Sanna Marinin hallitus

  • 2 575 658
  • 21 526

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Toki hallitus on edelleen vallassa, mutta mitä teille jää tai tulee mieleen nykyisestä hallituksesta (en puhu nyt pölynimurista)?

Omia ajatuksia:
  • SOTE ja hoitajamitoitus
    • SOTE on puhdasta aluepolitiikkaa by kepu (maakunnalista valtaa ja rahaa, vrt. sotejohtajien palkkiot)
    • hoitajamitoitus näyttää hyvältä, mutta ei ymmärretty mihin se johtaa by demarit (koska yksityinen bisnes on lähtökohtaisesti paha)
  • Hoitajien pakkolaki - Venäjän viisumit
    • hallitus kykenee tekemään sangen nopeasti autoritaarisen päätöksen koskien oman maan kansalaisia, mutta täysin kykenemätön tekemään yhtään mitään estääkseen potentiaalisen turvallisuusuhan (vastuun pakoileminen, vetäytyminen virkamiesten tai lakien taakse)
  • Oppivelvollisuuden laajentaminen ja "inkluusio"
    • Kallis ratkaisu, mikä johtanut mm. siihen
      • että kouluilla ei ole varaa kirjoihin ja kumitkin puolitetaan
      • enemmistö oppilaista kärsii oppimisympäristön rauhattomuudesta
      • opettajien kuormitus on kasvanut käsittääkseni äärimmilleen
  • Kansantalouden velkaantuminen
    • kyvyttömyys edes yrittää leikata mistään talouden tasapainottamiseksi
    • ainoat keinot tuoda lisärahaa talouteen ovat verot - lisää veroja
    • vedotaan koronaan ja Venäjän hyökkäyssotaan, vaikka vain osa voidaan niillä selittää
  • Uniper
    • ei mennyt aivan putkeen (tosin asia on vielä avoin) tältä hallitukselta, mutta saattaa olla selittämistä myös edellisillä - myös oikeistohallituksilta.
Tässä muutamia ajatuksia, jotka ovat sangen negatiivisia. Sen vastapainoksi joitakin positiivisia aatoksia nykyhallituksesta:
  • pääministerikin on ihminen - toivon, että tämä säilyy vastaisuudessakin
  • pääministeri saa tanssia - tämäkin saa säilyä tulevaisuudessa
Yhteenvetona:
Kaikki ei johdu koronasta, Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta tai virkamiehistä, vaan suuri osa päätöksistä tai päättämättömyyksistä juontaa juurensa nykyiseen hallitukseen.

Odotan mielenkiinnolla ajatuksianne, kaikenlaisia, mutta mielestäni nykyinen hallitus ei ansaitse kovin korkeita pisteitä tällaisen tavantallaajan näkökulmasta.
Jos jotain hyvää pitää tästä sanoa, niin se on Suomen vieminen NATON jäseneksi vasemmistoänkyröistä huolimatta. Ja toisena asiana hävittäjähankinnat. Ja sitten vielä eläkeputkeen puuttuminen, sitäkin toki AY-liike kovaäänisesti vastusti. Muuta hyvää ei oikein hyvällä tahdollakaan kyllä löydä.

Huonompia sitten löytyykin vähän helpommin: Ensimmäisenä ja tärkempänä tietenkin tämä käsittämätön perseily valtiontalouden kanssa. Ei yhtään, korostan EI YHTÄÄN korjaavaa toimenpidettä ole edes puolikkaassa lauseessa tullut esille. Kaikki velanotto ei missään nimessä voi mennä Koronan ja Venäjän uhan piikkiin.

Toisena tämä hillittömän kallis SoTe-ratkaisu, kun ne yksityiset toimijat olivat vain liian paha, paha ottaa tähän mukaan. Ja kolmantena tietenkin tämä viisumien kanssa pelleily, mikä siinä on niin vaikeaa kieltää kaikilta "idän ihmemaan" edustajilta tänne tulo, kun se on onnistunut jo monelta muultakin maalta. Ja kuten mainitsitkin, niin ei tuo oppivelvollisuusikärajan nosto ja Uniper-tapauskaan "ihan" tuubiin menneet.

Pääministerin henkilökohtaisiin kohuihin en viitsi kommentoida mitään, jos jotakuta kiinnostaa, niin eiköhän niistäkin jotain kommenttejani löydy.

Edit. Lisätty eläkeputken poisto.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ei, koska se on hallituksen tehtävä yksilöidä. Mutta oikeuskansleri teki kyllä selväksi sen, että kolmea tietä olisi jo voinut edetä. Kuten Orpo totesi, aikaa on ollut, mutta hallitus ei ole tätä asiaa kyennyt hoitamaan ja aiheuttaa Suomen maineelle haittaa paitsi Ukrainassa, myös liittolaisten silmissä.
Hallituksen tehtävä, mutta se varsinainen työ tehdään ministeriöissä. Virkamiesten työhuoneissa.

Kritiikki noloudesta on yliampuvaa. Venäläiset turistit tulevat Suomeen jatkaakseen matkaan liittolaismaihin. Tästä voisi keskustella pakoteketjussa, mutta miksi Ranska ja Espanja eivät ole tehneet mitään? Onko yritetty estää venäläisten saapumista Turkin kautta?

On aivan sama, tulisiko Suomelle muiden mukana joskus joku huomautus siitä, että venäläisiä estettiin tulemasta Suomeen turisteina.
Tätä tarkoitin virkamiesten kansalaistottelemattomuudella. Suomalaiseen virkamies- ja viranomaiskulttuuriin kuuluu sääntöjen noudattaminen viimeiseen asti, mutta olisiko nyt aika pohtia, voisiko myös heidän toiminnassaan tarkoitus pyhittää keinot.


Ketju, lukusuositus
Kuka tämä henkilö on? Ainakaan kuvauksessa ei mainita mitään sellaista, joka pätevöittäisi häntä arvioimaan asiaa yhtään paremmin kuin me täällä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ketju, lukusuositus
Anu Peltolan osumat 10/10. Tosin parista voi perustellusti olla toistakin mieltä, mutta luen osumiksi nekin. Nillittää voisi lisäksi väitteestä ettei oikeuskansleri olisi huomannut Mäkysen sekoilua Baltian ei-oikeusvaltiosta, vaikka Mäkynen viime hetkellä söikin sanansa. Kyllä oikeuskansleri sen varmaan huomasi, mutta ei tietenkään lähde tarttumaan asiaan, joka ei ole hänen toimeensa kuuluva lainkaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ensimmäisenä ja tärkempänä tietenkin tämä käsittämätön perseily valtiontalouden kanssa. Ei yhtään, korostan EI YHTÄÄN korjaavaa toimenpidettä ole edes puolikkaassa lauseessa tullut esille.
Oli sielllä se eläkeputken poisto positiivisena tekona liiton änkyröiden vastustuksesta huolimatta. Muuten sitten onkin ollut hiljaisempaa.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Välihuomiona liittyen venäläisten viisumeihin:

Älkää hävetkö Suomea, hävetkää niitä päättäjiä, jotka ovat kykenemättömiä tekemään sellaisia päätöksiä, joilla kansanmurhaa tukevien ihmisten matkustaminen Suomeen ja muualle Eurooppaan estetään.

Jos olet ollut valitsemassa näitä päättäjiä, osa häpeästä on sinun.

Tässä on paljon viisaita sanoja. Marinia kaikki ihannoi ja Marin vetää demareita perässään sen minkä pystyy, mutta kai tästä valtiosta löytyy fiksuja ihmisiä jotka eivät äänestä enään seuraavassa eduskunta vaaleissa Marinia ja demareita?
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Tässä on paljon viisaita sanoja. Marinia kaikki ihannoi ja Marin vetää demareita perässään sen minkä pystyy, mutta kai tästä valtiosta löytyy fiksuja ihmisiä jotka eivät äänestä enään seuraavassa eduskunta vaaleissa Marinia ja demareita?
Demarit onneksi vähenevät joka kerta kun talousnero-sketsihahmo avaa suunsa tai Marin siiderin. Lisäksi luonnollisen poistuman päivätahti on jo kova.

Toisaalta, ainakin omassa lähipiirissä, aivovuoto ulkomaille on jo ilahduttavalla tasolla, joten haittasosialistien suhteellinen määrä saattaa jopa kasvaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Purra tiivistää tämän hallituksen talouspolitiikan paskuuden seitsemään minuuttiin:



Purralta paras puhe ja esiintyminen tähän asti. Joissain asioissa vahvaa värikynää, mutta vain yhdessä asiassa täysin toista mieltä; työperäisessä maahanmuutossa EI pitäisi, eikä olisi koskaan pitänyt kuunnella ay-liikettä. Jos Marinin hallitus on tässä ay-liikkeen sivuuttanut, niin siitä pisteet hallitukselle.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Katsoin areenasta eilisen a-studion....... Demarien varapuheenjohtaja Matias Mäkynen sanoi suoraan, että Baltian maat ja Puola eivät ole oikeusvaltioita!!!!!! No Puolaa on jossain arvosteltu, mutta vastaavaa ei ole kuulunut Baltiasta. Aika rankka kommentti EU- naapureista ja vielä pääministeripuolueen huipulta.

Samalla Mäkynen valehteli, siis eilen maanantaina, että Baltian maiden rajan yli tulee joka päivä tuhansia venäläisiä yli. Valehteli, koska maanantaina, siis puhuvan pään valmistautuessa illan a-studioon, kaikki muuttui.

Mäkynen vääristeli kunnon propagandistin tavoin tuolla maagisella 2%. Siitä välittyi se kuva, että 98% rajalle pyrkivistä venäläisistä on jo estetty saapumasta. Terveisiä Dmitri Peskoville, meiltäkin löytyy "suuren johtajan" tiedottaja.

Orpolta jäi taas maila kainaloon hyökkäysalueen kulmassa, vaikka maalin eteen tuli syöttöjä liukuhihnalta.

On tämä sirkus.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Oli kyllä hyvä, että Neuvostoliiton aikaan itärajan itäpuolelta ei päästetty porukkaa yli. Mikä hirveä härdelli olisi tullut, kun Stalin olisi älynnyt lähettää 30.11.1939 rajan yli piippalakkien lisäksi porukkaa siviilivaatteissa? Lausuntokierros oikeuskanslerilta, rajaviranomaisilta, jne.

Jos tämä tuntuu jo liian absurdilta, niin muistutan suomalaisen virkamiehen innostuksesta byrokratian syövereihin. Kannaksen kriisissä 1944, puna-armeijan lähestyessä Viipuria, lähes 40 kuorma-autoa palasi tyhjin lavoin Viipurin ammusvarastolta, koska eversti Sippolan kuittaus puuttui. Eversti oli nukkumassa, eikä varaston vastaava virkailija luovuttanut ammustakaan ilman piirulleen oikein täytettyjä papereita. Varasto jäi pian venäläisten haltuun.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK

"Me tehdään rahaa tällä"

Mulla ei riitä osaaminen kertomaan onko diili hyvä vai huono. Odotan asiantuntijoiden näkemyksiä.
Tässä tilanteessa jopa yllättävän hyvä diili. ”Kaikki irti mikä lähtee ja juokse karkuun”- oli se paras mitä tästä pystyi odottamaan ja onneksi ei tarvinnut joutua kaiken maksumieheksi.

Kirjattu kohta, jossa Fortumilla on etuoikeus vesi- ja ydinvoiman ostoon, mikäli Uniper niitä myy on myös hyvä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara

"Me tehdään rahaa tällä"

Mulla ei riitä osaaminen kertomaan onko diili hyvä vai huono. Odotan asiantuntijoiden näkemyksiä.
tota? Mitäs tää Uniper maksoi aikanaan?

Toki tappiot loppuu tähän, eli sillä tavalla tiedetään tulevaisuus. Mut kyl tästä jää taas high risk ja lopulta porataan suomalaista busionessmiestä kakkoseen ja kovaa
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olet täysin oikeassa mitä pitäisi tehdä. Itse olen vain menettänyt kaiken uskon Suomen poliittiseen järjestelmään talouden kehittämisen osalta. Yksiköän puolue ei voi saada suurta osuutta paikoista, vaan hallitusohjelma muodostetaan kompromisseista.

Tämän lisäksi lähes kaikki puolueet ovat edunsaaja-puolueita. Esimerkiksi Keskusta ajaa maanviljelijöiden asiaa ja demarit eläkeläisten. Näiden ryhmien etuja ajetaan käymällä keskituloista kukkarolla.
Naulan kantaan. Tuntuu siltä, että ainoa tapa muuttaa näiden lehmänkauppa-vankkureiden suuntaa, olisi laittaa kaikki poliitikot vuodeksi jäähylle ja antaa pressan johtaa virkamieskoneistoa, jonka tulisi tehdä kaikki tarpeellinen saadakseen valtion talous hyvinvointivaltion velvoittamille urille. Virkamiesten kesken olisi totta kai näkemyseroja, ja eiköhän nuo etujärjestöt yrittäisi kietoa lonkeroitansa heihinkin, mutta tarpeeksi lahjomaton uransa ehtoopuolella oleva pressa toimisi varmasti parempana sheriffinä, kuin minkään edunsaaja-puolueen edustaja - ainakin sen vuoden ajan.

Jos nyt mietitään poliitikkojen todellista virkaa, niin se on lähinnä tehdä lehmänkauppoja ja palvella sitä osaa kansasta jota väittävät edustavansa. Kansa on tyhmää ja taipuvaista erilaisille mediatempuille. Kuinka ihmeessä se voisi tietää mikä on sille pitkällä tähtäimellä parasta, ja näin ollen, miksi valtion tulevaisuuden tulisi riippua siitä, mikä puolue mielistelee isointa joukkoa tästä massasta? Demokratia on tietenkin kiva ajatus, mutta välillä voisi tehdä korjausliikkeitä. Ja mitä oikeasti menettäisimme jos lomauttaisimme hetkeksi nuo suhmuroijat? Virkamiehet ovat ne todelliset oman alansa ammattilaiset ja osaisivat varmasti toimia ilman eri edunsaaja-järjestöjen antamaa painetta. Kun vuoden jälkeen olisi tehty ne ammattilaisten suosittelemat korjausliikkeet, voitaisiin jälleen päästää porsaat vapaaksi harjoittamaan suomalaista demokratiaa.

Utopiaahan tämä on, mutta parhaillaan tuntuu siltä, että näiden jatkuvien eri vaalien ristipaineessa poliitikot keskittyvät lähinnä vilkuttamaan kansalle (varsinkin nyt kun some tekee siitä entistä kannattavampaa), eivätkä näe edessään olevaa tiiliseinää.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Millees tuota, kattellaanko sitä rajan totaalisulkua uudelleen, kun naapuri pisti jo osittaisen liikekannallepanon vireille? Onko vielä jotain laillisia esteitä? Odotellaan EU:lta jotain dokumenttia mitä saa tehdä?
Tätä olin tulossa itsekin kysymään. Yli puoli vuotta aggressiivista hyökkäyssotaa käynyt, siviileihin mittavia tuhotoimia kodistanut naapurimme on julistanut osittaisen LKP:n. Vieläkö se vaikuttaa niin turvalliselta naapurilta, ettei rajalla tarvita toimenpiteitä?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tässä tilanteessa jopa yllättävän hyvä diili. ”Kaikki irti mikä lähtee ja juokse karkuun”- oli se paras mitä tästä pystyi odottamaan ja onneksi ei tarvinnut joutua kaiken maksumieheksi.

Kirjattu kohta, jossa Fortumilla on etuoikeus vesi- ja ydinvoiman ostoon, mikäli Uniper niitä myy on myös hyvä.
Ihan naurettava sopimus mielestäni. Nuo Ruotsin omistukset ovat tällä hetkellä ja koko ajan Fortumin omistuksessa ja en oikein näe tilannetta miksi Uniper myisi noita omistuksiaan ainakaan mihinkään järkevään hintaan.

Eli Fortum omistaa tervettä liiketoimintaa Uniperin kautta, antaa sen käytännössä ilmaiseksi Saksalle johon saa kuitenkin etuostoikeuden joka todennäköisesti ei koskaan tule voimaan sillä energian tarve vaan kasvaa tulevaisuudessa.

Suomalaisia poliitikkoja ja joka kerta vedetään kakkoseen kaikissa neuvotteluissa. Aina ja ikuisesti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos nyt mietitään poliitikkojen todellista virkaa, niin se on lähinnä tehdä lehmänkauppoja ja palvella sitä osaa kansasta jota väittävät edustavansa. Kansa on tyhmää ja taipuvaista erilaisille mediatempuille. Kuinka ihmeessä se voisi tietää mikä on sille pitkällä tähtäimellä parasta, ja näin ollen, miksi valtion tulevaisuuden tulisi riippua siitä, mikä puolue mielistelee isointa joukkoa tästä massasta? Demokratia on tietenkin kiva ajatus, mutta välillä voisi tehdä korjausliikkeitä. Ja mitä oikeasti menettäisimme jos lomauttaisimme hetkeksi nuo suhmuroijat? Virkamiehet ovat ne todelliset oman alansa ammattilaiset ja osaisivat varmasti toimia ilman eri edunsaaja-järjestöjen antamaa painetta. Kun vuoden jälkeen olisi tehty ne ammattilaisten suosittelemat korjausliikkeet, voitaisiin jälleen päästää porsaat vapaaksi harjoittamaan suomalaista demokratiaa.

Utopiaahan tämä on, mutta parhaillaan tuntuu siltä, että näiden jatkuvien eri vaalien ristipaineessa poliitikot keskittyvät lähinnä vilkuttamaan kansalle (varsinkin nyt kun some tekee siitä entistä kannattavampaa), eivätkä näe edessään olevaa tiiliseinää.

Pidetään nyt kuitenkin edustuksellisesta demokratiastamme kiinni. Edustuksellisuuden leikkaaminen ei jätä jälkeensä demokratiaa, vaan populismin. Siitä voi olla kevyt hyppäys oikeusvaltion vastaiseen yhteiskuntaan.

Pidän Suomea yhtenä maailman parhaana yhteiskuntana, mitä tulee ihmisten kykyyn ja mahdollisuuteen päättää. Jatketaan tällä tiellä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Oli kyllä hyvä, että Neuvostoliiton aikaan itärajan itäpuolelta ei päästetty porukkaa yli. Mikä hirveä härdelli olisi tullut, kun Stalin olisi älynnyt lähettää 30.11.1939 rajan yli piippalakkien lisäksi porukkaa siviilivaatteissa? Lausuntokierros oikeuskanslerilta, rajaviranomaisilta, jne.
Tuohon aikaan Suomi ei ollut sitoutunut Euroopan unionin yhteiseen lainsäädäntöön, joten olisimme voineet tehdä kansallisen lain puitteissa aivan niin kuin olisimme parhaaksi nähneet. Eikö Luvialla opeteta yhteiskuntaoppia?

Tätä olin tulossa itsekin kysymään. Yli puoli vuotta aggressiivista hyökkäyssotaa käynyt, siviileihin mittavia tuhotoimia kodistanut naapurimme on julistanut osittaisen LKP:n. Vieläkö se vaikuttaa niin turvalliselta naapurilta, ettei rajalla tarvita toimenpiteitä?
Ei nyt sotketa asioita. Venäjän vaarallisuuden ovat myöntäneet kaikki, mutta viisumiasiassa on ollut kysymys pakotteista. Vaarallisuusarvio on ollut koko ajan olemassa yksittäisten henkilöiden osalta, koska muuta laki ei ole mahdollistanut.

Totesin jokin aika sitten, että turistiviisumit pitää lopettaa pakotepolitiikan lisäksi myös sen takia, että kun Suomeen pyrkii liikennekannallepanoa pakoon pyrkineitä venäläisiä, pitää kaikki resurssit kohdistaa turvallisuuteen ja pakolaisten yksilöimiseen. Moni Eurooppaan lomalle pyrkivä kuuluu joka tapauksessa siihen elittiin, jota liikekannallepako ei edes koske.
 

Jeffrey

Jäsen
Nyt viimeistään alkaisi olla hyvä aika saada se raja kiinni. Varsinainen riemu meillä siintää horisontissa kun LKP:tä pakoilevat venäläiset rientää Suomeen.

Voin vain kuvitella Marinin näpyttelemässä tekstiviestiä Putinille jonkun festarin bajamajasta, että ei tuo meidän uhkailu ja ihmisten palauttaminen Venäjän sotakoneistolle ole kovin kivasti tehty.

Suomi säilyttää puolueettomuutensa parhaiten olemalla sekaantumatta tällaisiin asioihin ollenkaan, ja siihen ratkaisu on sulkea pääsy venäläisiltä turisteilta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt viimeistään alkaisi olla hyvä aika saada se raja kiinni. Varsinainen riemu meillä siintää horisontissa kun LKP:tä pakoilevat venäläiset rientää Suomeen.

Voin vain kuvitella Marinin näpyttelemässä tekstiviestiä Putinille jonkun festarin bajamajasta, että ei tuo meidän uhkailu ja ihmisten palauttaminen Venäjän sotakoneistolle ole kovin kivasti tehty.

Suomi säilyttää puolueettomuutensa parhaiten olemalla sekaantumatta tällaisiin asioihin ollenkaan, ja siihen ratkaisu on sulkea pääsy venäläisiltä turisteilta.
Nyt on syytä toimia Venäjän julistettua yhtyneen lännen vihollisekseen. Olemme tässä mielessä sodassa. Raja kiinni.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Heh. Kaiken oikeistoitkujen jälkeen vasemmistopuolueet kävivät siivoamassa oikeistopuolueiden sotkut ja ihan kelvollisella diliillä. Vaikka Orpohan olisi toki onnistunut tekemään paremman diilin Fortumissa. Pitää laittaa kyllä nykyhallituksen onnistumisten listaan, että tästä selvittiin näinkin vähällä. Sitten voitaisiinkin alkaa perkaamaan tarkemmin, että miten alunperin päädyttiin Fortumin kassaa polttamaan Saksan markkinoille.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна



Pari päivää vanha juttu jo, mutta mielelläni näkisin myös Suomen samassa ryhmäkuvassa, osana EU-maiden yhteisrintamaa. Helppoa jonkun heittäytyä ylimieliseksi, että me emme "alennu" noiden entisten neuvostotasavaltojen ja entisen Neuvostoliiton satelliittivaltion Puolan tasolle, mutta toistaiseksi en ole kuullut Brysselistäkään pahempaa kritiikkiä asialle.

Suomi on tällä hetkellä eräänlainen pullonkaula, mitä tulee venäläisten pääsylle Eurooppaan. Mikäli Suomi sulkee rajan, joutuvat venäläiset tekemään pitkän kierroksen Turkin tai arabimaiden kautta tänne päästäkseen.


Tällä hetkellä paras keino osoittaa kansan tyytymättömyys hallituksen tähänastisiin toimenpiteisiin venäläismatkailun rajoittamiseksi on allekirjoittaa kansalaisaloite. Valitettavasti tahti hiipui eilen, mutta 50 000 saavutettaneen joka tapauksessa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Heh. Kaiken oikeistoitkujen jälkeen vasemmistopuolueet kävivät siivoamassa oikeistopuolueiden sotkut ja ihan kelvollisella diliillä. Vaikka Orpohan olisi toki onnistunut tekemään paremman diilin Fortumissa. Pitää laittaa kyllä nykyhallituksen onnistumisten listaan, että tästä selvittiin näinkin vähällä. Sitten voitaisiinkin alkaa perkaamaan tarkemmin, että miten alunperin päädyttiin Fortumin kassaa polttamaan Saksan markkinoille.

Olisi todellakin syytä selvittää, mitä Sipilän hallituksessa ja aiemmissa hallituksissa tapahtui, jotta Rosatom ja Uniper mahdollistuivat. Ja ennen kaikkea siksi, että oppisimme virheistä. 1990-luvun virheistä ei opittu (NATO-ikkuna), vaan samat hönöt jatkoivat politiikan huipulla. Virheet toistuivat.

Fortumin neuvottelutulos ennakkotietojen mukaan on varsin kohtuullinen. Myönnän mielelläni, että Marinin hallitus ja Fortum onnistuivat sen osalta, jos tulos on julkisuudessa jo eilen kuvailtu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös