Nybarin massiivinen : Risteilyn anti 23.4.2009

  • 77 032
  • 212

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Turunen nyt kuitenkin viime kaudella IFKn paras pelaaja + - taulukossa.

Tiedän, ja siksi kirjoitinkin, että JOS paikkaukset ovat hyvät, niin voidaan uusia näiltä osin pelaajistoa. Jos taas pakistoon ei ole tulossa esim. Jereä, niin silloin Turunen on pakko pystyä pitämään. Minun puolestani Turunen voi jäädä joka tapauksessa. Arvostan hänen panostaan puolustavana pakkina.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
I. Pikkaraisen, Kuhdan ja Turusen kanssa neuvotellaan edelleen.
Varsinkin Pikkarainen ja Kuhta taitaa olla juuri sen profiilin pelaajia, joihin tämä lama ja "palkkaruuvi" vaikuttaa eniten ja juuri näissä 2.-4. kentän pelaajissa on kuin onkin palstapuheiden mukaan yllättävän paljon pelaajia vapaana. Piku ja Kuhta ovat hyviä pelaajia, mutta varsinkin jälkimmäinen on saanut suhteettoman kovaa liksaa, jollaista tuskin moni seura enää tarjoaa. Suomessa ei yksikään.

Harmi kyllä HIFK tarvitsee pari sellaista ykköskorin pelaajaa, jotka tuovat joukkueelle sekä erityisosaamista että pääsylipputuloja. En kyllä jaksa uskoa, etteikö tätä olisi ainakin HIFKn uudistuneessa hallituksessa sisäistetty.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Mistä näitä toivonkipinöitä singahtelee, joka vuosi, aina vaan uudestaan. Sama virsi, tähän aikaan vuodesta on vielä "kesä aikaa", sitten on NHL-leirit, sitten on verorajat, sitten on siirtoraja, sitten odotellaan poffeja, ja vasta sitten arvostellaan. Kunnes tajutaan ettei mennyttä kannata arvostella, joten odotetaan joukkueen julkistusta, sitten kesävahvistuksia, sitten... .... hamsterit vaan juoksee juoksupyörässään.

Kannattaisiko yrittää ottaa etäisyyttä, jos ottaa noin lujille?

Joko sun läppä alkaa olla väsynyttä tai sitten sulla oikeesti ei ole enää kaikki hyvin.

Tässähän on nimenomaan ensimmäistä kertaa piiiitkään aikaan jotain jatkuvuutta tässä touhussa. Mua ketuttaa lähinnä tollaset sun kaltaiset tuulimyllyt, jotka kokoajan ovat antamassa potkut kaikille. Niitähän tässä lähinnä on kuunneltu aika kauan ja tulokset lyhytjänteisestä työstä ovat aika surkeat. Kaikki maakuntien jypit ja kalpat tulevat ohitse rakentamalla. Suomalainen jääkiekkojoukkue ei menesty ilman pitkäjänteistä työtä. Ei edes meitä rikkaammat seurat, koska kaikkien resurssit ovat isossa kuvassa absoluuttisesti pienet.

Viime kausi mentiin vielä Penan rakentamalla rungolla. Nyt tulee ensimmäinen Nybärin kokoama ja sellainen johon Nokka pääsee oikesti vaikuttamaan. Mä olen ainakin helvetin iloinen Clarkesta ja Haatajasta. Oikeastaan Töykkäläkin tuntuu erittäin hyvältä haulta. Sen takia tämä koko lässytys tuntuu lähinnä typerältä.

Ei ole vain kysymys sitä paitsi todella typerästä nimi nimeä vastaan vertailusta. Vaan siitä, että rakennettaisiin oikeasti joukkue, pelitapa ja siihen sopivat pelaajat. Tähän mennessä näytöt tältä keväältä ovat hyvät. Ei yhtään hutia, jos jätkät ovat ja pysyvät ehjinä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaisiko yrittää ottaa etäisyyttä, jos ottaa noin lujille?

Joko sun läppä alkaa olla väsynyttä tai sitten sulla oikeesti ei ole enää kaikki hyvin.

Mitä vielä. Eihän noita nyt ole viime aikoina tuhattakaan samansisältöistä viestiä vielä.
 

Meister

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyökkäys kaipaa vielä yhtä pelimiestä ja jos nyt esimerkkinimeä haetaan jypin ykkösestä niin meiltä puuttuu Virtanen. Siis laitturi joka kantaa ykkösketjua jos ykkössentterillä on heikompi päivä. Pihlmaneja HIFK:lla on ryhmässä jo useita ja Hirsoa voi aivan hyvin kelailla Immosen paikalle, mutta HIFK:lla ei ole laittaa ketään Virtasen saappaisiin.

Ansiokasta pohdintaa ja muuten olenkin aika paljon samoilla linjoilla, mutta mun mielestä juuri Haataja on se kaveri joka voidaan laittaa tuohon Virtasen paikalle. Eli taitovaje on olemassa, mutta ei tuolla paikalla. Mielestäni Haataja on jopa hieman kovempi pelimies kuin Virtanen. Peltonen kävisi myös tietenkin ykkösen laitaan ja ei se kai ihan mahdotonta ole, että mies meillä jo ensikaudella olisi.

Veskari puoli mietityttää täälläkin, kaikki kunnia Niemiselle, mutta aika monen liigajengin ykkösveskarit menevät ainakin vielä ensikaudella edelle ja luotto Saken kehitystaitoihin ei myöskään ole hirveän korkealla. Jos Oksa saadaan, niin sitten tilanne on jo vähän parempi. Silti haluaisin kaikista mieluiten ykköseksi jonkun Salakin, Tuokkolan tai Riksmanin tasoisen nimen, vaikka se nyt sitten Niemisen peliaikaa vähentäisikin. HIFK:lla ei vaan yksinkertaisesti ole varaa antaa yhtään tasoitusta maalivahtiosastolla! Porukka alkaa olemaan jo sen verran vittuuntunut tähän ainaiseen häviämiseen ja taaperrukseen, että tuntuu jopa aika typerältä riskiltä lähteä Nieminen ykkösenä kauteen. Tuohon tämänkin hetkiseen runkoon vaikka esim. pleijarien Salak maaliin ja toimiva pelisysteemi päälle, niin välieriin pääsemisen jo nyt kasassa olevalla jengillä ei pitäisi olla mahdotonta. Siihen sitten vielä ne kolme laadukasta nimeä lisää ja voisi olla jo vähän luottavaisempi ensikauden suhteen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Yleisömääriin ja kausarimyyntiin noista vain Peltosella ja Karalahdella on merkitystä.

Juurikin näin. Kuhta, Turunen ja I.Pikkarainen eivät kuulu sellaisiin sytyttäviin pelaajiin, joiden vuoksi jengi raahautuu katsomoon illasta toiseen. Let´s face it. Kuhdan paras aika oli ehdottomasti pelaaminen Pärssisen ja Harkinsin kanssa ja silloin Kuhta oli playoffeissakin maaginen, piti meitä pystyssä Kärppiä vastaan. Tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa. Aika kuluu jokaiselta samaan tahtiin ja mielestäni Jokereissa on tajuttu meitä realistisemmin, että esimerkiksi Variksen varaan ei voi enää menestystä rakentaa, mutta hänelle on tilaa ihan taustansa vuoksi ja pienemmissä tehtävissä. Varis parhaimmillaan on kuitenkin ollut parempi kuin Kuhta parhaimmillaan ja HIFK:ssa Kuhtaa sijoitellaan kaudeksi 09/10 yhä vakavissaan 1-ketjuun, luoja sentään... Tällainen käsittämätön adoptointitarve elää vain Nordiksella. Ja samat tyypit, jotka uskovat Kuhdan vielä ennen 40-v. päiviään breikkaavan, mankuvat Hirsosta, joka veti yhtä tehottomat pleijarit kuin Kuhta, mutta oli runkosarjassa ylivoimaisesti joukkueelleen tärkein pelaaja ja teki pisteitä useammin kuin kukaan. Ja on tuollaiset 10v Kuhtaa nuorempi ja 100 ke halvempi. Niin kauan kuin rahaa käytellään tähän tapaan, ei tämä tästä balansoidu.

En ole ollenkaan tyytyväinen Hirson pleijareihin, miksi olisin? Mutta hänen runkosarjapelaamisensa ansiosta HIFK ylipäätään "pääsi" pleijareihin. Loppi oli senttereistämme järjetön floppi Hirsoon verrattuna. Kuten olen jauhanut: On ihan ookoo, että jengissä on jumalaisia runkosarjapelaajia, sillä tietääkseni vajaan 60 ottelun runkosarjan perusteella joukkueet kuitenkin asetetaan järjestykseen playoffeja varten. Hyvät runkosarjamiehet vievät jengin jopa kärkipäähän. Playoffeissa alkaa valmentajan ja joukkueen kokoajan testaaminen: löytyykö syvyyttä, onko roolitettu oikein? Jo syksyllä pitäisi ajatella sitä osastoa, joka nousee kiinni otettavan 1-ketjun takaa tekemään ratkaisumaalit. Tällöin puhutaan Murray-osaston senoista ja Viitakoski-tyyppisistä laitureista. Muuten näitä hommia ei laitahyökkääjillä ratkota, toivottavasti sen tajusivat kaikki. Ja siis poislukien Peltonen / Hyvönen -taso.

Jos Luttinen, Petrell tai Pesonen tai nämä kaikki olisivat olleet Dufvan Jypissä vapaavalintaisten Jyp-laitureiden (poislukien Virtanen) tilalla, olisivat he nyt absoluuttisen varmasti Suomen mestareita. Jypin veskarit, pakisto ja Immonen pelasivat mestaruuden. Mutta jos Walsh ja Haverinen olisivat pelanneet Mäntymaan ja Kaijonmaan paikalla, Jyp mitä todennäköisimmin ei olisi Suomen mestari. Jos Wallinheimo-Tuokkolan paikalla olisivat olleet Pitkämäki-Nieminen, Jypillä olisi tehnyt tiukkaa päästä kuuden sakkiin. Tosin ex-veskari Dufva ei todellakaan olisi katsonut Pitkämäeltä niin montaa matsia kuin Nokka teki. Tiivistän tässä nykyisen Brändimme kulmakivet: HIFK:ssa adoptoidaan ja ylipalkataan aivan liikaa tiettyjä pelaajia ja ajatellaan kokonaisuutta myöskin ihan liikaa hyökkäyksen / laitahyökkääjien kautta. HIFKssa ei myönnetä maalivahtipelin ja -valmennuksen merkitystä (ks. myös adoptiokohta ja sieltä alaviite "Lundell"). HIFK:ssa ei arvosteta kokeneita pelaajia, poislukien Kuhta ja muutamat muut omat adoptiotapaukset. Toimintaa leimaa ylimielisyys. HIFK:ssa ajatellaan joukkuetta myös ihan liikaa kolmen (3 kpl) ulkomaalaisen kautta. Mestaruuksia voitetaan samanaikaan liki täysin kotimaisilla nipuilla.

Viimeiseen kohtaan on näköjään luvassa parannusta - ja se on oikeasti hyvä asia! Nelossentterin henkilöllisyys on edelleen, sori vaan m&t, mielestäni täysin yhdentekevä asia kun vertailukohtana on Porthen / Töykkälä. Porthen on niin ikään pystynyt pelaamaan HPK:n ja Bluesinkin 1-ketjun tehottomaksi. Suomeksi sanottuna: rikkominen on helpompaa kuin rakentaminen ja 4-senan pelipaikka ei todellakaan sisällä niin suurta osaamisen vaatimustasoa kuin maalivahdin, pakin tai ylempien sentterien tontit. Jos Töykkälä tai Porthen olisi ollut Jypin 4-sentteri, joukkue olisi absoluuttisen varmasti edelleenkin voittanut Suomen mestaruuden. HIFK:n balanssille Porthenin vaihtuminen Töykkäläksi ei tuo ratkaisevaa muutosta. Ellei Töykkälä tee ramstedteja ja pelaa itseään ylempiin ketjuihin isoon rooliin. Tällöin myönnän erehtyneeni, tietenkin, mutta lähtökohtaisesti hän tulee Porthenin paikalle. Niinpä Mika Oksa olisi juuri nyt n. miljoona kertaa tärkeämpi signaus kuin Töykkälä. Ja minustakin Oksasta ja Pitkämäestä puhuminen samassa lauseessa on lähes loukkaus Oksaa kohtaan. Otetaan vertailukohdaksi ainoa järkevä eli kulunut kausi, eikä katsella mitä kivaa nämä kaverit tekivät 5v sitten. No, viime kauden jälkeen Oksa on SM-pronssimitalisti ja teknisesti valovuoden viime kauden Pitkämäkeä edellä. Viime kauden Pitkämäki oli SM-liigan huonoin maalivahti mukaanlukien kaikkien joukkueiden kaikki maalivahdit. On heissä lähtökohtaisesti aivan helvetinmoinen ero. On sitten eri asia haluaako ennustaa, että Oksakin floppaa, mutta tämänhetkisillä taustoilla, jotka ovat ainoat relevantit, Oksa olisi loistava hankinta.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Juurikin näin. Kuhta, Turunen ja I.Pikkarainen eivät kuulu sellaisiin sytyttäviin pelaajiin, joiden vuoksi jengi raahautuu katsomoon illasta toiseen. Let´s face it.

Tämä on täysin totta ja kyllä Pikkaraistakin on katsottu ihan tarpeeksi, samoin kuin Kuhtaa. Aikansa kutakin, mutta nyt on aika pistää kaverit pihalle. Ne eivät tuo katsojia eivätkä vie tuota joukkuetta yhtään pidemmälle. Eikä me tarvita noita 2 ketjun laitahyökkääjiä. Nyt pitää tosiaan hankkia hyökkäykseen se profiilipelaaja, joka kiinnostaa ihmisiä.
Ne neljä miestä:
- Oksa, tuki joukkueen tärkeimpään osioon.
- Joku halpa puolustava puolustaja/sekopää, esim. Burke Henry. Taas kerran katsojia kiinnostaa ja tuommoinen vain kuuluu HIFK:hon.
- Karalahti
- Peltonen, Se tärkein hyökkääjä

Tuossa on just ne kaksi pelaajaa jotka toisi ihmiset hallille. Karalahti ja vaikka sitten se Ville Peltonen. Maksavat itsensä hetkessä takaisin ja nostavat asenteella ja karismalla koko kakaralauman toiminnan uudelle tasolle. Siinä myös Jaloselle niitä kokeneita miehiä joita Nokka kaipaa.

Pienestä se on kiinni taas kerran, jos vaan JÄLLEEN KERRAN OSATTAISIIN vetää oikeista naruista, mitä koko Jatkiksen HIFK tuntuu osaavan. Osaako Nybari?
 

Carlos

Jäsen
Kannattaisiko yrittää ottaa etäisyyttä, jos ottaa noin lujille?

Joko sun läppä alkaa olla väsynyttä tai sitten sulla oikeesti ei ole enää kaikki hyvin.

Tässähän on nimenomaan ensimmäistä kertaa piiiitkään aikaan jotain jatkuvuutta tässä touhussa. Mua ketuttaa lähinnä tollaset sun kaltaiset tuulimyllyt, jotka kokoajan ovat antamassa potkut kaikille. Niitähän tässä lähinnä on kuunneltu aika kauan ja tulokset lyhytjänteisestä työstä ovat aika surkeat. Kaikki maakuntien jypit ja kalpat tulevat ohitse rakentamalla. Suomalainen jääkiekkojoukkue ei menesty ilman pitkäjänteistä työtä. Ei edes meitä rikkaammat seurat, koska kaikkien resurssit ovat isossa kuvassa absoluuttisesti pienet.

Osaatkohan sä edes lukea kunnolla, tuskin. Missä kohtaa meikäläisestä saa tuulimyllyn? Siinä että odotan organisaatiosta edes häivähdyksiä ammattimaisesta toiminnasta? Nimenomaan pitkäjänteisen työn perään kai minä olen täällä huutanut, mutta sitä ei ole vaan näkynyt. Ennen viime kautta oli puheita siihen suuntaan, jotka sitten kauden aikana osoittautuivat täysin tuulesta temmatuiksi, ja sama jatkuu tällä kaudella.

Mutta ennenkuin päästään sille pitkäjänteiselle uralle ja jatkuvuuden alkulähteille, KAIKKI menneisyyden CC-haamut ja niiden kamut pitää saada firmasta ulos. Ihan jokainen, ja viimeistä myöten, vaikka menisi sitten pesuveden mukanakin joku väärä tyyppi pihalle.

Sitten kun HIFK:ssa halutaan juuriaan myöten olla huippu-urheiluseura, voidaan jotain alkaa odottaa.

Viime kauden aikana en paljon huudellut mihinkään mitään, ajattelin että odotetaan nyt rauhassa kausi loppuun. Taas kerran. Odotin, ja petyin, kuten aina. Ajattelin antaa aikaa vielä joukkueen julkistukseen saakka, sitten vasta todella nähdään missä mennään. Nyt en enää odota, nyt on nähty taas kerran missä todellakin mennään. Viimeinen niitti oli muuperin kommentti huippuseurasta. Silloin viimeistään olisi pitänyt valjeta urpommallekin tyypille missä edelleen, puheista huolimatta, mennään.

Mua taas ketuttaa sinunlaiset tyypit, jotka aina yrittävät hyssytellä ongelmat piiloon ja vakuutella että "kyllä siellä kulisseissa sitä ja tätä". Niin kauan kuin teitä riittää edes kourallinen, niin kai tämä Hifkin CC-touhukin pyörii. Yritetään pelata fantasialätkää, "jos vielä tulis Malkin, Crosby ja Brodeur ja Lidström, niin sitten alkaisi näyttää jo aika hyvältä". Ja sitten lisäksi kehuskellaan miten ne perinteiset 2-4 kenttien hankinnat ovat "ihan hyviä tyyppejä". Joo. Jonni Vauhkonenkin oli hyvä hankinta, ja hyvä tyyppi. Tosin ei liigajoukkueeseen, mutta kuitenkin, olihan se hyvä tyyppi. Miksi siitäkin joku jaksoi itkeä.

Mutta joo, eipä mulla Hifkin suuntaan muuta, olennaiset on tullut varmaan jo toistettua riittävän monta kertaa. Paska organisaatio, ja paskana pysyy ainakin lähitulevaisuuden, ei se siitä muuksi muutu vaikka miten nokkaani louskutan.

Yritän pitää jatkossa tänne kommentoinnin minimissä, kaikki te CC-fani-urpot voitte jatkaa fantasiointianne ilman ikäviä soraääniä. Muistakaa ryypätä kunnolla, se on se HIFK:n kulmakivi nyt ja aina. Ellei sitten Jere tule takaisin geimeihin järjestämään parempia mömmöjä tietty.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yritän pitää jatkossa tänne kommentoinnin minimissä
Toivottavasti sussa on tällä kertaa sen verran miestä, että myös pidät lupauksesi. Eli eiköhän me jatkossakin saada "nauttia" sun tautofonisista postauksista.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tossa "4-paikkaa auki" -hommassa on vaan aivan hemmetin kovat riskit, ellei Nybari tiedä varmuudella jotain hyvää olevan pian tulossa. Muuten Nybari lienee jonkin sortin uhkapeluri, kun moiseen lähtee. Se että nuo paikat saisi tilkittyä riittävän kovilla pelimiehillä piakkoin, kuulostaa vaikealta tehtävältä jopa juhajunnoille, jonka kaltaisilla epeleillä isojen kalojen verkot on parhaimmassa kunnossa tässä liigassa.

Hiekka valuu tiimalasissa kuitenkin sitä tahtia jo kausarimyynninkin kannalta, että jotain suurempaa täytyy pelaajarintamalla pian tapahtua.

Ja vielä kerran... jos IFK:n seuraava liike on ainoastaan se, että I.Pikkaraiselle, Kuhdalle ja Turuselle sorvataan jatkot, niin joukkue ei ole parantunut riittävästi viime kaudesta.

Pesonen > Haataja
H.Pikkarainen > Clarke
Porthen > Töykkälä

Nämä siirrot eivät IFK:ta kärkipään jengiksi muuta. Ei millään. Niinpä listaa pitää jatkaa näillä täällä pyörineillä nimillä.

Pitkämäki > Oksa
I.Pikkarainen ja/tai Kuhta > Peltonen
Turunen > Karalahti

Tällä viissiin joukkue on vahvistunut ja pitäisi myös kausarimyynnissä ja lippuluukulla alkaa enemmän suhina käymään.
 
Viimeksi muokattu:

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt ihan väärin muista niin Valtanen taisi puhua jo vuoden vaihteen tienoilla (ellei aikaisemminkin) että kuluja karsitaan tulevina kausina nimen omaan pelaajien palkkakuluista. Tässähän on viime aikoina ollut pientä ylimääräistä menoa (case Francis) ja ihan kaikille rahoille ei ole saatu vastinetta (Pitkämäki). Samalla liikevaihto vähenee, kiitos huonojen lipputulojen, niin onko eilisessä massivisessa mitään yllättävää? Jos ei ole varaa niin miksi "peltonen" ja "karalahti" edes katsoisivat IFK:n suuntaan? Fakta on se ettei rahaa ole eikä välttämättä tule ja taannoisen osakeannin rahat menee pelin ulkopuolisten asioiden parantamiseen. Neljä paikkaa on auki mutta kenelle? A-junnuille? Voitte heittää jo hyvästit suurista vonkaleista.

Joskus olisi hienoa nähdä ylisuorittava IFK! Kerran tapahtui Sheddenin kaudella ja siitä edellisestä kerrasta onkin jo aikaa...

Vielä pientä ihmetystä herättää naapurin toiminta Ilmalassa. Lätkäorganisaatio tehnyt milloin lie viimeksi voittoa, mutta silti sinne ollaan hankkimassa yhtä kovaa nimeä Venäjän liigasta sekä varsin nimekäs valmentaja. Viime kaudella areenalla ehkä keskimäärin 5000 oikeasti maksavaa katsojaa, mistä ihmeestä Jokerit kuittaa rahat viime kausien tappiolle?? Ei luulisi pääomistaja kovin kauaa katsovan moista menoa. Siinä mielessä myös taloudesta on pidettävä huolta ja onhan noita esimerkkejä kun vähän nimettömällä materiaalilla painellaan kuuhun saakka. Tässä suhteessa IFK on oikealla tiellä. Ei ökyhankintoja.

Toiveena olisi nähdä taisteleva ja edes vähän otsikoissa viihtyvä IFK. Se määrä paskaa mitä tulee muiden jengien kannattajilta silloin kun IFK on otsikoissa on parempi vaihtoehto kuin ei paskaa ollenkaan. IFK on herätettävä tunteita ja silloin porukka löytää tiensä taas hallille.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Joskus olisi hienoa nähdä ylisuorittava IFK! Kerran tapahtui Sheddenin kaudella ja siitä edellisestä kerrasta onkin jo aikaa...

Tässä juuri olisi se ainoa avain, jos ei hommata setelikonetta toimistolle. Kari Jalonen on tässä suhteessa katsottu kortti.
 

scholl

Jäsen
Juurikin näin. Kuhta, Turunen ja I.Pikkarainen eivät kuulu sellaisiin sytyttäviin pelaajiin, joiden vuoksi jengi raahautuu katsomoon illasta toiseen. Let´s face it. Kuhdan paras aika oli ehdottomasti pelaaminen Pärssisen ja Harkinsin kanssa ja silloin Kuhta oli playoffeissakin maaginen, piti meitä pystyssä Kärppiä vastaan. Tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa.

Eikä se ole pelkästään siitä kiinni. Osa pelaajista eivät ole kentän ulkopuolellakaan riittävän valovoimaisia.

Suurimmat palkat pitää mennä niille, jotka ovat parhaita pelaajia ja niille, jotka myyvät eniten lippuja, pelipaitoja ja kaljatuoppeja. Joku Ilkka Pikkarainen ei sano tuulipuvuille yhtään mitään ja kassakone ei kilise.

Itse siirtäisin hieman ensi kauden painopistettä pelaajabudjetista muualle.
On ihan ok, jos joukkue on halvempi kunhan ihmiset muuten viihtyvät hallissa.
Jokaiseen viihtyvyyden osa-alueeseen pitäisi satsata. Carolina aikoinaan hyvä esimerkki tästä.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Fakta on se ettei rahaa ole eikä välttämättä tule ja taannoisen osakeannin rahat menee pelin ulkopuolisten asioiden parantamiseen. Neljä paikkaa on auki mutta kenelle? A-junnuille? Voitte heittää jo hyvästit suurista vonkaleista.
Pelin ulkopuolisilla asioilla tarkoitat tarkalleen ottaen mitä? A-junnuista puheen ollen, Joni Karjalaisen todennäköisesti tapahtunut ryssiminen Ilvekseen on veikeä juttu. Ipalla on liigadiili Rajalan kanssa, samoin teki Kärpät Donskoin kohdalla. A-junnuissa parhaat pisteet tahkonnut JK sen sijaan saa lähteä. No, onhan meillä olkapäävammainen superkärppä rosterissa, joten kaikki hyvin ...
 

scholl

Jäsen
Pelin ulkopuolisilla asioilla tarkoitat tarkalleen ottaen mitä?

Varmaan sitä, että osakeannilla ja joukkueen pelaajabudjetilla ei ole keskenään mitään tekemistä toistensa kanssa, eikä sitä tarvitse itseasiassa edes mainita. Valtanen kerää pelaajabudjettiin vaaditun rahasummanyleisöltä ja yht.työkumppaneilta. Omistajien sijoittamat rahat kehittävät organisaatiota ja puitteita. Se raha pitää investoida jossain muodossa, eikä mennä minkään lätkäpelaajan taskuihin.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Omistajien sijoittamat rahat kehittävät organisaatiota ja puitteita. Se raha pitää investoida jossain muodossa, eikä mennä minkään lätkäpelaajan taskuihin.
Tämän verran minäkin ymmärrän, mutta mitä mahtaa tarkoittaa käytännössä? Tätä kyselin jo edelliseltä kirjoittajalta. Mitä tarkoittaa organisaation kehittäminen IFK-kielellä?
 

Stigu

Jäsen
Tässähän on nimenomaan ensimmäistä kertaa piiiitkään aikaan jotain jatkuvuutta tässä touhussa. Mua ketuttaa lähinnä tollaset sun kaltaiset tuulimyllyt, jotka kokoajan ovat antamassa potkut kaikille. Niitähän tässä lähinnä on kuunneltu aika kauan ja tulokset lyhytjänteisestä työstä ovat aika surkeat. Kaikki maakuntien jypit ja kalpat tulevat ohitse rakentamalla. Suomalainen jääkiekkojoukkue ei menesty ilman pitkäjänteistä työtä.
En oikein ymmärrä tätä jatkuvuus-argumenttia. Ensinnäkin, IFK:ssa on viimeisten vuosien aikana saanut kenkää ainoastaan valmentaja, itse en muista organisaatiosta muita kenkää saaneita. Toisekseen, jatkuvuus on hieno asia ainoastaan, jos puikoissa ovat oikeat henkilöt, jotka tuon jatkuvuuden takaavat. Jos nyt verrataan IFK:n joukkueen kannalta keskeisiä henkilöitä, eli Penttiä ja Nybaria, niin ihan oikeasti: Onko sinusta Nybari parempi henkilö kokoamaan IFK:n joukkueen, kuin Pentti? Itse en ainakaan ole nähnyt vielä yhtään merkkiä siitä, että Nybarilla olisi jotenkin homma hanskassa. Kuinka paljon olisit valmis antamaan hänelle aikaa osoittaa pätevyytensä? Tämän kauden? Ensi kauden? Yhtä kauan kuin Pentti sai aikaa, eli 7 seuraavaa vuotta?

Itse näen asian niin, että SM-liigassa useimmat seurat ovat ammattimaistuneet viimeisen 5-10 vuoden aikana valtavasti. IFK on polkenut paikallaan, ja nyt mennään jopa alaspäin. Ja jokainen vuosi, kun näin tehdään, annetaan noille muille seuroille aikaa lisätä etumatkaansa. Eli kyllähän jossain vaiheessa nykyorganisaatiolta tulee voida odottaa jotain merkkejä siitä, että ollaan menossa oikeaan suuntaan, muuten tuo "pitkäjänteisyys" vie meitä vain alaspäin.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein ymmärrä tätä jatkuvuus-argumenttia.

En kyllä minäkään. Jatkuvuus ja pitkäjänteisyys ovat kieltämättä hyveitä silloin, kun suunta on oikea. Kaikkea ei voi saada yhdessä yössä, ja parhaimmillaan se voi johtaa esim. Kärppien kaltaiseen dynastiaan. Tosin kannattaa muistaa, että kärpistäkin ulkoistettiin muuan Tamminen aika katkerissa merkeissä. Jatkuvuus ei kehkeydy yhden henkilön ympärille. Oikeasti, silloin kun organisaatiossa on "jatkuvuutta" yksittäisten henkilöiden merkitys vähenee, ja esim. top-3 budjetilla operoivan seuran valmentajan voi huoletta laittaa pihalle jos osoittautuu, että kyseinen valmentaja ei sovi joukkueen kuvioihin ja luotsaa joukkueen esim. sijalle yhdeksän.

Olen monta kertaa näillä palstoilla kysynyt määritelmää tälle "jatkuvuudelle", mutta vastausta ei ole vielä kuulunut. IFK:lla on kyllä meneillään tietty jatkuvuus, mutta se koskee lähinnä sarjasijoituksen alasajoa ja fanien karkoittamista.

Itse asetin ennen edellistä kautta tavoitteeksi suoran P:off paikan ja välierät. Tästä jäätiin "pikkuisen". Miksi edelliskauden katastrofia pitäisi jatkaa?

Ja ennen kuin joku tulee tänne huutelemaan miten hyviä oltiin tammi-helmikuussa, niin muistakaa, että oikeat organisaatiot vetävät aina henkeä silloin. Ratkaisevissa peleissä oltiin järjestään häviäjiä (siis silloin kun pelattiin niitä joukkueita vastaan jotka taistelivat samoista sarjasijoista meidän kanssa).

En oikein tiedä, mitä ensi kaudelta odottaisi, mutta jos pitkästä aikaa voisi muistella keväällä koko kautta, eikä 10-15 pelin jaksoa kun oltiin kaikkein kovimpia niin se olisi jo alku.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mua taas ketuttaa sinunlaiset tyypit, jotka aina yrittävät hyssytellä ongelmat piiloon ja vakuutella että "kyllä siellä kulisseissa sitä ja tätä". Niin kauan kuin teitä riittää edes kourallinen, niin kai tämä Hifkin CC-touhukin pyörii. Yritetään pelata fantasialätkää, "jos vielä tulis Malkin, Crosby ja Brodeur ja Lidström, niin sitten alkaisi näyttää jo aika hyvältä". Ja sitten lisäksi kehuskellaan miten ne perinteiset 2-4 kenttien hankinnat ovat "ihan hyviä tyyppejä". Joo. Jonni Vauhkonenkin oli hyvä hankinta, ja hyvä tyyppi. Tosin ei liigajoukkueeseen, mutta kuitenkin, olihan se hyvä tyyppi. Miksi siitäkin joku jaksoi itkeä.

Mutta joo, eipä mulla Hifkin suuntaan muuta, olennaiset on tullut varmaan jo toistettua riittävän monta kertaa. Paska organisaatio, ja paskana pysyy ainakin lähitulevaisuuden, ei se siitä muuksi muutu vaikka miten nokkaani louskutan.

Yritän pitää jatkossa tänne kommentoinnin minimissä, kaikki te CC-fani-urpot voitte jatkaa fantasiointianne ilman ikäviä soraääniä. Muistakaa ryypätä kunnolla, se on se HIFK:n kulmakivi nyt ja aina. Ellei sitten Jere tule takaisin geimeihin järjestämään parempia mömmöjä tietty.

Melkein tulee jo sellainen kuva, ettei IFK:ta saisi kehua mistään asiasta. Vähän niitä positiivisia seikkoja toki on, mutta mielestäni sekään ei ole täysin oikea lähestymistapa että leimataan kaikki paskaksi, sekään ei ole realismia enää.

Toivon, että pidät kommentoinnin minimissä, kun jokaisessa viestissä sanot sitä samaa. Voidaanhan me kaikki alkaa huutamaan, että on taas hävitty ensi kausi, mutta se ei ole ihan vielä realistista.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Kyllä täälläkin tarvitaan Carlosin ja Isakssonin tapaisia kirjoittajia. On aina hyvä olla myös niitä, jotka näkevät asiat toisin vaikka tuntuisi joskus siltä, että jonkun levy olisi jäänyt päälle. Minäkin kuulun niihin, jotka eivät vielä ole vakuuttuneita uudesta HIFK-zydeemistä.

Minä taas en ole koskaan ymmärtänyt niitä, jotka ensimmäisen huhun kuultua tai hankinnan jälkeen alkavat rakentaa uusia ketju- tai kenttäkoostumuksia.
haataja- "Gretzky" - "Pelle"
vai olisiko ennemmin
"Gretzky" - "Pelle" - haataja

Nybondaksen suhteen on aivan sama kuin pelaajienkin. Jossain piireissä homma luistaa ja jossain taas ei. Nybari on onnistunut luomaan HIFK:lle hyvän junnutoiminnan mutta se ei takaa, että kaveri on hyvä UTJ. Ei ainakaan ole vielä osoittanut olevansa asian herra. Ehkä olisi kannattanut jäädä sinne junnupuolelle, mikä sekin on aivan jees asia. Ensimmäiseksi pitää uudistua siten, että heivaa sen ylimielisen asenteen helvettiin.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäiseksi pitää uudistua siten, että heivaa sen ylimielisen asenteen helvettiin.

Kutsukaa minua perverssiksi, mutta minua ei ylimielinen asenne juuri häiritse. Itse asiassa, ylimielinen asenne on mielestäni osa "Brändiä". Penassakin oli parasta juuri asenne. "Vittu sä koulutat niitä" jne. olivat legendoja jo lausuttuessa. Ylimielinen asenne kaikkia, etenkin "Landeja" kohtaan on oikein käytettynä voimavara. Kannattaa seurata esim. Federerin käyttäytymistä arvokisoissa. Mies oikeasti vaatii suosikin paineita itselleen. Ja syy tähän on se, että Roger haluaa matsiin lähtiessään tuntea sen, että on vastustajaa parempi. Sama voimavara on tämä IFK:n ylimielisyys. Se on tieto, että olemme noita juntteja parempia. Se on myös luottamusta siihen, että tiukassa paikassa ollaan kuitenkin se parempi jengi. Mielestäni Jere oli/on tästä paras esimerkki. Monet meuhkaavat Jeren asenteesta, mutta itse uskon, että Jeren asenne nimenomaan oli yksi syy miksi jätkä oli viimeisellä minuutilla niin jäätävä. Enkä nyt hyväksy kaikkia näihin sukkaan kusemisia. Ajattelen vain katkonaisesti ääneen.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Se on tieto, että olemme noita juntteja parempia. Se on myös luottamusta siihen, että tiukassa paikassa ollaan kuitenkin se parempi jengi.
Noissa lauseissa on vain yksi vika; aikamuoto. "Olemme" on nykyisin "olimme". Ja "on" lienee nykyään "oli". Ja "ollaan" on "olimme". Muuten jees, jos olisi totta.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän verran minäkin ymmärrän, mutta mitä mahtaa tarkoittaa käytännössä? Tätä kyselin jo edelliseltä kirjoittajalta. Mitä tarkoittaa organisaation kehittäminen IFK-kielellä?

Niitä uutisia sä joudut odottamaan tuntien IFK:n tiedotuspolitiikan. Käsitin kuitenkin joulukuussa että toimintaa kehitetään eikä se tarkoita ensi kauden pelaajahankintoja.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n kohdalla ylimielisyys ei perustu yhtään mihinkään, mikä saa sen näyttämään niin tyhmältä. Jollain Federerillä on vähän varaa pullistellakin.

Onhan se ihan viihdyttävää seurata brändimäistä uhoa medioissa, mutta eipä se lohduta niitä, jotka sitä hidastettua neppailua käyvät hallissa katsomassa. Tai niitä jotka ostavat playoff-kausarin.

Tyhmyydestä puheen ollen missä on ykkösmaalivahti? Nieminen ei tule riittämään Riksmania, T Tarkkia tai Tuokkolaa vastaan... Epäilen että riittääkö edes Ahosta, I Tarkkia, Vehasta tai Lassilaa vastaan.
Oksa nyt on ihan vitsi jos tulee.

Oliko Nybari jossain puhunut kokonaan kotimaisesta jengistä? Mun mielestä Jokereiden ja HIFK:n ulkomaalaisten pois jättäminen kertoo vain laiskuudesta ja surkeudesta pelaajatarkkailussa. Kärppien ei vastaavaan pelleilyyn tarvitse lähteä kun vuodesta toiseen löydetään ne Brossit ja Corsot.

Laiska, ylimielinen ja amatöörimäinen siinä HIFK:n 2000-luvun brändi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös