Ilmoitukset

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Onko kenelläkään tietoa nykytilanteesta noiden hinnoittelujen osalta? Tuolla .co:n puolella joku oli kaivanut esiin Kiekkoareenan jutun vuodelta 2014, jossa Lukon tj:n Rantalan kanssa todetaan seuraavaa:

  Lainaus:
  Onko tilanne näiden kuluneiden vuosien aikana muuttunut, vai onko vastuu edelleen Liigalla, kuten se ilmeisesti vuonna 2014 oli? Tulonjako ainakin noudattelee samaa systeemiä edelleen.

  Idioottimaista tuo lippujen hinnoittelu toki on joka tapauksessa, on vastuu kenellä hyvänsä. 30 € vs 18 € seisomapaikan lipusta esimerkiksi. Miksei Kuopiossa ole Tampereen hintaa, kun lähtökohtaisesti kai finaalikiekko kiinnostaa vielä enemmän hieman harvemmin finaaleissa vierailleita kuopiolaisia kuin ylimielisesti menestyskylläisiä tamperelaisia?

  Nuo lippujen hinnat alkavat olla Tampereella jo aika suolaisia, joten en ihmettele, jos tuo hankaloittaa hallin loppuunmyyntiä, vaikka finaaleista puhutaan. Varsinkin kun samaan aikaan vertailukohtana on Kuopio, jossa samoihin peleihin pääsee 12-16 € halvemmalla. Järkyttävä ero hinnassa, vaikka tuote kaukalossa on sama.
   
 2. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Pari pointtia. Miksi joukkue hinnoittelisi paikat korkealle jos se ei saa niistä rahoja? Minusta se on vain seuran johdolta hyvää palvelua hinnoitella homma niin että halli taatusti on täynnä ja että fanit pääsevät peleistä nauttimaan kohtuuhinnalla.

  Toinen juttu on että eri halleissa seisomapaikkojen määrä ja laatu poikkeavat toisistaan. JKL:ssä ne helvetin tolpat ovat niin pahasti edessä, että en ala sellaisista enää tulevaisuudessa maksamaan 15 euroakaan. Tiedossa myös että joissain paikoissa täysi katsomo tarkoittaa sitä, että kaikki ei kunnolla mahdu ja kusella käymisestä on ihan turha haaveilla jos haluaisi paikan vielä saada.
   
 3. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Mitenkäs nuo aloitukset tilastoidaan Liigassa, merkitäänkö jokaisesta aloituksesta voitto jommalle kummalle vai onko "tasapelejä", joista kumpikaan ei saa voittoa?

  Eli kun esim. Lajusen aloitusprosentti playoffeissa on 51,7%, tarkoittaako tuo että Lajunen on hävinnyt 48,3% aloituksistaan, vai onko siellä välissä tasapelejä?

  EDIT: Kiitos @Tj ja @MacRef
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 19.38
 4. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  Ei ole nykyään enää tasapelejä tilastoissa. Aloitusvoiton tulkinta on se, että voittaja on se, kenen joukkueen haltuun kiekko jää. Joskus voi olla aika vaikea sitä tulkita, kun kiekkoa sählätään sinne sun tänne.
   
 5. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Ja joskus, kun on täysin selvää, että toinen aloitti eteenpäin ja voitti aloituksen satanolla, niin aloitusvoiton saa toinen kuin kiekon haltuun saava joukkue. Mutta tällöin sen ikään kuin väärään suuntaan aloituksesta pelaaminen pitää olla selvää ja myös se voitto pitää nähdä selvästi.
   
 6. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lähdin tässä miettimään, kun kuulemma Tapparan budjtilla ei saa pelata samanlaista kiekkoa kuin vaikkapa Kalpan budjetilla/rosterilla. Pitäisikö Liigassa laatia ennen kauden alkua yhtä monta pelikirjaa kuin joukkueita sarjaan osallistuu ja jaetaan kirjat sitten vaikkapa budjetin mukaan? Entäs sitten, kun kauden aikana budjetit venyvät tai aloitetaan tyhjennysmyynnit, vaihdetaanko silloin pelikirjaa vallitsevan tilanteen mukaisesti?
   
 7. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Nii että mitä että?
   
 8. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Just sitä että mitä luit. Esim. 3 millin joukkue ei saa trapata ollenkaan, seuraava ei saa pelata hitailla viivelähdöillä jne. En voi sanoa olevani ajatuksen isä, alkuperäinen idea tuli tuolta finaaliketjusta
   
 9. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Kyllä minun puolesta Tuppura saa laittaa vaikka viiden ukon bussin parkkiin maalin edustalle halutessaan, olkaa hyvä ja jatkakaa.

  Varmaan tuo alkuperäinen pohdinta lähtenyt siitä että suurella budjetilla kun saa hankittua oletettavasti paremmalla yksilötaidolla varustettuja pelaajia niin niiltä odottaisi sitten jotain luovaa träpinpurkua ja iloista ja aktiivista hyökkäämistä. Toki pitää olla idiootti jos tällaista vaatii siinä vaiheessa kun pelataan ihan tosissaan voitosta ja ja vieläpä johtoasemassa. Träppi ei ole sinänsä edes tylsää tai antikiekkoa (vieläpä 30-luvun antikiekkoa, kuten ruotsalaisjunnut valittivat häviämänsä mm-finaalin jälkeen muutama vuosi sitten katkeruuksissaan), vaikka luonnollisesti vastaanottavaa osapuolta ja sen kannattajia turhauttaa. Samoin yhden JYP-KalPa matsin lopulla naureskelin että jos JYP pelaisi änäriä, niin tulisi jo EA:lta huomautusta tai pelikieltoa epäurheilijamaisesta omassa päädyssä kiekottelusta johtotilanteessa.
   
 10. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Uhriutuminen ei ole ollut muodissa koskaan. Paitsi persujen keskuudessa.
   
 11. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Politiikasta ja uhriutumisesta en osaa sanoa, mutta sarkasmi ja vittuilu on joskus ihan kivaa.
   
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Vaikuttaa siltä että aika monella tuo sarkasmitutka on keväthuollon tarpeessa.
   
 13. Itäinen pitkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Tänään näemmä tuo pronssipeli. Ei mitään järkeä että tämänpäiväisen ottelun joukkueiden ulospuhallus tapahtui jo viikko sitten ja ovat joutuneet paitsi käsittelemään pettymystä, myös odottelemaan kesälomaa tähän saakka. Olisivat vaikka läpsytelleet tämän viime tiistaina tms.
   
 14. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  On siinä se järki että tänään on ollut jossain välissä jo lähelle 4000 lippua myyty, kun taas vaikkapa tiistaina pelatessa yleisömäärä olisi varmasti ollut lähinnä surullinen.

  JYPin markkinointi ei aina ole osunut ihan kohdalleen mutta pronssimatsia on hypetetty minusta ihan kohtalaisesti. Vanhojen pronssipelien muistelua, tuo pelaajasopimuksen julkistus-uutinen ja pelipäivä perjantai.
   
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Ja samalla tavalla kuin mäkihypyssä ja golfissa niin vielä kivempaa se on kun sen osaa.
   
 16. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Toiset ovat ammattilaisia ja toiset harrastavat. On vain loogista ajatella, että osaan, koska se on niin kivaa.
   
 17. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Ei paljon pelaajia tälläinen läpsytely napannut. On ihmeellistä, että tälläistä edes pelataan mutta tottakai Suomessa jotta karjalal-lippiset saa vetää keskikaljaa kerran vielä.

  Konkarit lyttäsivät pronssipelin rajusti - "Täysin turha!" - Kiekkoareena
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pelaajat saavat kohtuullisen korvauksen työstään, ei heiltä tällaisia kuulu kysyä. Yleisö viihtyi, se on tärkeintä.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Puustista ei tosiaan selvästikään kiinnostanut yhtään. Jos HIFK olisi jättänyt Puustisen katsomoon, olisivat saattaneet voittaakin.
   
 20. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  kyllä heiltä sitä juuri kuuluu kysyä koska he sitä työkseen tekevät ja sirkushuvit tarjoavat.
   
 21. Jääkaappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paras mahdollinen
  Lainaus:
  Aina voi mielipiteitä kysellä, mutta palkan maksaa edelleen pääsääntöisesti se hallilla käyvä yleisö ja niin kauan kun yleisöä kiinnostaa tämä ottelu, niin se kuuluu pelata. Katellaan sitten uudestaan kun yleisömäärät tippuvat reenipelien tasolle.
   
 22. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ammatinvalintakysymys. Ei minunkaan työnantajani kysele huvittaako minua suorittaa työtehtävä, joka on työnantajan ja asiakkaan välisessä sopimuksessa määritelty
   
 23. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Niin, minähän sanoinkin aikaisemmin, että: ...mutta tottakai Suomessa jotta karjala-lippiset saa vetää keskikaljaa kerran vielä.

  Eihän tätä juuri missään muualla pelata kuin Suomessa koska Suomessa kaikki mitataan vain ja ainostaan rahassa eikä maineesta niin väliä.

  Lainaus:
  Huono vertaus koska kyse ei ole ammatinvalintakysymyksestä vaan ammatin harjoittamis-paikasta sekä tässä kyseessä on yksi peli. Jos se verrataan työelämään niin se olis sama jos sinä ilmoittaisit työnantajalle, että jotain yhtä tiettyä hommaa et suostu tekemään mikä aika useasti on varmasti työnantajalle ihan OK jos pystyt sen perustelemaan asiallisesti.
   
 24. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Zalmonella
  Eli miten tässä tapauksessa pelaajat voisivat perustella työnantajalleen etteivät pelaa pronssimatsissa? Enkä minä usko, että voisin jättää työtehtävän suorittamatta, mikäli se ei vaan minua huvita vaikka kaikilla osapuolilla on tiedossa sen kuulumisesta sopimukseen. Tai sillä perusteella, että eihän kilpailijan sopimuksessa ole sellaista kohtaa. Jos ei pronssipeli innosta, niin työsoppariin asiasta merkintä tai muualle pelaamaan.
   
 25. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Helposti. Onhan sitäkin tapahtunut etteivät halua pelata. Ja kyllä minä uskon ettei kenenkään tarvitse tehdä jotain mitä ei vältämättä halua. Senhän voi tehdä joku muukin...

  "muualle pelaamaan" ei oikein ole hyvää mainosta Suomen Liigalle jos noin ilmoitettaisiin. Helpompi olisi vain kuunella pelaajia ja lopettaa se peli kun kuitenkin kyseessä on yksi peli.