Perussuomalaiset

  • 5 453 854
  • 43 897

Tuamas

Jäsen
Jokisipilä Maikkarin netissä:

Perustuslakimme 10 § toteaa, että "jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu" ja että ”kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton”. Minusta on kestämätöntä, että tiedotusväline asettaa oman journalistisen harkintansa näiden perustuslain periaatteiden yläpuolelle.


KKO on toki ottanut tähän kantaa ja todennut käytännössä Ruusunen vs. Vanhanen keissin tiimoilta, että jos ei ihan niitä yksityiskohtaisimpia seksikuvauksia julkaise, niin vastaanottajalla on oikeus tuoda julkisuuteen vastaanottamansa viestit.

Lisäksi toki kirjesalaisuuden ja puhelun luottamuksellisuus koskee nimenomaan sitä, että niitä ei saa kolmas osapuoli salakuunnella.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Luulen, että tuo perustuslain kymppipykälä tarkoittaa sitä, että sinun kirjeitä/puheluita/muuta vastaavaa ei saa muut mennä ilman lupaa tonkimaan. Jos taas olet jollekin kirjeen/muun vastaavan lähettänyt, nii se vastaanottaja saa sillä sun viestilläs tehdä ihan mitä häntä itseään huvittaa, esim. julkaista ne mediassa(kunhan ei yksityiselämää loukkaavaa tietoa julkaise). Eli aika turhaa nyt Rydmannin tapauksessa perustuslakiin nojautua.

Joo, jatkakaa. Ihan huikeeta viihdettä tarjonnut tämä ketju koko päivän.

E. Jaa, @Tuamas ehti ensin
 

Analyzer

Jäsen
KKO on toki ottanut tähän kantaa ja todennut käytännössä Ruusunen vs. Vanhanen keissin tiimoilta, että jos ei ihan niitä yksityiskohtaisimpia seksikuvauksia julkaise, niin vastaanottajalla on oikeus tuoda julkisuuteen vastaanottamansa viestit.

Lisäksi toki kirjesalaisuuden ja puhelun luottamuksellisuus koskee nimenomaan sitä, että niitä ei saa kolmas osapuoli salakuunnella.

Nähdäkseni Jokisipilä puhuu tuossa perustuslain periaatteista. Eli enemminkin perustuslain hengestä. Tulkintaani vaikuttaa se, että hän ei tuossa kirjoituksessa syytä sanallaakaan, että Hesari olisi syyllistynyt julkaistessaan tekstit mihinkään laittomaan toimintaan.

Ennakkotapaus tosiaan on olemassa ja sen pohjalta mitään laitonta ei ole tapahtunut. Tässä on nyt kyse moraalista ja journalismin etiikasta sekä tämän rajan ylittämisen mahdollisista seurauksista. Tämä keskustelu pitää käydä.
 

Oadie

Jäsen
Luulen, että tuo perustuslain kymppipykälä tarkoittaa sitä, että sinun kirjeitä/puheluita/muuta vastaavaa ei saa muut mennä ilman lupaa tonkimaan. Jos taas olet jollekin kirjeen/muun vastaavan lähettänyt, nii se vastaanottaja saa sillä sun viestilläs tehdä ihan mitä häntä itseään huvittaa, esim. julkaista ne mediassa(kunhan ei yksityiselämää loukkaavaa tietoa julkaise). Eli aika turhaa nyt Rydmannin tapauksessa perustuslakiin nojautua.

Joo, jatkakaa. Ihan huikeeta viihdettä tarjonnut tämä ketju koko päivän.

E. Jaa, @Tuamas ehti ensin
Hienoa että olet viihtynyt. Tässä kun ihmiset pöyristelevät toisten sanomisia ja tekemisiä, Facen tykkäysten seurantaa ja niin poispäin niin millainen ihminen haluaa urkkia kahden ihmisen välistä yksityistä viestintää?? Parempi ilmeisesti?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siirrän nämä tänne koska tänne nämä aiheensa puolesta kuuluvat.

Tuskin Purra olisi tekstejä omikseen myöntänyt ellei olisi ollut pakko, toki tältä osin hänen voidaan katsoa kantaneen vastuuta. Muuten hän on kyllä selitellyt aika laillakin tekojaan, esimerkiksi tässä, täällä tänäänkin jo esillä olleessa bloggauksessaan jossa mustaa pestään urakalla valkeaksi ja syypäät löytyvät tutuista suunnista: sarkasmia ymmärtämättömät toimittajat tässä vain kiusaavat eikä Riikkaa-parkaa ymmärretä.

Vastuuta voi luonnollisesti kantaa monella tavalla ja poliitikon vastuunkanto on erilaista kuin yksityisen ihmisen. Viime kädessä vastuun kantamista on kuitenkin aina se että tärkein vastuullinen löytyy omasta peilistä.

Nämä jutut ovat kuin Jere Karalahden pelikirjasta: turha selitellä mitään kun ei se mitään muuta yms. ja jne.

Totta tietysti on ettei mikään selittäminen muuta tekstejä miksikään. On kuitenkin olemassa selityksiä ja "selityksiä". Luultavasti monelle olisi riittänyt jos Purra olisi sanonut että kirjoitti kauan sitten paskaa ja koska hän ei ollut silloin poliitikko eikä julkisuuden henkilö, ei hän miettinyt asiaa sen pidemmälle. Enää hän ei kirjoittaisi näin, tämä selvä, case closed. Ja näinhän Purra on toki toiminutkin.

Tämän vastapainoksi ovat sitten nämä muut "selitykset" joihin viittaan ylempänä ja se yleinen uhriutuminen jota Purra ja aatetoverinsa ovat tässä ja ylipäätään julkisessa elämässään harjoittaneet. Ne vievät aika paljon pohjaa periaatteessa järkeviltäkin selityksiltä ja luovat vaikutelman että muodollisista pahoitteluista huolimatta poterossa ollaan ja syvällä eikä todellista muutosta mihinkään suuntaan kannata odottaa.

Purra sanoo linkitetyssä bloggauksessaan itsekin että ne jotka ymmärtävät, ymmärtävät ilman selitystäkin ja ne jotka eivät ymmärrä, eivät ymmärrä selitysten jälkeenkään. Jos lähtökohta on oikeasti tuo, miksi ihminen ylipäätään toimii politiikassa?

On täysin totta ettei Purran onnistumisesta vv-ministerin ole vielä mitään tietoa eikä tästä keissistä voida vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Mutta kuten jo aiemmassa viestissäni kirjoitin, alku ei ole lupaava. Ministeri on tekemisistään tulosvastuussa koko Suomelle, ei vain omille kannattajilleen ja Purra, kuten muutkin persut, tuntuu koko ajan pelaavan kaksilla korteilla joista toiset on varattu omille kannattajille ja toiset suurelle yleisölle ja kontrasti näiden välillä on suuri, paljon suurempi kuin muiden puolueiden edustajilla. Eikä toisella noista näytä olevan kovin suurta väliä.

Purran asemassa olevan henkilön pitää pystyä tekemään ikäviä, kenties laajojakin kansanosia koskevia päätöksiä ja seisomaan niiden takana kovassa julkisessa paineessa. Miten Purra aikoo kohdata kritiikin kun tähänkin mennessä kaikki on ollut vain väärinymmärrystä ja joidenkin toisten syy?

Minäkin pidän uhriutumista tyhmänä ja lapsellisena, mutta tuossa omassa blogitekstissään en koe sitä niinkään uhriutumisena, vaan Purra on itse kertonut näkemyksensä. Ja sitähän moni odotti. Mä yritin lukea "riikan" tekstit mahdollisimman objektiivisesti ja kyllä mulle jäi osasta viesteistä ihan aidosti kuva, että ne oli kieli poskessa kirjoitettu. Mutta osa ihmisistä ei osaa tulkita mitään muuta kuin juuri sen, mitä on kirjoitettu.

Mulla ei ole mitään syytä puolustella perussuomalaisia, koska en kuulu heidän äänestäjiinsä enkä muutenkaan koe puoluetta omakseni. Mutta en mä ihan eri mieltä voi siitäkään väitteestä olla, että mediat ovat ottaneet persut ihan uudenlaisella draivilla käsittelyynsä, jopa hampaisiinsa. Vaikka en allekirjoita kaikkia Purran kirjoituksen juttuja, kyllä mä voin jotenkin ymmärtää, miksi persuissa jotkut asiat koetaan niin kuin koetaan. Mun mielestäni persujen keinovalikoima vain on ollut aika köyhä ja parempaan lopputulokseen olisi päästy muulla taktiikalla. Kai tässä näkyy kokemattomuus ja ohuehko paineensietokyky. Ja onko siellä viestintäpuolellakaan oikeasti ihan riittävää osaamista? Vaikuttaa siltä, ettei todellakaan ole. Kokoomuksesta on sitten ehkä enemmän opastettu, että saatana, nyt teette näin?

Mutta kyllä toimittajat ovat ihan oikeasti syyllistyneet myös viestien vääristelyyn, kun ei ole osattu tai haluttu olla riittävän tarkkoina. Tai ehkä toimittaja ei oikeasti ole ymmärtänyt, mikä ero on "turkkilaisella apinalla" ja "turkkilaisilla apinoilla". Jos mä kirjoittaisin, että "töölöläinen pelle tuli nenäni eteen hieromaan sukuelimiään", kaikki tajuaisivat, että joku Töölössä asuva dorka, todennäköisesti mieshenkilö, hieroi muniaan mun silmien edessä. Jos kirjoittaisin, että "töölöläiset pellet hierovat sukuelimiään nenän edessä", kirjoituksesta saisi helposti kuvan, että Töölössä asuvat harrastavat porukalla sukuelimiensä hieromista naisten nenän edessä. Kuulostaa saivartelulta, mutta tässä esimerkissä niillä käytetyillä sanoilla on ihan oikeasti merkitystä. Samoin kuin kontekstillä.

Niissä "riikan" kirjoituksissa myös ihan oikeasti puolustettiin sukupuolivähemmistöjä ja naisia, mutta nämä jätettiin joko kokonaan huomiotta tai sitten ne vain mainittiin ikään kuin ohimennen ja muu sisältö oli dramaattisemmin kirjoitettu. Siksi median jutut tuntuvat tarkoituksenhakuisilta myös omaan nenääni. Olisiko se muuttanut niitä "riikan" muita kommentteja? Ei tietenkään, mutta ne olisi silti pitänyt tuoda julki, eikä hakea vain omaan narratiiviin sopivia tekstejä. Ja nyt siihen narratiiviin sopi se, että "riikka" on kirjoittanut vain törkeyksiä ja syrjiviä kommentteja. Miksi näin? Jos tarkoitus oli saada Riikka Purra näyttämään mahdollisimman huonolta tai pyrkiä saamaan aikaan jopa hallituskriisi, sitten ymmärrän. Mutta onko sekään oikeasti median tehtävä? Mun mielestäni ei ole. Vaikka median tehtävä on toimia vallan vahtikoirana, onko ihan kaikki sallittua? Missä menee raja?

Kysymys on monessa mielessä halusta. Halusta tulkita asioita niin kuin ne on tarkoitettu tulkittavan. Halusta katsoa kontekstia ja kokonaisuutta. Jos halua ei löydy, on todella helppoa ottaa tarkasteluun vain tiettyjä asioita ja kirjoittaa niistä ja jättää ne kaikki muut omaan agendaan sopimattomat asiat käsittelemättä. Niin voi ja saa tehdä, mutta itse en ihan hirveästi sellaista arvosta. En arvosta sitä siis ihan yleisestikään elämässä.

Kuten aiemmin kirjoitin, jos Purra olisi kirjoittanut tekstinsä ollessaan valtiovarainministeri, hänen pitäisi minunkin mielestäni saada kenkää. Mutta, koska hän ei ole ollut tuolloin edes politiikassa mukana, tilanne on aivan toinen. Ja sama koskee myös muita, puoluetaustasta riippumatta. Toki tämän ulkopuolelle jää viestit, joista voisi käydä ilmi esim. vakava rikos. Siis, jos vaikka jotain lapsipornoon liittyvää tai joku tunnustaisi murhan. Mutta nämä viestit eivät ole sellaisia.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että hallitusvastuussa olevien henkilöiden puolueesta riippumatta pitää kyetä tekemään vaikeitakin päätöksiä sekä seistä niiden päätösten takana. Mä en kuitenkaan ymmärrä, miksi kuvittelet, ettei esim. Purra siihen pystyisi. Kysehän on täysin eri asioista kuin näissä 15 v. vanhoissa kirjoituksissa on. Ne jatkossa tehtävät ikävätkin päätökset tuskin ovat mitään hänen yksin päättämiään asioita, koska hän ei ole diktaattori. Joidenkin mielestä Sanna Marin on jämäkkä johtaja, vaikka katosi omalla pääministerikaudellaan kuin pieru saharaan, kun olisi pitänyt ikävämpiä asioita kommentoida. Ja niin tapahtui useammin kuin kerran. Vaikuttaa vahvasti siltä, että monille sillä on oikeasti kaikkein suurin merkitys kenestä henkilöstä on kyse ennemminkin kuin itse toiminnasta tai toimintatavoista. Musta sellainen on epäkypsää. Jonkinlaiset mittasuhteet pitäisi pystyä pitämään, vaikka kuinka pöyristyttäisi ja joku henkilö vituttaisi. Mutta ehkä tämä tästä aiheesta :).
 
Jos poliittinen ura tästä haihtuu niin ex-elinkeinoministeri olisi oiva henkilö elinkeinoelämän vienninedistämisen johtotähdeksi. "Minulle vienninedistäminen on niinkuin lapsen retki Korkeasaareen".

Kukas isänmaan toivo kaivetaan seuraavaksi 5,5 miljoonaisen kansan TOP 10 vallankäyttäjiin? Olisko gradunkopioija Laura "maapallo on 5000 vuotta vanha" Huhtasaaren aika valjastaa älynsä Suomen kansan pelastamiseksi? Laura on tosin enemmän presidenttiainesta - hänet kylläkin pitäisi ensin lähettää jonnekin leirille eheytymään rasismista:
"me rukoillaan tää rasisti susta pois"

Sahuri Hakkarainen ja tuomittu raiskaaja Putkonen olisivat myös mahtavia ministereitä kirjoittamaan nimensä Suomen historian kirjoihin isoin kirjaimin. Suuria valtiomiehiä molemmat.

Nämä ihmisetkö nykyministerit mukaan lukien ovat ne jotka persuilla on heittää valtion ministereiksi? Nämä ihmisetkö ovat parasta mitä rosterista löytyy Suomen valtion tärkeimpiin tehtäviin? Heidänkö älykkyyteen, sivistykseen, harkintakykyyn ja moraaliinsa 5,5 miljoonan suomalaisen pitäisi nyt laittaa uskonsa? Hekö ovat ne Suomen parhaimmat, pätevimmät ja terävimmät aivot jotka tekevät Suomen valtion kannalta asiantuntevimmat ja viisaimmat päätökset
Lainaan itseäni aiemmasta.

Mites sattuikaan että elinkeinoministerin ensimmäiset edustusmatkat Business Finlandin kanssa suuntautuvat syyskuussa Israeliin ja Saksaan, sitten seuraavana Turkkiin. Onkohan Wille menossa?

Mutta mites palstan vankkumattomat persuraattorit - mitä seuraavaksi? Vai oletteko sitä mieltä nykytiedon valossa että ei tässä mittään ja Rydmanilla mennään?

Onko Suomen etu että Rydman edustaa maatamme ja kansaamme ulkomailla? Nyt käsi sinivalkoiselle sydämelle.

Jos hallitus saataisiin pidettyä kasassa vaihtamalla 1-2 ministeriä niin minkälaista seppää olisi tarjolla?

Puisto ok, kukas sitten?

En halua uskoa että kukaan ihan oikeasti ajattelee että sahuri, raiskaaja tai far-out Huhtasaari olisi kelpo valioyksilöitä valtion korkeimpiin ja vaativimpiin tehtäviin.

Niin sitten, Tynkkynen? Voi Jeesus! Kun mietin mitä kaikkia näkyviä persuja on... voi vittu mitä vaihtoehtoja jos vaihtoja tarvitaan hallituksen koossa pysymiseen.

RKP ja KD seisovat suu auki housut kintuissa jähmettyneinä rukoillen (kukin tavallaan) että nämä kaikki huolet vain katoavat pois.

Pääministeri Orpo on jämäkkä kuin virolaisen hotellin divaani. Suomalaiseksi poikkeuksellisen kova keskustelemaan. Mr. Nollatoleranssi 2023.

Eli persumieliset, mitäs nyt? Vai jatketaanko eteenpäin kuin mitään ei olisi viime viikkoina tapahtunut?
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Markku Jokisipilä katsauksessaan:

Pidän Helsingin Sanomien päätöstä lähteä julkaisemaan ministerin vanhoja yksityisviestejä erittäin huonosti harkittuna, vaarallisena ja hämmästyttävänä.
Jokisipilä olisi voinut itse ajatella noita sanojaan ennen kuin kirjoittaa enempää. Esimerkiksi tuo perustuslain viestisalaisuutta koskeva pykälä on hänen tekstissään ihan yksinkertaisesti harhaanjohtamista eikä liity millään tavalla käsillä olevaan tapaukseen. Pidän Jokisipilän päätöstä alkaa vetoamaan siihen erittäin huonosti harkittuna, vaarallisena ja hämmästyttävänä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Olen tosiaan tavannut Willen ja Amandan, kun olivat yhdessä. Amandaa esiteltiin kuin jotain trophyä, mainiten joka kerta, että hän on Amanda Blick. En tiennyt silloin onko tuollaisella nimellä jotain merkitystä tai painoarvoa, enkä tiedä vieläkään, saati välitä. Amanda vaikutti hippusen sellaiselta tyhjältä nätiltä kuorelta, joka varmaan oli Willen johdateltavissa. Willestä taas en ehkä sano enempää, kuin että sellaisen huolitellun ja näennäisen kohteliaan kuoren alla on jotain todella vastenmielistä ja limaista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Tarvitaankin näköjään joku muu kuin Jokisipilä, koska hän onkin näköjään somen perusteella persujen kätyri.

Huomasin myös tänään twitterissä, että Markku Jokisipilä on natsiöyhöttäjä. Kaikkea sitä mies oppiikin vielä vanhoilla päivillään. Ehkä se on sitten Iikka Kivi tai Dmitry Gurbanov, joiden täytyy kertoa meille miten tämä asia oikein on.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Artist formerly known as Hupparihörhö meni kaivelemaan vuosien takasia kirjoituksiaan ja paljastelemaan itseään. Itse en osaa sanoa olenko samaa mieltä, mikä on/on ollut kohtuullista ja merkityksellistä Rydmanin kohdalla ja sitä rataa. Joka tapauksessa, ministeritasolla läpivalaisu ja perkaus on melko armotonta. Enkä oikein tiedä mitä asialle olisi tehtävissä. On ystäviä, on entisiä ystäviä, on vihollisia ja kaikenlaista urkkijaa siltä väliltä.


 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Onko yleistä, että 6-10 vuotta vanhoja viestiketjuja säilytetään luureissa? Vai säilytetäänkö niitä joskus "varmuuden välttämisen ehkäisemiseksi"?
Itse poistan kaikki ei-ajankohtaiset viestiketjut sen kummemmin miettimättä. Pelkän puhelinnumeron tai sp-osoitteen saatan tallentaa.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmi että erosivat. Minusta Rydman ja Blick olisivat oikein hyvin ansainneet toisensa. Olisi myös säästynyt seuraavat kumppanit.

Silti. Nämä tiedot Rydmanista eivät olisi kuuluneet julkisuuteen. Mulkku mikä mulkku, mutta täysin yksityisasioita.

No nyt kun kuitenkin tulivat julkisuuteen ja tiedetään, että kaveri on mulkku, niin onko sopiva ministeriksi?

Persuille pitäisi teettää sellainen ohje, että jos olet joskus käyttänyt näitä sanoja (ja sitten pitkä lista rasistisia ilmauksia) minkäänlaisessa viestinnässä josta jää jäljet, niin ethän ala ministeriksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onko yleistä, että 6-10 vuotta vanhoja viestiketjuja säilytetään luureissa? Vai säilytetäänkö niitä joskus "varmuuden välttämisen ehkäisemiseksi"?
Itse poistan kaikki ei-ajankohtaiset viestiketjut sen kummemmin miettimättä. Pelkän puhelinnumeron tai sp-osoitteen saatan tallentaa.
Jos ei poista jotain facebook/whatsapp/tmv. palvelussa olevaa viestiketjua niin ei se katoa mihinkään. Se vain jää datakimpuksi jonnekin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Hallituksen toimintakyky on todella surkea tällä hetkellä. Ei hyvältä näytä tämä touhu laisinkaan. Eripurainen ja ristiriitainen hallitus ei lupaa hyvää Suomen kansantalouden kannalta nyt ja varsinkaan tulevaisuudessa.
Tätähän me seurattiin jo neljä vuotta. Tulos on kaikkien tiedossa, mutta iso osa kansasta ei vieläkään ymmärrä mitä tapahtui.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jos ei poista jotain facebook/whatsapp/tmv. palvelussa olevaa viestiketjua niin ei se katoa mihinkään. Se vain jää datakimpuksi jonnekin.
Mä olen niin kalkkis, etten viestittele kuin tekstareilla tai sähköpostilla. Mutta vaikka itse viestiketjut poistankin, niin voihan se toinen osapuoli viestejä säilyttää, jos siltä tuntuu.
Työasioihin liittyvissä viesteissä en tietenkään IKINÄ ole kirjoittanut kuin hoidettavaan asiaan liittyvää tekstiä, mutta sehän on itsestään selvää.
 

Analyzer

Jäsen
No nyt kun kuitenkin tulivat julkisuuteen ja tiedetään, että kaveri on mulkku, niin onko sopiva ministeriksi?

Persuille pitäisi teettää sellainen ohje, että jos olet joskus käyttänyt näitä sanoja (ja sitten pitkä lista rasistisia ilmauksia) minkäänlaisessa viestinnässä josta jää jäljet, niin ethän ala ministeriksi.

Muotoilisin näin, että nyt tiedetyn valossa häntä ei tulisi valita ministeriksi.

Kuitenkin kun valinta on jo tehty, niin en näe että tämä riittää hänen sivuun siirtämiseksi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Pidän Jokisipilän päätöstä alkaa vetoamaan siihen erittäin huonosti harkittuna, vaarallisena ja hämmästyttävänä.
Minäkin pidän sitä huonosti harkittuna ja yllättävänäkin, koska olen pitänyt Jokisipilää fiksuna miehenä hänen persusympatioistaan huolimatta. Tällä palstalla Jokisipilän kirjoitus näyttää menneen monille kirjoittajille täydestä kuin väärä raha.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Tätähän me seurattiin jo neljä vuotta. Tulos on kaikkien tiedossa, mutta iso osa kansasta ei vieläkään ymmärrä mitä tapahtui.

Tämä on taivahan tosi. Tosi on myös se, ettei tämän uuden hallituksen startti ole lainkaan askel parempaan suuntaan. Kaikki voi edelleen kaatua ennen kuin ohjelmaa päästään kunnolla edes toteuttamaan ja se on sitten lisää demarointia tiedossa.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Benkku tässä aika kivasti niputti omat ajatukseni tästä keissistä. Niin Hesarin toiminnan ja sen perusteiden, kuin Blickinkin toiminnan suhteen (ajasta 1:25)




Edit:

Jos joku ei jaksa videota katsoa niin hyvin lyhyesti Benin pääsanoma: Hesari toimi oikein ja journalistisesti perustellulla tavalla julkaistessaan Rydmanin viestit. Jos katsotaan että saadut tiedot ovat sellaisia, että suurella yleisöllä on oikeus saada niistä tieto, niin silloin median kuuluu ne julkaista. Blick toimi väärin, motiivit eivät ole mitenkään ylevät vaan kyse hyvin todennäköisesti pelkästä kostosta.

Precis.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Lienee taas syytä muistuttaa, että rasitinen ajattelu ei ole mikään mielipide muiden joukossa. Rasismi on kaikkea sitä vastaan, minkä varaan Suomen ja muiden liberaalidemokraattisten valtioiden valtiojärjestykset ovat perustettu.

Suomen tasavallan perustuslain valtiosääntöä koskeva 1§ kuuluu seuraavasti:

Suomi on täysivaltainen tasavalta.

Suomen valtiosääntö on vahvistettu tässä perustuslaissa. Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen.


Siinä vaiheessa, kun ministeriasemassa olevan poliitikon maailmankäsityksen on syytä epäillä olevan jyrkässä ristiriidassa tasavallan perustuslain kivijalan eli yksilön perusoikeuksien turvaamisen kanssa, kyseessä on yleinen intressi. Viimeisen päälle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP
Kun Junnila lähti vaihtoon, aika harva odotti Rydmania tilalle. Rydman oli Purralta jälleen ihan katastrofaalinen valinta. Tuntuu, että hänet piti saada tuolle paikalle ihan vain siksi, että sen tiedettiin herättävän hallituskumppaneissa puistatuksia. Mauri Peltokankaastakin varmaan löytyisi vähemmän kuraa kuin Rydmanista. Uskomatonta puuhastelua.

Muok. Poistin Sakari Puiston ministeripestin aikaistamista koskeneen virheellisen tiedon.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kun Junnila lähti vaihtoon, aika harva odotti Rydmania tilalle. Jostain syystä pehmeämpää linjaa edustavaa Sakari Puistoa ei vain voinut ottaa tähän, vaikka hän oikein ilmoitti olevansa käytettävissä.
Ei ilmoittanut. Puisto lupasi harkita, mutta lopulta ilmoitti, että ei ole käytettävissä vaan tulee ministeriksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti kauden puolivälissä.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Junnila lähti vaihtoon, aika harva odotti Rydmania tilalle. Jostain syystä pehmeämpää linjaa edustavaa Sakari Puistoa ei vain voinut ottaa tähän, vaikka hän oikein ilmoitti olevansa käytettävissä.

Rydman oli Purralta jälleen ihan katastrofaalinen valinta. Tuntuu, että hänet piti saada tuolle paikalle ihan vain siksi, että sen tiedettiin herättävän hallituskumppaneissa puistatuksia. Mauri Peltokankaastakin varmaan löytyisi vähemmän kuraa kuin Rydmanista. Uskomatonta puuhastelua.

Entäs jos se ei olekaan puuhastelua vaan harkittu teko. Ikään kuin keskarin näyttäminen Orpolle ja medialle ja samalla ilmoitus, että jollei kelpaa niin meidän ei ole pakko olla hallituksessa. Eikä ehkä edes halua.

Eikös Puisto nimenomaan sanonut, ettei ole käytettävissä vielä? Fiksu veto siinä tapauksessa. Näin hän ei tule olemaan osallisena tässä aina vain jatkuvassa saippuaoopperassa. Kahden vuoden kuluttua kohu on laantunut tai hallitus kaatunut. Kummassakaan skenaariossa Puisto ei ota osumaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös