Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 139 298
  • 61 890

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Unohdat jostain syystä jatkuvasti sen, että vaatii ihan uskomattoman tasoista naiviutta uskoa, että alistumalla Venäjälle nyt, rauha tulisi ja täyttäisi Ukrainan vehreät maat.

Venäjällä on ollut jo ennen hyökkäystä pitkät likvidointilistat hankalista ukrainalaisista kasassa ja siviilejä on jo nyt mm. pakkosiirretty Venäjälle.

Luovuttamalla selkeässä alakynnessä Ukraina luovuttaisi merkittävän osan itsenäisyydestään, tuomitsisi suuren määrän kansalaisiaan kuolemaan ja altistaisi itsensä uudelle hyökkäykselle sekä Venäjään liittämiseen.
Toki vastineeksi voisi mahdollisesti saada sotatoimet hetkeksi seis.

Pakko myöntää, vieläkin naurattaa ihan hillittömästi tuo pahastumisesi käytetyistä vertauskuvista.

En tarkoita, että nyt tulisi alistua Venäjälle.

Summa summarum. Myönnän kääntyneeni tänään pikkutarkaksi näsäviisastelijaksi, joka oli varmaan raskasta, mutta mielestäni keskustelun taso päivälläkään ei ollut kovinkaan laadukasta. Ehkä en itse tulkinnut kirjoittajaa aina suosiollisesti, mutta eipä niin muutenkaan tehty.

Se olisi kuitenkin hyvä itse kunkin yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistujan ymmärtää, että ymmärtäminen -sanan käyttö ei tarkoita hyväksymistä tai edes ''valideetin'' antamista.
 
Viimeksi muokattu:

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Jos jenkit eivät ole varmoja, niin Venäjän puolella kenelläkään ei ole hajuakaan siitä kuka on sodan strategi.
Venäjällä ei ole hajuakaan mikä on strategi.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Komsomolskaja pravda ja Washington Post ovat päätyneet muuten molemmat samaan n. 27k venäjän armeijan menetyksiin. Tietysti ensimmäisen ilmoitukseen tulee mieleen että sivu hakkeroitu?!?!.
Tietysti hakkeroitu, mikä muu selittäisi totuudenmukaisen uutisoinnin.




Makariv valloitettu takaisin, missä välissä lie joutunut ryskääjien valtaan?


 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Venäjällä ei ole hajuakaan mikä on strategi.
Voi olla, ettei ole vielä hajua, mutta kyllä venäläiset sen strategin löytävät. Tarvittaessa heitä löydetään jopa useita, ja miten monta tahansa. Rangaistuskin heille löydetään, vaikka henkilöt ovat hetkellisesti pimennossa.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Voi olla, ettei ole vielä hajua, mutta kyllä venäläiset sen strategin löytävät. Tarvittaessa heitä löydetään jopa useita, ja miten monta tahansa. Rangaistuskin heille löydetään, vaikka henkilöt ovat hetkellisesti pimennossa.
Ja tottakai myös löydetään ne, jotka palkitaan hyvästä työstä, sillä operaatio on mennyt suunnitelmien mukaan ja venäläiset ovat saavuttaneet kaikki tavoitteensa
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Venäjän propagandakone on melkoisen yskimisen jälkeen ottanut komeasti kierroksia:




Poloinen siperianhusky ei päässyt koirabileisiin kun oli venäläinen, mutta onneksi koirat olivat omistajiaan suvaitsevaisempia.

"Boundaries are in human heads"

Voisivat näin alkujaan itse kunnioittaa muiden kansojen päissä olevia rajoja. Näitä samoja rajoja jotka ovat ihan karttapohjaankin piiretty.

Säälittävä video.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
No väännä nyt rautalangasta, mikä mainitsemissani asioissa oli väärin?
Minä koetan vääntää rautalangasta ainakin jotain.

Ja edelleen toi Nato? Putinin on saanut päähänsä (tai väittää niin kansalle), että Naton laajeneminen uhkaa Venäjää, että Ukrainan liittyminen Natoon uhkaa Venäjää, ja osaksi tästä syystä vaativat, että Ukrainan ei tule Natoon liittyä, ja jos Ukraina jollain tasolla tähän suostuu, niin se kasvattaa todennäköisyyttä, että saadaan aselepo. En kertakaikkiaan ymmärrä, mikä tässä menee yli hilseen.
Venäjän puheet Naton ja EU:n itälaajentumisesta ovat retoriikkaa. Sen puheet slaavilaisesta veljeskansasta ovat retoriikkaa. Sen puheet Ukrainasta "epävaltiona" ovat retoriikkaa. Sen puheet suurista historiallista virheistä ovat retoriikkaa. Tämän retoriikan tarkoituksena on oikeuttaa Venäjän toimet - ja niiden toimien takana on sen oikeat tavoitteet.

Sen sijaan että luetaan Venäjän retoriikkaa, niin minusta pitää katsoa mitä se tekee. Tekojen tasolla Venäjä ei koe Natoa tai EU:ta turvallisuusuhaksi. Tästä todella loistava esimerkki on se, että se lähetti taistelukykyiset joukkonsa Ukrainaan Suomen rajoilta, vaikka siis se on tiennyt pitkään Naton järjestävän ison sotaharjoituksen Norjassa (jossa Suomikin on mukana). Jos se oikeasti ajattelisi Naton olevan itselleen uhka, niin miksi se näin tekisi?

Venäjällä on suurvaltapyrkimykset. Sen pyrkimys on palauttaa Neuvostoliiton aikainen tilanne myös aseellista voimaa käyttämällä. Lisäys: Ja itse asiassa sen takana on oman kansan pitäminen myötämielisenä Venäjän diktatuurille, joka hyödyttää vain pientä eliittiä. Tähän pyrkimykseen istuu tosi huonosti sen naapurimaiden pyrkimykset alkaa rakentaa hyvinvointia ja liittyä läntisten demokratioiden joukkoon.

Tästä syystä pitää ymmärtää, että se mitä Venäjä oikeasti vaatii Ukrainalta, on se, että se on ja pysyy heikkona, sisäisesti hajanaisena ja yksin sen kyljessä. Tällaisia vaatimuksia ovat mm. demilitarisointi (tai lievennettynä aserajoitukset ja rajoitukset armeijaan), liittoutumattomuus- ja puolueettomuusvaatimukset, alueluovutukset ja niin edelleen. Venäjän vaatimuslistan keskiössä on se, että vaikka tulitauko syntyisi, se voisi edelleen uhata Ukrainan suvereniteettia ja sanella sille ehtoja.

Ukrainan suostuminen tuollaisiin ehtoihin ei välttämättä vähennä uhreja lainkaan. Jokainen Venäjän tai Neuvostoliiton miehityksen alla ollut tietää, että niitä uhreja alkaa syntyä sadoin tuhansin tai miljoonittain Venäjän pönkittäessä valtaansa. Tuollaisiin ehtoihin suostuminen ei myöskään edesauta Ukrainan pyrkimyksiä kehittää valtiotaan ja kansalaistensa elintasoa. Nuo ehdot tarkoittavat enemmän tilapäistä aselepoa, jonka aikana Venäjällä on mahdollisuus kiristää otettaan. Se on Venäjän pyrkimys, jota vastaan Ukraina taistelee.

Edit: jos nyt sanan larppaaminen häiritsi kun tulit valkoisella ratsulla paikalle vasta myöhemmin illalla, niin se oli reaktio siihen, että täällä verrattiin Venäjän hyökkäystä koulukiusaamiseen ja perseraiskaamiseen (painottaen, että mihinkään Venäjän vaatimuksiin ei tule suostua, koska ''eihän kiusaajallekaan pidä antaa periksi''), johon itse totesin, että kannattaisi nyt enemmän kiinnittää katse siihen, mitä oikeasti esim. Mariupolissa tapahtuu, ja kuinka se voi lakata mahdollisimman nopeasti. Ne kuolevat lapset kun eivät ole tehneet vapaata päätöstä olla jokin lännen etuvartio, jolle voimme läppärien äärestä hurrata.
Mariupolin hirveä tilanne nimenomaan alleviivaa sitä, kuinka elintärkeäksi ukrainalaiset kokevat sen, että maa pääsee irti Venäjän sanelupolitiikasta. Jostain meistä Ukrainan vastentahtoisuus suostua Venäjän rauhanehtoihin voi tuntua tyhmältä nillittämiseltä, joka vain lisää ahdinkoa. Teot kuitenkin puhuvat toista kieltä - Ukraina taistelee elämästä ja kuolemasta, vapaudesta päättää omasta tulevaisuudestaan. Heille sillä on iso merkitys, että millaisin ehdoin rauha tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun suurvalta - tai pitäisikö oikeastaan kirjoittaa "suurvalta" - haluaa alistaa pienemmän naapurinsa, niin kyllä siihen syyt ja selitykset löydetään. Se, että ostaa nuo selitykset edes osittain, ei minusta kerro laajemmasta historiantajusta tai paremmasta perspektiivistä.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllä siellä nyt selvästi jo laarin pohjia kaivetaan, kun separatisteilla rupeaa olemaan vain jotain toisen maailmansodan aikaisia mosin nagantteja matkassa. Vaihtoehtoisesti huolto ja tarvikkeiden toimitus ei oikein pelaa sillä tasolla millä sen pitäisi.




Sanoisin, että tuossa heidän vastine kanadalaiselle tarkka-ampujalle.
 

Sawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä siellä nyt selvästi jo laarin pohjia kaivetaan, kun separatisteilla rupeaa olemaan vain jotain toisen maailmansodan aikaisia mosin nagantteja matkassa. Vaihtoehtoisesti huolto ja tarvikkeiden toimitus ei oikein pelaa sillä tasolla millä sen pitäisi.



Suomen puolustusvoimilla on käytössä Tkiv-85, joka on samaa mosin-nagant sukua, joten ei se nyt niin harvinaista ole että on vanhoja aseita käytössä. Snipu-hommissa pätevä ase vieläkin jos ei ole parempaa tilalle.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanoisin, että tuossa heidän vastine kanadalaiselle tarkka-ampujalle.
Mikäköhän muuten mahtaa olla tämän "kovin, ikinä, missään" -kanukin tilanne? Jossain OSINT-feedissä oli jo hyvän aikaa sitten huhuilua, että olisi päässyt hengestään aivan sodan alkupäivinä. Samoin niistä israelilaisista supersoltuista ei ole näkynyt uutisia, lienevätkö edelleen jollain top secret -tehtävällä.

Sodan sumu on vahvaa. Suhtautuisin varauksella myös tuohon nagant-kuvaan, eli sen verran paljon pikselimössöä kuvassa, että photoshoppauksen mahdollisuus on suuri. Taustalla näkyvällä soltulla kuitenkin rynkky olalla.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Mitä tekee Putte jos armeija romahtaa kolmen päivän sisällä? Lähde IS:

Ukrainan armeija: Venäjän joukkojen ammukset ja ruokavarastot loppumassa kolmen päivän sisällä​

Ukrainan armeija väittää tiistaiaamuna Facebookissa julkaisemassaan operatiivisessa raportissa, että Venäjän joukkojen ampumatarvike- ja ruokavarastot riittävät enää korkeintaan kolmeksi päiväksi.

Armeijan mukaan logististen epäonnistumisten takia venäläisillä alkaa olla vähissä myös polttoaine.

Ukrainan mukaan Ohtyrkan alueella noin 300 venäläistä sotilasta on kieltäytynyt noudattamasta johtajiensa käskyjä.

Venäjän valloittamilla alueilla Luhanskissa Itä-Ukrainassa Venäjä on kovien tappioidensa takia alkanut värvätä ihmisiä niin sanotusta ”Luhanskin kansantasavallasta”, Ukrainan armeija kertoo.

Ukrainan mukaan suuri osa alueen ihmisistä ei kuitenkaan tue venäläisiä eivätkä halua liittyä Venäjän puolelle.

– On merkittävää, että mobilisointi tapahtuu kaoottisesti, mobilisoituja ihmisiä ei ole jaettu erikoisalojen mukaan, suurimmalla osalla heistä ei ole sotilaallista erikoisalaa, koska he eivät ole koskaan palvelleet armeijassa. Sopimukset tehdään niiden kansalaisten kanssa, joilla on Venäjän passi, ja ne, joilla on vain pseudotasavallan passi, rekisteröidään vapaaehtoisiksi, Ukrainan asevoimien raportissa sanotaan.

Ukrainan asevoimat kertoivat ilmavoimiensa ja ilmatorjuntajoukkojensa iskeneen viimeisen vuorokauden aikana yhdeksään Venäjän ilma-alukseen. Näiden joukossa oli yksi lentokone, kuusi miehittämätöntä ilma-alusta ja kaksi helikopteria.

Armeijan mukaan Venäjän joukot ovat pyrkineet etenemään Donetksin ja Luhanskin alueilla ilman tulosta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mikäköhän muuten mahtaa olla tämän "kovin, ikinä, missään" -kanukin tilanne? Jossain OSINT-feedissä oli jo hyvän aikaa sitten huhuilua, että olisi päässyt hengestään aivan sodan alkupäivinä. Samoin niistä israelilaisista supersoltuista ei ole näkynyt uutisia, lienevätkö edelleen jollain top secret -tehtävällä.

Sodan sumu on vahvaa. Suhtautuisin varauksella myös tuohon nagant-kuvaan, eli sen verran paljon pikselimössöä kuvassa, että photoshoppauksen mahdollisuus on suuri. Taustalla näkyvällä soltulla kuitenkin rynkky olalla.

Jep, ei ole kanukista paljon huudeltu enää. Eihän sitä tarvitse olla kuin väärässä rakennuksessa kytiksellä ja murkula tulee niskaan, niin henki pois.

Photoshoppailu on päässyt tämän sodan myötä ihan uusiin ulottuvuuksiin. Valokuvien todenperäisyyttä on tosiaan hankala todentaa. Mutta vakavien aiheiden seassa on hyvä antaa sijaa myös huumorille.
 

BaronFIN

Jäsen
Oli tässä ketjussa joskus aikaisemmin, mutta kanukki olisi tiputtanut neljä Venäjän solttua heti ensimmäisinä päivinään ja yksi niistä olisi ollut kenraalikunnan edustaja.

Toki harmi, jos on itsekin vaihtanut hiippakuntaa. Sota on.
 

Tuamas

Jäsen
Sodan sumu on vahvaa. Suhtautuisin varauksella myös tuohon nagant-kuvaan, eli sen verran paljon pikselimössöä kuvassa, että photoshoppauksen mahdollisuus on suuri. Taustalla näkyvällä soltulla kuitenkin rynkky olalla.

Sanoisin että tämä demoaa eri asiaa kuin nyt on puheena.

Kuvia Mosin Nagantein varustetuista taistelijoista on tullut jo useaan otteeseen, ihan sodan alkupäivistä lähtien ja toistaiseksi aina niitä on yhdistänyt se, että kyseessä on ollut ei-niin-eliittiyksikkö.

Viimeksi vastaavia kuvia tuli mielikuvitustasavaltalaisista ”kapinallis”joukoista.

Eli nämä amatööriporukat lähetetään surman suuhun huomattavasti heikommin varusteltun kuin varsinaiset sotajoukot.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kanadalaisen tarkka-ampujan kohdalla kysymys lienee vain siitä, että kaverilla ei ole mitään aikomusta toimia minään somemannekiinina tositoimiin päästyään. Vaikka propaganda-arvo on olemassa, on silti parempi pitää vastapuoli epätietoisena siitä, missä päin Ukrainaa kyseinen kaveri toimii. Ja Ukrainalla lienee kuitenkin satoja vuodesta 2014 eteenpäin marinoituneita, alueen erityisolosuhteet tuntevia omia tarkka-ampujia. Eli jos tarinoita halutaisiin kirjoittaa, ei materiaalista olisi varmaan pulaa.

Israelin kaverit ovat käsittääkseni paikalla vain juutalaisväestöä suojelemassa, eivät varsinaisissa taistelutehtävissä. Joku voi tämän oikaista, jos tietää tarkemmin. Eli vaikka tekisivätkin salaa jotain aktiivista, pitäisi asiasta olla ehdottomasti hyshys.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Mitä tekee Putte jos armeija romahtaa kolmen päivän sisällä? Lähde IS:
Putinissahan ei ole vikaa, vaan vastapuolessa, joka ei halua tulla vapautetuksi eikä tulla uudeksi Valko-Venäjäksi. Syyttävä sormi osoittaa edelleen Ukrainan ns. natsihallintoa, vaikkakin Putinin oma hallinto hän itse sen pääpiruna täyttää enemmän kuin hyvin tuon natsihallinnon määritelmän.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Israelin kaverit ovat käsittääkseni paikalla vain juutalaisväestöä suojelemassa, eivät varsinaisissa taistelutehtävissä. Joku voi tämän oikaista, jos tietää tarkemmin. Eli vaikka tekisivätkin salaa jotain aktiivista, pitäisi asiasta olla ehdottomasti hyshys.
Olisivatko peräti Zelenskyitä suojelemassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös