Tuossa otteluohjelma:Mäkinen sanoi eilisessä pelissä, että finaalit alkais 31.5. jos tämä meneillään oleva peli päättyy Vegasin voittoon. Kai hänellä joku aavistus on, kun on paikan päälle menossa.
Tuossa otteluohjelma:Mäkinen sanoi eilisessä pelissä, että finaalit alkais 31.5. jos tämä meneillään oleva peli päättyy Vegasin voittoon. Kai hänellä joku aavistus on, kun on paikan päälle menossa.
Yleensä Niemisen kommentointi on ollut jopa nokkelaa ja löytää pikku nyansseja pelistä mitkä tuo yleisön tietoon, mutta nyt oli kyllä surkea suoritus Villeltä. Puhui jatkuvasti Mäkisen pelin selostuksen päälle ja tylytti Dallasin pelitapaa.Mäkisen selostus ja etenkin Niemisen typerä kommentointi on kyllä niin raskasta kuunneltavaa, että seuraavassa herrojen pelissä vaihtuu ruutuun ammattilaiset Amerikasta. Voi luoja että ovat paskoja.
Mulla meni pata jumiin oliko eka Vegas - Dallas peli kun Niämine ei saanu sanaa suustaan vaan änkytti pitkän aikaa kun pelissä meiningit päällä. Seuraavaan hengenvetoon kun Vaat Jonsson (Wyatt Johnston) sai kiekon, niin meikällä lähti selostajat vaihtoon. Nieminen menee studiossa, koska siellä voi maalailla ja venytellä, kommentaattorina ihan myrkkyä.Mäkisen selostus ja etenkin Niemisen typerä kommentointi on kyllä niin raskasta kuunneltavaa, että seuraavassa herrojen pelissä vaihtuu ruutuun ammattilaiset Amerikasta. Voi luoja että ovat paskoja.
Nieminen on kyllä pahuksen raskasta kuunneltavaa. Sillä on joka lähetyksessä joku mantra jota toistellaan joka väliin. Viime yönä se oli regroup.
Kun luin tämän kuulin tuon päässäni Nemon äänellä. Onneks ei oo krapula, ois saattanu iskeä aika pahat pelkotilat päälle.VAIJJAT JONSSON JA ETURIISTOPELIKIEKKO, HINTSIN LUISTELUPELIKIEKKO, PYSTYSUUNNAN ESTOPELIKIEKON PYSTYPELIKIEKKO, NHLKIEKKOPELIKIEKKO."
Plus tämä nykyinen runko on hankittu ihan täysin ostamalla: Eichel, Pietrangelo, Stone, Stephenson, Roy, Lehner/Hill jne. Smith solmi jatkot vapaana agenttina ja mitähän muuta.Kannattaa muuten muistaa, että kukaan ei nähnyt Vegasia sen laajennusdraftin jälkeen minkäänlaisena suosikkina. Ykkössentteriksi kaavailtiin pitkälti KHL:stä saapuvaa Sipachyovia ja esimerkiksi William Karlssonilta ei taidettu odottaa mitään kehitysaskelta. Pakistossa oli vielä kauden allakin melkoisia ongelmia kun kaikkea ei saatukaan liikuteltua poispäin vaan piti sitten laittaa puolustajia ihan waivereihin ennenkuin heitä saatiin kaupaksi. Tähtipelaajiksi luokiteltavia tyyppejä oli James Neal, David Perron ja Marc-Andre Fleury. Theodorella nähtiin potentiaalia ja Marchessault oli myös näyttänyt hyvältä hankinnalta (Floridan laajennusdraft sekoilua haukuttiin urakalla jo heti sen jälkeen kun Reilly Smith ja Marchessault laitettiin kiertoon ja suojattiin Alex Petrovic).
Mutta ei se tosiaan ollut yhtään varmaa että Vegasista tulisi heti ensimmäisellä kaudellaan menestyvä seura. Eihän sitä ollut realistista odottaa. Samoin monet odottivat tuon jälkeen että Seattle pärjäisi miltei yhtä hyvin, vaikka laajennusdraftissa eivät saaneetkaan kauppoja aikaiseksi.
Plus tämä nykyinen runko on hankittu ihan täysin ostamalla: Eichel, Pietrangelo, Stone, Stephenson, Roy, Lehner/Hill jne. Smith solmi jatkot vapaana agenttina ja mitähän muuta.
Jos noita expansion draftin treidejä katsoo niin ei siellä kovin puhtailla papereilla tainnut oikein kukaan selvitä. Jopa Sabres maksoi siitä, että Vegas ottaisi Carrierin ja Hurricanes antoi myös ihan mielellään kyytipojaksi 6. kierroksen vuoron. Islanders maksoi 15. vuoron, että Vegas ottaa Grabovskin (Brannström --> Stone) ja Wild heitti Tuchin kyytipojaksi 3. kierroksen vuoron suojellaakseen Scandellaa ja Dumbaa. Vegas sai vielä valita Wildista Haulan, joka oli pelannut juuri muutaman hyvän kaudenkin. Tuntuu, että koko Vegasin expansion drafti oli vaan kilpajuoksu kuka voi haaskata eniten omaisuutta.
Erona Krakeniin oli myös, että suostuivat ottamaan noita huonoja sopimuksia, ekalla kaudellahan siellä oli ihan valtavasti kuollutta painoa ja varmaan tuostakin ajateltiin, että ei Vegas halua edes menestyä. Kraken taas jättänyt vieläkin itselleen paljon pelivaraa, mutta tuokin sitten mahdollisti esim. tuon Tolvasen ja Björkstrandin hommaamiset.
Huonona puolena on tietenkin mielikuva, ettei Vegas ihan hirveästi välitä pelaajistaan. Heitetään uusi lelu menemään heti kun kyllästytään.
Toisaalta jotkut seurat roikottavat vanhoja veteraaneja mukanaan, vaikka parasta ennen päiväys on umpeutunut jo aikoja sitten. Vegas on jälleen kovaa vauhtia matkalla finaaliin, joten saa nähdä, miten tämä strategia tuottaa tulosta.
Mikäli Florida tänä vuonna voittaa Stanley Cupin, tulee siitä 4. joukkue vuodesta 2018 lähtien, joka voittaa cupin sen kauden jälkeen kun voittaa Presidents Trophyn.
Toki Wings voitti Presidents Trophyn 2002 ja 2008, Dallas 1999 ja 2001 Avalanche.Detroitkin tuon saman tien kävi läpi.
Voitti President'sin peräti kahdesti -95 ja -96 kunnes "liian taitavaa" joukkuetta modattiin enemmän playoff-kelpoiseksi ja sitten tuli kannut -97 ja -98. Niillä kausilla ei ollut lähelläkään runkosarjan voittoa.
-06 kävi sama uudella sukupolvella, joka onnistui voittamaan -08 Stanley Cupin.
Kyllä näissä tapauksissa tietynlaista kaavamaisuutta on.
Oliko se nyt maksimissaan 118 vai 119 pistettä, millä voitettu Presidents Trophy ei automaattisesti vie joukkueen mestaruussaumoja. Kaikki tuota korkeammat kausipisteet + PT on ollut kuoleman suudelma jo useita vuosikymmeniä.Toki Wings voitti Presidents Trophyn 2002 ja 2008, Dallas 1999 ja 2001 Avalanche.
Vegashan on siinä mielessä mielenkiintoinen "experiment", että kun mitään seurahistoriaa ei tietenkään ole, niin myöskään sitä painolastia ei tarvitse raahata. Tasan siitähän on kyse ollut esim. Chicagon menestyskausien jättisopimusten ja nykyisen Penguinsin "seuralegendojen" kanssa, kun sukelletaan niin sit kans sukelletaan. Vegasilla ei taida vielä(kään) edes olla sellaista kannattajapainetta, kun joukkueen seuraajat ovat ihan jotain muuta kuin perinteisiä jääkiekkofaneja ja lähinnä on juuri tärkeää naarata ne pari isoa nimeä myymään lippuja ja sitten loppu onkin vapaakauppaa.Erittäin mielenkiintoinen poiminta.
Voisko isossa vaihtuvuudessa kuitenkin olla jopa menestyksen siemen?
Joskushan tuolle rosteri-myllytykselle tulee loppu, koska isoja ja pitkän lapun miehiä alkaa kerääntymään. Ehkä sitten tuuletetaan vain alempien ketjujen osastoa.
Bruinsilla tais olla 2013-14 vähemmän kuin tuo, ja seuraavalla kaudella missasivat pleijarit.Oliko se nyt maksimissaan 118 vai 119 pistettä, millä voitettu Presidents Trophy ei automaattisesti vie joukkueen mestaruussaumoja. Kaikki tuota korkeammat kausipisteet + PT on ollut kuoleman suudelma jo useita vuosikymmeniä.
Joo ei noi tilastot kyl mitään syvällisempää kerro. N on liian pieni kausaliteettipäätelmiin tai oikeastaan mihinkään muuhunkaan päätelmiin. Mut hauskaa nippelitietoahan toi on.Mutta kausaation etsiminen PTn ja seuraavan kauden pudotuspelimenestyksen väliltä on kyllä vähän horros_skooppi_hommia.
Löytyyhän noita erilaisia sivustoja missä voi katsoa tilannetta tietyltä päivältä. Tässä n. ~60 pelin kohdalla, maaliskuun 1. päivä.Löytäisiköhän jostain sarjataulukoita kesken kauden. Olisi mielenkiintoista nähdä runkosarjan 15 viimeisen matsin pohjalta muodostettu sarjataulukko, ja se, kuinka hyvin nämä ennustavat tulevaa mestaria.
Livetulokset (flashscore) appissa on ainakin mahdollisuus katella viimeisen 5-30 matsin sarjataulukkoja, kun menee sarjataulukot/nhl/pääsarja/kunto ja valitsee haluamansa pelimäärän siihen. Sieltä voi muös valita kauden aina 93/94 kauteen asti.Löytäisiköhän jostain sarjataulukoita kesken kauden. Olisi mielenkiintoista nähdä runkosarjan 15 viimeisen matsin pohjalta muodostettu sarjataulukko, ja se, kuinka hyvin nämä ennustavat tulevaa mestaria.
Löytyyhän noita erilaisia sivustoja missä voi katsoa tilannetta tietyltä päivältä. Tässä n. ~60 pelin kohdalla, maaliskuun 1. päivä.
Bruins 99p +36p
Toronto 82p +29p
Tampa 78p +20p
Florida 66p +26p
-----------------------------
Carolina 86p +27p
Devils 85p +27p
Rangers 79p +28p
Islanders 70p +23p
___________________________________________________________________
Dallas 77p +31p
Minnesota 74p +29p
Colorado 73p +35p
Winnipeg 72p +23p
----------------------------
Vegas 78p +33p
Kings 76p +28p
Oilers 74p +35p
Seattle 72p +28p
Mitäpä näistä voi päätellä, hyvät joukkueet olivat hyviä myös kauden lopussa.
Olisiko esim. St. Louisin taannoisen mestaruuden voinut päätellä runkosarjan viimeisen 15–20 pelin pistekeskiarvosta suhteutettuna silloiseen alkukauteen? Tai näkyikö kulmakertoimessa etukäteen Columbuksen sweeppi runkosarjan voittaneesta Tampasta, esimerkkinä "kunnon ajoituksesta" ja vastaavasti "koneen yskähtelystä" kauden tärkeimmällä hetkellä.
Ihan mielenkiintoinen yksityiskohta vaikka nyt koskeekin kahta eri lajia: