Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  2015 naapuriseuran tilinpäätöksessä oli 932 580 €. Korvaus määrä nousee vuosittain, mutta sen jakaajia on ullut pari lisää. Eli lienee tuo summa jotakuinkin tuon suuruinen edelleen.
  Linkki Iltalehden uutiseen tuosta TPS:n tilinpäätös paljasti - liigajoukkueille muhkea summa tv-oikeuksista
   
 2. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eikös oikeudet omistava, ja sopimuksen juuri uusinut, C More esitä SHL-lähetykset ns. mainosvapaina?
   
 3. Jack's wasted life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Sanoma ei ole käsittääkseni saanut tuota yhtälöä kannattavaksi, joten voi olla summa liigaseuroille ei ole ainakaan kasvamassa. Selkeästi toki ovat yrittäneet painaa myös kuluja alemmaksi mm. tuotannossa (Studiot Sanoma-talossa ym.) TV-sopimus Sanomien kanssa on muistaakseni voimassa ensi vuoden loppuun.
  Hurjia kyllä nuo SHL:n TV-tulot. Tätä menoa kilpailu Ruotsin kanssa vaikeutuu entisestään.
   
 4. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Voisikohan joku asioihin oikeasti vihkiytynyt ja Ruotsin asioista tietävä avata, että miksi Ruotsissa on kannattavaa lyödä noin mottipäisiä summia TV-soppariin? Onhan siellä populaa enemmän kuin Suomessa, mutta mutuna sanoisin, että enemmän siellä joudutaan tappelemaan futiksen kanssa rahoista, kuin Suomessa.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Nimimerkki @Niksi avaa tätä tilannetta hyvin viestissään tuolla SHL ketjussa. Eli tosiaan SHL seurat tulisivat tulevaisuudessa saamaan sellaiset 42-48 miljoonaa kruunua kausittain, joka olisi ilmeisesti noin pyöreästi viisi miljoonaa euroa. Samaan aikaan seuraavan sarjatason joukkueille olisi tulossa tv-rahaa kausittain 2,3 miljoonaa kruunua, eli noin 0,25 miljoonaa euroa. Ero tulisi olemaan siis pyöreästi 20 kertainen! Eli sen rinnalla, että mietitään, miten meillä saadaan lisää rahaa järjestelmään, niin pitäisi ehkä myös alkaa miettimään uusiksi sitä, että kannattaako Liiga avata. Ruotsissahan on käytännössä viimeinen sellainen "avoin" kiekkosarja, jota voi kuvitella Suomesta katsottavan ylöspäin. NHL ja KHL ovat suljetut ja jos SHL:kin menee malliin, jossa nousut käytännössä poistuvat, niin kannattaako Suomessa ottaa taka-askelia? Siis sikäli, kun sellaista mahdollisesti suunnitellaan.. Itsekin olen toki kannattanut 10+10 mallia, mutta sitäkin vain siinä tapauksessa, että sarjojen avaaminen nähdään välttämättömänä. Jos ruotsalaiset ovat nyt tosiaan käytännössä seuraamassa Suomen jalanjäljillä, niin kannattaisiko suomalaisten kiekkopomojen istua alas ja pohtia, että ovatko sittenkin tehneet jotain oikein, pitkällä tähtäimellä.
   
 6. Jacobus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Yle Urheilun sivuilla oli juttu jääkiekon tv-oikeuksista viime joulukuussa. SM-liiga aikoo käyttää seuraavalla tv-oikeuksien myyntikierroksella apunaan ruotsalaista Commercial Sports Media -yhtiötä. Sama yhtiö oli mukana, kun SHL:n tv-oikeudet meni CMorelle. Ylen mukaan SHL oli suositellut yhtiötä SM-liigalle.

  Nelonen Medialla on siis tv-oikeudet Liigaan kevääseen 2018 saakka. Oikeuksista ovat Ylen jutun mukaan kiinnostuneet Nelosen lisäksi myös Yle, MTV, Viasat ja Discovery, eli käytännössä kaikki toimijat, joilla on resursseja Liigan kokoisen tuotannon pyörittämiseen.

  Viasatin Suomen toimitusjohtaja ei Ylen haastattelussa usko Ruotsin kaltaiseen hinnan nousuun tv-oikeuksissa. Tähän ei usko myöskään Yle Urheilun päällikkö Robert Portman. Discoveryn urheilupäällikkö Antti Haajasen mielestä urhiluoikeuksien kovin nousuvaihe on taittunut ja hän odottaa, millaisen tarjouspyynnön SM-liiga saa aikaiseksi.
   
 7. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Eipä oikeuksia tavoittelevilta tahoilta oikein voisi muita kommentteja tullakkaan. Tuskin kukaan lähtee ostoksille ilmoittamalla että eiköhän tässä hinnat ole nousussa.

  Itse veikkaan Discoveryn tulevan vahvasti mukaan kilpailuun. Heillä kun on jo olympialaiset, niin tarvitsisivat myös välivuosille vetovoimaista sisältöä.
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tähän toimijaan laitaisin itsekin uskoni siltä osin, että sopimus voisi jopa kasvaa entisestään, vaikka monet palstalla ounastelevat sopimuksen huonontuvan seuraavalla kierroksella. Meinaa mitä kanavia niillä nyt Suomessa on? Onko nää "höpö" kanavat, vitonen ja kutonen niiden kanavia? Meinaa vaikka sieltä aina silloin tällöin sattuu jotain mielenkiintoista tulemaan, niin ainakin omalla kohdalla niille kanaville eksyy vasta siinä vaiheessa, kun näistä perinteisimmistä kanavista ei tule mitään katsottavaa. Ja jos kerran olympialaisetkin ottivat (ellei se sitten ole ollut joku isompi kokonaisuus, tyyliin koko Eurooppa ja Suomi nyt vaan sattui olemaan kokonaisuudessa mukana), niin kait sitä voi tosiaan toivoa, että haluavat ottaa jalansijaa Suomessa. Vaikka Liigaa tuntuu olevan muodikasta haukkua tänä päivänä, niin jotenkin tuntuu, että on ainoa urheilutuote, joka Suomessa vetää katsojia maksupalveluihin. Tai no, formulat saattaa olla toinen.
   
 9. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Täytyy ihan tosissaan miettiä mitä on tehty oikein ja mitä väärin. Ainakin menestys kiekossa, yleisömäärät ja rahavirrat tulisi huomioida hyvin tarkasti.
   
 10. SjV Jäsen

  Lainaus:
  <Mutuilua>Koska Ruotsissa mainonta on tietyssä määrin avoimenpaa kuin meillä, on mainoskilpailussa enemmän rahaa liikkeellä ja näin oletusarvoisesti sopimushinnat nouseva korkeammiksi, kun mainosrahalla on helpompi kilpailla</mutuilua>
   
 11. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Miten Turo Asplund voi pelata Jukureissa numerolla 12, joka on jäädytetty Antti Laaksolle?

  Johtuuko siitä, että Asplund ehti aloittaa kauden ko. numerolla, ja jäädytys tapahtui vasta marraskuussa?
   
 12. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Samalla myös veisivät Sanomalta niiden tämänhetken ainoan kunnon sisäänheittotuotteen maksukanavalle. Maikkarilla on kuitenkin formulat ja MM-kisat, viasatilla jääkiekkoa ja futista ym. , Tuskin ainakaan halvemmalla Discovery antaa vastustajan viedä seuraavaa sopimusta, sehän antaisi mahdollisuuden sanomalle parantaa ja kasvattaa toimintaansa.
   
 13. HTEspi Jäsen

  Onko Liigassa käytössä ns. varoitussysteemi, joka NHL:ssä on, liittyen sukeltamisiin ja vastaaviin? Muistaakseni NHL:ssä varoitetaan pelaajaa jälkikäteen filmauksista, jonka jälkeen siirryttiin sakottamaan, jos pelleily jatkuu. Mielestäni olisi ihan validia miettiä tätä myös Liigaan otettavaksi. Tulipahan mieleen Ilves-maalivahdin komeista veiveistä, kun pelaajan maila häneen osui.

  Tuomarit ovat kentällä ja näkevät tilanteen vain kerran, jonka takia myös huonoja tuomioita tulee. Filmaamiset olisi helppo karsia pois, jos niistä jälkikäteen varoitettaisi. Esimerkiksi ensin varoitus, seuraavasta sakkoa ja ellei tämä riitä, voidaan alkaa rankoa esimerkiksi yhden ottelun pelikiellon arvoisesti. Jos sakon jälkeen on valmis kalastelemaan pelikiellon uhalla, niin antaa mennä ja istukoon seuraavan pelin katsomossa. Tätä voitaisi myös käyttää tilanteissa, joissa jäähyä ei ole pelitilanteessa vihellety.
   
 14. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  En ole paljoa Liigaa seurannut kaudella, mutta hifk - kärpät pelin koosteessa kyllä otti silmiin rajusti Kärppä-paidan sponsorit. Näyttää mielestäni melkosen kauhealta. Onko joukkue Kärpät vai Neste? Paidasta tämä ei ainakaan selviä.

  Linkki paidasta imgurissa: http://i.imgur.com/PW1Fook.jpg
   
 15. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Lainaus:
  Näitähän joka kausi kauhistellaan, mutta kyllähän se Kärppien talouskin on komealla tolalla. Veikkaan, että aika moni ottaisi ruman paidan pienempien tulojen edestä. Eihän tietysti täyteen myyty paita varmasti taloutta ratkaise, mutta kertoo siitä asenteesta, että kaikki yritetään ja seuran sponsorointi kiinnostaa.
   
 16. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Ei tuo nyt niin karmea ole. Jotenkin Kärppien kohdalla noihin mainoksiin on osannut tottua, ja eihän se paidan kuosi itse peliin vaikuta.

  Onpa muuten jopa itse maajoukkue muokannut pelipaidoissa esiintyvää logoaan (Postipankkileijona) miellyttääkseen sponsoreita. Onneksi ei enää.
   
 17. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Kauhistellaan, koska ne on edelleen kauheita.

  Ton voi miettiä parilla eri tavalla eikä se mene suoraan niin, että enemmän sponsoreita paidassa = enemmän rahaa.

  Luulisin, että kun on vähemmän mainoksia, mainoksen arvo kasvaa paidassa, koska sen ei tarvitse kilpailla muiden mainosten kanssa. Toinen asia on brändi. Joukkueen brändi vaikuttaa väkisinkin hieman arvokkaamalta, kun visuaalisen kuvaan panostetaan (esim. hifk).
   
 18. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu
  Mites se menikään pleijareissa nämä lipputulot? Säälien ja puolivälierien kotijoukkueet sai pitää tulot itsellä ja semifinaalit + finaalit meni liigalle voittorahoiksi?
   
 19. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juuri näin. Tulonjako on välierien ja finaalien lipputuloista seuraavanlainen:

  Playoffs-tulonjako:

  1. 23%
  2. 18%
  3. 13%
  4. 11%
  5. 8%
  6. 7%
  7. 6%
  8. 5%
  9. 3%
  10. 2%
   
 20. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
 21. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Kun KooKoon kaudessa ei paljoa iloittavaa ole, niin nostetaan kuitenkin esiin se mitä nostettavissa on. Kokkosen Mikko Jukureista ehti 2000-lukulaisista ensimmäisenä liiga-askiin, pelaten yhdessä ottelussa vajaa kolme minuuttia. Lisäksi Toni Utunen on pelannut Tapparan paidassa yhden pelin.

  Kuitenkin 2000-luvulla syntyneistä eniten liigaminuutteja on (todnäk - ellei jotain ole jäänyt huomaamatta) luutinut tällä kaudella KooKoon Santeri Salmela, joka on nyt pelannut kuusi peliä k.a. jääajalla 10:30. Parissa pelissä on peliaikaa tullut jopa vartti ja eilen napsahti myös liigauran ensimmäinen piste syötön muodossa.

  Mukava nähdä millenium-hemmot liigajäillä, ensi kaudella on jo varmasti paljon enemmän tunkua tältä sektorilta.
   
 22. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
 23. Teme91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
 24. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 25. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Niin ennen tämän on tehnyt tuomarit live-tilanteessa. Kyllä mä uskon, että pitkässä juoksussa tuomiot ovat oikeudenmukaisempia kun tilanteet voidaan tarkistaa jälkeenpäin videolta.