Nybarin massiivinen : Risteilyn anti 23.4.2009

  • 77 042
  • 212

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Neljä vähintään, kuten annettiin ymmärtää.

Peltonen, Karalahti, IPikkarainen, Kuhta, Turunen ja Oksa. Siinähän se olisi. Ei vaadi ammattitaitoa skouttausosastolta ja hintalappu ei kiinnosta, olkoon se seuran ongelma.

Nyt julkistetuilla vahvistuksilla ja neljällä "kuka se on?" -osaston lisäyksellä ei tulla pärjäämään taloudellisesti, eikä pelillisesti. Rosteri ei vaan riitä, eikä se kiinnosta ketään. Kuka (meitä lukuunottamatta) menee katsomaan jalosmaista kiekkoa pelaajilta, joiden nimet pitää aina erikseen tarkastaa selästä tai ohjelmalehdestä? Peltonen ja Karalahti (esim Ruudun Jaken ohella) ovat kiistattomia magneetteja, jotka korkeasta hintalapustaan huolimatta ovat helpommin toimiva yhtälö kuin halvan hintalapun "kukatoion?" -osaston pelaaja? Näissä pelaajissa kun on se puoli, että hyvästä joutuu maksamaan. Jos ei maksa - ei kannata ihmetellä, jos yleisöä ei kiinnosta eikä se tule elinkautisia lukuunottamatta paikalle. Eihän tää nyt voi mennä taas niin, että "liigan kalleimmalla budjetilla" saa paketin, jossa värikkäin hemmo on Hirso, jota on pakko haastatella megafooni nenän edessä, kun ei muuten kuule, mitä kaveri sanoo.
 
Viimeksi muokattu:

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hentunen tekee 1-vuoden diilin Jokereihin, Haataja 2 tai 2+1 joten sijotuksena ja hankintana Hentunen ja Haataja ovat aika lailla tasoissa.
Renegade voisikin nyt kertoa mihin katosi sopimuksesta nuo pari vuotta? Ja ovatko vielä tasoissa kun tiedetään että Hentunen tekee vähintään sen 1-vuoden sopimuksen? Nythän ei voida enää puhua sijoituksesta Haatajan kohdalla?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Renegade voisikin nyt kertoa mihin katosi sopimuksesta nuo pari vuotta? Ja ovatko vielä tasoissa kun tiedetään että Hentunen tekee vähintään sen 1-vuoden sopimuksen? Nythän ei voida enää puhua sijoituksesta Haatajan kohdalla?

Nyt puhutaankin Hifkistä joten tuo vuoden sopimus voi olla parempikin juttu. Vuodessa Haatajasta tulee samanlainen elvis kuin muistakin ja sitten päästään nopeammin eroon.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Renegade voisikin nyt kertoa mihin katosi sopimuksesta nuo pari vuotta? Ja ovatko vielä tasoissa kun tiedetään että Hentunen tekee vähintään sen 1-vuoden sopimuksen? Nythän ei voida enää puhua sijoituksesta Haatajan kohdalla?


Clarke ja Haataja ovat erittäin hienot vahvistukset. Clarke on aivan liigan kärkipäätä ja Haataja voi hyvin voittaa pistepörssin. On sitten kakkossyöttöjä tai ei, mulle kelpaa nekin, koska se tarkoittaa, että kentällä tehdään maali vastustajan päähän. Kumpikin pelaa loppuun asti. Ei paljon kovempia nimiä kotimaasta olisi voinut hakea. Erinomaista työtä ja hyvät pelaajat, näistä jätkistä on vielä paljon iloa. Ainoa huoli on, että ovathan kummatkin ehjiä liigan alussa.

Tietty mullekin kelpaisi vielä kovia nimiä niihin neljään aukinaiseen paikkaan. Mutta on tässä pari sivua jatkuneessa kitinässä jotain lapsellisen hellyttävääkin. Aika samalla tavalla kuin pikkupojat itkemässä ison lahjakasan ääressä lisää lahjoja. Mikäpäs siinä, kukin tyylillään.

Töykkälä on mielenkiintoinen haku. Hänestäkin voi olla iloa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Peltonen, Karalahti, IPikkarainen, Kuhta, Turunen ja Oksa. Siinähän se olisi. Ei vaadi ammattitaitoa skouttausosastolta ja hintalappu ei kiinnosta.

Tuosta listasta voi jättää Kuhdan ja Turusen pois, JOS paikkaukset ovat hyvät. Tällä jengillä kauteen, ja unohdetaan ne vitun aukinaiset paikat:

Peltonen - Hirschovits - I.Pikkarainen
Luttinen - Loppi - Haataja
Petrell - Ramstedt - Wärn
Töykkälä - Granlund - Liivik

Söderholm - Clarke
Heikkinen - Karalahti
Kankaanperä - Haverinen
Melart - Ahonen/Purolinna

Nieminen
Oksa
Ahlgvist
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuosta listasta voi jättää Kuhdan ja Turusen pois, JOS paikkaukset ovat hyvät. Tällä jengillä kauteen, ja unohdetaan ne vitun aukinaiset paikat:

Peltonen - Hirschovits - I.Pikkarainen
Luttinen - Loppi - Haataja
Petrell - Ramstedt - Wärn
Töykkälä - Granlund - Liivik

Söderholm - Clarke
Heikkinen - Karalahti
Kankaanperä - Haverinen
Melart - Ahonen/Purolinna

Nieminen
Oksa
Ahlgvist

Tässäpä se aika hyvin olisi. Tärkeimpinä palasina nimenomaan vahvistusta mv -sektorille sekä selkeä liideri joukkueelle, mallia Kapanen. Oksa ei kyllä itseäni hirveästi vakuuttaisi ja hänessä olisi mielestäni hyvää potentiaalia Pitkämäki vol.2:ksi, mutta jos nyt sattuisi tulemaan, niin toki annetaan mahdollisuus näyttää osaamisensa.

Nämä palaset ovat ns. pakolliset. Jos pakistoon saadaan lisäksi Karalahti, niin sen jälkeen voisi lomailla huoletta ja jättää hyökkääjäpaikan auki vaikka ensi syksylle, kun nähtäisiin ensin, miten joukkue ja valmennus pärjää alkukaudesta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Clarke, Haataja & Töykkälä.

Kaikella kunnioituksella Tom Nybondas mutta helvetin laihaksi jäi tämän risteilyn anti. Kolmikosta Clarke ja Haataja ovat huippumiehiä ja Töykkäläkin omassa roolissaan tekijämies. Paketti on silti enemmän levällään kuin muutamaan vuoteen.

Siis nyt julkaistiin kaksi uutta hyökkääjää ja yksi jatko. Ei riitä mihinkään jos poistopuolella on Pesonen, IPikkarainen, Kuhta, Hacker, Keränen&Porthen. Töykkälä varmastikin korvaa Porthenin ja Haataja vapaavalintaisen pelaajan 1. kolmikosta. Silti ratkaisuvoimaisiin ketjuihin on jäämässä iso aukko. Kyllä tuohon lisää laatua tarvitaan. IPikkaraisen jatko ainakin aluksi. Taitaa vaan Oulusta tulla uskottavamman organisaation taholta paremmat haasteet ja samat rahat.

Yksi uusi pakki tulossa siis Clarken muodossa. HPikkarainen, Turunen ja kesken kauden poispotkittu Walsh ainakin poistopuolella. Olkoonkin että Söderholm liittyi kesken menneenkauden joukkueeseen ja nelikon Söde, Bono, Kanki&Clarke lisäksi voimassolevat pahvit taitavat löytyä ainakin Haveriselta, Melartilta, Ahoselta ja Purolinnalta. Eihän kahdeksalla sopimuksenalaisella pakilla jumalauta voi edes Nybondas kuvitella kauteen lähdettävän. Eihän? Kyllä tuo Karalahtea huutaa. Ei todellakaan olisi pahitteeksi hankkia yhtä laadukasta pakkia. "Turunen" Turusen(hyvä ja luotettava peruspakki)paikallekin pitäisi vielä tuon "laadukkaan" pakin lisäksi löytää.

Maalivahtirintamalla ei mitään uutta, käsi ylös uskoiko kukaan että jotain muutoksi tapahtuisi? Jep Jep. Vuosi sitten tarjottiin Pitkämäkeä uutena kehiin. Adjutanteiksi ilmoitettiin Nieminen ja Ahlqvist. Pitkämäki tietty floppasi mutta nytkö ollaan sitten lähdössä Nieminen&Ahlqvist-duolla liikenteeseen? Ei jumalauta Nybondas herää!!

Vaikka ensikaudella kokoonpanoon ei saakaan nimetä määrällisesti yhtä montaa pelaajaa kuin aiemmin niin Nybondaksen olisi silti "pikkuisen" syytä miettiä HIFK:n "luokkaantumiskarmaa". Aina on saatana ketjullinen kärkipäänmiestä paikat klesana katsomossa. Tiedän kyllä ettei kenelläkään ole varaa ostaa EHT-tason ketjua katsomoon odottamaan omaa vuoroaan mutta ei tuo rosteri määrällisesti riitä vielä mihinkään. Onkohan EU-pelaajia edes yritetty skoutata vai eikö Vellu osaa ostaa lippua muualle kuin Amerikkaan? Osaako enää sinnekään?

btw: Haatajan vain vuoden sopimus oli paha pettymys.
 

Graves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pakko huudella vieraisiin pöytiin..
Onnea Haatajasta ja Clarkesta!

Ihmettelen hieman suurta kritiikkiä hankinnoistanne. Takuuvarmoja pelimiehiä kumpikin kunnossa ollessaan. Näiden lisäksi saitte vielä Töykkälän, joka oli varmasti kohtuu kuuma pelaaja siirtomarkkinoilla.

Haataja on tosissaan loistava maalintekijä, hänellä vaan ei ole sellaista tähtistatusta kuin esim. Ridalla tai Kellerillä. Jos Kuhta ei jatka Hifkissä, niin uskon Haatajan korvaavan hänen hyvin. 25 maalin tekijöitä ei kasva puissa, ei edes viidentoista tekijöitä. Tämä tuntuu usein unohtuvan ainakin Lukko-fanien keskuudessa.
 

Carlos

Jäsen
Nybari ei uskalla tulla ulos kaapistaan ja kohdata faneja. Helpompaa laittaa joku väsynyt tiedote otsikolla "Tiedote" nettisivuille, ilman yhtään kuvaa, haastattelua, tai lisätietoa.

HIFK ei ole pelkästään huonosti hoidettu, huonosti johdettu, epä-ammattimainen, laiska, hajuton, väritön, mauton, tylsä, haukotuttava, ylimielinen, muumoitunut, jnejnejne urheiluseura, vaan se alkaa olla nyt jo entistä enemmän salaseura. Kun Nybari siirtyi näin kabinetin puolelta etulinjaan, otti hän samalla mukaansa hyväksi havaitun salaseurameiningin. Kannattajat on tyhmiä idiootteja, niitä ei tarvita, ne pitäisi potkia kaikki vittuun. Ei ainakaan kerrota niille mitään, koska niille ei mikään kelpaa.

Voipi olla juu ensi kausi aika hiljaista aikaa Nordiksella. Lama päällä, ennätys-tylsä joukkue, CC-organisaatio, Mobergin kommentointi, flegu-pelaajat, suolapatsas-valmentaja, mistään ei kerrota, mistään ei tiedoteta, toimistolla ei ole edes valoja päällä, ettei kukaan huomaa että siellä on joku ja tule puhumaan. Ensimmäisten 10 pelin jälkeen yleisökeskiarvo on jossain 4500 paikkeilla, pisteitä koossa 5, sarjasijoitus 13. Sitten varmaan Nybari lähettää lehdistötiedotteen jossa haukkuu fanit jotka ovat tyhmiä kun eivät käy matseissa. Samalla kertoo että budjettivajeesta johtuen lippujen hintoja joudutaan nostamaan, näin myös kostetaan niille irtolippulaisille jotka eivät käy matseissa.

Seuran alasajo on kyllä ihan uskomattomassa vauhdissa.

Meikäläistä käytiin jo haukkumassa narriketjussa takinkääntäjäksi, mutta kuka voi sanoa etteikö narrien tiedotustilaisuutta vs. HIFK:n "tilaisuutta" voi hiukan kateellisena ihailla? Jengin kotikonnuilla, Töölön torilla esitellään koko ensi kauden joukkue, fyysisesti kaikki paikalla, huippuhankinnoilla ja huippuvalmentajalla höystettynä. Paikalle kutsuttu kaikki halukkaat. Tilaisuudessa varmaankin firman edustajat puhuvat muutamia sanoja kannattjille, kertovat hiukan odotuksista ja tulevaisuuden haasteista. Tulee jotenkin semmoinen olo, että siellä edes teeskennellään että kannattajista (=maksajista) ollaan kiinnostuineita.

HIFK jatkaa perinteitään, känniristeilyn savuisessa loundgessa suupielestä hihkaistaan uudet "hankinnat", ja sitten palataan konjakin ääreen. Samalla tuupataan kotisivuille courier new -fontattu tiedote, minimisisällöllä.

Tää on tää meidän HIFK. Edelleen, vain konkurssi voi antaa toivoa huomisesta, kaikki muu on mahdotonta.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Oksa ei kyllä itseäni hirveästi vakuuttaisi ja hänessä olisi mielestäni hyvää potentiaalia Pitkämäki vol.2:ksi, mutta jos nyt sattuisi tulemaan, niin toki annetaan mahdollisuus näyttää osaamisensa.

Nyt kyllä tarvitaan hieman tarkennusta => itse en meinaan löydä sitten mitään yhdistäviä tekijöitä KalPan välieriin ja pronssimitaleille torjuneessa äijässä ja IFK:n syöksylaskun pääarkkitehdin välillä... Eihän Oksa mikään "riksman" ole, mutta SM-liigan tasolla hyvä, kokenut ja luotettava kaveri ja ennen kaikkea erinomainen pari Niemiselle jonka harteille ei (kuten MV-ketjuun kirjoitinkin) ihan koko Nordista voi vielä nostaa!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Julkistetut pelaajahankinnat ihan OK, kaikki ovat ainakin paperilla selkeitä vahvistuksia joukkueeseen. Pieni pettymys toki siitä, että mitään pommia ei julkistettu,vaan kaikki hankinnat oli jopa minulla tiedossa hyvissä ajoin etukäteen.

Joukkueen rakennus on tietenkin vielä kesken, mutta on selvää, että mikäli halutaan ensi kaudella oikeasti menestyä, niin näiden neljän puuttuvan palasen on oltava vähintään samaa tasoa kuin nyt hankitut. Jos nykyiseen joukkueeseen lisätään neljä pelaajaa ryhmästä ynnä muut, niin menestystavoitteet ensi vuodelle ovat taas pelkkää sanahelinää. Ehdoton vaatimus on "Peltosen" hankkiminen. Joukkue huutaa johtajuutta niin kentälle kuin pukukoppiinkin. On vaikea kuvitella HIFK:n marssivan suuriin tekoihin Hirson johdolla, mutta "Peltosen" kera kukaties...

Toinen selkeä puute(jos mestaruudesta rohjetaan haaveilla) on, että meillä ei edelleenkään ole liigan TOP-3 maalivahtia. Niukin naukin ollaan kai TOP-kympissä. Pahoin pelkään, että Niemiselle tulee edellistä vaikeampi kausi, kun lähtee heti alkuun ykkösen kovat paineet ja fanien vaatimukset niskassaan. Nybarina pitäisinkin tuntosarvet herkkänä myös maalivahti-markkinoilla, syksyllä markkinoille ilmaantuu usein monia kovia nimiä lähinnä Pohjois-Amerikasta.

Puolustus tuntuu nyt kerrankin suht vahvalta, varsinkin pelintekotaitoa pitäisi löytyä Clarken ja Söden johdolla. Varsinainen ydintehtävä puolustus riippuu sitten siitäkin, miten Jalonen saa viisikkopelin uomiinsa. Ei sellaista pakkikalustoa nimittäin olekaan, joka paikkaisi vuotavan viisikon vastustajalle antaman tilan ja ajan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kyllä tarvitaan hieman tarkennusta => itse en meinaan löydä sitten mitään yhdistäviä tekijöitä KalPan välieriin ja pronssimitaleille torjuneessa äijässä ja IFK:n syöksylaskun pääarkkitehdin välillä... Eihän Oksa mikään "riksman" ole, mutta SM-liigan tasolla hyvä, kokenut ja luotettava kaveri ja ennen kaikkea erinomainen pari Niemiselle jonka harteille ei (kuten MV-ketjuun kirjoitinkin) ihan koko Nordista voi vielä nostaa!
Ei tuohon mitään sen kummempia perusteita ole, lähinnä henkilökohtainen perstuntuma siitä, että näinköhän Oksallekin kävisi köpelösti, kun saapuisi Kuopiosta Kapasen opeista Saken kouluun. Pelaajaprofiililtaan pidän kuitenkin Oksaa ja Pitkämäkeä hyvin samankaltaisina - kokeneita perusjyriä, joiden track-recordista löytyy ajoittaisia piikkejä (esim. Pitkämäen paras torjunta% Ruotsista 2007), mutta varsinainen loistokkuus puuttuu.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis

OK, ymmärrän => meikäläinen kun näitä juttuja lähestyy lähinnä MV:n teknisen osaamisen puolelta ja siinä Oksalla on palikat helevetin paremmin hallussa kuin Taubella... Onkohan Kuopiossa nähty männäkaudella yhtään poikkimailaa?
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Peltonen - Hirschovits - I.Pikkarainen
Luttinen - Loppi - Haataja
Petrell - Ramstedt - Wärn
Töykkälä - Granlund - Liivik

Söderholm - Clarke
Heikkinen - Karalahti
Kankaanperä - Haverinen
Melart - Ahonen/Purolinna

Nieminen
Oksa
Ahlgvist

Mikäli tosiaan onnistutte saamaan noihin tyhjille paikoille nuo nimet (tai muut kovat pelimiehet), niin kyllähän tuo näyttää ainakin minun silmiin hyvältä. Pleijarit ovat aina tietenkin oma maailmansa ja silloin täytyy etenkin Hirson&Lopin&Haatajan onnistua. Lopilta itse ainakin odotan ensi kaudella paljon, viime kausihan meni piloille kyllä ihan loukkaantumisten vuoksi. Potentiaaliahan on kuitenkin siihen 50 pisteeseen kaverilla, kunhan ei sitten jää liikaa Hirson varjoon. Tietysti myös Ramstedt voi tuosta edelliskaudesta vielä nostaa tasoaan. Kuhdasta luopumisen kyllä ymmärtää ainakin näin ulkopuolisena. Edelliset 3 kautta eivät ole olleet mitenkään erikoisen hyviä, ja kuten JHag tuossa toitotti, aivan älyttömän surulliset ovat etenkin nuo playoff-tehot. Samaahan voisi sanoa myös Hirsosta, mutta on kyllä muuten ollut parempi, ja en usko hänen olevan ikuinen epäonnistuja niissäkään peleissä.

Puolustuskin näyttää hyvältä, siellähän on jo 3 kaveria nytkin jotka pystyvät takomaan sen 30+ pistettä, eli siis herrat Clarke, Söde ja Heikkinen. Turunen olisi ollut kyllä tuohon hyvä lisä etenkin leveyden kannalta.

Toivottavasti ainakin Pikkarainen tekee sen jatkosopimuksen teille, sillä häntä en kyllä mielellään Kärpissä näkisi. Ei sen takia, etteikö olisi hyvä pelimies ja sopisi varmasti meidänkin jengiin, mutta mielestäni kaveri on niin HIFK kuin voi olla.

Granlundin siirto kyllä harmittaa edelleen, mutta toivotaan, että saa vastuuta teillä myös Edarissa ja jonkin verran onnistumisiakin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmettelen hieman suurta kritiikkiä hankinnoistanne. Takuuvarmoja pelimiehiä kumpikin kunnossa ollessaan. Näiden lisäksi saitte vielä Töykkälän, joka oli varmasti kohtuu kuuma pelaaja siirtomarkkinoilla.

Kritiikki ei liity suoranaisesti(tai ollenkaan) hankittuihin pelaajiin vaan hankkimatta jääneisiin pelaajiin, eli toisin sanoen nypykkään, joka ei saanut koottua tarvittavia vahvistuksia joukkueeseen. Olimme viime kaudella sijalla 9 ja joukkueemme on tällä hetkellä heikompi kuin viime vuotinen porukka, miten semmoisesta voisi olla iloinen. Joka vuosi meillä jätetään pari avainpaikan pelaajaa hankkimatta ja aina toitetaan samaa mantraa ''Pari huippua niin taistellaan mestaruudesta!'', mutta joka vuosi nämä pari huippuhankintaa jää hankkimatta ja hupskeikkaa ollaankin kauden jälkeen taas persauki ja sijalla pohjamuta.

Mikäli HIFK aikoo ensi kaudella taistella mestaruudesta, mitä suuresti epäilen, niin kokoonpanon pitää näyttää vähintään joltakin tämän suuntaiselta:

Haataja - Hirso - X (Peltonen/ Vesce/ jne)
Luttinen - Loppi - X (kova ja nopea maalinsylkijä esim. Salmelainen)
Petrell - Ramstedt - Wärn/ Granlund/ X
Liivik - Töykkälä - Ahtola (näkisin mieluusti Ahtolan tai Liivikin tilalla kokeneen perussuorittajan esim. Juha-Pekka Loikas)

Clarke - Heikkinen
Söderholm - X (Karalahti olisi ideaali pelaaja tähän tontille)
Kankaanperä - Haverinen

X (minä toivoisin jotain ihan oikeaa 1. vahtia, mutta näin ei tule tapahtumaan, joten tähän sitten kirittäjä. Jani on ihan hyvä ja lupaava kassari, mutta ei ainakaan vielä mestaruusmateriaalia, ei siellä päinkään.) - Nieminen


Kuinka moni uskoo, että näemme yllä olevan kokoonpanon ensi kaudella HIFK:ssa? Aivan.


EDIT: Wärn unohtui.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika on Isaksson ajanut meidän "vanhojen partojen" ohi. Ei nämä nykyajan nuoremmat kannattajat halua, uskalla vaatia mitään. Tätähän tämä nykymeininki yhteiskunnassa muutenkin on.

Itse näen HIFK:n tilanteen johtuvan siitä, että aikaisempien kymmenien vuosien aikana ei ole osattu/uskallettu vaatia muutoksia. Viimeiset vuodethan HIFK:n kannattajat ovat vaatineet erittäinkin aktiivisesti. "Ennen vanhaan" ollaan oltu tyytyväisiä demarimeiningillä, kun Don Frank & co. on vetänyt linjauksiaan ja HIFK:sta on tullut taloudelliseen tasapainoon pyrkivä, riskejä ja urheilullisen menestyksen kliimaksia kaihtava organisaatio. Nykypäivän kannattajat ovat sentään avanneet silmänsä eivätkä enää tuudittaudu 'old school country club -henkeen', jossa me kuvitellaan olevamme menestyvä huippuorganisaatio. Vai kuinka paljon menestystä HIFK on saavuttanut esim. viimeisten 20 vuoden ajalla? Niin paljon, että pelaajia voi houkutella tänne huippuorganisaatiolla ja voittamisen kulttuurilla?

Itse en ala vaatimaan Nybondasin ja Valtasen kenkimistä tässä vaiheessa, koska nyt on oikea näytön paikka. Kausi alkaa syyskuussa ja tuolloinen sopimustilanne kertoo jo enemmän, vaikka on tosiasia että mitä pidemmälle vuotta mennään todellisten vahvistusten hankkiminen on vaikeampaa ja syksystä lähtien erittäin vaikeaa.

Isoa kuvaa katsottaessa on Nybari ja Valtanen pieni ongelma. Se mikä vaikuttaa HIFK: tulevaisuuteen suuresti on tahot korkeammalla: hallitus, uudet omistajatahot ja vanhat omistajatahot eli dinot. Se korkein taho on kumminkin se mikä päättää isoista linjauksista ja satsauksista. Se korkein taho luo tai poistaa CC-meiningin. Miksiköhän Sakke on vieläkin veskarivalmentajan tontilla? Käy kysymässä Frankilta. Vähän niin kuin Jutilan suojatyöpaikan oikeutusta voi käydä kysäisemässä Kummolalta. Toi on muuten hyvä esimerkki HIFK:n CC-hengen lähtökohdista. Ei tuossa UTJ:n ja TJ:n postissa tule kukaan onnistumaan mikäli ei omaa helvetin kovaa tahtoa taistella yläkerran ukkoja vastaan ja päälle vielä businessvaistoa - Keklulla oli juuri kaikki ominaisuudet kohdallaan. Tuommoisen yhdistelmän löytymisen mahdollisuus on jotain 1/100000000, joten isoin muutos pitää tulla sieltä kaikkein korkeimmalta. Muuten se on ihan sama kuka tuolla alemmilla palleilla häärää.

Jos HIFK-fanit aikoivat tulevaisuudessa ilmaista halua muutokseen otteluissa, älkää vaatiko Nybarin kenkimistä. Se on luunmurtuman paikkaamista laastarilla. Osoittakaa viestinne sinne yläkertaan - tahoille jotka ovat vuosikymmeniä rakentaneet meidän organisaatiota tähän tilaan. Ehkä viesteistäni saa kuvan, että Frank ja co. ovat pelkkää jätettä, mutta kyllä heilläkin on puolensa ja tähtihetkensä. Meidän ongelma on se, että tietyt tahot kuvittelee vieläkin HIFK:n olevan huippuorganisaatio (Frank kuvittelee vieläkin) ja jotkut fanit kuvittelevat asioiden nyt vasta olevan jotenkin viturallaan, kun todellisuudessa me ollaan kynnetty jo vuosikymmeniä. Ja tämän menestyksettömättömyyden jakson vahva punainen lanka on ammattimaisuus. Niin, ihan oikeasti se kaikki etu mikä meillä aikanaan amatööriaikoina 80-luvulle asti oli, on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Meillä ei enää ole mitään etua, päinvastoin Helsingissä joutuu erittäin todennöisesti maksamaan korkeampia pelaajapalkkioita kuin maakunnissa. Oikeastaan ammattimaisen suomikiekon aikana me ollaan menestytty hyvin lyhyt pätkä kolmen ammattimaisesti toimineen henkilön alaisena (Keklu, W ja S), mutta muuten tulos on luettavissa ihan tuolta tuloslistoilta.

Itse tiedotustilaisuuden antiin en ole pettynyt, enkä kiljahtele riemusta. Odottelen kokonaisuuden valmistumista. Jos HIFK ei menesty ensi kaudella, ei se ole mitään HIFK:n alemmuustilaa, se on standardia punaista.
 
Viimeksi muokattu:

Carlos

Jäsen
Odottelen kokonaisuuden valmistumista. Jos HIFK ei menesty ensi kaudella, ei se ole mitään HIFK:n alemmuustilaa, se on standardia punaista.

Mistä näitä toivonkipinöitä singahtelee, joka vuosi, aina vaan uudestaan. Sama virsi, tähän aikaan vuodesta on vielä "kesä aikaa", sitten on NHL-leirit, sitten on verorajat, sitten on siirtoraja, sitten odotellaan poffeja, ja vasta sitten arvostellaan. Kunnes tajutaan ettei mennyttä kannata arvostella, joten odotetaan joukkueen julkistusta, sitten kesävahvistuksia, sitten... .... hamsterit vaan juoksee juoksupyörässään.

Ainoa toivo sille että muitakin huippuja olisi tulossa, olisi se että tulevat kiinnitykset pelaisivat vielä kauttansa jossain päin maailmaa. Mutta siinä tapauksessa varmaankin tiedotustilaisuuskin olisi myöhemmin.

Kyllä se oli nyt tässä, uskokaa huviksenne. Vielä tuo kommentti "kotimaisista voimista" kertoo sen että ulkomaisten pelaajien haaliminen nähtiin liian vaivalloisena (pitäisi puhua vähän kieliä, ja käydä katsomassakin pelaajia ulkomailla, hirveä homma) luetaan mieluummin jatkoajan pelaajakortteja kotimaisista pelaajista ja valitaan niistä kenelle tarjotaan helppoa rahaa tekemättä mitään.

Todellisia vahvistuksia ei siis enään ole tulossa. Toivotaan-toivotaan täytepelaajia ehkä se 1 tai 2, ja siinä kaikki. Muuten voidaan sitten kertoa tammikuun loppuun asti että "joukkueen rakennus jatkuu, paikkoja on vielä auki". Vanha ja tyhjä virsi, mutta hyväksi ja toimivaksi havaittu. Aina löytyy ne muutama dorka jotka uskovat.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä näitä toivonkipinöitä singahtelee, joka vuosi, aina vaan uudestaan.

Lue koko viesti. Mä en taas käsitä, että miten me voidaan kuvitella joka vuosi ongelmien häviävän kenkimällä joku alemman tason tekijä organisaatiosta, kun ongelmat on ylhäällä. Mun mielestä on tässä vaiheessa jokseenkin retardia puhua UTJ:n kengittämisessä tässä vaiheessa vaikka se hentosieluisen HIFK-fanin mielestä onkin fiksu liike kaikin puolin. Mulla ei hirveästi megaluokan toivonkipinöitä synny sisällä HIFK:ta koskien ja taustan tähän saat varmasti edellisestä viestistä. Siinä sä olet oikeassa, että periaatteessa ei HIFK tarvitse UTJ:n postia, koska todennäköisesti johdon vuosikymmeniä jatkunut linja ei tule muuttumaan. Tämä todennäköisyys perustuu muutaman vuosikymmenen otantaan.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis nyt julkaistiin kaksi uutta hyökkääjää ja yksi jatko. Ei riitä mihinkään jos poistopuolella on Pesonen, IPikkarainen, Kuhta, Hacker, Keränen&Porthen.

I. Pikkaraisen, Kuhdan ja Turusen kanssa neuvotellaan edelleen. Heitä ei siis kannata vielä varmuudella lukea poistuviksi pelaajiksi. JOS he jäävät, on tulossa vain yksi uusi ulkopuolelta? Ei taida riittää sekään, sillä maalivahti ja vähintään yksi pakki tuon kolmikon lisäksi olisi hommattava.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Ei millään pahalla näin täältä "naapurista", mutta valitettavasti tuo Carloksen ylläkirjoittama on juuri se mikä minulle on jäänyt kuva HIFKsta viimeisten vuosien aikaan. Toivotaan, toivotaan ja sitten kausi onkin ohi, mutta voidaan toivoa taas seuraavan kauden onnistumista.

Viimevuotinen pelaajarunko, jolla oltiin sääläreissä, ei ole juurikaan muuttunut. Jengi näyttää ihan ok, mutta ei tuolla kyllä finaaleissa olla. Kalpa on vahvistunut viime kaudesta, Jyp on vähintään yhtä vahva kun viime vuonna ja jengillä on nyt myös voiton tuoma kokemus. Kärpät, Blues ja Jokerit eivät vielä ole edes runkoaan julkaisseet.

Aikaa tietysti vielä on, mutta kyllä kesällä on vaikea saada kovia nimiä enää jengiin. Granlund on todella mielenkiintoinen seurattava, mutta ei hänestä vielä voida sateentekijää odottaa. Nieminen ei myöskään ole mielestäni mestaruuteen tarvittava veskari, vaikka hyvä onkin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei millään pahalla näin täältä "naapurista", mutta valitettavasti tuo Carloksen ylläkirjoittama on juuri se mikä minulle on jäänyt kuva HIFKsta viimeisten vuosien aikaan. Toivotaan, toivotaan ja sitten kausi onkin ohi, mutta voidaan toivoa taas seuraavan kauden onnistumista.

Tietysti se on tätä, kun kannattaa joukkuetta joka kausi kaudelta ei menesty. Pahemmaksi asian tietysti tekee se, että moni on kuvitellut pitkään HIFK:n olevan huippuorganisaatio (itse katson tähän määritelmään myös menestyksen), mutta nyt jotenkin herätään ja kuvitellaan että me ollaan paskoja - kovin hämäläistä.

Itseäni vituttaa se, että nyt kuvitellaan Nybari kenkimällä saavuttavamme jotain mitä meillä joskus on ollut eli menestystä. Kertasinkin tuossa miksi Nybari on tässä pieni palanen. Jos nämä samat energiat kohdistettaisiin sinne ylemmälle taholle, niin menestystä saattaisi joskus tullakin. Nybari saa kenkää ja sama nillitys tulee jatkumaan vuosikausia putkeen lukunottamatta yksittäisiäkausia. Tästähän seuraa automaattisesti se, että me taas toivomme ja toivomme. Fanina vaikuttaminen on vaikeaa, varsinkin kun se kohdistetaan vituralleen eikä anneta painetta sinne minne se kuuluu.

Toivomisen funktio poistuisi, mikälifani saisi todellisesti käyttää budjetin haluamaansa, mutta tämä taas ei ole realistista. Sehän tässä fanittamisessa (kaikessa fanittamisessa) niin ankaraa onkin ja asiat perustuvat ylipäänsä paljon toiveille.

Ja se miksi itse en ole antamassa Nybondasille kenkää on se, että mulla ei ole kompetenssia, se seikka että tämä tulee kumminkin maksamaan rahaa tavalla tai toisella ja UTJ:n kenkiminen tässä vaiheessa kautta aiheuttaisi ammatilaispiirissä taas naurun aihetta ja organisaation paskuusarvon nousemista (vrt. Aravirran kenkiminen kesken poffien). Turha edes kuvitella että tuohon hommaan juuri tässä ja nyt löytysi joku sateentekijä. Eri asia on, jos Nybarille jo kartoitetaan seuraajaa ja tämä seuraaja ottaa ohjat käsiin taustalla riittävän aikaisin ensi kautta ajatellen.

edit. ja kirjoitin tämän viestin tumballe kannattajan toivotaan, toivotaan -ajattelun lähtökodista käsin
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
I. Pikkaraisen, Kuhdan ja Turusen kanssa neuvotellaan edelleen. Heitä ei siis kannata vielä varmuudella lukea poistuviksi pelaajiksi. JOS he jäävät, on tulossa vain yksi uusi ulkopuolelta? Ei taida riittää sekään, sillä maalivahti ja vähintään yksi pakki tuon kolmikon lisäksi olisi hommattava.

Sehän se ongelma tässä onkin.

Pitäsi löytää Niemiselle kirittäjä ja sen "Turusen" lisäksi "Karalahti". Eli alakertaan pitäisi löytää kolme jannua vaikka IPikkarainen ja Kuhta jäisivätkin. Pahoin pelkään että ainakin toinen nostaa kytkintä, todennäköisesti molemmat.

Turusen jatko olisi hieno asia mutta silti pitäisi löytää tekijämies pakistoon. Maalivahtikin, ei siis "maalivahti", pitäisi jostain kaivaa. Ei tule taaskaan onnistumaan. En vain enää jaksa moiseen uskoa.

Haatajaa, Clarkea sekä Töykkälää en vähättele yhtään. Hyviä jopa erinomaisia pelaajia mutta rosterista löytyy edelleen pahemmin aukkoja kuin Ville Peltosen ja Vesa Viitakosken hammasrivistöistä yhteensä. Ongelma ei siis todellakaan ole se etteivät Haataja, Clarke ja Töykkälä kelpaisi.
 

Machoman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Liivik - Töykkälä - Ahtola (näkisin mieluusti Ahtolan tai Liivikin tilalla kokeneen perussuorittajan esim. Juha-Pekka Loikas)

Ei millään pahalla, mutta mitä Juha-Pekka Loikas tuo sellaista joukkueeseen mitä Liivik tai Ahtola ei? Eihän meidän omista jätkistä tule ikinä kokeneita perussuorittajia, jos maakunnista roudataan joitain noubadeja!
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuosta listasta voi jättää Kuhdan ja Turusen pois, JOS paikkaukset ovat hyvät.

Turunen nyt kuitenkin viime kaudella IFKn paras pelaaja + - taulukossa. Kuhdan ja IPikkaraisen listasin lähinnä siksi, että Luttisen ja Hirson ohella maalintekoon pystyviä kavereita. Oksa voidaa puolestani korvata vaikka Rungolla, kunhan saa kiekkoja riittävästi kiinni. Yleisömääriin ja kausarimyyntiin noista vain Peltosella ja Karalahdella on merkitystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös