Semmonen listaus yllä. Huvittavia sijoituksia, kun lähtee tutkimaan top-15:n ulkopuolelta. Toki löytyy osuvia, mutta esimerkiksi Toews muka parempi kuin Sakic tai Yzerman, vaikka kuinka värilaseja yrittäisinkin kiristää?
Yksittäinen huvittava sijoitus on Ron Francisin 95. sija kun sen suhteuttaa kaikkien aikojen pistepörssiin (viides).
Ovat kyllä kaikki kolme erityisen vaikeita pelaajia listata. Voittajia, taidoiltaan hyvän ja erinomaisen rajalla. Aina oikeaan aikaan tekemässä tehojaan, mutta harvemmin ihan pistepörssin kärjessä. En ole itse erityisemmin koskaan pitänyt pelaajien järjestykseen listaamisesta yleisellä tasolla. Pistepörssi on helppo, voitot on helppo, jopa puolustustehoja voi vertailla. Kuitenkin kaikkia näitä yhdistettynä aikakausien erilaisuuteen ja moneen vaikeammin mitattavaan asiaan on vaikea verrata. Joku pieni kohta minussa silti aina iloitsee, kun Orr nostetaan ykköseksi, vaikka itse en koskaan sitä kykenisi tekemään ellei kyseessä ole "omana aikanaan ylivoimaisin" tai "eniten peliä muuttanut". Mies oli samaan aikaan paras pelaaja hyökkäyssuuntaan, kun loisti puolustussuuntaan (tätä todella vähätellään usein) ja kykenevä puolustamaan nyrkein.
Vaikeita juttuja. En ole koskaan Bossystä tykännyt, mutta tehot olivat kovat. Ura oli lyhyt (9 kautta), mutta herra ei jäänyt urallaan alle 50 maalin kuin kerran, uran viimeisellä vajaalla kaudella ja silläkin maaleja syntyi 38 (koko kauden pelaamalla tuolla tahdilla syntynyt 48 maalia). Jos paikat olisi kestänyt ja olisi pelannut 20 vuotta, niin hänellä olisi potentiaalia ollut rikkoa vaikka Gretzkyn maaliennätys. No ehkä ei ihan, mutta Howe nyt ainakin.
Francis keräsi kyllä ison kasan pisteitä, mutta se oli enemmänkin seurausta suuresta pelimäärästä kuin kovista tehoista. Hän toiseksi parhaalla kaudellaan pisteiden valossa keräsi 101 pistettä ja pistekeskiarvo uralla oli 1,038 kun esim Sakicillä se oli 1,19. Jos tuon kääntää toisinpäin, niin Sakic olisi tuolla keskiarvolla pelaamlla tehnyt samalla pelimäärällä 2061 pistettä. Francis ei urallaan voittanut juuri mitään henkilökohtaista. Kolmesti huulipuna-sarjan (Lady Byng) ja kerran Selken ja kerran sääli-King Clancyn. Monipuolinen ja hieno pelaaja, mutta ei aivan ihan ehdotonta eliittiä. All-Stars pelin valinta tarkoittaa, että on pelipaikkansa 8 parhaan pelaajan joukossa. Franciksellä on valintoja pitkältä uralta neljä.
En tiedä voiko Toewsia nostaa edes Fedorovin yläpuolelle. Fedorov ei siis ollut edes koko listalla.Semmonen listaus yllä. Huvittavia sijoituksia, kun lähtee tutkimaan top-15:n ulkopuolelta. Toki löytyy osuvia, mutta esimerkiksi Toews muka parempi kuin Sakic tai Yzerman, vaikka kuinka värilaseja yrittäisinkin kiristää?
Jos tosiaan Fedorovia tai Forsbergia vertaa vaikka Francisiin, niin kaksi ensimmäistä ovat sentään edes lyhyen hetken olleet maailman parhaita jääkiekkoilijoita. Toki Fopalla ura jäi loukkaantumisten takia lyhyeksi ja Fedorov käsittääkseni ulkojääkiekkoilullisten syiden takia veti uransa vessanpöntöstä alas, mutta enemmän itse arvostan huippua kuin pitkää taaperrusta. Toki Selänteen ja Chelioksen kohdalla tuo pitkä ura on ehdottomalla huipulla olon lisäksi arvostettavaa plussaa.En tiedä voiko Toewsia nostaa edes Fedorovin yläpuolelle. Fedorov ei siis ollut edes koko listalla.
Maalivahdin alueella pitkään majaileminen tuottaa järkeään vihellyksen tuomarin toimesta, joten se on tietysti ehdottomasti kiellettyä, ja tuomari voi hylätä maalin jos on tuohon kiinnittänyt huomiota ja "ollut aikeissa" puhaltaa peli poikki juuri ennen tilanteeseen johtavaa maalia.Mitkäs on säännöt maalivahdin alueella olemisesta ja toisaalta maalivahdin häirinnästä? Viime yöltä pari mielenkiintoista esimerkkiä molemmista. Anaheimin pelissä taisi mennä ihan tarkastukseen asti. Malkinin 800:een pisteeseen johtaneessakin maalissa on yksi pingviini pitkin sinistä aluetta. En jaksa kaivaa videoita, jos joku jaksaa, niin laittakaan jatkeeksi.
Eniten Toronto Sunin listauksessa minua ihmetytti se, että Ovetshkin oltiin rankattu Jagrin edelle. Jagr on kuitenkin se, jota kautta aikain parhaimpana eurooppalaishyökkääjänä yleisesti pidetään, ei Ovetshkin.
Mitkäs on säännöt maalivahdin alueella olemisesta ja toisaalta maalivahdin häirinnästä? Viime yöltä pari mielenkiintoista esimerkkiä molemmista. Anaheimin pelissä taisi mennä ihan tarkastukseen asti. Malkinin 800:een pisteeseen johtaneessakin maalissa on yksi pingviini pitkin sinistä aluetta. En jaksa kaivaa videoita, jos joku jaksaa, niin laittakaan jatkeeksi.
Siksipä onkin hyvä, että Centennial Classic pelataan vasta uuden vuoden päivänä, eikä aattona.Centennial Classicin pitäisi olla se isoin peli uuden vuoden aattona, mutta todellisuudessa se mielenkiintoisin ja isoin peli on Columbuksen vierailu Minnesotassa. Molemmilla +10 pelin voittoputket alla, ja vain toisen putki voi jatkua. Hyviä tarinoita riittää aina valmentajista ja maalivahdeista Eric Staalin ja Sam Gagner'n comeback-kausiin. Sanoisin, että tähän mennessä runkosarjan ylivoimaisesti kiinnostavin ottelu ennakolta. Jos joku ennusti tämän kesällä, niin nostan hattua.
Siksipä onkin hyvä, että Centennial Classic pelataan vasta uuden vuoden päivänä, eikä aattona.
Olenko ainoa jonka mielestä on outoa että Toews, Kopitar ja Bergeron kaikki alisuorittavat tänä vuonna pisteiden valossa? Kuitenkin kaikilla pistekeskiarvot kulkeneet siinä 0,65-0,9 pistettä per peli välillä ja nyt ovat kaikki jäämässä tuon alle.
Silmäilin tuossa Winnipegin rosteria ja huomasin että pelaavassa kokoonpanossa on 13 ykköskierroksen varausta eli:
#2 Patrik Laine
#5 Blake Wheeler
#7 Mark Scheifele
#8 Alex Burmistrov
#9 Jacob Trouba
#9 Nik Ehlers
#12 Bryan Little
#12 Tyler Myers
#13 Josh Morrissey
#13 Drew Stafford
#16 Joel Armia
#21 Mark Stuart
#27 Marko Dano
Lisäksi varastossa on sellaiset ykköskierroksen varaukset kuin Logan Stanley, Jack Roslovic ja Kyle Connor. Lisäksi huomasin että joukkueen ykköspakki ja kovapalkkaisin pelaaja Big Boy on varattu vasta kahdeksannella kierroksella numerolla 245. Oilersilla on vissiin melko paljon noita ykköskierroksen varauksia mutta onko yhtä monta kuin Jetsillä? Mikä mahtaa olla liigan ennätys ykköskierroksen varauksia pelaavassa rosterissa?
Jos lasketaan minkä tahansa seuran varaamat ykköset, niin Capseilta niitä löytyy tämän hetken 22 pelaajan rosterista 15 kappaletta. Omia ykköskierroksen varauksia on rosterissa yhdeksän (merkattu *).
*Karl Alzner #5
* John Carlson #27
Matt Niskanen #28
Brooks Orpik #18
*Andre Burakovsky #23
*Niclas Bäckström #4
Brett Connolly #6
Lars Eller #13
*Marcus Johansson #24
*Jevgeni Kuznetsov #26
TJ Oshie #24
*Alex Ovechkin #1
*Jakub Vrana #13
Justin Williams #28
*Tom Wilson #16
Ne seitsemän muuta ei-ykköskierroksen peluria ovat sitten seuraavanlaisia varauksia:
*Brayden Holtby 4. kierros
*Philipp Grubauer 4. kierros
*Dmitry Orlov - 2. kierros
*Nate Schmidt - vapaa agentti -hankinta yliopistosta
*Jay Beagle - vapaa agentti -hankinta yliopistosta
Taylor Chorney - 2. kierros (Oilers)
Daniel Winnik - 9. kierros (Phoenix)