Ennen pudotuspelit pelattiin kahdeksalla joukkueella. Sittemmin 6+4:llä - oli tarve saada lisää pudotuspeliotteluita ja lisää joukkueita pudotuspeleihin, lisää taistelua sarjan loppumetreille. Mutta koska kahdeksan parhaan lisäksi paikasta auringossa pääsivät pelaamaan myös sijoille 9 ja 10 sijoittuneet, sitä ikään kuin ajateltiin, että ne ovat mukana vähän kuin säälistä. Sinänsä käyttökelpoinen pilkkanimi jäi, ja pysynee niin kauan kunnes yleisö muistaa ajat, jolloin "säälikierroksia" ei pelattu. Yleisönhän asenne on yhä sama kuin säälien alkaessa: ne tuntuvat kiinnostavan vain silloin, kun pudotuspeleissä on jotakin uutta, vrt Sportin kannattajien kiinnostus tänä vuonna.
Itse pidän säälisysteemistä myös - se tuo runkosarjan loppuun lisäjännitystä, ja ovathan pelitkin olleet jännittäviä sekä kiinnostavia. Ehkä suuri yleisö ei pidä niitä vielä oikeina, perinteisinä pudotuspeleinä. Ja on siinä, tavallaan, ihan oikeassa - huonostihan tuo on brändättykin viime vuosina.
Liigan tavoitteena on ollut lisätä pudotuspeliotteluita. Siksi veikkaan, että säälit kasvavat ensi vuonna kuudentoista joukkueen sarjassa siten, että "villi kortti" -kierroksella aloittavat sijoille 5-12 runkosarjassa sijoittuneet ja vain kärkinelikko etenee suoraan puolivälieriin, ja vain neljä viimeistä jää rannalle. Katsotaan osuuko oikeaan. (Tosin jos Blues ei jatka ensi vuonna tai sille ei tule korvaajaa, voi olla, että mennään vielä vuosi nykymallilla.)