Yleisradio Oy – YLE

  • 774 131
  • 6 021

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei siinä mitään erikoista ole, tuo on tiettyjen piirien normaali toimintatapa. Suomen Uutiset on pitänyt meteliä Liekistä ja tämän taustoista ja täällä näköjään veisataan samoja virsiä.

Kolumnien ja blogien tuottajana Liekki on kyllä hyvin kaukana mistään johtajasta, Ylen mittakaavassa hän on suorittavan portaan työntekijä.

Jätetään jatkossa Liekin tausta huomioimatta ja keskitytään itse asiaan, oliko kellään näkemystä siihen?

Edit. Jos hän pystyy vaikuttamaan, mitä kolumneja Yle julkaisee, kyseessä ei todellakaan ole mikään rividuunari.

Edit 2. Mikä helvetti on Suomen uutiset?
 
Viimeksi muokattu:

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saarikiven kolumni jätettiin julkaisematta, koska hän tarjosi sitä pyytämättä ja Yle oli jo julkaissut samasta aiheesta useamman tekstin viime päivinä. Ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää, eikä kyseessä tosiaankaan ollut tapaus jossa Rakel Liekki olisi estänyt jo hyväksytyn kolumnin julkaisun - mihin mahdat tällä edes viitata? Tuo kysymättä tarjoaminen on kieltämättä varsin yleinen käytäntö media-alalla nykypäivänä. Joskus nämä otetaan, joskus ei, ja ilmeisesti Saarikiven kohdalla tekstit on yleensä julkaistu. Julkaisematta jättäminen oli kuitenkin tässä kohtaa aivan pätevästi ja järkevästi perusteltu. Tässä Jouko Jokisen perustelu.

En tarkoittanut Saarikiven kolumnia, jonka Liekki oli "hylännyt", vaan tuolla videolla oli joku toinen esimerkki. Pitääpä katsoa se vielä myöhemmin uudelleen niin pystyn kertomaan, mikä juttu se oli.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jätetään jatkossa Liekin tausta huomioimatta ja keskitytään itse asiaan, oliko kellään näkemystä siihen?

Edit. Jos hän pystyy vaikuttamaan, mitä kolumneja Yle julkaisee, kyseessä ei todellakaan ole mikään rividuunari.

Ylen mittakaavassa on, kuten jo kirjoitin.

Katsoin tuon edelliselle sivulle linkatun videon melkein loppuun asti, tyypillisen hakemalla haettua Yle-kritiikkiä taas vaihteeksi. Kaikki mainitut kolumnistit joita Yle on kuulemma sensuroinut kirjoittavat Ylelle edelleen.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ylen mittakaavassa on, kuten jo kirjoitin.

Katsoin tuon edelliselle sivulle linkatun videon melkein loppuun asti, tyypillisen hakemalla haettua Yle-kritiikkiä taas vaihteeksi. Kaikki mainitut kolumnistit joita Yle on kuulemma sensuroinut kirjoittavat Ylelle edelleen.

Kirjoittavat kyllä joo. Mutta onhan tuo jakauma hiukan vasemmiston suuntaan kallellaan.

Pakko vielä kysyä, että voiko tätä teidän mielestänne rinnastaa hyvinkin paheksuttuun keskustalaiseen hyväveli-järjestelmään? Kun suattaapi olla hyvinkin niin, että aatesisarelle/-veljelle kolumnistin paikka järjestyy kovinkin helposti. Tässä ei tieten ole sitten mitään kritisoitavaa?

Edit. Niin kauan kun pitävät mölyä ilmastonmuutoksesta, en aio sen suuremmin asiasta häiriintyä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pakko vielä kysyä, että voiko tätä teidän mielestänne rinnastaa hyvinkin paheksuttuun keskustalaiseen hyväveli-järjestelmään? Kun suattaapi olla hyvinkin niin, että aatesisarelle/-veljelle kolumnistin paikka järjestyy kovinkin helposti. Tässä ei tieten ole sitten mitään kritisoitavaa?

Varmasti voi ja pitää kritisoida jos todellista aihetta on. Minun silmääni on vain näyttänyt siltä että kritiikkissä on tartuttu ihmisten taustoihin ja vedetty niistä hyvinkin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Minustakin olisi kyllä mielenkiintoista tietää paljonko näitä kolumneja Ylelle tarjotaan, ketkä niitä tarjoavat, millä prosentilla niitä hyväksytään ja hylätään ja niin edelleen. Silloin keskusteluissa olisi enemmän kättä pidempää ja vähemmän spekulointia.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Epäilen että suuri osa jatkoaikalaisista ei ole kuunnellut tai lukenut näitä kolumneja, mutta pakko olla paskaa koska suvakkiyle, suvakkipornoliekki ja maahanmuutto.

Maahanmuutto mainittu, saatiin sekin tähän vielä mukaan. Kyllähän noita on tullut luettua, ja varsinkin ilmastonmuutosaiheet ovat olleet oikein hyviä herätteleviä kannanottoja (se Mäkinen tms. ainakin muistuu mieleen).
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä erinomainen reportaasi ja selitys Ylen journalismin nykylinjalle; mielipidevaikuttamisen eli kolumnituotannon "päällikkönä" on kuvataiteilija (AMK) Rakel Liekki. Kyllä, oikeasti.

Ja siitä kaikkien on pakko maksaa.

Kannattaa katsoa koko video. Vaikuttavaa analyysiä.

Käydäänpäs tätä läpi.

Alkuun on hyvä todeta, että Sammallahti on itse jäänyt kiinni CV:n vääristelystä, eli siltä pohjalta on tietyllä tapaa koomista, että hän arvostelee toisten koulutustaustan soveltuvuutta. Ajattelen kuitenkin, että tälle talotekniikan insinöörillekin on suotava puheoikeus yhteiskunnallisissa asioissa.

Videolla nähtävä kritiikki perustuu Sammallahden havaintoon, jonka mukaan huomattavalla osalla Ylen kolumnisteja on taustaa feministisessä ajattelussa. Todisteena hän käyttää mm. Wikipedia-sitaatteja ja henkilöiden työhistoriasta kaivettuja yhteyksiä.

Fine. On mahdollista, että Ylen kolumnistien keskuuteen on konsentroitunut merkittävä määrä feministejä. Herää kuitenkin kysymys: mitä sitten? Määrittääkö näiden ihmisten ajattelua ensisijaisesti feminismi, vai onko se vain osa heidän arvomaailmaa? Mitä tästä konkreettisesti seuraa?

Toisaalta Sammallahti tarkastelee aihetta myös hyvin valikoivasti, jolloin kuulijalle jää epäselväksi, mikä on näiden väitettyjen feministien tosiasiallinen määrä tai poliittinen tausta. Monet feministeiksi leimatut käsittelevät aivan muita teemoja kolumneissaan, eikä esimerkiksi Saarikiven julkaisematta jäänyt kolumni liity mitenkään feminismiin. Silti se tuodaan esille ikään kuin todisteena Ylen epäluotettavuudesta.

Tavallaan tässä yritetäänkin vihjailla, että Yle on "vasemmiston" hallussa, mikä siis saattaa joiltain osin pitää paikkansa - julkinen tiedonvälitys kun on perinteisesti ollut tärkeä osa vasemmistolaista hyvinvointivaltioprojektia. Niinpä oikeiston (lavealla määrittelyllä) rooliksi on jäänyt Ylen rahoituksen kritisointi, mistä tässäkin tuntuu olevan epäsuorasti kyse. Eli jos nyt oikein tulkitsin, Sammallahti toivoisi oikeistolaisia kannanottoja, kenties kansallismielisiäkin, tai muuten Yle ei hänen mukaan ole tehtäviensä tasalla.

Sammallahdelta jää kuitenkin huomaamatta, että Ylen tehtävänä ei ole promota puoluepoliittisia puheenvuoroja. Tiedän, että monille "työn murros" tai "metoo" ovat tällaisia teemoja, mutta ne ovat kuitenkin osa laajempia yhteiskunnallisia ilmiöitä, joita voi käsitellä niin kielitieteilijä kuin toimitusjohtajakin. Esimerkiksi vähemmistöjen oikeudet on teema, joka on kyllä esim. vihreiden agendalla, mutta jolla on yhteiskunnallista relevanssia ja joka linkittyy osaksi Ylen lakisääteisiä tehtäviä.

Videon pääteemana tuntuu olevan toimittajien taustojen perkaaminen ja niistä löytyvä epätasapaino. Minusta on oletettavaakin, että julkisen tiedonvälityksen piiriin hakeutuu sellaisia henkilöitä, joita ohjaa hyvinvointivaltioajattelu ja julkisten palveluiden tärkeys - niinpä he ovat usein myös tavalla tai toisella sidoksissa feminismiin. Vähän kuin sekin on luontevaa, että bisnesorientoituneet hakeutuvat todennäköisemmin kaupalliselle alalle kuin henkilökohtaisiksi avustajiksi. Feminismillä saattaa hyvinkin olla "yliedustus" toimittajakunnassa, mutta se ei vielä itsessään kerro mitään toimittajien pätevyydestä tai journalismin neutraaliudesta.

Sammallahden kritiikki kopsahtaa kiville siinä kohtaa, kun hän vertaa feministisiä yhteyksiä laitaoikeiston ääriajattelijoihin. Tämä on internet-keskusteluille tyypillistä ajattelua, jonka tavoite on ilmeinen: luoda false balance kuvitellun "vasemmiston" ja "oikeiston" välille - eli käytännössä esittää, että on olemassa jokin kosminen tasapaino kaikkien poliittisten aatteiden välillä ja että Ylen tulisi mukailla sitä. Tämä on puolestaan tuttua Sammallahden nettihistoriasta, ja se tuo mieleen Suomen Uutisten tavan luoda vastakkainasetteluja sinne missä niitä ei luonnostaan ole.

Politiikassa on toki erilaisia näkemyksiä, enkä väitä, etteikö niitä pitäisi tuoda monipuolisesti esille. Sammallahden kritiikki on kuitenkin yksipuolista, sillä hän ei huomioi seuraavia asioita. Ensinnäkin, Ylellä on lakisääteisiä tehtäviä, kuten monikulttuurisuuden edistäminen ja vähemmistöjen esiin tuominen. Nämä ovat hyvinkin yhteensopivia feminismin, mutta eivät mainitun kansalliskonservatiivisuuden kanssa. Sammallahden aatetoveri, Jari Ehrnrooth, on tasapainoillut siinä rajalla, mutta ymmärrän hyvin, miksei tasapainoile enää.

Toiseksi, Sammallahti taantuu perinteiselle Suomen Uutisten linjalle vihjatessaan, että journalismi on "punavihreiden" halussa. Lähteeksi hän esittelee mm. Turun AMK:n tuoretta opinnäytetyötä, jonka jokainen akateemista silmää omaava ymmärtää heikoksi lähteeksi. Tarkoittaako tämä hänen mielestä sitä, että Ylellä korkeinta valtaa käyttävät henkilöt ovat puoluepoliittisesti aktiivisia? Se jää epäselväksi, sillä varsinaisia vallankäyttäjiä ei nimetä tai vallankäyttöä osoiteta.

Tosiasiassa Sammallahden tulisi suunnata kritiikkinsä Ylen hallintoneuvostoon, jolla on valta valvoa Ylen tuotannon lainmukaisuutta ja poliittista neutraaliutta. Mutta kas, siellä ei pamppua heiluttelekaan punavihreä leegio, vaan Sammallahden omalla puolueella (kokoomus) on persujen ja keskustan ohella tukeva edustus.

Rakel Liekki onkin tässä sellainen helppo syntipukki, johon voi projisoida kaikki populistiset kaunat julkista uutistuotantoa kohtaan. Tosiasialliset vallankäyttäjät ovat muualla, ja heitä arvostellaan lähinnä sivumainintana - mikä on toki ymmärrettävää, sillä Jääskeläisen keissi olisi vienyt kritiikin kärkeä poliittisesti väärään suuntaan.

All-in-all, tämä on aika tavanomaista nettivaikuttamista, jolla pyritään jonkinlaisen liberaaliuden savuverhon suojista hyökkäämään julkista tiedotusvälinettä vastaan. Sinällään on aiheellista pohtia, mikä on Ylen asema, rahoitus ja toimivalta. Sen voi kuitenkin tehdä tosiasioihin pohjautuen, eikä siten, että lähtöasetelmana on feministien myyräntyön todistaminen.

Itse olen sitä mieltä, että Ylen fokusta voisi hyvinkin muuttaa. Mainittua EU:n kilpailulain ohjaamaa muutosta perustelee monikin argumentti. Mielestäni pääasia on, että Yle keskittää resurssit niihin toimintoihin, joita markkinat eivät tuota. En koe, että human interest -jutut verkkosivuilla ovat sellainen välttämättömyys, jota ilman kansa ajautuu rappiolle. Sen sijaan politiikkaan ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin kohdistuva uutisointi on alue, jolla Yleä tarvittaneen jatkossakin.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sammallahden kritiikki kopsahtaa kiville siinä kohtaa, kun hän vertaa feministisiä yhteyksiä laitaoikeiston ääriajattelijoihin. Tämä on internet-keskusteluille tyypillistä ajattelua, jonka tavoite on ilmeinen: luoda false balance kuvitellun "vasemmiston" ja "oikeiston" välille - eli käytännössä esittää, että on olemassa jokin kosminen tasapaino kaikkien poliittisten aatteiden välillä ja että Ylen tulisi mukailla sitä. Tämä on puolestaan tuttua Sammallahden nettihistoriasta, ja se tuo mieleen Suomen Uutisten tavan luoda vastakkainasetteluja sinne missä niitä ei luonnostaan ole.

Politiikassa on toki erilaisia näkemyksiä, enkä väitä, etteikö niitä pitäisi tuoda monipuolisesti esille. Sammallahden kritiikki on kuitenkin yksipuolista, sillä hän ei huomioi seuraavia asioita. Ensinnäkin, Ylellä on lakisääteisiä tehtäviä, kuten monikulttuurisuuden edistäminen ja vähemmistöjen esiin tuominen. Nämä ovat hyvinkin yhteensopivia feminismin, mutta eivät mainitun kansalliskonservatiivisuuden kanssa. Sammallahden aatetoveri, Jari Ehrnrooth, on tasapainoillut siinä rajalla, mutta ymmärrän hyvin, miksei tasapainoile enää.

Henkilökohtaisesti en tunne ollenkaan tämän Sammallahden ajatusmaailmaa, eli siltä osin en pysty kommentoimaan, mikä agenda hänellä jutussaan on. Mutta noista lainaamistani kappaleista olen täysin samaa mieltä (ja se olisi pitänyt laittaa heti ensimmäiseen viestiini); tuo vastakkainasettelun luominen ei oikein toiminut, kun kuitenkin sen toisen laidan mielipiteet eivät kestä edes päivänvaloa. Hupaisaa edes ajatuksen tasolla miettiä, että Yle lakisääteisten tehtäviensä kera päästäisi ääneen jonkun sisulaisen totuuksia laukomaan.

Mutta ehkä sinne muutama kokkari, kepulainen, demari tms. mahtuisi silti kolumnisteiksi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
On muuten hieman valahtanut tunkkaiseen suuntaan tuo ajatuspaja Liberan "poliittisesti sitoutumaton" tuotanto Sammallahden hypättyä ruoriin. Hieman tylsää sanoa "ite oot", eikä Ylen arvostelu edellytä sitoitumatonta taustaa, mutta Sammallahti on "sitoutumattoman" pajan sisällöstä vastaavana aiiiika jäävi huutelemaan puolueellisuudesta.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
YLEllä on tainnut olla pulaa nettisivujen tilasta, kun ei millään pystynyt liittämään epäiltyjen kuvia uutiseen, vain pelkkä linkki poliisin sivuille. Muutama rohkea mediatoimija on sentään pystynyt myös kuvittamaan juttunsa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
YLEllä on tainnut olla pulaa nettisivujen tilasta, kun ei millään pystynyt liittämään epäiltyjen kuvia uutiseen, vain pelkkä linkki poliisin sivuille. Muutama rohkea mediatoimija on sentään pystynyt myös kuvittamaan juttunsa.
Kun aukasen tuon linkin nii näen epäiltyjen kuvat siinä jutussa, mutta varmaan siellä vaihtoehto todellisuudessasi on toisin.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
YLEllä on tainnut olla pulaa nettisivujen tilasta, kun ei millään pystynyt liittämään epäiltyjen kuvia uutiseen, vain pelkkä linkki poliisin sivuille. Muutama rohkea mediatoimija on sentään pystynyt myös kuvittamaan juttunsa.
Ne nyttemmin on lisätty.

Mutta en mä silti oikein pääse pahemmin Yleä haukkumaan, jos ja kun ne oli linkin takana. Jos sivuille päätyy, niin kyllä sen linkinkin osaa klikata auki.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun aukasen tuon linkin nii näen epäiltyjen kuvat siinä jutussa, mutta varmaan siellä vaihtoehto todellisuudessasi on toisin.
Onneksi ymmärrät paremmin lisättyjä kuvia, kuin lisättyä tekstiä. Se auttaa jaksamaan sun omassa kuplassasi.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi ymmärrät paremmin lisättyjä kuvia, kuin lisättyä tekstiä. Se auttaa jaksamaan sun omassa kuplassasi.
Joka tapauksessa epäilysi Ylen rohkeudesta osoittautui vääräksi. Se tässä nyt on kuitenkin se pointti.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joka tapauksessa epäilysi Ylen rohkeudesta osoittautui vääräksi. Se tässä nyt on kuitenkin se pointti.
Ylen olisi voinut olla rohkea ja avoin tiedonvälittäjä alunalkaenkin. Nämä poliittisesti korrektit peittelyt antavat vain syyn epäillä tilannetta.

Ne nyttemmin on lisätty.

Mutta en mä silti oikein pääse pahemmin Yleä haukkumaan, jos ja kun ne oli linkin takana. Jos sivuille päätyy, niin kyllä sen linkinkin osaa klikata auki.
Osin samaa mieltä, mutta miksi nämä koetaan Ylellä niin vaikeiksi tapauksiksi, että ei pystytä avoimeen tiedonvälitykseen heti? Sitten tehdään korjausyritys, mutta se herättää epäilyksen vahvasta halusta vältellä agendana kiusallisen asian esilletuomista.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Niinpä niin, sanonta "tieto lisää tuskaa", pitää paikkansa, olen Ylen uuteen Viron kirjeenvaihtajaan erittäin tyytytväinen, Silja Massa kirjoittaa hyvin tutkittuja/alustettuja juttuja Virosta ja sen elämästä, samaa ei voi sanoa monesta muusta häntä ennen olleesta raapustelijasta. Kehoittaisin myöskin suhtautumaan erittäin suurella varauksella Iltalehden juttuihin, täältä Viron suunnasta, olemme niitä myöskin joutuneet silloin tällöin korjailemaan suhteessa asia sisältöön. On ollut monia huvittavia väittämiä, yksi parhaista oli "ryhmäseksi-bileet Tallinnassa", jopa osoite oli annettu lehden sivuilla ja kellon aika, laivalla oli toimittaja mukana haastattelemassa kyseisiä "seksituristeja" (kyseli mummoilta ovatko matkalla bileisiin), niitä ei valitettavasti toimittajalle löytynyt, myöskin kuvaaja joutui seisomaan kyseisen "seksijuhlapaikan" edessä vanhassa kaupungissa turhaan tyhjillä kaduilla, odottamassa "kymmeniä tulijoita"..jäi kuvat ottamatta, niinpä he epäilivätkin että tieto on vuotanut ja bilepaikka vaihtunut..heh. No joo, aina emme ole olleet radiomme kanssa samaa mieltä möskään Viron lehdistön kanssa (pakko myöntäää melko usein), niinpä olemme saaneet mm, Viron suurimmat lehdet otsikoimaan etusivullaan, "sss-radio suoritti mediahyökkäyksen" . Tämän hetkiselle Ylen tilanteelle Virossa pointsit, hyvää työtä.

veini
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tästä kuvakeissistä se, että kun poliisi siis nimenomaan halusi kuvat julki vihjeiden toivossa, niin olisihan silloin toivottavaa, että media ne mahdollisimman näyttävästi toisi julki. Tällä logiikalla en ymmärrä hidastelua ja linkin taakse piilottelua.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tästä kuvakeissistä se, että kun poliisi siis nimenomaan halusi kuvat julki vihjeiden toivossa, niin olisihan silloin toivottavaa, että media ne mahdollisimman näyttävästi toisi julki. Tällä logiikalla en ymmärrä hidastelua ja linkin taakse piilottelua.

Tosiaan luokaton suoritus YLE:ltä. Mitähän siellä on ajateltu? Toivottavasti tästä otetaan opiksi jatkossa ja kyseistä toimittajaa ohjeistetaan asian tiimoilta.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tästä kuvakeissistä se, että kun poliisi siis nimenomaan halusi kuvat julki vihjeiden toivossa, niin olisihan silloin toivottavaa, että media ne mahdollisimman näyttävästi toisi julki. Tällä logiikalla en ymmärrä hidastelua ja linkin taakse piilottelua.

Jouko Jokisella ja Merja Ylä-Anttilalla on ollut pidempi palaveri. Ovat lukeneet Ylen painotusmanuaalia ( eli kansanohjauksen säädön käsikirjaa) puoli tuntia ja sitten soittaneet vielä varmuuden vuoksi valistuneimmille hallintoneuvostolaisille.
Ylen linja on aina luotettava, samanlainen jo useita vuosia.
Toivon ettei tämä Luotettava Linja tule iskemään Firman näpeille pahasti tulevaisuudessa.

Koska minulle Yle tarjoaa paljon hyvää, paljon kuultavaa ja nähtävää.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viime aikoina on puhuttu YLEn asemasta tekstisisältöisessä uutisoinnissa. Käytännössä kyse on siitä, että YLE toimii julkisrahoitteisesti tehtäväkentällä, jolla sen ei pitäisi EU:n kilpailulainsäädännön mukaisesti edes olla. Asiaan ollaan puuttumassa.

Minun mielestä julkiseen tiedonvälitykseen eivät kuulu laajat henkilökuvat tai tissiflashmobien promoamiset. En pidä liioin välttämättömänä sitä, että Yle ostaa ulkomaisia tv-sarjoja tai elokuvia. Urheilun kohdalla pätee pitkälti sama juttu.

Toinen asia on uutisoinnin taso. Jos veronmaksajilta kerätään pakollista jäsenmaksua, pitäisi olla selvää, että resursseja käytetään viisaasti. Jos rahalle ei keksitä hyödyllistä tekemistä, resursseja on karsittava.

Tässä sunnuntaiaamuna meinasi mennä kahvit väärään kurkkuun, kun avasin tämän uutisen:


Pari pointtia: kysely on sinällään kiinnostava, ja voi olla, että se täyttää uutisoinnin tarpeelle määritellyt kriteerit. Sen sijaan otsikointi ja aiheen kehystäminen on tasoa "Suomen uutiset". Otsikossa julistetaan raflaavasti, että Haaviston kannatus omiensa keskuudessa (kuinka yllättävää!) on "palvontaa", joka "saa jo jumalallisia piirteitä". Neutraalia uutisointia?

Sama sävy jatkuu jutun loppua kohden. Toimittaja katsoo tarpeelliseksi kehystää Ohisalon kannatusta koskevat tulokset toteamalla, että "vihreä asia ei näy". Niin siis kenen mielestä ei näy? Jos Ohisalon takana on vankka tuki, niin eikö silloin voisi olettaa, että jäsenien mielestä "vihreä asia näkyy"? Miksi toimittaja edes kokee tarpeelliseksi kommentoida asiaa?

Minun mielestä yksityisellä rahalla pyörivä julkaisu voi vapaasti tehdä vastaavia kannanottoja; jokaisella sanomalehdellä on aina tietty linja, joka on enemmän tai vähemmän kallellaan. Se on ihan ok. YLEltä on kuitenkin syytä odottaa neutraalimpaa sävyä - etenkin uutisissa, joita ei ole selkeästi asemoitu kolumneiksi tai mielipidekirjoituksiksi.

YLEn budjetti on päälle 500 miljoonaa. Sopii odottaa, että se raha käytetään tehokkaammin.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
WTF HIFK - FC Liverpool
En pidä liioin välttämättömänä sitä, että Yle ostaa ulkomaisia tv-sarjoja tai elokuvia.
Muilta osin olen kanssasi samaa mieltä mutta tuo ulkomaisten ohjelmien osto on harmaa alue. En itsekään hyväksy ison rahan amerikan sarjojen tukemista verovaroin mutta eurooppalainen ohjelmayhteistyö edistää myös suomalaista tuotantoa, nostaa tasoa ja työllistää. Esimerkkinä pohjoismainen yhteistyöprojekti Nordic12.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yllättävää. YLE saa kritiikkiä siitä, että uutisointi koetaan törmäävän omaan ajatusmaailmaan, tässä on jotakin kovin tuttua. Ehkäpä YLEn toimittelijat tarvitsisivat jotakin kurssitusta, että he saisivat neutraalisuutta otsikointeihin ja myös sisältöihin kautta linjan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minun mielestä yksityisellä rahalla pyörivä julkaisu voi vapaasti tehdä vastaavia kannanottoja; jokaisella sanomalehdellä on aina tietty linja, joka on enemmän tai vähemmän kallellaan. Se on ihan ok. YLEltä on kuitenkin syytä odottaa neutraalimpaa sävyä - etenkin uutisissa, joita ei ole selkeästi asemoitu kolumneiksi tai mielipidekirjoituksiksi.

YLEn budjetti on päälle 500 miljoonaa. Sopii odottaa, että se raha käytetään tehokkaammin.
Vapaat markkinat tuottavat sontamediaa, koska ihmiset ovat pääsääntöisesti tyhmiä. YLE on valtava siunaus nykyisessä media- ja somemaailmassa ja mielelläni vaikka kaksinkertaistaisin budjettinsa. Jotain vastapainoa tähän kaikkeen silmittömään roskaan.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miten minulla oli sellainen mielikuva, että jumalanpalvelus tulee YLE:ltä joka sunnuntai klo 10. Mutta se onkin ohjelmistossa vain 35 viikkona vuodessa. Minusta siinäkin on 35 liikaa, radio riittäisi palvontakanavaksi yksistään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös