Yleisesti NHL:stä

  • 4 186 686
  • 14 750
Pianhan tuokin selviää. Tulevan kauden otteluohjelma julkaistaan käsittääkseni torstaina eli sopivasti laajennusdraftin jälkeen ja ennen entry draftia.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Vapaa-agenttiaika lähenee ja mulle tuli Twitterissä vastaan täysin uusi käsite liittyen pelaajien verotukseen Kanadassa: RCA, eli Retirement Compensation Arrangements.

Kunnollisesti tehdyllä verosuunnittelulla NHL-pelaaja voi pelata Kanadan puolella jopa alhaisella 20% kiinteällä veroprosentilla yleisesti ymmärretyn 45-53% sijaan. Onnistuakseen tässä pitää pelaajan jäädä eläkkeelle Kanadan ulkopuolelle. Melko helppoa siis eurooppalaisille ja jenkeille. Sekä niille kanadalaisille pelaajille jotka asettuvat uran jälkeen USA:n puolelle. Agentille tällainen tietysti aiheuttaa mukavasti hommia, kun selvittelee verotusbyrokratiaa pelaajan puolesta ja eduksi.

Eli pelaaja saattaa maksaa Kanadan puolella pelatessaan vähemmän veroja, kuin vaikkapa Floridassa tai Texasissa.
Tässä on sellainenkin juttu että Uncle Sam pitää huolen omistaan eli kaikkia ns. USAn tax residenttejä (kansalaiset, vihreän kortin haltijat yms) verotetaan maailmanlaajuisista tuloista. Eli jos se pelaaja maksaa 20%:n veron miljoonapalkastaan Kanadaan, niin US ottaa itselleen erotuksen eli jotain 17% (max tulovero% 37), tietenkin vähemmän yhteensä kuin 45-53%.

JOL
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Keskimäärin kuinka moni draftattu pelaaja pääsee ikinä pelaamaan edes yhden pelin NHL:ssä? Oisko jollain tilastoa käsillä?
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Keskimäärin kuinka meni draftattu pelaaja pääsee ikinä pelaamaan edes yhden pelin NHL:ssä? Oisko jollain tilastoa käsillä?

Tää oli sen verta mielenkiintoinen että piti ihan googletella ja pakko sanoa että vähän yllätti lukeman olevan n. 49% kaikista varatuista. Oma arvaukseni olisi ollut paljon pienempi. Alla vielä linkkiä kyseiseen tutkimukseen joka käsittelee drafteja 2004-2020 ajalta. Samassa jutussa on myös tutkittu eri kierrosten prosentuaalisia eroja sen suhteen pelaako koskaan yhtäkään matsia NHL:ssä.

 

ipaz

Jäsen
Minkälaisia eri ehtoja joukkueen kasaamiselle näillä laajennusjoukkueilla on ollut vaikka Ottawasta eteenpäin?

Wikipediasta referoituna:

1992 Ottawa ja Tampa. 21 vanhaa joukkuetta saivat suojata 14 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. San Josesta ei voinut valita ketään kun oli ollut vasta vuoden liigassa. Molemmat uuden joukkueet valitsivat 2mv, 7p ja 12h eli yhteensä 21 pelaajaa. Kuten tuon ajan sarjataulukko näyttää, niin laajennusjoukkueet olivat surkeita parit ekat vuodet. 1992-93 Ottawa viimeinen, San Jose toiseksi ja Tampa kolmanneksi. Ottawa ja San Jose olivat sanalla sanoen surkeita joukkuita, koska pelaajat joita oli tarjolla olivat joko nelosketjun pelaajia tai sitten uransa ehtoopuolella olevia veteraaneja. Toisaalta sitten taas Tampalla oli 1992 Draftin 1. varaus (Roman Hamrlik) ja Ottawalla 2. (Alexei Yashin) joten siellä saatiin heti laatutulokasta rosteriin.

1993 Anaheim ja Florida. 24 liigassa jo olevaa joukkuetta saivat suojata 1mv, 5p ja 9h eli yhteensä 15 pelaajaa. Tulokkaat ja toisen kauden pelaajat olivat ulkona valinnoista. 1993 laadukkaassa Entry Draftissa Anaheimilla oli 4. vuoro (Paul Kariya) ja Floridalla 5. (Rob Niedermayer). Nyt kun oli vain yksi veskari jonka vanhat joukkueet saivat suojata, niin Rangers menetti seuralegenda John Vanbiesbrouckin (30v) Floridaan ja St. Louis Guy Hebertin (26v) Anaheimiin. Vuotta aiemmin Ottawa ja Tampa joutuivat lähtemään kauteen veteraanikakkosveskoilla kun ykkönen ja prospekti olivat suojattu, eivätkä saaneet varata kuin kaksi maalivahtia. Ottawa otti Peter Sidorkiewiczin (29v) Hartfordista ja Tampa Wendell Youngin (29v) Pittsburgista. Anaheim ja Florida saivat valita kolme maalivahtia, jolloin ne pystyivät tekemään kauppaa ylimääräisillä maalivahdeilla, kuten Anaheim Glenn Healyn (NYI > ANA >NYR) ja Florida Daren Puppan (TOR > FLA > TB) kanssa.

1998 Nashville. Predators valitsi yhden pelaajan kaikista 26 joukkueesta. Vanhat joukkueet saivat suojata joko: 1mv, 5p ja 9h tai 2mv, 3p ja 7h eli yhteensä 15 tai 12 pelaajaa. Tuossa draftissa tehtiin ensimmäistä kertaa kunnolla kauppaa siitä ettei oteta jotain suojaamatonta pelaajaa. Mm. Kings lähetti Kimmo Timosen Nashvilleen, jotta nämä eivät valinneet Garry Galleyta (ottivat mv Fredrik Chabotin) ja San Jose antoi Ville Peltosen, jotta eivät ottaisi Tony Granatoa (Al Iafrate - joka lopetti uransa tähän valintaan).

1999 Atlanta. Muuten täysin samat säännöt kuten Nashvillella, paitsi että Predators ei voinut menettää ketään ja joukkueet jotka menettivät maalivahdin Nashvillelle, eivät voineet menettää veskaria Atlantaan. Atlanta teki ainakin kuusi treidiä, jossa sai pelaajan kun ei ottanut suojaamatonta. Ottawa mm. treidasi mv Damian Rhodesin, jotta Trashers jätti jonkun (en tiedä kenet) valitsematta. Detroit treidasi Ulf Samuelssonin (UFA) ilman hintaa Atlantaan, jonne Uffe ei tehnyt koskaan sopimusta, vaan meni viimeiseksi kaudekseen Phillyyn.

2000 Minnesota ja Columbus. Taas sama perussuojaussääntö, eli joko: 1mv, 5p ja 9h tai 2mv, 3p ja 7h. Nashville ja Atlanta eivät voineet menettää pelaajiaan laajennusjoukkueille. Myöskään sama joukkue ei voinut menettää kuin yhden maalivahdin tai puolustajan. Nyt säännöissä oli, että yksi pakki ja kaksi hyökkääjää jotka olivat pelanneet edellisellä kaudella vähintään 40 ottelua oli jätettävä suojaamatta. Tuossa oli jotain muitakin nyasseja vielä liittyen aiempiin kausiin.

edit. Ollakseni olikin jo ehtinyt laittaa pätevän linkin selventämään laajennusdrafteja.
 
Viimeksi muokattu:

Hubacek

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Vegas Golden Knights, altavastaajat
edit. Ollakseni olikin jo ehtinyt laittaa pätevän linkin selventämään laajennusdrafteja.

Mukava kun joku viitsii kääntää/referoida/yms näitä pitempiä juttuja suomeksikin. Itselläni jää nuo englanninkieliset sivut lukematta vaikka enkku jollain tasolla onnistuu. Kuitenkin pienet (välillä tärkeätkin) nyanssit jää pitkästä tekstistä välillä ymmärtämättä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Jos nyt Sharksin julkistettua aikataulua katsoin niin kaksi peliä olisikin nipistetty oman divisioonan peleistä. Vegasia ja Vancouveria vastaan olisi 3 peliä muita se vanha 4.
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Pahoittelut jos tästä aiheesta on jo keskustelua käyty, en nopealla vilkaisulla tai googlettelulla löytänyt vastausta.

Miten ensi kauden playoff joukkueet siis valikoituu, jokaisen divarin 4 parasta pääsee pleijareihin? Vai miten nuo sitten ratkeaa, onko tästä tietoa?
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pahoittelut jos tästä aiheesta on jo keskustelua käyty, en nopealla vilkaisulla tai googlettelulla löytänyt vastausta.

Miten ensi kauden playoff joukkueet siis valikoituu, jokaisen divarin 4 parasta pääsee pleijareihin? Vai miten nuo sitten ratkeaa, onko tästä tietoa?
Sama tyyli jatkuu ensikin vuonna, eli divareiden 3 parasta ja 2 "villiä korttia".
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Heinäkuussa jalkapallon em-kisojen jossain otteluseurannassa menin lupaamaan nimimerkille @Gorbatjovi että kerron Vancouverin vuoden 2011 mellakasta. Muutin siihen kaupunkiin jokunen viikko mellakan jälkeen, joten minulla on sitä kautta ehkä hieman erilainen näkemys ja kokemus asiasta kuin monella muulla. Tämä kaikki kirjoittamani perustuu siis itse näkemääni ja kuulemaani sekä paikallisesta mediasta seuraamaani uutisointiin. En lupaa, että muistan kaiken oikein, ja kaikesta saa olla vapaasti ihan eri mieltä. Eipäsjuupas-väittelyihin en lähde. Ja tosiaan, tämä ei ole 100% faktaa moneen kertaan tarkastettuna, vaan muistin varassa kirjoitettua.

Canucks siis hävisi seitsemännen finaalin. Sen jälkeen kaupungin keskustassa mm. hajotettiin ikkunoita ja poltettiin roskiksia ja autoja. Suomeen asti kantautuneiden uutisten mukaan suunnilleen kaikki kaupunkilaiset oli pistämässä paikkoja paskaksi. Paikan päällä sain sitten tietää, että totuus oli toisenlainen.

Kaupunkilaiset suhtautuvat intohimolla jääkiekkojoukkueeseensa, mutta myös omaan kaupunkiinsa. Kaupunkihan on todella kaunis, kun sijaintina on valtameren ja Kalliovuorten välinen pienehkö alue. Tappion varmistuttua ihmisiä alkoi saapua kaduille baareista ja kotikatsomoista. Osalla oli vitutus korkealla, ja alkoi paikkojen hajottaminen. Valtaosa olisi halunnut kotiin, mutta jostain käsittämättömästä syystä julkinen liikenne oli laitettu poikki ja osa kaduista oli suljettu autoilta. Vaikka keskustassa asuu paljon ihmisiä, niin valtavat ihmismäärät olivat saapuneet keskustaan busseilla ja skytrainilla. Heillä ei ollut mitään keinoa päästä keskustasta pois. Siksi kaduilla oli paljon ihmisiä vielä tunteja pelin loppumisen jälkeen. Valtaosa olisi vain halunnut päästä kotiin. Paikkojen hajottaminen jatkui, ja syntyi tappeluita kun riehujia yritettiin estää. Sitten oli jo poliisi paikalla mellakkavarusteineen. Suora lähetys hulinasta näkyi tv-kanavilla ja lukuisissa some-palveluissa.

Kuinka paljon riehujia sitten oli? Tarkkaa määrää ei tiedetä, mutta jälkiseurauksia tuli noin tuhannelle. Poliisilla oli valtava määrä todistusaineistoa läpikäytävänä. TV-lähetyksiä, valvontakamerakuvia ja -videoita, ihmisten itse kuvaamaa materiaalia jota pyydettiin toimittamaan poliisille. Tutkinta kesti ja kesti, kunnes alettiin kovaan ääneen kysellä, että mikä siinä nyt kestää. Poliisin vastaus oli kuivakan asiallinen: jokaista epäiltyä koskeva materiaali käydään kokonaan läpi, ettei joku selviä tuomiolla ikkunan rikkomisesta, vaikka on myös polttanut poliisiauton. Viimeiset tuomiot taidettiin antaa vasta muutamia vuosia sitten.

Se, mitä suomalainen media ei tainnut kertoa, kuvastaa kaupunkilaisten asennetta ehkä hiukan paremmin ja laajemmin kuin tuo riehuminen. Seuraavana päivänä arviolta 15000-20000 kaupunkilaista kokoontui keskustaan siivoamaan ja korjaamaan paikkoja. Kukaan ei heitä sinne kutsunut, vaan he saapuivat omasta päätöksestään. Tämä kuvastaa sitä rakkautta kaupunkia kohtaan, jota asukkaat tuntevat. Vitutus kesti pitkään, nimittäin sitä riehumista kohtaan tunnettu vitutus. Toki tappiotakin kohtaan, mutta riehumien koettiin paljon isompana tappiona, koska se suuntautui kaikkien yhteiseen kaupunkiin ja sen tarkoituksena oli ollut tuhota.

Juttelin tietysti paljon paikallisten kanssa noista tapahtumista. Kukaan ei osoittanut riehujia kohtaan minkäänlaista ymmärrystä tai sympatiaa. Näkemys oli, että jos haluat hajottaa kaupunkia siksi, että Stanley Cup meni sivu suun, niin gtfo koko kaupungista. Kaupunki on kuitenkin toipunut, asukkaat jatkavat elämäänsä, ja ehkä Canucks joskus taas on joukkue, jolla on mahdollisuus voittaa. Jos taas tulisi tappio finaalin seiskapelissä, niin on vaikea arvioida, mitä tapahtuisi. Riippuu siitä, miten tuoreessa muistissa vuoden 2011 tapahtumat ovat. Varoittavia esimerkkejä saatiin silloin paljon, sillä aika moni lähti vankilaan neronleimaustensa kanssa. Erästä silloin alle parikymppistä miestä saattoi hieman kaduttaa, hän kun oli maajoukkuetason kilpauimari ja päätyi suorassa tv-lähetyksessä heittämään ison määrän palavaa paperia poliisiauton sisälle. Ei juuri saanut ymmärrystä hänkään.

Aikaa on mennyt sen kymmenisen vuotta, ja aina välillä näkee edelleen kommentteja, joiden mukaan kaupunkilaiset tuhosivat koko kaupungin tappion jälkeen. Eipä tuolle jaksa enää kuin hymähtää, koska ei tietämättömyys ole kielletty. Itse koin valtavan hienon elämänvaiheen tuossa kaupungissa ja ymmärrän, miksi se on erilaisissa viihtyvyysvertailuissa niin usein kärjessä. Jos voit istua hiekkarannalla ja katsella lumihuippuisia vuoria, ja siitä kävellä 20 minuutissa keskustassa olevaan kotiisi, niin tilanne voisi olla huonompikin. Ja ehkä se Canucks tosiaan voittaa joskus. Sitä odotellen.

Oli mukava muistelutuokio tähän harmaaseen lomapäivään. Toivottavasti arvon lukija piti lukemastaan. Inttämisiin en tosiaan lähde mukaan ja kirjoitukseni saa teilata ihan vapaasti, mutta kysymyksiin koitan vastailla jos niitä on.
 

Afflicted

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Heinäkuussa jalkapallon em-kisojen jossain otteluseurannassa menin lupaamaan nimimerkille @Gorbatjovi
Koko hieno teksti.

Itse tällaisena muka valveutuneena henkilönä huomaan joskus olevani ihan tavallinen median armoilla oleva tallaaja kuten nyt tässäkin tapauksessa. Minä olin ihan siinä uskossa, koska siihen aikaan armeijassa ollessani kanssani palveli elämänsä Kanadassa elänyt kaveri, joka ei voinut sietää Vancouveria eikä Canucksia. Ehkä hänelläkin oli pieni osansa mielipiteeni muodostuksessa, näin myös Youtubesta jonkin videon jossa joku Bruins fani kulki Vancouverin keskustassa ennen peliä fanipaita päällä. Sai osakseen aika tiukkaakin uhkailua ja sanoi että pelin jälkeen ei keskustaan ollut mitään asiaa ainakaan Bruins -paita päällä. Tietenkään näistä en saanut mitenkään koko kuvaa vaan kaikki oli jollakin motivaatiolla kerrottuja "faktoja" tilanteesta joten siis mielipiteeni perustin vääriin faktoihin. Nyt ymmärrän paremmin ja kiitos siitä, koetan olla jatkossa tarkempi tuomitessani kokonaista ryhmää normaaleja ihmisiä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Itse tällaisena muka valveutuneena henkilönä huomaan joskus olevani ihan tavallinen median armoilla oleva tallaaja kuten nyt tässäkin tapauksessa. Minä olin ihan siinä uskossa, koska siihen aikaan armeijassa ollessani kanssani palveli elämänsä Kanadassa elänyt kaveri, joka ei voinut sietää Vancouveria eikä Canucksia.
Ymmärrän oikein hyvin, koska uutisointi Suomessa oli aika yksipuolista. Lisäksi Vancouver on muualla Kanadasssa sellaisessa vähän oudon hippikaupungin maineessa, ja kyllähän höpöheinä paloi siellä estotta jo tuolloin. Suomessa Canucks on aika vähän esillä, ja Sedinien aikaan keräsi paljon antipatiaa ruotsalaisten pelaajien takia. Eikä siellä ole kovin paljoa suomalaisia pelannut, mutta Sami Salo on edelleen todella arvostettu kaveri tuollapäin. Ehkä se menestyksen puute johtuu juuri siitä, ettei suomalaisia ole paljoa ollut..?
 

ipaz

Jäsen
Ymmärrän oikein hyvin, koska uutisointi Suomessa oli aika yksipuolista. Lisäksi Vancouver on muualla Kanadasssa sellaisessa vähän oudon hippikaupungin maineessa, ja kyllähän höpöheinä paloi siellä estotta jo tuolloin. Suomessa Canucks on aika vähän esillä, ja Sedinien aikaan keräsi paljon antipatiaa ruotsalaisten pelaajien takia. Eikä siellä ole kovin paljoa suomalaisia pelannut, mutta Sami Salo on edelleen todella arvostettu kaveri tuollapäin. Ehkä se menestyksen puute johtuu juuri siitä, ettei suomalaisia ole paljoa ollut..?

Vancouver on kyllä kaupunkina aivan käsittämättömän upea. Se sijainti vuoriston ja meren välissä. Keväällä ja syksyllä biitsiltä laskettelemaan tai toisin päin tunnissa. Vietin siellä viikon verran muutama vuosi sitten lähinnä kävelemällä pitkin poikin keskustan katuja, lenkkeilemällä Stanley Parkissa tai ajelemalla vuokra-autolla Grouse Mountainille ja muualle ympäristön nähtävyyksille. Yhdet tiukat kännitkin tuli vetäistyä Roxyssa ja rupattelin mukavia paikallisten kanssa. Krapulapäissäni kävin sitten Canada Placen laiturilla pelkäämässä hanhia. Paja siellä kyllä haisee/tuoksuu ihan joka puolella ja ikävä kyllä kodittomia näkyi pitkin nurkkia. Kuitenkin kun kyse on suurkaupungista, niin tuota ei kai voi nykypäivänä oikein välttää.

Itselleni harmillisesti Canucksin kausi oli jo päättynyt, joten peliin en päässyt. Mutta hallikierrokseen Rogers Arenalle pääsi istuskelemaan Trevor Lindenin loosiin ja oikeastaan kaikkialle muualle paitsi Canucksin tiloihin, koska siellä oli ukkoja vielä treenaamassa ja parantelemassa kauden jäljiltä. Ei mikään ihme että Jyrki Lumme elää puolet vuodesta edelleen Vancouverissa ja että esim. Sedinit jäivät sinne uransa jälkeen.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Ymmärrän oikein hyvin, koska uutisointi Suomessa oli aika yksipuolista. Lisäksi Vancouver on muualla Kanadasssa sellaisessa vähän oudon hippikaupungin maineessa, ja kyllähän höpöheinä paloi siellä estotta jo tuolloin. Suomessa Canucks on aika vähän esillä, ja Sedinien aikaan keräsi paljon antipatiaa ruotsalaisten pelaajien takia. Eikä siellä ole kovin paljoa suomalaisia pelannut, mutta Sami Salo on edelleen todella arvostettu kaveri tuollapäin. Ehkä se menestyksen puute johtuu juuri siitä, ettei suomalaisia ole paljoa ollut..?
Itse olen seurannut mielenkiinnolla Vancouverin edesottamuksia viimeisen neljän vuoden aikana. Sami Salo ja aikanaan Sedinit olivat suosikkeja joukkueessa.

Calgaryn peliesityksiä olen seurannut jo jonkin aikaa ehkä noin pari kolme vuotta.

Edmonton on ollut aiemmin inhokkini, mutta nyt seura on ollut ihan ok tapaus.

Maple Leafsin fani olen ollut jo vuosikymmeniä, vakka se on on ollut välillä surkuhupaisaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
NHL Owners Approve Jersey Ads for 2022-23 Season

Vahvaa huhuilua siitä, että pelipaitoihin alkaisi ilmestyä mainoksia 2022-23 kaudelle.

Eipä tämä suunta yllätä, kun kypäriinkin ne saatiin.
Silloin jo huvitti, kun jotkut vielä pystyivät luulemaan, että ne on vain koronan takia. Ei tuollaista helppoa rahaa hylätä, vaikka nyt paremmin menisikin ehkä.

Jos niitä virallisia paitoja haluaa tilata, niin varmaan kannattaa tämän kauden aikana tilailla...
 

ipaz

Jäsen
NBA:ssa on ollut mainos paidassa jo viisi kautta, joten tämä oli vaan ajan kysymys. Kuten edellä jo mainittiin, niin liian helppoa rahaa olla käyttämättä tällaista tilaisuutta. Kunhan nyt sitten vaan pitäytyisivät tuossa yhdessä pikku merkissä. 100 miljoonaa dollaria yhteensä NHL-seurojen kanssaan kaudessa, eli ka. kolme miljoonaa per joukkue. Kelpaa aivan varmasti mille tahansa NHL-seuralle.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
No niin, pian amerikkalaiset eivät voi nauraa, kun Euroopan sarjoissa on naurettavat peliasut ja areenat mainoksineen, kun ovat kohta ihan samassa jamassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös