Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Voisitko selventää miten playoffsien pelaaminen syksyllä pelastaa seuroja muutoin varmalta konkurssilta? En oikein itse tätä ymmärrä.
Siinä oli se jos sana. Eli jos tuollaisella toimenpiteellä saataisiin seuroja pelastettua, jotka muuten joutuisivat ylitsepääsemättömiin ongelmiin, niin silloin oma mielipide olisi, että pelaajilta ja valmentajilta tarvitsisi kysyä vain yhtä kysymystä. Haluavatko palkkaa? Jos haluavat, niin sitten pelaavat siellä, missä työnantaja pyytää.

Sitä, miten sellainen tilanne voi syntyä, niin en tiedä. Olen ihan perus kiekkointoilija, eikä minulla ole mitään tietoa eri seurojen sitoumuksista ja velvollisuuksista. Mutta teoriatasollahan esim. tv-kumppani voisi vaatia kauden loppuun viemistä ja silloin puhutaan sen verran isoista rahoista Liigan osalta, että kannattaisi viedä kausi loppuun, normaalista vähän poikkeavalla tavalla.

En tiedä miten normaalia tuollainen vaatimus, tällaisessa tilanteessa on, mutta esim. Valioliigasta kerrotaan medioissa sellaista, että iso lasku tulee, jos eivät saa kautta pelattua loppuun. Saksassa arvellaan, että kahdella korkeimmalla sarjatasolla jalkapallossa on peräti 13 seuraa, jotka ovat vaarassa kaatua.

En vaan oikein ymmärrä, että joukkue A pelaa itsensä playoffseihin ja joukkue B sitten jatkaa heidän matkaa siitä. Kaudet eivät ole samanlaisia eikä niitä pitäisi sotkea keskenään. Siihen kun vielä lisätään että playoffseja alettaisiin pelaamaan ilman että joukkueilla olisi ollut juurikaan aikaa harjoitella ja hioa peliään kuntoon, en oikein saa tästä yhtälöstä vastaukseksi sellaista playoffkiimaa mitä se mielestäni ansaitsee.

Meillä on tässä selvästi pieni näkemysero.
Näkemyseroa toki tuntuu olevan. Minulle ei toisi minkäänlaista ongelmaa seurata pudotuspelejä, vaikka siellä osa ukoista olisi vaihtunut. Ne on kuitenkin samalla tavalla jääkiekkoilijoita sen punaisen IFK nutun alla, niinkuin edelliselläkin kaudella. Toki tilanne olisi normaalista poikkeava, mutta niinhän tämä koko globaali tilannekin on tällä hetkellä. Eikä tästä tulisi siis mitään normia vaan tämä jäisi historiaan poikkeustapauksena. Kyllä mun kiekkointoilu tällaisen poikkeustapauksen kestäisi ja varmasti innostuisin pudotuspeleistä, vaikka ne käytäisiin normaalia poikkeavaan aikaan.

Kyllähän esim. jalkapallon olympiaturnauksiinkin maat saavat nimetä kolme yli-ikäistä pelaajaa, vaikka karsinnat käydään käsittääkseni ilman noita yli-ikäisiä pelaajia? Onko kyseessä ihan toinen joukkue? Mielestäni ei. Jos Suomi olisi päässyt Litmasen, Forssellin ja Hyypiän aktiiviurien aikoihin Olympiaturnaukseen mukaan jalkapallossa, niin omalla kohdalla tuollaisen turnauksen seuraamiseen ei olisi tullut minkäänlaisia negatiivisia vaikutuksia, vaikka nuo mainitut kolme pelaaja olisivat olleet mukana, missaten kuitenkin karsinnat.

En toki kiistä, etteikö Suomesta löytyisi sellaisia "puritaaneja", joille tuollainen olisi ylivoimainen este seurata kuvatun kaltaista turnausta, mutta uskoisin, että niin sanottu "suuri yleisö" olisi ollut ihan pähkinöinä turnauksesta, vaikka siellä olisi pelannut sellaisiakin pelaajia, jotka eivät karsintaa käyneet läpi.

Ja sitten on myös nuo 2021 kesällä (toivottavasti) pelattavat jalkapallon em-kisat. Ollaanko nyt sellaisessa tilanteessa, että jos tässä tulevalla kaudella joku(/jotkut) sellainen suomalainen jalkapalloilija breikkaa isosti kansainvälisissä ympyröissä, joka ei ollut karsinnoissa mukana, niin häntä ei sovi Kööpenhaminaan tai Pietariin ottaa mukaan? Itse kyllä ottaisin, ainakin penkille.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
En löytänyt, mutta kysyn silti. Onkohan olemassa pelaajayhdistykselle omaa ketjuaan? Vapaassa keskustelussa kyllä löytyy yleisesti ay-liikkeille, mutta tämä kotimainen puulaaki ansaitsisi omansa. Etenkin nyt vaikeina aikoina, kun on herännyt tunne, että he yrittävät vain varmistaa etteivät Liiga-seurat pyöri kriisin jälkeen lainkaan. Jotenkin ollaan kaukana Jonne Virtasen empaattisuudesta ja pelaajien oikeuksista. On ajettu julkisuuskuva, jossa on pieni palkkainen duunari ja iso paha kapitalisti. Duunareilla vaan vähän kovempi palkka, kun keskiverto kansalaisella.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
No ei muutakuin avaamaan sellainen ketju. Vaikka itsekin 99.9% ay riita tapauksissa duunarin puolella, niin kyllä tää viimeisin, jossa pelaajayhdistys oli sitä mieltä, ettei pelaajat voi osallistua eplayoffeihin on kyl jotain, jota en ymmärrä ollenkaan. En siis vaikka kuinka yritän. Joku väsyny selitys oli, että pelaajilla on nyt muuta mielessä. Joo, voi hyvinkin olla, mutta jääkiekkoilijat ovat kyllä malli esimerkki siitä ihmisryhmästä, jonka pitäisi nyt olla mahdollisimman paljon kotona ja jos siihen yhtälöön ei saada mahtumaan pari kertaa viikossa pari tuntia television ja konsolin edessä (varsinkin jos se siis auttaa millään tavalla yhteistä Liiga yhteisöä), niin en kyllä kovasti pohtimallakaan keksi, mikä voi olla niin tärkeää, että nyt ei vaan peleihin voida taipua.

Edit. Meneeköhän koko ensi kausikin e-urheilun merkeissä? Wuhanissa ovat avanneet ovensa ja jengi ryntää juna-asemille ja pois paikkakunnalta. Onkohan "toinen aalto" täällä jo juhannuksena?
 
Viimeksi muokattu:

Ränse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
On kyllä jännä nähdä minkälaisilla kokoonpanoilla ensi syksynä aloitetaan (jos aloitetaan). Voi olla aika junnupitoiset rosterit jalkeilla joukkueella jos toisellakin. Voi myös olla todennäköistä että joukkuemäärä on eri kuin tähän kauteen lähdettäessä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kun liigaseurassa on yt:t menossa, niin onko silloin mahdollista/luvallista tehdä uusia pelaajasopimuksia? Tuskin niitä silloin tehdään, mut tuli vaan mieleen miten pykälät tässä kohti menee.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kun liigaseurassa on yt:t menossa, niin onko silloin mahdollista/luvallista tehdä uusia pelaajasopimuksia? Tuskin niitä silloin tehdään, mut tuli vaan mieleen miten pykälät tässä kohti menee.
Niin, olen käsittänyt että oletusarvoisesti normaalissa yrityksessä pitäisi tarjota työtä sille lomautetulle eikä etenkään saa rekrytä ulkopuolelta samalla kun ollaan tuotannollis-taloudellisista syistä pistämässä väkeä ulos (tai lomautuksillekaan), mutta urheiluliiketoiminta toki oma maailmansa niin siinä varmaankin silti ihan omat säännöt.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Elliotte Friedman kirjoitti reilu viikko sitten seuraavaa:

A little business: For some time, the NHL’s been working on new transfer agreements with the various international federations. The project gained traction, and there is tentative agreement to an eight-year template with all countries interested in participating. The new formula switches off from a “per-player fee” in favour of moving to three components of compensation: an amount based exclusively on where players are drafted from; an amount based on where those signed to NHL contracts played the four years before signing; and an amount based on how many players from particular areas play 30 or more NHL games each year. (It still needs Board of Governor approval.) There was also conversation about the possibility of players who go back overseas at the start of the season being available later in the year.

Mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen ratkaisuun asiassa lopulta päädytään. Eurooppalaisten huippuseurojen yhteenliittymän EHC Alliance:n yksi perustamisen syistä oli seurojen tyytymättömyys siirtosopimusten sisältöön ja IIHF:n sekä kansallisten liittojen rooliin neuvotteluissa. Ikävä kyllä NHL:n vaikutusvalta on niin ylivoimainen, etten usko mahdollisen uuden käytännön olevan seurojen kannalta sen edullisempi.

Liigastahan siirtyy Pohjois-Amerikkaan paljon pelaajia, jotka eivät ylhäällä 30 ottelua koskaan näe - puhumattakaan kaudessa.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On kyllä jännä nähdä minkälaisilla kokoonpanoilla ensi syksynä aloitetaan (jos aloitetaan). Voi olla aika junnupitoiset rosterit jalkeilla joukkueella jos toisellakin. Voi myös olla todennäköistä että joukkuemäärä on eri kuin tähän kauteen lähdettäessä.
Itselläni on vahva kutina, että kausi 2020-2021 jää pelaamatta kokonaan, tai sitten aloitetaan myöhemmin ja pelataan lyhyempi kausi. Se onkin sitten mielenkiintoista nähdä, kuinka moni seura on silloin vielä jalkeilla. Mutta en oikein näe mahdollisuutta aloittaa pelejä syyskuussa, jos epidemia Suomessa on silloin vielä päällä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
On kyllä jännä nähdä minkälaisilla kokoonpanoilla ensi syksynä aloitetaan (jos aloitetaan). Voi olla aika junnupitoiset rosterit jalkeilla joukkueella jos toisellakin. Voi myös olla todennäköistä että joukkuemäärä on eri kuin tähän kauteen lähdettäessä.
Onhan siinä kohtuu hankala tilanne jos joutuu aloittamaan kauden -30% pelaajabudjetilla. Omankylänpojat pääsevät sisäkentälle pelaamaan ja katsojat kaikkoavat. Heikoimpien joukkueiden taso naurattaa jo Mestiksen kärkijoukkueitakin. Mestis on rahoituksellisesti järkevämmällä pohjalla kuin liiga. Kärkipelaajat kaikkoavat todennäköisesti, jo veroedun vuoksi, muualle. Nyt olisi helvetin hyvä hetki rakentaa 10+10 sarja. Täälläkin on erittäin hyviä ideoita tuon toteuttamiseen.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Onhan siinä kohtuu hankala tilanne jos joutuu aloittamaan kauden -30% pelaajabudjetilla. Omankylänpojat pääsevät sisäkentälle pelaamaan ja katsojat kaikkoavat.
Ymmärrän, että Jokereissa merkitsee vain sen kuuluisa "pelin taso" ja esim. paluu Liigaan olisi liian kova isku monelle (KHL-fanaatikolle), mutta meille Liiga-faneille merkitsee se seura enemmän arvoineen jne. Eiköhän yleisö löydä takaisin halleihin kun pelit joskus käyntiin taas saadaan vaikka ne ns. superhankinnat sieltä puuttuisivatkin tai olisivat vähissä. Jos ei löydä niin sitten koko suomikiekko on lirissä, sillä vahva kansallinen sarja on edelletys sille, että Suomesta puskee jatkossakin paljon hyviä nuoria pelaajia ympäri maailmaa koviin sarjoihin ja sitä kautta vuodesta toiseen MM-kisoihin saadaan kilpailukykyinen joukkue.

Viestisi viimeisistä lauseista olen puolestaan samaa mieltä kanssasi. Konkursseja en toivo, mutta tämä tilanne saattaa niitä tuottaa ja se voi avata enemmän kuin hyvän tilaisuuden ns. tuulettaa koko suomalaista sarjamallia huolella. 12+12/12+10 tms. saattaa olla konkurssien avulla mahdollista saada pystyyn. Kymmenen joukkueen sarjaa pidän itse henkilökohtaisesti liian pienenä omaan makuuni.

Mutta ei tässä konkursseja kuitenkaan toivota yhdellekään seuralle, vaikka itse kovasti kannattaisin erilaista sarjajärjestelmää Suomessa nykyisen sijaan.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On kyllä jännä nähdä minkälaisilla kokoonpanoilla ensi syksynä aloitetaan (jos aloitetaan). Voi olla aika junnupitoiset rosterit jalkeilla joukkueella jos toisellakin. Voi myös olla todennäköistä että joukkuemäärä on eri kuin tähän kauteen lähdettäessä.
Oma kutina on sellainen että kärkijoukkueet (rahajoukkueet) saavat kyllä kilpailukykyisen joukkueen kasaan vaikkakin se menee myöhälle syksyyn. Taloudellisesti tiukoilla olevilla on sitten hankalampaa mistä seurauksena voivat olla isot tasoerot. Oman mausteensa pelaajatilanteeseen tuo mahdollisesti venyvä NHL-kauden aloitus. Voi olla että rosterit elävät vielä paljonkin kauden aikana niillä joilla on rahaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oma kutina on sellainen että kärkijoukkueet (rahajoukkueet) saavat kyllä kilpailukykyisen joukkueen kasaan vaikkakin se menee myöhälle syksyyn. Taloudellisesti tiukoilla olevilla on sitten hankalampaa mistä seurauksena voivat olla isot tasoerot.
Tämä on se kaikista kamalin skenaario. Liiga ei kestä enää yhtään enempää tasoerojen venytystä. Kovat ovat ajat.
 
Via Dolorosa:
”Sinulta puuttuu empatia totaalisesti.” (31.3.2020, Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020-2021)

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
Eiköhän yleisö löydä takaisin halleihin kun pelit joskus käyntiin taas saadaan vaikka ne ns. superhankinnat sieltä puuttuisivatkin tai olisivat vähissä.
Toivottavasti, mutta reaaliteetit ovat mitä ovat. Nyt jo on suuria vaikeuksia saada jengi halliin. Kannattajia on, mutta paikallaolijoita ei niinkään. Superhankkinnat ja omat huipputalentit saavat väen liikkeelle. Ilman näitä veijareita voi halleissa olla hiljaisempaa.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Itselläni on vahva kutina, että kausi 2020-2021 jää pelaamatta kokonaan, tai sitten aloitetaan myöhemmin ja pelataan lyhyempi kausi. Se onkin sitten mielenkiintoista nähdä, kuinka moni seura on silloin vielä jalkeilla. Mutta en oikein näe mahdollisuutta aloittaa pelejä syyskuussa, jos epidemia Suomessa on silloin vielä päällä.
jos tuo ensimmäinen skenaario niin se on sitten liiga paketissa. Ei montaa joukkuetta elä vuotta pyhällä hengellä. Itse uskon että epidemia loppuu ja kausi alkaa mutta ehkä vasta lokakuussa. Se nyt olisi aika pieni siirtymä
 
KooKoota ei jätetä! -Tuntematon sotilas

Marlboro

Jäsen
jos tuo ensimmäinen skenaario niin se on sitten liiga paketissa. Ei montaa joukkuetta elä vuotta pyhällä hengellä.
Niin Liiga ja varmaan aika moni muukin urheilusarja? Koska jos Suomessa ei pelata niin tuskin kauheasti muuallakaan.
 
”Ainakin Turun poliisin kohdalla luulen, että kuulun siihen ykköskenttään, jota vartioidaan saatana yötä päivää.” - Tami Tamminen
LGI

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
jos tuo ensimmäinen skenaario niin se on sitten liiga paketissa. Ei montaa joukkuetta elä vuotta pyhällä hengellä. Itse uskon että epidemia loppuu ja kausi alkaa mutta ehkä vasta lokakuussa. Se nyt olisi aika pieni siirtymä
Se on sitten varmaan jonkun uuden alku. Ei jääkiekko lopu vaikka koko Liiga kaatuisi.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Toivottavasti, mutta reaaliteetit ovat mitä ovat. Nyt jo on suuria vaikeuksia saada jengi halliin. Kannattajia on, mutta paikallaolijoita ei niinkään. Superhankkinnat ja omat huipputalentit saavat väen liikkeelle. Ilman näitä veijareita voi halleissa olla hiljaisempaa.
Niin tämähän oli Jokereiden ongelma. Sen sijaan liigan osalta katsojamäärät ovat olleet viime vuosina melkoisen vakaita ja tämän kauden osalta runkosarjan katsojakeskiarvo olisi noussut ilman viimeisten kierrosten tyhjiä katsomoita.
Kokonaisseuraajien määrä on lisäksi kasvanut kokoajan kun pelejä on mahdollista seurata myös kotona niin helposti.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
Niin tämähän oli Jokereiden ongelma. Sen sijaan liigan osalta katsojamäärät ovat olleet viime vuosina melkoisen vakaita ja tämän kauden osalta runkosarjan katsojakeskiarvo olisi noussut ilman viimeisten kierrosten tyhjiä katsomoita.
Kokonaisseuraajien määrä on lisäksi kasvanut kokoajan kun pelejä on mahdollista seurata myös kotona niin helposti.
Myytyjä lippuja on kyllä, mutta datan mukaan katsojia on jopa 30-40% tästä määrästä. Ja täällä kun ollaan, niin puhun liigasta. Enkä mitenään vittuilakseni tai vähätelläkseni, huoleni on ihan aitoa.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myytyjä lippuja on kyllä, mutta datan mukaan katsojia on jopa 30-40% tästä määrästä. Ja täällä kun ollaan, niin puhun liigasta. Enkä mitenään vittuilakseni tai vähätelläkseni, huoleni on ihan aitoa.
Nyt olisi hyvä tuoda jotain faktaa esille, tämmöinen täysin turha mutuilu ei tuo keskusteluun mitään arvoa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Myytyjä lippuja on kyllä, mutta datan mukaan katsojia on jopa 30-40% tästä määrästä. Ja täällä kun ollaan, niin puhun liigasta. Enkä mitenään vittuilakseni tai vähätelläkseni, huoleni on ihan aitoa.
Jollain yksittäisellä seuralla näin voi olla mutta ei todellakaan koko liigassa ole näin, sen näkee ihan hallilla käymällä.
Katsojakeskiarvo on pysynyt hyvin samana viime vuodet liikkunut n.100 katsojan sisällä ja siihen on kokoajan tullut lisää kotona katsojia.
Joten kokonaismäärä on kasvussa.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on sitten varmaan jonkun uuden alku. Ei jääkiekko lopu vaikka koko Liiga kaatuisi.
Niin liiga tuskin kaatuu. Joku seura kenties voikin. Yksinkertaisesti ensin lomautellaan ja jos muu ei auta irtisanotaan. Kulut on saatava alas....
 
"Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin."
Mauno Koivisto

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Luulen että yleisö löytää kyllä hyvin hallille jos/kun jossain vaiheessa on taas yleisötapahtumia tarjolla, sen verran vahvasti alkaa kaivata melkeinpä minkä tasoista viihdettä tahansa.

Keskusteluun kiekkoilun jatkumisesta vaikka koko Liiga kaatuisi, niin toki jatkuu, mutta taso romahtaa. Liigaseurojen tuloilla pyöritetään kuitenkin koko maan ammattimaista pelaajatuotantoa (siis junnuorganisaatiota) ja tämä ottamatta mitään pois varmasti parhaansa pienillä/olemattomilla resursseilla tekeviltä ei-liigaseuroilta. Tosiasia on että vaikka liigaseurojenkin junnutuotanto toimii todella isosti vapaaehtoisten tuella, vaatii se myös merkittäviä rahallisia panostuksia.

Toisaalta jos/kun pandemian taloudelliset vaikutukset vapauttavat reilusti työvoimaa vapaaehtoistyöhön (hieman ruusuisesti työttömyysaaltoa kuvaten), saattaa vapaaehtoistoimintaan olla mahdollista saada nykyistä enemmän väkeä.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oon miettinyt semmosta poikkeussääntöä, että ulkomaalaiset tulisi olla kiinnitetty vaikkapa 1.6. mennessä. Lisäksi joka joukkueessa tulisi pelata avauskokoonpanossa minimissään viisi ” omaa kasvattia” jotka voisi rajata vaikka siten, että kaverit olis pelanneet vaikkapa 17 v syntymäpäivästään edustamassa liigajoukkueessa. Tämä toisi selvää säästöä useimpien joukkueiden talouteen. Tilannetta voisi tarkastella uudelleen vaikka joulukuussa ja samalla jatkaa siirtorajaa parilla viikolla. Vois toimia ens kauden osalta?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Oon miettinyt semmosta poikkeussääntöä, että ulkomaalaiset tulisi olla kiinnitetty vaikkapa 1.6. mennessä. Lisäksi joka joukkueessa tulisi pelata avauskokoonpanossa minimissään viisi ” omaa kasvattia” jotka voisi rajata vaikka siten, että kaverit olis pelanneet vaikkapa 17 v syntymäpäivästään edustamassa liigajoukkueessa. Tämä toisi selvää säästöä useimpien joukkueiden talouteen. Tilannetta voisi tarkastella uudelleen vaikka joulukuussa ja samalla jatkaa siirtorajaa parilla viikolla. Vois toimia ens kauden osalta?
miten meinasit tämän erikoisen säännöstön rangaistusten sakot jakaa?
Ässille 90% ja muille 10% eli semmoinen 15M€ Poriin ja muille loput?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy