Mainos

Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 655 806
  • 12 175

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Pentti Matikaisen ehdotus (HS 5.10) 10 joukkueen liigasta ja 10 joukkueen mestiksestä, joiden välillä olisi karsinnat mielestäni nostaisi suomalaisen jääkiekon tasoa ja tekisi sarjoista mielenkiintoisemman. Matikaisen mukaan tällöin myös Mestiksestä tulisi taloudellisesti sarja, mikä pystyy elättämään joukkueet. Hänen mukaansa sarjauudistus pitäisi tehdä 3-5 vuoden siirtymäkauden jälkeen, jolloin jokaisella seuralla olisi aikaa laittaa itsensä kuntoon.

Ketä muita kuin kabinettijoukkueita jotkut nykyiset säälipleijarit kiinnostavat. Niillehän sääleihin pääseminen taitaa olla kauden päätavoite, vähän niin kuin mestaruus. Kaksi kilpailullista sarjaa, joissa jokainen peli on merkityksellinen (mestiksestä pitäisi luonnollisesti myös pudota ja sinne nousta) kehittäisi suomalaista jääkiekkoa. Loppuisi myös huonompien joukkueiden joulun jälkeen alkava tyhjennysmyynti. Toki ymmärrän, että liigan häntäpään joukkueet eivät ikinä tule tällaista sarjaparannusta hyväksymään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Suurin ongelma on tuo, että seurat itse omistavat SM-Liigan ja itse SM-Liiga on persaukinen. Jotta voitaisiin haaveilla kahdesta mahdollisimman laadukkaasta sarjatasosta Suomessa niin pitäisi ensiksi SM-Liigalla sekä Mestiksellä olla takana rahaa. Niin putoajat kuin myös nousijat tarvitsisivat rahallista tukea ettei lyödä lappua luukulle joka kevät. Molempien sarjojen tulisi kuulua saman TV-sopimuksen alle jotta saadaan näkyvyyttä myös Mestikselle (ja sitä kautta sponsorien kiinnostusta nousemaan ja rahaa). Suoraa putoamista en kannata, myöskään vain kymmenen joukkueen pääsarjaa en kannata. Se on liian vähän nähdäkseni. 12 joukkuetta Liigassa olis sopiva määrä, tällöin kun jokainen kohdataan viidesti saadaan 55 ottelua kasaan. Jos halutaan sama määrä vieras- ja kotipelejä joka kausi (2x28=56) niin tuohon voidaan lisätä yksi peli jossa jokainen joukkue kohtaa sen maantieteellisesti lähimmän joukkueen kuudesti.

12 joukkueen sarjassa sääliplayoffeista luonnollisestikin luovuttaisiin. Kahdeksan parasta playoffeihin, sijoilla 9-10 olevat kesälomille ja sijoilla 11-12 olevat karsintasarjaan.

Itse Liigasta sen verran, että kuka saatana keksi käyttää markkinoinnissa pelkkää Liiga? Se on ihan saatanan tylsä nimi tuollaisenaan. Myös itse Liigan logo on kammottavan surkea eikä herätä mitään mielikuvia. Muutenkin itse Liiga näkyy ottelutapahtumissa hyvin minimaalisesti missä onkin iso ero vaikka rapakon takana toimivaan NHL:ään. Siellä itse NHL näkyi myös isosti kotijoukkueen lisäksi ja tuli fiilis, että myös se NHL on ottelutapahtumassa mukana. Ei HIFK:n kotimatseissa tule yhtään fiilis, että Liiga olisi siinä mukana mitenkään, vain pelkästään HIFK.

Jääkiekkoon on myös aina kuulunut tuo fyysisen pelin puoli mikä erottaa sen muista lajeista. Tappeluista pitäisi jakaa 10 min käytösrangaistus nykyisen ulosajon sijaan. Tappelun aloittajalle 2 min lisäksi, jos selkeästi tuomarit pystyvät tilanteessa näkemään kumman puolelta aloitus tuli. Onneksi sentään tuosta automaattisesta viiden pelin pelikiellosta päähänkohdistuneissa taklauksissa luovuttiin. Oli siinäkin ihan järjetön sääntölinjaus joltain. Ihan kuin kaikki fyysisyys haluttaisiin viedä pelistä pois ja kukkahattutätien suuntaan kumarrellaan kaudesta toiseen.

Liigan sivut ovat ihan oma lukunsa ja on täysin käsittämätöntä, että vuonna 2020 ne ovat enemmän kaatuneena kuin toiminnassa! Hävetkää!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jukka Jalonen sanoo tuossa myös ääneen sen, jonka voi sanoa jokaiselle seuransa putoamista pelkäävälle jänishousulle: jos liigaseura häviää karsinnoissa neljä kertaa sarjaporrasta alempana pelanneelle joukkueelle, ei se ansaitse paikkaa liigassa. Homma on näin yksinkertainen.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Molempien sarjojen tulisi kuulua saman TV-sopimuksen alle jotta saadaan näkyvyyttä myös Mestikselle (ja sitä kautta sponsorien kiinnostusta nousemaan ja rahaa).
Voisi ajatella, että 2x10 joukkueen sarjamallissa Mestiksen pelit kiinnostaisivat tv-otteluita lähettäviä yhtiöitä, koska silloin pelejä ja potentiaalisia asiakkaita olisi nykyistä enemmän.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Koskas tuonne liigan sivuille on ilmestynyt sarjataulukkoon pistekeskiarvo? Taitaa kieliä siitä, että valmistaudutaan siihen, että joukkueet eivät saa pelatuksi samoja määriä otteluita.

Torstaina huomasin ainakin ite sen
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ehkä joku 10 + 10 tai joku vastaava voisi olla ihan hyvä systeemi mutta väite siitä että tasoerot kärjen ja häntäpään joukueiden välillä olisi kasvanut on aivan absurdi, 90-luvulla kun TPS ja Jokerit hallitsivat sarjaa niin erot olivat aivan järkyttäviä, muistissa esim. TPS-Hockey-Reipas, tulos 17-2. Ja muitakin vastaavia tuloksia silloin oli.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Jos on intoa supistaa sarjaa, niin olisiko ideaa kannattavien seurojen syytä jo aloittaa kolehdin keruu Liigasta pois ostettavien sateenvarjorahaksi? On halpaa puhua tyyliin "jonkun pitäisi lähteä sarjasta" ja nyökkäillä tiettyyn suuntaan, mutta olla esittämättä konkreettisia kannusteita sarjasta poistettaville seuroille.

Jokainen seura ajattelee itseään, joten yhteiseen hyvään vetoaminen on hurskasta, mutta tyhjää kumisevaa urheilupuhetta. Rahan voimalla tämäkin asia ratkeaa - koronan jälkeen kassat ammottavat tyhjyyttään, joten laskuvarjorahalle olisi käyttöä. Sarja tietenkin samalla auki ja karsinnat takaisin. Korona voi ratkaista asian tietenkin itsestään ja konkurssiaalto korjaa heikoimmat pois.

Kävin niin tai näin, koronan poistuttua Liigassa on yhä enemmän B-tason joukkueita ja urheilullinen välimatka rikkaimpiin kasvaa. Ensi kauden soppareita pitäisi neuvotella jo ekalla maajoukkuetauolla - Liigan kärkiseuroilla on oiva paikka poimia parhaat päältä. Eikä tämä ole moite, vaan todennäköinen skenaario useamman vuoden ajaksi. Taloudellisten ja urheilullisten vaurioiden paikkaus kestää kauan. Mitä se tekee sarjan mielenkiinnolle?
 
Viimeksi muokattu:

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suurin ongelma on tuo, että seurat itse omistavat SM-Liigan ja itse SM-Liiga on persaukinen. Jotta voitaisiin haaveilla kahdesta mahdollisimman laadukkaasta sarjatasosta Suomessa niin pitäisi ensiksi SM-Liigalla sekä Mestiksellä olla takana rahaa. Niin putoajat kuin myös nousijat tarvitsisivat rahallista tukea ettei lyödä lappua luukulle joka kevät. Molempien sarjojen tulisi kuulua saman TV-sopimuksen alle jotta saadaan näkyvyyttä myös Mestikselle (ja sitä kautta sponsorien kiinnostusta nousemaan ja rahaa).
Minusta ainoa realistinen keino tähän pääsemiseksi on ottaa nykyiseen yhtiöön lisää osakkaita (joukkueita), ja jakaa sarja kahteen sarjatasoon yhtiön sisällä. Ei sekään helppo tie ole, ja voi olla, että jouduttaisiin pelaamaan alkuun vähän liian pienillä sarjoilla (esim 8+8) kun joukkueita ei ole tarpeeksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä jos alettaisiin tekemään kovin radikaaleja muutoksia sarjan suhteen niin se olisi todennäköisesti (ainakin tiputettaville, jos semmoisia ilmenee) osallistumismaksun maksaneille maksettava se osallistumismaksu takaisin. Ei ainakaan ihan reilulta kuulosta että kolme seuraa on maksanut likemmäs 2 miljoonaa siitä ilosta että pääsee maan ainoille mainittaville sponssi- ja tv-rahoille mukaan ja sitten pistetäänkin homma uusiksi.

Se että Liigan bottom-5 tiputettaisiin Mestikseen (tai edes "B-Liigaan") tuskin tervehdyttäisi isommassa kuvassa yhtään mitään. Varma lopputulema että jääkiekkoon päätyvä kokonaisrahamäärä pienenisi, epävarmaa ainoastaan tippuisiko noiden viiden ex-ammattilaisseuran osalta nollaan vai jaksaisivatko yrittää sopeuttaa toiminnan max. kymmenesosan tuloihin. Bottom-5 jengeihin (saati bottom-3) tulisi tuskin kuulumaan niin isoja ja nimekkäitä organisaatioita että niitä jaksaisi isompi yleisö lähteä seuraamaan ja rahoittamaan divariin.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Loputon keskustelu Liigan ja Mestiksen välisestä suhteesta sen kuin jatkuu. Ilta-Sanomien artikkeli heitti lisää bensaa liekkeihin. Itsekin olen ottanut asiaan jo kantaa Jatkiksen palstoilla useamman kerran, mutta eihän se mitään muuta. Kaikki jatkuu samana usvaiseen tulevaisuuteen niin kuin ennenkin siihen pisteeseen saakka kunnes on vasta pakko tehdä jotain tilanteessa, jossa jääkiekko uhkaa Suomessa menettää vahvan markkina-asemansa ja siitä on tulossa tavallinen, osin jopa marginaalinen, laji muiden lajien joukossa.

En siis usko enää Mestis vs. Liiga suhteen muutoksiin kuin pakkotilanteessa, sillä nykyiset Liigaseurat ovat täydellisesti betonoineet asemansa. Mestis on valitettavasti sekalainen ja vailla vaikutusvaltaa vailla oleva joukkio hyvin erilaisia seuroja Jääkiekkoliiton tiukassa kontrollissa. Ja niin kauan kuin Jääkiekkoliitto on haluton tekemään mitään radikaaleja ratkaisuja nykytilanteessa, ei tilanne tule pian muuttumaan toiseksi. Se on sääli, että Mestis-seurat ovat toistaiseksi niin heikkoja vaikutusvallaltaan, että on ihan sama mitä seuroissa tai muualla höpistään suorasta liiganoususta tai karsinnoista.

Ainoa ratkaisu miten näkisin muutoksen mahdolliseksi, on se, että Mestisseurat irtaantuisivat Jääkiekkoliiton kontrollista ja perustaisivat tiukan Mestis seurojen yhteenliittymän. Se on eri asia onko se mahdollista, mutta mestisseuroina pistäisin tämän kauden jälkeen laput luukulle ja sanoisin, että meitä ei kiinnosta enää kuin juniorijääkiekko siihen saakka kunnes Liiga avataan tavalla tai toisella, vaikkapa karsinnoilla aluksi siten, että Liigan kaksi viimeistä karsii Mestiksen kahden parhaan kanssa. Eli Mestiksen edustukset uhkaisivat lopettaa toimintansa ellei muutosta saada siihen, että hillotolpalle on edes mahdollisuus nousta ja aito kilpaurheilu ohjaa Liigan toimintaa.

Tämän jälkeen nähtäisiin aidosti, että mikä on Liigan ja Jääkiekkoliiton tahtotila ja ellei muutokseen ole halua, kuopataan toistaiseksi sitten surutta Mestis tauolle. Säästyisivät vain Mestisseurojen rahoittajien rahat merkittävämpään juniorityöhön kuin joutavaan rahantuhlaukseen edustuksessa, jossa pelaaminen ei seurojen näkökulmasta koskaan johda mihinkään. Voiko olla maailmassa typerämpää toimintaa kuin pelata jääkiekkoa Mestiksessä vailla mitään todellista nousumahdollisuutta.

Eli en enää näe mitään reittiä Mestiksen ja Liigan suhteen uudelleenarviointiin ja todellisiin muutoksiin kuin suora ja vakava uhkaus. Kaikki muu on pelkkää tyhjää löpinää niin Ilta-Sanomien kuin Jatkiksenkin sivuilla. Kyllähän tämän totuuden aisti selvästi lähes kaikista Ilta-Sanomien kommenteista, jotka olivat lähinnä ympäripyöreätä puppua.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ilta-Sanomat käänsi takkinsa vähemmän yllättäen nopeasti nyt kun he eivät enää hyödy rahallisesti SM-Liigasta. Kun Sanomalla oli vielä Liigan oikeudet, niin ongelmia hyssyteltiin ja kaikki uutisointi oli ylipositiivista naurettavuuteen asti. Toisaalta KHLstä etsittiin negatiivisia uutisia oikein hakemalla, jotta oma tuote näyttäisi entistä paremmalta. Positiiviset uutiset ohitettiin taas järjestään koska ne eivät olisi edistäneet firman agendaa. Hesarilla oli muistaakseni samat suuntaukset, mutta en ylläty yhtään jos nämä molemmat "Nelosen huoratalon"-lehdet alkavatkin nyt uutisoimaan lähempänä totuutta olevia juttuja kun oma lehmä ei ole enää ojassa.

Tilanne on vähän sama kuin Suomen median toiminta USAn pressajutuissa jo ainakin 20 vuoden ajan (niin pitkälle kuin muistan). Republikaaneista etsitään etsimällä jotain negatiivisia juttuja ja niitä julkaistaan yliherkällä liipaisinsormella. Toiselta puolelta ei taas julkaista mitään negatiivisia uutisia ja kun ihmisten ajatuksia on niin helppo käännellä valikoivalla uutisoinnilla, niin "Bond-pahis asetelma" on valmis hyvin nopeasti..
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ei ainakaan ihan reilulta kuulosta että kolme seuraa on maksanut likemmäs 2 miljoonaa siitä ilosta että pääsee maan ainoille mainittaville sponssi- ja tv-rahoille mukaan ja sitten pistetäänkin homma uusiksi.
Eivätkö kabinettiseurat ole maksaneet osallistumismaksun juuri noilla tv-rahoilla, joten niiden ei ole tarvinnut käyttää siihen muita omia varojaan?
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt kun toi Intrum on liigan yhteistyökumppani niin samalla voitaisiin hankkia myös Instrumentaarium, nyt muutamia tämänkauden pelejä katselleena toivoisin tuomareille ilmaisia näöntarkastuksia.
 
Ilta-Sanomat käänsi takkinsa vähemmän yllättäen nopeasti nyt kun he eivät enää hyödy rahallisesti SM-Liigasta. Kun Sanomalla oli vielä Liigan oikeudet, niin ongelmia hyssyteltiin ja kaikki uutisointi oli ylipositiivista naurettavuuteen asti. Toisaalta KHLstä etsittiin negatiivisia uutisia oikein hakemalla, jotta oma tuote näyttäisi entistä paremmalta. Positiiviset uutiset ohitettiin taas järjestään koska ne eivät olisi edistäneet firman agendaa. Hesarilla oli muistaakseni samat suuntaukset, mutta en ylläty yhtään jos nämä molemmat "Nelosen huoratalon"-lehdet alkavatkin nyt uutisoimaan lähempänä totuutta olevia juttuja kun oma lehmä ei ole enää ojassa.

Tilanne on vähän sama kuin Suomen median toiminta USAn pressajutuissa jo ainakin 20 vuoden ajan (niin pitkälle kuin muistan). Republikaaneista etsitään etsimällä jotain negatiivisia juttuja ja niitä julkaistaan yliherkällä liipaisinsormella. Toiselta puolelta ei taas julkaista mitään negatiivisia uutisia ja kun ihmisten ajatuksia on niin helppo käännellä valikoivalla uutisoinnilla, niin "Bond-pahis asetelma" on valmis hyvin nopeasti..
Mistä lähtien poliittiset viestit ovat kuuluneet tähän osioon?

Ja tiedoksesi, että HS ja IS olivat olemassa pari vuotta ennen Nelosta. Käyttämäsi termi on siksi hivenen omituinen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jonnet ei muista, mutta aikanaan (80-luvulla) jääkiekon mm-kisoja pelattiin kahdeksalla joukkueella. Sen jälkeen joukkuemäärää nostettiin kahteentoista. Viimeiset reilu parikymmentä vuotta "Skoda-cupia" on pelattu 16 joukkueella.

Aina kun joukkuemäärää on lisätty, ekoina vuosina on tullut murskalukemia. Suomikin pyöritteli 90-luvulla poikkeuksetta Italioita ja muita kaksinumeroisilla luvuilla.

Tänä päivänä mm-kisoissa nähdään enää hyvin harvoin samanlaisia murskajaisia. Taso on noussut. Parhaat ovat edelleen parhaita, mutta pohjasakka on parantanut kun on päässyt jatkuvasti mittaamaan tasoaan kovempia vastaan. Suomi otti ensimmäisen mitalinsa 1992 ja on sen jälkeen vakiinnuttanut paikkansa potentiaalisena mitalistina. Sveitsiä ei otettu edes kisoihin vielä 80-luvulla. Ensimmäinen mitalikin antoi odottaa itseään vuoteen 2013 asti. Nykyisin Sveitsi on täysin varteenotettava mitalikandidaatti joka vuosi.

Saksa oli 90-luvulla niitä maita, joita pieksettiin 10-0 isojen maiden toimesta. 2018 Saksa otti olympiahopeaa kun kisat käytiin ilman NHL-pelaajia. Tuoreimmassa NHL-draftissa varattiin kaksi saksalaista ykköskierroksella. Saksalainen Leon Draisaitl putsasi tuoreimmalla seasonilla NHL:n palkintopöydän. Olen lähes satavarma, että Saksa tulee olemaan jatkuvasti helvetin hankala vastus mm-skaboissa kymmenen vuoden päästä.

Ihan sama se on liigassakin. Liiga on laajentunut viime vuosina voimakkaasti ja jatkuvasti on keskustelua siitä, että tuoreimmat jengit ei kuulu liigaan tai liigan taso laskee jne. Asia on ihan päinvastoin. Pitkässä juoksussa taso nousee kun mukana on enemmän jengejä. Pitää vain malttaa odottaa eikä tuomita heti parin kauden jälkeen. Heikompia jengejä kehittää parhaiten juuri se, että he joutuvat taistelemaan parempiaan vastaan. KooKoo on liigassa tuorein esimerkki. Joukkue nousi vasta muutama kausi sitten liigaan ja sitä pidettiin silloin ihan täytenä Mestis-jenginä. Silti Kookoo pelasi viime kaudella jo todella miehekkäästi liigassa ja olisi luultavasti tapellut ihan realistisesti mitalista, jos pleijarit olisi järjestetty. Samaten Sport laittaa parhaillaan halliaan uuteen iskuun ja kyllä se sieltä pelillisestikin tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia perinteisille liigajengeille.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Ilta-Sanomat käänsi takkinsa vähemmän yllättäen nopeasti nyt kun he eivät enää hyödy rahallisesti SM-Liigasta. Kun Sanomalla oli vielä Liigan oikeudet, niin ongelmia hyssyteltiin ja kaikki uutisointi oli ylipositiivista naurettavuuteen asti. Toisaalta KHLstä etsittiin negatiivisia uutisia oikein hakemalla, jotta oma tuote näyttäisi entistä paremmalta. Positiiviset uutiset ohitettiin taas järjestään koska ne eivät olisi edistäneet firman agendaa. Hesarilla oli muistaakseni samat suuntaukset, mutta en ylläty yhtään jos nämä molemmat "Nelosen huoratalon"-lehdet alkavatkin nyt uutisoimaan lähempänä totuutta olevia juttuja kun oma lehmä ei ole enää ojassa.
Itsellä on vähän päinvastaisia muistikuvia. Ihmettelin sitä omaan jalkaan ampumista, kun IS julkaisi näitä Liigan tasoon, träppipelaamiseen, tuomarointiin jne. liittyviä höpötyksiään.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
@Moderaattorit , voisiko näitä sarjasysteemikeskusteluita siirtää siihen kuuluvaan viestiketjuunsa, kun sellainen kuitenkin on erikseen olemassa?

Oliko viime kaudella jo se käytäntö, että pelitilanne rangaistuslaukauksen suorittaja saadaan vapaasti valita? -Jos oli, niin milloin tämä muutos tehtiin? Kysyn, kun en muista.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Otettiin käyttöön kaudelle 2018-19.
Ja oli myös muinoin aikaisemmin. Kahden tai ehkä kolmen sääntökirjan ajan siinä mentiin sillä, että rikkeen kohde suoritti rankkarin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja oli myös muinoin aikaisemmin. Kahden tai ehkä kolmen sääntökirjan ajan siinä mentiin sillä, että rikkeen kohde suoritti rankkarin.
Eikös jossain vaiheessa sääntönä ollut, että piti valita joku kentällä olleista pelaajista suorittamaan rankkaria? Vai muistanko nyt ihan omiani.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ja tiedoksesi, että HS ja IS olivat olemassa pari vuotta ennen Nelosta. Käyttämäsi termi on siksi hivenen omituinen.

Kaikki varmasti tietävät että ne ovat olleet olemassa pitkään. Olen itse liian nuori että tietäisin mitään noiden lehtien sisällöstä 60-80-luvuilta, mutta minun on hyvin vaikea kuvitella että ne olisivat olleet tämän hetkistä settiä vielä tuolloin. Olisivatko ne muka saavuttaneet suurta asemaansa jos he olisivat alusta asti ajaneet vahvasti agendojaan ja naamioineet ne "uutisiksi"?!? Nyt kun Sanoma omistaa STT:stäkin jotain 75%, niin heidän uutisia/mainoksia tulee jopa YLEn uutisiin, pienehköihin paikallislehtiin jne, se alkaa olemaan todella härskiä!

Nyt kun heillä on hallussa koko pienen maamme mediakentän kattava imperiumi joka lähentelee monopolia tietyillä aloilla, niin ymmärrän kyllä voimakkaan huoraamisen. Siinä ei ole sinällään mitään yllättävää, mutten ymmärrä tosiaan yhtään jos asia on ollut noin alusta asti. Isäni sukupolvi (55-70v sukulaiset ja tutut) tuntuu ostavan noita "ISä" vanhasta muistista, koska he ovat tehneet niin aina; sekin on ymmärrettävää. Monella heistä ei tunnu olevan mitään medialukutaitoa, vaan he uskovat täysin kaiken mitä tv/lehdet kertovat. Sinällään Sanoma ym pystyvät vedättämään vielä ainakin jotain osaa kansasta ihan 100-0.

Eli minulla ei ole faktoja siitä että tämä huoraaminen olisi alkanut 2000-luvun aikana, mutta onhan se nyt varmasti voimistunut. Olen lukenut Veikkaajaa juurikin isäni tilauksen kautta ja siellä on menty hyvin matalan aidan yli sen jälkeen kun tämä talo osti heidät ulos; ei ole tarvinnut edes harkita että tilaisi sen itselleen. Ennen kyseessä oli kuitenkin hyvä urheiluun monipuolisesti perehtynyt lehti. Nykyään tehdään 0-tason hypetysuutisia Suomen NHL-pelaajista ja Liigaa on kehuttu maasta taivaaseen, eikä epäkohtia ole löytynyt edes täysin selkeissä kohdissa. Isänpäivänä voisi pölliä alkukauden ja viime vuoden lehtiä jotta näkisi minkälaista muutosta on tapahtunut, kun IS ei saa enää katsojia TVn puolelle siitä että he ampuvat täysin yli kuinka upea, urheilullinen, tasainen ja monipuolinen sarja täällä onkaan..
 

Glove

Jäsen
Tuli tuosta Lappeenrannan hallijupakasta mieleen, että voiko liigajoukkue niin halutessaan vaihtaa paikkakuntaa? NHL:ssa näitä muuttoja aina silloin tällöin tulee.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli tuosta Lappeenrannan hallijupakasta mieleen, että voiko liigajoukkue niin halutessaan vaihtaa paikkakuntaa? NHL:ssa näitä muuttoja aina silloin tällöin tulee.
Eiköhän kabineteissa saada sovittua yhtä jos toistakin, mutta tuskin tällainen nyt oikeasti tapetilla missään vaiheessa on. Ei joukkueen siirtäminen oikeastaan helpota mitään, kun siinä menettää herkästi kaikki kannattajat ja sponsorit.
 

Glove

Jäsen
Eiköhän kabineteissa saada sovittua yhtä jos toistakin, mutta tuskin tällainen nyt oikeasti tapetilla missään vaiheessa on. Ei joukkueen siirtäminen oikeastaan helpota mitään, kun siinä menettää herkästi kaikki kannattajat ja sponsorit.
Paitsi jos muuttaisi Helsinkiin pelaamaan nimellä Jokerit ry. Sille ilmeisesti olisi jonkin verran kannatusta KHL-kielteisiltä jokerifaneilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös