Maalivahdit

  • 1 297 180
  • 5 812
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tällä monet epäilevät kestääkö Pitkämäellä pää... No Ilveksessä mies oli aina parhaimmillaan tärkeissä matseissa, niissä, joiden aikana ”housu” nimikin tuli, että mies torjuu ylisuurilla varusteilla, muuten ei saisi mitään kiinni, mutta housujen takia mikään ei uppoa... Se että Ilves ei ole sen kummemmin "housun" aikana pärjännyt, ei ole ollut Pitkämäen vika. Ja Oli kuitenkin mieitn maalivahti muinaisella pronssikaudella.

Nivusien kanssa miehellä oli välillä ongelmia, mutta muuten aika tasaisen varma kassari. Sanoisin että siinä EHT tason kassari, jos kategorisoida haluaa. Erinomainen tilanne sikäli, että vastuuta voidaan myös jakaa, eikä rasitus muodostune ylivoimaiseksi (hyvät nuoret kirittäjät)

Ennen kuin Toivosesta mitään tietoa oli, niin kyä mua ketutti Pitkämäen IFK diili, kun meillä siinä vaiheessa ykkönen oli Leinonen.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Tanskasta ja Kiekko-vantaasta olet sinä tullut, Tsekin 2-liigaan tulet sinä menemään. Amen.

Lundell tuli Salamoista. Muutenkin lyöt mulku vielä lyötyä. Ei saa.

En ehtinyt viikonloppuna koneelle, joten jäi Lundellin kiittäminen puolitiehen. Yksi hienoimmista miehistä IFK-paidassa ja parhaina hetkinään parhaista IFK-veskareista. Valitettavasti keskiarvo piti Lundellin ikuisena luuserina, joka ei muka voittanut mitään. Paitsi pelasti esim. Penan Stathoksen imutellessa ja oli meillekin kullanarvoinen pelaaja. Paremmassa jengissä Jannekin olisi ollut voittava veskari. Kiitos Janne.

Kieltämättä odotusarvollisesti olisin ottanut ennemmin Toivosen joukkueeseeni, mutta nyt on vaan pakko luottaa ja toivoa, että Pitkämäki on se puuttuva lenkki, joka karkaa kesällä 2009 NHL:ään IFK:ssa pelatun huippukauden jälkeen.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt olis sitä kuuluisaa markkinarakoa noille housuille. Moni kalamies olisi kalastuskauden kynnyksellä tyytyväinen housuista, jossa kulkee kaikki - katiskasta kanoottiin.

Pitkämäki on Hifk:lle juuri sopiva veskari naapurin näkökulmasta. Mukava seurata ja lyödä vetoa onnistuuko vai tekeekö Hifk-maalivahdit. Mun mielestä prossat on jossakin 50-50 tienoilla.

Housuista vielä sen verran, että joku tolkku niille on perkele saatava. Katselkaa kuvia vanhoista veskareista ja vertailkaa nykyisiin. Ei tartte katsella kuin 90-luvun alkua ja verrata nykyisiin niin huomaa, että veskarit peittävät nyt varmaan 20 % enemmän maalista ja Pitkähousu heittää tuon vielä tuplana. Tertsin housuihin ei laitetakaan ihan tavallistaa jääpalaa, sinne voi kipata zambonin lastillisen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
En ehtinyt viikonloppuna koneelle, joten jäi Lundellin kiittäminen puolitiehen. Yksi hienoimmista miehistä IFK-paidassa ja parhaina hetkinään parhaista IFK-veskareista. Valitettavasti keskiarvo piti Lundellin ikuisena luuserina, joka ei muka voittanut mitään. Paitsi pelasti esim. Penan Stathoksen imutellessa ja oli meillekin kullanarvoinen pelaaja. Paremmassa jengissä Jannekin olisi ollut voittava veskari. Kiitos Janne.

Kyllä sä nyt vähän liioittelet, vaikka ymmärränkin positiivisen Janne-asenteen. Parhailla hetkillä tarkoitat ilmeisesti parhaita torjuntoja? Niitä löytyy jokaiselta veskarilta Sakkea, Draperia, Stathosia ja Duffusia myöten, aivan jokaiselta näistä. Lundell ei pelannut mielestäni kovinkaan montaa mieliinpainuvan upeaa kokonaista ottelua kuitenkaan. Thomasin jälkeisistä HIFK-veskareista paras/tasaisin on mielestäni ollut Ari Ahonen . Ja siihen en usko pätkääkään, että jossain muussa joukkueessa Janne olisi ollut jopa Suomen mestari. Jos näin, niin miksi kukaan muu kuin HIFK ei koskaan ollut kiinnostunut hänestä Suomeen paluunsa jälkeen? Miksi yksikään maajoukkuevalitsija ei piirtänyt hänelle yhtäkään sellaista rastia, jolla hän olisi päässyt kokeilemaan maajoukkueessa? Miksi ainutkaan NHL-seura ei ollut koskaan Jannesta pätkääkään kiinnostunut?

Noista ei muodostu Jannen vastainen salaliitto, jossa koko Kiekkosuomi olisi dissannut häntä ilkeyksissään. Oikeasti kuumat pelaajat löydetään ja napataan kyllä, heistä joutuu jopa kilpailemaan. Niin ne Hirsot ja kumppanitkin ovat meiltä lähteneet. Muiden näkökulmasta sen hehkuttaminen, kuinka Janne paremmassa joukkueessa olisi voittanut kultaa ja kunniaa, on yhtä (tragi)koomista kuin jos Ässä-fanit kertoilisivat vakavissaan, että Kimmo Kapanen olisi jossain muualla ollut mestari. Itse asiassa Kimmo Kapanen on aika hyvä verrokki Lunkalle. On aivan totta, että meidän joukkueissakaan ei ole ollut kehumista Lunkan aikana, mutta se on harhaluulo, että Lunkka esimerkiksi 97/98 HIFK;n takana olisi ollut varma mestari. Kekäläinen ei olisi ensinnäkään koskaan lähtenyt kokeilemaan Lunkalla, hänelle ei riittänyt edes Sakke, joka on monta luokkaa Lunkkaa parempi veskari. Pelattiin varman päälle ja otettiin Thomas. Raimo Summaselle ja Kari Jaloselle, jotka olivat viimeisinä ehdolla uudeksi valmentajaksemme, ei kelvannut Lundell edes 2-veskariksi. Jos Summanen olisi tullut kesken kauden, olisi uuden maalivahdin etsintä alkanut samantien. Ovatko kaikki nämäkin henkilöt väärässä, kun eivät ole nähneet Lunkan mestaruusvirettä?

Voihan sitä tietysti kenestä tahansa pelaajasta sanoa, että ei se mitään todista, että kukaan muu Suomessa ei tajunnut hänen kiekkonerouttaan, hän oli huikea ja paremmassa joukkueessa mies olisi ollut guru ja visionääri. Suomen kiekkomarkkina on pieni ja kohtuullisen kovina ammattilaisina pidän esimerkiksi maajoukkuekoutseja, useita muiden seurojen valmentajia ja nhl-agentteja. Kaikkiko yhtä aikaa erehtyivät (ja Pena vielä heidän lisäkseen), kun eivät tapelleet pomminvarman huikeasta Lundellista? En usko. Kyllä Lunkan hyvyys asuu vain ja ainoastaan HIFK-fanien unelmissa.

Jan Lundell oli kelpo liigaveskari, parhaimmillaankin korkeintaan 2-maalivahdin tasoa. Ei sekään sattumaa ole, että hän kiersi toistakymmentä joukkuetta. Jos Janne olisi jäänyt liigaan, hänet olisi pitänyt valita liigan vanhimmaksi nuoreksi lupaukseksi. Mutta thanks kaikesta Janne, parhaasi yritit, ja halvalla pelasit. Kiitän lähinnä Pena Matikaisen huikeaa pelisilmää siitä, että olit kaudesta toiseen ainoa vaihtoehtomme.
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo olihan se Lunkka paska, kun sitä ei varattu NHL.ään.
Tällä menetelmällä Alpo on kova valmentaja ja täällä profeetaksi nostettu Nenä tavallisen paska.
Toivottavasti Housu ei lähde rapakon taakse...huhhuh.
Menneiden kausien pakkikalustolla ei olis kukaan kassari loistanut.
Oikeesti Janne ei ollut maailman tähti muttei missään nimessä niin huono kuin täällä jotkut "asiantuntijat" esittävät. Pakkomielteensä kullakin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eihän tuossa pelkästä NHL:stä ollut kysymys. Myöskään mikään muu kotimainen seura ei ollut koskaan kiinnostunut Lundellista. Pitkämäen halusi neljä seuraa SM-liigasta, kaksi Elitserienistä. Myös Lundellin pyhimysmäinen yliarvostaminen on pakkomielle. Mutta Lundellhan siis oli ja meni. Ja yritti btw. jatkaa uraansa SM-liigassa. Mikään joukkue ei ollut nytkään kiinnostunut hänestä edes 2-veskariksi. Tämän vuoksi suuntana on Tsekki. Kimmo Kapanen puolestaan lopetti vastaavassa tilanteessa eli ei enää kysyntää SM-liigassa.

Ja Pitkämäen(kin) tason ratkaisee loppujen lopuksi pelkästään esiintyminen kaukalossa. Mutta onhan pelaajien hankkiminen kuitenkin jonkun verran kalastusta muistuttavaa; siellä missä näkyy muitakin saalistajia on yleensä hyviä vonkaleita. Pentti ei halunnut "turhaa kilpailua", niinpä hän saalisti pelaajia niin kentälle kuin maaliinkin lähinnä sairaaloista ja alasarjoista. Omia löytöjä nääs.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Kimmo Kapanen puolestaan lopetti vastaavassa tilanteessa eli ei enää kysyntää SM-liigassa.

Kimmo Kapasella oli sopimus Ässien kanssa. Eikä Ässien tilanne anna varaa ostaa ketään maalivahtia ulos, varsinkin kun ei selkeästikään ollut ketään parempaa tilalle heti.

Kapanen lopetti loukkaantumisten vuoksi, ja kyllähän hän pelasi pari erinomaista kautta Ruotsissa, toisin kuin Lundell.

Siitä ollaan toki samaa mieltä, että ei olisi vuoden päästä, kun sopimus Ässiin olisi loppunut, kelvannut kenellekään. Oli joskus ok, ei ollut enää. Ja kaikenlisäksi hirveä itkijä ja marisija.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kimmo Kapasella oli sopimus Ässien kanssa. Eikä Ässien tilanne anna varaa ostaa ketään maalivahtia ulos, varsinkin kun ei selkeästikään ollut ketään parempaa tilalle heti.

Vaikka tässä ketjussa ei varmasti ole tarkoitus Kimmo Kapasesta puhua, niin korjataan nyt sen verran, että kyllähän Ässät nimenomaan halusi Kapasesta eroon. Kuten tästä käy ilmi.

Jutussa Kapanen sanoo mm. "– Aloite sopimuksen purkamiseen tuli Ässien puolelta."
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Ollaan Lundellista sitten jälkeenpäin mitä mieltä hyvänsä, niin mielestäni paikkansa täytti ihan ok. Varsinkin kun otetaan huomioon kokonaisuus Penoineen yms. Ei kai se Jannen vika ollut, jos muut möhlöilee.

Vuosien varrelta, eli siltä ajalta kun itse olen peliä seurannut vuodesta -68, kerrataan jälleen kerran HIFK- veskareita, päivitettynä ja saattaa olla että joitain on välistä unohtunut:

Mauri Kaukokari (SM), Henrik Granholm (SM), Eero Holopainen, Jorma Virtanen (SM), Stig Wetzell (SM), Kyösti Majava, Hannu Riihimäki (SM), Hannu Lassila (SM), Jarmo Uronen (SM), Marc Moberg, Sakari Lindfors (SM), Pertti Packalen, Masi Lehmusmies, Aram Garagöz, Janne Ohralahti, Sinuhe Wallinheimo, Kimmo Kapanen, Jan Lundell, Micke Granlund, Niclas Bäckström, Tim Thomas (SM), Mikko Strömberg, Juuso Riksman, Tomi Nyman, Parris Duffus, Ari Ahonen, Tom Draper, Timo Laaksoharju, Dave Stathos, Simo Vehviläinen, Aku Limnell, Tom Askey, Sebastien Centomo, Thomas Vokoun, Mikko Rämö, Aleksis Ahlqvist, Jani Nieminen, Juuso Oinonen

Näistä huippuja on vain pari, kv- tasoakin aika harva. Tim Thomas haki narreista vauhtia ja pelailee NHL:ssä, mutta Nicke Bäckströmin piti kulkea pitkä tie pohjoisen kautta ollakseen nyt yksi erittäin arvostetuimpia veskareita NHL:ssä. Erikoista on, että The Mestaruuden voittaneet veskarit (SM) eivät kaikki välttämättä ole kaikkien mieleen jäävimpiä veskareita. No, ajat muuttuvat ja nykyään veskareiden rooli on korostunut verrattuna takavuosiin, mutta se on eri juttu.

Tässä on nyt otettava huomioon, millä tasolla ao. hemmot olivat kun pelasivat HIFKissä. Esim. Vokoun ei ollut kummoinen meillä jostain syystä, vaikka sitten hetken päästä olikin ilmiömäinen.

Em. huomioon ottaen täytyy vain todeta, että pääosin aika hyvin on pärjätty keskinkertaisillakin veskareilla. Pääasiahan on, että tehdään yksi maali enemmän kuin vastustaja. Vaikka ei se haittaa jos on hyvä veskari.

Pitkämäki, kääk…
 

Audioslave

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Tämä on paskapuhetta eli valehtelua. Elitserienin parhaimmaksi maalivahdiksi toissa kaudella valittiin HV71:n Erik Ersberg. Pitkämäkeä ei Elitserienin parhaimmaksi maalivahdiksi ole valittu koskaan.

Rauha rauha...Sorry my bad. En tarkistanut faktoja ennen kuin kirjoittelin tästä. Uskoin sokeasti mm. Jatkoajan uutisointia

"Maalivahti Juha Pitkämäki siirtyy IFK:hon Elitserienin Mora IK:sta. 29-vuotias Pitkämäki on Suomessa aikaisemmin edustanut Ilvestä ja JYPiä. Pitkämäki palkittiin toissa kaudella Elitserienin parhaana maalivahtina, mutta päättynyt kausi sujui hieman vaisummin ja Moran kohtalona oli tippua Allsvenskaniin."

Mutta oikeasti toivon että Pitkämäelle annetaan mahdollisuus. Mielestäni Pitkämäki ja Toivonen ovat tällä hetkellä samalla viivalla ja molemmilla paljon todistettavaa. Vähän vain tuntuu siltä että muutama onnistunut peli NHL:ssä tekee pelaajan autuaaksi. Voitaisiin kysyä etteikö pää kestänyt kun joutuu tulemaan takaisin Suomeen. Tämä on tätä juupas eipäs väittelyä jos ei ole voittajaa :) Jhagin kanssa samaa mieltä että näytöt ensi kaudella kaukalossa ratkaiskoon!

Pessimisteillä on vain todella pitkä kesä edessä mutta koittakaa kuitenkin nauttia toivottavasti hyvistä ilmoista.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoisinta ensi kautta ajatellen on se et kumpi saa toisen maalivahdin paikan. Liksan perusteella(oletetun) Pitkis on toinen, mutta kumpi on haastaja?
Itse veikkaan Alexin terveenä ollessaan vievän tämän väännön.
Tosin Penan karman viellä vaikuttaessa, Pitkis reväyttää nivusensa ja sitten pelaa Alexis ja kakkosena Mooberi tai joku a-junnu, Niemisen ollessa lainalla Hpkoossa tai jossain-mikä-se-nyt-oli seurassa.
 

Hextall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sunderland, NHL
Mielenkiintoisinta ensi kautta ajatellen on se et kumpi saa toisen maalivahdin paikan. Liksan perusteella(oletetun) Pitkis on toinen, mutta kumpi on haastaja?
Itse veikkaan Alexin terveenä ollessaan vievän tämän väännön.

Saken mukaan Jani Nieminen tulee olemaan kovassa vedossa ensi kaudella. Tapasin Saken muuten tänään Hki-Vantaan lentokentällä (en sentään loungessa). Pitkämäestä sanoi, että ihan pätevä kassari kunhan vaan saadaan oikean kokoiset housut.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin Nieminen kusee kunnolla ja Pitkämäki on uusi Lundell.

Edit. Oliskohan ollu jotain "kalaa" vastassa...

Edit2. Ei ollut äänenmurrosta, mutta loungessa olisi ollut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin Nieminen kusee kunnolla ja Pitkämäki on uusi Lundell.
Näin se menee, mikäli Sakkeus on tehtäviensä tasalla vanhaan malliin. Nieminen on siis tulevan kauden läski imuri ja Mätkäpiki viettää suurimman osan ajasta lasaretin puolella, tullakseen aina tasaisin väliajoin floppaamaan muutamaan matsiin. Ei se mitään, KJ hoitaa sitten veskaritilanteen optimaaliseksi, jos on tarvis.

Jokos Sakella oli äänenmurros?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mulla on sellainen käsitys, että AA ei kauhean riemuissaan ole kolmen veskarin tilanteesta ja niinpä kaksikko tullee olemaan Housu-Hattu. Meillä ei ole enää koiria kenttäpelaajina. Olemme siirtyneet maalivahteihin, jotka ovat jollain muotoa asusteita. Kivaa. Olisikohan jossain Hanska-nimistä maalivahtia?
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mulla on sellainen käsitys, että AA ei kauhean riemuissaan ole kolmen veskarin tilanteesta ja niinpä kaksikko tullee olemaan Housu-Hattu.

Onko sulla tai jollain muulla tietoa jos Allu päästetään kokonaan pois, vai vuokrataan muualle?

Mä olisin kans kovin halukas tietämään miksi meille ei ole hankittu mv-valmentajaa.. :P Miksi maskotti ei vois olla esim. joukkueenjohtajana? Jos nyt kerran satsataan ja kaikki muut pistetään mallilleen, ni miksi ei sitten myös maalivahtivalmennusta..? Ei voi tajuu.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Millä näytöillä? Pitkämäen edelle menevät lähtökohtaisesti Tarkki, Bruckler, Wallinheimo, Toivonen, Riksman, Vehanen, Lehto ja ehkä myös Lassila.

Tuota maalivahtien listaa kun katselee niin täytyy kyllä sanoa että on paljon samantasoisia maalivahteja alkavalla kaudella. Ei mielestäni yhtäkään superstaraa, mutta monta hyvää veskaria. Pitkämäki saattaa olla paras tai kymmenes, ero siinä välillä ei ole suuri. Itse asiassa ero itse maalivahdeissa on lähes mitätön, erot heidän välillä syntyy sitten maalivahtien ja puolustajien yhteispelistä (miten hyvin kyseisen maalivahdin torjuntatyyli sopii puolustajien tapaan työskennellä, eli ohjaus kulmaan vai eteen, sulkeminen vai syöttö, jäihin vai suorin jaloin, kauas ulos vai visusti maaliviivalla jne) sekä edessä pelaavan joukkueen yleisestä tasosta.

P.S. Ois kiva saada vastaus tohon kesän alussa esittämääni kysymykseen, eli onko kellään tietoa jos Niemistä tai Allua aiotaan vuokrata vai roikotetaanko molempia mukana?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lemieaux kirjoitti:
Tuota maalivahtien listaa kun katselee niin täytyy kyllä sanoa että on paljon samantasoisia maalivahteja alkavalla kaudella. Ei mielestäni yhtäkään superstaraa, mutta monta hyvää veskaria. Pitkämäki saattaa olla paras tai kymmenes, ero siinä välillä ei ole suuri. Itse asiassa ero itse maalivahdeissa on lähes mitätön, erot heidän välillä syntyy sitten maalivahtien ja puolustajien yhteispelistä sekä edessä pelaavan joukkueen yleisestä tasosta.

Pakko olla aivan samaa mieltä. Mielestäni Pitkämäki on sangen aliarvostettu maalivahti ja pärjää kyllä tuossa listata erittäin hyvin. Tasainen maalivahtikatras on kyllä ensi kaudella, aika perkeleen hyviä molareita löytyy monelta seuralta.

Pitkämäki on kyllä omissani laskuissani aivan liigan kärkipäätä, mitä maalivahteihin tulee.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Pitkämäki on kyllä omissani laskuissani aivan liigan kärkipäätä, mitä maalivahteihin tulee.

Olisin halunnut kommentoida Pitkähousua tarkemmin vasta n. kymmenen sarjapelin jälkeen, mutta muutaman harkkapelin nähneenä en kyllä ymmärrä millä ihmeen ilveellä hän on sopimuksensa sorvannut. Kusetuksen makua, aika vahvasti.

Nordic Trophy ei tietysti kaikkea kerro, mutta antaa osviittaa:

Goaltenders GPI MIP SOG GA GAA SVS%
1. Aleksis Ahlqvist 2 118:05 51 3 1.52 94.12%
2. Jani Nieminen 1 60:00 52 5 5.00 90.38%
3. Juha Pitkämäki 3 180:00 82 8 2.67 90.24%

HIFK voitti aikoinaan Mauri Kaukokarin kanssa mestaruuden torjuntaprosentin ollessa luokkaa 88%, mutta silloinen hyökkäyspeli olikin aivan oma luokkaansa. Voitto lukemin 9-7 riitti. Nyt ei Pitkähousun taso vaan riitä.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Olisin halunnut kommentoida Pitkähousua tarkemmin vasta n. kymmenen sarjapelin jälkeen, mutta muutaman harkkapelin nähneenä en kyllä ymmärrä millä ihmeen ilveellä hän on sopimuksensa sorvannut. Kusetuksen makua, aika vahvasti.

Nordic Trophy ei tietysti kaikkea kerro, mutta antaa osviittaa:

Goaltenders GPI MIP SOG GA GAA SVS%
1. Aleksis Ahlqvist 2 118:05 51 3 1.52 94.12%
2. Jani Nieminen 1 60:00 52 5 5.00 90.38%
3. Juha Pitkämäki 3 180:00 82 8 2.67 90.24%

HIFK voitti aikoinaan Mauri Kaukokarin kanssa mestaruuden torjuntaprosentin ollessa luokkaa 88%, mutta silloinen hyökkäyspeli olikin aivan oma luokkaansa. Voitto lukemin 9-7 riitti. Nyt ei Pitkähousun taso vaan riitä.

Tämähän kertookin maalivahdin tasosta, kun laitetaan harkkapelien torjuntaprosentti esille ja ruvetaan ennustamaan tulevaa. Ei näin. Jokereissa Riksmanin torjuntaprosentti 85.71. Ei taida hänen taso riittää sm-liigaan.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Että näin! Housu on pelannut siis KOLME täyttä harjoitusmatsia meillä ja täällä asiantuntijat pää märkänä vaahtoa, kuinka huonosti kaikki taas jälleen kerran on.

HV-pelissä oli kuuleman mukaan ollut erittäin hyvä, paljon oli ollut alivoimaa ja rankkarinkin oli ottanut kiinni, mutta eihän se riitä. Olen itse nähnyt jokaisen harjoituspelin Suomen puolella, jossa Pitkämäki on pelannut ja ei todellakaan tarvitse jännittää joka helvetin vetoa, joka maalille asti pääsee, kuten Jannen kanssa. Mielestäni on pelannut todella hyvin, yksi helppo on mennyt, mutta muuten ollut erittäin vakuuttava.

Näkee siis selvästi, että eräät eivät anna Juhalle edes mahdollisuutta, vaan tullaan tuomitsemaan kolmen harjoituspelin jälkeen kaveri. Kyllähän voi olla paha paniikki päällä eräillä.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Jääkiekkomaalivahdille Suomessa varmasti pahin paikka on pelata IFK:n maalilla. Ei minusta missään muussa seurassa ole niin suurta painetta, kun IFK:ssa jossa maalilla on flopannut useita kavereita.

Pitkämäen vahvuuksia on kumminkin se pään kestäminen minkä jo Ilveksessä näytti. Ja onhan Pitkämäki parempi, kuin esimerkiksi Mikka Wiikman ja parempi kuin Tarkki -07 kaudella, jolloin oli vain niin hyvä ettei imuroinut Kärppien ylivoimaista mestaruutta. Jo -08 Tarkki olikin jo se ykköslukko.

Pitkämäelle vain työrauha, toivotaan että onnistuu todella hyvin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onko sulla tai jollain muulla tietoa jos Allu päästetään kokonaan pois, vai vuokrataan muualle?

Alluhan on jo pudonnut 3. veskariksi, eikä todennäköisesti näillä näkymin pelaa koko kautta meillä. Kyllähän koutsiosasto ottaa kahdesta vaihtoehdosta eli Nieminen & Ahlqvist sen, jolla riittää motivaatiota olla 2-veskarina. Mielestäni KJ on peluuttanut Niemistä mukavan paljon treenimatseissa ensi kautta silmälläpitäen.

Joko avataan "Lunkka takaisin" -ketju? Vai yhdistetäänkö yhdeksi "Pena ja Lunkka takaisin" -kokonaisuudeksi?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Alluhan on jo pudonnut 3. veskariksi, eikä todennäköisesti näillä näkymin pelaa koko kautta meillä. Kyllähän koutsiosasto ottaa kahdesta vaihtoehdosta eli Nieminen & Ahlqvist sen, jolla riittää motivaatiota olla 2-veskarina.

Heh, juuri se suurin syy miksi AA JYPistä lähti oli, että JYPille oli tulossa "kolmen maalivahdin systeemi" ja nyt sama toistuu HIFKissä. Todella synti, koska mies on todella lahjakas, mutta ei oikein päässyt missään antamaan kunnolla näyttöjä. Mestiksessä pari kautta suuressa roolissa voi vielä nostaa miehen uran uusiin uriin, liigassa 3 kassarin paikka jumittaa kehityksen lopullisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös