graduntekijälle, jollei sitten johdossa ole jo parempaa tietoa potentiaalisten asiakkaiden käyttäytymisestä suhteessa hintoihin. Epäilen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Paljon on vastauksia tullut jo lukuja naputellessani. En siis tiedä, onko tähän kysymykseen jo vastattu.
- - - miksi halli oli täynnä lähes pelistä toiseen 90-luvun alkupuolella. Muutaman vuoden ruletettiin katsojaluvuissa. Miksi ovat nyt laskeneet?
Voi olla aika vähän kullannut muistoja. Ei se halli nyt sentään täynnä ollut ottelusta toiseen.

Koodi:
[B][U]Kausi       Yleisö     ka.      ottelut  täyttö-%    V   T   H   TM- PM[/U][/B]
[B]1990-91[/B]    131.924   9.423   14 ottelua     79,7%   12   1   1   65- 30
[B]1991-92[/B]    194.165   8.826   22 ottelua     74,7%   17   0   5   97- 64
[B]1992-93[/B]    204.153   8.506   24 ottelua     72,0%   16   2   6   95- 61
[B]1993-94[/B]    196.551   8.190   24 ottelua     69,3%   19   0   5  116- 54
[B]1994-95[/B]    202.903   8.116   25 ottelua     68,7%   16   2   7  128- 68
[B]1995-96[/B]    204.595   8.184   25 ottelua     69,2%   19   2   4  123- 62
[B]1996-97[/B]    184.408   7.376   25 ottelua     62,4%   21   3   1  116- 46
[U][B]1997-98[/B]    179.405   7.475   24 ottelua     63,2%   16   2   6   83- 53[/U]
[B]Yhteensä 1.498.104   8.262  183 ottelua     69,9%  136  12  35[/B]

[B][U]Kausi       Yleisö     ka.      ottelut  täyttö-%    V   T   H   TM- PM[/U][/B]
[B]2007-08[/B]    167.405   5.979   28 ottelua     50,6%   13   1  14   77- 67
[B]2008-09[/B]    149.042   5.139   29 ottelua     43,5%   15   4  10   73- 60
EDIT: Lukuihin on nyt lisätty voitot-tasapelit-häviöt sekä tehdyt/päästetyt maalit. Vertailun vuoksi lisäsin myös samat luvut kausilta 2007-08 ja 2008-09. Vertailun helpottamiseksi näiltä kausilta luvut on pyritty laskemaan "wanhan kaavan" mukaan eli ilman kannattajat-haistakaa-vittu-lisäpisteitä ja -voittomaalikilpailuja.

Näistä luvuista voi sitten jokainen laskeskella vaikkapa kotivoittoprosenttia tai tehtyjä maaleja ja verrata sitä yleisömäärään. Ei siihen yleisömäärään millään hokkuspokkus-tempuilla pystytä vaikuttamaan. MENESTYVÄ JOUKKUE ja KIINNOSTAVAT VASTUSTAJAT ovat se kombinaatio, jota suuri yleisö lähtee katsomaan!

Jos mietitään, että halli on "täynnä", kun katsojia on yli 10.000:
Koodi:
su 25.11.1990 TPS - SAI  11.780
to 06.12.1990 TPS - IFK  11.780
la 12.01.1991 TPS - JYP  11.200
[U]la 23.02.1991 TPS - ÄSS  11.900[/U]
to 10.10.1991 TPS - LUK  10.038
su 17.11.1991 TPS - JOK  12.043
la 14.12.1991 TPS - LUK  10.197
[U]su 08.03.1992 TPS - JOK  11.665[/U]
ke 04.11.1992 TPS - JOK  10.163
[U]to 25.02.1993 TPS - JOK  11.820[/U]
to 07.10.1993 TPS - LUK  10.439
ti 23.11.1993 TPS - JOK  10.669
[U]to 03.03.1994 TPS - JOK  11.201[/U]
to 13.10.1994 TPS - JOK  10.802
to 17.11.1994 TPS - LUK  10.437
la 03.12.1994 TPS - TUT  11.820
[U]su 15.01.1995 TPS - JOK  10.145[/U]
la 25.11.1995 TPS - JOK  11.780
la 17.02.1996 TPS - IFK  10.095
[U]su 25.02.1996 TPS - JOK  11.820[/U]
la 16.11.1996 TPS - JOK  11.820
[U]su 16.02.1997 TPS - JOK  11.420[/U]
la 22.11.1997 TPS - JOK  11.820
su 08.03.1998 TPS - JOK  10.170
Turkuhallin kahdeksan ensimmäisen kauden aikana TPS on pelannut yhteensä 183 kotiottelua. Näistä hallissa on ollut >10.000 katsojaa yhteensä 24 kertaa (=13,1%).

Laitetaan nyt vielä joka kaudelta heikoin yleisömäärä:
Koodi:
su 20.01.1991 TPS - SAI   7.243
to 14.11.1991 TPS - HPK   6.765
to 01.10.1992 TPS - JYP   7.020
to 23.09.1993 TPS - KAL   5.579
la 29.10.1994 TPS - KAL   6.085
su 01.10.1995 TPS - JYP   5.359
ti 10.12.1996 TPS - SAI   5.088
su 28.09.1997 TPS - LUK   4.222
Hallin uutuudenviehätys, menestyvä joukkue, MM-95, yleinen lätkäbuumi, maailmanluokan pelaajia (by Tami), hegemoniaottelut vs. Jokerit...

Olisikohan noissa joitain syitä siihen, miksi hallissa kävi enemmän porukkaa 90-luvun puolivälissä? Tällä hetkellä meillä ei ole mitään näistä!
 
Viimeksi muokattu:

Kostaja#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hiki-Hockey. Sympatiat Rauman Lukolle.
Hallin uutuudenviehätys, menestyvä joukkue, MM-95, yleinen lätkäbuumi, maailmanluokan pelaajia (by Tami), hegemoniaottelut vs. Jokerit...

Olisikohan noissa joitain syitä siihen, miksi hallissa kävi enemmän porukkaa 90-luvun puolivälissä? Tällä hetkellä meillä ei ole mitään näistä!

Juuri näin. Tuon listan kun käy läpi ja vertaa edelliskausien tilanteeseen, niin ei paljon yhtymäkohtia löydy.

Mielestäni keskeistä tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevalle seuralle on panostaminen valmennukseen ja scouttaukseen. On löydettävä pelaajia, jotka osoittautuvat kauden mittaan arvokkaammiksi kuin heille maksettu palkka. Näin saadaan rahoille hyvä vastine. Juuri tässä hinta/laatusuhteen parantamisessa on keskeistä tarkka scouttaus ja valmennuksen osaaminen (Upi hyvänä esimerkkinä valmennuksessa jo pidemmän aikaa ja Salak pelaajana viime kaudella)

Kun scouttauksen ja valmennuksen onnistumisella saadaan menestyvä joukkue kasaan, alkaa hallille löytää jääkiekosta kiinnostuneita mieskatsojia jotka kuitenkin muodostavat yleisön ytimen. Jos he löytävät hallille, mukana alkaa valua myös lapsia, vaimoja, tyttöystäviä, sihteereitä, naapurin vaimoja ynnä muuta katsomon täytettä. Tämä porukka sitten ostaa erätauoillakin kaikkea kamaa ja rahaa alkaa pikkuhiljaa valua kassaan.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kausareiden hinnoista

Eipä nuo korotukset niin ihmeellisiä ole. Sitä paitsi niin pitkään kun saadaan alakatsomoihin ihmisiä noilla hinnoilla niin niitähän on ilmeisen hyvä korotella. Eihän siitä ole kuin kolme vuotta kun A-katsomoon pääsi 600 eurolla. Siihen sitten korotukset 700 > 770 > 795.
Veikkaan isompien ongelmien alkavan vasta silloin kun alakatsomon lähes poikkeuksetta suht hyvin täyttävät ihmiset jättävät kausarinsa ja irtolippunsa ostamatta. Niin kauan kun joukkeen tasosta riippumatta omat (tai mitä ilmeisimmin myös muiden) rahat kiikutetaan tepsin kassaan ja perse hallille ei suurempia ongelmia ole. Yläkatsomon täyttöaste on melkeinpä sivuseikka tuohon perusmassaan verrattuna. Se on varmaan vaan "pelkkää plussaa" joka tulee jos tulee ja jonkun verran tulee kuitenkin vaikka tekisi mitä. Esimerkiksi palvelut ja jonotusajat ovat täysin ala-arvoisia yläkerrassa. Ei sillä että ne jossain muualla olisivat hyviä :)
Ihan mutuna tuo 2e palvelumaksu paskimmasta lipunosto systeemistä missään (turkuhallilla) tulee myös ajamaan jengiä myös pois peleistä. Tai ehkä sillä tavoitellaan sitä tarkoituksella että ihmiset ei ostais lippuja (hallilta) kun ei ole resursseja laittaa kun ne pari ihmistä sinne myymään että jospa ihmiset rupeaisivat sitten ostamaan ne liput muualta. joo.
Mahtaakohan olla samat jääräpäät vuodesta toiseen tukkimassa jonot lipunmyynnissä ja täyttämässä alakatsomon? team irtoliput hallilta alakatsomoon a la 30EUR - kuulostaa aivan sairaan hyvältä diililtä. ei kai niin tyhmä voi olla, vai mahtaako se tuote/ottelutapahtuma olla sen arvoinen oikeasti?? Monikohan mahtaa omalla rahalla ostella noita lippuja, mikähän mahtaa olla alakatsomoihin suhde firma/omaraha lipuilla..
 
Mähän heitin jo ihan lonkalta kaksi ideaa yhtään miettimättä.
1. Ry:n jäsenille joka kuudes peli ilmaiseksi. Tuota samaa innovatiivista ideaa on käytetty niinkin eksoottisissa paikoissa kuin videovuokraamoissa ja kebab-paikoissa. Vuokraamo on siltä kantilta suoraan verrannollinen, että tuote ei kulu, vaikka sitä annetaankin vakkareille ilmaiseksi. Päin vastoin, kyllä porukalla kuudennessakin pelissä olut ja piirakka maistuu.
2. Kasvomaskeilla ilmaiseksi sisään on naurettava, mutta täysin välittömästi toteutettavissa oleva idea, joka toisi äkkiseltään vapaamatkustajia halliin, mutta poikisi sitäkin enemmän mm. julkisuutta ja muuta vaikeasti mitattavaa hyvää.

Olen muiden kanssa ihan samaa mieltä, että perusasia on saada peli kuntoon. Mutta olen myös täysin samaa mieltä AnaMasan kanssa siitä että rohkeampia ideoita kehiin!
Ei se voi olla niin helvetin vaikeaa kokeilla uusia asioita. Vaikee sanoo jos juuri nuo kyseiset ideat olisivat toimivia mutta vähän mielikuvitusta markkinointiosaston tekemiseen!

Tässä esim. FC hoitaa hommat paljon paremmin (vaikka fyrkkaa pistetään tottakai myös enemmän markkinointiin).
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Minusta tässä vaiheessa pitäisi jo haistella, miten viime kevään tilanne on jatkumassa heti syksyllä. Voi olla, että kevät on muistissa tai jos ei, sitten kannattaisi satsata ainakin pariin kolmeen peliin joku sponsori/muu alennusdiili ja jopa joukkueen herkistellä alkukauteen niin, että ensi pelit mennään peräsuoli pitkällä samalla fiiliksellä kuin kevään JYP-sarjassa. Alku ratkaisee paljon sen suhteen, miten yleisö lähtee mukaan ainakin syksyn peleihin. Sen jälkeen hinnoittelu voi olla vapaa. Itse en osaa sanoa, mikä yleinen fiilis juuri tällä hetkellä on. TS lienee saatavilla pohjustamaan alkavaa kautta, kunhan se tehdään oikealla tavalla (jota tapaa en itse osaa päättää, ammattilaiset on sitä varten).

TPS kai satsasi aikoinaan yleisömäärien vähetessä ilmaislippuihin ja sitä kautta hallin täyttöön osana mainossopimuksia. Niiden ongelma vain oli se, että ymmärtääkseni liput valuivat sinne, mistä muutenkin olisi tullut katsojia ja nekin liput "jäi tulouttamatta" TPS:lle. Tuo jonkun esittämä maakunta-ajatus eli tullaan pidemmältäkin kiinnostavaan peliin on varmaan aika lähellä oikeaa. Tietenkin turkulaisetkin aktivoituvat, jos peli kulkee.

Kioskitoiminta on tosiaan tuskastuttavan hidasta ja pienimuotoista ainakin niissä peleissä, joissa olen ollut. Esim. olut voisi maksaa tasarahan 5 euroa 5,5 sijaan (kerran jo mainitsin, että ainakin yksi vaihtokassa oli tyhjä jo ennen ensimmäistä erätaukoa, itse kaivelin sitten taskuja aikani löytääkseni kymmensenttiset.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
On oikeastaan ihan sama, mistä lipun hinta lopulta koostuu, mutta se periaate on mielestäni ihan tyvestä, että lipun ostamisesta maksulliseen tapahtumaan peritään vielä erillinen korvaus. Onhan näitä tosin muitakin, mm. messuille mennään katsomaan tuotemarkkinointia maksullisella lipulla.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Minusta tuo on aika hanurista. Joskus maailman aikaan lipun ennakkoon ostamisesta palkittiin, nyt siitäkin rangaistaan. Toki ennakkoon ostaminen on muutenkin tehty aika hankalaksi. Minuahan se ei kosketa kun kausari on taskussa mutta periaate on väärä. Kalliiksi tulee irtoliput.

Pitäisi ainakin olla sitten jotain helpotusta tuotteeseen, tyyliin sarjalippu yhdellä lisämaksulla jne.

Lippupalvelun hallikartta on näköjään kanssa edelleen aika hanurista. Hintakategorioita on vaikka muille jakaa, missään ei tunnu olevan mikä hinta liittyy mihinkin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Välityspalkkiot voimaan lipunmyynnissä

Lippujen hinnat pompsahtivat juuri kahdella eurolla osti lipun sitten ennakkoon toimistolta tai ennen matsia hallin lippuluukulta.

Ulkopaikkakuntalaisille tämä on kyllä melkoinen pyllistys vaikkei tässä mistään suurista summista puhutakaan. Kertoo enemmän asenteista, että niitä ihmisiä, jotka tulevat Tepsin matseihin vain silloin kun pystyvät satojen kilometrien takaa ja maksettuaan vitun kalliit parkkiliput rangaistaan vielä siitä, että eivät osta kausilippua.

Toisaalta eipä se nyt ole Turussa mitään uutta tai poikkeuksellista. Ainut ero on siinä, että silloin TPS oli menestyvä suurseura. Nyt kyllä rahat virtaa johonkin toiseen suuntaan, jos ei SM-liiga kuljekaan ihan harjoituspelien mukaan...
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ulkopaikkakuntalaisille tämä on kyllä melkoinen pyllistys vaikkei tässä mistään suurista summista puhutakaan. Kertoo enemmän asenteista, että niitä ihmisiä, jotka tulevat Tepsin matseihin vain silloin kun pystyvät satojen kilometrien takaa ja maksettuaan vitun kalliit parkkiliput rangaistaan vielä siitä, että eivät osta kausilippua.


Nojaa, aiemmin täältä satojen kilometrien päästä järkevin vaihtoehto oli marssia paikalliselle R-Kioskille ja ostaa sieltä lippupalvelun kautta tiketit.(tai sama netistä), joten mitään uutta sinällään meille ei ole luvassa.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos mieltää lipun hinnan kokonaisuutena, eikä ajattele mitään erillisiä maksuja, niin saa paremman kuvan tapahtuman hinnasta.

Toinen asia on se että jos sähköpostilipusta joutuu maksamaan tietyn summan, niin onko se kovin hyvää bisnestä ettei porukka tilaa sitä kautta kun saman lipun saa edullisemmin hallilta. Lisää työtä ja jonoja.

Olkoonkin että sen voisi ajatella lisäpalveluna josta voisi periä isomman hinnan, mutta eihän se oikeasti niin mene. Nyt kaikki lipunmyyntitavat ovat samalla viivalla, mikä pidemmän päälle on kannattavaa.

Ja onhan tuossa se kausikorttinäkökulmakin.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Kenelle tuo lisämaksu lopulta menee? Varmaan Mercuryn perustelu on oikea, mutta eikö sähköpostilipun lisä mene Lippupalvelulle ja nyt ilmeisesti se lisämaksu menee TPS:lle? Eniten tuossa en pidä ilmaisusta lisämaksu.

Tai sitten kyse on jostain talouskikasta, jolla lisämaksuja käsitellään eri tavalla kuin itse lipusta tulevaa rahaa kun se on muutenkin erillinen maksu. Kuitenkin 4 euroa autopaikasta + 2 euroa lipunostosta etkä ole vielä edes maksanut itse pelistä mitään.

Edit: lisämaksu = välityspalkkio, joka on ilmaisuna vielä tyhmempi, kun TPS välittää omia lippujaan hallilla.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Edit: lisämaksu = välityspalkkio, joka on ilmaisuna vielä tyhmempi, kun TPS välittää omia lippujaan hallilla.

Olisihan se nyt aika hauskaa, kun kävelisi vaikka kirjakauppaan sisään, ottaisi hyllystä 10€ kirjan ja kassalla sanottaisiin 12€ kiitos! Niin, kirja nyt maksaa 10€, mutta välityspalkkio on 2€. Maksullinen kassa siis. Loistava idea! Kohta "Turun monopoli" S-ravintolassahan voisi tarjoilija pyytää 2€ välityspalkkiota, kun kantaa oluen pöytään!

Ja oikeasti. Periaate siitä että ihmiset ostaisivat lipun ajoissa on hyvä. Jotensakin perusteltua ja hyvien tapojen mukaista on vielä pyytää lipunmyynnistä välityspalkkio hallilla, mutta ei mielestäni TPS toimistosta ostetusta lipusta. Miksi edes myyvät irtolippuja toimistosta, kun eivät sitä ilmiselvästi halua tehdä? Eihän siinä nyt oikeasti mitään järkeä olekaan.

Koko hommahan on aivan selvä irtolipun hinnankorotus, koska aina ostettaessa menee nyt välityspalkkio ja mahdollisesti vielä Tepsin taskuun?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Lipun hinta on aivan sopiva. Jos käy peleissä kauden aikana 10-15 kertaa niin hintaa kertyy noin 170 euroa ja parkkimaksut päälle. Koko kausi parkilla makaa kai vieläkin 50 euroa.

Jos nyt lätkää koko kauden lähes jokaisessa kotimatsissa haluaa käydä katsomassa niin köyhtyy ruhtinaalliset 220 euroa keskimäärin parkkimaksujen kanssa. Siis 220 euroa lähes koko kauden urheiluspektaakkelista...ainoastaan.

220 euroa menee vaihtoehtoisesti myös:

- kolme viikonloppua viiheellä
- 3-5 konsolipelin hankintana
- noin 15 filmin vuokraamiseen lisättynä pikaruoka-annokset ja irtokarkit
- pari kertaa naisissa sihteeriopisto.net kautta
- tuontibemarin keskivertovanteet
- parit ihan vitun turhat vaateostokset kun pitää olla ne "must henkkamaukka-farkut, talvitakki ja parit kauluspaidat"
- Veikkauksen vedonlyntiin sekä nettipokeriin...parissa viikossa

Tepsin kotipelien seuraaminen on aika edukasta. Opiskelijat voivat kuunnella laadukasta selostusta radiosta...or not.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ei pääse kuin tasan 10 matsiin 170 eurolla, jos aikuisen halvemman* peruslipun** hinta on nyt siis 15+2e. Kausari ON siis kyllä edullinen, mutta satunnaiskävijälle tuo yhden lipun hinta on minusta aika iso lasku. Samalla hinnalla menee kaksi ihmistä leffaan (mikä sekin on IMO kallista). Sanotaan näin että jos hinta on kriteeri ostopäätöstä tehdessä, voin kuvitella että kipukynnys voi joillain jo ylittyä. Minusta hallille saapuva henkilö korvaa kyllä tuon vttuilukorotuksen verran sitten eri ravitsemustiskeillä. Yksi juttu mikä saattaisi palkita hallille tulijoita olisi jonkinlainen aikuisten sarjalippu, tyyliin 4 hlöä / 50e. Siinä voisi hyvinkin joukkoon mahtua ns. ylimääräisiä henkilöitä jotka eivät muuten hallille eksyisi.

*Korotettu hinta: vastustajana HIFK, Jokerit, Kärpät, Lukko tai ....Blues.

**TPS:n sivujen mukainen perushinta, erilaiset kuin lippupalvelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Olisihan se nyt aika hauskaa, kun kävelisi vaikka kirjakauppaan sisään, ottaisi hyllystä 10€ kirjan ja kassalla sanottaisiin 12€ kiitos! Niin, kirja nyt maksaa 10€, mutta välityspalkkio on 2€. Maksullinen kassa siis. Loistava idea! Kohta "Turun monopoli" S-ravintolassahan voisi tarjoilija pyytää 2€ välityspalkkiota, kun kantaa oluen pöytään!

Ja oikeasti. Periaate siitä että ihmiset ostaisivat lipun ajoissa on hyvä. Jotensakin perusteltua ja hyvien tapojen mukaista on vielä pyytää lipunmyynnistä välityspalkkio hallilla, mutta ei mielestäni TPS toimistosta ostetusta lipusta. Miksi edes myyvät irtolippuja toimistosta, kun eivät sitä ilmiselvästi halua tehdä? Eihän siinä nyt oikeasti mitään järkeä olekaan.

Koko hommahan on aivan selvä irtolipun hinnankorotus, koska aina ostettaessa menee nyt välityspalkkio ja mahdollisesti vielä Tepsin taskuun?

Ei todellakaan ole hyvien tapojen mukaista pyytää hallilla "välityspalkkiota" tyhjästä, eli tavallisesta lipunmyynnistä.

Koko tämä prosessi saattaa muuten olla tulkittavissa vieläpä laittomaksi, tai ainakin kuluttajansuojaviranomaisten kannan vastaiseksi. Otetaanpa esimerkki toisesta piilomaksusta ja tyhjästä maksamisesta, musiikkitapahtumien puolelta, boldaukset minun käsialaani:
http://www.taloussanomat.fi/raha/2008/08/16/la-maksa-narikkaa-tyhjasta/200820819/139?offset=140

Useat ravintolat veloittavat narikkamaksun, vaikka asiakas ei jätä mitään eteispalveluun. Pieni kahden tai kolmen euron summa on oviraha ravintolaan. Maksu voi napsahtaa yllättäen myös keikkalipun hinnan päälle.

Kuluttajaviraston kanta on selvä. Hintamerkintäasetuksen mukaan kuluttajalle pitää näyttää tuotteen kokonaishinta. Hintaa ei saa pilkkoa eikä siihen saa kuulua mitään piilomaksuja.
Jos maksu veloitetaan kaikilta ja se on todellinen kulu, joka tulee kaikille, se pitää ilmoittaa lippua myytäessä, Kuluttajaviraston lakimies Katri Väänänen selvittää.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että mikäli ravintola veloittaa kaikilta eteispalvelumaksun, se pitää ilmoittaa etukäteen.

Eteispalvelumaksu on ongelma kesällä, kun asiakkaat liikkuvat kevyissä tamineissa.

Pekka Görman Tavastia-klubilta huokaa. Kysymys on tuttu.
– Tiedän ongelman. Narikkamaksun veloittaminen asiakkaalta, joka ei jätä tavaraa säilytykseen, on täysin ohjeidemme vastainen. Maksua ei saa tingata eikä sitä tarvitse maksaa. Se ei ole mikään vartiointimaksu.

"Välitysmaksu" hallilta ostettaessa rinnastuu tähän "eteispalvelumaksuun", jota maksetaan tyhjästä - ja joka on tällöin piilokustannus. Jos tätä maksua peritään vääjäämättä irtolipuista, se pitää ilmoittaa lipunhinnoissa etukäteen, eli käytännössä siten, että ilmoitetun "X euroa" hinnan sijasta lipun hinta on rehellisesti "x+2 euroa".

Lippupalvelut sun muut saavat halutessaan välitysmaksuja ottaa, mutta hallilta ostettaessa tämänkaltaiset lisämaksut ovat varsin selvästi kuluttajaviraston ja hinta-asetusten vastaisia. Tästä asiasta voi nostaa ja kannattaakin nostaa tässä vaiheessa juttu kuluttajavirastoon, koska kahden euron lisämaksu hallilla lipusta on kuluttajan harhauttamista ja laillisten asetusten kiertämistä. Ja tätä päätöstä odotellessa jokaisen hallilta lipun ostavan kannattaa vedota suoraan näihin asetuksiin lippuluukulla ja ilmoittaa, ettei maksa muuta kuin sen hinnan, mikä on määritelty, ilman mitään "välitysmaksuja". Käytäntö saattaa muuttua nopeasti, jos tuhatkin ihmistä jää kassajonoon vaatimaan laillisia oikeuksiaan eikä poistu ennen kuin on saanut maksaa asetusten mukaisen hinnan.

Ei tosin sinänsä mitään uutta Ruissalon kultapossukerhon pukumiehiltä, että nimenomaan otteluiden perusyleisöä halutaan kusettaa tai vähintään kusta silmään, sillä mitäpä sitä Tepsi tavallisia kertalipun ostavia ja yleisöstä enemmistön muodostavia katsojiaan kunnioittamaan.
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Ei todellakaan ole hyvien tapojen mukaista pyytää hallilla "välityspalkkiota" tyhjästä, eli tavallisesta lipunmyynnistä.

Pakko kommentoida tähän. Tässähän voi hyvin myös taustalla olla Lippupalvelun lipunmyyntijärjestelmän käyttö, josta he perivät komissiota. En lähtisi suoralta kädeltä syyttämään Turkuhallia enkä TPS:n toimia, sillä tässä voi hyvinkin olla tämä kuvio takana syynä lisämaksuihin.

S-Marketeissahan on Lippumyynnin järjestelmät käytössä ja myös nämä välityspalkkiot jo muutaman vuoden ajan. (Korjatkaa toki, jos olen väärässä.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös