ipaz

Jäsen
Seattle tulee nyt. Pelejä ilmeisesti edelleen 82. Joko tietoa mistä kaksi peliä lähtee pois? Kaksi konferenssivastustajaa eri divarista vain kahteen kertaan eikä kolme?
Ei taida olla vielä päätetty, mutta uskoisin formaatin olevan: 4x oma divisioona (28), 2x toinen konfreressi (32) ja sitten 3x oman konferenssin toinen divisioona miinus kaksi ottelua (22). 28 + 32 + 24 = 84, eli pari matsia nipistettäisiin siitä toisesta divarista. Näin mä tämän näkisin.

Yksi vaihtoehto millä pelimäärä saataisin tasan 82 olisi oma divari 6 peliä (42), oma konferenssi 3 peliä (24) ja toinen konferenssi yksi peli (16), mutta tähän NHL tuskin haluaa lähteä koska haluaa jokaisen joukkueen vierailevan jokaisessa hallissa ainakin kerran.
 
Viimeksi muokattu:
Pianhan tuokin selviää. Tulevan kauden otteluohjelma julkaistaan käsittääkseni torstaina eli sopivasti laajennusdraftin jälkeen ja ennen entry draftia.
 
RELEASE THE KRAKEN

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Vapaa-agenttiaika lähenee ja mulle tuli Twitterissä vastaan täysin uusi käsite liittyen pelaajien verotukseen Kanadassa: RCA, eli Retirement Compensation Arrangements.

Kunnollisesti tehdyllä verosuunnittelulla NHL-pelaaja voi pelata Kanadan puolella jopa alhaisella 20% kiinteällä veroprosentilla yleisesti ymmärretyn 45-53% sijaan. Onnistuakseen tässä pitää pelaajan jäädä eläkkeelle Kanadan ulkopuolelle. Melko helppoa siis eurooppalaisille ja jenkeille. Sekä niille kanadalaisille pelaajille jotka asettuvat uran jälkeen USA:n puolelle. Agentille tällainen tietysti aiheuttaa mukavasti hommia, kun selvittelee verotusbyrokratiaa pelaajan puolesta ja eduksi.

Eli pelaaja saattaa maksaa Kanadan puolella pelatessaan vähemmän veroja, kuin vaikkapa Floridassa tai Texasissa.
Tässä on sellainenkin juttu että Uncle Sam pitää huolen omistaan eli kaikkia ns. USAn tax residenttejä (kansalaiset, vihreän kortin haltijat yms) verotetaan maailmanlaajuisista tuloista. Eli jos se pelaaja maksaa 20%:n veron miljoonapalkastaan Kanadaan, niin US ottaa itselleen erotuksen eli jotain 17% (max tulovero% 37), tietenkin vähemmän yhteensä kuin 45-53%.

JOL
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Keskimäärin kuinka moni draftattu pelaaja pääsee ikinä pelaamaan edes yhden pelin NHL:ssä? Oisko jollain tilastoa käsillä?
 
Viimeksi muokattu:
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minkälaisia eri ehtoja joukkueen kasaamiselle näillä laajennusjoukkueilla on ollut vaikka Ottawasta eteenpäin?

DownGoesBrown käy läpi vähän koko laajennus historiaa ja samalla säännöt läpi.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Keskimäärin kuinka meni draftattu pelaaja pääsee ikinä pelaamaan edes yhden pelin NHL:ssä? Oisko jollain tilastoa käsillä?
Tää oli sen verta mielenkiintoinen että piti ihan googletella ja pakko sanoa että vähän yllätti lukeman olevan n. 49% kaikista varatuista. Oma arvaukseni olisi ollut paljon pienempi. Alla vielä linkkiä kyseiseen tutkimukseen joka käsittelee drafteja 2004-2020 ajalta. Samassa jutussa on myös tutkittu eri kierrosten prosentuaalisia eroja sen suhteen pelaako koskaan yhtäkään matsia NHL:ssä.

 

ipaz

Jäsen
Minkälaisia eri ehtoja joukkueen kasaamiselle näillä laajennusjoukkueilla on ollut vaikka Ottawasta eteenpäin?
Wikipediasta referoituna:

1992 Ottawa ja Tampa. 21 vanhaa joukkuetta saivat suojata 14 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. San Josesta ei voinut valita ketään kun oli ollut vasta vuoden liigassa. Molemmat uuden joukkueet valitsivat 2mv, 7p ja 12h eli yhteensä 21 pelaajaa. Kuten tuon ajan sarjataulukko näyttää, niin laajennusjoukkueet olivat surkeita parit ekat vuodet. 1992-93 Ottawa viimeinen, San Jose toiseksi ja Tampa kolmanneksi. Ottawa ja San Jose olivat sanalla sanoen surkeita joukkuita, koska pelaajat joita oli tarjolla olivat joko nelosketjun pelaajia tai sitten uransa ehtoopuolella olevia veteraaneja. Toisaalta sitten taas Tampalla oli 1992 Draftin 1. varaus (Roman Hamrlik) ja Ottawalla 2. (Alexei Yashin) joten siellä saatiin heti laatutulokasta rosteriin.

1993 Anaheim ja Florida. 24 liigassa jo olevaa joukkuetta saivat suojata 1mv, 5p ja 9h eli yhteensä 15 pelaajaa. Tulokkaat ja toisen kauden pelaajat olivat ulkona valinnoista. 1993 laadukkaassa Entry Draftissa Anaheimilla oli 4. vuoro (Paul Kariya) ja Floridalla 5. (Rob Niedermayer). Nyt kun oli vain yksi veskari jonka vanhat joukkueet saivat suojata, niin Rangers menetti seuralegenda John Vanbiesbrouckin (30v) Floridaan ja St. Louis Guy Hebertin (26v) Anaheimiin. Vuotta aiemmin Ottawa ja Tampa joutuivat lähtemään kauteen veteraanikakkosveskoilla kun ykkönen ja prospekti olivat suojattu, eivätkä saaneet varata kuin kaksi maalivahtia. Ottawa otti Peter Sidorkiewiczin (29v) Hartfordista ja Tampa Wendell Youngin (29v) Pittsburgista. Anaheim ja Florida saivat valita kolme maalivahtia, jolloin ne pystyivät tekemään kauppaa ylimääräisillä maalivahdeilla, kuten Anaheim Glenn Healyn (NYI > ANA >NYR) ja Florida Daren Puppan (TOR > FLA > TB) kanssa.

1998 Nashville. Predators valitsi yhden pelaajan kaikista 26 joukkueesta. Vanhat joukkueet saivat suojata joko: 1mv, 5p ja 9h tai 2mv, 3p ja 7h eli yhteensä 15 tai 12 pelaajaa. Tuossa draftissa tehtiin ensimmäistä kertaa kunnolla kauppaa siitä ettei oteta jotain suojaamatonta pelaajaa. Mm. Kings lähetti Kimmo Timosen Nashvilleen, jotta nämä eivät valinneet Garry Galleyta (ottivat mv Fredrik Chabotin) ja San Jose antoi Ville Peltosen, jotta eivät ottaisi Tony Granatoa (Al Iafrate - joka lopetti uransa tähän valintaan).

1999 Atlanta. Muuten täysin samat säännöt kuten Nashvillella, paitsi että Predators ei voinut menettää ketään ja joukkueet jotka menettivät maalivahdin Nashvillelle, eivät voineet menettää veskaria Atlantaan. Atlanta teki ainakin kuusi treidiä, jossa sai pelaajan kun ei ottanut suojaamatonta. Ottawa mm. treidasi mv Damian Rhodesin, jotta Trashers jätti jonkun (en tiedä kenet) valitsematta. Detroit treidasi Ulf Samuelssonin (UFA) ilman hintaa Atlantaan, jonne Uffe ei tehnyt koskaan sopimusta, vaan meni viimeiseksi kaudekseen Phillyyn.

2000 Minnesota ja Columbus. Taas sama perussuojaussääntö, eli joko: 1mv, 5p ja 9h tai 2mv, 3p ja 7h. Nashville ja Atlanta eivät voineet menettää pelaajiaan laajennusjoukkueille. Myöskään sama joukkue ei voinut menettää kuin yhden maalivahdin tai puolustajan. Nyt säännöissä oli, että yksi pakki ja kaksi hyökkääjää jotka olivat pelanneet edellisellä kaudella vähintään 40 ottelua oli jätettävä suojaamatta. Tuossa oli jotain muitakin nyasseja vielä liittyen aiempiin kausiin.

edit. Ollakseni olikin jo ehtinyt laittaa pätevän linkin selventämään laajennusdrafteja.
 
Viimeksi muokattu:

Hubacek

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Vegas Golden Knights, altavastaajat
edit. Ollakseni olikin jo ehtinyt laittaa pätevän linkin selventämään laajennusdrafteja.
Mukava kun joku viitsii kääntää/referoida/yms näitä pitempiä juttuja suomeksikin. Itselläni jää nuo englanninkieliset sivut lukematta vaikka enkku jollain tasolla onnistuu. Kuitenkin pienet (välillä tärkeätkin) nyanssit jää pitkästä tekstistä välillä ymmärtämättä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Jos nyt Sharksin julkistettua aikataulua katsoin niin kaksi peliä olisikin nipistetty oman divisioonan peleistä. Vegasia ja Vancouveria vastaan olisi 3 peliä muita se vanha 4.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy