Formula 1 – kausi 2008

  • 369 195
  • 2 737

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Huono alku koko Ferraritiimin näkökulmasta, mutta varsinkin tuo Räikkösen sijoitus tarkoittaa sitä, että palkintopallisijoituksesta lienee mahdoton taistella ellei mitään ihmeempää tapahdu.
En muista varmaksi, mutta taisi olla Barrichello kyseessä, joka ajoi ruudusta 17 aina voittoon asti jossain kisassa.

Kyllähän tuo podiumpaikka on varmastikin ihan saavutettavissa puhtaasti omalla ajolla, jos kärki ei vaan pääse karkuun liiaksi kisan alussa. Sitten kun lasketaan mukaan toisten mahdolliset epäonnet, niin kolmas, jopa ylempänäkin, nyt ainakin Kimi pystyy olemaan, jos kaikki vaan natsaa kunnolla. Kimi on kuitenkin kiistatta sarjan yksi nopeimmista, ellei jopa nopein kuljettaja.

Hamilton, Kovalainen ja Massa ovat tietysti vaikeasti tavoitettavia, jos heillä kaikilla peli vetää ns. normaalisti, ja radalle syntyy niin paljon ruuhkaa, että ohittaminen muodostuu ylitsepääsemättömäksi. Siltikin voi taistella sijasta neljä, eikä se ole mikään katastrofi näin kauden alkuun.
 

J-ML

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim, Liverpool ja Sotkamon Jymy
En muista varmaksi, mutta taisi olla Barrichello kyseessä, joka ajoi ruudusta 17 aina voittoon asti jossain kisassa.

Rubinho voitti Hockenheimissä vuonna 2000 ensimmäisen kerran Ferrarilla, lähtöruutu oli 18.

Räikkönen voitti Japanin GP:n kolme vuotta takaperin lähdettyään ruudusta 17.
 
Viimeksi muokattu:

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllähän tässä on vielä kaikki auki. Katurata ja safety car -mahdollisuus, lähtökolari, ajovirheet jne jne. Toivottavasti ei vaan tule Kimille osumaa ensimmäisessä mutkassa.

Mikäs juttu on näiden tvu/sopcast-ohjelmien laita? Ei aukaise edes heidän sivuja. Soneran netti. Onko muka menty johonkin kiinatouhuun ja estetty pääsy ko. sivuille?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Nyt kun tuota koostetta aika-ajosta on tässä 15 minuuttia katsonut, niin kyllähän tullaan tällä kaudella näkemään paljon ajovirheitä. Tuo luistoneston puuuttuminen saa vaan aikaan noita "sladeja" yllättävänkin helposti, vaikka moni on sanonut, ettei sillä ole mitään vaikutusta ajamiseen. Kun vielä muistetaan, että sateellakin muutama kisa varmastikin tullaan ajamaan, niin mielenkiintoa tulee lisää ihan mukavasti. Hiukankin liiaksi kun kaasua painaa kurvista ulos tultaessa, niin pyörähdys on väistämätön.

Hyviä ajajia tuo sääntömuutos suosii, mutta niin sen kuuluukin olla. Ei siellä ratin takana kuulu pelkästään istuskella, vaan ajotaidot pitää saada kunniaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jos oli Räikköseltä huono alku kauteen, niin Kovalaiselta alku oli todella lupaava. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäisiset aika-ajot uudessa tallissa, joten kolmatta ruutua voi pitää varsin hyvänä.

Kimillä meni varmasti taktiikka uusiksi, jotta nousu tuolta peräpäästä on mahdollista.
 

trap

Jäsen
Ei tuollaista tuuria kyllä ole kuin Kimi Räikkösellä. Pieni elektroniikkavika, josta huolimatta olisi voinut jatkaa, mutta tuomaristo ei anna vaan laskee keskeyttäneeksi.

Saa nähdä mitä kisasta tulee. Pidän peukkuja Kubicalle ja Trullille.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mikäs juttu on näiden tvu/sopcast-ohjelmien laita? Ei aukaise edes heidän sivuja. Soneran netti. Onko muka menty johonkin kiinatouhuun ja estetty pääsy ko. sivuille?
Soneralla (/Telialla?) näyttäisi olevan joku runkoreititin nurin jossain, eikä varareitityskään (vai miksi sitä sanotaan?) toimi. En ihmettelisi vaikka tökkisi vielä huomennakin.

Kuinka pitkä soppari maikkarilla muuten on? Maksaisin vaikka 200e/kausi pelkistä tyydyttävästi tuotetuista F1-lähetyksistä. Tuohon rahaan ei tarvitsisi saada mitään muuta ohjelmaa/kanavia formuloiden lisäksi. MTV3 ei tähän kykene, vaan kaikki kansainvälisen kuvan päälle isketty ääni- ja kuvatäyte on totaalista paskaa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nyt kun tuota koostetta aika-ajosta on tässä 15 minuuttia katsonut, niin kyllähän tullaan tällä kaudella näkemään paljon ajovirheitä. Tuo luistoneston puuuttuminen saa vaan aikaan noita "sladeja" yllättävänkin helposti.

Samat sanat. Esim. nyt näkee hyvin milloin kuski ajaa todellakin tosissaan, jolloin vähän perä saattaa luistaa kiihdytyksissä. Tuli heti mieleen mm. muutamat Häkkisen aika-ajokierrokset aikoinaan. Mukava myös nähdä miltä lähtö näyttää.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Näin Räikkönen lähtee sijalta 15. huomiseen kisaan.
Tämä tuntuu äkkiseltään pieneltä muutokselta, mutta on itseasiassa ihan hyvä parannus, koska nyt Kimi pääsee samalle puolelle rataa paalupaikkamiehen kanssa. Se parannus tulee nimenomaan pidosta. Kaikki ajavat ulkokaistaa normaalisti, ja siellä pito on paljon parempi, kuin sisäkaistalla. Nyt kun TC loistaa poissaolollaan, niin on ensiarvoisen tärkeää saada hyvä pito renkaisiin heti alkukiihdytyksessä, ja siten pystyä ohittamaan jo muutama auto ennen ensimmäistä mutkaa. Nopeasti laskettuna Kimin edessä lähtöruudukossa on tällä hetkellä ainakin seitsemän sellaista kuljettajaa, joista pitää päästä ohi heti alkukierroksien aikana, tai kärki saattaa päästä liikaa karkuun.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Harmillinen alku Räikköselle. Todella huonoa tuuria. McLarenit olivat vahvoja. Hamiltonin paalu ei ollut mikään yllätys. Kovalaiselta hyvä aloitus uudessa tallissa. Katsotaan mitä huomenna tapahtuu. Miten korkealla Kimi nousee? Kestääkö kalusto? Karkaako Hamilton jo lähdöstä? Mitä tekee Heikki? McLarenille kaksoisvoitto?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jännää että säännöt kieltävät Räikkösen Ferrarin työntämisen varikolle varikkotieltä, mutta viime kaudella hiekkaan juuttuneen Hamiltonin McLarenin sai kilpailussa työntää traktorilla takaisin radalle täysin sääntöjen puitteissa.

Paskin mahdollinen alku kauteen Räikkösellä ja taas aloitetaan takamatkalta pahimpiin kilpailijoihin nähden.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Valvoin sitten rohkeasti tohon aika-ajoon saakka mutta aika-ajon aikana alkoi sitten pilkkiminen. No silmät kiinni ja taju poissa olin sen parin minuutin ajan kun Kimin auto simahti. Olin pikkasen ulkona ja ihmettelin että miksi vitussa se Kimi ei tee nopeaa kierrosta toisella jaksolla. Eivätkä MTV3:n 'asiantuntijat' edes kuuluttanut isoon ääneen mistään dramaattisuudesta oikeastaan yhtään (verrattuna pre-season hypeen). No sieltä se Kimi sitten lähtee takaa, nyt ilmeisesti 15. ruudussa. Ikävää Kimille mutta lupaa todella mielenkiintoista kisaa sillä ohituksia on luvassa. Sarjan paras ohittaja ja nyt kun on luistonesto kielletty niin edelläajavat voivat sortua ajovirheisiin entistä helpommin. Kyllä Kimi nyt 5 sakkiin pääsee. Eri asia onkin jaksaako sivullekirjoittanut valvoa kisaa...

Oli muuten helvetin hauskaa katsoa aika-ajoja, miksei harjoituksiakin. Ainakin peräpään tusinatallien ajajat ja jotkut kärkikuskitkin vetivät muutaman mutkan kahva edellä. Mahtavaa! Muuttuisko F1 vihdoin tylsästä jonoajelusta kunnon moottoriurheiluksi jossa sattuu ja tapahtuu eivätkä autot kulje kuin juna raiteilla mutkissa? Toivottavasti. Aamuyöstä nähdään myös miten hyvin ne McLarenit lähtee viivalta. Jos ennakkohypetys kohtaa realismin niin Kovalaisenhan pitäisi helposti nousta toiseksi lähdössä ja toivottavasti pääsee antaan painetta Hamiltonille.
 

Prinsiippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eiköhän Kimi viiden joukkoon nouse, ehkä pallillekin riippuen noiden kärkiautojen taktiikoista. Heikin suoritus oli ihan ok, mutten välttämättä lähtisi vielä shamppanjapulloja poksauttelemaan. Jäi kuitenkin tallikaverille lähes neljä kymmenystä. Ainakin itse näen tässä mahdollisen Schumi-Barrichello -asetelman, jossa Hamilton olisi luonnollisesti Schumi ja Heikki hänen uskollinen kakkosmiehensä. Mutta yhtä kaikki, eiköhän tämä ole kuitenkin Kimin ja Lewisin vuosi.
 

scholl

Jäsen
Näin tekstitv:stä tulokset katsottuani muutamia huomiota:

- Räkän sijoitus lämmittää mieltä
- puheet siitä, että Williams olisi 3. paras talli voidaan unohtaa
- Renault: mitä ihmettä ovat tehneet talvella
- väärä mies paalulla, koska se ärsyttävä kuskin faija pääsee taas elvistelemään
- olisi hauskaa, jos joku yllättäjä voittaisi kisan. Kovalainen, Heidfeld, Kubica...
- hyvä, että kisat ovat aamulla niin ei tule edes kiusausta vahingossakaan katsoa
 
Heikin suoritus oli ihan ok, mutten välttämättä lähtisi vielä shamppanjapulloja poksauttelemaan. Jäi kuitenkin tallikaverille lähes neljä kymmenystä. Ainakin itse näen tässä mahdollisen Schumi-Barrichello -asetelman, jossa Hamilton olisi luonnollisesti Schumi ja Heikki hänen uskollinen kakkosmiehensä. Mutta yhtä kaikki, eiköhän tämä ole kuitenkin Kimin ja Lewisin vuosi.

Tuollainen asetelma onkin ollut tuttu näky Schumin aikakaudella Ferrarissa, mutta vähemmän McLarenilla. Häkkisen kulta-aikoina Coulthard sai ihan tasapuolista kohtelua, vaikka hävisi jokaikinen kerta aika-ajoissa ja kisoissa.

En usko että nytkään Heikille pedataan mitään uskollisen kakkosmiehen roolia. Siitä en ole yllättynyt, että tässä vaiheessa Hamilton on tallikaveriaan nopeampi. Niin sen "pitääkin" mennä.
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä tosiaankaan Räikkösen kausi alkanut kovinkaan hyvin, mutta eiköhän tuolta ruudusta 15 nousta taistelemaan sijoista 3-5. Vuosi sittenhän Massa lähti joukon hänniltä ja nousi kuudenneksi.

Positiivisin yllätys minulle aika-ajoissa oli tuo BMW:n vauhti, joka oli tosiaankin osattu parhaiten pitää salassa testeissa. Kubican paalupaikkakin oli hyvin lähellä, vain pieni moka taisi viedä sen.

Joku kerkäsikin täällä moittia selostajien toimintaa. Ehkäpä Oskari olisi vihdoinkin oppinut sen, että yhtä ja samaa asia ei tarvitse toistaa sataa kerta. :)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sellasta. No, eipä tästä vielä oikein mitään johtopäätöksiä voi vetää. Kisassakin voi tapahtua melkeinpä mitä hyvänsä. Paljon riippuu myös startista. Uskon, että Kimi ohittaa sen 3-4 kuskia heti lähdössä, toki siinä voi olla sitten sumpussa vaaran paikat, mutta en usko, että Ferrari siihen jää. Räikkönen osaa aika hyvin nuo tilanteet.

Kubica putoaa ihan varmasti ainakin Massan ja Heikin taakse jo alussa. Veikkaankin, että Massa voittaa tämän kisan ja Räikkönen sijoittuu neljänneksi tai viidenneksi.

Autoja keskeyttää lähtörytinässä ainakin kolme. Joukossa voi olla joku "isompikin" nimi.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jännää että säännöt kieltävät Räikkösen Ferrarin työntämisen varikolle varikkotieltä, mutta viime kaudella hiekkaan juuttuneen Hamiltonin McLarenin sai kilpailussa työntää traktorilla takaisin radalle täysin sääntöjen puitteissa.

Olisit nyt Retu laittanut viestin perään edes hymiön niin olisi mennyt jotenkin läpi... Vertauksesi kun jos on tosissaan heitetty niiin ontuu ja pahasti. Tuosta Hamilton-traktori keissistä on jo kaikki kirjoitettu, mutta kirjoitetaan nyt vaikka sen verran tähän kohtaan, että vertauksessasi toisen auton moottori oli käynnissä, toisen ei. Ei noita autoja ennenkään ole radan varresta kesken aika-ajon takaisin varikolle roudattu. Jos autosi jää radan varteen vapaissa harjoituksissa tai aika-ajoissa, ajot on siinä sessiossa ajettu.

Heikiltä aivan loistava avaus. Aivan kuten JJ sanoi Maikkarin lähetyksessä, kolme kymmenystä Hamiltoon kauden avauskilpailussa on juuri sellainen ero, mistä on hyvä lähteä rakentamaan erinomaista kautta kunhan talli ja kalusto tulevat tutummaksi. Jos tekniikka kestää ja Hamilton-Kovalainen ajavat lähtöruuduista ruutulipulle ilman ajovirheitä, McLaren avaa kauden kaksoisvoitolla. BMW ja Kubica ovat todennäköisesti liikkeellä kevyellä kuormalla, Massasta ei ole kiusaamaan McLaren-kaksikkoa koska vielä todennäköisesti hölmöilee startissa ja päästää Trullin edelleen ja Räikkönen on vaan liian kaukana.

Nelson Piquet junior oli/on juuri niin paska mitä kirjoitin jo viime kesänä F1-kausi 2007 ketjuun. Tämä diiva, isänsä nimellä ja rahoilla autourheilun huipulla ratsastava pelle kun kieltäytyi silloin (mikä nyt olikaan talli, joku häntäpään nimistä...) loppukauden lainapestistä. Jotain diiva mongersi, että heikolla kalustolla ajaminen voisi viedä hänen uraansa väärään suuntaan. Kovaa puhetta juniorilta jonka ainoa meriitti elämässä on syntyminen Nelson Piquetin pojaksi ja ainoat F1-kilometrit ovat tulleet testiajoista. Kilpailukokemuksen hankkiminen huonolla kalustolla ennen hyppäämistä huipputallin kalustoon on vähän niin kuin rahaa laittaisi pankkiin, kysykää vaikka Häkkiseltä, Alonsolta tai Räikköseltä.

Super Agurille häviäminen on jotain niin noloa, NIIN NOLOA... Voisin lyödä vaikka mitä vetoa, että Piquet jr on siirretty sivuun ajotehtävistä viimeistään 22.6 ajattevaan Ranskan GP:hen mennessä.

Kubican paalupaikkakin oli hyvin lähellä, vain pieni moka taisi viedä sen.

Puolalainen yritti aivan selvästi tehdä "häkkiset", mutta epäonnistui siinä...
http://www.youtube.com/watch?v=viwllFnipds
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Olisit nyt Retu laittanut viestin perään edes hymiön niin olisi mennyt jotenkin läpi... Vertauksesi kun jos on tosissaan heitetty niiin ontuu ja pahasti. Tuosta Hamilton-traktori keissistä on jo kaikki kirjoitettu, mutta kirjoitetaan nyt vaikka sen verran tähän kohtaan, että vertauksessasi toisen auton moottori oli käynnissä, toisen ei. Ei noita autoja ennenkään ole radan varresta kesken aika-ajon takaisin varikolle roudattu. Jos autosi jää radan varteen vapaissa harjoituksissa tai aika-ajoissa, ajot on siinä sessiossa ajettu.

Ja logiikka on mikä? Hamilton ei ilman ulkopuolista apua olisi saanut McLareniaan pois hiekalta, auto oli tukevasti jumissa siellä ja siellä se olisi myös pysynyt jos traktori ei olisi vetänyt sitä sieltä pois.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Räikkönen nousee varmaan kuudenneksi. Bemarit, McLarenit ja Massa ovat liian kaukana.

Mutta, safe-car ja sun muut ajovirheet voivat nostaa ehkä 4 joukkoon, voittoon ei usko suurinkaan optimisti, koska tuskin Hamilton, Kovis, Massa ja molemmat bemarit sotkevat kaikki kisansa.

Toivon todellakin, että Massa pääsisi tämän Hamiltonin, jossain vaiheessa kisaa. Aika-ajo brassilla meni penkin alle, mutta 4 ruutu ei ole mahdottomuus, jos ja kun ferrari on kisa nopeudessa McLarenia edellä.

Toivelista kisan kärkinelikosta mahdollisimman realistinen. Massa, Hamilton, Kovis, Kubica/heidfield. Kimi 5 tai 6.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Räikkönen nousee varmaan kuudenneksi. Bemarit, McLarenit ja Massa ovat liian kaukana.

Mutta, safe-car ja sun muut ajovirheet voivat nostaa ehkä 4 joukkoon, voittoon ei usko suurinkaan optimisti, koska tuskin Hamilton, Kovis, Massa ja molemmat bemarit sotkevat kaikki kisansa.

Toivon todellakin, että Massa pääsisi tämän Hamiltonin, jossain vaiheessa kisaa. Aika-ajo brassilla meni penkin alle, mutta 4 ruutu ei ole mahdottomuus, jos ja kun ferrari on kisa nopeudessa McLarenia edellä.

Toivelista kisan kärkinelikosta mahdollisimman realistinen. Massa, Hamilton, Kovis, Kubica/heidfield. Kimi 5 tai 6.

Oli Räkällä kuitenkin sen verran suolainen kerroin, että piti hieman heittää rahaa likoon. Eipä siinä muuta tarvita kuin hyvä alku, jokin isompi accidentti ja vähän paskaa tuuria kärjelle. Ja tietty muutenkin hieman onnea. Eli voittohan on lähes varma.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kyllönen kuulostaa siltä että tulee aina housuihinsa kun saa sanoa Heikkii Kovaaalainen. Arvata saattaa onko sellaista ärsyttävä kuunnella..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös