Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 142 205
  • 14 651

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis miten siin vääristää tilastoja, samalla kaavalla ne kaikille maalivahdeille tilastoidaan.

Minultahan ei kysytty, mutta vastataan silti. Veskari saa NHL:ssä tililleen voiton tulipa se varsinaisella peliajalla taikka jatkoajalla/rankkareilla. Vastaavasti jatkoaika/rankkari tappiosta on oma sarakkeensa. Periaatteessahan tuo menee ihan samalla tavalla kuin pisteitäkin jaetaan, mutta se kuitenkin vääristää tilastoja. Eihän rankkarivoitto ole samanarvoinen kuin varsinaisella peliajalla saavutettu voitto?

Esimerkiksi Brodeur saavutti viime kaudella yhden kauden voittoennätyksen, joka on kuitenkin hieman vääristynyt, sillä näiden 48 voiton seassa oli kuitenkin useampia rankkarivoittoja, joita ei ennen ole tilastoitu.

Mielestäni veskareille pitäisi merkitä tilastoihin tasapeli, jos ottelu menee rankkareille. Käsittääkseni SM-liigassa veskarille merkitään tasapeli, pelin mennessä jo jatkoajalle. Pelaajatkaan eivät saa rankkareista tehtyjä maaleja pistepörssiinsä vaan ne kirjataan omaksi tilastokseen. Joten myös veskareiden rankkaritilastojen kohdalla voitaisiin tehdä oma tilastonsa, joka ei vaikuttaisi varsinaiseen voittotilastoon.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Eihän rankkarivoitto ole samanarvoinen kuin varsinaisella peliajalla saavutettu voitto?

Ei ole, mutta merkitäänhän se joukkueellekin voittona joten miksei maalivahdeillekin ja kyllä se kuitenkin kaksi pistettä omalle joukkueelle tuottaa. Toki voisi ruveta pitämään tilastoa vastutajille annetuista pisteistä, mutta ei tätä tilastoa pidetä joukkuekohtaisestikaan.

Esimerkiksi Brodeur saavutti viime kaudella yhden kauden voittoennätyksen, joka on kuitenkin hieman vääristynyt, sillä näiden 48 voiton seassa oli kuitenkin useampia rankkarivoittoja, joita ei ennen ole tilastoitu.

Niin historiallisesti ehkä vääristynyt, mutta ei se ole vääristynyt tilasto tänä päivänä koska muittenkin maalivahtien tilastointi tehdään samalla tavalla. Muutenkin siitä päivästä kun NHL on aloitettu on ollut jos jonkinlaista sääntöä, jatkoaikasääntöjäkin erinlaisia, joten siellä on monta tilastoa joka on vääristynyt jos otetaan koko NHL:llän historia mukaan. Yhtä lailla jatkoaika pelaaminen 4-4 vastaan vääristää tilastoja maalinteon suhteen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei ole kovin voimakkaita mielipiteitä suuntaan tai toiseen, pistesysteemi on ok ja sen kanssa rankkarit ovat ok. Mielellään näkisin jatkoajan pelaamisen niin kauan että ratkaisu syntyy mutta ymmärrän miksi tähän ei ole menty.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
4vs4 jatkoaika on varsin hyvä. Vauhdikasta peliä, jossa taitavat yksilöt pääsevät paremmin esille, kun tilaa on enemmän käytettävissä. Rangaistuslaukauksia (ja siten tasapelien katoamista) vastaan olen ollut kauan, mutta kun pelejä on tullut tuijoteltua, niin onhan se kyllä katsomisen kannalta mukavampaa seurailla tuollainen näytös siihen loppuun.

Minun puolestani rangaistuslaukauksien ratkaisevan maalin tehnyt pelaaja voisi kyllä saada itselleen tuon maalin ihan tilastoihin asti. Toisaalta olen tyytyväinen maalivahtien nykyiseen tilastointiin, joten siitä taitaisi tulla sitten mahdoton yhtälö...
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Piste jatkoaikatappiosta on ok. Poistaa ylettömän varmistelun ja avaa jonkin verran peliä, kun ei tarvitse pelätä 0-pisteen iltaa.

Mutta toisaalta, periaatteessa nykyisessä systeemissähän toistuu sama kaava kuin tuossa ehdottomassani (häviäjälle 0). Se "heikompi" joukkue (lue: Oilers) ajattelee että piste on jo saavutettu, varmistellaan saman tien jatkoaika jotta päästään rankkareihin varastamaan toinenkin. Tuo oma ehdotukseni myös, ainakin oman käsitykseni mukaan, auttaisi kolmoserän mielenkiinnon lisäämisessä. Mikäli joukkueet tulisivat päätöserään tasalukemissa, viimeisen kaksikymmenminuuttisen porkkanana ei heiluisi yksi varma piste, vaan ehkä pisteittä kokonaan jääminen, ja tällöin joukkueet eivät varmistelisi niin paljoa. Sitä ratkaisua yritettäisiin jo varsinaisella peliajalla, kun säälipiste poistettaisiin.

Ja vielä yksi pointti puoltaa ehdotustani; rankkarivoitosta saisi vain yhden pisteen. Tämä siis on vähemmän kuin jatkoaikavoitosta, josta saisi kaksi pistettä. Tämä pistäisi sen "paremman" joukkueen tosissaan yrittämään ratkaisua jatkoajalla.

Eniten minua vain kyrsii tässä nykyisessä systeemissä se, että häviäjä saa pisteen. Eihän tuossa ole mitään järkeä?! Ei ottelun hävinnyt joukkue ansaitse pistettä. Eikä rankkareilla ottelun voittanut joukkue ansaitse täyttä pistepottia. Miettikään nyt kuinka suurta mielihyvää tuottaisi se kun näkisi Leafsin Idän viimeisenä. Tuo olisi hyvin mahdollista minun ehdotukseni avulla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hienoa on se, että muutoksia suunnitellaan, sillä nykyiset naurettavat rankkari-arpajaiset ovat syvältä. Mutta en täysin kuitenkaan syty tällekään ajatukselle. Nimittäin yksi perusasioistahan NHL:ssä (ja monessa muussa ammattilaissarjassa) on se, että jokainen valmentaja, ja tätä kautta jokainen joukkue ajattelee lähtökohtaisesti ensin puolustuksen kautta (vaikka fanit muuta väittäisivätkin).

Mikäli jatkoajasta tehtäisiin sellainen, jossa häviävä joukkue menettää kaksi pistettä, koko jatkoaikaa ei tarvittaisi. Ei sitä nimittäin kukaan ainakaan siinä tapauksessa jaksaisi katsoa. En uskoisi muutoksen myöskään palvelevan kolmannen erän hyökkäyspeliä. Pitää nimittäin tässäkin muistaa se, kumpaa joukkueet mieluummin pelaavat, riskiä vai varmistusta, mikäli peli on tasaista.

Tällä valmentajien joukkueilleen syöttämällä "puolustus-ensin-periaatteella" tämä mahdollinen täysin pisteittä jääminen menisi siis uskoakseni sen edelle, että joukkueet ottaisivat isoja riskejä kolmannessa erässä ja hakisivat tosissaan sitä kahta pistettä. Pahimmassa tapauksessa kolmannen erän (ainakin) viimeisestä puolikkaasta tulisi todella unettavaa.

Oma mielipiteeni nykyiseen systeemiin on se, että jatkoajalla hävinneelle joukkueelle voi hyvin antaa sen yhden pisteen, kun kerran jatkoaikaa pitää pelata. Rankkarikisoja ei puolestaan tarvita ollenkaan, sillä jääkiekko on edelleenkin joukkuepeli / fyysinen peli ja näihin perusjuttuihin nähden näillä arpajaisilla on aivan liian suuri merkitys, kun pisteitä jaetaan.

Jos saisin itse päättää, niin ottaisin jatkoajankin pois ja jakaisin pisteet varsinaisen peliajan jälkeen. Playoffeissa mentäisiin sitten tietenkin niin kauan, kunnes ratkaisu syntyy. Näille rankkarikisoille voisi antaa aseman tähdistöottelun yhteyteen, jos sitä unettavaa kiekkoa joku haluaa maustaa näillä rankuilla.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Hienoa on se, että muutoksia suunnitellaan, sillä nykyiset naurettavat rankkari-arpajaiset ovat syvältä.

Olen täysin samaa mieltä tästä. Alunperinkin kun ilmoitettiin, että rankkarit otetaan käyttöön, niin ihmettelin, että miksi vanha hyvä systeemi piti mennä vaihtamaan. Ottaisivat vain sen vanhan systeemin takaisin.

Mikäli varsinaisen peliajan jälkeen olisi tasapeli, niin pelattaisiin jatkoaika ja jos sen jälkeen on vielä tasan, niin peli merkataan tasapeliksi. Jatkoajalla häviämisestä ja/tai tasapelistä saisi sen tutun yhden pisteen, voitosta kaksi pinnaa. Nuckin kanssa olen pitkälti samoilla linjoilla. Ei se jatkoaikakaan olisi välttämätön, vaan pisteet voitaisiin jakaa tasapelin sattuessa. Poffeissa toki sitten vedetään jatkoaikaa tappiin asti.

Tähän loppuun voisin vielä sanoa, että SM-liigassa käytössä olevaa pistesysteemiä en halua koskaan nähdä NHL:ssä. Sitä systeemiä olen inhonnut aivan mielettömästi. Minun mielestäni ei ole mitään järkeä lähteä samanlaiseen kikkailuun pisteiden kanssa. Toivottavasti NHL:ssä ei aleta koskaan jakamaan kolmea pistettä voitosta...
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Hienoa on se, että muutoksia suunnitellaan, sillä nykyiset naurettavat rankkari-arpajaiset ovat syvältä.

Niin ei kaiketi mitään muutoksia ole suunnitteilla, ainakaan mitään virallista linkkiä ei tälläiseen ole tullut tässä keskustelussa ilmi, Chip Whitley asiasta täällä vain yleisesti kyseli.

Millä perusteella rankkarit ovat arpomista? Ei tietenkään ole kyse normijääkiekosta, mutta rankkarit ovat taitolaji eikä niillä kyllä arpomisen kanssa ole mitään tekemistä.
 
Vaikka nämä eivät itse varmaan myönnäkään, niin saattaapi olla, että ´nucks-fanien mielipiteisiin vaikuttaa joukkueensa kehno menestys rankkareissa tällä kaudella.

Itsekään en mikään rankkareiden suuri fani ole, mutta en myöskään ole lukenut, että niitä oltaisiin hävittämässä tästä liigasta. Ja samaa mieltä steeplerin kanssa siitäkin, että nämä rankkarikisat itsessään ovat kaikkea muuta kuin arpapeliä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Mikäli jatkoajasta tehtäisiin sellainen, jossa häviävä joukkue menettää kaksi pistettä, koko jatkoaikaa ei tarvittaisi. Ei sitä nimittäin kukaan ainakaan siinä tapauksessa jaksaisi katsoa.

Mielestäni jatkoaika on hyvä asia pelille, tuossakin tapauksessa vaikka häviäjä jäisi pisteittä. Kaksi joukkuetta pelannut 60 minuuttia ja lopussa tasoissa, on mielestäni oikeutettua että joukkueet saavat yrittää ratkaisua viiden minuutin 4vs4 jatkoajalla. Tämä tosin vain 4 vastaan 4, mikäli jatkoaikakin pelattaisiin 5vs5, olisi se mielestäni hieman turha.

nuck kirjoitti:
En uskoisi muutoksen myöskään palvelevan kolmannen erän hyökkäyspeliä. Pitää nimittäin tässäkin muistaa se, kumpaa joukkueet mieluummin pelaavat, riskiä vai varmistusta, mikäli peli on tasaista.

Suurin osa joukkueista varmistusta, kyllä, mutta en vain jaksa uskoa siihen tässä tilanteessa. Vai ajattelevatko valmentajat tosissaan kaavalla mahdollinen yksi piste > mahdolliset kaksi pistettä. En osaa sanoa.

Mängimies kirjoitti:
Vaikka nämä eivät itse varmaan myönnäkään, niin saattaapi olla, että ´nucks-fanien mielipiteisiin vaikuttaa joukkueensa kehno menestys rankkareissa tällä kaudella.

Ehei. Ehdotuksenihan juuri sisälsi sen, että häviävä joukkue jäisi pisteittä. Eli siis me.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mielestäni jatkoaika on hyvä asia pelille, tuossakin tapauksessa vaikka häviäjä jäisi pisteittä. Kaksi joukkuetta pelannut 60 minuuttia ja lopussa tasoissa, on mielestäni oikeutettua että joukkueet saavat yrittää ratkaisua viiden minuutin 4vs4 jatkoajalla. Tämä tosin vain 4 vastaan 4, mikäli jatkoaikakin pelattaisiin 5vs5, olisi se mielestäni hieman turha.
Mutta miksi runkosarjan jääkiekko-ottelu ei saisi päättyä tasan?

Chip Whitley kirjoitti:
Suurin osa joukkueista varmistusta, kyllä, mutta en vain jaksa uskoa siihen tässä tilanteessa. Vai ajattelevatko valmentajat tosissaan kaavalla mahdollinen yksi piste > mahdolliset kaksi pistettä. En osaa sanoa.
Eivät ajattele tuolla tavalla. Mutta ajattelevat kyllä varmasti kaavalla yksi mahdollinen lisäpiste > ei ollenkaan pisteitä.

steepler kirjoitti:
Millä perusteella rankkarit ovat arpomista? Ei tietenkään ole kyse normijääkiekosta, mutta rankkarit ovat taitolaji eikä niillä kyllä arpomisen kanssa ole mitään tekemistä.
Tässä taitolajissa viime kauden viiden heikoimman rankkari-joukkueen sisällä olivat Anaheim (4-10), Detroit (2-8) ja Ottawa (2-6). Itäisen konferenssin kolmanneksi huonoin Boston ja Läntisen konferenssin huonoin Phoenix olivat puolestaan parhaiden rankkarijoukkueiden sisällä konferensseissaan. Ei tämä kyllä minulle kertonut mitään näiden joukkueiden viime kauden taidoista. Ajatella, että mikäli tämä taitolaji olisi ollut rantautunut jo playoffeihin, meillä olisi ollut ehkä toinen mestari kuin Anaheim.

Ai niin, Vancouverin viime kauden rankkarisaldo oli positiivinen. Tästä huolimatta en ollenkaan pitänyt näistä kisoista pelien ratkaisijana. Tällä kaudella Canucksin saldo on heikko 1-4, enkä edelleenkään pidä näistä. Mutta ei tällä pitämisellä ole tekemistä Canucksin menestyksen kanssa. Minun mielestäni nämä eivät vain kerro mitään joukkueiden taidoista.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itseäni häiritsee suunnattomasti nuo eriarvoiset ottelut. Ei ole mitään järkeä, että toisista peleistä jaetaan 2 ja toisista 3 pistettä.

Anaheim voittaa jonkun porukan 5-2 ja saa 2 pistettä. Detroit pelaa 1-1 tasapelin, muttaa voittaa nihkeästi rankkareilla ja saa saman pistemäärän. Ei mitään järkeä, Anaheimin voitto pitäisi ehdottomasti palkita paremmin.

Sarjataulukot eivät kerro mitään (antavat vain suuntaa) joukkueiden todellisista jääkiekoilullisista paremmuuseroista tällaisessa systeemissä, joissa tasaisilla maaliluvuilla tahkoavat joukkueet hyötyvät ylimääräisistä bonuspisteistä. Tämä näkyy erityisesti pudotuspeliviivan tuntumassa taistelevien tasaväkisten joukkueiden pistemäärissä.

Joko otetaan Euroopan malli, 3 pistettä puhtaasta voitosta ja jatkoajalta/rankkaripelleilystä se yksi piste, tai sitten vanha systeemi 2-1-0.

Ehkä voisi jopa miettiä jalkapallon pistelaskua, eli voitosta 3 pinnaa ja tasurista 1 molemmille. Se korostaisi oikean voiton merkitystä ja todentaisi paremmuuserot selkeämmin. Ja luulisi ainakin sen tasantilanteissa nykyään tapahtuvan varmistelun katoavan viimeisiltä minuuteilta.

Mutta todennäköisesti NHL:n perinteet ovat niin vahvat, että 2 pisteen voitosta halutaan pitää visusti kiinni ja nämä naurettavat eriarvoisuussysteemit jatkavat olemassaoloaan.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tässä taitolajissa viime kauden viiden heikoimman rankkari-joukkueen sisällä olivat Anaheim (4-10), Detroit (2-8) ja Ottawa (2-6). Itäisen konferenssin kolmanneksi huonoin Boston ja Läntisen konferenssin huonoin Phoenix olivat puolestaan parhaiden rankkarijoukkueiden sisällä konferensseissaan. Ei tämä kyllä minulle kertonut mitään näiden joukkueiden viime kauden taidoista.

Kyllä se kertoo rankkaritaidosta, sillä että on hyvä rankkareissa ei välttämättä ole mitään tekemistä sen kanssa miten hyvä on muussa pelaamissa. Sekoitat tässä kaksi asiaa, eli normaalin pelaamisen ja rankkarikisat joissa menestyminen ei ole välttämättä yhteyksissä keskenään.

Edelleen millä perustelet sen että on kyseessä arvonta.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mutta miksi runkosarjan jääkiekko-ottelu ei saisi päättyä tasan?

Runkosarjaottelu saisi puolestani päättyä tasan, minulla ei ole mitään sitä vastaan. Mutta mielestäni on faneille ja pelaajillekin suotavaa, että tasaisen 60-minuuttisen päättäisi hieman avonaisempi 5 minuutin 4vs4-jakso, jonka avulla katsottaisiin ovatko nämä joukkueet vieläkin niin tasaisia että kumpikaan ei ansaitse voittoa. Ottelun loppuminen tämän jälkeen ei haittaisi minua ollenkaan, päinvastoin, se olisi mielestäni vain parempi.

Eivät ajattele tuolla tavalla. Mutta ajattelevat kyllä varmasti kaavalla yksi mahdollinen lisäpiste > ei ollenkaan pisteitä.

Mutta "yksi mahdollinen lisäpiste > ei ollenkaan pisteitä" -kaavassa on suuri jos. Jos voitamme rankkarit saamme pisteen. Laittaisiko valmentaja siis kaiken muutaman yksilön vastuulle? Uskon jostain syystä siihen, että moni hakisi mieluummin sitä suurempaa kahden pisteen voittoa, kuin että luottaisi illan arpaonneen (=pelaajien henkilökohtaisiin taitoihin) rankkareissa vain yhden pisteen metsästyksessä.

Eli siis kaava "kaksi mahdollista lisäpistettä > ei ollenkaan pisteitä" > "yksi mahdollinen lisäpiste > ei ollenkaan pisteitä".

Tässä taitolajissa viime kauden viiden heikoimman rankkari-joukkueen sisällä olivat Anaheim (4-10), Detroit (2-8) ja Ottawa (2-6). Itäisen konferenssin kolmanneksi huonoin Boston ja Läntisen konferenssin huonoin Phoenix olivat puolestaan parhaiden rankkarijoukkueiden sisällä. Ei tämä kyllä minulle kertonut mitään näiden joukkueiden viime kauden taidoista. Ajatella, että mikäli tämä taitolaji olisi ollut rantautunut jo playoffeihin, meillä olisi ollut ehkä toinen mestari kuin Anaheim.

Jääkiekko on joukkuelaji ja sellaisena sen pitäisi pysyä. Rankkareissa ei ole mitään joukkuelajin merkkejä, ja näin ollen hyvät joukkueet eivät niissä välttämättä pärjää (kuten nuck tuossa tilastoilla kertoikin). Se on mielestäni väärin, sillä rankuista saaduilla pisteillä ratkaistaan kuitenkin playoff-paikkoja. Enkä tykkää ajatuksesta jossa pelkät yksilöt ratkaisevat noinkin tärkeitä asioita joukkuelajissa. Jos rangaistuslaukaukset on pakko pitää mukana (siltä vähän näyttää), haluaisin niiden arvoa vähennettävän (ei kahta pistettä). Sen takia tämän keskustelun aloitinkin.

Edit: Henkalta hyvä pointti ylempänä. NHL'n pakkomielteenähän oli tasoittaa joukkueiden välisiä eroja, tästä syystä (osasyy) palkkakatto ja nämä säälipisteet tulivat mukaan. Lobbaan omaa ehdotustani tähänkin väliin, kaava jossa häviäjä jäisi aina pisteittä auttaisi ratkaisemaan tätä Henkan koskettamaa epäkohtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Handyy

Jäsen
Minultahan ei kysytty, mutta vastataan silti. Veskari saa NHL:ssä tililleen voiton tulipa se varsinaisella peliajalla taikka jatkoajalla/rankkareilla. Vastaavasti jatkoaika/rankkari tappiosta on oma sarakkeensa. Periaatteessahan tuo menee ihan samalla tavalla kuin pisteitäkin jaetaan, mutta se kuitenkin vääristää tilastoja. Eihän rankkarivoitto ole samanarvoinen kuin varsinaisella peliajalla saavutettu voitto?
Hm. Varsinaisella peliajalla oma puolustus voi söhliä voiton toiselle joukkueelle vaikka millä tavalla. Rankkareissa homma on kyse maalivahdeista. Millä tavalla rankkarivoitto ei olisi maalivahdille samanarvoinen kuin varsinaisella peliajalla? Päinvastoin, enemmänhän rankkarivoitossa on maalivahdin ansioita.

Sääntömuutosten perusteleminen tilastojen vääristymisellä on siinä mielessä huono tapa mielestäni, että kyllä verrattuna 80-lukuun jo pelkästään maalivahtienkin varusteet vääristävät tilastoja. Jatkoaikapisteet tuovat joukkueille enemmän pisteitä. Gretzkyllä oli paljon paremmat mahdollisuudet tehdä pisteitä huonompien maalivahtien takia kuin Crosbyllä. Ym ym...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä se kertoo rankkaritaidosta, sillä että on hyvä rankkareissa ei välttämättä ole mitään tekemistä sen kanssa miten hyvä on muussa pelaamissa. Sekoitat tässä kaksi asiaa, eli normaalin pelaamisen ja rankkarikisat joissa menestyminen ei ole välttämättä yhteyksissä keskenään.
Kyllä minä tiedän aivan varmasti näiden kahden asian eron. Mutta mielestäni joukkueita pitäisi palkita pisteillä vain ja ainoastaan tästä normaalista pelaamisesta (johon kuuluvat mm. pelitaktiset asiat, fyysinen peli jne.), eikä millään rankkarispesialistien yhdellä vapaalla väylällä maalille. Mutta tämä on tietenkin vain minun mielipiteeni asiasta.

Edelleen millä perustelet sen että on kyseessä arvonta.
No se on vain minun käyttämä sanonta tuosta asiasta. Käytän tätä sanontana siksi, että todella monet varsinaisessa pelissä taitavat pelaajat ja hyvät maalintekijät ovat onnettomia rankkareissa*, todella monet laadukkaat joukkueet ovat heikkoja rankkareissa ja erityisesti siksi, koska en ole selvittänyt vieläkään itselleni hyvän rankkarin ampujan kuuluisaa salaisuutta. Lisäksi rankkareissa nähdään normaaliin peliin verrattuna paljon tolppia, joten etenkin näissä "tolppa sisään tai tolppa ulos" näyttelee vähintäänkin merkittävää sivuosaa.

* - viime kauden tilastoja yksittäisiltä pelaajilta:

Lecavalier : 3/12 - 25%
Heatley: 1/4 - 25
Crosby: 5/15 - 33
Jagr: 3/9 - 33
Gaborik: 0/2 - 0
Malkin 3/12 - 33
Kovaltshuk 1/4 - 25
Selänne 4/12 - 25
Ovetshkin 2/12 - 16.7
Spezza 0/3 - 0
Vanek 2/11 - 18.2
Forsberg 1/6 - 16.7
Zetterberg 1/4 - 25
D. Sedin 1/6 - 16.7
R. Whitney 0/5 - 0
E. Staal 0/3 - 0
McDonald 1/10 - 10
Modano 0/3 - 0
Gagne 1/6 - 16.7
Hemsky 1/6 - 16.7
Nash 1/5 - 20
Naslund 2/7 - 28.6

**

Christensen 8/14 - 57.1
Morrison 9/6 - 66.7
Nummelin 6/7 - 85.7
Madden 4/6 - 66.7
Kotalik 5/7 - 71.4
Hamilton 5/10 - 50%
Linden 2/3 - 66.7
Ritchie 2/3 - 66.7

Venäläistrio Kovaltshuk, Malkin ja Ovetshkin yhteenlaskettu rankkarisaldo koko miesten urien ajalta on muuten suunnilleen luokkaa 15%, vaikka kolmikon taitopuoli on äärimmäisen korkea.

Yhteenvetona näistä tilastoista voidaan sanoa siis se, että minulle ei ole selvinnyt vieläkään sitä punaista lankaa, mikä erottaa hyvän rankkarin ampujan huonosta. Kaikesta päätellen tämä asia ei kuitenkaan ole maalintekotaito varsinaisessa pelissä tai edes pelaajan kokemus. Ehkä tässä oman havainnointikyvyn puuttumisessa on myöskin suurin syy sille, miksi minä kutsun näitä arpajaisiksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta "yksi mahdollinen lisäpiste > ei ollenkaan pisteitä" -kaavassa on suuri jos. Jos voitamme rankkarit saamme pisteen. Laittaisiko valmentaja siis kaiken muutaman yksilön vastuulle? Uskon jostain syystä siihen, että moni hakisi mieluummin sitä suurempaa kahden pisteen voittoa, kuin että luottaisi illan arpaonneen (=pelaajien henkilökohtaisiin taitoihin) rankkareissa vain yhden pisteen metsästyksessä.
Edelleen painotan sitä valmentajien kirkasta ykkösteesiä: ensin oma pää ja vasta sitten hyökkäys. Tässä on kieltämättä tämä "jos" mukana vahvasti, mutta uskon tähän ykkösteesiin pohjautuen, että tässä on vieläkin vahvempana se tunne, että "mikäli hyökkäämme riskillä, saatamme hävitä molemmat, joten kytätään vain vastaiskun paikkoja". No, tämähän on pelkkää mutua, joten ei tämä tästä tule sen selkeämmäksi.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Yhteenvetona näistä tilastoista voidaan sanoa siis se, että minulle ei ole selvinnyt vieläkään sitä punaista lankaa, mikä erottaa hyvän rankkarin ampujan huonosta. Kaikesta päätellen tämä asia ei kuitenkaan ole maalintekotaito varsinaisessa pelissä tai edes pelaajan kokemus. Ehkä tässä oman havainnointikyvyn puuttumisessa on myöskin suurin syy sille, miksi minä kutsun näitä arpajaisiksi.

Itse näkisin että tärkein taito on hyvät hermot ja se mielestäni on tärkeä että osaa jonkun tietyn harhautuksen/laukauksen hyvin ja päättäväisesti sitä toteuttaa. Ainakin Mikko Koivu viime kaudella samanlaisella rystykudilla teki hyvin maaleja, samoin pari kautta sitten Jussi Jokinen käytti samaa laukausta paljon, sittemmin hän on toki hyytynyt. Tietenkin maalivahditkin sitten kontraavat kun tietävät pelaajan tendenssin.

Juurikin näistä syistä ja tilastoista mitä esitit voi hyvinkin päätellä että mistään tuuripelistä ei ole kyse, vaan jotkut sen hallitsevat selvästi paremmin kuin toiset. Tosiaan se mitä normaalissa pelissä tekee on asia erikseen. Kuitenkin rankkari on erinlainen suorite mitä pelissä tulee vastaan, mutta taitokilpailusta on silti kyse.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Millä perusteella rankkarit ovat arpomista? Ei tietenkään ole kyse normijääkiekosta, mutta rankkarit ovat taitolaji eikä niillä kyllä arpomisen kanssa ole mitään tekemistä.
Olen tätä joskus miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että suomalaiset ovat aivopestyjä. Arvokisoissa hävitään aina venäläisille ja tshekeille rankkareissa ja pelin jälkeen valmentaja sanoo, että tämä on tällaista lottoa, molemmilla on 50 prosentin mahdollisuus voittaa ja nyt kävi huono tuuri.

Tämän kaiken päättelin siitäkin huolimatta, ettei minulla ole mitään tilastotietoa suomalaisten rankkikisahistoriasta eikä myöskään siitä pidetäänkö muuallakin tätä ratkaisua arvontana. NHL:ssä ainakin fanit, pelaajat ja selostajat tuntuvat diggaavan rankkareita, joten tuskin on tulossa muutosta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse näkisin että tärkein taito on hyvät hermot ja se mielestäni on tärkeä että osaa jonkun tietyn harhautuksen/laukauksen hyvin ja päättäväisesti sitä toteuttaa.
No onhan se toki hienoa, että osaa yhden harhautuksen hyvin. Minä en vain antaisi joukkueelle pisteitä tästä - yksilölle voisinkin, mutta tämä menee juuri päinvastoin.

steepler kirjoitti:
Juurikin näistä syistä ja tilastoista mitä esitit voi hyvinkin päätellä että mistään tuuripelistä ei ole kyse, vaan jotkut sen hallitsevat selvästi paremmin kuin toiset.
Omasta mielestäni kerroin edellisessä viestissäni riittävän selvästi sen, että tämä tuuripeli on vain minun käyttämä nimitys asiasta. Totta kai laukausten ja pelaajien välille tulee eroa - ei olisi käytännössä mahdollista, että jokaisen tilastot ovat samanlaisia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Miksi voittaja ratkaistaan juuri rankeilla, miksei välillä vaikka kuljetusviestillä, nopeusluistelulla (vaihteluna kävisi myös viivojen luistelu), kovin lyöntilaukauskisalla tai sokerina pohjalla, reilulla hanskattomalla mies-miestä vastaan tappelulla?
 

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
Miksi voittaja ratkaistaan juuri rankeilla, miksei välillä vaikka kuljetusviestillä, nopeusluistelulla (vaihteluna kävisi myös viivojen luistelu), kovin lyöntilaukauskisalla tai sokerina pohjalla, reilulla hanskattomalla mies-miestä vastaan tappelulla?

Varmaan siksi, että jääkiekko on maalintekopeli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Varmaan siksi, että jääkiekko on maalintekopeli.

Niin, mutta rankkarikilpailut eivät edelleenkään ole jääkiekkoa. Jääkiekko on joukkuepeli.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mukava nähdä välillä yksilöiden taitoa pelkästään.

Itse ainakin katson tuota paljon mieluummin ottelun kuluessa pelitilanteissa. Se, että pelaajalle annetaan itse pelin jälkeen vapaa kaista kohti maalivahtia, noh, kaipa taidolla on tuossakin osansa. En vain itse osaa antaa niin paljon tunnustusta näissä menestyjille, verrattuna pelaajiin jotka rakentavat tilanteitaan kun vastassa on muitakin kuin maalivahti.

Toki se on yleisölle hyvä asia, vaikuttaisi ainakin siltä että rankkarikilpailut tuovat mukavasti innostusta katsomoon. En vain voi suodattaa sitä, että tuosta pelleilystä saa saman verran pisteitä kuin oikeasta, joukkuepelillä saadusta voitosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös