Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Miten helvetissä, edelleen, herran vuonna 2017 voi Suomen ykköslajin ykköstasolla olla video-/tv-materiaali näin surkealla tasolla? Eikö raha riitä vai eikö vaan kiinnosta?

  Olisi ollut kiva nähdä Keräsen taklaus kunnolla nauhalta. Olisi ollut kiva nähdä Vartiaisen taklaus kunnolla nauhalta. Helpottaisi varmaan myös päätöstentekoa mahdollisissa sanktioissa.

  Olisi kivaa nähdä, miten kiekko on lopulta maaliin päättynyt. Helpottaisi varmaan myös päätöstentekoa maalin tarkistuksessa eikä tulisi 5min taukoja peliin, kuten tänään. Olisi myös kiva nähdä hallilla kunnollisia uusintoja, ja ylipäänsä nähdä joskus jotain myös toisesta kameravinkkelistä.

  Olisi myös mahdollista jatkaa esimerkkien luettelua, mutta eiköhän pointti tullut jo selväksi...
   
 2. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Se on kyllä aivan uskomatonta, että sitä maalia lähdetään tarkistamaan jostain hallin ulkopuolelta joltain antikristuksenaikaiselta vhs -kasetilta. Miten helvetissä tässä yhdessä tekniikan ja digitalisaation kärkimaista saadaan tuokin asia noin vaikeaksi? Rahasta se taitaa vaan olla kiinni. Olisihan se juuri niin kuin ylläkin mainittiin kaikkien kannalta parempi että hallilla olisi enemmän kameroita kuin se ehdoton minimi. Tappaa erittäin tehokkaasti kaiken intensiteetin peleistä kun maaleja tarkastellaan ikuisuus.
   
 3. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Kummasti vaan NHL:n puolella myös ne tarkistusten veivaamiset kestää tuhottoman kauan, vaikka kuvataan huippuvermeillä. Eli ei ne ihan autuaaksi tee siinä suhteessa.

  Tokikaan ei varmasti olisi haittaa, jos kuvamateriaali olisi laadukasta muutoinkin kuin muutaman pääkameran kautta.
   
 4. Teme91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Outoa kun JYP:llä HPK:lla, Pelicansilla ja KalPalla on back-to-back pelit muttei Tapparalla, Ilveksellä, HIFK:llä ja TPS:llä.
   
 5. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Samaa ihmettelin itsekin.
   
 6. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Otteluohjelma on rakennettu niin, että sarjan alkupään pelit jakautuvat eri päiville, mutta koska kolmas kierros osuu lauantaille, on silloin neljällä seuralla kotipeli. Jos suomalaiset täyttäisivät hallit ja kuluttaisivat alkoholia viikonloppupelien tapaan, ei tällaista ratkaisua tarvitsisi olla.
   
 7. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Käytetäänkö Liigassa vielä VHS-kasetteja? Eikös ne pitänyt pystyä korvaamaan modernimmalla tekniikalla MM-kisoista saaduilla voitoilla?
   
 8. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  No varmuuttahan en tähän osaa sanoa, mutta tällaisen käsityksen olen saanut.
   
 9. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Ei käytetä enää missään, on siitä jo useampi vuosi, kun kaikissa halleissa modernisoitiin järjestelmät. Ja jos siitä hallin omasta kuvasta ei saada selvyyttä, on aina käytössä myös Nelosen lähetysauto ja kaikki heidän kuvakulmansa.
   
 10. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Iltalehdessä kerrotaan, että Komarovin maajoukkue ura olisi ohi ja tämä siis sen takia, että on mennyt tekemään ilmeisesti jonkinlaisen sopparin, jonkun vedonlyöntiyhtiön kanssa, joka ei siis ole liiton yhteistyökumppani Veikkaus. Tästä herää sellainen ajatus, että pääsisikö Liiga eroon EHT:n aiheuttamasta kalenteriongelmasta yksinkertaisesti tekemällä vaan sponsorisopimuksen jonkun ulkomaalaisen vedonlyöntiyhtiön kanssa?
   
 11. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Varmasti, mutta kun se Veikkaus on myös Liigan iso(in?) sponsori. Aika uusiksi menisi Liiga, kun Veikkauksen kultainen kypärä vaihtuisi NordicBetin hopeaksi mailaerkaksi jne.
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No mutta eikait Veikkaus nyt mikään maailman rikkain vedonlyöntiyhtiö ole? Meinaa eikös useampikin tuon alan toimija haluaisi isompaa jalansijaa Suomesta, niin voisiko Liiga toimia väylänä sellaiseen? Vai onko sellainen mahdollisesti laissa asti estetty? Ja miksi ei voisi olla esim. NordicBetin kultaista kypärää ja jos on suojattu, niin miksi ei esim. kultainen tähtipelaaja, joka siis käytännössä tarkoittaisi, että koko kultaisen kypärän sijaan, siellä kypärän "katolla" olisi kultainen tähti. Näkyisi varmaan hyvin katsomoon, mutta voisiko sellainen olla jopa hivenen näkymättömämpi, itse kentän tasolla? Meinaa eikös jotkut ole valitelleet, että se kultakypärä tekee pelaajasta jahtikohteen pudotuspeleissä?
   
 13. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei ole mutta esim. CHL on hyvä esimerkki siitä kuinka hyvin täällä mainostaminen onnistuu muilta firmoilta pelkästä "sinisestä" väristä tuskin ollaan valmiita miljoonia maksamaan.
  Toisekseen tuolla voi olla huomattavasti isompia vaikutuksia mm. junioripuolelle kun samalla voi häipyä kaikki valtion/Veikkauksen tuet myös sinne puolelle kun isot tekevät yhteistyötä väärien tahojen kanssa.
  Tuon takia en usko, että liigalla on mitään halua lähteä ottamaan riskiä siitä, että jo nyt kallis harrastus kallistuisi entisestään.
   
 14. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Ulkomaisten vedonlyöntiyhtiöiden mainostaminen on Suomessa kielletty. En muista, onko se laissa vai asetuksessa, mutta yhtä kaikki. Eli ei onnistu liigalta moisen väylänä toimiminen.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei onnistu, arpajaislaki kieltää ulkomaisten rahapeliyhtiöiden mainostamisen Suomessa. Yksittäiset urheilijat voivat tehdä sopimuksia, mutta suoraa mainontaa ei voi olla.
   
 16. Anthero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Symp. Jukurit
  Olihan tuota juttua jo Jokereiden kanssa kun vedonlyöntifirmab logot on ainoastaan vieraspaidoissa koska Suomessa niitä ei saa mainostaa.
   
 17. Kampitus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Wild, Avalanche
  Lainaus:
  Mikäs muuten siihen on syynä että sitten kun näitä alettiin pelamaan samoina päivinä, valikoitui päiviksi ma ja ke? Ymmärsin tuon alun kokeilun että ensimmäisellä viikolla joka päivälle peli, mutta kun palattiin normaaliin rytmiin niin miksi palattiin rytmiin ma, ke, la eikä kaikkille tuttuun ti, to, la?
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Tällä viikollahan pelataan sitten ma, ke, pe ja la ihan sen takia, että ensi viikolla päästään aloittamaan välierät tiistaina.
  Kuudes- ja mahdollinen seitsemäsottelu perjantaina ja lauantaina ovat seuroille melkoisia rahasampoja sen takia tuo otteluohjelma tuollainen.

  Välierissä ensimmäinen pari pelaa aluksi ti, to ja la toinen pari ke, pe ja la sen jälkeen mennään sitten samoina päivinä, mutta esim mahdollinen kuudes peli on pääsiäistä edeltävänä torstaina kun perjantai on suurella osalla ihmisistä vapaapäivä niin siinä on myös yksi kannattava pelipäivä.
  Jos välierissä tarvitaan seitsemättä peliä niin se on pääsiäislauantaina niin noita hyviä peliäpäiviä tuossa on metsästetty enemmänkin.
   
 19. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Saitkin jo @Jani82'lta hyvän vastauksen. Sitä minä eniten ihmettelen, miksi Mestis on rakentanut oman playoff-ohjelmansa päällekäin SM-liigan kanssa. Esimerkiksi tänään (ja mahdollisesti myös lauantaina) pelataan Turussa ottelut TPS–HIFK ja TuTo–K-Vantaa ja perjantaina taas pääkaupunkiseudulla HIFK–TPS sekä Kiekko-Vantaa–TuTo että Espoo–SaPKo. Viikonloppuottelut tietenkin ymmärrän, mutta miksi laittaa arkipelit samalle illalla kuin SM-liiga. Ja sitten vedotaan Sportin, KooKoon ja Jukureiden lähtöön, kun Mestiksen pudotuspelit eivät kiinnosta.
   
 20. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Kohta YLE Areenassa (hiihtojen takia) Lindgren & Sihvonen. Vieraansa tänään Tommi Kovanen.

  Ei tartte Sherlock Holmesin suurennuslasia arvatakseen mistä puhutaan. Veikkaisin päävammoja, pelaajien välistä kunnioitusta, valmentajien vastuuta jne.
   
 21. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tuli tuossa ottelun selostuksessa juttua, että Hrachovina ei ole mikään isokokoinen maalivahti, niin tarkistin, että hän on 179 cm pitkä ja Liigan toiseksi lyhyin veskari (lyhin on Mika Järvinen, 177 cm). Aloin muistella kultaista 1990-lukua, kun SM-liigassa torjui mm. 170-senttinen Sakke Lindfors ja tein pienet laskutoimitukset ja vertailut meneillään olevan ja 1994-95 kauden välillä:

  Kaudella 1994-95 maalivahtien keskipituus oli 179,3 cm (mediaani 180 cm), tällä kaudella 185,4 cm (mediaani 184,5 cm). Maalivahtien keskipituus on siis kasvanut 20 vuodessa n. 5 cm.

  Kaudella 1994-94 maalivahdeista 45 % oli alle 180-senttisiä, tällä kaudella vain 6 %.

  Kaudella 1994-95 pisimmät maalivahdit olivat Jari Halme ja Kimmo Lecklin (188 cm), lyhimmät Marko Hätinen (168 cm), edellä mainittu Lindfors ja Timo Järvinen (171 cm). Tällä kaudella pisimmät maalivahdit ovat Rynnäs (196 cm) ja Perhonen (196 cm), lyhimmät edellä mainitut Järvinen, Hrachovina ja Denis Godla (180 cm).
   
 22. nolla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Veikkaan selitykseksi sitä, että varusteiden kehitys on muuttanut maalivahtipeliä. Karrikoidusti ilmaistuna ennen torjuttiin ja nykyään peitetään. Tästä syystä maalivahdit ovat kasvaneet. Tietysti myös ihmisten keskipituus pikkuhiljaa hieman nousee.
   
 23. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Väittäisin että nykyään varhaisemmassa vaiheessa maalivahdiksi valikoituu isokokoisempia pelaajia. Kuten sanoit torjuntatyyli on muuttunut merkittävästi parissakymmenessä vuodessa. Nykyään pyritään siihen, että maalivahti on koko ajan oikeassa paikassa peittämässä, kuten totesit. Tästä syystä kultaisella 90-luvulla nähtiin paljon enemmän "näyttäviä" torjuntoja ja ties millaisia spagaatteja, syöksyjä ja venytyksiä. Hasekin torjuntatyöskentely oli tietysti ihan oma lukunsa.

  Mutta tosiaan kyllä keskipituuskin on kasvanut. 1980-luvun puolivälissä miesten keskipituus Suomessa oli 176, tällä hetkellä 181.
   
 24. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pelaajien laukaisutaidon ja mailojen kehitys pakotti kehittämään uuden torjuntatyylin. Aiemmin joukkueissa oli muutama hyvä ampuja, suuri osa vedoista oli helppoja, nykyään vetojen laatu on huomattavasti parempi. Tästä syystä luovuttiin ns. reaktiotyylistä ja syntyi peittämiseen perustuva perhostyyli.
   
 25. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Ja toisaalta jopa koomisen helponnäköisiä maaleja, kun veskari nojailee loppuun saakka ylärimassa.