Yleisesti NHL:stä

  • 3 968 438
  • 14 131

TKH

Jäsen
Juuri sanot tuossa ensimmäisessä lausessa, että "kunnon maalintekijä" on sellainen joka tekee yli 40 maalia hyvällä kaudella.

Sitten sanot, että jos D. Sedin tekee 40 maalia ensi kaudella, niin ei hän mikään "kunnon maalintekijä" ole.

Ymmärrän kyllä, että tuo ihan terävin huippu Ruotsilta puuttuu. Mutta niin taitaa puuttua kaikilta muiltakin paitsi juuri Venäjältä ja Kanadalta, joilla on muutama ihan huippupyssy.

D Sedin saattaa hyvinkin tehdä 40 maalia ensi kaudella, mutta toistaiseksi en sitäkään laske kunnon maalintekijäksi.

Aivan selvästihän tuossa lukee että toistaiseksi. Ei sitä voi toistaiseksi laskea kunnon maalintekijäksi kun ei se ole vielä kertaakaan tehnyt 40 maalia kaudessa. Se, että sillä on selvästi potentiaalia 40 maaliin ei tee siitä vielä 40 maalin miestä. Ei tuossa nyt mitään ihmeellistä ole.

Minusta Ruotsia ei pitäisi niinkään verrata "alaspäin" Suomeen tai Slovakiaan vaan enemmänkin "ylöspäin" juuri Venäjään tai Kanadaan. Yksi tapa vertailla maalintekijöiden puutetta suhteessa pelintekijöihin on verrata ko. maan 100 pisteen miesten lukumäärää 50 maalin miehiin ja sitten verrata saatua "suhdelukua" eri maiden kesken. Ruotsilla on esim. enemmän sadan pinnan miehiä kuin Venäjällä, mutta huomattavasti vähemmän 50 maalin miehiä. Asia käy hyvin esille jos vertaa asiaa vaikkapa viimeiseltä vuosikymmeneltä. Kanadalla on 6 sadan pinnan miestä, Ruotsilla 5 ja Venäjällä 2. Kanadalla on puolestaan kuusi 50 maalin miestä, Venäjällä 3 ja Ruotsilla ei yhtään.
 

TKH

Jäsen
Ovechkinin heikko loppukausi esti miestä paitsi voittamasta maali- ja pistepörssiä, niin myös +/- tilastoa. +/- tilaston voitto meni Jeff Schultzille, josta tuli vasta neljäs puolustaja ja seitsemäs pelaaja viimeiseen 20 vuoteen, joka on päässyt vähintään +50 lukemaan.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Mikä helkatti se viime vuonna olleen play-off veikkaus ketjun nimi oli? Nimittäin joku voisi perustaa taas semmosen, olisi rivit kohta valmiina.

nim. viime vuoden kakkonen.
 

Roimo

Jäsen
Michel Ouellet

Kysymys ei ole kovinkaan ajankohtainen tai muutenkaan tärkeä yleisesti, mutta olen ihmetellyt miksei hyökkääjä nimeltä Michel Ouellet ole koskaan pystynyt vakinaistamaan pelipaikkaanssa NHL:ssä? Kausia on kuitenkin takana tällä -82 syntyneellä laiturilla jo jonkun verran ja kaverin pistekeskiarvo NHL:ssä on kuitenkin n. 0,6 eli samaa luokkaa kuin esim. Jussi Jokisella ja Martin Eratilla. Tulevalla kaudella mies viilettää Saksan pääsarjassa, vaikka luulisi että tuollainen 50-pisteen mies kelpaisi änäriinkin.

En ole nähnyt koskaan miehen pelaavan ja tulin tätäkin tekstiä tänne kirjoittamaan hetken mielijohteesta, eli en tiedä onko kaverilla joku paskan jätkän maine tai on puolustussuuntaan täysi sukka tms. Kuitenkin kaveri vaikuttaa todella kovalta pelimieheltä jonnekin Saksan kentille. Ainakin Penguins ja Lightning -miesten pitäisi kaveri tuntea ja kertoa jotain kaverista.

Tässä vielä miehen tilastot: http://eliteprospects.com/player.php?player=8946
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kysymys ei ole kovinkaan ajankohtainen tai muutenkaan tärkeä yleisesti, mutta olen ihmetellyt miksei hyökkääjä nimeltä Michel Ouellet ole koskaan pystynyt vakinaistamaan pelipaikkaanssa NHL:ssä?

Ihan liian hidas ja pehmeä pärjätäkseen NHL:ssä. Vauhti ei riittänyt pysymään mukana enää NHL-tasolla. Ihan hyvä maalintekijä kuitenkin, siinäpä ne avut joilla ylipäätään NHL:n pääsikin, mutta kun siinäkään ei NHL-tasolla ole mikään loistava niin lyhyeksi jäi NHL-ura. Pistekeskiarvoa auttoi myös pelaaminen "ihan hyvien" sentteiden kanssa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Katos pertana. Kaikki Playoffien 7. ensimmäistä peliä oli one-goal-game. Vielä jos Chi-Nsh vääntää yhden maalin erolla ensimmäisen ottelun niin kaikki sarjat aloittaneet noin. Lienee historiaa tuokin.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Nikita Filatov ilmoitti venäläisessä mediassa halustaan palata vielä kerran NHL:ään.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Kyllä harmittaa Tuukka Raskin seura tällä hetkellä. Tai oikeastaan Bostonin fanit. Nimenomaan suomalaiset fanit. Ei yhtään arvostusta tälle runkosarjan parhaalle maalivahdille joka nyt playoffeissakin vie Milleriä vaikka Boston on muuten lähes umpisurkea.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Kyllä harmittaa Tuukka Raskin seura tällä hetkellä. Tai oikeastaan Bostonin fanit. Nimenomaan suomalaiset fanit. Ei yhtään arvostusta tälle runkosarjan parhaalle maalivahdille joka nyt playoffeissakin vie Milleriä vaikka Boston on muuten lähes umpisurkea.

Kyllä se Miller oli runkosarjan paras maalivahti. 40+-pelillä ei vielä aleta jakelemaan mitään Vezina-ehdokkuuksia, palkinnosta puhumuttakaan. Ensi kaudella sitten kenties on Raskin vuoro.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kyllä harmittaa Tuukka Raskin seura tällä hetkellä. Tai oikeastaan Bostonin fanit. Nimenomaan suomalaiset fanit. Ei yhtään arvostusta tälle runkosarjan parhaalle maalivahdille joka nyt playoffeissakin vie Milleriä vaikka Boston on muuten lähes umpisurkea.

Nyt en kyllä ymmärrä mitä tarkoitat Kaukosäädin?
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ei yhtään arvostusta tälle runkosarjan parhaalle maalivahdille joka nyt playoffeissakin vie Milleriä vaikka Boston on muuten lähes umpisurkea.

Kannattaa katsella niitä pelejä. Bruins on ansainnut tämänhetkisen johtonsa ottelusarjassa, eikä Raskilla toistaiseksi ole ollut käänteentekevää roolia Bruinsin maalinsuulla. On pelannut, kuten hyvän maalivahdin kuuluukin. Keskimäärin hyvin ja helpohkojen päästettyjen vastapainoksi on löytynyt pelastuksia.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tuo kapteenin rooli Pohjois-Amerikassa verrattuna esimerkiksi Suomeen, on kyllä aina jotain eriskummallista. Täällä kapteenin rooli nähdään melko laajasti ja ns. tehoiltaan näkymättömämpi pelaaja voi olla ihan hyvä johtaja, sillä kapteenin katsotaan tekevän paljon arvokasta työtä kulisseissa mm. pelaajien sekä johdon välisessä kommunikoinnissa.

Tietenkin erot jo yhteiskuntarakenteessa ovat selvät rapakon eri puolilla, ja varsinkin USAssa johtajan odotetaan olevan etulinjassa näkyvässä roolissa uhraamassa itsensä, kun täällä tässäkin painotetaan enemmän ns. "yhteiseen hiileen puhaltamista", missä kapteeni lähinnä paimentaa etteivät sisäiset ongelmat paisu liian suuriksi taustalla.

Aiemmin nyt ainakin San Josen Marleau on ollut tarkassa syynissä ollessaan kapu ja tällä kaudella ainakin Toews, Luongo ja Richards ovat saaneet kritiikkiä otteistaan ja usein epäonnistuminen kentällä kulminoituu tuohon C-kirjaimeen rinnassa (Luongolla kypärässä).

Ovathan kaikki mahtavia pelaajia, joilta pitää kentällä odottaakin tehoja, mutta ovatko heikommat esitykset siltikään osoitus johtajuuden puutteesta ja eivätkö he silti pystyisi tekemään arvokasta työtä joukkueen eteen taustalla kuten kapteenin kuuluukin?

Myös se, että katkeaako aikuisilta ammattipelaajilta todella selkäranka, mikäli heidän kapteeninsa ei olekaan paras pelaaja illasta toiseen?

Tuntuu, että kapteeni on tasan yhtä hyvä johtaja kuin hänen tehonsa. Aiheesta on puck daddyssa juttu esim. Blackhawksien Toewsia koskien sekä Cherryn mielipide Luongosta.

Omaan makuuni hieman liikaa korostetaan yhtä roolia ja unohdetaan muut joukkueessa, ja samoin menestyksen kohdalla kapteeneja ylistetään vähän liikaakin NHL:ssä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Hyvää pohdintaa Finnish Islesiltä edellä kapteeniudesta NHL:ssä. Kyllähän tuo kapteeniuden korostaminen johtuu varmaan suurilta osin kulttuurillisista ja yhteiskunnallisista eroista. Ei liene sattuma että Suomessa valtion johtohenkilö on lähinnä kulissi ja Yhdysvalloissa hän on johtaja sekä esimerkillään että määräysvallalla.

Totta on myös että kapteenilta odotetaan tehoja ja hänen odotetaan olevan kiekollisesti joukkueen paras - tai vähintään parhaimmistoa. Esimerkkinä vaikka Kovalchuk, jota en ole ikinä pitänyt henkisiltä ominaisuuksiltaan kovinkaan johtajamaisena, vastuuntuntoisena, tai hard-working tyyppinä. Mutta 40 maalia kompensoi! Tokikaan Kovalchuk ei enää ole joukkueensa kapteeni, mutta Atlantassa näin oli.

Toki se, että pelaajalla on tähti-status, tuo hänelle tiettyä arvovaltaa sekä median, joukkueenjohdon että kanssapelaajien silmissä. Siltikään, se ei mielestäni pidä olla edellytys. Hyvä johtaja ei mielestäni tarvitse niin suuria pelillisiä meriittejä saadakseen arvostusta. Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös karisma, peräänantamattomuus, eli "sisu", kommunikointitaidot, "psykologinen silmä", kyky käsitellä ihmisiä ja saada joukkue taistelemaan. Jäällä on tärkeintä se, että kapteeni antaa kaikkensa joukkueen eteen.

Toki nämä pointit ovat tämmöisiä suomalaismenttaliteetti-ajatuksia. Tämän tyyppisiä kapteeneja taitaa varsin vähän NHL:ssä olla, ensimmäisenä tulee mieleen Buffalon Craig Rivet,
 

Sambody

Jäsen
Omiin kokemuksiin(jotka eivät ihan nahilaan yllä valitettavasti) pohjaten mielestäni parhaat kapteenit ovat juuri näitä liidereitä kentällä ja hyvän pelisilmän omaavia kopissa. Tällä tarkoitan sitä, että kapteeni on parhaimmillaan joukkueen paras pelaaja ja huonona päivänäkin parhaimmistoa. Tämä siksi, että tällöin muu joukkue saa tavallaan sellaisen turvan paineilta, kun on tunne että kapteeni kantaa joukkuetta tarvittaessa vaikka yksin. Tuo pelisilmä kopissa on sitä, että osaa katsoa oikean tilanteen ruoskia joukkuettaan parempaan ja toisaalta tietää koska on parempi olla itsekkin hiljaa. Tämän lisäksi mielestäni joukkueen kapteenilla olisi suotavaa olla ehkä joukkueen paras työmoraali päivästä toiseen. Kapteeni joka raataa ja paiskii hommia niskakyyryssä talven pimeinä päivinä antaa myös itse kullekkin sen tarvittavan potkun perseelle.

Toki on varmasti monenlaisia hyviä kapteeneja, mutta itse olen huomannut omalla harrasteuralla, että juurikin nuo kovaa työtä tekevät joukkueen liiderit ovat niitä parhaiten eteenpäin potkivia. En itse perusta jostain Ovechkinin tyylisestä pistenikkarista C rinnassa. Enemmänkin nimet Iginla, Nash, M.Koivu, Doan, Toews tai ehkä jopa Crosby nyky nhl kapteeneista kuuluvat siihen kerhoon joita itse arvostan parhaina.

Loppujen lopuksi kapteenin merkitys on hyvin yksilöllistä jopa joukkueen sisällä. Toinen pelaaja tarvitsee itselleen kirittäjän, jonka työmoraalista ottaa mallia. Toinen taas tekee sen saman duunin illasta toiseen, tekee muut sitten mitä tahansa. Kapteenin roolia voidaan ehkä joissain tilanteissa ylikorostaa, mutta silti monen katse hädän hetkellä suuntaa joukkueensa kapteeniin päin. Silloin punnitaan jokainen kapteeni erikseen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämän lisäksi mielestäni joukkueen kapteenilla olisi suotavaa olla ehkä joukkueen paras työmoraali päivästä toiseen. Kapteeni joka raataa ja paiskii hommia niskakyyryssä talven pimeinä päivinä antaa myös itse kullekkin sen tarvittavan potkun perseelle.

En itse perusta jostain Ovechkinin tyylisestä pistenikkarista C rinnassa.
Kun näitä noita kriteerejä vertaa tuohon toiseen lainaamaani kohtaan, niin ei voi kuin ihmetellä, että oletko koskaan nähnyt Ovechkinin pelaavan? Joku Nash on vielä laiska surffailija Ovehckiniin verrattuna.
 

Sambody

Jäsen
Kun näitä noita kriteerejä vertaa tuohon toiseen lainaamaani kohtaan, niin ei voi kuin ihmetellä, että oletko koskaan nähnyt Ovechkinin pelaavan? Joku Nash on vielä laiska surffailija Ovehckiniin verrattuna.

Voin kertoa, että olen muutaman kerran. Viimeksi viime yönä.

Ovechkin kyllä kuuluu omalta osaltaan tuohon minun mainitsemaan kapteeni tyyppiin. Takaa-ajo asemassa kolmannessa erässä Ovechkin on usein se pelaaja, joka ottaa kohtalon omiin käsiinsä ja tekee ne tarvittavat maalit tai taklaa niin kauan kaikkea mikä liikkuu, että joukkue ymmärtää ettei luovuteta.

Ovechkinin työmäärää puolustussuuntaan on joidenkin tahojen toimesta kritisoitu. Ovie on kyllä mainio pelaamaan puolustussuuntaan niin halutessaan, mutta näin ei aina ole. Hän on mielestäni hieman liikaa hyökkäysorientoitunut pelaaja olemaan minun arvostamaani kapteenieliittiä, mutta toki loistava kapteeni ei siinä mitään. Paremmin tuohon paikkaan olisi käynyt vaikka se Kovalchuk mutta kun ei Ilya ole enään kapu. Tai vaikka Nieds, jonka peli on parhaimmillaan todella hienoa eikä käsi tutise kovassakaan paikassa, mutta minusta alkukauden surffaileva Niedermayer oli lähinnä vitsi kapteenina.

Nash on mielestäni kaukana siitä surffailevasta itsestään mitä nähtiin hänen NHL-uransa alkupuolella.

Eli siis kaikki tuo oli yhtä kuin: Ehkä otin väärän nimen tuohon vertaukseen pistenikkarista eikä tarkoitus ollut aliarvioida Ovechkinia ollenkaan. Silti en näe Ovien kuuluvan NHL:n parhaimpiin kapteeneihin.

Seuraavaksi varmaan joku tulee huutelemaan miten Scott "neljä cupia hei" Niedermayer on NHL:n paras kapteeni. Vastaan jo valmiiksi. Niedermayer oli yksi alkukauden pahimpia pettymyksiä minulle. Ei tuollaista peliä kapteeni vaan voi pelata. Eri ääni oli kellossa esimerkiksi Kanadan paidassa, mutta jos ei vanha enää jaksa syttyä NHL:n runkosarja peleihin niin miksi edes suostuu kantamaan C:tä rinnassaan?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
On muuten tällä hetkellä kaikki Idän sarjat tilanteessa 3-1. Lännessä, mikäli Chicago voittaa neljännen pelin, kaikissa tilanne on 2-2. Idässä lievät yllätykset Phillyn ja Bostonin toimesta näyttävät estävän Washington - Pittsburgh kohtaamisen konferenssin välierissä. Lännessä sitten kaikki on vielä auki.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
On muuten tällä hetkellä kaikki Idän sarjat tilanteessa 3-1. Lännessä, mikäli Chicago voittaa neljännen pelin, kaikissa tilanne on 2-2. Idässä lievät yllätykset Phillyn ja Bostonin toimesta näyttävät estävän Washington - Pittsburgh kohtaamisen konferenssin välierissä. Lännessä sitten kaikki on vielä auki.

Philadelphia saattaa tuon sarjan vielä hävitä, jos tänään tulee nuottaan. Gagne ja Carter ovat kuitenkin viikkotolkulla lasareetin puolella ja oma perstuntumani sanoo, että vaikka materiaali tasaisen kova onkin, se ei silti kestä kahden noin tärkeän äijän pidempää poissaoloa. Tosin silloinkin nykyisillä tilanteilla itäisissä välierissä tahkoaisivat WSH-BOS ja NJD-PIT.

Kysymys: jos kaikki neljä ennakkosuosikkia menisivät jatkoon, sijoitetaanko konferenssivälieräpareja määritettäessä joukkueet oikean NHL-sarjataulukon vai pistesarakkeen mukaisesti? Aina välillä konferenssin nelosella on enemmän pisteitä kuin huonoimmalla divisioonavoittajilla.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kysymys: jos kaikki neljä ennakkosuosikkia menisivät jatkoon, sijoitetaanko konferenssivälieräpareja määritettäessä joukkueet oikean NHL-sarjataulukon vai pistesarakkeen mukaisesti?
Sarjataulukon mukaan sijoitetaan. Eli pisteillä ei käytännössä ole enää mitään merkitystä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eli siis kaikki tuo oli yhtä kuin: Ehkä otin väärän nimen tuohon vertaukseen pistenikkarista eikä tarkoitus ollut aliarvioida Ovechkinia ollenkaan. Silti en näe Ovien kuuluvan NHL:n parhaimpiin kapteeneihin.
En minä Ovechkinia NHL:n parhaiden kapteenien joukkoon myöskään laske, eihän hän osaa edes puhua englantia ja muutenkin on luonteelta ehkä hieman turhan boheemi tuohon rooliin minun makuuni. Työmoraaliltaan hän on silti ihan NHL:n kärkipäätä.

Ovie pelaa NHL:n hyökkäjistä about eniten ja sinä aikana hän taklaa, taistelee ja luistelee täydellä vauhdilla ihan hemmetisti. Puolustuspelissä hän ei välttämättä maaginen ole, mutta hän on niitä harvinaisia tapauksia, joiden kohdalla se on mielestäni hyvää joukkuepelaamista. Kun hän on hyökkäyspäässä niin hyvä, niin hän auttaa mielestäni joukkuettaan enemmän tekemällä maaleja kuin puolustamalla. Eikö hyvä hyökkäyspelaaminen olekin pelaamista jolla pelaaja auttaa eniten joukkueettaan, eikä jolla hän näyttäisi itse paremmalta? Ovie varmaan näyttäisi täydellisemmältä ja paremmalta pelaajana mikä hän puolustaisi siellä samalla tavalla kuin kaikki muutkin, mutta voittaisiko Caps sillä enemmän pelejä? Minä en usko.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
En minä Ovechkinia NHL:n parhaiden kapteenien joukkoon myöskään laske, eihän hän osaa edes puhua englantia ja muutenkin on luonteelta ehkä hieman turhan boheemi tuohon rooliin minun makuuni.
Kapteenina ei varmastikkaan NHL:än parhaimmistoa ole, onhan maalimäärätkin laskeneet rajusti sen jälkeen kun rintaan C:n sai. Mutta tuo englannin kielen puhuminen, oletko nähnyt Ovien haastatteluja milloin viimeksi? Hyvin minusta hän englantia puhuu ottaen huomioon, että parivuotta sitten ei puhunut kovinkaan hyvin. Äidinkieli on kuitenkin venäjä, ja venäläiseksi puhuu todella hyvää englantia, kyllä siitä selvää saa.

Tämähän on vain minun mielipiteeni, toki muutkin voisivat kertoa, mitä mieltä ovat miehen kielitaidosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös