Autoiluketju

  • 3 209 916
  • 18 538

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Täällä ensiauton ostoa harkitseva haikailee tietoa. On toki saatettu aihetta käsitellä jo täällä, mutta laiskuuttani en jaksanut selailla kovin kauaa.

Siis, mitä autoilu noin vuositasolla jatkoaikalaisilla maksaa? Jos jätetään laskuista auton hinta, laina ja sen korot sekä bensat...ja ylinopeus- yms sakot. Otetaan siis huomioon vakuutukset, huollot, katsastukset jne.

Nyt olisi minulla semmoinen tilanne, että omaan autoon alkaisi olla varaa ja tarvettakin. Kiinnostaa vain tietää, mitä se autoilu todellisuudessa kustantaa.


No huollot ja katsastukset riippuu minkä merkkisellä autolla ajat ja missä asut, mutta annetaan nyt esimerkiksi vaikka että kun asun Porissa ja ajan tojjotaa, niin vuodessa rahaa menee noin 600 euroa täyskaskoon, huoltoihin 50e (eli 2X vuodessa öljyt ja suodatin) ja katsastukseen se 64 euroa. Yhteensä siis ~ 720... tuohon vielä päälle autoveroa ja bensoja, parkkisakkoja, ylinopeuksia... SE ON VAIN RAHAA..
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niin, jos kiinteitä kuluja mietitään, kyllä se ajoneuvoverokin niitä on. Onnellinen on myös se, joka vuodessa 50 eurolla huolloistaan selviää, vaikka olisi uusikin auto. Lisäksi autoon joudut ostamaan ainakin muutaman vuoden välein renkaita, joka on hyvä laskea tuohon kuoletukseen (hinta vaihtelee rajusti, mutta vuosikuluksi laskettuna lienee sen 100-200 euroa nyt kuitenkin).
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Kyllä, Kelju k kojootti, jos oikeasti alat miettimään mitä se auto oikeasti sinulle tulee kustantamaan, niin parempi että käytät bussia tahi ovelta ovelle kuljettavaa taksia. Auto on ökyrikkaiden mobiili. Minulla sellainen on. Vielä.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Porsche 911 (996 malleja saa Saksasta hyviä yksilöitä alle 30 tonnin ja arvohan ei siitä juurikaan hyvällä pidolla vuosien saatossa tipu).

- Nissan 350Z (takapenkki puuttuu) 15K

- Mazda RX-8 (Maksimihupi minimirahalla) 13K

- Audi TT (200+ hp) 11K

- Jaquar XK8 13K

Vähän riippuu, että mitä autolta hakee, mutta oma valintani on selkeästi 911. No valinta toki pohjautuu aika pitkälti omiin mieltymyksiin, ja yksinkertaisesti fiilikseen joka on Possulla ajaessa ihan jotain muuta, kuin mitä muiden listassa olevien kanssa, XK8:lla en tosin ole ajanut, kuin lyhyehkön koeajon, joten eipä siitä sen enempää.

RX-8 ei oikein tehnyt itseeni mitään vaikutusta, enkä pidä ulkonäöstä. On sen verran aikaa, kun kyseistä kinneriä ajoin, että en analysoi sen enempää.

Audi TT on joko etuveto taikka neliveto, ja kesäkärryä ollaan hakemassa, joten itse ottaisin mielelläni takavedon. Toki TTq turbokoneella omaa ihan kivasti viripotentiaalia, jos sitä haluaa, ja menee mukavasti talviautonakin.

Possun jälkeen valintani olisi kuitenkin 350Z. Ajo-ominaisuuksiltaan mielestäni ihan loistava ja varsinkin hauska peli, ja muotoilukin istuu omaan silmääni varsin hyvin.

Siinäpä oma subjektiivinen mielipiteeni, ja jos jälleenmyyntihinnalla autosta luovuttaessa on väliä, niin veikkaisin 911:n olevan järkevin valinta.
 

Tuamas

Jäsen
Täällä ensiauton ostoa harkitseva haikailee tietoa. On toki saatettu aihetta käsitellä jo täällä, mutta laiskuuttani en jaksanut selailla kovin kauaa.

Siis, mitä autoilu noin vuositasolla jatkoaikalaisilla maksaa? Jos jätetään laskuista auton hinta, laina ja sen korot sekä bensat...ja ylinopeus- yms sakot. Otetaan siis huomioon vakuutukset, huollot, katsastukset jne.

Nyt olisi minulla semmoinen tilanne, että omaan autoon alkaisi olla varaa ja tarvettakin. Kiinnostaa vain tietää, mitä se autoilu todellisuudessa kustantaa.

Niinkuin Seppis jo sanoikin, niin jos sitä tarvitsee hirveästi miettiä, niin autoon ei todennäköisesti ole varaa ja tuo Seppiksen oma laskelma antoi kyllä liian positiivisen kuvan noista kuluista.

Eli ensinnäkin koko homma riippuu todella monesta muuttujasta, joista tärkein on se minkä (ja minkäikäisen) auton ostat.

Itse suosittelisin autoilua/auton omistamista aloittelevalle mahdollisimman pientä ja uutta autoa (mielellään luotettavan merkin tylsä perusmalli), koska yleisesti ottaen mitä suurempi auto, sitä kalliimpi se on sekä ostaa että pitää.

Vakuutusten hinta riippuu monesta seikasta, ensinnäkin asiaan vaikuttaa autoilu-/vahinkohistoria (bonukset), auton merkki ja malli sekä vakuutusturvan haluttu laajuus (kaskolla vai ilman). Vakuutusmaksuissa muhii todellisia yllätyksiä, varsinkin vanhempien autojen osalta. Esim. Opel Asconassa vuosittainen liikennevakuutus on yleisesti ottaen korkeampi kuin auton arvo. Mutta tässä tosiaan liikutaan todella laajalla skaalalla, voisi sanoa että 500-1500 euroa vuodessa, yo. asioista riippuen.

Huoltojen hinnoissakin on monta muuttujaa, joista tärkeimmät lienevät auton merkki, ikä sekä ajokilometrit + se että huollattaako auton merkkiliikkeessä vai nyrkkipajalla. Sanoisin että minimissään 300 euroa pitää vuosittain varata, jos kyseessä on käytetty auto. Toki jos on edessä isompia huoltoja (jakohihna tms.) tai suoranaisia korjauksia, niin arvion voi helposti tuplata tai triplata.

Katsastusmaksu on sitten vähän paikasta riippuen 65-85 euroa vuosittain (pl. uudet autot).

Ajoneuvovero (+mahdollinen käyttövoimavero) on sitten autosta, sen iästä ja polttoaineesta riippuen jotakin 125e (94 tai uudempi bensiinikäyttöinen auto) -800e (iso dieselkäyttöinen henkilöauto).

Lisäksi mm. renkaisiin tulisi varata minimissään 150 euroa vuodessa, oletuksella että joko talvi- tai kesärenkaat tulee vaihtaa joka toinen vuosi. Tässäkin laskelmaan vaikuttaa mm. vuotuinen ajomäärä, renkaiden koko sekä haluttu rengastyyppi. Jos haluaa isot, erikoisen kokoiset laaturenkaat, voi yo. luvun vähintäänkin tuplata.

Ja tosiaan suotavaa olisi, että varsinkin käytettyä autoa ostettaessa varautuisi siihen worst-case-skenaarioon, eikä sokeasti uskoisi että mitään ylimääräisiä kuluja ei olisi tulossa.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Ostin halvan auton, ei maksanut paljoa ja halpa pitää (seat ibiza sdi -00), laskin pikasesti, mitä auto on tullut maksamaan.. Auto maksoi 1900€, muita kuluja on tullut 3650€, siihen sisältyy:

Vakuutukset osakaskolla
Verot
Kesärenkaat vanteineen
Talvirenkaiden osto
Huolto
Katsastus + uusintakatsastus
Uudet jarrupalat ja satulat
Kytkinpoljin rikkoutui (mutta saatiin kuntoon nollakuluilla)
parkkivalojen polttimot
Kilometrejä (huom. vuodessa) 25000
Öljyä kuluu n. 20l

tuo iso öljynkulutus voi ennakoida remonttia konehuoneeseen tai se on merkki huonoista öljyistä. lisäksi pakoputki jouduttaneen uusia lähiaikoina..

Lisäksi tuohon kuuluisi laskea ne ostokset, mitä tulee tehtyä vain koska autolla pääsee vaivattomasti jonnekin.. Lukemattomat jäätelöt ja kahvit yms.

Jos vaan on mahdollista pärjätä ilman autoa, kannattaa ehdottomasti yrittää!
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Hankin vajaa 2 kesää sitten "leluksi" Seat Leon 2.0TDi FR:n, joka on ollut ihan ok kapistus, mutta, koska vaimoni ilmoitti ykskantaan, että alusta ja jousitus ovat hänen makuunsa aivan liian jäykät (selvennykseksi, että em. ihminen ei edes käytä muuten tuota autoa) tulkitsin sen välittömästi lupaukseksi ostaa uusi auto ( tästä asiasta ei vielä tosin vakavampaa palaveri ole pidetty).

Pidän itseäni melko vahvaluontoisena ihmisenä, joka harvoin sortuu älyttömiin, hetken mielijohteessa tehtyihin hankintoihin, mutta autot ovat ehdoton akilleenkantapääni... 2005 vaihdoin vuoden vanhan A3:sen (Jonka hankin vaimoltani salaa) A4:seen, koska eräs sähkövika sai sappeni kiehahatamaan syysvitutuksessa hetkellisesti erittäin pahasti, A4:sen vaihdoin 2007 vain puhtaasti sen takia, että tuon vanhemman 1.8T-koneen bensakulutus kävi vituttamaan. Olen muutamaan otteeseen saanut näistä tempauksistani noottia kotona ja kaveripiirissä (eli krapulapäissään tai megavitutuksessa minulla on ehdoton autokauppakielto päällä).

Nyt sitten kesän proggiksena olisi katsastaa uusi rassi... vaihtoehtoina on lähinna uusi A4 (1.8Tfsi Multitronic, Qatro), BMW 320 (automaatti) taikka Lexus IS 220d. BMW:n olen käynyt 2x koeajamassa, ja jotenkin riisutulta vaikuttaa Audin rinnalla.
Tuosta riisikiposta ei minulla ole minkäänsortin kokemusta, mutta edistyksellinen tekniikka ja miellyttävä muotoilu vetoaa. Onko kenelläkään kokemusta em. autosta? Sisätilat? Tekniikka? Laatu?
 

Bay

Jäsen
Mulla on nyt jonkin aikaa ollut mielessä hankkia kakkosautoksi vuoden -90 Audi 80. Myöhemmin ajatus olisi päivittää se uudehkoon tilavaan farmariin (Avensis, Passat tms.), mutta tällä hetkellä tuollainen tonnin kesäautokin ajaisi tarkoituksensa. Tuossa Audissa olisi hyvinä puolina ainakin täyssinkitty kori ja kestävät koneet. Onko joku tuollaista omistanut?
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja tosiaan suotavaa olisi, että varsinkin käytettyä autoa ostettaessa varautuisi siihen worst-case-skenaarioon, eikä sokeasti uskoisi että mitään ylimääräisiä kuluja ei olisi tulossa.
Jos autolla on ajettu > 100 tkm, huoltokustannukset nousevat hetkellä millä hyvänsä, vaikka ajelisi ns. luotettavalla merkillä. Ihan vaan normaalin kulumisen vuoksi melkein mikä tahansa osa voi laueta. Tyypillisesti siinä käy sitten vielä niin, että ko. osan saa vaan tilaamalla jostain maapallon toiselta puolelta. Ja sitten kun osa saapuu, ei ole mitenkään harvinaista ettei se olekaan oikeanlainen.

Aika äkkiä oppii myös sen, että pienikin kikkare voi maksaa maltaita. Juuri mitään ei saa alle 100 euron. Ja se on vasta sen osan hinta. Asennustyö se vasta kallista onkin. Vaikka asentamiseen menisi 10 minuuttia, tunnin työstä maksat. Eikä huoltoliikkeen Arskan ja Penan tuntitaksa ole millään mittarilla edullista.

No, toisilla autoilla varaosat ovat edullisempia kuin toisilla. Itelläkin on ollut joskus escortti, ja jossain vaiheessa myös ooppeli. Kummassakin oli suht halvat varaosat, mutta niitä sitten kyllä tarvitsikin uusia runsain mitoin ja usein. Varmaan tuli loppujen lopuksi kalliimmat kilometrit noilla budjettiautoilla, kuin olisi jollain paremmalla kotterolla (ransk. Cottereau). tullut.

Ja kokonaan oma lukunsa ovat nämä maahantuojan liikkeet, jotka tarjoavat valohoitoa ja öljynvaihtoa 20 tkm välein edulliseen 450 euron hintaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
No itse en kyllä ole maksanut korjaamolla missä olen aina autoani käyttänyt. Monestikin on puolikkaita tunteja veloitettu.

Jos on käyttänyt pitkään samaa korjaamoa, voi pikkutöitä teettää vieläkin edullisemmin. Itse olen pariinkin kertaan teettänyt jonkun pienen, mutta sen verran hankalan työn ettei omat sormet kykene. Olen ajanut korjaamon pihaan, kertonut mitä pitäisi tehdä, ja kysynyt paljonko veloittaa. Kympillä lähtee helposti pikkutöitä, tosin siinäkin minuutille tulee jo suolainen hinta.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Just ku pääs kirjoittaa Ibizasta, taitaa se mennä lunariin..


Mites 1999-2000 vuosimallin diisseli golffit (neloskoppaset). Mitä varoa ja tarkastaa? Hintahaitari heiluu 5 tuhannen euron kieppeillä..

Jos jollakin on myynnissä vastaavanlainen (Hyväkuntoinen,suht pieni, diesel, tuttu merkki ja luotettavia ajokilometrejä edessä) auto, niin otan innolla yksityisviestejä vastaan.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt sitten kesän proggiksena olisi katsastaa uusi rassi... vaihtoehtoina on lähinna uusi A4 (1.8Tfsi Multitronic, Qatro), BMW 320 (automaatti) taikka Lexus IS 220d. BMW:n olen käynyt 2x koeajamassa, ja jotenkin riisutulta vaikuttaa Audin rinnalla.

Itsellä oli nuo saksalaiset listalla (Audi 2.0T myös vaihtoehtona), tosin Audista vain etuveto koska tuo Pro Business tarjous ei sisältänyt Quatro-malleja. Päädyin BMW:hen vaikka koneen suorituskyky ei, varsinkaan 2.0T pääse samalle tasolle. Takaveto vain vei mennessään kun kävin tuota koeajamassa. Alunperin Audi oli listalla selkeänä ykkösenä.

Noh, ainakin auto on vähän harvinaisempi tuolla teillä kun noita Audeja tuntuu vilisevän melkein Toyotan lailla :)
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Mites 1999-2000 vuosimallin diisseli golffit (neloskoppaset). Mitä varoa ja tarkastaa? Hintahaitari heiluu 5 tuhannen euron kieppeillä..

Aika perusvarma laite. Moottorista taitaa hajoilla ainoastaan ilmamäärä mittari (50e) ja lämpötilananturi (25e). Siis heikot tyyppiviat, muut onki sitten kulumaa. Itse autossa on heikkoja kohtia käppärinvaijerit, koiranluut, takahelat, takajouset voi joskus katkeilla ja reistaileva keskuslukko. Mitä nyt äkkiseltään tulee mieleen. Ja tietysti normaaleja kuluvia osia. Mut mitään ihmeellisiä sähköongelmia eikä muitakaan noissa ole ja samat viat löytyy myös A3, Octaviasta, Leonista, Toledosta, Borasta ja Beetlestä, joten varmasti joku on kohdannut vian joskus. Netti siis pullollaan vastauksia.

Suosittelen ainakin omasta puolestani. Ostin tässä taannoin Fiesta ST:n, mutta palasin takaisin Golf GTI:hin, koska oli vaan niin monessa suhteessa parempi auto, eikä vähiten siksi että tuo Golf IV on oikeasti hiljainen auto kokoluokassaan. Myös tuo huoltamisen helppous ja osien halpuus (kun niitä menee noihin muihinkin merkkeihin) on käytetyissä etu nim. monta Ranskalaista omistanut.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hankin vajaa 2 kesää sitten "leluksi" Seat Leon 2.0TDi FR:n

Leluksi diesel Leonin? No perversioita on kaikenlaisia, ja jätän puuttumatta niihin sen enempää. :)


uusi A4 (1.8Tfsi Multitronic, Qatro)

Uudesta Audin 1.8T -koneesta ei ole kokemuksia. Vetotapa, eli quatro on toteutettu torsenilla, joten ehdoton + audille sekä vetotavasta, että toteutuksesta. Multitronic vähän epäilyttää..


BMW 320 (automaatti)

Tusina bemari, ihan ok ajettava, ei muuta. Mä en tosin pidä bemuista, jos ei tyyppimerkinnässä ole Ämmää.


Lexus IS 220d.

Lexus on ihan loistopeli, vastentahtoisesti pitää myöntää.

Audi, jos neliveto kiinostaa, tai Lexus, jos vaan hyvää käyttöautoa olet vailla. Tässä oma subjektiivinen mielipide.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
...
Tuosta riisikiposta ei minulla ole minkäänsortin kokemusta, mutta edistyksellinen tekniikka ja miellyttävä muotoilu vetoaa. Onko kenelläkään kokemusta em. autosta? Sisätilat? Tekniikka? Laatu?

Kannattaa tutustua tämmöseen saittiin jos Lekat kiinnostaa:
www.lexusfinland.com

Asiallista keskustelua.

Mut lyhyesti kysymyksiisi:
Sisätilat: Takana todella vaatimattomat mutta jos aikuisia ei ole päätoimena siellä tarkoitus kuskata niin menettelee. Konttiin mahtuu yhdistelmävaunut kun irroittaa pyörät.

Tekniikka: Taattua Toyotaa eli eipä juuri mitään vikaa jos ei satu maanantai kappaletta, aika harvinaista jos näin. Yleensä tilastojen kärjessä kun tutkitaan katsastustilastoja vähiten vikaisista autoista

Laatu: Tässä taas ei ole taattua Toyotaa vaan viimeistelyt on joka asiassa pyritty tekemään paremmin. Huomaa kyllä eron kun vertaa peräkkäin Toyotaa ja Lexusta. Tosin uuden mallin Avensis on jo aika lähellä.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Laatu: Tässä taas ei ole taattua Toyotaa vaan viimeistelyt on joka asiassa pyritty tekemään paremmin. Huomaa kyllä eron kun vertaa peräkkäin Toyotaa ja Lexusta. Tosin uuden mallin Avensis on jo aika lähellä.

Jotain on mennyt uuden Avensiksen suunnittelussa väärin, kun sedanissa takaluukun saranat ovat mallia tavaroiden murskaaja. Edestä tuo Avensis on aika onnistuneet näköinen, mutta takaa katsottuna näyttää siltä, kun kaksi eri koria olisi yhdistetty kohtuullisen tökerösti yhteen.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jotain on mennyt uuden Avensiksen suunnittelussa väärin, kun sedanissa takaluukun saranat ovat mallia tavaroiden murskaaja.
Jotain on mennyt oikeasti suunnittelussa väärin, jos(=kun) vielä vuonna 2009 tuodaan myytäväksi autoja, joissa ei ole tavarasäiliön luukkua toteutettu iskunvaimentimin tai jollain paremmalla tekniikalla. Toyota ei taida olla edes ainut.

Oli muuten yllättävän huono tuo uusi Avensis bensa-versiona. Ikäväkseni ei ollut koeajoon tarjolla dieseliä, jonka kuulemma pitäisi olla aika paljon parempi suorituskyvyltään.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Jotain on mennyt uuden Avensiksen suunnittelussa väärin, kun sedanissa takaluukun saranat ovat mallia tavaroiden murskaaja. Edestä tuo Avensis on aika onnistuneet näköinen, mutta takaa katsottuna näyttää siltä, kun kaksi eri koria olisi yhdistetty kohtuullisen tökerösti yhteen.

Se on kyllä totta että saranat on uudessa Avessa murskaajat sedanissa, Lexuksessa menevät piiloon. Samoin konepelti aukeaa/pysyy ylhäällä Lexussa kaasulla, kun taas Avessa halvalla tikulla.

Farkkuna perä istuu huomattavasti paremmin kokonaisuuteen, muuten olen samaa mieltä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
..
Oli muuten yllättävän huono tuo uusi Avensis bensa-versiona. Ikäväkseni ei ollut koeajoon tarjolla dieseliä, jonka kuulemma pitäisi olla aika paljon parempi suorituskyvyltään.

Kyllä niitä suosikkijoukkueesi kotikaupungin Toyotalla on monella eri dieselillä koe-ajettavana, myös automaatti-dieselinä. Kannattaa käydä koettamassa.

Et hirveästi perustellut miksi oli huono? Mikä kone, mikä vaihteisto? Käys ajaa 2.0l bensa multidrivena. Ei nyvi vaihtaessa ja käytännössä momentinmuuntajalla (cvt) maksimivääntö käytettävissä koko ajan, sama kuin ajaisi dieselillä. Tosin ei ne mitään "turbo" raketteja ole.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Autokuume prkl

Iski kuumetta pintaan, ku vahingossa eksyin kotimaisille autosivustoille.

Alfa Romeo MiTo

Noita näki viikko sitten Roomassa useampiakin, mut eipä ole Suomessa viel noita ehtinyt paljon nähdä. 155 hevosvoimainen 1.4 T-jet irtoaa alle 20k euron :O Onhan se hieno, klassista Alfaa. Jotkut tykkää, jotkut ei.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ruotsalainen urheiluautovalmistaja Koenigsegg on ilmeisesti yhdessä norjalaisten ja yhdysvaltalaisten sijoittajien kanssa Saabin uusi omistaja. Saabin johto ei ole vielä vahvistanut tietoa, mutta paikallinen media pitää uutista erittäin varmana.

Olisihan se hieno juttu, jos Saab olisi taas osittain edes ruotsalaisessa omistuksessa, Koenigseggin CCR:ää yhdistämällä uusi 9-3 markkinoille...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Iski kuumetta pintaan, ku vahingossa eksyin kotimaisille autosivustoille.

Alfa Romeo MiTo.

Minua ei kyllä uudet autot yleensä sytytä oikein ollenkaan, varsinkaan tuollaiset pikku-hatchbackit, mutta täytyy myöntää että tuo uusi Alfa on kyllä helvetin tyylikäs auto. Herättää jopa ihan hitusen omistushaluja meikäläisessäkin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Minua ei kyllä uudet autot yleensä sytytä oikein ollenkaan, varsinkaan tuollaiset pikku-hatchbackit, mutta täytyy myöntää että tuo uusi Alfa on kyllä helvetin tyylikäs auto. Herättää jopa ihan hitusen omistushaluja meikäläisessäkin.
Täällä valitaan jo väriä ja kysyisinkin onko mielestänne tuo esittelyauto Alfa punainen vai Giulietta punainen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös