Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 962 970
  • 81 126

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Elä nyt tällaisia. Tästä ketjusta on kyllä tullut melkoinen turhautumisen paineiden purkamiseen tarkoitettu avautumispaikka. @Normandia :n luvut ja esim. HUSin Mäkijärven lausunnot osoittavat, ettei rajoituksia käytännössä vielä voi purkaa, mikäli terveydenhuollon kapasiteetti halutaan säilyttää.

Rajoitusten yksityiskohdista voidaan tietysti keskustella loputtomiin, mutta ilmiselvästi potilasmäärä kasvaa omikronin järjettömän leviämistahdin myötä, vaikka yksittäisen sairastuneen todennäköisyys joutua sairaalaan on paljon pienempi kuin missään aikaisemmassa vaiheessa. Eli herkkä leviäminen kuittaa lievemmän tautimuodon tuoman helpotuksen.
Tää on kyllä totta. Täällä voi mitään sanoa mikä vähänkään puoltaa rajoituksia. Lisäksi joku @Jani82 ilmoittaa ihan vakavissaan, että sairaanhoitajat voi hoitaa jo koronapotilaita ilman suojavarusteita sairaalassa vaikkei tälläistä ohjetta missään vaiheessa ole tullut.

Mutta toivottavasti toi kiuru nyt saadaan tuolta äkkiä pois. Menee koko koronahoidon uskottavuus yhden ihmisen henkilökohtaiseen taisteluun. Kiuru varmaan odottaa, että ku pöly laskeutuu ni sille isketään jonnekki joku patsas kunnioituksena voitetusta taistelusta.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 23 325 tartuntaa.

7pv:n tartuntamäärä 19% nousussa viikontakaiseen summaan verrattuna. Vähän ehkä rauhoittumista nykyisillä testauskäytännöillä.

Havaintoja:

1. HUS 29112 28219. HUS:n 2 viimeisintä 7pv:n tartuntamäärä. Alkaako tulemaan huippu näillä testauskäytännöillä.
2. Positiivisten osuus koronabotin seurantajaksolla 30,3%.
3. 0-20v osuus tartunnoista 21%.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämän tiedon lisäksi mielestäni nyt olisi korkea aika avata tiedot myös millainen osuus Suomen sairaalahoidossa olevista koronapotilaista on siellä muista syistä kuin koronasta johtuvista. Maailmalta tulleiden tietojen perusteella niitä voi olla jopa yli 20% eli mahdollisesti reilusti yli 100 potilasta täälläkin.

Tämä ei ole vähättelyä, vaan pedanttina ihmisenä aidosti kiinnostaisi tuo tieto. En tiedä miksi sitä ei kerrota tarkalleen vaan ainoastaan välillä vähän vihjaillaan. Mihinkään potilastietoturva-asioihin se ei voi tällaisissa määrissä liittyä, vai voiko?





Twitterissä tätä asiaa on jo sivuttu. Ei kerro kaikkea, mutta hieman antaa suuntaa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Hyvä. Mennään eteenpäin. Sairastetaan tauti pois kotona, niinkuin normaalisti flunssakuumeet hoidetaan.

Tämähän näyttää meidän perheessä menevän nyt näin että rouvalla lauantaina lieviä oireita, teki eilen kotitestin joka näytti hailakasti posia. Soitto koronatestiin joka niin ruuhkautunut ettei vieläkään ole mitään kuulunut. Tänään oireet kadonneet. Kun soitto aikanaan tulee niin ei testiin enää lähde 10 päivän karanteenin pelossa.

Tuo järjetön karanteeni ja testiviive kusee ihan koko strategian.
 
K

kiwipilot

[MEDIA=twitter]1480199247265992705[/MEDIA]



Twitterissä tätä asiaa on jo sivuttu. Ei kerro kaikkea, mutta hieman antaa suuntaa.

Seuraava vain omiin havaintoihin perustuvaa mutta kyllä näitä ylläripositiivisia löytyy aika reippaasti. Viedään potilas jonkun ihan muun syyn vuoksi sairaalaan ja pian soi puhelin että hei, olet altistunut. Se tikku livahtaa nenään joskus hyvinkin nopeasti, oli kyseessä sitten perusrintakipu tai joku muu koronaan viittaamaton vaiva.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HUSin Mäkijärven lausunnot osoittavat, ettei rajoituksia käytännössä vielä voi purkaa, mikäli terveydenhuollon kapasiteetti halutaan säilyttää.

Olen kanssasi tästä aivan eri mieltä. Mielestäni johtopäätöksesi kulkee nyt tässä totuttuun suuntaan, joka on itse asiassa laajasti koko yhteiskuntaa vaivaava ongelma. Uusien rajoitusten asettamisesta on kulunut yli kaksi viikkoa, joten mikäli näillä rajoituksilla olisi merkittävää vaikutusta tähän paineeseen niiden tulokset nähtäisiin laskevina tartuntamäärinä. Rajoittamisesta tehtävä johtopäätös on se, että nykyisenkaltaisilla rajoituksilla ei ole vaikutusta tautitilanteeseen. Suomi käyttää jo kaikkia tuttuja rajoituksia, jotka se voi ottaa käyttöön lain puitteissa. Lisärajoitukset voisivat koskea ainoastaan lapsia tai tilojen massiivisempaa sulkua, josta ei myöskään ole hyötyä koronaviruksen torjunnassa.

Ilmeinen johtopäätös on se, että rajoittamalla ongelmaa ei saada ratkaistua. Tämän seurauksena voidaan tehdä myös jatkoa koskevat selvät johtopäätökset: urheilu- ja kulttuuritapahtumilla sekä ravintoloilla on nykyisessä tautitilanteessa hyvin vähän merkitystä tartuntoihin. Tällöin näiden toimintojen massiivisesta sulkemisesta seuraa ainoastaan massiivinen haitta kyseisissä elinkeinoissa toimiville henkilöille. Jos rajoituksilla ei ole vaikutusta tautitilanteen kulkuun eikä niillä pystytä saavuttamaan merkittäviä tuloksia ainoa oikea johtopäätös on se, että niistä pitää luopua. Muut johtopäätökset ovat virheellisiä eivätkä auta millään tavalla koronaviruspandemian hoidossa. Eniten pandemian hoitoa auttaa se, että sairaaloissa ihmisiä hoidetaan ja rokotukset etenevät.

potilasmäärä kasvaa omikronin järjettömän leviämistahdin myötä, vaikka yksittäisen sairastuneen todennäköisyys joutua sairaalaan on paljon pienempi kuin missään aikaisemmassa vaiheessa. Eli herkkä leviäminen kuittaa lievemmän tautimuodon tuoman helpotuksen.

Potilasmäärä kyllä kasvaa, mutta näillä tuloksilla ei vielä tiedetä, kuinka nopeasti se kuormitus tasoittuu. Rajoituksilla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä vaan sillä, kuinka virulentti omikron on. Jos muualla maailmalla tehdyt havainnot vastaavat Suomessa tullutta tilannetta niin sairaalakuormitus alkaa elää enemmän päivässä eli määrät sekä kasvavat että pienenevät absoluuttisella tasolla nopeammin. Nythän Suomessa on ollut oikeastaan kolme kuukautta stagnaatio tehohoidossa, jossa oikeastaan tilanne on pysynyt samanlaisena ilman minkäänlaisia muutoksia.

Kuten tämäkin keskustelu osoittaa niin tämä ei ole yksityiskohdista keskustelua vaan perusteltu kysymys on se, jos nyt laitamme yhteiskunnan säppiin kolmeksi kuukaudeksi, voimmeko avata sitä ennen kesää? Ja jos kesällä voimme avata niin teemmekö taas saman uudestaan syksyllä? Talvi on muutenkin *ittumaista aikaa niin tällä maksimoidaan ihmisten kärsimys. Yhteiskunta ei ole sairaaloita varten vaan sairaalat yhteiskuntaa varten. Ihmisiä varten yhteiskunta on olemassa ja ihmisten asialla tässä pitää olla. Hengiltä rajoittaminen tekee niin mittavaa kärsimystä pienen hyödyn nimissä, että keskustelua on jatkettava.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
– Jos itse olisin raskaana, niin en perjantai-iltana pystyisi vetämään yhdeksän tunnin koronaministeriryhmän kokousta, joka oli pelkkää neulojen syömistä, hallituslähde sanoo.

Pakko antaa myös krediittiä muille kokouksessa olleille. Täältäkään palstalta ei monikaan pystyisi vähintään semisti selvinpäin kuuntelemaan raskaana olevan Kiurun psykoosipuheita perjantai-illan ratoksi ihan kauhean montaa tuntia.

Aloin jo miettimään miten hyvälle kalja moisen kokouksen jälkeen maistuisikaan. Sillei tietty koronaturvallisesti nautittuna.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tätä ei olekaan taidettu vielä linkata tänne.


Huomionarvoista on se, että sveitsiläisten rokotusaste on useita prosenttiyksiköitä täkäläistä alhaisempi. Ko. järjestelmä tuskin sovellettavissa sellaisenaan tänne, mutta paikat auki koronapassilla edes asteittain soisi olevan lähtökohtana myös Suomessa, ns. "kaikki kiinni-linjan jolla ei ole päättymispäivää" sijaan.

Mitä ajatuksia herättää? Maskipakko, painottaen sanaa pakko ei onnistu täällä, mutta miten olisi yleisötilaisuuksien salliminen edes 1/4-kapasiteetilla alkuun, liikuntapaikat koronapassilla, baarit vaikka klo 22 asti auki niin ikään koronapassilla, vai onko tämä kaikki nimenomaan Suomen olosuhteissa yhä utopiaa?

Kansantalous ja työllisyys kieltämättä kärsii, kun suuri osa kansalaisten kulutustottumuksista on painettu jo viikkojen ajan alas.

Tähän sopii hyvin eilinen Adelbodenin viimeinen lasku ja sitä seuranneet voitonjuhlat (linkki youtube). Maassa jossa tartuntoja per asukasmäärä vissiin yli tuplat vs. Suomi.

Kivaa näyttää olevan ja mölinä kuuluun puoleen väliin rinnettä asti. Samaan aikaan Suomessa karaoke ja kuorolaulu kielletty, sekä tietysti urheilukatsomot kiinni.



 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
En viitsi enkä halua hirveän isoa selontekoa näistä tehdä tällaisella keskustelupalstalla, mutta sen sanon että rokottamattomien suhde on isompi kuin rokotettujen teho-osastolla hoidettavista. Mutta myös kahdesti ja kolmestikin rokotettuja olen teho-osastolla hoitanut.
Perusterveitä riskiryhmiin kuulumattomia? Nämä useampaan kertaan rokotetut? Sano nyt niistä suhdeluku vaikka rokottamattomiin vastaaviin. Juuri tällainen pimittämisen meininki(sinulla toki varmasti vaitiolovelvollisuus)vituttaa. Maallikkona veikkaan lukujen olevan sellaiset että ne kannustaisivat rokotteet hankkimaan.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä

Hallitus on sisäisesti hyvin erimielinen siitä, millaisin toimin koronaan pitäisi nyt suhtautua, Iltalehden haastattelemat hallituslähteet kertovat, että opetusministeri Li Andersson (vas) oli erittäin tuohtunut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) kokousta edeltävästä toiminnasta.

Hallituslähteet kertovat IL:lle, että silmin nähden raivostunut Andersson vaati Kiurua perumaan lausuntonsa julkisesti. Tätä Kiuru ei suostunut tekemään, koska hänen mukaansa THL ja muut poliitikot antavat lasten sairastua koronaan pitämällä koulut auki.

Kiuru ja STM (sosiaali- ja terveysministeriö) saivat koulujen etäopetusesityksestä sapiskaa myös pääministeri Sanna Marinilta (sd).

THL ja osa hallituksesta kannattavat linjaa, jossa resurssit kohdennettaisiin vakavasti sairastuneiden hoitamiseen, eikä laajaa jäljitys- ja testaustoimintaa enää harjoitettaisi.

Kiurun esitys etäkoulusta kaatui ministerien koronanyrkissä, mutta hän ajoi läpi muun muassa kannan, että koululuokka pitäisi asettaa karanteeniin yhdenkin oppilaan sairastuessa.

Tätäkin THL ja opetusministeriö pitävät mahdottomana ajatuksena. IL:n tietojen mukaan sairastuneiden eristyspäätöksien ja altistuneiden karanteenipäätöksien tekemisestä on käytännössä luovuttu suurissa kaupungeissa.

Hallituksen sisällä ja lääkärikunnassa voimistuu ajatus, että STM:n valitsema linja on ajamassa terveydenhuollon hallinnolliseen kaaokseen ja umpikujaan, jossa resurssit menevät vääriin asioihin.

STM ei aio antaa asiassa periksi. IL:n tietojen mukaan sillä on valmius sulkea julkiset tilat koko maassa riippumatta siitä, mitä paikalliset aluehallintovirastot asiasta päättävät. STM:n näkemyksen mukaan ministeriö voi luokitella tilat sellaisiksi, että ne eivät ole terveysturvallisia ja soveltaa sulkupäätöksessä tartuntatautilain pykälää 58 g.

Samaan aikaan lääkärikunnassa nousee vastustus nykyistä strategiaa kohtaan, jossa koronaa yritetään edelleen myös tukahduttaa testaa, eristä ja jäljitä -ajatuksella.

Lääkärikunta onkin esittämässä, että karanteenipäätöksistä luovuttaisiin.

Vittu se on oikeasti sekaisin. Nyt hallituksen pitäisi kyllä oikeasti ottaa järki käteen ja potkia Kiuru helvettiin tuosta koronanyrkistä. STM:n toiminnasta myös kantelu oikeuskanslerille niin pian kuin mahdollista.

Jos nämä tässä kommentissa esiin tulleet asiat pitävät paikkansa, niin en ymmärrä, miksi yksikään, täysissä sielun ja ruumiin voimissa oleva suomalainen, voi vielä puolustaa Kiurun toimintaa. Onneksi lähes kaikki muut ovat jo havahtuneet siihen, että tämä tukahduttamistaktiikka jäljityksineen sun muineen on mission impossible. Nyt tämä asetelma alkaa olemaan jo Kiuru vs. muu maailma.

Jos Kiurulta itseltään ei löydy riittävästi älyä siirtyä syrjään, jo ihan pelkästään sen takia, että Kiurun loppuraskaus sujuisi hyvin, niin nyt pitäisi myös Bile-Sannan pikkuhiljaa laittaa taas työhaalarit päälle ja siirtää Kiuru syrjään. Vai onko Kiurulla ihan oikeasti jotain hyvin arkaluontoista materiaalia Marinista ja sen vuoksi Marin ei voi/uskalla siirtää Kiurua syrjään.

Ja noista sairaalaluvuista huolestuneille, niin kannattaa nyt muistaa, että tuossa n. 600 joukossa on aika paljon sellaisia, joilta Korona on löydetty ns. sivutuotteena. Ovat siis sairaalassa jostain muusta syystä kuin Koronan takia. Ilmeisesti se on sitten niin vaikea ilmoittaa, mikä näiden osuus on. Vai viekö se kenties tehoa pois tältä panikoinnilta, mikä nyt saadaan lietsottua, kun ilmoitetaan vain könttäluku sairaalassa olevista Koronaa sairastavista.

Lisätään vielä: Jos nyt joku kauhistelee näitä uusien tapauksien päivittäistä määrää, niin taitaa olla niin, että tässä on vain pintaraapaisu ja todellisuudessa tapauksia on moninkertaisesti ilmoitettuun määrään nähden. Sen verran testaus on tukossa vähän joka puolella maata.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tartuntamäärien moninkertaistuttua viranomaisten tartunnanjäljitys on menettänyt vaikuttavuutensa, Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala katsoo tiedotteessaan.

Päivittäisten koronatartuntojen määrä on moninkertaistunut joulukuun alun jälkeen. Tämä on ruuhkauttanut tartunnanjäljitystoiminnan vakavasti, toteaa Helsingin kaupunki.

– Tartunnanjäljityksellä ei enää voida rajata epidemiaa, Helsinki tiedottaa.

Helsingissä viranomaisjäljitystä tehdään maanantaista alkaen asteittain vain vakavan koronavirustaudin riskiryhmien asumisyksiköissä, hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

– Muissa tilanteissa kuten perhepiirissä, työpaikalla, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa altistuneita ei enää aseteta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, Helsinki linjaa.

Helsingin kaupungin mukaan lieväoireisten ei myöskään tule hakeutua laboratoriotestiin, jos ei kuulu koronaviruksen suhteen riskiryhmiin.

 

Senaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Perusterveitä riskiryhmiin kuulumattomia? Nämä useampaan kertaan rokotetut? Sano nyt niistä suhdeluku vaikka rokottamattomiin vastaaviin. Juuri tällainen pimittämisen meininki(sinulla toki varmasti vaitiolovelvollisuus)vituttaa. Maallikkona veikkaan lukujen olevan sellaiset että ne kannustaisivat rokotteet hankkimaan.
Vaitiolovelvollisuus minua sitoo. Ymmärrän että ärsyttää kun näitä juttuja pimitetään tai ei valoteta mediassa tms kunnolla mutta minun tehtäväni se ei silti ole.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuten tämäkin keskustelu osoittaa niin tämä ei ole yksityiskohdista keskustelua vaan perusteltu kysymys on se, jos nyt laitamme yhteiskunnan säppiin kolmeksi kuukaudeksi, voimmeko avata sitä ennen kesää? Ja jos kesällä voimme avata niin teemmekö taas saman uudestaan syksyllä? Talvi on muutenkin *ittumaista aikaa niin tällä maksimoidaan ihmisten kärsimys. Yhteiskunta ei ole sairaaloita varten vaan sairaalat yhteiskuntaa varten. Ihmisiä varten yhteiskunta on olemassa ja ihmisten asialla tässä pitää olla. Hengiltä rajoittaminen tekee niin mittavaa kärsimystä pienen hyödyn nimissä, että keskustelua on jatkettava.

Toistaiseksihan tämä keskustelu, jos ei aivan loista poissaolollaan, on hyvin pitkälle työnnetty marginaaliin, mukaanlukien mikä tulee olemaan koko rajoitusshown lasku kansantaloudellemme.

"Koko yhteiskunta" kiinni 3...4-kuukaudeksi ei vain voi olla jokavuotinen ratkaisu, oli tartuntojen määrä mikä hyvänsä. Meidän suomalaisten kannalta valitettavaahan on lisäksi se, ettei tälläkään hetkellä lockdownia ole nähty välttämättömänä ratkaisuna Omikronin tuomaan haasteeseen lähellekään kaikkialla, vaan paikoin yhteiskunta pyörii niin normaalisti, kuin se nykyisessä tilanteessa on mahdollista. -Lähimpämä 70km päässä Virossa.

Suomalaiset ovat toki kaukomatkailun konkareita, mutta pidän varsin epäreiluna, jos juuri me joudumme tästä eteenpäin turvautumaan ulkomaanreissuun, mikäli ~joulu-huhtikuussa haluamme nauttia ravintolaillallisesta tai nähdä viihdettä livenä, pitkälti poliittisista syistä johtuvasta lockdownista johtuen.

Ensimmäisen maailman ongelmia, sanoisi joku ja eihän tilanteemme todellakaan ole rinnastettavissa totalitaristississa maissa kärsivien kohtaloon, mutta ajan kuluessa Suomen tiukka linja tulee kyllä erottumaan enemmän ja enemmän valtavirrasta. Näkeekö kriittinen massa tämän ongelmana?
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan vähän on silti pakko juhlia:

Uusimaa näyttää koko maalle mallia. Pohjois-Pohjanmaa komppaa. Pirkanmaan Sand, huomenta! Nyt herätys sielläkin.

Jos Kiurun toimenpiteet tiedetään *askoiksi ja toimimattomiksi niin hienoa, että jossakin järki voittaa. Lääkärit näyttävät suuntaa, mihin on pakko mennä. Hyvää tahtia perjantain julistuksista irtisanoudutaan... :D
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Nyt on alkanu oikein kovasti harmittaa, että on tuo uimahalli suljettu ja sen sali myös, kun alkoi kulkemaan kummallakin saralla. Mutta Kristan puolesta jaksetaan keksiä jotain muuta aktiviteettia, ulkoiluun oikein rapsakka keli ja sitten saunaan. Laitoin punaisia jäälyhtyjäkin illaksi tulemaan. Ai että.

Omikroni on kuulemani mukaan lievä ja demarit voittaa taas vaalit, sanokaa minun sanoneen.

Tämän päivän ja huomisen järjen ääni on Remi Lindholm.

Onhan tää vähän raskasta.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin virkaatekevä toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi kertoi MTV:n Uutisaamussa, että HUSin sairaaloissa koronapotilaita on tällä hetkellä 153, joista tehohoidossa 22.

Määrä kasvaa hänen mukaansa 10–20 potilaalla päivittäin. Vuosi onkin alkanut mietteliäissä merkeissä.

Tilanne sairaaloissa on kriittinen, mutta se ei johdu pelkästään koronasta.

– Meillä valitettavasti koko terveydenhuoltojärjestelmä käy hitaalla. Koronapotilaita on joka puolella, henkilöstöpulaakin on joka puolella. Sen lisäksi on paljon muitakin sairauksia, joita joudutaan hoitamaan. Päivystysten ja kiireellisen hoidon täytyy toimia.

Korona vaivaa Suomessakin jo kolmantena vuotena. Sairaalat olivat kriittisessä tilanteessa jo keväällä 2020. Miksi Suomessa ei olla osattu varautua koronatilanteen pahenemiseen? kysyi eräs lukija.


– Täysin päinvastoin, Suomessa on osattu varautua erittäin hyvin. Sen takia olemme pärjänneet, vastaa Mäkijärvi.

– Meillä on paljon muitakin sairauksia ja muita potilaita. Nyt koronapotilaat tulevat kaiken muun päälle. Ei verorahoilla ainakaan ole mitään ylimääräistä reserviä varattuna pandemianhoitoon.

 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Toisenkin puolison työkaverin puoliso sai positiivisen viikonloppuna, muuta perhettä ei aseteta karanteeniin, näin Kuopiossa.
No mulla ei eristyksestä ole tekstaria kummempaa. Käytännössä omavalvonta ja kun 10vrk oireiden alkamisesta täynnä eristyksen voi lopettaa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Elä nyt tällaisia. Tästä ketjusta on kyllä tullut melkoinen turhautumisen paineiden purkamiseen tarkoitettu avautumispaikka. @Normandia :n luvut ja esim. HUSin Mäkijärven lausunnot osoittavat, ettei rajoituksia käytännössä vielä voi purkaa, mikäli terveydenhuollon kapasiteetti halutaan säilyttää.

Rajoitusten yksityiskohdista voidaan tietysti keskustella loputtomiin, mutta ilmiselvästi potilasmäärä kasvaa omikronin järjettömän leviämistahdin myötä, vaikka yksittäisen sairastuneen todennäköisyys joutua sairaalaan on paljon pienempi kuin missään aikaisemmassa vaiheessa. Eli herkkä leviäminen kuittaa lievemmän tautimuodon tuoman helpotuksen.


Mitä ihmettä? Täällä on ihan lähteiden kanssa tuotu esiin 'with-covid' -potilaiden kasvavaa osuutta sairaaloista ympäri maailman, niin kai lukemat nyt näin leviävän viruksen kanssa nousevat. Lukemat eivät vain kerro sitä, kuinka moni näistä jo valmiiksi sairaaloissa eikä niistä voi suoraan vetää mitään johtopäätöstä, että nyt ollaan terveydenhuollossa helisemässä.

Rajoituksia voitaisiin purkaa aivan hyvin, jos lopetettaisiin järjettömät ja täysin turhat jäljitykset, testaukset ja karanteenit.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Vaitiolovelvollisuus minua sitoo. Ymmärrän että ärsyttää kun näitä juttuja pimitetään tai ei valoteta mediassa tms kunnolla mutta minun tehtäväni se ei silti ole.
Juu se ei todellakaan ole sinun tehtäväsi. Järkyttävää että salaillaan tällaista näillä volyymeilla täysin anonyymiä dataa. Ei voi tehdä edes muuta johtopäätöstä kuin sen että STM joudutaan harhaanjohtamisensa vuoksi räjäyttämään atomeiksi jos nämä eritellyt luvut julkaistaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ensimmäisen maailman ongelmia, sanoisi joku ja eihän tilanteemme todellakaan ole rinnastettavissa totalitaristississa maissa kärsivien kohtaloon, mutta ajan kuluessa Suomen tiukka linja tulee kyllä erottumaan enemmän ja enemmän valtavirrasta. Näkeekö kriittinen massa tämän ongelmana?
Toistaiseksi Suomessa ei ole ollut tiukkaa linjaa. Kuten heitä kutsut, kriittinen massa saa käyttää internettiä ja löytää tietoa mm. USA, Saksan, Italian, Britannian jne koronatoimista. Niinpä Suomessa hyväksyntä hallituksen toimille on varsin laaja ja käsittää yksittäisiä Kiurun ja muiden virheitä pois lukien myös oppositiossa Kokoomuksen ja tietyissä yksittäisissä asioissa PS:n.

Kiurun ja vastaavien laittomuuksia hipoville ja ihmisten pelotteluun tähtääville puheille tiukka ei itseltäni, mutta ei tämäkään ole kansaa pahemmin haitannut. Tuntuu, että suomalaiset kokevat kovat rajoitukset osin positiivisena silloinkin kun ne eivät ole laillisia tai niihin ei ole syytä. Se kansaa vihaa, joka rajoituksia säästää?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Helsingissä viranomaisjäljitystä tehdään maanantaista alkaen asteittain vain vakavan koronavirustaudin riskiryhmien asumisyksiköissä, hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

– Muissa tilanteissa kuten perhepiirissä, työpaikalla, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa altistuneita ei enää aseteta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, Helsinki linjaa.

Helsingin kaupungin mukaan lieväoireisten ei myöskään tule hakeutua laboratoriotestiin, jos ei kuulu koronaviruksen suhteen riskiryhmiin.
Kaikinpuolin järkevä homma. Mutta voin vain kuvitella kuinka sekava tilanne on monelle helsinkiläiselle, kun on ensin kuullut ministeriltä miten koulussa ei ole turvallista ja koko luokka menee karanteeniin positiivisesta testistä ja testiä pitää tehdä monta kertaa viikossa oireettomillekin lapsille jne.

Eli kestää varmasti aikansa, ennenkuin varsinkin hämmentyneitten ihmisten soittelut ym vähenee.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Tartuntamäärien moninkertaistuttua viranomaisten tartunnanjäljitys on menettänyt vaikuttavuutensa, Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala katsoo tiedotteessaan.

Päivittäisten koronatartuntojen määrä on moninkertaistunut joulukuun alun jälkeen. Tämä on ruuhkauttanut tartunnanjäljitystoiminnan vakavasti, toteaa Helsingin kaupunki.

– Tartunnanjäljityksellä ei enää voida rajata epidemiaa, Helsinki tiedottaa.

Helsingissä viranomaisjäljitystä tehdään maanantaista alkaen asteittain vain vakavan koronavirustaudin riskiryhmien asumisyksiköissä, hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

– Muissa tilanteissa kuten perhepiirissä, työpaikalla, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa altistuneita ei enää aseteta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, Helsinki linjaa.

Helsingin kaupungin mukaan lieväoireisten ei myöskään tule hakeutua laboratoriotestiin, jos ei kuulu koronaviruksen suhteen riskiryhmiin.


Nyt ei Krista kyllä tykkää tästä yhtään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitä ihmettä? Täällä on ihan lähteiden kanssa tuotu esiin 'with-covid' -potilaiden kasvavaa osuutta sairaaloista ympäri maailman, niin kai lukemat nyt näin leviävän viruksen kanssa nousevat. Lukemat eivät vain kerro sitä, kuinka moni näistä jo valmiiksi sairaaloissa eikä niistä voi suoraan vetää mitään johtopäätöstä, että nyt ollaan terveydenhuollossa helisemässä.

Rajoituksia voitaisiin purkaa aivan hyvin, jos lopetettaisiin järjettömät ja täysin turhat jäljitykset, testaukset ja karanteenit.
Viikko sitten TYKS:ssä MTV Uutisten mukaan suhde oli omikronpotilaiden osalta sellainen, että 12 omikronpotilasta oli hoidossa (ja mukana tilastoissa), heistä 10 oli tullut hoitoon ihan jonkun muun syyn takia ja nuo kaksi olivat eläkeikäisiä. Rokotesuojasta ei ollut tietoa. Toki tämä jo viikon takaa.
On todella absurdia, että näitä tietoja joutuu toimittajat soittelemalla selvittämään. Kai nyt perkele sentään sairaaloissa tiedetään mitä hoidetaan ja se data olisi helposti kerättävissä. Vaikka ne Kristan pyytämät varusmieskirjurit keräämään dataa, höhöö.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Tartuntamäärien moninkertaistuttua viranomaisten tartunnanjäljitys on menettänyt vaikuttavuutensa, Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala katsoo tiedotteessaan.

Päivittäisten koronatartuntojen määrä on moninkertaistunut joulukuun alun jälkeen. Tämä on ruuhkauttanut tartunnanjäljitystoiminnan vakavasti, toteaa Helsingin kaupunki.

– Tartunnanjäljityksellä ei enää voida rajata epidemiaa, Helsinki tiedottaa.

Helsingissä viranomaisjäljitystä tehdään maanantaista alkaen asteittain vain vakavan koronavirustaudin riskiryhmien asumisyksiköissä, hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

– Muissa tilanteissa kuten perhepiirissä, työpaikalla, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa altistuneita ei enää aseteta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, Helsinki linjaa.

Helsingin kaupungin mukaan lieväoireisten ei myöskään tule hakeutua laboratoriotestiin, jos ei kuulu koronaviruksen suhteen riskiryhmiin.


Paljon olen huudellut sen perään, että korona tulisi poistaa yleisvaarallisten tartuntatautien listalta.

Nämä nyt nähdyt toimet eri kunnissa, jossa jäljittäminen, testaaminen ja karanteenit ajetaan käytännössä minimiin tulevat näyttämään sen ainakin osittain, miten paljon koronan poisto tuolta listalta auttaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös