Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 059 395
  • 61 672

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
No nyt Ylen uutisissa vinoiltiin hienosti venäjälle: "Venäjä sanoo torjuneensa sankarillisesti Ukrainan suurhyökkäyksen" , jota ei ehkä ollut ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Huhuja on, että ois ekat Leopardit rintamalla havaittu.






Tuoretta vitsiä pukkaa.


The decision to bomb NATO is under consideration at a meeting in the Kremlin:
- Why don't we bomb France?
- No, my daughter lives on Côte d'Azur
- Maybe London?
- No, my son lives there!
- Maybe US ?
- No, that's where our grandchildren live!
- OK, lets bomb Shebekino, none of ours live there.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Ymmärrätkö yhtään, mikä ero on seuraavilla esimerkkiuutisten muotoiluilla?

1. Ukraina teki dronehyökkäyksen Moskovaan.
2. Venäjä väittää Ukrainan tehneen dronehyökkäyksen Moskovaan.

YLE:n uutisointi on ollut jälkimmäistä. Noin muotoiltuna uutisen pääsisältö ei olisi se, että Ukraina on hyökännyt Moskovaan, vaan se, että Venäjä väittää niin tehdyn. Kun Venäjä on ennenkin jäänyt jatkuvasti kiinni valheista, pitäisi tässä kohdassa jokaisen ymmärtää jo ennalta, että mitä todennäköisimmin Venäjä valehtelee taas.

Jos taas tuosta ei uutisoitaisi, emme saisi tietää Moskovan jatkavan taas paskanpuhumista.
Onhan tässä pointtia kyllä, mutta sitten voidaan kysyä myös, että halutaanko tässä toimia tunkiolandian propagandan levittäjänä? Tuo epävaltio elää siitä, että saa paskaansa levitettyä mahdollisimman laajalle (omiensa keskuuteen) valheiden ja täten nollatason uutisten muodossa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onhan tässä pointtia kyllä, mutta sitten voidaan kysyä myös, että halutaanko tässä toimia tunkiolandian propagandan levittäjänä? Tuo epävaltio elää siitä, että saa paskaansa levitettyä mahdollisimman laajalle (omiensa keskuuteen) valheiden ja nollatason uutisten muodossa.

Minusta on hyvä, että mahdollisimman moni suomalainen huomaa omin silmin ja muine aisteineen, kuinka kieroutunut Venäjä lopulta on. Se pienentää todennäköisyyttä, että sodan joskus päättyessä täällä alettaisiin taas nähdä Venäjä mahdollisuuksien maana, jonka kanssa kannattaa kehittää yhteistyötä.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Tuo ei ole missään nimessä hyvä juttu kenenkään kannalta, varsinkin kun Zaporizzjan ydinvoimala käsittääkseni saa jäähdytysvetensä tuosta patoaltaasta ja padon menetys saattaa vaarantaa tämän. Mutta nähtäväksi jää, kumpi osapuoli tuosta loppujen lopuksi kärsii enemmän, koska käsittääkseni myös Krimin vesihuolto nojaa aika vahvasti tuohon patoaltaaseen, josta Krimille johtava kastelukanava alkaa. Lisäksi tuon padon purkautuminen johtaa väistämättä tulviin H'ersonin alueella, mutta kun maan pinnanmuotoja katselee niin suurimmassa vaarassa on Dnipron etelä- tai itäranta, missä juuri venäläiset majailee tällä hetkellä.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska

"To kill that many people would require daily gains of 150km, he said in remarks published on the Telegram channel of his press service.

“I therefore believe that this is simply wild and absurd science fiction,” said Mr Prigozhin.

Totting up the figures provided by the ministry would imply “we have already destroyed the entire planet five times over”, he added sarcastically."
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siellä on riippumaton Yle taas kiirehtinyt julkaisemaan ryssänmaan propagandaa mm. tuhotuista Leopardeista, lähteenä vielä riippumattomampi Reuters. Eikö nyt oikeasti kannattaisi olla hieman puskuria ryssän propagandakoneistolle, ketä tuo paska muka palvelee?

Edit. Mielialan lasku voi oikeasti vaikuttaa jopa lopputulokseen, vaikka noissa ryysyjen saduissa ei olisi totuuden hiventäkään, siihenhän nuo ilmiselvästi pyrkivät.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tällä hetkellä mediassa liikkuvien tietojen perusteella veikkaan, että viimeistään juhannukseen mennessä Leopardit ja Challengerit päästetään ïrti. Vielä valitaan sitä paikkaa, josta se päävoima rysäytetään sisään.


5:02

NY Times: Yhdysvallat arvioi Ukrainan vastahyökkäyksen alkaneen​

Yhdysvaltojen johdossa uskotaan, että Ukrainan pitkään odotettu suuri vastahyökkäys on käynnissä, kertoo The New York Times.

Lehden mukaan amerikkalaiset perustavat arvionsa esimerkiksi USA:n tiedustelusatelliittien keräämään tietoon. Satelliitit ovat havainneet lisääntynyttä liikettä Ukrainan taisteluasemissa.

Yhdysvaltalaiset sota-analyytikot uskovat myös, että Ukrainan joukot ovat tehneet ensimmäisen hyökkäyksensä saadakseen selville Venäjän joukkojen asemat ja vahvuudet. Tämä on Yhdysvaltain asevoimien perinteinen taistelutaktiikka, jota USA on opettanut Ukrainan joukoille, NY Times kertoo.

Taktiikka, josta Yhdysvallat käyttää termiä ”reconnaissance by force” eli tiedustelu voimalla jatkunee lehden haastatteleman muutaman päivän ajan. Näin Ukraina testaa venäläisten joukkojen potentiaalisia heikkouksia, sotilasvoimaa ja moraalia, NY Timesin haastattelulähde sanoo.

Valkoisen talon tiedottajan John Kirbyn mukaan mahdollisesta vastahyökkäyksestä tiedottaminen on Ukrainan johdon tehtävä. Hän sanoi kuitenkin USA:n tehdeen ”kaiken mahdollisen” auttaakseen Ukrainaa valmistautumaan hyökkäykseensä.

Venäjän puolustusministeriö väitti maanantaina sekä tiistain vastaisena yönä torjuneensa Ukrainan suuria hyökkäyksiä Donetskissa. Ukrainan johdosta viestittiin Venäjän maanantaisen väitteen olevan ”valeuutinen”.

Ukraina on todennut jo aiemmin, ettei se muutenkaan aio tiedottaa virallisesti vastahyökkäyksensä aloittamisesta.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille



Parit mallit vaikutuksista:






Venäläisten mielestä mitään ei ole padolle tapahtunut, kaikki on kunnossa.



Karin kommentit mahdollisista vaikutuksista
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eli nyt taitaa olla niin, että ainakin tuo Hersonin alue voidaan laskea pois spekulaatioista, jossa se päähyökkäyksen painopiste tulee olemaan. Ei venäläisetkään nyt aivan tyhmiä ole, ja kenties yrittävät pakottaa ukrainalaiset tulemaan itse haluamastaan paikasta.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eli nyt taitaa olla niin, että ainakin tuo Hersonin alue voidaan laskea pois spekulaatioista, jossa se päähyökkäyksen painopiste tulee olemaan. Ei venäläisetkään nyt aivan tyhmiä ole, ja kenties yrittävät pakottaa ukrainalaiset tulemaan itse haluamastaan paikasta.
Niin, kyllähän venäläiset tuossa samalla suojaa omaa sivustaansa koska viimeistään nyt kaikki operaatiot joen yli on aika pitkälti pois suljettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös