Bosco kirjoitti:Ihan hyvä listaus mielestäni, ainoastaan tuo Dallasin GM-kaksikon oleminen top-10:ssä ihmetyttää. Ei heidän näytöt kyllä vielä noin korkeaan sijoitukseen oikeuta, vaikka tässä artikkelissa pääpaino onkin viimeisen vuoden otteissa ja he hyvää työtä ovatkin Dallasissa tehneet. Ei se Richards-diili nyt kuitenkaan niin loistava ollut Dallasin kannalta että sillä pitäisi top-10 paikka saada vaan hyvä treidi molempien osapuolien kannalta, vaikka Dallas kaupassa saikin parhaan pelaajan.
Olisi mielenkiintoista tietää kuinka pitkältä aikaväliltä GM:ien toimintaa tuossa on katseltu? Siitä ei tainnut olla mainintaa missään?
Jos kyse on pelkästään tästä kaudesta, niin mielestäni McPhee pitäisi olla huomattavasti korkeammalla. Kesän vapaat agentit olivat kaikki enemmän kuin hyviä hankintoja (Nylle, Poti, Kozlov), samoin pidän kauppatakarajahankintoja myöskin kovin onnistuneina (Fedorov, Huet, Cooke). Tuohon päälle Ovetshkinin ja Seminin jatkot. Ainut tämän kauden heikko veto oli tuo Hanlonin potkujen kestäminen ja se voi kyllä maksaa sitten pudotuspelipaikan. Toisaalta jos rankkauksessa katsotaan GM:n koko pätkää nykyseurassaan, niin McPheen paikka on varmastikin aika lähellä totuutta. Väliin mahtui kuitenkin aika monta vuotta hölmöilyä etenkin pakkihankintojen suhteen.
Ehkä se Ribeiro-Niinimaa deal nosti sitten osakkeika paljonkin. Näin ainakin uskon, sillä nythän jokainen voi miettiä uudelleen diilin arvoa. Varsinkin ne Habs-fanit, jotka kaupan tullessa julki väittivät kummankin joukkueen voittaneen..
Varsinkin ne Habs-fanit, jotka kaupan tullessa julki väittivät kummankin joukkueen voittaneen..
Chip Whitley kirjoitti:Dallasin kaksikkohan on tehnyt sen yhden liikkeen, jonka seurauksena pakka sekosi ja otettiin seuraava kuukausi urakalla nekkuun. Kymmenen parhaan joukkoon siis?
Näitähän on aika vaikea vertailla, ja itse lähtisinkin lähinnä voitetut ottelut -periaatteella omaa listaani rakentamaan. Tästä syystä katson vähän kieroon kun Ottawan GM on noinkin alhaalla, ja vastaavasti Leafsin, Islandersin ja Coyotesin GM't ylempänä.
Regier noin ylhäällä on minulle myös yllätys. Pääsyy jonka takia Sabres tippui NHL'n piikkipaikalta pois playoffeista, ja tästä palkintona viidentoista parhaimman joukossa?
Enkä sano sitä sillä, että väittäisin kaksipäisen GM:n kuuluvan tuonne top kymppiin, vaan sillä, että tuon kaupan onnistumista ei todellakaan voi mitata yhden kuukauden perusteella.
Bosco kirjoitti:Eipä tuo Bryan Murray kovinkaan hyvin ole vielä onnistunut Ottawan GM:na, tosin ei tuolla paikalla olekaan ollut kuin vajaan vuoden. Aiemmalta uralta näytöt ovatkin hieman kovemmat, mutta kun kerran pääpaino on viimeisen vuoden esityksillä on hän mielestäni oikealla paikalla. Mikäli taas asiaa tarkkailtaisiin tuolla voitetut ottelut-periaatteilla niin se suosisi mielestäni liikaa managereita, jotka saavat valmiiksi kovan materiaalin käyttöönsä verrattuna taas managereihin joiden täytyy rakentaa joukkue uudelleen edellisen managerin töppäysten takia (Toronto) tai muusta syystä.
Bosco kirjoitti:Eiköhän suurin syy Regierin tekemisille tai tekemättä jättämisille ole ollut Buffalon omistajassa, eikä suinkaan Regierin kyvykkyydessä managerina?
Viime kaudella Nonis rankattiin saman lehden toimesta NHL:n suurimmaksi kiekkovaikuttajaksi, nyt hän on pudonnut managereiden listalla puolen välin alle (16.). Mielenkiintoinen sukellus kyseessä managerille, joka ei ole kuitenkaan tehnyt yhtään huonoa kauppaa vuoden aikana. Tosin tuolla tietyllä passiivisuudella on ollut varmasti osasyy tämän kauden rankkaukseen. Tai ehkä Keslerin, Bieksan ja Salon pitkät jatkosopimukset pudottivat arvostusta. Tai sitten se, että tällä kaudella hän ei pystynyt hankkimaan kuivilta markkinoilta toista Luongon tasoista pelaajaa vaihdossa kynään ja teroittimeen (anteeksi Allen!), kun palkat olivat jo niin katossa.Canucksin Nonisilla on ollut vähän pelivaraa koko johtokautensa ajan (palkat lähes katossa jo valmiiksi), joten Luongon hankintaa lukuun ottamatta on hiljaista ollut. Tästä huolimatta se tietty passiivisuus siirtomarkkinoilla varmasti tiputti Nonisin sijoitusta, tosin ihmettelen edelleen miten esim. Bostonin Chiarelli on Nonisia ylempänä.
No, onneksi nämä ovat näitä listauksia, joita ei kovin syvään kannata tuijottaa. Ei etenkään, kun kyseessä on tosiaankin vain yhden kauden mittainen katsaus managerin toimiin.
...tosin ihmettelen edelleen miten esim. Bostonin Chiarelli on Nonisia ylempänä.
Edmonton fani hakattu Calgary-fanien toimesta.
http://cnews.canoe.ca/CNEWS/Canada/2008/04/01/5160046-sun.html
Tuosta jengi Wildin boardeilla jo keskustelikin, ja yleinen mielipide on vahvasti ollut se, että äijä on aukonut naamaansa kännissä ja pataan on tullut. Kuulemma mitä Calgarylaisten fanien kanssa ovat jotkut olleet tekemisissä, niin erittäin ystävällisiä jne. olleet. Mutta mistä näitä tietää.
Pidän myös Lamorielloa hieman yliarvostettuna, sillä viime kesien UFA-sainaukset tai muutenkin vain sopimukset ovat Brodeuria lukuun ottamatta olleet aika huonoja; työsulun jälkeen heitti 7 miljoonaa menemään Mogilnyyn ja Malakhoviin (muistaakseni jollekin AHL-pakillekin kaksi miljoonaa kaudesta?), Eliakselle järkyttävän pitkä ja rahakas soppari, Zubrusille samanmoinen, ja Vishnevskin sopimus on myös todellinen aivopieru.
Mukaan mahtuu pari hyvääkin, Brodeur ja Parise lähinnä, mutta kokonaisuutta katsoen mollivoittoista touhua. Tietty Sutterin palkkaus oli ehkä kesän paras liike koko NHL'ssa, mutta ei sovi unohtaa Gomezin, Rafalskin ja muiden avainpelaajien menetyksiä, vaikka kaikki vapaita agentteja olivatkin.
Joku Bob Gainey puolestaan saa kiittää korkeasta sijoituksestaan erinomaista scouttausta, ilman tuota tuskin top10 materiaalia olisi. Vaikeita nämä tällaiset listaukset.
Osa hyvää johtamista ja GM:n työtä on valita oikeat miehet oikeisiin tehtäviin ja antaa heidän tehdä työtään. Tästä esimerkkinä on Trevor Timmins Montrealissa, joka tosin taisi tulla jo Savardin aikana seuraan. Nyt kannattaa muistaa että Gainey on rakentanut maltilla joukkuetta ja antanut Timminsin tehdä työnsä. Varatuista pelaajista on kasvanut joukkueeseen NHL-pelaajia. Missä muussa joukkueessa on tällä hetkellä yhtä paljon omia varauksia kuin Montrealissa? Runkomiehistä Kovalev, Smolinski, Begin, Kostopoulos, Dandenault, Hamrlik ja Gorges eivät ole omia varauksia. Tämä tekee hurjat seitsemän pelaajaa! Monella joukkueella ei ole seitsemää omaa varausta joukkueessa!
On kyllä mahtavaa katsoa nyt tuota elämän ja kuoleman taistelua pudotuspelipaikoista. Viime viikot ei ole oikeen liiga jaksanut muiden joukkueiden osalta kiinnostaa, mutta nyt "veitsi kurkulla" -pelien aikaan alkaa taas sytyttää.
Nashville nousi 4-3 voittoon haudan reunalta oltuaan tappiolla 0-3. Calgarykin meinasi joutua oilersin kanssa tiukkaan tilanteeseen, mutta joukkue käänsi pelin väkisin voitoksi ja samalla lopetti Oilersin pyristelyt playoff-paikan suhteen. Capitals veti todella vakuuttavan esityksen, kun oli pakko. Samoin Buffalo nousi myös haudan reunalta voittoon, oltuaan ensin Torontoa vastaan tappiolla. Vain yhden pisteen saaminen olisi merkinnyt kauden loppua. Vancouver taitaa olla ainoa joukkue, joka ei pakkovoittoansa pysty tänään ottamaan. Colorado varmisti voitollaan pudotuspelipaikkansa.
Ja ylivoimainen SC-suosikki Ottawa voi vielä pudota pois pleijareista. Kiäh, kiäh...
Jos tuossa on painotettu edellisen vuoden tekosia, Lowe on juuri siellä missä pitääkin. Sourayn ja Pennerin sopimuksista ei paljon kehuja heru.Ottaisin Kevin Lowen ennen aika montaa listalla ylempänä olevaa herraa. Ehkä sijat 20-23 voisivat olla hänen heiniään.
Ylivoimainen SC-suosikki Senators ei ole kyllä missään vaiheessa ollut, kun tolppien välissä on liian epävarmat ukot.
Yksi tulee mieleen. Osgood. Enkä kyllä pidä Vernoniakaan ihan eliittiveskana, kyseinen Conn Smythe oli kuulunut ihan toiselle miehelle.Tämä on tosiaan unohtunut aika monelta, kuinka moni jengi on voittanut mestaruuden yhtä paskoilla veskoilla kuin Emery ja Gerber?
Yksi tulee mieleen. Osgood. Enkä kyllä pidä Vernoniakaan ihan eliittiveskana, kyseinen Conn Smythe oli kuulunut ihan toiselle miehelle.
Miten ihmeessä NHL:ssä kauden jälkeen jaetaan palkinto parhaalle puolustavalle hyökkääjälle, mutta ei parhaalle puolustavalle puolustajalle...
Eikös tuo James Norris ikäänkuin kata ne puolustavat puolustajatkin.. vai pitäiskö vielä jakaa hyökkäävälle puolustajalle ja hyökkäävälle hyökkääjälleki omansa?