Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Varmasti puhtaasti rahalla ja jääkiekon fanien määrällä Toronto on se ykkönen. Kuitenkin siinä on sellainen pieni ero, että se markkina on aika kylläinen Toronton menneiden vuosien surkeudesta huolimatta. Jos otetaan yksinkertainen esimerkki, New York Times nostaa Rangersistä jonkun jutun, se juttu tavoittaa aika paljon enemmän kuin Toronton vastaava. Isoilla markkinoilla näkyvyys on elinehto, jos meinaa pysyä kasvun kahvassa kiinni, käytänössä isojen markkinoiden trendit määrittävät pienempienkin suunnan "mitä isot edellä sen pienet perässä". Chicago ja Los Angeles olivat NHL:än markkinoinnin kannalta todella tärkeät joukkueet saada menestymään.

  Tähän ongelmaan törmäsi Liiga Jokereiden lähdettyä, mutta se ei ole tämän ketjun asiaa.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Kovasti on suosio näköjään noussut. Vuonna 2014 pääsi konferenssifinaalia katsomaan 260 dollarilla.
   
 3. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Jäi mainitsematta, että tuo oli Stubhubista päivä ennen peliä. Varmasti on halvempaa kun ostaa virallisesta kanavasta.
   
 4. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  StubHubista oli myös se konferenssifinaalilippu ja ostopäivä muistaakseni muutaman päivän ennen matsia. Veikkaan että sinne Ottawa-peliinkin olisi saattanut päästä vähän halvemmalla kuin 400 dollarilla, jos olisi ostanut lipun vartti ennen pelin alkua.
   
 5. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Luultavasti näin. Ei tuossa sitten edes ostettu lippuja. Myöhemmin Anaheimissa mentiin katsomaan konferenssifinaaleja, satasella päästiin ja yleisömäärä oli tuhat katsojaa vajaa täydestä.
   
 6. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Jees. Ei nyt ollut sen kummemmin tulla hyppimään silmille, kunhan tulin huutelemaan laiskasta argumentaatiosta siinä kohtaa. Mutta noita nyt on mediakin pullollaan vähän asiasta kuin asiasta, jos alkaa tarkemmin tarkastelemaan. Jos nyt aiheeseen palataan hetkeksi, niin itse näkisin, että kaikki nuo muut pelin sisällä tapahtuvat asiat sisältyvät siihen maaliodotusarvoon. Ne on osa sitä odotusarvonkäsitettä ja niitä pyritään mahdollisimman hyvin huomioimaan myös vedonlyöntiin lasketuissa odotusarvoissa/kertoimissa/rajakertoimissa/tms. itse voisin kyllä olla maalimäärän kasvattamisen puolella, jos se tehdään esimerkiksi maalia suurentamalla tai maalivahtien suojia pienentämällä. Radikaalimmat ratkaisut veisivät peliä helposti väärään suuntaan.

  Itse en kuitenkaan haluaisi nähdä joka ilta 80/20 todennäköisyyden ottelupareja ihan joka ilta. Varsinkin, kun runkosarjassa nuo ehtii pääsääntöisesti kohtuullisen hyvin tasaantua ja samalla niitä muita tekijöitä, kuten loukkaantumisia, on aika paljon. Playoffeissa se tietty arvaamattomuus on ihan hyvästä. Ei niitä yllätysmestareita siltikään liian usein ole ollut nostelemassa kannua.
   
 7. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Mitkä joukkueet lasket yllätysmestareiksi?

  Päätin katsoa, miten viimeisimmät kymmenen NHL:n ja NBA:n mestaria ovat sijoittuneet runkosarjassa. Koriksessa sattuman merkitys on paljon pienempi, kun pistesuorituksia tulee paljon.

  Tässä NHL-mestarien sijoitukset runkosarjassa:
  2008: 1.
  2009: 8.
  2010: 3.
  2011: 7.
  2012: 13.
  2013: 1.
  2014: 10.
  2015: 7.
  2016: 4.
  2017: 2.

  NBA-mestarien sijoitukset runkosarjassa samalla ajanjaksolla:
  2008: 1.
  2009: 2.
  2010: 3.
  2011: 5.
  2012: 4.
  2013: 1.
  2014: 1.
  2015: 1.
  2016: 3.
  2017: 1.
   
 8. Kari Runk Jäsen

  Lehtisen paita roikkuu American Airlines Centerin katossa ja tilaisuuskin oli hyvinkin jeremäinen; vaatimaton, asiallinen sekä jollain tapaa jopa kuivahko. Väänsihän Jere tosin pari ihan hyvää leukaakin sinne puheeseensa, mutta kuitenkin.

  Kyllähän jo pelkästään sekin, että Jatkoajan omassa NHL-osiossa ei ole edes omaa ketjua tälle nöyrälle ja ehkä Suomessa jopa aliarvostetulle laitahyökkääjälle, kertoo jotain. En kokenut sitä aiheelliseksi alkaa pystyttämään, vaikka mies sen ehdottomasti olisikin aikanaan ansainnut.

  Mielenkiintoisin juttu liittyi mielestäni vieraspuoleen, kun Mike Modano ei ollut paikalla. Mikähän hänellä oli oikein esteenä?
   
 9. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Totta joka sana. Varsin karu ja askeettinen paidan nosto, mutta sopii toki Jeren tyyliin hyvin.

  Virkistäisikö joku muistiani, miksi Guy Carbonneau ansaitsi juhlatilaisuuden ainoat buuaukset yli kymmenen vuotta Dallasin organisaatiosta lähtönsä jälkeen? Melko omituinen tilanne mielestäni.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Yritin tätä googletella, kun tuli mieleen muistikuva jonkinasteisesta biiffistä organisaation ja pelaajan väliltä ja nimenomaan niin, että Stars teki Modanolle "väärin". Tästä ei kuitenkaan mitään tarkempaa tietoa nopealla kaivelulls löytynyt, mutta yhden artikkelin perusteella vaikutti siltä, että Stars ei Modanolle tarjonnut paikkaa organisaatiosta pukumiesosastolta, juontaako tämä juurensa Modanon eläköitymiseen Detroitissa, kun ei saanut diiliä Starsilta?
   
 11. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Stars tarjosi roolia pukumiesosastolta, lähinnä PR-hommia ja markkinointia Modanon oman halun mukaan. Modano osti talon Scottsdalesta ja alun perin tarkoitus oli asua 50-50 Texasin ja Arizonan välillä, mutta päättivät muuttaa pysyvästi Scottsdaleen. Tämä ei Starsin omistajalle sekä presidentille käynyt ja työsuhde purettiin. Jäiköhän tuosta sitten jotain hampaankoloon, mene ja tiedä.

  Modanohan eläköityi Starsin riveissä tehden yhden päivän mittaisen sopimuksen ennen lopettamista. Vuosi Detroitissa puolestaan meni sen vuoksi, kun Nieuwendyk ei tarjonnut sopimusta ja Modanolla oli haluja jatkaa pelaajauraa.
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Veikkaan, että Modano halusi lopettaa fanien vuoksi Dallasissa, mutta juuri tuo sopimuksen tarjoamatta jättäminen lienee isossa roolissa kylmissä väleissä. Kaiketi?

  Harmi homma.
   
 13. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Ettei kuule olisi jengi huutanut "GUYYYYYYYYYY"?
   
 14. Largo Jäsen

  Lainaus:
  En usko että pelkästään se on syynä. Mies kuitenkin palasi Detroit-reissun jälkeen Dallasiin ja lopettamisen jälkeen halusi jäädä organisaatioon töihin. Miehen halu asua niinkin kaukana kuin kahden tunnin lentomatkan päässä sitten ei syystä tai toisesta toiminut Starsin johdolle. Varmaan viimeinen naula, mutta ilmeisesti tuo sopimuksen tarjoamatta jättäminen ei kuitenkaan ole yksistään syynä, joskin varmasti isossa asemassa kokonaiskuvassa.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Niin siis juurikin meinasin, että varmasti sillä merkityksensä oli! Mutta semantiikkaa kuitenkin. Todella outoa kuitenkin, Modanoa kaiketi edelleen voidaan pitää kaikkien aikojen yhdysvaltalaispelaajanakin ja no, Dallas Stars edelleen yhdistetään Modanoon. Kaikki kunnia uusille jätkille, mutta silti.
   
 16. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
 17. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Ei ole NHL-osiossa Lehtiselle ketjua, mutta maajoukkueosiossa on.

  Karulla tavalla romanttisen tilaisuuden Lehtinen sai Dallasilta, mikä kuvaa häntä hyvin. Aina tärkeä osa joukkuetta, vaikkei aivan niissä kirkkaimmisssa valoissa pyörinytkään. Hattua pois.
   
 18. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Ennestään täällä jo paskaksi todetut NHL.com -sivut osaavat aina yllättää. Suomi-versionsa puolella ajat eivät olekaan enää Suomi-aikoja, vaan paikallinen aika vain hienosti käännetty 24h-kellon aikamuotoon. Hyödyllistä.
   
 19. tiilk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jotain hyvääkin, alla yksi url mistä näkee helposti tulevien pelien alkamisajat Suomen aikaan. Tää on toiminut jo vuosia eikä ikinä ole pettänyt, vaikka nhl.com on uudistunut. Kuukautta ja muita asetuksiakin voi muuttaa tarvittaessa.

  NHL-ohjelma | marraskuu | NHL.com
   
 20. Kuppi Jäsen

  Lainaus:
  Tähän sama. Todella hienoa että Dallasissa osattiin arvostaa Lehtisen uraa. Pisteitä Lehtinen iski urallaan "vain" 514. Lehtisen kohdalla kyse onkin siitä kuinka monta pistettä hän esti vastustajan ykkösen tekemästä. Kun voittamisesta puhutaan niin tärkeintähän ei ole tehdä mahdollisimman paljon pisteitä vaan se että kentällä ollessa omien ja vastustajan tekemien maalien erotus on maksimaalinen. Näin tarkasteltuna väitän että Lehtinen oli parempi pelaaja kuin jotkut PPG-uran tehneet. Vaikea tuota on tietenkin mitata eikä Corseja tuolloin laskettu. Jotain kertoo kuitenkin se että Lehtisen +/- saldo oli negatiivinen ainoastaan uran viimeisellä kaudella. Ja mies pelasi kuitenkin jatkuvasti vastustajien parhaita vastaan.

  Selänne oli uransa aikana suosikkipelaajani mutta jos pitäisi kasata SC contenderia niin voisin kyllä hyvinkin valita Lehtisen ennen Selännettä. Suomalaisista ainoastaan Kurrilla on Lehtistä kovempi +/- tilasto, mutta Kurri pelasikin kaikkien aikojen kovimmassa joukkueessa kaikkien aikojen parhaan pelaajan rinnalla. Toisaalta Kurri ei olisi tuolla paikalla pelannut ellei olisi sitä ansainnut. En väitä että Lehtinen olisi Suomen kaikkien aikojen paras mutta sanoisin että hän kuuluisi olla edes joskus keskusteluissa mukana. Ei ehkä faneille kovin näyttävä pelaaja, joukkueen menestyksen kannalta kuitenkin erittäin tärkeä. Huikea pelimies.
   
 21. Tällä hetkellä 35 pelaajalla on vähintään 1 piste per peli ja yli 50:llä on vähintään 0,9. Viime kaudella samaan aikaan taisi olla vain lähemmäs 10 piste per peli-pelaajaa? Vaikuttaakohan tämä kausi tuleviin palkkoihin paljonkin ylöspäin, kun monella pelaajalla on uran paras tai yksi parhaimmista kausista menossa.. No tietysti kautta on vielä paljon jälkellä, mutta taitaa pitkästä aikaa tulla reilusti 80 pinnan pelaajia ja ehkä jopa muutama yli 100 pinnan pelaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017 klo 13.48
 22. Esgo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit pre KHL
  Mistähän näkisi, kuinka monta jatkoaikavoittoa kullakin joukkueella on? Nähdäkseni NHL:n sivuilta ja kaikista muistakin taulukoista löytyy vain loserpointsit ja SO-tilastot, mutta voitot ja jatkoaikavoitot on lyöty erottomattomasti yhteen ROWiksi.
   
 23. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  2017-18 NHL Team Scoring Stats | FOX Sports

  Tämä on hauska ja mielenkiintoinen tilasto eli miten hyvin tehtyjen/annettujen laukausten suhde korreloi menestykseen ja pistekertymään. Jossain ketjussa tästä olikin jo taannoin puhetta, katsellaanpas hieman lukuja, mennään pistekertymä edellä ja laukausten suhde perässä:

  1. TBL_ 0.731 839-838=1 (15.)
  2. WPG 0.704 816-872=-56 (24.)
  3. SLB_ 0.667 935-806=129 (2.)
  4. CBJ 0.648 941-812=129 (2.)
  6. TML 0.625 872-937=-65 (27.)
  .
  .
  .
  .
  .
  .20. CAR 0.540 900-744=156 (1.)
  .
  .
  .
  25. EDM 0.444 927-836=91 (6.)

  Tehtyjen/annettujen laukaustilaston kärjessä komeilee Carolina joka on liigassa sijalla 20. Liigassa toisena pisteissä oleva Jets on tuossa tilastossa sijalla 24 lukemalla -56 ja kuudentena oleva Leafs on sijalla 27 lukemalla -65. Mitä tämä kertoo joukkueista ja pelitavoista vai kertooko mitään? Noin kolmannes kaudesta kuitenkin pelattu joten jotain johtopäätöksiä noista voinee jo vetää. Blues ja Columbus oikeastaan ainoat joukkueet joiden laukaussuhde korreloi pistekertymän ja menestyksen kanssa.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Suosittelisin katsomaan jotain adjustoitua 5vs5 statsia missä pelitilanne otetaan huomioon ja mielummin edellisten kausien kohdalta kun tiedetään playoffiin menneet joukkueet.
   
 25. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa