Ei Emrick minullekaan mikään ykkösselostaja ollut, playoffit menivät mieluummin CBC:n Jim Hughsonilla kuin NBC:n Docilla jos mahdollista valita. Ja kuten Docista, myös Hughsonista on yhtä monta mielipidettä kuin kuulijaakin. Toisille uppoaa, toisille ei.
Emrickistä tykkää ne, ketkä haluaa showta jääkiekkopeliin ja sen selostuksiin. Jim Hughson nousee mun listalla kärkeen juuri siksi, että antaa pelin kertoa ja tulkitsee sitä persoonallisella äänellä, ja rauhallisesti. Hiljenee aina, kun tulee maali, antaa yleisön melun kuulua taustalla. Kuplassa sitä ei toki ollut. Lisäksi yhteispeli Craig Simpsonin kanssa on silkkaa laatua.

Hughsonilla ei enää tule sitä kuuluisaa "GREAT SAVE BY LUONGO!" -huudahdusta. Toki ei senkään takia, että Lou viettelee eläkepäiviä, mutta teki sitä joskus mm. Pricen kohdalla.
 

ipaz

Jäsen
Fred Sasakamoose on kuollut eilen koronaviruksen aiheuttamaan Covid-tautiin. Sasakamoose oli tiettävästi ensimmäinen täysiverinen intiaani NHL:ssä pelaten 11 ottelua Chicagossa kaudella 1953-54. Sasakamoose kuului Cree-heimoon ja eli lapsuutensa reservaatissa Saskatchewanissa.

NHL-ura oli lyhyt, mutta jääkiekon jälkeen vaikutti pitkään heimoneuvostossa tehden tärkeää työtä alkuperäiskansojen lasten hyväksi mm. järjestämällä näille urheilumahdollisuuksia. Vuonna 2018 Sasakamooselle myönnettiin korkein Kanadan kansalaiselle annettava kunniamerkki, Order of Canada. Sasakamoose oli juuri saanut valmiiksi elämästään kertovan kirjan Call Me Indian, joka julkaistaan keväällä 2021. Sasakamoose oli 86-vuotias.

RIP "Chief Running Deer".

 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tuleekohan Kuninkaasta sittenkään ollenkaan pääkaupunkilaista. Tuleva kausi jää väliin.


Vai siirtyykö jo suoraan Rangersin toimistopuolelle, joka tässä liian raflaavasti otsikoidussa uutisessa kerrotaan.

 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vai siirtyykö jo suoraan Rangersin toimistopuolelle, joka tässä liian raflaavasti otsikoidussa uutisessa kerrotaan.
[/URL]
Prongeriltahan tuo onnistui.

Oli LTIR:ssä vielä pelaajasopimuksen puolelta, mutta teki töitä Phillyn toimistolla. Ja soppari ei tainnut edes olla enää Flyersin kontolla, vaan Arizonassa.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Tulee vähän mieleen tuosta tulevasta Kanadan divisioonasta mieleen Original Six -aika, kun pelattiin koko kausi samoja joukkueita vastaan. Tulee varmasti hienoja otteluja ja taistelupareja, harmi että yleisö ei ainakaan heti ole pääsemässä paikalle. Eniten kiinnostaa Edmontonin ja Calgaryn väliset matsit, johtuen jo viime kauden väännöistä. Samoin Montreal-Toronto -peleistä voi tulla hienoja jo historian siivittämänä.

Onhan tätä jo odotettu, ja enää muutama viikko. Alkais jo!
 
"Tästäkin eteenpäin tulen sanomaan asiat niin kuin minä sanon ne, suomen kielellä, joskus vähän epäkorrektisti, joskus korrektisti. Sellaiset jotka eivät halua minun kannanottojani kuunnella, niin älkää kuunnelko niitä." -Mauri Peltokangas

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Saa nähdä ottavatko Tkachukin veljekset matsia keskenään kauden aikana. Mahdollisuuksia olisi ja Keith olisi pojistaan ylpeä.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Minunkin mielestäni tuo Kanadan divisioona on todella mielenkiintoinen. Päästään näkemään enemmän McDavid/Laine vs. Matthews asetelmaa kuin normaalisti. Tämän lisäksi on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon Calgaryn Tkachuk lähtee hiillostamaan Toronton tähtiä kun nyt samassa divisioonassa pelaavat toisiaan vastaan useasti.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

ipaz

Jäsen
Otteluohjelma on julkaistu. Lähes kaikki pelit on back-to-back-otteluita. Lisäksi myös back-to-back-to-back ja b-to-b-to-b-to-b. Esim. Calgary ja Winnipeg pelaavat helmikuun alussa kolme kertaa peräkkäin toisiansa vastaan Winnipegissä, sitten Calgaryllä väliin ottelu Edmontonia vastaan kotonaan. Sitten taas Jets nyt kotona ja siitä neljä kertaa peräkkäin Vancouveria vastaan. Tulee pikkasen mielenkiintoisia rivalryja.

 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Samaa olin tulossa sanomaan kun muutkin tossa ylempänä.
Lisään sen että rangersillä (näytti olevan, nopea vilkasu vaan) aina 2x per joukkue peräkkäin, ihan kiva omasta mielestä. Siinä ehkä voi nähä sitä materiaalin leveyttä ja voidaan ehkä ajatella sellasina supermini pleijareina tai jopa samalla tavalla kun fudiksessa esim UCL:ssä on.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
En tiedä onko tämä oikea ketju aiheelle, mutta modet siirtäköön jos siltä tuntuu.

Katselin aamulla youtubesta videon, missä käytiin läpi Gretzkyn siirtoa Edmontonista Los Angelesiin ja tehtiin siitä "trade tree". Siirrossahan oli useampikin palanen ja on suurimmalle osalle tuttu, mutta mielenkiintoista oli miten tuo noin 30v vanha treidi on vieläkin "elossa" kun LA:lla on kaksi pelaajaa vuoden 2018 draftista organisaatiossaan, jotka ovat suoraa vaikutusta tuosta treidistä. Jos nämä pelaajat tekee edes jonkinlaiset urat änärissä niin tuo puu voi kasvaa periaatteessa vieläkin vaikka kuinka paljon.

Mielenkiintoisin yksityiskohta tuossa puussa on Dustin Pennerin hankinta LA:n juurikin Edmontonista kaudella 2010-2011 ja kun LA seuraavalla kaudella voitti ensimmäisen Stanley Cupinsa teki Penner kelpo tehot 3+8 20 playoffsottelussa. Eli LA ei voittanut Stanley Cupia koskaan Gretzkyn kanssa, mutta voitti kuitenkin sen parikymmentä vuotta sen jälkeen pelaajan kanssa joka oli hankittu joukkueeseen Gretzkyn treidin vaikutuksella.
 

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Kaikki varmasti tietävät tämän Patrik Stefanin mokan:

Tyhjistä ohi

Vaan moniko tiesti tätä:

"Because the Edmonton Oilers tied the game in regulation, they earned an extra point in the standings. This single point was enough to give Edmonton the standings tiebreaker over the Chicago Blackhawks, resulting in Chicago getting a chance at the number one pick (and limiting Edmonton to moving up to the second spot at best). In the end, Chicago won the draft lottery and selected some guy named Patrick Kane."
 

Rocco

Jäsen
NHL on juuri julkaissut uutisen, minkä mukaan liiga pelaa kaksi ulkoilmaottelua tällä kaudella. Paikka on vaan hyvin erikoinen. Lake Tahoe, suuri vuoristojärvi keskellä Kalliovuoria, Kalifornian ja Nevadan rajalla. Aikanaan Squaw Valleyn Olympialaiset pidettiin lähituntumassa, eli ihan uusi paikka se ei ole. Saa nähdä miten ja missä tarkalleen ottelut sitten pelataan.
 
"Aina nähdessäni kaljupäisen ihmisen, mietin lusikkaa ja miten sillä napsautan keitetyn kananmunan rikki."
- SamSpade

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos kerta idästä piti tonne lake Tahoelle kaksi jengiä roudata niin ois nyt sitten voinut saman tien ottaa Floridan joukkueet. Niillä kun on hieman haasteellisempaa järjestää kotipaikkakunallaan tommosta ulkoilmaottelua. Tampa on kuitenkin hallitseva mestari, joten olisi sikäli ansainnut nyt ensimmäisen ulkoilmaottelun. Floridan paikkalisottelu noissa maisemissa ois mielestäni ollu siisti juttu, mutta nyt sinne roudataan Flyers ja Bruins jotka nyt on noissa ulkoilmaotteluissa ollu jo muutaman kerran ja pystyvät helposti niitä järjestämään kotiseudullaan.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Kattelin tuossa veskareiden urapituuksia ja muitakin edesottamuksia. Ei taida ihan hetkeen tulla kaveria, joka edes vakavasti uhkaisi Brodöörin ja Royn peliminuutteja. Brodööri kellotti uransa pituudeksi 74440 minuuttia ollen aivan omilla luvuillaan. Samoin omilla luvuillaan on St. Patrick 60235 minuutillaan. Kungen Henrik kellotti vähän auki 52000 minuuttia pelikelloon ollen enempi tai vähempi aktiivisista veskareista selkeä ykkönen. Uraansa jatkavista Pexi Rinne lienee kakkonen 38 tuhannen peliminuutin saldollaan. Kärppä Lehtonen jäi 1300 minuutin päähän ja Kipper pyöreät 2000 minuuttia. Pexin jälkeen hieman yli 30 tuhatta minuuttia ovat pelanneet Rask ja (ex?) Red Wing Jimmy Howard.

Voittojen määrässä kärki on tietysti sama eli Brodööri, St. Patrik ja Henkka Lundqvist. Neljäntenä on Edmonton-legenda Grant Fuhr. Muita yli 400 voiton veskareita ei kaiketi ole. Kipper ja Kärppä pääsivät juuri yli 300:an ja Pexillä on voittoja 359. Rask tulee Kärpän ja mahdollisesti myös Kipperin ohi.

Brodöörin nollapeliennätys lienee voimassa vielä ensi vuosituhannellakin. 125 nollapeliä on jokseenkin jäätävä lukema. Kakkosena (ja vuosikymmenet ykkösenä ollut) Detroitin Tiny Thompson pelasi 1940 päättyneellä urallaan 81 nollapeliä. St. Patrick vain 66. Rinteellä on eniten aktiivipelaajista (58) Raskilla ja Halakilla 50 mieheen.
 
"What would Nickerson do?"
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Jos kerta idästä piti tonne lake Tahoelle kaksi jengiä roudata niin ois nyt sitten voinut saman tien ottaa Floridan joukkueet. Niillä kun on hieman haasteellisempaa järjestää kotipaikkakunallaan tommosta ulkoilmaottelua. Tampa on kuitenkin hallitseva mestari, joten olisi sikäli ansainnut nyt ensimmäisen ulkoilmaottelun. Floridan paikkalisottelu noissa maisemissa ois mielestäni ollu siisti juttu, mutta nyt sinne roudataan Flyers ja Bruins jotka nyt on noissa ulkoilmaotteluissa ollu jo muutaman kerran ja pystyvät helposti niitä järjestämään kotiseudullaan.
Panthers, Lightning, Preds, Hurricanes, Coyotes, Sharks, Ducks, Kings - kaikilla noilla on enempi vähempi vaikeuksia saada ulkokaukalot jäädytettyä kun ainoa paikka missä tuolla jäätä luontaisesti esiintyy, on jengin drinkkilaseissa tai mäkkärin Coke-automaatissa. Kalifornia on ihan paikkanakin aika outo (vaikka toki onkin ylhäällä vuoristossa) ulkoilmaottelulle. Mut NHL on ennen muuta viihdebisnestä ja ottelut on vietävä sinne missä on yleisöä. EI jengi johonkin Alaskaan lähde otteluita katsomaan.

Ja toisaalta jos Panthers ja Lightning pelais ulkoilmamatsin vastakkain niin ketä se Kaliforniassa kiinnostais? Liki sama juttu jos Borussia Dortmund ja Bayern München pelais vastakkain Old Traffordilla tai Santiago Bernabeulla.
 
"What would Nickerson do?"

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ja toisaalta jos Panthers ja Lightning pelais ulkoilmamatsin vastakkain niin ketä se Kaliforniassa kiinnostais? Liki sama juttu jos Borussia Dortmund ja Bayern München pelais vastakkain Old Traffordilla tai Santiago Bernabeulla.
Niin, olishan ne tietysti voinut jättää nuo Phillyn ja Bostonin pois, ja raijata niiden tilalla nuo Floridan ja Tampan sinne. Ja lisäksi olisi voitu laittaa ne pelaamaan ristiin Avsin ja Knightsin kanssa (toki tämä olisi vaatinut puljaamista otteluohjelmien kanssa tällä kaudella)...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tuossapa olis linkki twiittiin uutisesta. Hienolta näyttää ja varmasti tulee katsottua nuo pelit. Minkähänlainen ilmasto tuolla on, että joutuvatko pelaajat kovaan pakkaseen ja viimaan pelailemaan?
Kai tuo riippuu ajankohdasta. Aika liki Suomen kanssa samoissa lämpötilat noissa korkeuksissa. Lunta sataa helvetisti enemmän, 4-5 metriä vuodessa.

Harmi ettei tuonne yleisö pääse, San Franciscon alue olisi ollut reilun 200km päässä. Särjet kaikista lähimpänä. Luulisi VGK-COL ja joku LAK-SJS toimineen.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Johnnie

Jäsen
Kattelin tuossa veskareiden urapituuksia ja muitakin edesottamuksia. Ei taida ihan hetkeen tulla kaveria, joka edes vakavasti uhkaisi Brodöörin ja Royn peliminuutteja. Brodööri kellotti uransa pituudeksi 74440 minuuttia ollen aivan omilla luvuillaan. Samoin omilla luvuillaan on St. Patrick 60235 minuutillaan. Kungen Henrik kellotti vähän auki 52000 minuuttia pelikelloon ollen enempi tai vähempi aktiivisista veskareista selkeä ykkönen. Uraansa jatkavista Pexi Rinne lienee kakkonen 38 tuhannen peliminuutin saldollaan. Kärppä Lehtonen jäi 1300 minuutin päähän ja Kipper pyöreät 2000 minuuttia. Pexin jälkeen hieman yli 30 tuhatta minuuttia ovat pelanneet Rask ja (ex?) Red Wing Jimmy Howard.

Voittojen määrässä kärki on tietysti sama eli Brodööri, St. Patrik ja Henkka Lundqvist. Neljäntenä on Edmonton-legenda Grant Fuhr. Muita yli 400 voiton veskareita ei kaiketi ole. Kipper ja Kärppä pääsivät juuri yli 300:an ja Pexillä on voittoja 359. Rask tulee Kärpän ja mahdollisesti myös Kipperin ohi.

Brodöörin nollapeliennätys lienee voimassa vielä ensi vuosituhannellakin. 125 nollapeliä on jokseenkin jäätävä lukema. Kakkosena (ja vuosikymmenet ykkösenä ollut) Detroitin Tiny Thompson pelasi 1940 päättyneellä urallaan 81 nollapeliä. St. Patrick vain 66. Rinteellä on eniten aktiivipelaajista (58) Raskilla ja Halakilla 50 mieheen.
Onhan tuo peluutuskulttuurikin muuttunut monella tapaa Brodeurin huppuvuosien jälkeen. Jos joukkueessa oli starba-tason veskari, niin se myös sitten pelasi. Esimerkiksi noita Brodeurin kausittaisia pelimääriä kun katsoo, niin onhan se uskomatonta katsottavaa nykypäivään peilaten. Vuosikymmen putkeen yli 70 matsia kaudessa. Ja pelasihan noita vastaavia määriä vuosittain Kipperit ja Luongotkin. Nykyään jo kutosella alkava pelimäärä on kova sana, vaikka miten olisi ykkösveskari.

Roy ja Broder ovat myös aloittaneet heti päälle parikymppisenä ja jotenkin mutuilisin, että ennen vanhaan on muutenkin ajettu maalivahteja sisään huomattavasti rivakampaan tahtiin kuin nykypäivänä. Ainakin tuntuu, että nykyään maalivahteja haudotaan farmissa ja kakkosmolarin roolissa vuosikausia ennen kunnollisen näyttöpaikan antamista, vaikka minkälainen lupaus olisi. Lienevätköhän urat lyhentyneet myös toisesta päästä, kun kropalle (kaiketi) rankempi perhostyyli valtasi elintilaa? Cujot, Belfourit, Hasekit ja Brodeurit pelasivat yli nelikymppisiksi, kun modernin ajan huiput Holtbyt ja Quickit alkavat olla has-beenejä jo kolmenkymmenen ikävuoden päälle. No, onhan siellä vielä (ollut) Rinnettä ja Lundqvistiä heilumassa hiukan vanhempinakin.
 
Heittolaukaus

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Brodöörin nollapeliennätys lienee voimassa vielä ensi vuosituhannellakin. 125 nollapeliä on jokseenkin jäätävä lukema. Kakkosena (ja vuosikymmenet ykkösenä ollut) Detroitin Tiny Thompson pelasi 1940 päättyneellä urallaan 81 nollapeliä. St. Patrick vain 66. Rinteellä on eniten aktiivipelaajista (58) Raskilla ja Halakilla 50 mieheen.
Eikö kakkonen kuitenkin ole Terry Sawchuk lukemalla 103 nollapeliä?

e: Lisätään myös Sawchukin voitot eli 447 runkosarjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy