Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  KooKoon ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson on ollut loukkaantumisen takia sivussa kokoonpanosta elokuun alusta lähtien ja hänellä on kausi avaamatta.
  Jacobssonilta saattaa jäädä jopa koko kausi avaamatta. Tämän hetkisen arvion mukaan hän on sivussa vielä 3 kuukautta.
   
 2. oudieh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Lainaus:
  KalPasta Eetu Sopanen. Loukkaantui jo viime kaudella ja huonolla tuurilla koko ura paketissa. Soppari KalPaan kuitenkin vielä voimassa.
   
 3. markusst Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Jälleen kerran, porrastus puuttuu viikonlopun täydeltä kierrokselta. Yhden pelin olisi mielestäni syytä alkaa jo kolmelta iltapäivällä, niin saisi kunnon kiekkokarnevaalitunnelman lauantaille. Kerran on tainnut tällä kaudella olla lauantaimatsit 15:00-17:00-18:30, enkä muista kuulleeni tuosta poikkipuolista sanaa.
   
 4. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  JYPin Miika Lahti taitaa ainakin kuulua tähän ryhmään ja on kyllä iso pelaaja joukkueelle. En muista, että oliko oletus ettei välttämättä pelaa koko kaudella. Olisi iso pelaaja JYPille pudotuspeleissä.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  On ihan selvää, että koko kausi jää välistä Miika Lahden kohdalla. Seura on ihan suoraan näin tiedottanut. Lisäksi Ossi Louhivaara ei ole pelannut peliäkään, mutta on kyllä tekemässä paluuta kaukaloihin kohtalaisen pian - tai viimeistään joulutauon jälkeen.
   
 6. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  HIFK:n Lankinen, JYP:n Louhivaara ja Lahti sekä KooKoon Forsberg ja Jacobsson. Muita ei taida olla, ellei jotain kasipakkia tyyliin KalPan Sopanen lasketa.
   
 7. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Sopanen olisi kyllä KalPassa heittämällä Mäkisen ja Parikan edellä jos kunnossa olisi. Tuskin olisi Wilsonia edes hankittu, mikäli Sopanen pelaisi. Voisi näinollen sanoa miehen olevan top6 pakki. Mutta joo. Ei ole Sopasen Eetulla ollut yhtään tuuria nuiden loukkaantumistan kanssa ja jopa ura voi olla kokonaan ohi.
   
 8. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Silmäilin hieman noita liigan kehittyneitä tilastoja ja tällainen osui öögaan: "PDO - joukkueen laukaisuprosentin ja torjuntaprosentin summa tasakentin pelatessa pelaajan ollessa jäällä. Kertoo miten pelaaja suorittaa lähtökohtaisesti tasoonsa nähden. Mikäli PDO-lukema on paljon yli sadan, joukkue todennäköisesti ylisuorittaa, koska ei ole realistista olettaa, että laukaisu- ja torjuntaprosentti pysyisi erittäin korkealla erittäin kauan. PDO-lukemalla on taipumus lähestyä pitkällä aikavälillä 100 prosenttia (matemaattinen termi regressio). Tavanomainen PDO-luku on 98-102."

  Vähintään kymmenen ottelua liigassa tällä kaudella pelanneista korkein PDO- luku kaikista pelaajista on Tapparan Joona Luodolla, 112.8. Minulla ei ole käsitystä siitä miten hyvin tuo luku pelaajan suorittamista kuvaa mutta ilmeisesti Tappara ylisuorittaa Luodon ollessa kentällä.
   
 9. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  TPS-KooKoo-ottelun juhlaseremonioissa on näköjään ollut vaikuttava meininki. Linkki ohjaa hienoon kuvaan Jatkoajan kuvakoosteessa.
   
 10. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Runkosarja puolessa välissä ja tässä 10 tai enemmän tehneet pelaajat (18kpl)

  Bertrand 17
  Puustinen 16
  Kangasniemi 13
  Keränen (Janne) 12
  Karjalainen 12
  Leskinen 11
  Perrin 11
  Siikonen 11
  Ruohomaa 11
  Suomi 11
  Lähteenmäki 11
  Keränen (Michael) 10
  Vauhkonen 10
  Nenonen 10
  Parks 10
  Tuppurainen 10
  Suomela 10
  Peltola (Jukka) 10

  Kärkikaksikko huimassa yli 30 maalin vauhdissa. Viime kaudella Savinainen teki tuon 30 maalia ja ylipäätänsä vain 8 pelaaja pääsi 20 maaliin tai enemmän. Tuostakin nipusta osalla tulee maalihanat tyrehtymään, en usko että 18 pelaajaa pääsee tuohon 20 maalin rajapyykkiin asti.
   
 11. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Savinainen oli muuten tässä vaiheessa kautta muistaakseni pitkälle yli 40 maalin vauhdissa ja hyytyi siitä keväällä selvästi. Epäilen vahvasti, ettei se 30 pussukkaa ropise tällä kaudella kenellekään.
   
 12. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Voi hyvin olla näinkin. Esimerkiksi Lähteenmäellä oli toistakymmentä peliä välissä ennen kuin eilen teki taas 2 maalia. Vähissä ovat ne kaverit jotka pystyvät tasaiseen maalailuun läpi runkosarjan ja pysyvät koko ajan pelikuntoisina.
   
 13. Ralph Jäsen

  Jos Juuso Puustinen ja Charles Bertrand pelaavat kauden loppuun suurinpiirtein ehjinä, kyllä molemmat sen 30 maalia saa täyteen.
   
 14. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Savinainen teki 17. maalinsa (ja myös 18.) ulkoilmapelissä Ilvestä vastaan 16.12. Savinainen taisi kuitenkin olla syyskaudella muutaman matsin pois, joten aika samaa tahtia veti kuin Bertrand nyt. Taisi joskus 10 pelin jälkeen olla jossakin 40 maalin tahdissa tai jotakin vastaavaa.

  Toisin kuin ylläoleva käyttäjä, pidän todennäköisempänä sitä, että kumpikaan ei saa 30 maalia kasaan, kuin että molemmat saisivat. Varsikin Bertrandin tahti on nyt ollut hivenen laskeva (yksi maali viimeiseen seitsemään). Eiköhän molemmat kuitenkin lähelle 30 maalia pysty, ja en ihmettelisi, jos toinen sen täyteen saisi.
   
 15. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Leskinen muuten olisi myös yli 30 maalin tahdissa pelatessaan täyden kauden. Nuo 11 maalia on tullut 20 peliin, eli 0,55 maalia per peli tahdilla on Lese tykitellyt. Ja maaleja voisi olla helpostikin ainakin pari enemmän, kuten eilen nanosekunnin myöhässä tehty maali ja jotain lahkeeseen hipaisuja siellä on myös.

  No nää on näitä. Ensi kaudella rikkoo 30 maalin rajan, mikäli vielä Liigassa pelaa ja saa täyden kauden pelattua.
   
 16. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Tuolla joku jo sivusikin aihetta. Mitenkä liiga jos nuo douppavat ryss..., anteeksi väärinymmärretyt, ajojahdin kohteeksi joutuneet venäläiset jättäisivätkin lätkän väliin. Kohtuu iso lovi syntyy liigajoukkueisiin, varsinkin jos valinta kohdistuu 4-5 joukkueeseen. Ja lähtijät ovat luonnollisestikkin kärkipään ukkoja. Helmikuussa on kuitenkin monta kierrosta ja runkosarja lähenee loppuaan. Joillain jengeillä todella tärkeät pelit edessä. Toivottavasti turhaa spekulaatiota, mutta noista venakoista kun ei ikinä tiedä.
   
 17. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Oletko lukent lehtiä? Venäjä jääkieklojoukkueineen on tulossa kisoihin.
   
 18. Olkku Jäsen

  Eilen pitkästä aikaa näin kokonaisen NHL-ottelun, kun YLE sen meille suorana näytti. Mietin tovin että voiko peli olla noin viihdyttävää, pelkästään pelaajien taitotason vuoksi. Osin siksikin varmasti, mutta yhtäkkiä hokasin, että sieltähän puuttuu mailaestot kokonaan. Ei koukkuja, ei lapaa kainaloon. Hienoa että jossakin saa vielä pelata jääkiekkoa niin, ettei oteta taitavamman etua pois mailalla.
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Nuihin on NHLssä puututtu isolla kädellä. Juurikin siksi, että peli olisi viihdyttävämpää ja taito pääsisi paremmin esille.
  Seurauksena tästä on NHLssä tehty eniten maaleja sitten oliko 2005? Tälle kaudelle on myös nähty jo suuri määrä mitä uskomattomampia maaleja. Taitopelaajat ovat päässeet paremmin esille ja nopeus on oivaa valttia. Tästä syystä tuolle pistepörssin käressäkin pyörii nuiden normaalien nimien lisäksi muutamia yllätysnimiä.

  Saisipa saman käytännön Suomeenkin. Ihan oksettaa katsoa kun ukkoa saa estää niin mailalla kuin kropallakin ihan surutta. Etenkin monet pitkät kiekot ja sitä kautta pelikatkot olisi saatu pois mikäli hyökkäävän pelaajan estämiset olisi kitketty pois. Usein näkee myös huipputonteilla ukkoja mutta vedot jäävät piippuun. Tai juurikin on paikalle pääsemässä niin sieltä tulee maila ja pelastaa.
   
 20. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Ihan onneton läpsyttelyhän toi eilinen NHL-peli oli. ("Nää iltapäiväpelit on aina tälläsiä, ei pelaajat oikein syty.") Ainoa viihdearvohan siinä oli katsella kuinka maailman parhaan jääkiekkosarjan top10-joukkue pisteissä tällä hetkellä voi puolustaa huonommin kuin KooVee. No annetaan nyt sille Barzalille vielä plussa, oli ihan pelimies.
   
 21. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Todellakin saisi, mutta sen jälkeen on duffat ja Rautakorvet kuorossa kiljumassa, kun pelistä viedään tunne ja ei saa enää pelata kunnolla.

  Liigassa pelaajien taitotason (ja vauhdin) erot on niin kovia, että todella monen pelaajan heikkous tulisi esiin ja myös joukkueiden erot kasvaisi merkittävästi ja veikkaan, että tuota pelätään. Ko. Linjauksen läpi ajaminen olisi yksinkertainen asia tuomareiden kantilta.
   
 22. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän siinä on käynyt, kun sitä on parina syksynä koitettu. Valitetaan, kun jatkuvasti pelataan vajaalla. Ei ole olemassakaan vaihtoehtoa, että pelattaisiin ilman koukkuja ja estämisiä. Selkärangatonta touhua!
   
 23. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aika tyypillinen runkosarjan läpsyttely oli tuokin. Kaikesta näkee että pelaajien taso on kova mutta viisikkopelin taso ei päätä huimaa.

  Tuomarilinjan tiukennus olisi kyllä mukava nähdä. Pääsisi Tapparan loistava materiaali paremmin oikeuksiinsa, kun hyökkäysvoimaa ei saisi enää roikkumalla ja mailalla kuriin.
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mutta alivoimalla hyökkääminen on riskipeliä.
   
 25. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Paitsi jos kokoonpanossa on Jukka Peltola