Mainos

Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 683 831
  • 12 282

Afflicted

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Jukurit taitaa sanana kuulua niihin poikkeussanoihin, niin kuin esim. Omena. Jolle löytyy oikeita taivutuksia useita, kuten omenia, omenoita, omenoja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Molemmat ovat kieliopillisesti oikein (olen kysynyt kieliopin osaavalta). Itse käytän Jukureiden.
Miulla taitaa puolestaan useimmiten monikon genetiivi kääntyä "Jukurien" esimerkiksi peliesityksistä puhuttaessa. Molemmat toki oikein ja luulen molempia muotoja käyttäneenikin.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Erätauon pidentäminen kahdella minuutilla on pelkkä mikki hiiri - laastari haisevan, mätänevän haavan päälle. Oikea ratkaisu olisi parantaa halleilla fasiliteetteja ja lisätä myyntipisteitä sekä laittaa tuoppia valmiiksi janoisia odottamaan. Mutta koska myyntipisteiden lisääminen maksaa rahaa, tehdään tällainen uudistus joka voi marginaalisesti jotakuta auttaa mutta suurinta osaa vain vituttaa, kun erätauko on niin saatanan pitkä jo muutenkin.
Loistava kommentti! Täysin samaa mieltä. Jos nykyinen 18 minuuttia ei riitä oluen tilaamiseen, juomiseen ja sen ulos pissimiseen, niin siinä vaiheessa tulisi ennemmin kehittää areenan palveluja. Vaikka Synergia on suht perseestä oleva halli, minä ehdin ainakin joka kerta hoitaa asiani helposti erätauon aikana. Lapsiperheiden tauoista en tiedä, mutta uskoisin että hyvin ehtivät hekin. Ainakin sen makkaran ja limsan saa syödä yleisössä jos ei ehdi. Erätauot ovat vielä älyttömän tylsiä hetkiä hallilla kun mitään ohjelmaa ei ole. Onneksi nyt tällä kaudella nyt pääsee edes nettiin, aiemmilla kausilla tuntui puhelinverkot olevan tukossa aina hallilla.

Nykyinen liian pitkä ottelutapahtuma pitää minut pois jäähallilta aina kun kyseisenä päivänä olisi yövuoro. Mä en kerkeä katsomaan koko peliä loppuun ja ehtiä töihin ajoissa. Erätaukoja pidentämällä asia varmistuisi entisestään. Ottelutapahtuma on mielestäni jo nyt turhan pitkä. Peliaikaa 3 x 20 min. Erätaukoja 2 x 18min. Liigan mainoskatkoja 3 x 2 x 2min(?). Tämän päälle pelikatkot. Jatkot ja rankkarit venyttävät tapahtumaa entisestään. Minun mielestäni aivan liian pitkä tapahtuma.

Lauantaina mielestäni 17 on parempi aloitusaika. Kotimatsista ehtii vielä pelin jälkeen saunaan, ja saunan jälkeen ehtii tarvittaessa tehdä muutakin lauantai-illan touhuja. Jos peli alkaisi 18:30-19, niin pelin jälkeen saunottua ei ehdi tehdä kyllä enää mitään. Samoin vierasmatkoilla kotiintulo venyisi aina puolilleöin kun vasta yhdeksän pintaan pääsisi ottelusta kotiin.
 

Afflicted

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Ei pidä takertua seurauksiin, vaan syihin pitää saada parannusta. Se jatkuva jonottaminen siellä kaljatiskillä johtuu juuri siitä, että resurssit ovat onnettomat. Jos kaikissa halleissa toimisi tuo erätaukorumba tehokkaalla, järkevällä tavalla, niin se tauon pituua voisi olla vaikka 15 min.

Monesti jos et menekään erätauolla kaljalle, niin kyllä se on pitkä aika istuksia siellä katsomossa ihmettelemässä erätaukokellon juoksua.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisihan tuosta ainakin arkipeleistä minuutin tai kaksi nipistää aikaa poiskin, enemmän tuossa voisi olla joukkuekohtaisesti se erätauon pituus. Liiga vain sanelisi minkä ajan puitteissa se pitäisi suorittaa. Myös varmaan noihin erätaukojen jonoihin auttaisi hieman se että ihmiset saataisiin halliin jo ennen lätkämatsin alkua, ovet jos aukeaa tuntia tai jopa puoltatoista ennen niin silloin on tilaa liikkua ja ostaa, mutta suurin osa ainakin istumapaikkalaisista tulee suhteellisen myöhään paikalle. Eli ehkä tuossa voisi keksiä ohjelmaa enemmän myös ennen matsia eikä pelkästään erätaukojen aikana. Ilmaisia ämpäreitä tai kahveja ekoille enemmän vaikka jakoon tai joku huutokauppakeisari pitämään huutokauppaa ennen matsin alkua tai joku keikka ym.. vaihtoehtoja on varmasti vaikka kuinka. Toki usealla paikkakunnalla halli antaa huonot olosuhteet keksiä mitään, mutta luovuutta.

Taitaa vain todennäköisempää olla että jonot ja kassojen hitaus lisäntyy jos aika kasvaa sen sijaan tosiaan että tehostettaisiin hallien palveluita.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Arvaa onko sallittua? Ei. Muutenhan tuota varmasti tehtäisiin kaikkialla.
Mitä? Ainakin Iki-Oma Areenalla on tiski täynnä valmiiksi laskettuja tuoppeja Viikinki-ravintolassa kun sinne menee erätauolla. Myynti tapahtuu myös nopeasti tällä tavoin.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi, NJD, Barça
Sumaa helpottaisi monessa paikkaa myös erilliset käteis-jonot, tai vaihtoehtoisesti kunnon kassajärjestelmä lähimaksulaitteilla. Monessa paikassa on mennyt (omat tiedot viime kausilta, tältä kaudelta kokemusta vain Hämptonista) aivan järjettömän kauan, kun myyjä naputtaa summan manuaalisesti maksupäätteeseen (joita on liian vähän) jonka jälkeen asiakas naputtelee pin-koodiansa manuaalisesti palauttaakseen laitteen. Samassa ajassa on pystynyt tekemään keskimäärin 4 käteiskauppaa.
 

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lähimaksuun ja kassajärjestelmään panostaminen olisi enemmän kuin tervetullutta jokaisella paikkakunnalla. Eikä ollenkaan olisi huonompi idea, jos otettaisiin vaikkapa Porista mallia, jossa voi kausikortilleen ladata arvoa ja sillä sitten ostaa tuotteita ympäri hallia.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ainakin Iki-Oma Areenalla on tiski täynnä valmiiksi laskettuja tuoppeja Viikinki-ravintolassa kun sinne menee erätauolla. Myynti tapahtuu myös nopeasti tällä tavoin.
Hakametsässä sama juttu, ja vaikka Restelin tavassa hoitaa hallin myyntiä muuten olisikin valittamisen aihetta, niin eiköhän noin suuri alan yritys tällaisessa asiassa osaa toimia lain puitteissa.
 

JSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikkelissä viikonloppu matseissa Yonoton on ihan huippu palvelu. Ei tarvii jonotella, sen kuin tekee tilauksen, menee pikatiskille ja vilauttaa puhelinta lukijaan. Aikaa menee enintään parikymmentä sekuntia kun on kylmä tuoppi kourassa. Myös Raumalla, Turussa, Oulussa ja Vaasassa on Yonoton käytössä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yksi asia itseäni vituttaa suunnattomasti liigassa tällä(kin) kaudella. Nuo pelimäärien eroavaisuudet ja kummalliset back-to-back -pelit, joissa on joukkueilla kauhea ero. kun keskimäärin taitaa olla 6 peliä pelattu per joukkue, niin btb-pelin erotus on 0-3 ja toista ääripäätä löytyy kaksi ja toista yksi. "vapaapäivien" määrässäkin hajontaa välillä 2-5 päivää.

Eikös tästä joku tehnyt viime kaudella tästä kattavan laskelman?
2014-15 kauden kävin viime vuonna läpi ja silloin tilastot viittasivat siihen suuntaan, että väsyneenä pelatessa levännyttä joukkuetta vastaan on haittaa ainoastaan vieraissa. Toisin sanoen kotiotteluissa pistekeskiarvo on sama, oli kotijoukkue väsynyt tai ei. Vieraissa väsynyt joukkue keräsi noin 0.25 pistettä vähemmän ottelua kohden kuin normaalisti. Tuossa vielä viime kauden viestini aiheesta:
Liigan otteluohjelma 2015–2016 | sivu 5 | Jatkoajan keskustelupalsta
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Miksi pelaajabudjetit kerrotaan joukkueittain usein eri tavalla? Esim. puhutaan että Lukon pelaajabudjetti oli viime kaudella 2.8M ja sitä ei koskaan korjata, vaikka Lukko osti lisää pelaajia, että mitä se on oikeasti ollut, kukaan ei tiedä lopullista budjettia. Lisäksi joukkueet ilmoittavat eritavalla näitä juttuja. Toisille kuuluu ilmoitettuun budjettiin pelaajan murun ruoat ja asunto, toisille pelkät pelaajan palkat. Olisi kiva seurata, jos ne olisi julkisia ja tietäisi oikeasti miten asiat on. Luulen, että erot köyhemmän ja rikkaimman joukkueen välllä ovat paljon tiedettyä suuremmat. Pientä yöllistä pohdintaa vain..
 
4

444

Miksi pelaajabudjetit kerrotaan joukkueittain usein eri tavalla? Esim. puhutaan että Lukon pelaajabudjetti oli viime kaudella 2.8M ja sitä ei koskaan korjata, vaikka Lukko osti lisää pelaajia, että mitä se on oikeasti ollut, kukaan ei tiedä lopullista budjettia. Lisäksi joukkueet ilmoittavat eritavalla näitä juttuja. Toisille kuuluu ilmoitettuun budjettiin pelaajan murun ruoat ja asunto, toisille pelkät pelaajan palkat. Olisi kiva seurata, jos ne olisi julkisia ja tietäisi oikeasti miten asiat on. Luulen, että erot köyhemmän ja rikkaimman joukkueen välllä ovat paljon tiedettyä suuremmat. Pientä yöllistä pohdintaa vain..
Siksi että budjetti on budjetti ja toteutuma on toteutuma. Jos joukkue asettaa kauden alla budjetin ja ylittää tai alittaa sen kauden aikana, niin se ei muuta sitä budjettia miksikään.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Esim. puhutaan että Lukon pelaajabudjetti oli viime kaudella 2.8M ja sitä ei koskaan korjata, vaikka Lukko osti lisää pelaajia, että mitä se on oikeasti ollut, kukaan ei tiedä lopullista budjettia.

Pelaajabudjetti on arvio kauden menoista. Joukkue on ennakoinut tuon summan menevän pelaajistoon kauden aikana, ei sitoutunut käyttämään juuri tuota summaa.

Joskus on "pakko" mennä yli budjetoidun, jos esimerkiksi menestymättömyys uhkaa syödä enemmän rahaa kuin ennakoitua isommat pelaajakulut. Esimerkiksi Jokerien viimeisellä liigakaudella jääminen sijalle 7. toi Jokereille yhden kotiottelun säälipudotuspeleissä, yksi piste enemmän runkosarjassa olisi taannut pahimmillaankin edes kaksi ottelua pudotuspeleissä. Yhden pisteen ero voi olla helposti 10 000 maksavan katsojan luokkaa jos halli on tarpeeksi iso ja esimerkiksi ero säälipleijarien ja varsinaisten pleijarien vetovoimassa yleisön suuntaan merkittävä.

Joskus on käytännössä pakko leikata kuluja, jos joko sijoitetulle rahalle ei saada vastinetta tai taloudellinen tilanne muutoin sanelee saman. Blues ei varmasti budjetoinut käyttävänsä joukkueeseensa sitä summaa, mikä pelaajiin lopulta meni. Lähtijät olivat kalleimmasta päästä, ja korvaajat käytännössä verkkareilla. Useampi joukkue on pudotuspelipaikan karattua luopunut kärkipelaajistaan, säästäen näin palkkakuluissa. Jos ennakoiduista tuloista jäädään, on varsin luonnollista myös karsia menopuolta.

Lisäksi on muistettava se, että ilmoitettu pelaajabudjetti ei automaattisesti tarkoita sitä, että ilmoitushetken joukkueen on arvioitu maksavan sen verran kauden aikana. Aivan hyvin joukkue voi varautua siihen, että esimerkiksi oman pojan paluuseen on korvamerkitty rahaa, ja kauden alla odotetaan esimerkiksi kuntoutumisen tuloksia tai muualta tulevia sopimustarjouksia. Samoin voidaan varautua siihen, että tryouttilaisten tai isompia saappaita sovittelevien pelaajien tilalle saatetaan joutua hankkimaan uutta kaveria. Jos kaksi seuraa ilmoittavat tasan saman budjetin ja luku on laskettu identtisesti (sivukulut, vakuutukset, rahapalkan kylkeen tulevat lisät asuntojen muodossa, jne.), ei se tarkoita joukkueiden olevan sillä hetkellä identtisessä tilanteessa palkanmaksun osalta.

Arvio kauden alla voi olla täysin perusteltu, vaikka se ei kauden päätteeksi toteutuisikaan. Samoin itse en oikein näe pointtia "reaaliaikaisessa" arviossa kauden kokonaiskustannuksien osalta: muuttujien määrä huomioiden tuo ei paljoakaan kerro. Mikä lisäarvo olisi esimerkiksi sillä, että seura X vetäisi joulusta finaaleihin asti 100k "punaisella" huippuhankinnan takia, mutta tämän ansiosta tulobudjetti onkin kauden päätteeksi 200k plussalla?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

Jussi visioi, että viimeistään kolmen vuoden päästä Espoo olisi Liigassa, "silloin kun se aukee". Toisaalta kun tuota tarkasti kuuntelee, 17 minuutin kohdasta eteenpäin, niin eihän hän täysin poissulje "nousua" jo ensikaudelle, vaikka toki totesi, että talous edellä menevät ja näkisi epätodennäköisenä, että saisivat kaikki palikat kasaan, jo ensi kaudeksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Koskahan Liigaan saataisiin tuomarilinja?
 

Dzurilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ottawa Senators
Koskahan liigan umpisurkealle tulospalvelulle olisi odotettavissa parannusta? Mestiksen eli liiton palvelu on valovuoden edellä. Pelaajien edesottamuksista ei saa pelin aikana mitään tietoa, aivan kuralla oleva systeemi.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Koskahan liigan umpisurkealle tulospalvelulle olisi odotettavissa parannusta? Mestiksen eli liiton palvelu on valovuoden edellä. Pelaajien edesottamuksista ei saa pelin aikana mitään tietoa, aivan kuralla oleva systeemi.
Se ei itse asiassa ole palvelusta kiinni vaan nettisivuista ja siitä, mitä dataa ja miten dataa näytetään. Tilastointi tehdään samoilla ohjelmilla sekä liigassa, Mestiksessä että Nuorten SM-Liigassa. Liigan valinta on sitten ollut, että ulos datasta näytetään se mitä näytetään liigan oman käyttöliittymän (liigan sivut) kautta.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeksi muokattu:

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse olen aina luullut että Bauer on Niken tytäryhtiö?
Oli, ote englanninkielisestä Wikipediasta Bauer_Hockey

Wikipedia kirjoitti:
1995 Nike buys Canstar, Bauer's parent company, for $395 million.
2008 Quebec-based Roustan Inc. and U.S.-based private equity firm Kohlberg & Co. purchase Nike's Bauer assets for $200 million.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös