Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 651 139
  • 12 189

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllä KalPa sai itsensä liigakuntoiseksi nopeammin kuin kolmikko Jukurit, KooKoo ja Sport. Kolme kautta meni KalPalla pudotuspelien ulkopuolella. Sen jälkeen joukkue olikin sitten pitkään kuuden joukossa ja jopa voitti runkosarjan. KalPan tekemisestä paistoi pitkäjänteisyys. Pekka Virta loi joukkueelleen pelillisen identiteetin, jota Tuomas Tuokkola sitten jatkoi. Myös organisaatio ja struktuuri kaikkinensa olivat paremmassa kunnossa kuin viimeisillä tulokkailla on. Varsinkin Jukurit on ollut turhan kaukana KalPasta. Onneksi Jukureiden päävalmentaja saa osallistua ensi kaudeksi joukkueen rakennukseen. Näin ei ole kuulemma moneen vuoteen tuossa organisaatiossa ollut. Aikalailla eri tavalla on hommat hoidettu Mikkelissä kuin Kuopiossa liigan alkutaipaleella.
...
Tägää rakas ystävä jos on tarkoitus vittuilla, muuten tulee vastattua monen päivän ja useamman sivun viiveellä eikä mitään tietoa onko asiaa jo moneenkin otteeseen puitu tuon viestisi jälkeen.

Kirjoitin tosiaan aiemmin että ensi kaudella siitä ihmeellinen tilanne että päävalmentaja on saanut pitkästä aikaa osallistua oman joukkueen kasaamiseen. Jos olisit lainkaan kärryillä Mikkelin tilanteesta (ja mahdollisesti jopa olet, kun huomioi miten innolla joukkuetta tykkäät parjata), tietäisit että tuossa on välissä ollut sekä valmentajanvaihtoja, että helvetin pitkiä sopimuksia edellisen koutsin toimesta. Käytännössä pohjat meni jatkotoimilta siinä kun RD päästettiin kyläpäälliköimään ilman suitsia, mistä johtuen Kangasalustalla oli ensimmäisellä kaudellaan käytössä 100% Ripan rakentama joukkue ja RD:n sorvaamista pitkistä jatkosopimuksista johtuen vaihtuvuus tällekin kaudelle (minkä laskin omassa kirjanpidossakin Kangasalustan debyyttikaudeksi, johtuen juurikin tuosta menneisyyden rasitteesta) melko minimaalista. Ensi kaudelle menee suurin osa joukkueesta vaihtoon ja tällä kertaa joukkue on melkoisen varmasti kasattu Holtarin ja Kauppisen yhteistuumin, muun organisaation osallistuessa pienemmällä roolilla kasaamiseen. Ei koko pakan uusinta tietenkään menestystä takaa, mutta pääseepähän valmentaja yrittämään omaa pelitapaa semmoisilla kavereilla ketkä on katsonut budjetin puitteissa mahdollisimman hyvin sen toteuttamiseen pystyvän. Yllättäen RD:n luottoratsuista ei taida jatkaa enää kukaan, joskin Jaatisella taisi vielä megasopimusta vuosi olla jäljellä (tiedä toki vaikka Sport ostaisi tuon ulos kun vaasalaisittain huolestuttavat huhut kertovat Ripan valmistelevan sielläkin jonkunlaisen manageriyleispäällikön pestiä itselleen).

Eikä tosiaan helpota että kärkiketjun palkkakulujen edestä joutuu Jukurit vielä ensikin vuoden maksamaan liigaosaketta. Toki kun vaihtoehtona on pelata harrastesarjaa kuudesosapelaajabudjetilla, on valinta melkoisen ilmiselvä. 360k€ ylimääräistä persnettoa per kausi näkyisi kyllä useammankin joukkueen touhuissa että katsellaan vaikka sitten 2022 onko minkäänlaista edistystä tapahtunut Mikkelissä mm. pelaajiston tai pelitavan puitteissa. Toki jatkuvuutta ei voi ostaa ja isollakin rahalla voi vetää ihan pitkin vittuja, kuten tälläkin kaudella olemme taas saaneet nähdä.

edit:
...
Pikkaisen vielä sinulle haluan tähdentää taustojani ja tavoitettani. Minä en näe sarjan pienentämisestä seuraavia joukkueiden tipahtamisia minään mörkönä. Kyllä Kärpätkin sen on kokenut. Olen useamman vuoden divarikiekkoa Raksilassa tunteella katsonut ja ihan mukavat muistot sieltä on. Kärpät nousi korpivaelluksesta mestariksi, kuten myös Jokerit ja JYP. Kyllä sieltä synkkyydestä voimaakin on ammennettavissa.
...
Ja sitten kun mietitään millä tasolla suomalainen jääkiekko oli ammattimaisuuden suhteen niinä aikoina kun isoisä kahvipannun, Saab 96:n ja/tai liput Kärppien kakkosdivaripeliin osti. Pääsarjan ja ensimmisen divarin välille on kasvanut suurempi elintasokuilu kuin mitä oli enimmillään Suomen itärajalla, eikä syynä ole divarin kurjistuminen, vaan pääsarjaan tulleiden rahavirtojen moninkertaistuminen. Toki divarista on nykyisellään nostettu joukkueet käytännössä jokaiselta seutukunnalta minkä oletetaan liigaseuraa pystyvän pyörittämään, mikä sitten divarin keskibudjetteja on kurjistanut, mutta oliko tilanne tosiaan parempi silloin kun Sport, KooKoo ja Jukurit veti viidesosalla nykyisestä kokonaisbudjetista ja parhaimmassa tapauksessa puoliammattilaisjoukkueilla?

Ja Espoosta voi käydä kysymässä miten helppoa on vaan pistää lafka konkurssin kautta takaisin pääsarjaan, hyvinhän tuo juna tuntuisi puksuttelevan. Espoosta voi myös käydä kysymässä miten hyvin liigaseuran status kantaa divarissa, siellä taisi olla sekä koti- että vierasotteluissa aina lehterit pullollaan kun käytännössä Blues oli kentällä. Tai sitten ei, veikkaan että esim. koodinimi "TPS" ei pelkällä isolla nimellä ammattiorganisaation vaatimia tulovirtoja tai liigatason yleisömääriä (edes sarjajumbojen) kerää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Kannattaa myös ottaa huomioon, että sarjan supistamisesta on puhunut nyt lyhyen ajan sisällä kolme seuraa eli Kärpät, Lukko ja Ässät.
Kärpät,Lukko ja Ässät voisi sitten näyttää esimerkkiä ja vapaaehtpisesti tiputtaa itsensä mestikseen. Näin tippuu joukkuemäärä ja taso nousee kilpaa yleisömäärien kanssa. Näyttäisi esimerkkiä muille, miten yhteisen hyvän edistämiseksi tartutaan toimeen.

Noin varmasti ajatteli noiden joukkueiden johtajat noita kommentteja antaessaan. Ei käynyt mielessäkään sellainen, että mestikseen lähtijän pitäisi olla joku muu, kuin me. Eikö?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minkähän ihmeen takia ainoastaan Tappara-KooKoo -peliin on pitkävetokertoimet? Muihin peleihin ei ole annettu mitään. Puolesta päivästä lähtien tilanne ollut tämä.
 

Ralph

Jäsen
Minkähän ihmeen takia ainoastaan Tappara-KooKoo -peliin on pitkävetokertoimet? Muihin peleihin ei ole annettu mitään. Puolesta päivästä lähtien tilanne ollut tämä.
Ilmeisesti KooKoo kiinnostaa Veikkauksen pelaajia ja sen pelit halutaan avata hyvissä ajoin. Maanantaina oli tiistaille tarjolla vain KooKoo-HIFK ja muut aukesi sitten tiistaiaamuna.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ilmeisesti KooKoo kiinnostaa Veikkauksen pelaajia ja sen pelit halutaan avata hyvissä ajoin. Maanantaina oli tiistaille tarjolla vain KooKoo-HIFK ja muut aukesi sitten tiistaiaamuna.
Eipä ole muillakaan yhtiöillä kuin tuohon peliin. Toki en ole nyt puoleen tuntiin katsonut. Tapparan peliin tuli kertoimet kuitenkin jo puolilta päivin.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosiaan jos nyt syystä tai toisesta runkosarjaan loppuisi kausi niin tulevan kauden CHL slotit ja muut menisi seuraavalla tavalla:

Kärpät, Tappara, Lukko, Ilves -> CHL
Kookoo -> Spengler cup

Jos Kookoo saa ensi kaudella samanlaisen hurmoksen kun nyt, niin tuo Spengleri voi olla hieno reissu heille
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos pudotuspelejä ei pelata, jää meille silti vielä paljon jännitettävää. Kuinka monta seuraa tekee konkurssin?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jos pudotuspelejä ei pelata, jää meille silti vielä paljon jännitettävää. Kuinka monta seuraa tekee konkurssin?
Tuossa on muuten ihan todellinen taloudellinen notkahdus tulossa aika monella seuralla, kun oletettavasti mistään vakuutuksistakaan hankala hakea korvauksia mahdollisista saamattomista lipputuloista ja muilta osin ei varmaankaan playoffit lisätuloja joukkueille luo. Normaalilla kaudella parin pisteen erolla sijalle 11 jäänyt porukka on oletusarvoisesti eniten talouden suhteen kusessa, mutta tänä vuonna semmoiset jo tammikuussa varmat jatkoonmenijät ja mestaruus silmissä kiiluen joukkuetta vahvistaneet porukat ottavatkin eniten nekkuun.

Kuvittelisin että jonkunlainen pelastusrahasto järjestyy osakeyhtiön puolelta jos/kun semmoiselle tulee tarvetta.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Nyt en ole varma, mitä tarkoitat negatiivisilla puheilla. Tarkoitatko yleistä keskustelua, vai Kärppien, Ässien ja Lukon esiin nostamia ongelmia? Ongelmat pitää tunnistaa ja tunnustaa, niistä pitää voida käydä niin julkista kuin yksityistä keskustelua ja tätä kautta hakea ratkaisuja.
En tarkoittanut noita asianosaisilta tulleita kommentteja ollenkaan. Päinvastoin on kuin henkäys raikasta ilmaa kun sisäpiiristä puhutaan ongelmista. Se antaa toivoa paremmasta. Tosin en edes tiedä mitä Ässien ja Lukon suunnalta tulleet kommentit ovat. Olen kuullut ainoastaan Virkkusen kommentit.

Tarkoitin sitä, että tämä nykyinen heikko systeemi tuottaa jatkuvaa negatiivista puhetta ja ilmapiiriä koko sarjan ympärille, ja se on erittäin huono asia pidemmän päälle. Pelkkä nykyinen mediaympäristö tuottaa negatiivista puhetta itsessään, mutta sitä ei tarvitsisi lisätä huonon sarjajärjestelmän ylläpitämisellä, joka ilman mitään puheitakaan on omiaan vesittämään urheilua ja sen myötä suomalaisten kiekkosarjojen kilpailukykyä.

Miten ihmeessä se tilanne paranisi? Sekä Liigan häntäpäässä, että Mestiksen kärkipäässä jouduttaisiin entistä enemmän kilpavarusteluun ja käyttämään ne vähän resurssit entistä enemmän lyhyen ajan tuhlauksiin, pitkän aikavälin sijoitusten sijaan.

Ja kaikki tämä minkä takia? Sen takia, että Mestiksessä on ehkä yksi tai kaksi joukkuetta, jotka voisivat realistisesti joskus pelata Liigaa? Eikö paljon parempi olisi ottaa nuo Liiga kelpoiset seurat Liiga rakenteen sisään ja sitten vaikka tarvittaessa porrastaa itse Liigaa?
Ei kysymys ole mistään yhdestä tai kahdesta joukkueesta, nykyisistä joukkueista tai mistään tietyistä joukkueista, vaan koko homman dynamiikasta, kilpailutilanteesta, kiinnostavuudesta, urheilullisuudesta ja yleisestä positiivisemmasta perusvireestä koko järjestelmässä. Tarkoituksena olisi nimenomaan se, että alempi sarja olisi vaarallisen kova. Yhtä kova kuin se oli ysärillä, kun se oli tehdas NHL-pelaajille, suorastaan kasvattajasarja. Vaihtuvuuden ei pitäisi olla katastrofi. Onko se ollut sitä ennenkään? Ei, sieltä on tultu. Ja toisaalta: Onko sieltä ennenkään ollut "mitään mahdollisuutta nousta"? Edes divarissa ylivoimainen Kärpät ei todellakaan kävellyt Liigaan. Ei sen pidäkään olla helppoa, eikä sen tarvitse olla mahdollista kenenkään mielestä. Ne pelit pitäisi silti pelata. Ideaalitilanne olisi iso vaihtuvuus sarjojen välillä. Se antaisi aivan hillittömän buustin paitsi alempaan sarjaan, myös Liigan hännille.

Nykyään tulee välillä jotain milleniaaleja juttelemaan, että "liian iso tasoero". Liian iso tasoero on Liigan ja ulkomaisten sarjojen välillä. Jännä sattuma kun tämä Liigan taloudellinen ja urheilullisestikin alkanut jämähtäminen asettuu samaan aikaan kun Liiga suljettiin. En väitä että kyse on pelkästään siitä ja en väitä, että sarjan avaaminen ratkaisee heti kaiken, mutta jos joku asia on joskus toiminut ja nykyään ei toimi, niin itse testaisin sitä mikä toimi aiemmin. Mestiskin (I-divisioona) oli ihan törkeän kova sarja joskus koko maailman tasolla.

Suljettu Liiga näyttää mukavoittaneen monia seuroja ja tukahduttaneen Mestiksen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloin Liigassa luovuttiin noista koko joukkueen tuuletuksista? Kun vielä kun noita 90-luvun clippejä ja matseja katselee, niin maalin tullen aika usein koko joukkue rientää jäälle juhlimaan.

Tuliko tähän joku ihan kielto, ettei ylimääräisiä saa kentälle tulla?
 
Suosikkijoukkue
KK
Milloin Liigassa luovuttiin noista koko joukkueen tuuletuksista? Kun vielä kun noita 90-luvun clippejä ja matseja katselee, niin maalin tullen aika usein koko joukkue rientää jäälle juhlimaan.

Tuliko tähän joku ihan kielto, ettei ylimääräisiä saa kentälle tulla?
En muista vuotta jolloin päätös asiasta tuli, mutta jäällä saa olla 5+maalivahti kerrallaan. Muuten tuomitaan pelin viivyttäminen.

Edit: Sääntö 133, jotain 90-lukua se tosissaan oli.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siirsin vastauksesi tänne voimasuhdeketjusta.
Pitkässä juoksussa suomalaiselle jääkiekolle sensijaan on sitä parempi, mitä enemmän Suomessa on ammattiseuroja ja se käytännössä tarkoittaa liigaseuroja. Sitä enemmän on nuorille paikkoja kehittyä ammattimaisessa organisaatiossa ja tämä.nlstss suomalaisen pelaajatuotannon massaa sekä laatua.
Tämä asia on jauhettu täällä jo aikamoisen myllyn läpi. Ymmärrän näkemykset, joissa halutaan mahdollisimman monta liigajoukkuetta. Ymmärrän sen ajatuksen, että tällöin saadaan mahdollisimman monta ammattilaisseuraa ja täten mahdollisimman hyvä kasvualusta suomalaisille jääkiekkoilijoille. Yhtäkaikki, olen erimieltä siitä, että moisista lyhytnäköisestä ajatuksista koostuisi optimaalinen tila suomalaiselle jääkiekolle. Meillä on viidentoista joukkueen pääsarja pääosin ahneuden takia. Jos ajateltaisiin oikeasti suomalaista jääkiekkoilua, olisi Liigan joukkuemäärä pienempi, toiseksi ylin sarjataso elinvoimaisempi ja yhteistyö näiden sarjojen välillä paljon nykyistä tiiviimpää.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Jos ajateltaisiin oikeasti suomalaista jääkiekkoilua, olisi Liigan joukkuemäärä pienempi, toiseksi ylin sarjataso elinvoimaisempi ja yhteistyö näiden sarjojen välillä paljon nykyistä tiiviimpää.
Kerrotko vielä miten tämä olisi suomalaisen jääkiekkoilun etu? Vielä enemmän kiinnostaisi miten suomalaisen jääkiekkoilun etu olisi, jos nykyisestä sarjasta menisi yksi tai useampi joukkue nurin, tämä ei tekisi mitenkään alemmasta sarjasta elinvoimaisempaa, vähentäisi vain ammattiorganisaatioita ja isommassa kuvassa tekisi isoa hallaa suomalaiselle pelaajatuotantolle.

Suomen nykyinen pelaajatuotanto ja sen iso volyymi johtuu isolta osin nykyisestä sarjajärjestelmästä ja siitä, että niitä varsinkin nuorelle pelaajalle tärkeitä ammattiorganisaatioita on paljon, suomen juniorityö kestäisi enemmänkin joukkueita liigassa, sillä yhä suurin osa joutuu lopettamaan b/a-juniori ikäisenä ja syynä ei ole se ettei taidot hyvässä valmennuksessa riittäisi, vaan siitä ettei niitä paikkoja ole tarpeeksi, että kannattaisi tosissaan kiekkouraan panostaa.

Resurssit eli raha on se asia josta kannattaa keskustella, ei se riittääkö vai eikö riitä Suomen pelaajatuotanto, aivan varmasti riittää vaikka joukkueita olisi liigassa vielä enemmänkin. Suomalaiset joukkueet olleet turhan vanhanaikaisia keksimään uusia rahoitusmalleja, monilla liian iso osa tuloista koostui yhä ottelipuista yms, oikeastaan vain Raumalle voi hattua nostaa siitä, että asiat tehty todella hyvin jo pitkään.

Toivottavasti joukkueet kestävät koronan vaikutuksen, sillä varmasti todennäköisintä on jos liigajoukkueita nurin menisi, niin ei se Mestis yhtään elinvoimasemmaksi siitä muuttuisi, ja miksi edes muuttuisi? Eihän siihen ole mitään perusteita. Luultavasti vain ammattiorganisaatioiden määrä vähenisi ja Mestis olisi yhtä kurja kun aiemminkin, tätäkö todella halutaan? Näivettää suomalaista kiekkoa ja samalla pelaajatuotantoa?

Enemmänkin pitäisi miettiä miten pystytään tähän maahan saamaan lisää ammattiorganisaatioita kuin toivoa niiden vähenemistä ja sitten jauhaa puutaheinää, että vähempi on suomikiekolle parempi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kerrotko vielä miten tämä olisi suomalaisen jääkiekkoilun etu? Vielä enemmän kiinnostaisi miten suomalaisen jääkiekkoilun etu olisi, jos nykyisestä sarjasta menisi yksi tai useampi joukkue nurin, tämä ei tekisi mitenkään alemmasta sarjasta elinvoimaisempaa, vähentäisi vain ammattiorganisaatioita ja isommassa kuvassa tekisi isoa hallaa suomalaiselle pelaajatuotantolle.
Pääsarjan pienentämisen ja avaamisen positiiviset vaikutukset suomalaiseen jääkiekkoon olen kertonut useasti. En tässä yhteydessä niitä kertaa. Enhän minäkään konkurssien kautta sarjan pienentämistä toivo. Joukkuemäärän vähentäminen olisi syytä tehdä hallitusti ja suunnitellusti kuten olen aiemmin kertonut. Kun tällainen hallittu muutos ei vaikuta olevan mahdollista, otan vastaan muutoksen myös konkurssien kautta, mikäli niitä on tullakseen. Ei konkurssin täydy olla seuran totaalinen loppu. Kärpät on oiva esimerkki tästä.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Enemmänkin pitäisi miettiä miten pystytään tähän maahan saamaan lisää ammattiorganisaatioita kuin toivoa niiden vähenemistä ja sitten jauhaa puutaheinää, että vähempi on suomikiekolle parempi.

Tullaan nyt huutelemaan väliin oma mielipide. Totta kai suomikiekolle on sitä parempi mitä enenmän Suomesta löytyy elinvoimaisia seuroja. Toinen asia onkin miten nykyistä suurempi määrä ammattilais tai edes puoliammattilais joukkueita kannattaisi tai pystyisi sijoittamaan samaan tai eri sarjoihin.

Nykyiselläänkin alkaa jo Liigan puolella olemaan kohtuu suuret tasoerot kärjen ja häntäpään välillä kausittain. Kahden sarjan mallissa vaikeudet kumpuavat taas toisen sarjaportaan rahoituksen ja kiinnostavuuden takaamisesta. Itse olen useastikkin liputtanut 10+10 sarjamallin puolesta, jossa olisi mahdollisuus järjestää asiat niin että Suomen sarjoissa pyörisi 20 elinkelpoista seuraa eivätkä tasoerot olisi haitaksi nykymäärin.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siirretään tänne.

Olen huomannut vuosien saatossa, että monella menee tämä keskustelun aihe, eli Liigan joukkuemäärän vähentäminen, sillä tavoin tunteisiin, ettei asialliseen keskusteluun ole heidän kanssaan mahdollisuutta.

Olen reilu kuukausi taaksepäin kirjoittanut toiselle foorumille seuraavanlaisesti.

Esitän kysymykseni tietämättä onko siitä vielä keskustelu, mutta miten Liigan ollessa auki, turvattaisiin taloudellisesti turvallinen putoaminen sekä mahdollinen lasku? Kun Liiga on viimeksi ollut auki, niin käytännössä jokaisen joukkueen johtoporras on ilmoittanut, että sarjatasosta toiseen siirtyminen olisi ollut pitkällä aikavälillä konkurssi. Tämä on mielestäni kaikkein tärkein kysymys, kun keskustellaan urheilullisesti tapahtuvissa sarjatason vaihdoksissa.
Kyllä, olen ehdottomasti sitä mieltä, että Liigan tulisi olla auki sekä joukkueita ei saisi pelata sarjassa liikaa, mitä tällä hetkellä 15 kappaletta auttamattomasti on. Samalla erittäin tärkeää myös pelaajapolunkin vuoksi olisi elinvoimainen, sekä kovatasoinen Mestis, kuitenkin on haaveiden seassa muistettava tosiasialliset faktat, että suomalaisella kiekkoilulla ei ole varaa menettää ensimmäistäkään ammattilaisjoukkuetta pois kiekkokartalta, kun niitä nytkään ei ole Liigajoukkueiden lisäksi kuin ehkä TuTo, SapKo sekä Ketterä ja nämäkin isolla varauksella. Ruotsin vastaava luku taitaa olla 25-30 joukkueen luokkaa, kun puhutaan oikeasti ammattimaisista organisaatioista. Suomalainen kiekkoilu sekä sen tulevaisuus heikkenisi huomattavasti, jos 3-5 joukkuetta tekisi konkurssin karsintojen tähden.
No onneksi minä en näitä asioita ole päättämässä ja pohtimassa. Loppupeleissä kokonaisuuden ratkaisee raha ja sitä pitäisi saada määrällisesti huomattavasti enemmän liikkumaan Liigan, Mestiksen sekä suomalaisen jääkiekon ympärillä, että realistisesti voidaan puhua Liigan tason nostamisesta ohi/rinnalle muiden suursarjojen kanssa. Melko vaikea yhtälö, kun Ruotsi, Saksa sekä Sveitsi ovat “hieman” erinlaisia talousmahteja kuin Suomi.


Pystytkö/haluatko sinä vastata minulle tähän tekstiin? Ellet koko viestiin halua ottaa kantaa, niin ota edes tummennettuun kohtaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Esitän kysymykseni tietämättä onko siitä vielä keskustelu, mutta miten Liigan ollessa auki, turvattaisiin taloudellisesti turvallinen putoaminen sekä mahdollinen lasku?
Tuohon kysymykseen olen vastannut keskustelun tiimellyksessä monesti. Olen esittänyt vaihtoehtoisen toimintamallin ja perusteet sille. Olen myös tehnyt hypoteesin, joka kuvaa niitä positiivisia vaikutuksia, joita uudesta toimintatavoista seuraisi. Ajoittain olen ihmetellyt niitä väitteitä, joissa vallitsevaa järjestämää pidetään todistetusti parhaana niin kauan kuin joku esittää parempaa tilalle. Tälle esitykselle pitäisi sitten olla todisteista. No, niitä ei saa kuin innovatiivisesti kokeilemalla. Esityksiä kyllä on tällä palstalla esitetty.

Voin tuohon kysymykseesi vastata, kunhan sopiva rako tulee. Motivaatio tuon vastauksen tekemiseen ei kuitenkaan ole kovin suuri, sillä sekin katoaa pian unholan maille ja samaa kysymystä kysellään minulta uudelleen.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Esitän kysymykseni tietämättä onko siitä vielä keskustelu, mutta miten Liigan ollessa auki, turvattaisiin taloudellisesti turvallinen putoaminen sekä mahdollinen lasku?
Tähän palataan aina, kun halutaan pitää liiga suojatyöpaikkana ja argumenti loppuvat. Sinänsä helppoa uhriutumista. Kaikilla on kivaa ja terävin kärki jää erittäin kapeaksi, eikä silläkään pärjätä enään kunnolla rajojen ulkopuolella. Ymmärrän toki sen että enemmän joukkueita -> enemmän pelaajia. Pelaajien ja joukkueiden taso kyllä laskee huomattavasti, mutta enemmän "ammattilaisia".
Jos Oy:llä ei ole edellytyksiä pärjätä, täytyykö sitä väkisin roudata mukana. Joulu- tammikuussa tyhjennysmyynnit ja A- tai B-junnuja kentälle. Sitten itketään kun nuo 65kg painavat urhot ajetaan levyiksi. Ei liigapaikka voi olla mikään automaatio. Liigaosakkeen arvo on juuri sellainen kun liigan hallitus päättää. Eli sen arvolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pääsarjan pienentämisen ja avaamisen positiiviset vaikutukset suomalaiseen jääkiekkoon olen kertonut useasti. En tässä yhteydessä niitä kertaa. Enhän minäkään konkurssien kautta sarjan pienentämistä toivo. Joukkuemäärän vähentäminen olisi syytä tehdä hallitusti ja suunnitellusti kuten olen aiemmin kertonut. Kun tällainen hallittu muutos ei vaikuta olevan mahdollista, otan vastaan muutoksen myös konkurssien kautta, mikäli niitä on tullakseen. Ei konkurssin täydy olla seuran totaalinen loppu. Kärpät on oiva esimerkki tästä.
Mutta kun Kärpät harrasti konkurssinsa vuonna keppi ja kivi, jolloin budjetit oli pääsarjassakin nykyaikaan verrattuna taskurahoja ja taloudenpitoa tehtiin kioskimyyjän sivutoimena jos muistettiin. Aika entinen ei koskaan enää palaa yms. kliseitä, ei divari ollut 30 vuotta sitten nykyistä parempi, mutta liiga oli ihan tolkuttoman monta pykälää heikompi.

Eikä mestiksessä ne silloiset isot seurat edelleenkään laiskuuttaan, tyhmyyttään, yleistä huonouttaan tai jostain neljännestä syystä x vaan rakentaneet liigaseuraa divariin, vaan siksi että sarjatasolle ei saa tulovirtoja kuin hyvin kapeina noroina. Nyt luvassa vielä pandemian ansiosta lähihistorian (mahdollisesti kauemmankin) töpäkin talouslama niin siinäpä rakentelet täysin talkootyönä junnupolkuja ja ammattiorganisaatiota.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Mutta kun Kärpät harrasti konkurssinsa vuonna keppi ja kivi, jolloin budjetit oli pääsarjassakin nykyaikaan verrattuna taskurahoja ja taloudenpitoa tehtiin kioskimyyjän sivutoimena jos muistettiin. Aika entinen ei koskaan enää palaa yms. kliseitä, ei divari ollut 30 vuotta sitten nykyistä parempi, mutta liiga oli ihan tolkuttoman monta pykälää heikompi.

Eikä mestiksessä ne silloiset isot seurat edelleenkään laiskuuttaan, tyhmyyttään, yleistä huonouttaan tai jostain neljännestä syystä x vaan rakentaneet liigaseuraa divariin, vaan siksi että sarjatasolle ei saa tulovirtoja kuin hyvin kapeina noroina. Nyt luvassa vielä pandemian ansiosta lähihistorian (mahdollisesti kauemmankin) töpäkin talouslama niin siinäpä rakentelet täysin talkootyönä junnupolkuja ja ammattiorganisaatiota.
Aamen, ja jos katsoo ihan pelillisesti näitä Telian ja muiden lähettämiä klassikkopelejä niin pakko ihmetellä niiden aikojen romantisointia. Nimet on kovia, mutta pelintaso on paljon heikompaa kuin yksikään nykypäivän liigaottelu, ja ymmärrettävää tuo on kehitys kehittyy. Täten huuteleminen pelin huonosta tasosta verrattuna entisiin aikoihin on aika absurdia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aamen, ja jos katsoo ihan pelillisesti näitä Telian ja muiden lähettämiä klassikkopelejä niin pakko ihmetellä niiden aikojen romantisointia. Nimet on kovia, mutta pelintaso on paljon heikompaa kuin yksikään nykypäivän liigaottelu, ja ymmärrettävää tuo on kehitys kehittyy. Täten huuteleminen pelin huonosta tasosta verrattuna entisiin aikoihin on aika absurdia.

Pärjäisikö nuo klassikkopelien joukkueet nyky Mestis-joukkueille? Veikkaan, että aika tiukille menisi ainakin. Pelin taso on mennyt valtavasti eteenpäin ja koko laji on muuttunut.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Pärjäisikö nuo klassikkopelien joukkueet nyky Mestis-joukkueille? Veikkaan, että aika tiukille menisi ainakin. Pelin taso on mennyt valtavasti eteenpäin ja koko laji on muuttunut.
Eivät tietenkään pärjäisi jos tuon ajan joukkueet pelaisivat nykyaikana noilla omilla sen aikaisilla pelitavoillaan ja muilla metodeillaan. Mutta jos suhteutetaan siihen miten kovatasoisia nuo joukkueet olivat omana aikanaan (esim. paljon sen ajan mestarijoukkueista nousi maajoukkueeseen tai NHL:ään), niin kyllähän nuo ovat kovia nippuja paperilla.

Ei näitä oikein voi verrata koska ei joku vuoden 1995 TPS todellakaan pelaisi samanlaista jääkiekkoa vuonna 2020, vaan tietysti peli olisi päivitetty nykyaikaan. Relevatimpi keskustelu olisi että jos joku 90-luvun mestaruusjoukkueista päivitettäisiin nykypäivän jääkiekkoon nykyajan vaatimuksin ja metodein niin miten se pärjäisi nykyliigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös