Yleisurheiluvuosi 2011

  • 106 798
  • 533

TKH

Jäsen
Ärsyttää tämä suomalaisten yleisurheilijoiden jokavuotinen itku noista arvokisavalinnoista

Tämäkään Ruuskanen ei kyllä niin vakuuttava ole ollut tällä kaudella että olisi automaattisesti ansainnut kisapaikan

Niin, eipä ole vakuuttavia ja automaattisesti kisapaikan ansaitsevia suomalaisia keihäänheittäjiä paljoa tänä vuonna näkynyt. Kysehän tässä nyt on vain ja ainoastaan siitä, että onko valinnat tehty ennalta sovittujen perusteiden pohjalta vai ei. Ja jos ei ole menetelty ennalta sovitun mukaisesti, niin kuin tässä tilanteessa voisi helposti ajatella asian olevan, niin Ruuskasella ja Parviaisella on täysi oikeus asiasta mainita.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä minä ymmärrän että tässä ei nyt olla menty ihan etukäteen sovittujen juttujen mukaisesti, ja olen ihan samaa mieltä että Ruuskaselle se kisapaikka olisi kuulunut ennemmin kuin Lehtoselle. Mutta minua vaan vituttaa tämä sama valitus ja itku joka helvetin vuosi, kun tosiaan tulokset ei millään tavalla häikäise ja ollaan tuloksissa vähän siinä rajoilla että onko yleensäkään järkeä lähettää arvokisoihin kolmea edustajaa. Varmin keino saada se kisapaikka olisi olla niin hyvä että kiistatta ansaitsee sen kisapaikan, ei tarvitsisi jälkeenpäin porata. Kun ollaan koko ajan vähän siinä rajoilla niin sitten tulee tällaisia tilanteita.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Kun ollaan koko ajan vähän siinä rajoilla niin sitten tulee tällaisia tilanteita.

Ei näitä tilanteita tulisi, jos valitsijat olisivat asiansa osaavia ja pitäisivät sanansa. Jos kriteerit asetetaan, niitä pitäisi myös noudattaa.

Olet näköjään ollut aikaisemminkin sitä mieltä, että valinnoissa pitäisi pyrkiä mahdollisimman hyvää lopputulokseen eikä urheilullisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Minä taas olen sitä mieltä, että menestystä tärkeämpää on oikeudenmukaisuus ja urheilullisuus. Johtoportaan tehtävä on pitää huolta siitä, että nämä päämäärät toteutuvat siten, että myös menestys on mahdollisimman hyvää. Suomessa urheilujohtajien pallit eivät kuitenkaan herkästi heilu. Sössiä voidaan kerta toisensa perään. Kärsijöinä ovat urheilijat.
 

TKH

Jäsen
Räsänen ei eilen pystynyt rikkomaan Riitta Salinin 35 vuotta vanhaa kolmosen SE:tä (37,48), mutta juoksi kuitenkin kaikkien aikojen kakkosajan (37,85) ja kasan ikäluokkaennätyksiä. Kolmostahan ei tosin juurikaan juniorivuosien jälkeen juosta. Myös Hämäläinen juoksi hyvin (38,09).

-94 ikäluokan tekemistä SE-lukemista puheenollen voisi mainita vielä sen, että Kettunen on tänä vuonna ottanut nimiinsä kaikki kolme estematkojen ikäkausiennätystä. Kettunen on ikäluokan maailmanlistalla parhaana eurooppalaisena yhdeksäs ja Kettusen aika kolmen tonnin esteissä riittää 20 parhaan joukkoon myös 19-vuotiaiden maailmanlistalla. -94 ikäluokka vaikuttaa parhaimmalta mitä suomalaisessa yleisurheilussa on ollut pitkään aikaan. Lahjakkuuksia löytyy moneen lajiin, muutamiin jopa huippulahjakkuuksia.
 

TKH

Jäsen
Mainitaan joitakin viime päivien tuloksia.

Richard Thompson nousi jamaikalaisten ykköshaastajaksi juostessaan satasella maan ennätyksen 9,85.

Brasilialainen Bruno de Barros on juossut kakkosella 20,16. Kaveri vapautui kahden vuoden doping-pannastaan vasta joku aika sitten. Brasiliassa on tehty kova aika kakkosella myös naisten puolella kun Claudia da Silva juoksi 22,48.

Pituudessa tehdään kovia tuloksia: Marcos Chuva 834 ja Salim Sdiri 827.

Mikhnevich teki Valko-Venäjän ennätyksen 22,10. Myös nuori saksalainen Storl jatkaa vakuuttavia otteita, nyt ennätys kirjataan lukemin 21,05.

Moukarissa Pavel Kryvitski ja Pars ovat nakanneet yli 80,5 metriä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Turhaa nillitystä Ruuskaselta. Valinnat oli tekemättä ennen kisaa, joten melkoisen epäreilua olisi muita heittäjiä kohtaan pitää Ruuskasen paikkaa jotenkin kiveen hakattuna. Miksi eilen edes heitettiin kisapaikasta, jos Ruuskanen kerran piti olla selviö?
Olen sitä mieltä, että kisapaikat tulisi jakaa A-rajan ylittäneiden kesken vaikkapa parin kisan perusteella, eli molemmista voittaja ja parhaan tuloksen tehnyt kakkonen kisoihin tms. Tämä siis tilanteessa, jossa niitä A-rajan ylityksiä tulisi, niinkuin selviö pitäisi olla.
Tosiaan Ruuskasen kauden paras on puolitoista metriä Lehtolan vastaavaa heikompi. Millään koko kauden tasaisilla näytöilläkään ei Ruuskasta voi perustella, kun niitä yli 82-metrisiä on kaksi, joista toinen KK:n karsinnassa. Ja niissa suurimman painoarvon kisoissa Ruuskanen heitti 15 senttiä yli 80m, jota ei ihan solidina kuntonäyttönä voi pitää.

Ymmärrän toki Ruuskasenkin perustelut, mutta ei tämä ole niin mustavalkoista.

Minusta kisoihin pitäisi lähettää Mannio, Ruuskanen, Lehtola. Pitkämäki kotiin.

P.s. Hannu Kangas on pilannut maailman.
 

Oadie

Jäsen
Minusta kisoihin pitäisi lähettää Mannio, Ruuskanen, Lehtola. Pitkämäki kotiin.

P.s. Hannu Kangas on pilannut maailman.

Samaa mieltä valinnoista. Tuolloin ne olisivat ainakin jossain linjassa Lehtolan valitsemisen kanssa. Ja ensi kaudella valmennusjohto (Mäkelä jos ei ole ymmärtänyt erota) voi ilmoittaa jo hyvissä ajoin etukäteen että tärkeimmät näytöt annetaan kauden viimeisessä kisassa ja 23-v kisoissa, jossa valintaan riittää 78 metrinen ja kuudes sija.

ps. Kultapossukerho Mäkelä , Kangas, Pitkämäki ovat kyllä kovassa paikassa. Jos homma loppuu karsintaan niin jännä kuulla kolmikon kootut selitykset.
 

TKH

Jäsen
Ruotsin mestaruuskisoissa on juostu kovaa ratakierroksella. Moa Hjelmer teki peräti Ruotsin ennätyksen juostuaan 51,58. Wissman pinkoi matkan aikaan 45,28. Suomalaisilla on vielä pikkuisen matkaa vastaaviin aikoihin. Matkaa suomalaisilla on myös Greenin ja Jungmarkin korkeustulokseen, vaikka nyt menikin vain 193.
 

TKH

Jäsen
"Moukarinheittäjät David Söderberg ja Tuomas Seppänen kritisoivat lauantaina Urheiluliiton MM-valintoja, joissa Olli-Pekka Karjalaiselle luvattiin edustuspaikka jo Kalevan kisojen jälkeen. – Ennen Kalevan kisoja meille kerrottiin, että valinnat tehdään vasta Lappeenrannan jälkeen, Söderberg sanoi."
Moukarikaksikko harmitteli MM-kisavalintojen kiemuroita

Pientä kritisointia näköjään kuuluu myös moukarimiesten puolelta. Sinänsä Karjalaisen valinta oli oikea, mutta muutoin SUL:n valintaperusteiden määrittelyssä ja valintamenettelyissä olisi paljon parannettavaa, mikä käy hyvin ilmi myös moukarimiesten kritiikistä.

Joku voisi tietysti oheisesta lainauksesta vetää sellaisen johtopäätöksen, että kun ennen kisoja ei SUL:ssa tiedetty varmasti voittaako "oikea" mies, niin "väärille" miehille kerrottiin, että Kalevan kisojen mestaruus ei takaa kisapaikkaa. Eli näin haluttiin jättää "oikealle" miehelle mahdollisuus kisalippuun vielä Lappeenrannassa. Mutta kun "oikea" mies sattui voittamaan Kalevan kisoissa, niin homma olikin yllättäen sillä selvä ja kaverille mentiin heti kertomaan, ettei tarvitse tulla Lappeenrantaan.
 

TKH

Jäsen
Eihän tässä kukaan Laurilaa miksikään lupaukseksi edes nimittänyt. Nostin hänet vain viikonlopun onnistujaksi, sillä ennätys parani sen verran reippaasti.

Lainaus on vanha, mutta edelleen hyvin paikkansa pitävä. Laurilahan paranti Lappeenrannassa tonnivitosen ennätyksensä jo ihan OK-lukemiin, eli 3:43 tasolle. Viime vuoden ennätys oli päälle 3:50. Kaiken järjen mukaan Laurila juoksee Ruotsi-ottelussa, koska Lappeenranta oli tonnivitosen osalta Ruotsi-ottelun näyttöpaikka. Useimmissa muissa lajeissa Ruotsi-ottelun näyttöjä annetaan MM-kisojen aikana mm. Vammalan- ja Hämeenlinnan tähtikisoissa.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Odottelen Rädyn kommenttia Lehtolan valinnasta ja siitä, että Ruuskanen jätettiin pois. Ainakin arvokisakokemusta nyt sitten tulee nuorelle miehelle.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Odottelen Rädyn kommenttia Lehtolan valinnasta ja siitä, että Ruuskanen jätettiin pois. Ainakin arvokisakokemusta nyt sitten tulee nuorelle miehelle.

No Rädyn kommentithan nyt tiedetään. Kaikki on tehty väärin jos niitä ei olla tehty Rädyn tavalla tai kysytty häneltä neuvoa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Andreas Thorkildsen heitti Norjan mestaruuskisoissa tänään 90,61 metrisen. Siinä on Suomen pojilla ihmettelemista kun norski nakkelee keihästä omille kymmenluvuilleen.

Oho! TKH ehti jo, olin hidas :)
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Yleisurheiluvuosi on edennyt jo pitkälle ja seuraavaksi odotellaan tämän vuoden arvokisoja.

Mitä tulee suomalaisurheilijoihin, niin valitettavan pieni joukkue tällä(kin) kertaa MM-kisoihin saadaan. Etenkin pituusmiesten poisjäänti harmittaa, sillä kyseisessä lajissa on kuitenkin armottoman kova taso Suomessa. Harmi vain, että karsintarajat ovat myös järjettömän kovia. Taitaa olla ainoa laji, jossa B-rajalla taistellaan MM-kisoissa pistesijoista ja A-rajalla jopa mitalista.

Eilisen jälkeen on puhuttu lähinnä keihäänheitosta. Mielestäni Ruuskasen poisjättö MM-joukkueesta ei todellakaan ole mikään oikeusmurha. Mannio ansaitsi ilman muuta paikkansa jo aiemmin sekä Pitkämäen potentiaalin kaikki tietävät. Pitkämäki on tänä kesänä nakannut yli 85 metriä ja tuloskunto on aivan varmasti nousussa. Lehtolan huippuheitto tuli kyllä puskista, mutta eipä Ruuskasen tämän kesän kunto kovin huikea ole ollut. Ei voida puhua mistään oikeusmurhasta ainakaan, jos kesän paras on kantanut hivenen päälle 82 metriä. Ihan hyvä näin, vaikka Ruuskasen valintakaan ei toki mikään väärä valinta olisi ollut.

Toivotaan, että kaikki keihäsmiehet menestyvät Daegussa. Todennäköisesti tässä käy niin, että sillä välin Ruuskanen heittää paineettomasti kotoisessa Suomessa jossain pellolla 88 metriä ja sen jälkeen voidaan taas monta viikkoa puhua vääristä keihäsvalinnoista.

Joka tapauksessa. Kyllä tässä rupeaa kutkuttamaan jo MM-kilpailut. Itse ainakin odotan suurella mielenkiinnolla jälleen kerran kisoja.
 
Monesko kerta tämä sitten on? Toinen? Putkeen ilmeisesti kylläkin.
Kerrataanpa näitä keihäsvalintoja viime vuosilta:
2006: Ruuskasen tilastotulos 84,10, Wirkkalalla 82,82. Kalevan kisoissa (joka oli merkittävä näyttöpaikka), Wirkkala oli 5. tuloksella 77,92 ja Ruuskanen 6., 77,66. Kisoihin Pitkämäki, Järvenpää ja Wirkkala. Valinta periaatteessa ihan oikein, Wirkkala voitti Ruuskasen tärkeimmässä näyttöpaikassa.

2007: Ruuskasen tilastotulos 82,71, Järvenpäällä 84,35 ja Wirkkalalla 84,06. Wirkkala lunasti lipun Pihtiputaalta ja Järvenpää toinen Kalevan kisoissa ja oikeutetusti kisoihin.

2008: Ruuskasen tilastotulos 87,33, Järvenpäällä 86,68 ja Wirkkalalla 84,10. Järvenpää vakuuttavassa kunnossa koko kauden, kultaisen liigan näytöt ja KK voitto takaavat paikan. Wirkkala voittaa Pihtiputaalla ja lunastaa paikan, vaikka häviääkin Kalevan Kisoissa Ruuskaselle. Taas mentiin aivan valintajärjestelmän mukaan. Ei lähdetty turhaan tuijottamaan tilastoja, vaan annettiin keskinäisten kisojen ratkaista.

2009: Pitkämäelle ja Järvenpäälle annettiin kisalippu kouraan jo vuodenvaihteessa, Wirkkala ja Ruuskanen heittävät itsensä käytännössä jo Joensuussa kisakoneeseen, mutta viimeistään Kalevan kisojen ykkös- ja kakkostila varmistivat kisalipun. Vääryyttä tänä vuonna koki yli 85m heittänyt Mannio, jolle olisi kisalippu olisi Järvenpään (82,65, takkuinen kausi) sijaan kyllä kuulunut. Mutta kerran annettua lippua ei tietenkään pois otettu.

2010: Haatainen heitti itsensä kisoihin Pihtiputaalla ja kaksikko Wirkkala Pitkämäki hyvässä kunnossa läpi kauden. Ruuskasen, Mannion ja Haataisen välillä käytiin spekulaatioita, mutta valintajärjestelmää noudatettiin ja Haatainen kisoihin.

Eli ihan oikein valinnat menneet koko ajan. Tuossa on nähtävissä selvä linja, että pidetään kiinni sovituista näyttökilpailuista (=urheilijan etu, tietää mihin valmistautua, eikä tarvitse olla koko ajan huippukunnossa ja antaa näyttöjä, mikä söisi arvokisasuoritusta) ja annetaan keskinäisten kisojen ratkaista. Ainoa, mistä marmattaisin, on tuo Järvenpään aikainen valinta 2009.

Niin, laitetaan oheen ihan ote SUL:in valintaperusteista.
Kokeilin tuota jo eilen laittaa tänne, mutta SUL:n sivut olivat alhaalla (tais tulla aikamoinen paskaryöppy sinne, kun heti valintojen jälkeen kaatui..).

Kyllä kaikilla noilla kriteereillä Ruuskasen olisi pitänyt olla kisoissa. Lehtolan hän on voittanut kaikissa muissa kilpailuissa, paitsi Lappeenrannassa, joista kahdessa piti olla painotettu merkitys. Pihtiputaalla Ruuskanen vs. Lehtola 80,15 - 70,44 ja Turussa 79,51 - 77,04. Pitkämäkihän jättäytyi pois molemmista kisoista, mikä katsottiin läpi sormien. Jos Pitkämäellä ei olisi taustalla arvokisamenestystä, ei häntä olisi kyllä valittu. Tältä pohjalta valinnan ymmärtää kyllä.

Sinänsä Lehtolan suoritus alle 23-v EM-kisoissa oli ihan hyvä osoitus hyvästä kilpailijan luonteesta, siellä ennätys ja heiton löytäminen oikeassa paikassa (reilua viikkoa aikaisemmin Pihtiputaalla todella vaikeaa). Ei tuolla näytöllä pitäisi kuitenkaan olla mitään tekemistä Daegun kanssa.

Millään koko kauden tasaisilla näytöilläkään ei Ruuskasta voi perustella, kun niitä yli 82-metrisiä on kaksi, joista toinen KK:n karsinnassa. Ja niissa suurimman painoarvon kisoissa Ruuskanen heitti 15 senttiä yli 80m, jota ei ihan solidina kuntonäyttönä voi pitää.

P.s. Hannu Kangas on pilannut maailman.
Vaikka näyttökilpailuissa ei Ruuskasen tulokset mitään maailmaamullistavia olleet, niin selkeästi paremmat ne oli, kuin Lehtolalla ja Pitkämäellä, toisella heitot reilusti lyhyempiä, kuin Ruuskasella ja toisella ne puuttuivat kokonaan. Tästähän niissä näyttökilpailuissa on kysymys, toisiaan vastaan kilpailemisesta.

Hannu Kankaalla ei muuten ollut osaa eikä arpaa valinnoissa. Ne olivat Jarmo Mäkelän henkilökohtainen päätös. Keneltäkään muulta ei edes mielipidettä kysytty, ei edes lajivalmentajilta tai -kapteeneilta.

Hyväähän tässä valinnassa on, että kisoihin lähtee juuri Lehtola. Saa nuori heittäjä kokemusta isommista kisoista, jossa onnistuessaan tappelee tiukasti finaalipaikasta. Suomesta todella harvoin pääsee nuoria keihäsmiehiä kisoihin koittamaan, kun kärki on niin kova. Kun edellisen kerran Suomen keihästaso oli todella alamaissa, pääsi muuan 22-vuotias Tero Pitkämäki koettamaan Ateenan olympiakisoihin, sijoittuen hienosti kahdeksanneksi. Seuraavana kesänä keihäs lensikin jo 91,53, ennätys vieläkin. Liekkö tullut sopiva innostuspuuska tuosta olympiareissusta? Teron tulos tuolta vuodelta 84,64. Kovin samalla tasolla, kun samanikäisellä Lehtolalla.
Joku voisi tietysti oheisesta lainauksesta vetää sellaisen johtopäätöksen, että kun ennen kisoja ei SUL:ssa tiedetty varmasti voittaako "oikea" mies, niin "väärille" miehille kerrottiin, että Kalevan kisojen mestaruus ei takaa kisapaikkaa. Eli näin haluttiin jättää "oikealle" miehelle mahdollisuus kisalippuun vielä Lappeenrannassa. Mutta kun "oikea" mies sattui voittamaan Kalevan kisoissa, niin homma olikin yllättäen sillä selvä ja kaverille mentiin heti kertomaan, ettei tarvitse tulla Lappeenrantaan.

Tästähän tässä on kysymys. SUL (=Mäkelä) harrastaa valinnoissa mielivaltaa ja kisoihin lähtee ne, ketkä sinne halutaan, kunhan ne rajat on tehty. Tästä on monia esimerkkejä mm. junioreiden puolella. Muistanpa muutaman vuoden takaa tapauksen, jossa tyttöjen nuorten EM-kilpailuihin valittiin heittäjiä. Valintajärjestelmään oli kirjattu karsintakilpailu (ei näyttökilpailu), josta kolme parasta lähtee kisoihin. Tuossa kilpailussa kolme parasta olivat Jaakkola, Sormunen ja Kiiski. Kolmikko ei kuitenkaan miellyttänyt ja päätettiin järjestää uusi karsinta samalle viikolle Pihtiputaalle. Tästä ei tietenkään ilmoitettu suoraan kenellekkään karsintakilpailun kolmelle parhaalle, neljännelle kyllä ilmoitettiin. Osa kuuli kilpailun olevan karsinta vasta Pihtiputaan lämmittelykentällä. Pihtiputaalla kärkikolmikko oli Jaakkola, Sormunen, Hinkka. Kiiski neljäs. Kärkikolmikko kisoihin. Muutama henkilö ei ole tuon tapauksen jälkeen puhunut sanaakaan Jarmo Mäkelälle..
 
Viimeksi muokattu:

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Parviainen kommentoi Ylelle.

"SUL muutti täksi kaudeksi arvokisojen valintakriteerejä siten, ettei valintoja tehtäisi enää yhden kisan perusteella. Viime vuonna Harri Haatainen nousi kisamiehistöön mukaan yhden onnistumisen perusteella. Lopulta Lehtolan kanssa toimittiin myös samalla tavalla. Tämä kismittää Parviaista.

- Viime vuonna se oli siinä mielessä helpompi, että se oli heittäjien kesken tiedossa, että Pihtiputaan voittaja pääse kisoihin ja kaikki hyväksyivät sen. Nyt kriteerit pitivät olla ihan toisenlaiset, ettei yhden kilpailun perusteella tehdä valintoja, vaan koko kausi ratkaisee. Niistä nyt poikettiin. Vähän ihmetyttää, että mihin tässä enää uskoo jatkossa.
"

Parviainen raivoissaan: Usko mennyt | Yleisurheilu | YLE Urheilu | yle.fi
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nythän Tulosruudussa tuli taas juttua keihäästä. Kun Lehtolalla kulkee nyt niin hyvin niin valinnan hyväksyn ihan täysin. Peukut on pystyssä kisojen alkaessa, kuinka pitkälle rahkeet riittää siellä. Mannioltakin voi odottaa ihan hyvää. Turskalle tuskin kukaan voi mitään.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lehtola on muutenkin järkevämpi valinta kisoihin, koska on nuori ja saa tätä kautta arvokasta kokemusta arvokisoista, vaikka ei todennäköisesti finaaliin pääsekään. Turha Ruuskasen on valittaa, jos ei pysty pidemmälle kesän aikana heittämään.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Turha Ruuskasen on valittaa, jos ei pysty pidemmälle kesän aikana heittämään.
Joskus takavuosina keihäänheiton taso on ollut Suomessa niin kova, että arvokisojen ulkopuolelle on jäänyt heittäjiä joilla olisi onnistuessaan täydet mitalimahdollisuudet. Tietysti valituillakin. Nyt Ruuskasen ja muidenkin rannalle jääneiden on turha spekuloida tällaisilla.

Jumaliste Ruuskanen, koko kesä on ollut aikaa heittää ja antaa näyttöjä. Mies on heittänyt kauden aikana pari kertaa hikisesti yli 80 metriä, siinä kaikki. Onnistuessaan Ruuskanen olisi ehkä selvittämässä karsinnan jollakin tasoonsa nähden kelvollisella 79-metrisellä. Finaalissa jollakin 82-metrisellä pääsee normiolosuhteissa pistesijalle. Nämä olisivat siis Ruuskasen tämän kauden tähänastiseen suoritustasoon nähden ylärajan lukemia.

Itse valintaprosessia voi tietysti kritisoida. Vaikuttaa huonosti läpinäkyvältä ja mielivaltaiselta. Vaikka Ruuskanen on itse olennaisin syypää siihen ettei häntä valittu, niin sanotaan kääntäen ettei Ruuskasen valinta olisi ollut missään tapauksessa vääryyskään. Eipä ollut ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään kerta, kun kisavalinnoista jää kummallinen jälkimaku.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Vaikka Ruuskanen on itse olennaisin syypää siihen ettei häntä valittu,

Pystytkö jotenkin perustelemaankin tämän? Valintakriteereitä muutettiin täksi kaudeksi nimenomaan siksi, ettei onnenkantamoiselle pääsisi mukaan. Nyt tapahtui juuri se. Onnenkantamoisella pääsi mukaan, vaikka tasaisuutta ja koko kautta korostavien kriteereiden olisi nimenomaan pitänyt se estää.

Ruuskanen on heittänyt koko kauden tasaisesti ja varmasti. Millä ihmeen logiikalla hänet syrjäytettiin? Ei ole urheilijalla mielivaltaisten pomojen puristuksessa oikeusturvaa, ei.

Vilkaise vaikka Urheiluruutu Areenasta. Siellä on vertailtu heittäjien tuloksia. Ei pitäisi olla niiden valossa epäselvää, kenet olisi pitänyt valita.

Lisään vielä, etten kuvittele, että Ruuskanen olisi tuonut mitalin. Tämä kysymys on minulle täysin moraalinen. Jos urheilussa luovutaan rehtiydestä, se ei ole enää urheilua. Ei paljon suomalaisheittäjän mitali lämmitä, jos se perustuu epäreiluun valintaan. Niinpä Pitkämäenkin mahdollinen mitali on täysin yhdentekevä. Minä seuraan urheilua urheilun enkä voittamisen vuoksi. Juuri voittamisen häikäilemätön kulttuuri pilaa urheilun.
 

TKH

Jäsen
"Kun pitkä heitto tuli aivan kisan lopussa ja päätös piti tehdä nopeasti, niin Auvinenkin arvelee olleensa turhan hätäinen ensikommentissaan.

– Ei siinä kerennyt miettiä, kun Jarmo Mäkelä (SUL:n huippu-urheilujohtaja) kysyi Lehtolan heitosta. Sanoin vaan, että kova näyttö, joka riittää valintaan.

Auvinen tuli kuitenkin asiaa sulateltuaan ja lajivalmentajien Hannu Kankaan ja Kimmo Kinnusen kanssa keskusteltuaan siihen tulokseen, että keihäsvalinnat pitää ottaa uudelleen esille. Hän sanoo yrittäneensä soittaa Mäkelälle, mutta puhelin oli varattu, koska valintakokous oli käynnissä.

– Kun sain Mäkelän kiinni, niin päätös oli tehty eli näin tässä sitten kävi, Auvinen sanoo ja on ilmeisen harmissaan tapahtuneesta."
Auvinen: Keihäsvalinta tehtiin liian hätäisesti
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen


Ja Andreas näyttää kertovan maikkarin txt-tvllä ja netissä, että oli itse asiassa kisassa hieman ruosteessa, koska oli kuumeillut edellisellä viikolla..

Ootteko muuten palstaveljet miettineet sitä, että jos Thorkildsen sattuisi olemaan suomalainen, niin kaverin asema tässä maassa olisi jo kovinta mahdollista legendaluokkaa.. Kaksinkertainen olympiavoittaja, maailmanmestaruus, euroopanmestaruuksia... Keihäs on tod. näk suomalaisille se isoin ja tärkein kesälaji, olisi nostanut Andreaksen jo kauan sitten samaan kastiin kuin Granlund, Selänne, Janne Ahonen, Matti Nykänen jne jne:)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös