Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tuli tuossa ottelun selostuksessa juttua, että Hrachovina ei ole mikään isokokoinen maalivahti, niin tarkistin, että hän on 179 cm pitkä ja Liigan toiseksi lyhyin veskari (lyhin on Mika Järvinen, 177 cm). Aloin muistella kultaista 1990-lukua, kun SM-liigassa torjui mm. 170-senttinen Sakke Lindfors ja tein pienet laskutoimitukset ja vertailut meneillään olevan ja 1994-95 kauden välillä:

  Kaudella 1994-95 maalivahtien keskipituus oli 179,3 cm (mediaani 180 cm), tällä kaudella 185,4 cm (mediaani 184,5 cm). Maalivahtien keskipituus on siis kasvanut 20 vuodessa n. 5 cm.

  Kaudella 1994-94 maalivahdeista 45 % oli alle 180-senttisiä, tällä kaudella vain 6 %.

  Kaudella 1994-95 pisimmät maalivahdit olivat Jari Halme ja Kimmo Lecklin (188 cm), lyhimmät Marko Hätinen (168 cm), edellä mainittu Lindfors ja Timo Järvinen (171 cm). Tällä kaudella pisimmät maalivahdit ovat Rynnäs (196 cm) ja Perhonen (196 cm), lyhimmät edellä mainitut Järvinen, Hrachovina ja Denis Godla (180 cm).
   
 2. nolla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Veikkaan selitykseksi sitä, että varusteiden kehitys on muuttanut maalivahtipeliä. Karrikoidusti ilmaistuna ennen torjuttiin ja nykyään peitetään. Tästä syystä maalivahdit ovat kasvaneet. Tietysti myös ihmisten keskipituus pikkuhiljaa hieman nousee.
   
 3. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Väittäisin että nykyään varhaisemmassa vaiheessa maalivahdiksi valikoituu isokokoisempia pelaajia. Kuten sanoit torjuntatyyli on muuttunut merkittävästi parissakymmenessä vuodessa. Nykyään pyritään siihen, että maalivahti on koko ajan oikeassa paikassa peittämässä, kuten totesit. Tästä syystä kultaisella 90-luvulla nähtiin paljon enemmän "näyttäviä" torjuntoja ja ties millaisia spagaatteja, syöksyjä ja venytyksiä. Hasekin torjuntatyöskentely oli tietysti ihan oma lukunsa.

  Mutta tosiaan kyllä keskipituuskin on kasvanut. 1980-luvun puolivälissä miesten keskipituus Suomessa oli 176, tällä hetkellä 181.
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pelaajien laukaisutaidon ja mailojen kehitys pakotti kehittämään uuden torjuntatyylin. Aiemmin joukkueissa oli muutama hyvä ampuja, suuri osa vedoista oli helppoja, nykyään vetojen laatu on huomattavasti parempi. Tästä syystä luovuttiin ns. reaktiotyylistä ja syntyi peittämiseen perustuva perhostyyli.
   
 5. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Ja toisaalta jopa koomisen helponnäköisiä maaleja, kun veskari nojailee loppuun saakka ylärimassa.
   
 6. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Olen tätä varmaan aiemminkin kysynyt, mutta muistaako kukaan, milloin komposiittimaila yleistyi? Tomi Kallio taisi pelata puumailalla hyvinkin pitkään. YouTubessa on myös hauska video, jossa Granlund ja Liivik vertailevat komposiitti- ja puumailoja mm. mittaillaan laukauksen nopeutta.
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ensimmäinen suuri askel oli siirtyminen puumailasta puu-lasikuitumailaan. Komposiitti on tietysti huikea muutos, mutta 90-luvun alussa tapahtunut muutos amatööri touhusta ammattilaisuuteen mahdollisti pelaajien suuret kehitysaskeleet.
   
 8. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Samoin suojukset ovat kasvaneet, eivätkä siis pelkästään tuon veskareiden koon muutoksen takia.
   
 9. Yeap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Liiga auki ja suoraan playoffeihin sijat 1-8. Tämän keväiset välierät ovat pelilliseltä tasoltaan olleet melkoisen heikkotasoista läpsyttelyä. Tapparalla jo toinen sarja säälipelaijarijoukkuetta vastaan. Ei edes MM-kisojen tuuriohjelmalla voi selvitä näin helpolla mitalipeleihin. Taitaa olla heikkotasoisin liiga vuosikymmeniin tällä kaudella.
   
 10. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  HIFK tiputti ensin kahdennaksi sijoittuneen ja sitten toiseksi sijoittuneen, eikös HIFK täten ole kovempi vastus kuin kumpikaan näistä olisi ollut? Lisäksi Ilves tiputti seitsemänneksi sijoittuneen (joka pääsi lähes kuuden joukkoon) ja oli todella lähellä tiputtaa jopa Tapparan, yhden maali päässä tiputtamisesta. Mutta kaiketi tuo on sitten helpoin reitti. Helpompi kuin KalPan 4-1 voitto Pelicansista, joka riitti näille mitalipeleihin.

  En siis ymmärrä lainkaan viestiäsi, ja mitä sillä yritit hakea. Ja miksi avoin sarja? Ruotsissakin ollaan sarjaa sulkemassa, joten en näe yhtään hyvää syytä avata sarjaa. Niin kauan kuin tyhjennysmyynnit mahdollistavat paremman joukkueen seuraavalle kaudelle, on se hyvä asia. Nähtiinhän se jo silloin, kun Ilves "murskasi" kolmseti neljän vuoden sisällä karsinnoissa Mestiksen mestarin. Lisäksi Mestiksestä on vielä nostettu ne parhaat joukkuuet jo pois, joilla olisi mahdollisuus Liigassa pelaamiseen, lukuunottamatta Espoo Unitedia.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Fasel sanonut tassilla, että eurooppalaisten liigojen on annettava pelaajiensa lähteä olympialaisiin. Sanoo myös tietävänsä, että SHL pitää tauon, jos NHL pelaajat eivät lähde kisoihin. Jos oletetaan, että Suomen joukkue tulisi pääasiassa KHL:stä, niin kannattaako Liigaa seisottaa tuon turnauksen aikana? Meinaa jos mentäisiin samanlaisella järjestelyllä, kuin NHL aikanakin, että pelaajat pitää turnaukseen valita hyvissä ajoin, niin jos jostain Liiga joukkueista pelaajia valitaan, niin pelien pitäisi olla siirrettävissä tai mahdollisesti jo valmiiksi suunniteltavissa siten, että ei tulisi päällekäisyyksiä. Ei oo mitään järkeä seisottaa Sportteja, KooKooita, ynnämuita vain sen takia, jos parista Liiga joukkueesta lähtee pelaajia kisoihin. Jossainhan oli jo huhuttu, että KHL pitää kuukauden tauon.

  Edit. tass siis venäläinen uutissivusto, jota sitten google kääntäjällä aina tavailen.
   
 12. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei liigalla ole mitään sanaa siihen, että saavatko pelaajat lähteä olympialaisiin vai ei pelaajat lähtevät kun liiga on liiton alainen ja samalla IIHF:n.
  Eikä pelaajia nimeä samalla tavalla aikaisin kun NHL ei ole mukana johtuen ihan siitä, että pelaajat piti nimetä ajoissa markkinointi syistä.
  Eli sen takia tuo ei onnistu kun pelaajat nimetään vasta vähän ennen turnausta kuten ennenkin ennen NHL aikakautta.
   
 13. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  On tässä ainakin joku tasapuolisuusongelma, jos liigassa jotkut joukkueet saisivat esimerkiksi vältettyä ne kiivaimmst otteluruuhkat ja parhaimmillaan kahtena peräkkäisenä päivänä olevat pelit.
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Enhän minä sellaista edes väittänyt. Toivoin vain, että eurooppalaiset liigat esittäisivät esim. KOK:lle toiveen, että pelaajat pitäisi "lukita" aikaisin, NHL tyyliin, joka sitten mahdollistaisi eurooppalaisille sarjoille tarvittaessa luovimisen kalenterien kanssa. Ja jos ei edes lukita, niin että maajoukkueen valmentaja antaisi vaikka sellaisen 40 pelaajan listan, josta lopullinen rosteri valitaan. Silläkin tavalla voidaan jo sitten järjestää kalenteria siten, että sellaiset joukkueet voisivat pelata, joista ei pelaajia kisoihin lähde/pääse. Kun kisat kuitenkin Koreassa pelataan, niin pelit tuskin menisi ajallisesti päällekäin, koska esim. Suomen kohdalla 18:30 alkavien pelien aikaan kello Koreassa olisi 0:30.

  Muita vaihtoehtoja olisi poikkeuksellisesti ensikaudella typistetty EHT turnee. Pelattaisiin vaikka vain yhtenä viikkona siten, että kaksi turnausta, kahdessa erimaassa. Venäjällä vaikka Venäjä, Tshekki, Slovakia ja Slovenia ja sitten Suomessa tai Ruotsissa Suomi, Ruotsi, Saksa ja Sveitsi. Tai vaihtoehtoisesti poikkeuslupa kansallisille sarjoille, että tarvittaessa saisivat jatkaa kautta pari kolme viikkoa pidemmälle ja siten voisi jossain maissa (paikallisten liigojen niin halutessa) olla esim. finaalit vielä käynnissä mm-kisojen aikana.

  Lainaus:
  Onhan tässä sekin, mutta nythän olisi kyse poikkeuksellisesta kaudesta ja jos sitten tiedämme tulevan kauden jälkeen, ettei NHL pelaajia nähdä myöskään Kiinassa, niin silloinhan eurooppalaisilla liigoilla olisi neljä vuotta aikaa ratkaista kalenteriongelmat. Nythän kalenteri meinaa alkaa olemaan jo aika täynnä. Neljä EHT turnausta, mm-kisat ja CHL ja sitten jos näiden lisäksi pitää vielä esim. kuukauden tauko pitää olympialaisten takia, niin meneehän tilanne ihan poskettomaksi. Siis palkanmaksajien kannalta.
   
 15. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Sen ratkaisunhan pitäisi nimenomaan olla EHT-turneen karsiminen. Heittäköön vaikka noppaa, missä ne pelataan. Kai ne siellä IIHF:ssä edes sen verran ajattelee liigoja? Nojoo, tuskin ajattelee. Toi koko EHT-viritelmä on mun mielestä aika syöpää. Aika harvaa katsojaa se kiinnostaa kuitenkaan. Onko toi edes kannattavaa? 4 turnaustako niitä on vuodessa? Noista puolet pitäisi poistaa muutenkin, ehkä niiden merkitys kasvaisi samalla. Ainakin joukkueen kasaamisen suhteen.
   
 16. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  NHL:n takia kyse oli markkinoinnista ei mistään muusta ei joukkueiden nimeämistä aikaisteta sen takia, että sarjaohjelmat olisi helpommin tehtävissä.
  EHT-turnauksista kauden aikana se karsiminen on ennenkin tehty eikä kansallisista peleistä ja niin se tehdään nytkin.
  Ei liigaa pelata niin, että pari joukkuetta on kaksi viikkoa istumassa kun muut pelaavat ne joukkueet joista pelaajia on kisoissa joutuisivat sitten pelaamaan hirveällä tahdilla kisojen takia kun muut saavat pelata löysemmällä tahdilla.
  Ei eurooppalaisia sarjoja tulla pelaamaan MM-kisojen aikana se on varmaa.

  Lainaus:
  Eiköhän NHL tekee comebackin Pekingissä jos saavat sopivan paketin kasaan kun Kiina on huomattavasti potentiaalisempi markkina NHL:lle.
  EHT on se mikä väistää kun se on vain liittojen juttu muissa IIHF mukana ja kansalliset sarjat pitä pelata slti.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Kyllähän minä tämän ymmärrän, mutta väännetään nyt rautalangasta. Meneekö sinun olympiaturnauksesi pilalle, jos kansalliset liigat tällaista pyytävät? Vedoten vaikka "perinteeseen", että "näin on toimittu aikaisempienkin kisojen aikana" (vaikkaki nimenomaan markkinoinnin takia). Meinaa IIHF tai KOK tulee tätä tuskin pyytämättä tarjoamaan, niin kannattaisiko kansallisten liigojen kuitenkin heittää tällaista pyyntöä ilmaan.

  Lainaus:
  Toivottavasti KOK pysyy kuitenkin kovana, jos NHL jättää Korean väliin, ettei tarjota ainakaan mitään parempaa, kuin Koreassa ja toisaalta jos NHL nyt tosiaan jättäytyy ulos, niin toivottavasti myös se pelikaavio heitetään lopullisesti roskikseen ja mennään normaalilla kahdella kuuden joukkueen lohkolla ja asiasta ei enää edes neuvoteltaisi.
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Tämä estäisi läpimurto pelaajien pääsyn kisoihin kun sieltä nyt parhaat puuttuvat niin tuo olisi todellista itsensä jalkaan ampumista eli ei onnistu.
  Eikä liigoilla ole siihen paljoa sanomista kun liitot eivät siihen tule suostumaan ja silloin siinä ei paljoa muu auta.  Lainaus:
  Pekingin osalta NHL on varmasti myös valmis isompiin myönnityksiin ihan puhtaasti rahan takia kuin nyt Koreassa.
  Kyllä se vaan KOK:lle kelpaa jos parhaat tulevat kisoihin niin ohjelma tehdään sen mukaan mikä silloin sopii, toki ensi talvena tuo kaksi kuuden lohkoa olisi paras tapa pelata.
   
 19. Luxray Jäsen

  Meneekö pronssiottelun tuotot seuralle vai Liigalle ja miten finaalipelien tuotot jakaantuvat Liigan ja seuran välillä?
   
 20. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Liigalle menevät molemmissa tapauksissa, mutta Liigahan sitten jakaa ne tuotot seuroille takaisin menestyksen perusteella niin, että finaalijoukkueet saavat kuitenkin leijonanosan itselleen.
   
 21. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Kuinka usein esim. SM-Liigasta on valittu edes mm-kisoihin sillä kyseisellä kaudella breikanneita pelaajia, jotka olisivat pärjänneet ko. turnauksessa? Joku Iiro Pakarinen nyt tulee mieleen, mutta esim. Raanta sai aika kylmää kyytiä, kun vastaan asettui kaikkialta tarkasti laukovia pohjoisamerikkalaispelaajia.
  Harvoja poikkeuksia varmasti on, mutta en nyt näkisi sitä itse minään suurena ongelmana.

  Toki aika vähissä olisi nuo hyödytkin. Eihän Liigassa onnistuttu pitkään aikaan tekemään järkevää otteluohjelmaa ilman tällaistakaan muuttujaa, joten tuossa vaiheessa varmaan nostettaisiin vain kädet pystyyn ja lyötäisiin hanskat tiskiin. "Sellaista algoritmia kukaan pysty suunnittelemaan..."
   
 22. keigykedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, HPK kaudella 2013-2014
  No ensimmäisinä tulee mieleen Olli Palola, Patrik Laine ja Mikael Granlund

  Edit. Jaa, Granlund tais breikata jo kautta aikasemmin
   
 23. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Eikös Donskoi ja Aho pärjänneet ihan hyvin myös?
   
 24. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Donskoita en osta. Pelannut maajoukkueissa koko pienen ikänsä ja myös aikuisten kisoissa kolme peliä kaudella, jolloin teki 37 pistettä Liigassa. Seuraavalla kaudella toki enemmän ja maajoukkueessakin onnistuminen, mutta ei oikein istu kategoriaan siltikään.
  Sama pätee Granlundiin.

  Muita en pääse tarkistamaan, kun EP on aivan umpijäässä. Mutta pointti on aika selvä: tuollaiset tapaukset ovat joka tapauksessa niin harvinaisia, että ei tapahdu läheskään joka vuosi.
   
 25. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Tampereella istumaan 40-55€, seisomaan 30€
  Kuopiossa istumaan 24-39€, seisomaan 18€

  Kuopiossa pienempi halli ja lähes ainutkertainen tapahtuma, johon liput menevät varmasti käsistä ja silti reilusti halvempaa hupia kuin Tampereella, jossa viides vuosi finaaleissa putkeen. Eilen aamusta oli Hakametsäkin täyteen varattu ja nyt on vierasfanien/liigan kiintiöstä vapautunut lähes koko D-pääty myyntiin ja näyttää siltä, ettei halli tule illalla edes täyteen.

  Mikä järki ja kuka vastaa?