Yleisesti NHL:stä

  • 3 756 361
  • 13 341

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On siinä vähän huonoa tuuriakin toki. Taitaa kaikki kanadalaiset Torontoa ja Jetsiä lukuun ottamatta olla käyneet Stanley Cup -finaaleissa 2000-luvulla, jos en nyt ihan väärin muista. Tai unohda jengejä. Ja lisäksi Coloradon eka mestaruus 1996 on kyllä melkein laskettavissa Quebecille. Mutta ei tokikaan ihan.

Laajennusjoukkueiden osalta todettiin, että saavat palkkakattomaailmassa etua muiden jengien huonoista sopimuksista ja puhtaalta pöydältä aloittamisesta. Homma on vähän käänteinen muutamilla kanadalaisjoukkueilla, jotka kärjistetetysti menevät syteen tai saveen kulloistenkin tähtiensä mukana. Näihin pelaajiin on ladattu valtavasti henkistä pääomaa ja konkreettista cap-tilaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Omasta mielestä nuo vanhat suojaussäännöt olisi pitänyt pitää, kun onhan tuossa jo muutenkin isoa käden ojennusta annettu vähän joka sektorilla. Toki todella hienoa, että uudet seurat ovat saaneet nopeasti hyvän aseman uusilla paikoilla. Lisäksi kokonaan tätä menestystä ei voi laittaa kuitenkaan palkkakaton tai laajennusdraftin lahjojen piikkiin, vaan molemmat ovat tehneet myös onnistuneita liikkeitä.
Suojattavien pelaajan määrä oli viimeisissä laajennuksissa ymmärtääkseni suurelta osin kaupankäyntiä. Kun maksaa puolen miljardin liittymismaksun, niin haluaa laajennusdraftissa tarjolle vähän farmipelaajia parempaa tauhkaa. Ja toisaalta vanhat omistajat olivat valmiita tähän myönnytykseen. Kyse on kuitenkin vain yhdestä keskinkertaisesta pelaajasta per seura ja toisaalta uuden seuran liittymismaksu jaettiin suoraan vanhojen omistajien kesken, se ei ollut hrr-tuloa, josta pelaajat saisivat omansa.

Eli ts. liittymishinta oli karkeasti 17 miljoonaa laajennusdraftipelaajasta. Aika lähellä tarjolla olleiden pelaajien tasoa sopimuksen kautta mitattaessa?

Eniveis, kyllä merkittävä syy laajennusseurojen onnistumiseen oli vanhoja seuroja parempi pelaaja-arviointi. Viimeisimmilläkin suojausmäärillä olisi pystynyt suojaamaan paremmin talenttia, jos tunnistaisi sellaista. McCannin ohella Vince Dunn oli pelaaja, josta tiedettiin ihan twitterin diletanttipiireissäkin etupeltoon, että eväät kovaan uraan on, mutta Bluesissa tie on tukossa.

Kuvastaa hyvin kuinka sinne Kanada-organisaatioihin on pesiytynyt kaikenlaista mätää.

On suojatyöpaikkalaisia, media ja kiihko ohjaa tekemistä. Jossain syvällä USA:n etelässä saa olla täysin rauhassa kun vastaava mesoaminen pyörii monen muun Major Sportsin edellä ennenkuin jääkiekko kiinnostaa ketään.

Kyse on niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin työrauha.
Tilastohommiin ensimmäisinä isosti lähteneet organisaatiot olivat muuten näitä syvän etelän kyläseuroja: Canes, Bolts ja Panthers. Viimeisin toki alkuun vähän on-off-on.

Väistämättä tulee mieleen, että kanadalaisten kohdalla ei ole kyse vain työrauhasta, vaan kyllä siellä on sisäsyntyistä ylimielisyyttäkin aika paljon. Ei tarvitse hakea mitään etuja tutkimattomilta aloilta, kun ollaan kanadalaisia ja tiedetään jääkiekosta kaikki. Bergevinin viimeiset vuodet ja lähtö Canadiensista kertoi mielestäni aika osuvasti siitä, miten Kanadassa onnistutaan kymmenen vuotta junan lähdön jälkeen vielä laiturilla miettimään, että olisiko pitänyt ja pitäisikö vieläkin. Kyse kuitenkin ison markkinan seurasta, jolle rahan lyöminen ihan mihin tahansa tarot-kortti höpöhöpöön ei olisi ollut mikään ongelma missään vaiheessa. Tilastoihin ei lähdetty, koska asenteet ja uskomukset. Tiedetään paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Eihän se oma junnutuotanto merkitse NHL:ssä yhtään mitään kun tietääkseni kanadalaisjoukkueilla ei ole mitään etuoikeutta kanadalaisiin pelaajiin.

Sama juttu resurssien kanssa. Palkkakatto on kaikille sama.
Ei ollut tarkoitus yrittää korreloid junnutuotantoa organisaatiomenestykseen vaan verrata sitä, että toisessa kanukit menestyvät todella hyvin ja toisessa varsin huonosti. Luulisi kanukkeja harmittavan, kun oman orgat on niin huonoja.

Resursseilla hain lähinnä sitä, että rahaa on laittaa palamaan puitteisiin, scouttaukseen ym., jotta palkkakaton mahdollistamast materiaalista saataisiin kaikki irti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suojattavien pelaajan määrä oli viimeisissä laajennuksissa ymmärtääkseni suurelta osin kaupankäyntiä. Kun maksaa puolen miljardin liittymismaksun, niin haluaa laajennusdraftissa tarjolle vähän farmipelaajia parempaa tauhkaa. Ja toisaalta vanhat omistajat olivat valmiita tähän myönnytykseen.
Näin varmasti ja kyllä tuon tahdon hyvin ymmärtää. Tuossa tosiaan talous saneli ne raamit joiden mukaan neuvoteltiin tulosta. Mutta silti väittäisin, että nuo laajennusseurat olisivat tulleet mukaan niillä vanhoilla suojaussäännöilläkin.

Yhden joukkueen mukaan tulo kerrallaan (kuten nyt näissä kävi) ei olisi tarkoittanut pelkkää farmitavaraa palkkakattoaikana, vaan siellä oltaisiin saatu ihan kilpailukykyinen kokoonpano oikeilla liikkeillä kasaan vaikka noita suojattavia olisi ollut enemmän. Ei varmasti kuitenkaan ihan hyvä hyvää ja uskoakseni se olisi avannut vaan vähän vähemmän sileän tien noille uusille joukkueille heti alkuun. Mutta toisaalta kun tuo kerran oli ok liigalle, niin noilla sitten mentiin.

Hyvät sisääntulon raamit nuo joukkueet sai joka tapauksessa. Kaksi tärkeää asiaa noissa oli tosiaan se, että huonoja sopimuksia ei tarvinnut ottaa sisään ainuttakaan. Lisäksi palkkakatto mahdollisti paremmin pelaajien ostamiset korkeita vuoroja vastaan, kun sopimuksissa voitiin muuten säästää ja miettiä uutta joukkuetta sen eri rooleihin ajan kanssa. Oikeastaan jokaiseen rooliin oli löydettävissä sopivia pelaajia ja jos ei, niin oikeanlaisten sopimusten ottaminen sisään mahdollisti sopivat vapaat agentit.

Lisäksi tuohon 2017 draftiin Vegas sai heti (Arizonan kanssa) kolmanneksi parhaat mahdollisuudet ja Seattle samanlaiset mahdollisuudet 2022 draftiin. Vegasilla kävi huonoa tuuria tuossa lotossa (putosi kuudenneksi), muuten siellä olisi voinut olla heti kärkeen Makar, Heiskanen tai Pettersson lisäksi. Seattle puolestaan nousi lotossa yhden sijan ja varasi Beniersin. Esimerkiksi Makarilla tai Heiskasella lisättynä tuo Vegasin puolustus olisi näyttänyt tulevaisuuden suhteen erittäin vahvalta, vaikka Pietrangeloa tuskin oltaisiin sitten nähty.

Mutta toisaalta, olen kyllä myös tyytyväinen siihen, että uudet seurat saivat heti hyvät asemat tullessaan NHL:ään. Lisäksi molemmissa seuroissa on osattu tehdä pääosin niitä oikeita kiekkoliikkeitä. Nuo McCann ja Dunn ovat molemmat esimerkkejä hyvästä silmästä ja tosiaan kummankin kohdalla kyse oli enemmänkin mahdollisuudesta, mutta myös liigan managerien toiminta jättää kysymyksiä näin jälkeenpäin.

Bluesissa Armstrong harmittelikin kun joutui luopumaan Dunnista (suojasi kuitenkin Faulkin, Paraykon ja Krugin pakeista). Mutta tuossakin pitää huomioida se, että Armstrong yritti kaupata Dunnia ennen tuota laajennusdraftia, mutta ei saanut kolmoskierrosta parempaa maksua ja Dunn jäi sitten tarjolle. Nyt (tässäkin) jälkeenpäin voidaan sanoa, että melkein minkä tahansa captilaa omistaneen seuran olisi kannattanut tuo siirto tehdä kolmoskierrokseen (tai sitten Bluesin kaupata hänet).

Lisäksi Seattle olisi huhujen mukaan ottanut Dunnin sijaan Tarasenkon (kauppaamismielessä), mutta jotta tuo poiminta oltaisiin nähty, Tarasenkon olisi pitänyt olla suostuvainen purkamaan NTC:nsa ja kun hän ei kuulemma tuohon suostunut, Kraken jätti tuon väliin. Eli tuossa Dunnin kohdalla taisi olla kyse paristakin sattumasta miksi hän lopulta Seattlen poimittavaksi jäi.

Hextall luopui McCannista mielestäni jo alkujaan turhan helposti (kauppa Hållanderiin) ja Torontossa taidettiin lähinnä odottaa valintaa McCannin, Kerfootin ja Hymanin (Hyman oli UFA kuten Oleksiak) väliltä. Sitä voidaan sitten kysellä, että eikö NHL:stä tosiaan löytynyt McCannille parempaa vastinetta kuin Hållander. Näitä toteutumattomia kauppoja kun miettii ja vertaa näitä joihinkin toteutuneisiin, niin kyllähän nämä pistävät miettimään yhtä ja toista näin jälkeenpäin.

Seattlen kohdallakin jäin miettimään parin poiminnan lisäksi paria eri asset management -liikettä.

Ensinnäkin Seattle nappasi Chicagosta John Quennevillen, joka oli jo nähty NHL-pelaajana tuossa vaiheessa. Nikita Zadorov'kin olisi ollut tarjolla. Chicago sai Zadorovista kolmoskierroksen vuoron. Tuon lisäksi Seattle poimi Washingtonista Vitek Vanecekin ja myi Vanecekin sitten vaihdossa kakkoskierrokseen. Brenden Dillon olisi ollut myös saatavilla. Washington kauppasi sitten Dillonin kahteen kakkoskierrokseen. Eli noissa poiminnoissa Seattle menetti yhden kakkos- ja yhden kolmoskierroksen vuoron (olettaen, että olisivat myyneet samaan hintaan).

Mutta nämäkin ovat taas näitä myöhemmin sormilla osoitettavia liikkeitä. Näin jälkeenpäin tämä on helpointa mitä voi olla.

Resursseilla hain lähinnä sitä, että rahaa on laittaa palamaan puitteisiin, scouttaukseen ym., jotta palkkakaton mahdollistamast materiaalista saataisiin kaikki irti.
Tuo on ainakin Vancouverin osalta varmaan ihan totta mitä nimimerkki @larzzon sanoi noista asenteista.

Jos otetaan yksi asia ja sellainen perustyö esiin kuin pelaajatuotanto, niin todella pitkään Vancouverissa toiminta pyöri sattumuksen piirissä. Monet omat varaukset ovat sanoneet, että seurasta ei otettu edes yhteyksiä varauksen jälkeen. Lisäksi joukkueen kehitystyö oli todella heikkoa, ehkä jopa niin heikkoa että voidaan kysyä oliko sitä. Lähinnä tehtiin varaus ja katsottiin miten se pysyi pinnalla. Jos pysyi, niin NHL:n ovet aukesivat nopeasti, kun uutta lelua haluttiin esitellä katsojille.

Vancouver oli omien varausten tuottamisessa NHL:ään ihan liigan viimeisiä pitkään ja minä en usko, että kyse oli pelkästään huonosta varaamisesta. Vasta nyt tämä puoli on kokenut muutoksen. Pelaajakehityspuoli sai viime kesänä oman manageritason johtajan (varapresidenteistä Cammi Granato vastaa siitä) ja kehitysvalmentajien määrä enemmän kuin tuplattiin. Seura hakee myös uutta harjoittelukeskusta, mutta tuon aikataulusta ei ole tietoa.

Omiin prospecteihin on nyt otettu yhteyksiä, heille on luotu suunnitelmat, hankittu lisää syvyyttä yliopistoista vapaina agentteina ja monet prospectit viettävät kesäkaudella aikaa Vancouverissa/Abbotsfordissa harjoitellen yhdessä johdetusti. Toiveissa olisi tuon oman pelaajatuotannon määrän selkeä kasvattaminen ja minä uskon, että oikeanlaisessa ympäristössä oikeanlaisella ohjelmalla ja suunnittelulla toiminta on mahdollista saada aikaisempaan nähden selvästi parempaan suuntaan.

Pelaajakahityksen lisäksi scouttipuolella yli puolet scouteista on vaihdettu vuoden sisään ja tuon lisäksi lisätty selvästi parin sarjan (yliopistot, QMJHL) silmiä. Tästäkään ei saada tuloksia kuin ajan kanssa, mutta toivottavasti sitten kun saadaan, tuokin on entistä parempaa. Näitä vastaavia liikkeitä oltaisiin voitu tehdä jo ajat sitten. Kyllä näille kaikille olisi resursseja löytynyt. Mutta ehkä siinä oli juuri tuota, että "me osataan tämä muutenkin jo", vaikka tulokset laahasivat selvästi noloissakin lukemissa.

***

On siinä vähän huonoa tuuriakin toki. Taitaa kaikki kanadalaiset Torontoa ja Jetsiä lukuun ottamatta olla käyneet Stanley Cup -finaaleissa 2000-luvulla, jos en nyt ihan väärin muista. Tai unohda jengejä. Ja lisäksi Coloradon eka mestaruus 1996 on kyllä melkein laskettavissa Quebecille. Mutta ei tokikaan ihan.

Mitä tulee noihin kanadalaisten seurojen voittoihin, niin kyse lienee tosiaan osaksi myös tuurista. Tai sitten ainakin siitä, että ei olla oltu ihan oikeilla hetkillä ihan terävimmillään.

Vancouver hävisi finaalit seiskapelissä 2011 sarjassa mistä Bob McKenzie sanoi, ettei ole koskaan nähnyt yksittäisen pelaajan dominoivan samalla tavalla mitä Bostonin maalivahti Tim Thomas teki tuolloin. Seuraavalla kaudella (toinen runkosarjan voitto peräkkäin) minun mielestä joukkueella oli mahdollisuudet ainakin samaan, mutta playoffeissa ei saatu kuitenkaan irti ihan parasta. Daniel Sedinin runkosarjan lopun loukkaantuminen oli yksi paha isku tuolloin, koska se vaikutti myös veli Henrikin peliin. Toisaalta ei noiden loukkaantumisten taaksekaan voi liikaa mennä ja Vancouverin playoffeissa pudottanut tuleva mestari Los Angeles ansaitsi kyllä voittonsa.

Muillakin kanadalaisilla on olleet omat hetkensä, mutta lopulta se ero voittajan kakkosen välillä on ollut tavallaan pieni ja kuitenkin taas riittävän iso. Sinällään siellä olisi voinut hyvin jossain vaiheessa se voittokin tulla, mutta kuitenkin jokainen sarja on ollut myöhemmin selitettävissä sillä, että vastustaja oli finaaleissa vain parempi. Mitään perustavanlaatuisen huonoa noissa finaaleihin edenneissä kanadalaisseuroissa ei kuitenkaan ole ollut. Kilpailu on kovaa ja erot saattavat olla joskus pienestä kiinni. Jo pelkästään finaalipaikka on saavutuksena erinomainen, vaikka ei lämmitäkään yhtään.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kannattaa muuten muistaa, että kukaan ei nähnyt Vegasia sen laajennusdraftin jälkeen minkäänlaisena suosikkina. Ykkössentteriksi kaavailtiin pitkälti KHL:stä saapuvaa Sipachyovia ja esimerkiksi William Karlssonilta ei taidettu odottaa mitään kehitysaskelta. Pakistossa oli vielä kauden allakin melkoisia ongelmia kun kaikkea ei saatukaan liikuteltua poispäin vaan piti sitten laittaa puolustajia ihan waivereihin ennenkuin heitä saatiin kaupaksi. Tähtipelaajiksi luokiteltavia tyyppejä oli James Neal, David Perron ja Marc-Andre Fleury. Theodorella nähtiin potentiaalia ja Marchessault oli myös näyttänyt hyvältä hankinnalta (Floridan laajennusdraft sekoilua haukuttiin urakalla jo heti sen jälkeen kun Reilly Smith ja Marchessault laitettiin kiertoon ja suojattiin Alex Petrovic).

Mutta ei se tosiaan ollut yhtään varmaa että Vegasista tulisi heti ensimmäisellä kaudellaan menestyvä seura. Eihän sitä ollut realistista odottaa. Samoin monet odottivat tuon jälkeen että Seattle pärjäisi miltei yhtä hyvin, vaikka laajennusdraftissa eivät saaneetkaan kauppoja aikaiseksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kannattaa muuten muistaa, että kukaan ei nähnyt Vegasia sen laajennusdraftin jälkeen minkäänlaisena suosikkina. Ykkössentteriksi kaavailtiin pitkälti KHL:stä saapuvaa Sipachyovia ja esimerkiksi William Karlssonilta ei taidettu odottaa mitään kehitysaskelta.

Mutta ei se tosiaan ollut yhtään varmaa että Vegasista tulisi heti ensimmäisellä kaudellaan menestyvä seura. Eihän sitä ollut realistista odottaa. Samoin monet odottivat tuon jälkeen että Seattle pärjäisi miltei yhtä hyvin, vaikka laajennusdraftissa eivät saaneetkaan kauppoja aikaiseksi.

Tuo on kyllä hauska esimerkki, miten menneisyys ei ennustanut tulevaa. Jopa monet ammattivedonlyöjät käyttivät entisiä laajennusdrafteja esimerkkeinä joukkueiden tasosta.

Mutta eihän ne vanhat laajennusdraftit olleet millään tavalla vertailukelpoisia. Yleinen NHL-pelaajan taso oli noussut ja palkkakatto jarrutti dynastioiden muodostumista. Monissa jengeissä oli juuri niitä breikkaamassa olemaisillaan olevia jannuja, joita sitten vielä joillain tyhmätreideillä Vegas sai hankittua lisää. Aiemmissa laajennuksissa tuotiin parikin jengiä kerralla, jolloin saatava pelaaja-pooli oli molemmilla heikompi.

Toinen asia oli myös NHL:n murros painiliigasta vauhtiliigaan, joka tapahtui juuri vuosi ennen Vegasin ilmestymistä. Vain harva joukkue oli rakennettu uuden NHL:n malliseksi, mitä nähtiin World Cupissa syksyllä 2016. Tuohon kesään voi vetää paksun viivan NHL ennen ja jälkeen.

Pahimpia dinosaurus-soppareita sorvattiin kesällä 2016, kun ei oltu vielä nähty tuota silmät avaavaa World Cupia. Vegasin laajennus oli vuotta myöhemmin ja siellähän McPhee draftasi sitten näitä luistelukoneita itselleen. Ja sitä vanhaa painija-dinosaurus NHL:ää vastaan tämä jengi oli yhtä murhaa. Kesti vuosia, että tiettyyn vanhaan muottiin rakennetut joukkueet saatiin uudistettua, vanhaan NHL:n malliin sitoutetut sopparit olivat pitkiä.

Nythän koko NHL on muuttunut suurelta osin samaan suuntaan, joten kontrasti-ero ei ole niin suuri, jos sama toteutettaisiin. Siksi Seattlen eka kausi jäi vähäpätöisemmäksi, joutuivat odottamaan enemmän nostetta seuraavalle kesälle edullisen capin turvin (Burakowsky, Bjorkstrand, käytännössä saivat laatua "ilmaiseksi") ja esim Beniersin tuomalla parannuksella. Ja Eelikin waivereista ilmaiseksi. Tulihan siihen yli ketjullinen laadukasta leveyttä lisäyksenä ja tämä kausi osoitti miten pitkälle se kantaa.
 
Viimeksi muokattu:

Helsing#65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, sympatiat myös Senators & Hurricanes
Andrew Shaw liittyen Kyle Beachiin: "As a 20 year old, I would have never put myself in the situation Kyle was in. He put himself in a bad situation." Eipä kyllä tosin ole mikään yllätys tai uusi juttu, että Shaw on kasa paskaa. Huvittavamman (tai oikeastaan kuvottavamman) tuosta victimblamingista tekee vielä sekin, että tuossa samassa haastattelussa Shaw mainitsi myös asuneensa Beachin kanssa kun kummatkin pelasivat Rockfordissa, ja että Beach oli myös auttanut Shaw'ta tämän oman vuokrankin kanssa.

 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ihan kaikki konferenssifinaalit ei oo painunut mieleen.

Oon elänyt sen ajan, kun 7. peliin venyneiden Stanley Cup-finaalien Rangers-Canucks jälkeen seuraavat neljä meni putkeen lumierät 4-0 Devils, Avs, Red Wings x 2. Vuoden 1998 jälkeen näin ei ole tapahtunutkaan.

Mikäli Vegas meneillään olevan 4. matsin hoitaa on ainakin levänneet jengit finaaleissa. Miten niitten aikataulu sitten järjestetäänkään.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Mikäli Vegas meneillään olevan 4. matsin hoitaa on ainakin levänneet jengit finaaleissa. Miten niitten aikataulu sitten järjestetäänkään.
Mäkinen sanoi eilisessä pelissä, että finaalit alkais 31.5. jos tämä meneillään oleva peli päättyy Vegasin voittoon. Kai hänellä joku aavistus on, kun on paikan päälle menossa.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mäkinen sanoi eilisessä pelissä, että finaalit alkais 31.5. jos tämä meneillään oleva peli päättyy Vegasin voittoon. Kai hänellä joku aavistus on, kun on paikan päälle menossa.
Kimantissa oli jotain, ettei ainakaan ole NBAn kanssa päällekkäin.
 

ipaz

Jäsen
Mäkisen selostus ja etenkin Niemisen typerä kommentointi on kyllä niin raskasta kuunneltavaa, että seuraavassa herrojen pelissä vaihtuu ruutuun ammattilaiset Amerikasta. Voi luoja että ovat paskoja.
Yleensä Niemisen kommentointi on ollut jopa nokkelaa ja löytää pikku nyansseja pelistä mitkä tuo yleisön tietoon, mutta nyt oli kyllä surkea suoritus Villeltä. Puhui jatkuvasti Mäkisen pelin selostuksen päälle ja tylytti Dallasin pelitapaa.
Ei kai kommentaattorin tehtävä nyt ole ottaa puolia, vaan kertoa katsojalle mitä ja miksi jotain tapahtui. Ei haukkua toisen joukkueen pelitapaa ja pelaajia surkeiksi.
 

Tunneli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Hait
Mäkisen selostus ja etenkin Niemisen typerä kommentointi on kyllä niin raskasta kuunneltavaa, että seuraavassa herrojen pelissä vaihtuu ruutuun ammattilaiset Amerikasta. Voi luoja että ovat paskoja.
Mulla meni pata jumiin oliko eka Vegas - Dallas peli kun Niämine ei saanu sanaa suustaan vaan änkytti pitkän aikaa kun pelissä meiningit päällä. Seuraavaan hengenvetoon kun Vaat Jonsson (Wyatt Johnston) sai kiekon, niin meikällä lähti selostajat vaihtoon. Nieminen menee studiossa, koska siellä voi maalailla ja venytellä, kommentaattorina ihan myrkkyä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nieminen on kyllä pahuksen raskasta kuunneltavaa. Sillä on joka lähetyksessä joku mantra jota toistellaan joka väliin. Viime yönä se oli regroup.

Ja SATA MILJOONAA. Oli kyllä outo selostusrupeama tällä kertaa. Ihan kuin ois väärällä jalalla herännyt.
 

Skrugen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Colorado Avalanche
DAL-VGK game 3 ja Nemo kommentaattorina täysin kesken pelitilanteiden ja Mäkisen selostuksen:

"VAIJJAT JONSSON JA ETURIISTOPELIKIEKKO, HINTSIN LUISTELUPELIKIEKKO, PYSTYSUUNNAN ESTOPELIKIEKON PYSTYPELIKIEKKO, NHLKIEKKOPELIKIEKKO."

Saukkonen tohon vielä samaan koppiin huutamaan pelimiesten kymppiä päälle. Ai saatana miten ihan selkäpiitä karmii.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
VAIJJAT JONSSON JA ETURIISTOPELIKIEKKO, HINTSIN LUISTELUPELIKIEKKO, PYSTYSUUNNAN ESTOPELIKIEKON PYSTYPELIKIEKKO, NHLKIEKKOPELIKIEKKO."
Kun luin tämän kuulin tuon päässäni Nemon äänellä. Onneks ei oo krapula, ois saattanu iskeä aika pahat pelkotilat päälle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kannattaa muuten muistaa, että kukaan ei nähnyt Vegasia sen laajennusdraftin jälkeen minkäänlaisena suosikkina. Ykkössentteriksi kaavailtiin pitkälti KHL:stä saapuvaa Sipachyovia ja esimerkiksi William Karlssonilta ei taidettu odottaa mitään kehitysaskelta. Pakistossa oli vielä kauden allakin melkoisia ongelmia kun kaikkea ei saatukaan liikuteltua poispäin vaan piti sitten laittaa puolustajia ihan waivereihin ennenkuin heitä saatiin kaupaksi. Tähtipelaajiksi luokiteltavia tyyppejä oli James Neal, David Perron ja Marc-Andre Fleury. Theodorella nähtiin potentiaalia ja Marchessault oli myös näyttänyt hyvältä hankinnalta (Floridan laajennusdraft sekoilua haukuttiin urakalla jo heti sen jälkeen kun Reilly Smith ja Marchessault laitettiin kiertoon ja suojattiin Alex Petrovic).

Mutta ei se tosiaan ollut yhtään varmaa että Vegasista tulisi heti ensimmäisellä kaudellaan menestyvä seura. Eihän sitä ollut realistista odottaa. Samoin monet odottivat tuon jälkeen että Seattle pärjäisi miltei yhtä hyvin, vaikka laajennusdraftissa eivät saaneetkaan kauppoja aikaiseksi.
Plus tämä nykyinen runko on hankittu ihan täysin ostamalla: Eichel, Pietrangelo, Stone, Stephenson, Roy, Lehner/Hill jne. Smith solmi jatkot vapaana agenttina ja mitähän muuta.

Jos noita expansion draftin treidejä katsoo niin ei siellä kovin puhtailla papereilla tainnut oikein kukaan selvitä. Jopa Sabres maksoi siitä, että Vegas ottaisi Carrierin ja Hurricanes antoi myös ihan mielellään kyytipojaksi 6. kierroksen vuoron. Islanders maksoi 15. vuoron, että Vegas ottaa Grabovskin (Brannström --> Stone) ja Wild heitti Tuchin kyytipojaksi 3. kierroksen vuoron suojellaakseen Scandellaa ja Dumbaa. Vegas sai vielä valita Wildista Haulan, joka oli pelannut juuri muutaman hyvän kaudenkin. Tuntuu, että koko Vegasin expansion drafti oli vaan kilpajuoksu kuka voi haaskata eniten omaisuutta.

Erona Krakeniin oli myös, että suostuivat ottamaan noita huonoja sopimuksia, ekalla kaudellahan siellä oli ihan valtavasti kuollutta painoa ja varmaan tuostakin ajateltiin, että ei Vegas halua edes menestyä. Kraken taas jättänyt vieläkin itselleen paljon pelivaraa, mutta tuokin sitten mahdollisti esim. tuon Tolvasen ja Björkstrandin hommaamiset.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Plus tämä nykyinen runko on hankittu ihan täysin ostamalla: Eichel, Pietrangelo, Stone, Stephenson, Roy, Lehner/Hill jne. Smith solmi jatkot vapaana agenttina ja mitähän muuta.

Jos noita expansion draftin treidejä katsoo niin ei siellä kovin puhtailla papereilla tainnut oikein kukaan selvitä. Jopa Sabres maksoi siitä, että Vegas ottaisi Carrierin ja Hurricanes antoi myös ihan mielellään kyytipojaksi 6. kierroksen vuoron. Islanders maksoi 15. vuoron, että Vegas ottaa Grabovskin (Brannström --> Stone) ja Wild heitti Tuchin kyytipojaksi 3. kierroksen vuoron suojellaakseen Scandellaa ja Dumbaa. Vegas sai vielä valita Wildista Haulan, joka oli pelannut juuri muutaman hyvän kaudenkin. Tuntuu, että koko Vegasin expansion drafti oli vaan kilpajuoksu kuka voi haaskata eniten omaisuutta.

Erona Krakeniin oli myös, että suostuivat ottamaan noita huonoja sopimuksia, ekalla kaudellahan siellä oli ihan valtavasti kuollutta painoa ja varmaan tuostakin ajateltiin, että ei Vegas halua edes menestyä. Kraken taas jättänyt vieläkin itselleen paljon pelivaraa, mutta tuokin sitten mahdollisti esim. tuon Tolvasen ja Björkstrandin hommaamiset.

Tuossa Vegasin touhussa on ollut hauskaa katsoa, miten joukkue on toiminut kuin kaupunki jossa se pelaa. Aina on pitänyt hankkia se uusin ja kuumin huvitus. Stone on lähtökuopissa Ottawassa, hankitaan Stone. Pacioretty on vapaana, hankitaan Pacioretty. Tuore Stanley Cup -voittaja Pietrangelo etsii rahakasta sopimusta, hankitaan Pietrangelo. Supertähti Eichel on hankittavissa, hankitaan Eichel. Vegasissa on uskallettu tehdä isoja liikkeitä, kun mahdollisuus on tullut. Kukaan tai mikään ei ole ollut koskematon, vaan kaupaksi on voitu laittaa parhaat prospektit tai aiemmat kalliit hankinnat. Huonona puolena on tietenkin mielikuva, ettei Vegas ihan hirveästi välitä pelaajistaan. Heitetään uusi lelu menemään heti kun kyllästytään. Toisaalta jotkut seurat roikottavat vanhoja veteraaneja mukanaan, vaikka parasta ennen päiväys on umpeutunut jo aikoja sitten. Vegas on jälleen kovaa vauhtia matkalla finaaliin, joten saa nähdä, miten tämä strategia tuottaa tulosta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huonona puolena on tietenkin mielikuva, ettei Vegas ihan hirveästi välitä pelaajistaan. Heitetään uusi lelu menemään heti kun kyllästytään.

Toisaalta jotkut seurat roikottavat vanhoja veteraaneja mukanaan, vaikka parasta ennen päiväys on umpeutunut jo aikoja sitten. Vegas on jälleen kovaa vauhtia matkalla finaaliin, joten saa nähdä, miten tämä strategia tuottaa tulosta.

Erittäin mielenkiintoinen poiminta.

Voisko isossa vaihtuvuudessa kuitenkin olla jopa menestyksen siemen?

Joskushan tuolle rosteri-myllytykselle tulee loppu, koska isoja ja pitkän lapun miehiä alkaa kerääntymään. Ehkä sitten tuuletetaan vain alempien ketjujen osastoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös