Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Näimpä. Nauratti oikeastaan tuossa kun Suomela sanoo, että kun on nyt kultapotta päässä niin otetaan kovempaa. Vai voisiko olla syynä se, että et tulekkaan enää puskista vaan sinut tiedostetaan siellä vastustajan puolella toisen joukkueen tehokkaimaksi ukoksi? Tottakait vastustajat nämä käyvät läpi ja tietävät ennen pelejä. Olipa se potta kultainen tai kameleontti-väritykseltään. Ja etenkin jos on vielä hieman junnu niin tottakait sinuun otetaan erilailla kontaktia, kun tiedetään ettei välttämättä ole vielä vyysisesti valmis

  On tuossa toki sitten tuo vastapuoli. Eli Tyrväisen kyynärpää Kuuselaa, Tuppuraisen taklaus Tukoseen, tai vaikkaka Bloodin kilahdus ja kohdisti sen D'Amigoon - kultapottaan. Toki nuo tilanteet olisivat voineet käydä keneen pelaajaan vain mutta kaitpa se kultapotta sieltä kentälstä on helpompi erottaa ja siihen sitten nuo koiruudetkin kohdistaa.
   
 2. Ralph Jäsen

  Parhaan pelaajan palkinto meni tietenkin oikeaan ja odotettuun osoitteeseen, mutta onhan tuo äänestys noloa joidenkin osalta, kun pitää toimittajastatuksesta huolimatta äänestää vain omaa suosikkijoukkuetta. Mielestäni Liigan ei kannattaisi edes julkaista kuin kärkipelaajien äänimäärät, koska lähinnä noloahan tuo on, että kertovat nuo huumoriäänetkin.

  Esimerkiksi Jerry Turkulainen on jonkun "toimittajan" toimesta äänestetty koko Liigan kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi. Nyt jännitetään, että mahtaako olla edes top-3-tulokas, vaikka joku "toimittaja" väittääkin kolmanneksi parhaaksi kaikista pelaajista.

  Ei Turkulainen toki ainoa outo ääni ole, mutta räikein. Otto Koivula, Emil Larmi, Leland Irving, Dominik Hrachovina, Niko Mikkola... on siellä muitakin saanut yhden kolmossijan. Ja Jasper Lindsten jopa kakkossijan. Alexander Bonsaksen äänestetty sekä ykköseksi että kakkoseksi. Perkele jos onnistuisin jostain kaivamaan itselleni äänestysluvan, niin Petteri Nikkilä nappaisi ykkösijaa.

  Näistä toimittajaäänestyksistä tulee mieleen Aleksi Laakson ääni vuoden tulokas -äänestyksessä kaudella 2012-13. Totta, Laakso pelasi loukkaantumisesta huolimatta kelpo kauden ja iski pakin paikalta 22 tehopistettä. Ongelma vain oli siinä, että Laakso oli neljännen kauden Liiga-pelaaja, joten kenenkään "toimittajan" ei pitäisi edes vahingossa häntä äänestää vuoden tulokkaaksi.

  Mutta kuten mainittua, voitto menee kuitenkin oikeaan osoitteeseen. Mika Pyörälälle tässä tapauksessa.
   
 3. sinnepäinsä Jäsen

  Miksi Pyörälälle meni tuo kultainen kypärä -pysti? Eikö Lukon Vahalahti ollut yhden pelin edellä, koska pääsi aloittamaan kultainen kypärä -pelit pelin ennen muita seuroja?
   
 4. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Voisiko joku reilukerholainen tulla selittämään, miksi juuri säälien kautta tulleiden pelit alkavat tänään ja 3-6 sijalta vasta huomenna? Ymmärrän ja hyväksyn kaupallisen logiikan ottelupäivien lisäämiseksi, mutta mihin tämä nyt oikein perustuu? Häh!

  Huolellisuutta nyt!
   
 5. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Johtuu aivan varmasti siitä, että SM-liigan jokainen ottelu on numeroitu ja numerojärjestyksessä runkosarjan voittajan ensimmäinen puolivälierä on ensimmäinen puolivälieräottelu. Ja kun otteluohjelma on tehty, on haluttu pysyä numerojärjestyksessä. Minun mielestäni puolivälierät olisivat saaneet alkaa jo eilen joukkueilla 3–6.
   
 6. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Miten helvetissä, edelleen, herran vuonna 2017 voi Suomen ykköslajin ykköstasolla olla video-/tv-materiaali näin surkealla tasolla? Eikö raha riitä vai eikö vaan kiinnosta?

  Olisi ollut kiva nähdä Keräsen taklaus kunnolla nauhalta. Olisi ollut kiva nähdä Vartiaisen taklaus kunnolla nauhalta. Helpottaisi varmaan myös päätöstentekoa mahdollisissa sanktioissa.

  Olisi kivaa nähdä, miten kiekko on lopulta maaliin päättynyt. Helpottaisi varmaan myös päätöstentekoa maalin tarkistuksessa eikä tulisi 5min taukoja peliin, kuten tänään. Olisi myös kiva nähdä hallilla kunnollisia uusintoja, ja ylipäänsä nähdä joskus jotain myös toisesta kameravinkkelistä.

  Olisi myös mahdollista jatkaa esimerkkien luettelua, mutta eiköhän pointti tullut jo selväksi...
   
 7. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, KeuPa HT
  Se on kyllä aivan uskomatonta, että sitä maalia lähdetään tarkistamaan jostain hallin ulkopuolelta joltain antikristuksenaikaiselta vhs -kasetilta. Miten helvetissä tässä yhdessä tekniikan ja digitalisaation kärkimaista saadaan tuokin asia noin vaikeaksi? Rahasta se taitaa vaan olla kiinni. Olisihan se juuri niin kuin ylläkin mainittiin kaikkien kannalta parempi että hallilla olisi enemmän kameroita kuin se ehdoton minimi. Tappaa erittäin tehokkaasti kaiken intensiteetin peleistä kun maaleja tarkastellaan ikuisuus.
   
 8. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Kummasti vaan NHL:n puolella myös ne tarkistusten veivaamiset kestää tuhottoman kauan, vaikka kuvataan huippuvermeillä. Eli ei ne ihan autuaaksi tee siinä suhteessa.

  Tokikaan ei varmasti olisi haittaa, jos kuvamateriaali olisi laadukasta muutoinkin kuin muutaman pääkameran kautta.
   
 9. Teme91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Outoa kun JYP:llä HPK:lla, Pelicansilla ja KalPalla on back-to-back pelit muttei Tapparalla, Ilveksellä, HIFK:llä ja TPS:llä.
   
 10. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Samaa ihmettelin itsekin.
   
 11. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Otteluohjelma on rakennettu niin, että sarjan alkupään pelit jakautuvat eri päiville, mutta koska kolmas kierros osuu lauantaille, on silloin neljällä seuralla kotipeli. Jos suomalaiset täyttäisivät hallit ja kuluttaisivat alkoholia viikonloppupelien tapaan, ei tällaista ratkaisua tarvitsisi olla.
   
 12. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Käytetäänkö Liigassa vielä VHS-kasetteja? Eikös ne pitänyt pystyä korvaamaan modernimmalla tekniikalla MM-kisoista saaduilla voitoilla?
   
 13. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, KeuPa HT
  Lainaus:
  No varmuuttahan en tähän osaa sanoa, mutta tällaisen käsityksen olen saanut.
   
 14. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Ei käytetä enää missään, on siitä jo useampi vuosi, kun kaikissa halleissa modernisoitiin järjestelmät. Ja jos siitä hallin omasta kuvasta ei saada selvyyttä, on aina käytössä myös Nelosen lähetysauto ja kaikki heidän kuvakulmansa.
   
 15. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Iltalehdessä kerrotaan, että Komarovin maajoukkue ura olisi ohi ja tämä siis sen takia, että on mennyt tekemään ilmeisesti jonkinlaisen sopparin, jonkun vedonlyöntiyhtiön kanssa, joka ei siis ole liiton yhteistyökumppani Veikkaus. Tästä herää sellainen ajatus, että pääsisikö Liiga eroon EHT:n aiheuttamasta kalenteriongelmasta yksinkertaisesti tekemällä vaan sponsorisopimuksen jonkun ulkomaalaisen vedonlyöntiyhtiön kanssa?
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Varmasti, mutta kun se Veikkaus on myös Liigan iso(in?) sponsori. Aika uusiksi menisi Liiga, kun Veikkauksen kultainen kypärä vaihtuisi NordicBetin hopeaksi mailaerkaksi jne.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No mutta eikait Veikkaus nyt mikään maailman rikkain vedonlyöntiyhtiö ole? Meinaa eikös useampikin tuon alan toimija haluaisi isompaa jalansijaa Suomesta, niin voisiko Liiga toimia väylänä sellaiseen? Vai onko sellainen mahdollisesti laissa asti estetty? Ja miksi ei voisi olla esim. NordicBetin kultaista kypärää ja jos on suojattu, niin miksi ei esim. kultainen tähtipelaaja, joka siis käytännössä tarkoittaisi, että koko kultaisen kypärän sijaan, siellä kypärän "katolla" olisi kultainen tähti. Näkyisi varmaan hyvin katsomoon, mutta voisiko sellainen olla jopa hivenen näkymättömämpi, itse kentän tasolla? Meinaa eikös jotkut ole valitelleet, että se kultakypärä tekee pelaajasta jahtikohteen pudotuspeleissä?
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei ole mutta esim. CHL on hyvä esimerkki siitä kuinka hyvin täällä mainostaminen onnistuu muilta firmoilta pelkästä "sinisestä" väristä tuskin ollaan valmiita miljoonia maksamaan.
  Toisekseen tuolla voi olla huomattavasti isompia vaikutuksia mm. junioripuolelle kun samalla voi häipyä kaikki valtion/Veikkauksen tuet myös sinne puolelle kun isot tekevät yhteistyötä väärien tahojen kanssa.
  Tuon takia en usko, että liigalla on mitään halua lähteä ottamaan riskiä siitä, että jo nyt kallis harrastus kallistuisi entisestään.
   
 19. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Ulkomaisten vedonlyöntiyhtiöiden mainostaminen on Suomessa kielletty. En muista, onko se laissa vai asetuksessa, mutta yhtä kaikki. Eli ei onnistu liigalta moisen väylänä toimiminen.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei onnistu, arpajaislaki kieltää ulkomaisten rahapeliyhtiöiden mainostamisen Suomessa. Yksittäiset urheilijat voivat tehdä sopimuksia, mutta suoraa mainontaa ei voi olla.
   
 21. Anthero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Symp. Jukurit
  Olihan tuota juttua jo Jokereiden kanssa kun vedonlyöntifirmab logot on ainoastaan vieraspaidoissa koska Suomessa niitä ei saa mainostaa.
   
 22. Kampitus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Wild, Avalanche
  Lainaus:
  Mikäs muuten siihen on syynä että sitten kun näitä alettiin pelamaan samoina päivinä, valikoitui päiviksi ma ja ke? Ymmärsin tuon alun kokeilun että ensimmäisellä viikolla joka päivälle peli, mutta kun palattiin normaaliin rytmiin niin miksi palattiin rytmiin ma, ke, la eikä kaikkille tuttuun ti, to, la?
   
 23. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Tällä viikollahan pelataan sitten ma, ke, pe ja la ihan sen takia, että ensi viikolla päästään aloittamaan välierät tiistaina.
  Kuudes- ja mahdollinen seitsemäsottelu perjantaina ja lauantaina ovat seuroille melkoisia rahasampoja sen takia tuo otteluohjelma tuollainen.

  Välierissä ensimmäinen pari pelaa aluksi ti, to ja la toinen pari ke, pe ja la sen jälkeen mennään sitten samoina päivinä, mutta esim mahdollinen kuudes peli on pääsiäistä edeltävänä torstaina kun perjantai on suurella osalla ihmisistä vapaapäivä niin siinä on myös yksi kannattava pelipäivä.
  Jos välierissä tarvitaan seitsemättä peliä niin se on pääsiäislauantaina niin noita hyviä peliäpäiviä tuossa on metsästetty enemmänkin.
   
 24. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Saitkin jo @Jani82'lta hyvän vastauksen. Sitä minä eniten ihmettelen, miksi Mestis on rakentanut oman playoff-ohjelmansa päällekäin SM-liigan kanssa. Esimerkiksi tänään (ja mahdollisesti myös lauantaina) pelataan Turussa ottelut TPS–HIFK ja TuTo–K-Vantaa ja perjantaina taas pääkaupunkiseudulla HIFK–TPS sekä Kiekko-Vantaa–TuTo että Espoo–SaPKo. Viikonloppuottelut tietenkin ymmärrän, mutta miksi laittaa arkipelit samalle illalla kuin SM-liiga. Ja sitten vedotaan Sportin, KooKoon ja Jukureiden lähtöön, kun Mestiksen pudotuspelit eivät kiinnosta.
   
 25. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Wild. Rantanen/Aho. Crucible. KaMa.
  Kohta YLE Areenassa (hiihtojen takia) Lindgren & Sihvonen. Vieraansa tänään Tommi Kovanen.

  Ei tartte Sherlock Holmesin suurennuslasia arvatakseen mistä puhutaan. Veikkaisin päävammoja, pelaajien välistä kunnioitusta, valmentajien vastuuta jne.