Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. StevieY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Eikös NHL:n otteluohjelma ole julkaistu juhannuksen tienoilla, nyt löytyy vain home-openerit? Onko hajua, milloin julkaistaan?
   
 2. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Huomenna eli 25.6 pitäisi kai julkistaa.
   
 3. lolaimbot Jäsen

  Mitä tuo peluutusetu (en ole varma onko oikea sana) käytännössä tarkoittaa? Usein ennen pudotuspelejä jengi pohtii että kumman joukkueen valmentaja voi määrittää keitä peluuttaa keitäkin vastustajan pelaajia vastaan. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?
   
 4. BkkEtäFäni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Taidat hakea tätä, eli pelikatkon jälkeen vierasjoukkue joutuu heittämään ensimmäisenä viisikkonsa kentälle. Käytännössä meinaa sitä, että kotijoukkue voi tsiigailla ketä vastustaja heittää kentälle ja näin "peluuttaa" kulloinkin mielestään parhaiten tilanteeseen sopivia pelaajiaan.
   
  lolaimbot tykkää tästä.
 5. lolaimbot Jäsen

  Lainaus:
  Juurikin tuota, kiitos selvennyksestä!
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  NHL edellisen työsulun yhteydessä rajoitti sopimusten pituudet maksimissaan kahdeksaan vuoteen. Sitä ennen oli yleistä nuo yli kymmenen vuoden mittaiset sopimukset, joissa useassa sopimukseen vain lisättiin niitä häntävuosia perään cappia laskemaan. Tässä listaus vähintään yhdeksän vuoden mittaisista sopimuksista:

  Koodi:
  15v Rick DiPietro (compliance buyout seitsemän vuoden jälkeen)
  15v Ilya Kovalchuk (sopimuksen purkaminen kolmen vuoden jälkeen)
  14v Shea Weber
  13v Alexander Ovechkin
  13v Duncan Keith
  13v Ryan Suter
  13v Zach Parise
  12v Mike Richards (sopimuksen purkaminen seitsemän vuoden jälkeen)
  12v Henrik Zetterberg (LTIReläköityminen yhdeksän vuoden jälkeen)
  12v Marian Hossa (LTIReläköityminen kahdeksan vuoden jälkeen)
  12v Roberto Luongo (eläköityminen yhdeksän vuoden jälkeen)
  12v Sidney Crosby
  11v Vincent Lecavalier (compliance buyout neljän vuoden jälkeen)
  11v Johan Franzen (LTIReläköityminen seitsemän vuoden jälkeen)
  11v Jeff Carter
  10v Nicklas Bäckström
  10v Christian Ehrhoff (compliance buyout kolmen vuoden jälkeen)
  10v Jonathan Quick
  10v Jordan Staal
  9v Ilya Bryzgalov (compliance buyout kahden vuoden jälkeen)
  9v Brad Richards (compliance buyout kolmen vuoden jälkeen)
  Yli puolet niistä on tullut jo päätökseensä ennenaikaisesti ja noista vielä uraansa jatkavista voinee hyvin odotella Weberin, Suterin ja Parisen joko suoraan eläköityvän tai sitten todennäköisemmin LTIReläköityvän kunhan ne halvat häntävuodet sieltä tulevat kohdalle. Jeff Carterinkaan osalta ei kovin hyvältä näytä että pelaisi sopimusta loppuun kun viime kaudella oli jo huhuja että lopettaisi mikäli Kings kauppaisi hänet muualle. Duncan Keithista voivat Blackhawks-kannattajat kirjoitella enemmän mutta ei ole ainakaan viime vuosina paljoa kehuja enää keräillyt ja siellä nyt vuosi vuodelta jatkossa palkka putoaa aina jonkin verran joten nähtäväksi jää miten hänelle käy.

  Ovechkin ja Crosby noista varmastikin kunnialla vetävät sopimuksensa loppuun mutta he tekivätkin sopimuksensa nuorina ja ovat muutenkin erikoistapauksia, NHL:n historian ihan parhaimpiin lukeutuvia pelaajia. Myös Bäckström tulee pelaamaan tuon sopimuksensa kovalla tasolla loppuun, onhan siitä nyt jo käynnistymässä se viimeinen vuosi. Staalin ja Quickin osalta aika näyttää miten käy.

  Eihän tuo kovin hyvää kuvaa noiden pitkien sopimusten onnistumisesta anna, mutta toisaalta ei varmasti useimmalle tule edes minään yllätyksenä miten noista useimman kohdalla on lopulta käynyt. Sopimusten pituuden rajaaminen kahdeksaan vuoteen tuon listauksen pohjalta enemmän kuin perusteltu ratkaisu, ja varmasti siitäkin voisi vielä vuoden tai pari ottaa pois kun ei niissä kahdeksan vuoden mittaisissakaan varmasti monessa ole tai tule ne pari viimeistä kautta enää usealla pelaajalla laadukkaita olemaan, mikäli tosiaan edes pelaavat niitä sopimuksia loppuun.
   
  Gemondo, aessi, Kumielvis ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Ylläolevaan viestiini voisi vielä lisätä Alexei Yashinin joka oli käsittääkseni ainoa pelaaja joka ennen 2005-06 kautta oli tehnyt yli kahdeksan vuoden mittaisen sopimuksen. Ainakin se Yashinin vuonna 2001 tekemä 10 vuoden mittainen sopimus ($87.5 miljoonaa yhteisarvo silloin tekohetkellä) oli ennätyslukema pituudessa mitattuna ennen kuin DiPietro rikkoi sen. Jagr teki niin ikään sopimuksen vuonna 2001, noin kuukautta Yashinin sopimuksen jälkeen, mutta sillä sopimuksella oli pituutta vain kahdeksan vuotta (tai tarkalleen ottaen seitsemän vuotta + yksi optiovuosi) ja yhteisarvo oli $88 miljoonaa eli sillä rikottiin niukasti yhteisarvossa mitattuna Yashinin asettama ennätys silloin. Noiden kahden ja DiPietron sopimuksen välillä ei tietääkseni solmittu yhtään vähintään kahdeksan vuoden mittaista sopimusta.

  Yashinin sopimus päättyi ulosostoon viiden sopimusvuoden jälkeen joten eipä tuokaan sopimus nähnyt loppuaan ennakkoon sovittujen ehtojen mukaisesti.

  Lisäksi voisi mainita että noista ulosostoon/purkuun päättyneistä sopimuksista jokainen pelaaja Yashinia sekä Kovalchukia lukuunottamatta myös lopetti lopulta peliuransa ennen kuin tuo päätetty sopimus olisi tullut alkuperäisten ehtojen mukaisesti päätökseensä. Veikkaanpa että Kovalchuk ei myöskään aktiivipelaajana kestä kauteen 2024-25 saakka jolloin Yashin jäisi noista ainoaksi sellaiseksi joka olisi aktiivipelaajana tosiasiassa pelannut aina kyseisen sopimuksen viimeiseen sopimuskauteen saakka.

  --------------------------------------------------

  Listataan sitten vielä palkkakattoaikakaudella solmitut suurimmat sopimukset palkkakattoon vaikuttavan %-osuuden mukaisesti järjestettynä (mukana ei siis Jagrin ja muiden ennen kautta 2005-06 voimaantulleita sopimuksia joissa se lukema olisi sellainen että sillä tultaisiin tälle listalle mukaan). Lukemat otettu CapFriendlystä ja ne siis sopimuksentekohetken mukaisena prosenttiosuutena sen hetkisestä palkkakattolukemasta, ja se lukema ei välttämättä ole täysin sama kuin jos otettaisiin ensimmäisen sopimuskauden palkkakaton mukaisena prosenttiosuutena. Esimerkiksi Sidney Crosbylla tuo prosenttilukema on 17.30% mutta hän teki sopimuksensa vuotta etukäteen, ja jos se katsottaisiin vasta voimaantulokauden mukaisena osuutena olisi lukema 15.34%. Koska palkkakatto on joka vuosi noussut olisi tuo etukäteen solmittujen sopimusten %-lukema siten aina pienempi jos se katsottaisiin vasta voimaantulokauden mukaisesti (ainoastaan siinä edellisen työsulun kohdalla se cap-lukema laski väliaikaisesti), ja osa näistä sopimuksista siis solmittu jo kyseisen voimaantulokauden palkkakaton ollessa selvillä ja lukema sen mukainen joten pientä vaihtelua näissä siten. Mutta mennään nyt näillä alkamatta sen tarkemmin syynämään CapFriendlystä suoraan tarjolla olevia lukemia (ainoastaan Ovechkinin kohdalla muutin CapFriendlyn tarjoaman lukeman koska se oli voimaantulokauden mukainen vaikka sopimus solmittiin edellisellä kaudella tammikuussa ja pitäisi silloin katsoa sen hetken capin perusteella kuten muidenkin osalta).

  Koodi:
  (suluissa ensin sopimusvuodet, sitten AAV ja lopuksi sopimuksentekovuosi; tähti perässä ilmaisee ennen voimaantulokauden palkkakattolukeman selvilläoloa solmittua sopimusta)
  
  20.00 Brad Richards (5v, $7.8M AAV, 2006)*
  18.96 Alexander Ovechkin (13v, $9.538462M AAV, 2008)*
  17.95 Jarome Iginla (3v, $7M AAV, 2005)
  17.63 Vincent Lecavalier (4v, $6.875M AAV, 2005)
  17.31 Nikolai Khabibulin (4v, $6.75M AAV, 2005)
  17.31 Scott Niedermayer (4v, $6.75M AAV, 2005)
  17.30 Sidney Crosby (5v, $8.7M AAV, 2007)*
  17.27 Nicklas Lidström (2v, $7.6M AAV, 2006)
  17.09 Joe Thornton (3v, $6.666667M AAV, 2005)
  17.05 Zdeno Chara (5v, $7.5M AAV, 2006)
  16.67 Connor McDavid (8v, $12.5M AAV, 2017)*
  16.41 Ilya Kovalchuk (5v, $6.4M AAV, 2005)
  16.03 Chris Pronger (5v, $6.25M AAV, 2005)
  15.38 Marian Hossa (3v, $6M AAV, 2005)
  15.34 Roberto Luongo (4v, $6.75M AAV, 2006)
  15.34 Joe Sakic (1v, $6.75M AAV, 2007)*
  15.34 Evgeni Malkin (5v, $8.7M AAV, 2008)*
  15.23 Pavel Datsyuk (7v, $6.7M AAV, 2007)*
  15.22 Patrick Kane (8v, $10.5M AAV, 2014)*
  15.22 Jonathan Toews (8v, $10.5M AAV, 2014)*

  - Yhteensä 20 pelaaja siten ylittänyt 15% rajan sopimuksellaan, suhteessa tekohetkellä voimassaolleeseen palkkakattolukemaan.
  - 12 sopimuksista tehty palkkakaton kahden ensimmäisen voimassaolovuoden aikana, ja 17 viiden ensimmäisen vuoden aikana.
  - Ainoastaan kolme sopimuksista siten tehtynä tämän vuosikymmenen puolella eli kirkkaimpien tähtipelaajien palkat eivät ole tällä vuosikymmenellä suhteessa cappiin olleet ihan palkkakaton ensimmäisen vuosikymmenen tasolla.
  - Brad Richards siten palkkakattoajan ainoa pelaaja joka on saanut maksimisopimuksen.
  - Khabibulin, Niedermayer, Pronger ja Chara sieltä ainoat UFA-markkinoiden kautta joukkuetta vaihtaneet pelaajat. Eli pitkään aikaan UFA-markkinoilta ei ole kukaan käynyt nappaamassa itselleen yli 15% osuutta palkkakatosta.
  - Palkkakaton ensimmäisen vuoden jälkeen tehtyistä sopimuksista lähestulkoon kaikki solmittu etukäteen ja suuri osa niistä jo heti ensimmäisen tilaisuuden tullen edellisvuoden heinäkuussa.
  - Kun listaa lukee niin voi huomata että ei ihan turhille pelaajille ole näitä kaikkein suurimpia sopimuksia jaettu. Tuolta listalta lähes järjestäen kaikki ovat HHOF-tason pelaajia (Kovalchuk/Lecavalier/B.Richards siinä raja-alueella), Khabibulinin sanoisin olevan kauimpana siitä statuksesta mutta hänkin teki sopimuksensa UFA-markkinoilla ollessaan edellinen Stanley Cupin voittanut ykkösmaalivahti.

  Edit. Rajaa 14% laskien lista jatkuisi seuraavilla pelaajilla:

  Koodi:
  14.91 Dany Heatley (6v, $7.5M AAV, 2007)*
  14.81 Nicklas Lidström (2v, $7.45M AAV, 2007)*
  14.77 Ed Jovanovski (5v, $6.5M AAV, 2006)
  14.77 Wade Redden (2v, $6.5M AAV, 2006)
  14.77 Evgeni Malkin (8v, $9.5M AAV, 2013)*
  14.74 Peter Forsberg (2v, $5.75M AAV, 2005)
  14.74 Joe Sakic (1v, $5.75M AAV, 2006)*
  14.63 Scott Gomez (7v, $7.357143M AAV, 2007)
  14.63 Auston Matthews (5v, $11.634M AAV, 2019)*
  14.55 Eric Staal (7v, $8.25M AAV, 2008)*
  14.47 Erik Karlsson (8v, $11.5M AAV, 2019)*
  14.39 Marian Gaborik (3v, $6.333333M AAV, 2006)
  14.39 Kimmo Timonen (6v, $6.333333M AAV, 2007)*
  14.31 Joe Thornton (3v, $7.2M AAV, 2007)*
  14.20 Thomas Vanek (7v, $7.142857M AAV, 2007)
  14.02 Chris Drury (5v, $7.05M AAV, 2007)
  14.01 Anze Kopitar (8v, $10M AAV, 2016)*
  14.00 Carey Price (8v, $10.5M AAV, 2017)*
  - Jätin Sidney Crosbyn nykyisen sopimuksen pois tästä vaikka se lukema CapFriendlyssä onkin 14.50%. Se on kuitenkin laskettu työsulkukauden $60 miljoonan capin mukaisesti, mutta sopimuksen tehdessään cappilukemaksi oli ilmoitettu $70.2 miljoonaa ja siksi se pitäisi laskea sen perusteella, eikä myöhemmin työsulun vuoksi tynkäkaudeksi virallisesti alennetun lukeman mukaisesti. Etenkin kun silloin sallittiin virallisesta lukemasta poikkeaminen ja capin käyttö kuitenkin aina tuonne alkuperäiseen $70.2 miljoonaan saakka. Eli siksi oikea %-lukema Crosbyn nykyiselle sopimukselle olisi 12.39%.
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2019 klo 16.42
  Isäntä, aessi, rattussovjeticus ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim
  Lainaus:
  Scott Gomezin(14.63) ja Chris Druryn(14.02) sopparin kuuluisi ainakin tuonne 14% sakkiin, vaikkei ne jostain syystä CapFriendly hakutyökalulla tulekkaan näkyviin.
   
  Bosco tykkää tästä.
 9. Kiekkokatsoja Jäsen

  Intohimo lajiin nimeltä jääkiekko, vie hyvin harvoja ja parhaita kohti NHL:ää.
  Mutta mitä sitten, kun sinne on jo päästy, palkka on miljoonissa, elämä turvattu.. Niin, mitäs sitten?
  Muu nuoren ihmisen elämänkiinnostus herää, ja tämä intohimo lajiin, suuntautuu kohti muuta elämää.
  Osalla jatkuu pitkäaikainen tahdonvoima kiekkomaailman elinkeinoon, osalla ei.
   
 10. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  NakkiFakiiri, morukara, Alamummo ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Suosittelen tilaamaan. Artikkelit ovat hyviä, joskin toiset kirjoittajat ovat laadukkaampia. Joillain pukkaa vähän fanitus pintaan, kuten Canesin kirjoittaja Sara Civianilla.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2019 klo 17.34
  Logan tykkää tästä.
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Taitaa koskea vain uusia tilaajia, mikä on sinällään turhauttavaa, sillä mainoksia paukkuu jatkuvasti omaankin sähköpostiin, vaikka olen jo asiakas enkä siten pääse noista eduista nauttimaan. Eipä sillä, laatujulkaisu ihan täyteen hintaankin The Athletic on.
   
 13. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Peru tilaus ja tee uus uudella sähköpostilla.

  Athletic on kyllä loistava julkaisu, myös esim. Valioliigasta tulee loistavia artikkeleja. Käsittääkseni myös kainalopallon ystäville löytyy sisältöä hyvin.
   
 14. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Laitetaan tänne, kun ei mitään muuta sopivaa ketjua ole.

  https://twitter.com/yyzsportsmedia/status/1147659208516460544

  Don Cherryn ura televisiossa tulee vahvistamattomien tietojen mukaan päätökseen. Rogers, joka lähettää Hockey Night in Canadaa, on tehnyt isoja tappioita ja on joutunut tekemään säästöjä. Yksi säästöjen kohde on Don Cherry, jota ei tuoda takaisin ensi kaudelle. Coach's Corner loppuu ilmeisesti todella väärällä tavalla ilman mitään hyvästejä. Cherry on pyörittänyt Coach's Corneria jo vuodesta 1986, joten kyseessä on todella merkittävä instituutio Kanadassa.

  Sääli jos Cherry ei saa jäähyväiskautta. Hän olisi myös ihan tuon tv-uransa vuoksi sellainen, jonka kuuluisi olla Hockey Hall of Famessa.
   
 15. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Näin olen ymmärtänyt mutta tämä Sara. @Siivu voi tarkentaa mut oikeesti blokkasko sinut?

  Jos et vuosisadan törkeyksiä latonu niin ei voi ymmärtää. Toimittaja on väärässä hommassa jos on myös fani. Mäkisestä sinänsä pidän selostajana, mut on se kieli syvällä pelaajien takamuksessa.

  Avalancheen liittyen esim. Daterista voi olla montaa mieltä mut ainakin uskaltaa sanoa mielipiteensä eikä mielistele pelaajia.
   
 16. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:
  Sen verran pakko korjata, että mielestäni toimittaja saa kyllä olla fani, mutta se ei saisi heijastua duuniin. Fanitus kuitenkin tuo monelle sisältöä elämään, ja toisaalta duuni leivän pöytään. Näiden kahden asian yhdistäminen on varmasti todella vaikeaa, jos ei mahdotonta.

  Mäkinen on ihan siedettävä Jokereiden peleissä, jos ei huutaisi omaa mantraa Niemen päälle, mutta änäripeleissä mopo lähtee keulimaan ja nopeasti.

  Jollain sairaalla tavalla jopa tykkäsin siitä, kun Nemo lateli omaa nauhaa sc-finaaleissa, eikä mäkinen osannut oikein suhtautua. Oli kohtuu jäätävä setti kyllä. Jäätävä.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 17. Vanhaukko Jäsen

  Kun Mäkinen selostaa, niin minä katson pelit ilman ääntä. Sen verran keuliva mopo hänellä on.
   
 18. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Heitin arvon ladyn twiittiin ihan hyvähenkisen pienen piikin, josta jotkut sattuivat jopa tykkäämään ja tämä oli hänen suuruudelleen kerrasta tarpeeksi. Vähän on huonoa ollut nukkuminen tuon episodin jälkeen, mutta hiljalleen helpottaa.
   
  teuvo-wan, Henkka, Vislami ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 19. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Jaksamisia :) Koitin käydä sillo vähä vilkuilee mutta tämä Sarahan oli ku henk koht ajojahti ois käynnissä niin en sitten jaksanu kaikkea lukea.

  @mountainsnake saa sitä fani olla ja fanithan ne enemmän vaivaa näkee ku keskiverto toimittaja. Raportointiin silti fanitus ei mielestäni kuulu. Onhan näitä mutta jotenki tällä Saralla meni kovastikki tunteisii ku joku vähä kritisoi.
   
  mountainsnake, Alamummo & Siivu tykkäävät tästä.
 20. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Mä en oikein jaksa niitä hänen twiittejään lukea, mutta the Athleticissa varsinkin Aho -casen yhteydessä hänen oli todella vaikea olla ottamatta offer sheetiä henkilökohtaisena loukkauksena itseään ja Canesia kohtaan. Se huonon vituilun määrä niissä artikkeleissa rasitti, samoin kommenttikentässä. Jos olisi ollut ammattilainen, niin olisi lyönyt viileästi prot ja conit pöytään, mutta häneltä se ei onnistunut.
   
  Logan tykkää tästä.
 21. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Tästä samasta keissistä minullakin kyse oli, olkoonkin, etten harrasta huonoa vittuilua, enkä huonoja vitsejä. Itseäni naurattaa jokaisen jälkeen. Aika pikkusieluinen pimatsu vissiin.

  Sinänsä mielenkiintoista, että on kuitenkin päässyt piireissä hyvin arvostetun julkaisun kirjoittajaksi, jos mieli olemattomasta pahoittuu.
   
 22. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Tossa kun tuli vastaan ISn juttu Timosesta ja miten Kibe on huolissaan NHLn kestämättömästä palkkarakenteesta, rupesin miettimään että millähän perusteella? Tsekkailin CapFriendlya ja näin ihmettelyni olevan ihan aiheellista ja sattumalta @Bosco olikin listannut nämä relevantit prosentit tänne jo aiemmin.
  Lainaus:
  Vähän outoa kommentointia. Ihan kuin mies ei ymmärtäisi tuota 50/50-tulonjakoa omistajille ja pelaajille. Toisekseen tähtipelaajat ovat saaneet viime vuosina (ja saavat osittain vieläkin) suhteettoman pienen osuuden katosta. Toisin oli alkuvuosina, jopa Timonen itse vei sen 14,4% koko katosta ja se olisi nykypäivänä pakille hirmuinen summa, Karlsson nyt sen niukasti ylitti. Koko kuluneen vuosikymmenen aikana hyökkäjästaroistakin kokonaista viisi pelaajaa on tehnyt sopimuksen isommalla osuudella: Malkin, Toews, Kane, McDavid, Matthews.

  Tietysti ihan alkuvuosina katto nousi nopeasti, mutta aika tasaista se on ollut muuten, jopa laskua tuli edellisen työsulun myötä. Nyt taas ennustellaan nousua tv-diilin ja laajennuksen myötä. No sopimuksen maksimipituus varmaan on omistajien agendalla, mutta en ymmärrä, miten itse palkat olisi erityisen ongelmallisia juuri nyt.
   
  Merovingi, Bosco, aessi ja yksi muu tykkäävät tästä.
 23. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Aika huvittava kommentti. Juuri kun luin Athleticista artikkelin, että tähtipelaajien sopimukset eivät ole palkkakattomaailmassa ongelma, vaan ylimaksaminen alaketjulaisille. Jos siis menestyä haluaa. Tämäkään toki ei ollut uutinen, lähinnä vain vahvisti käsitystä.
   
  Merovingi, aessi & larzzon tykkäävät tästä.
 24. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  ^ Athleticin vaikeaniminen tilastoveijo (kuten myös McCurdy) vetää kyllä usein mutkia suoraksi pelaajien suoritusten ja menestyksen välillä. Joukkueurheilussa on kyse myös joukkuedynamiikasta, ei vain siitä monta maalia taalalla saa. Tuloerojen tasoittaminen voi joukkueenrakennuksen näkökulmasta olla jossain määrin perusteltua. Siis että yritetään tinkiä mieluummin tähtien palkoista kuin työteliäiden nelosketjulaisten.

  Mutta noita Timosen juttuja on kyllä tässä todellisuudessa vaikea käsittää...
   
 25. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Niin. Jos maksaa miljoonan ylimääräistä Jeff Skinnerille se ei ole mikään ongelma. Sitten jos maksaa useammalle bottom-6 hyökkääjälle tai kolmosparin puolustajalle miljoonan ylimääräistä niin yhtäkkiä ei ole varaa maksaa kakkosketjun tai ykkösketjun pelaajille juuri mitään.