Yleisesti NHL:stä

  • 3 966 319
  • 14 128

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tästä ei ole ollutkaan vielä täällä keskustelua (palkkakatolle voisi joku varmaan avata ihan oman ketjunkin?), mutta siis Chicago ei ole ainoa joukkue, jonka ensi kauden palkkakatto pieneni bonusten takia. Niinkin monta kuin 9 joukkuetta sai ensi kaudeksi jonkinlaisen cap rangaistuksen, koska viime kaudella ylittivät palkkakaton bonusten vuoksi ja nämä bonukset myöhemmin saavutettiin.

1. Chicago Blackhawks, $4,157,753
2. Boston Bruins, $1,759,795
3. Toronto Maple Leafs, $1,400,000
4. Edmonton Oilers, $354,500
5. San Jose Sharks, $327,500
6. Vancouver Canucks, $90,000
7. Pittsburgh Penguins, $83,979
8. Montreal Canadiens, $68,751
9. Detroit Red Wings, $50,000

Täältä voi lukea asiasta enemmän.
 

Roimo

Jäsen
Huomasinpas juuri NHL:n All-star viisikoita tutkaillessani sellaisen seikan että Ovechkin on ollut jokaisena NHL-kautenaan all-star viisikossa, kun taas Crosby on valittu viisikkoon vain kerran, kautena 06-07. Molemmat kaverithan ovat pelanneet änärissä 5 kautta. Valintoihin vaikuttaa tietysti se että Crosby on sentteri ja Ovechkin laituri, ja varmasti myös Ovechkinin räiskyvämpi pelitapa.
En siis todellakaan halua availla mitään Crosby vs Ovechkin väittelyä, arvostan molempia pelaajia suuresti.

Suomalaisista all-stars viisikkoon ovat päässeet Miikka Kiprusoff (1 kerran), Teemu Selänne (2 kertaa) ja Jari Kurri (2 kertaa).

Täältä voi tutkailla viisikoita: http://eliteprospects.com/awards.php?award=NHL First All-Star Team
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Valintoihin vaikuttaa tietysti se että Crosby on sentteri ja Ovechkin laituri, ja varmasti myös Ovechkinin räiskyvämpi pelitapa.

Onhan tuolla sentterin paikalla tosiaan hieman kovempi taso. Tässä nämä All-Stars viisikon sentterit Crosbyn NHL-uran ajalta:

05-06 Thornton (pistepörssin voittaja)
06-07 Crosby (pistepörssin voittaja)
07-08 Malkin (pistepörssin kakkonen)
08-09 Malkin (pistepörssin voittaja)
09-10 Sedin (pistepörssin voittaja)
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Offer sheet

Kysymys näistä offer sheeteistä. Tuli mieleen tuosta San Josen kovasta tarjouksesta Hjalmarssonille. Onko Hjalmarssonin mahdollista kieltäytyä tuosta San Josen tarjouksesta ja pysyä Chicagossa, vaikka Chicago tarjoaisikin vaikka miljoonan vähemmän kaudesta? Ok, tyhmäähän se olisi miljoona vähemmän ottaa, mutta ajattelin lähinnä, että jos pelaaja ei olekaan niin rahan perään, vaan arvostaa paljon esim. sitä, että saa pysyä kaupungissa ja organisaatiossa viihtyy. Ei kai rahan perässä ole pakko juosta?

Kysymys siis koskien pelaajia yleensä, ei vain Hjalmarssonia, jonka otin esimerkiksi.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuli mieleen tuosta San Josen kovasta tarjouksesta Hjalmarssonille. Onko Hjalmarssonin mahdollista kieltäytyä tuosta San Josen tarjouksesta ja pysyä Chicagossa, vaikka Chicago tarjoaisikin vaikka miljoonan vähemmän kaudesta?
Kyllä oli, mutta Hjalmarsson tuon sopimuksen kirjoitti ja tienaa näin ollen seuraavasta neljästä kaudesta tuon 14M, pelasi sitten San Josessa tai Chicagossa, olettaen, että he matchaavat sheetin. Eli pelaajan on siis mahdollista kieltäytyä tarjouksesta ja kirjoittaa halvempi sopimus sen "oman" joukkueen kanssa mikäli näin haluaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Kyllä oli, mutta Hjalmarsson tuon sopimuksen kirjoitti ja tienaa näin ollen seuraavasta neljästä kaudesta tuon 14M, pelasi sitten San Josessa tai Chicagossa, olettaen, että he matchaavat sheetin. Eli pelaajan on siis mahdollista kieltäytyä tarjouksesta ja kirjoittaa halvempi sopimus sen "oman" joukkueen kanssa mikäli näin haluaa.

Selvä. Kiitoksia nopeasta vastauksesta! Kuinkas paljon näitä kieltäytymisiä ja pienemmällä palkalla vanhassa seurassa pysymisiä on tapahtunut, vai onko tapahtunut laisinkaan?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sitähän on ihan mahdotonta sanoa, kuinka usein RFA-statuksen pelaajat kieltäytyvät joukkueen B tarjouksesta pysyäkseen edellisessä joukkueessaan pienemmällä rahalla.

Mutta oletan huvikseni (jotta pääsen pätemään ja kirjoittamaan pitemmin), että Kelju ei ole aivan perillä siitä, mitä se tarkoittaa kun RFA-pelaaja allekirjoittaa sopimuksen joukkueen B kanssa. Ei sen väliä, vaikka tietäisitkin, mutta palstan ymmärrys näistä pykälistä on havaintojeni mukaan heikko, joten joku toinen tästä ainakin saa informaatiota.

Eli Sharks ei ole mitenkään väkisin tässä pakottamassa Hjalmarssonia pois Chicagosta vastoin pelaajan tahtoa, vaan RFA-pelaaja on vapaa tekemään haluamansa kaltaisen sopimuksen minkä tahansa joukkueen kanssa mikä sitä hänelle tarjoaa. Sharks tarjosi hänelle sellaista sopimusta mitä hän halusi. Se, miten tämä eroaa UFA-pelaajasta on, että RFA-pelaajan oikeudet omistava joukkue (vaikka edellinen sopimus on jo loppunut, joukkue pitää pelaajan oikeudet tarjoamalla niin kutsuttua Qualifying Offeria, jonka suuruus vaihtelee palkan suhteen, mutta on yleisesti ottaen joko 100-110% edellisestä palkasta) saa tarjota rahalliselta arvoltaan ja kestoltaan samanlaisen sopimuksen, jolloin pelaajan on jäätävä joukkueeseensa. Rajoittamattomien UFA-pelaajien kohdallahan näin ei ole. Lisäksi jos Chicago nyt päättää hyväksyä tuon sopimuksen, joukkue ei saa kaupata pelaajaa vuoteen. Jos Chicago puolestaan ei tarjoa vastaavaa sopimusta, katsotaan liigan ylläpitämästä taulukosta minkälaisen korvauksen Sharks antaa pelaajasta, se määräytyy sopimuksen vuotuisen keskipalkan mukaan. Tällöin kyseessä on ikäänkuin pelaajakauppa, jossa toiseen suuntaan siirtyy pelaaja ja toiseen suuntaan varausoikeus tai useampia.

Wikipediasta löytyy historiaa siitä, keille on tarjottu vastaavia sopimuksia ja miten niissä on käynyt: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_NHL_players_who_have_signed_offer_sheets

Noista tapauksista monet ovat todella herkullisia spekulaation kohteita ja jotkut ovat määritelleet organisaatioden tulevaisuutta hyvin pitkälle. Washington Capitals esimerkiksi tuskin on kovin murheellinen Scott Stevens-diilistä, viiden ykköskierroksen oikeuden vaikutukset tuntuvat joukkueessa vielä tänäkin päivänä hedelmällisen pelaajakauppa- ja kehitysketjun myötä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Lisäksi jos Chicago nyt päättää hyväksyä tuon sopimuksen, joukkue ei saa kaupata pelaajaa vuoteen. Jos Chicago puolestaan ei tarjoa vastaavaa sopimusta, katsotaan liigan ylläpitämästä taulukosta minkälaisen korvauksen Sharks antaa pelaajasta, se määräytyy sopimuksen vuotuisen keskipalkan mukaan. Tällöin kyseessä on ikäänkuin pelaajakauppa, jossa toiseen suuntaan siirtyy pelaaja ja toiseen suuntaan varausoikeus tai useampia.

Kiitos vilpertti lisävalaistuksesta. Tuon peruskuvion noista RFA- ja UFA-pelaajista tiesinkin, mutta tuo lainaamani pätkä oli uutta informaatiota. Mielenkiintoinen tosiaan myös tuo linkki noista menneistä RFA-pelaajista tehdyistä siirroista ja tekemättä jääneistä siirroista.

Kukas noista muuten on vastuussa, että julkaistaanko joku hylätty tarjous, kun Clowe29 tuossa sanoi, että harvemmin hylätyt tarjoukset tulevat julki? Onko se tarjonnut joukkue, tässä tapauksessa Sharks, joka ilmoittaa, että teimme Hjalmarssonille tällaisen tarjouksen, mutta ei ottanut? Vai tuleeko nämä tiedot jotain epävirallista reittiä (esim. vilpertin inside-lähteiden ;) ) kautta meidän tietoomme? Vai sekä että?

(Nyt menee jo ehkä "hieman" pilkunviilaamiseksi nämä minun tiedustelut)
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Lindros-kauppa on aika lähellä varmaankin kyseistä titteliä, kyseisessä kaupassahan liikkui kahdeksan pelaajaa, kaksi varausvuoroa ja tukku rahaa. Tosin toiseen suuntaan matkasi vain yksi pelaaja (Lindros).

Ja mainittakoon erikseen, että tämä kauppa on kyllä selkein yksittäinen syy sille, että Quebecistä Coloradoon muuttanut seura nousi Stanley Cup -voittajaksi. Ei voi silti väittää, etteikö se olisi myös varmistanut Philadelphiaa kiinnostavaksi joukkueeksi läpi 90-luvun, vaikkei mestaruutta tullutkaan.

*****

Mitä tulee San Josen offer sheetiin, niin voidaan sanoa että jonkinmoisella teuraalla siellä nyt vähän kukutaan, mutta mitäs ottivat liigaan palkkakaton.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kukas noista muuten on vastuussa, että julkaistaanko joku hylätty tarjous, kun Clowe29 tuossa sanoi, että harvemmin hylätyt tarjoukset tulevat julki?
Todella harvoin niistä puhutaan, joskus esimerkiksi pelaajan agentti vuotaa mediaan tietoja tarjotuista sopimuksista, tai sitten joukkueen puolelta, mutta nämä ovat aina luotettavuutensa puolesta sellaisia ja tällaisia ja tarkoitusperiltään yleensä jotain aivan muuta kuin "kiva palvelus faneille, että tietävät missä mennään".

Hjalmarssonin tapauksessa ilmeisesti tarjouksia oli tullut useita, mutta Sharks tarjosi parasta sopimuksen mitan, arvon ja joukkueen yhdistelmää. Chicagon puolelta on jotain sanaa liikkunut, että joukkue tarjosi kolmen miljoonan palkkaa kolmeksi ja viideksi vuodeksi. Sharksin 3,5M neljäksi vuodeksi on pelaajan kannalta sopivampi, sillä hän pääsee sen päätyttyä suoraan rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Näin Leafs-fanina mieltä lämmittää capin nousua vielä enemmän se, että nykyistä CBA:ta päätettiin jatkaa kaudelle 2011-12. Tämä tarkoittaa sitä, että Bozakin, Schennin, Kadrin ynnä muiden (mahdolliset) bonukset eivät rasita täysimääräisinä ensi kauden cappia, vaan toteutuneet bonukset tulevat sitten seuraavan kauden cappiin à la Toews & Kane. Niinpä Leafsille vapautui käyttöön tuon capin vajaan kolmen millin nousun lisäksi vielä lähes 5.5 milliä noista bonus-soppareista. Nythän tässä on varaa saalistaa isojakin kaloja UFA-markkinoilta (Kovy/Marleau), jos Burke vaan on valmis tarjoamaan rahakkaita sopimuksia.

Väärin, nuo bonukset lasketaan capiin kauden jälkeen/tai silloin kun ne maksetaan. Eiväthän ne tietenkään heti rasita mutta sitten sanktioina seuraavalle vuodelle. Tässä nyt sitten se syy miksi Chigaco on hiukan niin kuin pississä capin kanssa ja heidän pitäisi päästä Huetista ja Campbellista eroon.

Lueskelin tuossa listaa noista offer sheeteista ja sain pahat flashbackit kahdesta kappaleesta jotka olin jo ennättnyt unohtamaan. Eli Geoff Courtnall -> Greg Adams kompensaationa ja toinen Adam Graves -> Troy Mallette kompensaationa, hyvä etten itkua täräyttänyt.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Väärin, nuo bonukset lasketaan capiin kauden jälkeen/tai silloin kun ne maksetaan. Eiväthän ne tietenkään heti rasita mutta sitten sanktioina seuraavalle vuodelle. Tässä nyt sitten se syy miksi Chigaco on hiukan niin kuin pississä capin kanssa ja heidän pitäisi päästä Huetista ja Campbellista eroon.

Niin, noinhan niille tehdään CBA:n ollessa seuraavalle kaudelle voimassa. Pointtini oli siis siinä, että mikäli nykyistä CBA:ta ei olisi jatkettu kaudelle 2011-12, jokaisen bonuksiin ensi kaudella oikeutetun pelaajan bonukset olisivat rasittaneet täysimääräisenä joukkueen cappia riippumatta siitä, toteutuvatko ne vai eivät. Esimerkiksi Torontossa Luke Schennin caphit kaudelle 10/11 olisi ollut yllämainitussa tilanteessa joka tapauksessa 2.975M, vaikka mies ei todellakaan tule kaikkia bonuksiaan saavuttamaan. Nyt Schennin bonuksista toteutuneet tulevat rasittamaan Leafsin kauden 11/12 cappia samoin kuin Kanen ja Toewsin vastaavat tekevät Chicagon tulevan kauden capille.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Väärin, nuo bonukset lasketaan capiin kauden jälkeen/tai silloin kun ne maksetaan. Eiväthän ne tietenkään heti rasita mutta sitten sanktioina seuraavalle vuodelle.

Tuo ei tarkalleen ottaen pidä paikkaansa. Tulosperustaiset bonukset lasketaan jo nimenomaisen sopimusvuoden palkkakattoon, sikäli kun seuran rosterissa olevien pelaajien tulosperustaiset bonukset ylittävät 7,5 prosentin "bonus cushionin".
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuo ei tarkalleen ottaen pidä paikkaansa. Tulosperustaiset bonukset lasketaan jo nimenomaisen sopimusvuoden palkkakattoon, sikäli kun seuran rosterissa olevien pelaajien tulosperustaiset bonukset ylittävät 7,5 prosentin "bonus cushionin".

Niin ja luonnollisesti bonukset lasketaan jo nimenomaisen sopimusvuoden palkkakattoon, mikäli joukkue ei niiden vuoksi ylitä palkkakattoa. Eli esimerkiksi Islandersin tapauksessa Tavareksen bonukset eivät siirry seuraavan kauden (2011-2012) palkkakattoon rasitteeksi, kun joukkue ei noiden vuoksi tule ylittämään tulevan kauden palkkakattoa.
 

Ferris

Jäsen
Noista tapauksista monet ovat todella herkullisia spekulaation kohteita ja jotkut ovat määritelleet organisaatioden tulevaisuutta hyvin pitkälle. Washington Capitals esimerkiksi tuskin on kovin murheellinen Scott Stevens-diilistä, viiden ykköskierroksen oikeuden vaikutukset tuntuvat joukkueessa vielä tänäkin päivänä hedelmällisen pelaajakauppa- ja kehitysketjun myötä.

Vilpertistä kun ei aina ota selvää, niin en tiedä pistitkö tuon kieliposkessa vai ihan tosissasi? :D

Jos tuon päätöksen aikanaan tehnyt GM Poilekin on myöhemmin myöntänyt sen olleen uransa suurin virhe, niin en usko että kovin moni Caps-fanikaan on eri mieltä. Kuinka moni vaihtaisi Stevensin niinkin kovaan viisikkoon kuin Trevor Halverson, Sergei Gonchar, Brendan Witt, Nolan Baumgartner ja Miika Elomo? Gonchar ja Witt olivat hyviä pakkeja Capseille, mutta eivät lähellekään sitä tasoa mitä Stevens olisi ollut pakiston kulmakivenä. Siinä olet todella oikeassa että Stevens-tapaus määritti pitkälti Caps-organisaation tulevaisuutta. Kyseisestä päivästä lähtien joukkueesta on puuttunut juuri se Stevens-tyylinen puolustuksen kivijalka, jolla Cup voitetaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ehkä niin, että Stevens saattaa olla enemmän kuin Gontsar ja Witt, mutta jos seuraa sitä pelaajavirtaa mikä noista ensimmäisen kierroksen oikeuksista on tullut, pelaajakauppojen ja varausten myötä niin mm. Schultz, Varlamov ja Morrisonn olisivat todennäköisesti jossain toisessa organisaatiossa. Toki, osa pelaajista olisi voinut päätyä Capsiin muutenkin, mutta silloin joukkueesta puuttuisi taas jotain muuta jne =)
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuo ei tarkalleen ottaen pidä paikkaansa. Tulosperustaiset bonukset lasketaan jo nimenomaisen sopimusvuoden palkkakattoon, sikäli kun seuran rosterissa olevien pelaajien tulosperustaiset bonukset ylittävät 7,5 prosentin "bonus cushionin".

Joo, niinhän tuo oli. Sekotin tuon aivan johonkin muuhun, mutta minkä tekee kun aivot sulaneena näillä säillä ja heikoilla unilla (piti kyllä sivistää itseään ja tarkastaa tuo pykälä uudestaan).
 

will

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Ilves
Tuossa kun katselin listaa noista hyväksytyistä offer sheeteistä, niin siellähän oli Selännekin kesältä 1992 kun hyväksyi Calgaryn offer sheetin jonka Winnipeg sitten matchasi. Onko nykyisenkin työehtosopimuksen aikana mahdollista tehdä pelaajasta joka toisen varaus, mutta ei ole ikinä allekirjoittanut NHL-sopimusta, offer sheettiä?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tuossa kun katselin listaa noista hyväksytyistä offer sheeteistä, niin siellähän oli Selännekin kesältä 1992 kun hyväksyi Calgaryn offer sheetin jonka Winnipeg sitten matchasi. Onko nykyisenkin työehtosopimuksen aikana mahdollista tehdä pelaajasta joka toisen varaus, mutta ei ole ikinä allekirjoittanut NHL-sopimusta, offer sheettiä?

Enpä usko kun loukkaantuminenkin estää sen. Esim. Erik Johnsonia ei offersheetata poissaolon takia, vaikka miehellä oli NHL-sopimus.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Iltalehden sivuilta bongasin, että NHL on valinnut vuoden tappelun. Liigan mielestä parhaan tappelun järjestivät Cam Janssen ja Pierre-Luc Letourneau-Leblond. Hieno myllyhän se oli, ei voi muuta sanoa. Omasta mielestäni ansaittuun osoitteesen meni tuo kunnia.

Tappelun löytää täältä.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Ihan mielenkiinnosta olisin kysynyt: Onko välimieskäsittely koskaan päättänyt ns. seuran eduksi? Siis joskushan seurat saavat edukkaita soppareita tyyliin Canucksin Hansen (mielestäni aika ryöstö saada mies alta miltsin, tuon tyyppiselle kaverille helposti soppareihin saapuu jostain suunnalta pientä duunarilisää), mutta aina se hinta nousee noissa arbitration hearingeissa ylöspäin. Ei ole ainakaan omaan muistiin jäänyt että tuomari päättäisi jonkun saaneen aiemmin aivan liikaa. Mutta onko näin käynyt. Edes kerran? Vai onko välimieskäsittely aina automaattisesti liksankorotus?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Vai onko välimieskäsittely aina automaattisesti liksankorotus?

Kyllähän se taitaa olla, siis nämä pelaajathan ovat rajoitettuja vapaita agentteja ja jossa seura ylipäätään voi tuollaisen pelaajan oikeudet pitää niin pitää tarjota qualifyin offer joka pitää olla jotain %10 korotus edelliseen. Pelaaja taitaa vähintään tuon qualifyin offerin saada joten kyllä siitä palkankorotus tulee.
 

pernavoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Sympatiat: ANA, CAR, FLA
Kyllä tuo typerältä kuulostaa, että Pens on taas mukana. Ilmeisesti Ovechkin vs. Crosby -hypen arvioidaan voittavan "taas Pens" -kitinän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös