Yleisesti NHL:stä

  • 4 187 543
  • 14 752
Pätevänoloinen lähde tuo kun kirjoittanut toimittaja ei selvästi ymmärrä keskiarvon ja mediaanin eroa.


Hommahan ei näin ole vaikka sitä kuinka toistelisit.

Joku Shea Weber ei saisi KHL:stä 14 miljoonaa dollaria, eikä Zach Parise tai Ryan Suter 12 miljoonaa tai vastaavaa summaa joka siitä verojen jälkeen käteen jää. Heistä kenestäkään ei tehtäisi KHL:ssä liigan parhaiten palkattua pelaajaa mistään syystä. Se että jollekin Kovalchukille maksetaan selvästi yli sen mitä hän NHL:ssä saisi johtuu ihan muusta kuin pelillisistä syistä. Yhdelle tai muutamalle nimekkäälle pelaajalle näin voidaan tehdä imagosyistä, aivan kuten WHA maksoi miljoona dollaria Bobby Hullille (joka kerättiin osittain kolehtina kaikilta liigan joukkueilta, koska sen katsottiin olevan markkinoinnin kannalta niin iso juttu) tai mitä maksettiin yli 40-vuotiaalle Gordie Howelle.

Vaikea kuvitella että jostain Pietrangelosta, Brian Campbellistä tai Corey Crafordista tulisi KHL:ssa top 5 palkattu pelaaja. Brad Richdson ei saisi 9 miljoonaa, Dany Heatley ei saisi yli 7,5 miljoonaa dollaria, Mike Cammaleri ei saisi 7 miljoonaa, Henrik Lundqvist ei saisi 8,5 miljonaa, Jason Pomille ei saisi 5,6 miljonaa tai Jonathan Ericsson tai Cory Hodgson eivät saisi 4,25 miljoonaa dollaria. Eivät ole Venäjällä markkina-arvoltaan Radulovin tasoa.

Ihanko tosissasi väität, ettei Zach Parise saisi Venäjällä sitä 7,05 miljoonaa dollaria mikä hänelle jää verojen jälkeen Minnesotassa? Tai kohta hän saa viiden kauden ajan yhdeksän miljoonaa josta jää 5,3 käteen. Aivan varmasti sama summa ja enemmänkin järjestyisi Venäjällä.
Ehkä olet syntynyt ja kasvanut kylmän sodan aikakaudella, nähnyt Neuvostoliiton romahtamisen, tottunut siihen ajatusmalliin, että Venäjällä on vain kurjuutta ja he palkkaisivat yhden tai kaksi tähteä isolla rahalla osoittaakseen maailmalle systeeminsä paremmuuden ja vaurautensa, vaikka todellisuudessa ovat köyhiä. Siinä mielessä voin ymmärtää asenteesi, vaikka se onkin muutaman vuosikymmenen ajastaan jäljessä, eikä perustu nykypäivän realiteetteihin.

SKA tarjosi Bobrovskylle 10 miljoonaa kaudesta, hän teki sopimuksen Columbuksen kanssa, tällä kaudella käteen jää 2,86 miljoonaa.
Jos Lundqvistin palkka tosiaan olisi 8,5 kaudessa, hänelle jäisi siitä 4,7 miljoonaa. Hän saisi enemmän KHL:ssä. Heatleyn tämän kauden palkka on 5 josta jää 2,94 - hän saisi enemmän KHL:ssä.
Uskon myös, että Weber saisi enemmän kuin 8,58 miljoonaa, vaikka sekin nyt on täysin hypoteettinen ajatus jos miettii häntä ja KHL:ää, kun kyseessä on NHL:n suurinta kausipalkkaa nauttiva pelaaja jolla nelikymppiseksi kestävä sopimus.

En ole varma noista kaikkein pahiten ylipalkatuista pelaajista, mutta luultavasti hekin tekisivät enemmän rahaa KHL:ssä. Varsinkin sitten kun sopimus loppuu tai heidät ostetaan ulos, jonka jälkeen NHL-palkka olisi pieni.
Kuten todettua, kuka tahansa joka lähtisi KHL:ään, tekisi siellä enemmän rahaa.
Hudlerkin sai muistaakseni 5 miljoonaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihanko tosissasi väität, ettei Zach Parise saisi Venäjällä sitä 7,05 miljoonaa dollaria mikä hänelle jää verojen jälkeen Minnesotassa?
Kyllä, ihan tosissani näin väitän.

Ehkä olet syntynyt ja kasvanut kylmän sodan aikakaudella, nähnyt Neuvostoliiton romahtamisen, tottunut siihen ajatusmalliin, että Venäjällä on vain kurjuutta ja he palkkaisivat yhden tai kaksi tähteä isolla rahalla osoittaakseen maailmalle systeeminsä paremmuuden ja vaurautensa, vaikka todellisuudessa ovat köyhiä.
Kyllä, olen syntynyt ja kasvanut kylmän sodan aikakaudella ja nähnyt Neuvostoliiton romahtamisen. Kuitenkaan se ei liity tähän mitenkään. Minä en pidä venäläisiä typerinä. Eivät he halua millekään Pariselle maksaa liigan parasta tai top-2 palkkaa. Heidän motiivinsa on venäläisen kiekkoilun edistäminen ja siihen agendaan sopii erittäin huonosti, että liigan ykköskasvoksi nostettaisiin amerikkalainen kakkoskorin pelaaja, joka on NHL:n pistepörssissä sijalla 69. Sehän olisi suorastaan luovuttamisen merkki.
SKA tarjosi Bobrovskylle 10 miljoonaa kaudesta, hän teki sopimuksen Columbuksen kanssa, tällä kaudella käteen jää 2,86 miljoonaa. Jos Lundqvistin palkka tosiaan olisi 8,5 kaudessa, hänelle jäisi siitä 4,7 miljoonaa.
Ensinnäkin tuollaiset huhut 10 miljoonan tarjouksista ovat vain huhuja. Toisekseen ne eivät ole kovin uskottavia. Se on venäläisten typerinä pitämistä uskoa sellaisia. Tuo raha pystyttäisiin käyttämään huomattavasti paremminkin joukkueen vahvistamiseen ja tämän Jalonen ja SKA taatusti ymmärtävät. Ei kukaan ole niin hölmö että käyttäisi kolmasosan budjetista yhteen pelaajaan kun siellä on entuudestaan ihan pätevä Salak. Lisäksi jos tuollaisia 10 miljoonan dollarin tarjouksia oikeasti heiteltäisiin, niin kyllä niihin pelaajat tarttuisivat. Siis muutkin kuin nimekäs has been osasto tai kurittomat juopot.

Kolmannekseen vaikka Lundqvist on minun papereissani kovempi pelaaja kuin Bobrovsky, niin venäläiset eivät asiaa ajattele samoin. Bobrovsky on nuori venäläinen tähti ja tuo uskottavuutta sarjalle ja myy lippuja ihan eri tavalla kuin ruotsalainen tähti.

Ihan sama kuin miksi Suomessa Petteri Nummelinille, Ville Peltoselle, Lennart Petrelille tai vastaaville maksetaan paljon enemmän kuin jollekin vastaavilla NHL-statseilla varustetulle pelaajalle.

pointsit kuitenkin lukuisten typojen bongaamista. Aika hyvin olin niitä saanut mahdutettua.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sama AP:n väsyny nillitys jatkuu. Ketään ei kiinnosta. Kaikille ei riitä miljoonapalkkoja. Vittu miettikää nyt vähän ees.
 
Eivät he halua millekään Pariselle maksaa liigan parasta tai top-2 palkkaa. Heidän motiivinsa on venäläisen kiekkoilun edistäminen ja siihen agendaan sopii erittäin huonosti, että liigan ykköskasvoksi nostettaisiin amerikkalainen kakkoskorin pelaaja, joka on NHL:n pistepörssissä sijalla 69. Sehän olisi suorastaan luovuttamisen merkki.

Ensinnäkin tuollaiset huhut 10 miljoonan tarjouksista ovat vain huhuja. Toisekseen ne eivät ole kovin uskottavia. Se on venäläisten typerinä pitämistä uskoa sellaisia. Tuo raha pystyttäisiin käyttämään huomattavasti paremminkin joukkueen vahvistamiseen ja tämän Jalonen ja SKA taatusti ymmärtävät. Ei kukaan ole niin hölmö että käyttäisi kolmasosan budjetista yhteen pelaajaan kun siellä on entuudestaan ihan pätevä Salak. Lisäksi jos tuollaisia 10 miljoonan dollarin tarjouksia oikeasti heiteltäisiin, niin kyllä niihin pelaajat tarttuisivat. Siis muutkin kuin nimekäs has been osasto tai kurittomat juopot..

No en minäkään usko huhuihin Kovaltshukin 20 miljoonan palkasta, varsinkaan kun pelaajan maksimipalkka KHL:ssä on 17,5 miljoonaa per kausi. Mutta onhan se ykkösellä alkava.
Eiköhän tuota saa hyvän KHL-joukkueen rakennettua vaikka yhdelle NHL-tähdelle maksaisi enemmän, tai kahdellekin, kun vielä on se sääntö, että venäläiselle tunnustetulle tähdelle voi maksaa ekstraa yli palkkakaton tarvittaessa.
Olen varma, että KHL jo instituutiona olisi valmis maksamaan ulkomaalaisellekin NHL-tähdelle enemmän kuin NHL:ssä, olihan Kovaltshukin houkuttelu 2010 ihan liigavetoista. Kyllä sitä venäläistä kiekkoilua silti voi kehittää ja edistää, vaikka siellä joku kallis amerikkalainen olisikin.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Olen varma, että KHL jo instituutiona olisi valmis maksamaan ulkomaalaisellekin NHL-tähdelle enemmän kuin NHL:ssä, olihan Kovaltshukin houkuttelu 2010 ihan liigavetoista. Kyllä sitä venäläistä kiekkoilua silti voi kehittää ja edistää, vaikka siellä joku kallis amerikkalainen olisikin.

No nyt sinä puhut tähdistä, kun aiemmin "kuka tahansa NHL-pelaaja saisi enemmän palkkaa KHL:ssä"...

Tuossa Dana77 jo avasikin tätä, mutta koitetaas vielä kerran:

Otetaan kaksi (2) esimerkkipelaajaa, jotka ovat suunnilleen saman tasoisia, samalla lailla roolitettuja ja suunnilleen saman ikäisiä. Ovat näin siis about samassa kohdassa urillaan.

(Esimerkkipelaaja 1 on Dmitri Orlov ja esimerkkipelaaja 2 on Stefan Elliott.)

Orlov on venäläinen, joka oli jo taalajäille lähtiessään ns. superlupaus (siis Venäjän mittakaavassa). Oli toki noteerattu Pohjois-Amerikassakin, ja käsitykseni mukaan edelleenkin ihan Top-4 potentiaalia omaava kaveri.

Elliott on kuusi numeroa aiemmin samana vuonna varattu kanukki. Oli toki hänkin ikäluokkansa kärkipakkeja jo ennen varaustaan. Elliottin potentiaalista en tiedä, oman näkemyksen mukaan myös potentiaalinen Top-4 ukko.

Itse näkisin molemmat hyvinkin potentiaalisina "KHL-loikkareina", mikäli NHL:stä ei tällä - tai viimeistään ensi - kaudella paikkaa aukea. Ei liene epäselvyyttä, kumpi pojista saisi sen 7-numeroisen lapun KHL:stä? NHL:n valloituksessa epäonnistunut, "entinen lupaus", kanadalainen Elliott vai takaisin kotimaahansa palaava, "maajoukkuetason" venäläinen Orlov? Niinpä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mutta onhan se ykkösellä alkava.
Eiköhän tuota saa hyvän KHL-joukkueen rakennettua vaikka yhdelle NHL-tähdelle maksaisi enemmän, tai kahdellekin, kun vielä on se sääntö, että venäläiselle tunnustetulle tähdelle voi maksaa ekstraa yli palkkakaton tarvittaessa.
On se mahdollista, mutta mikään faktaa siitäkään ei ole että Ilyan palkka alkaisi ykkösellä.

Jos asiaa ajattelee rationaalisti kysynnän ja tarjonnan mukaan, niin ei kukaan SKA:n ulkopuolinen taho ole valmis Kovalchukille valmis yli 7-8 miljoonaa dollaria kaudesta maksamaan. Niin hyvä pelaaja hän ei ole eikä hän niin paljoa fanipaitoja myy. Niinpä klassisen teorian mukaan hänen markkina-arvonsa on silloin tuo juuri tuo 7-8 miljoonaa ja pari dollaria päälle.

Kuitenkin KHL imagosyistä mielellään esittää, että Ilya on maailman parhaiten palkattu kiekkoilija. Niinpä mahdotonta ei olisi, että he hänelle sen verran oikeasti maksaisivatkin.

Aikaisemmin linkittämässäsi jutussa sanottiin, että KHL:n palkkamenoissa on ykkösenä Kazan 25 miljoonalla eurolla eli 33 miljoonalla dollarilla. Pietarin SKA ei siis sen mukaan ole palkkamenoissa ykkönen. Jos vaikka huvin vuoksi oletettaisiin että SKA:n palkkamenot olisivat 30M kaudessa (todennäköisesti ovat silti lähempänä 40 miljoonaa).
Joukkueessa pelaa Kovalchukin lisäksi Ponikarovskyä (3-4M), Salakia (2M), Thoresenia (3M), Cervenkaa (3M), Mårtenssonia (1,5M), Kalinia (2M), Semenov (1,5M) ja 15 muuta pelaajaa, joista osa varmasti saa lähelle miljoonaa. Suluissa olevat luvut ovat arvioita palkoista. Siitä voi laskea, että miten todennäköistä on Kovalchukille maksettaisiin 15-20 miljoonaa.
 
Viimeksi muokattu:

TKH

Jäsen
Patrick Kanella on menossa mukava 10 ottelun pisteputki (5+9).

Kanen edellinen pisteputki kesti 12 ottelua (8+9) ja nyt päättynyt putki kesti 14 ottelua (8+17). Välissä ei ollut muita otteluita kuin ensimmäisen putken katkaissut peli. Eli 27 ottelua tuottivat 42 (16+26). Ei huonosti.
 

TKH

Jäsen
Martin Jones - 4 ottelua, 4 voittoa, GAA 0.74 ja SV% 97,4%. Päälle sitten vielä 2 nollapeliä.

Tätä tilastoahan johti siis Ray Emery 9 voittolla. Bob Froese ja Fast ovat seuraavina 8 voitolla. Nämä siis uran alusta lukien.

Mainitaan nyt vielä jälkikäteen, että Jones aloitti uransa Fastin tapaan kahdeksalla voitolla. Jones pelasi kuudessa ensimmäisessä ottelussaan kolme nollapeliä ja kahdeksan ottelun jälkeen GAA oli edelleen alle 1. Parista viimeisestä ottelusta on tullut tappio, näistä jälkimmäinen tuli Raannan Chicagoa vastaan (1-0).
 
Jos asiaa ajattelee rationaalisti kysynnän ja tarjonnan mukaan, niin ei kukaan SKA:n ulkopuolinen taho ole valmis Kovalchukille valmis yli 7-8 miljoonaa dollaria kaudesta maksamaan. Niin hyvä pelaaja hän ei ole eikä hän niin paljoa fanipaitoja myy. Niinpä klassisen teorian mukaan hänen markkina-arvonsa on silloin tuo juuri tuo 7-8 miljoonaa ja pari dollaria päälle.

Noh, Radulovilla on reilut yhdeksän miljoonaa palkka, tai oli viime kaudella, että siitäkin voi päätellä Kovaltshukin tienaavan helposti yli 10. Hän oli tietysti iso voitto koko liigalle. Mutta kannattaa miettiä sitäkin, miten paljon se pelien voittaminen ja vastuu siitä merkitsee KHL:ssä, sen eteen tehdään kaikki mihin hintaan hyvänsä. Siinä mielessä joku NHL-pelaaja - vaikka entinenkin - olisi kuumaa valuuttaa tuossa liigassa.
Siellä ei varsinaisesti se lippujen ja pelipaitojen myynti ole tavoitteena, vaan voitto. Vaikka myös imago ja pr-asiat kiinnostaa.

Itse näkisin molemmat hyvinkin potentiaalisina "KHL-loikkareina", mikäli NHL:stä ei tällä - tai viimeistään ensi - kaudella paikkaa aukea. Ei liene epäselvyyttä, kumpi pojista saisi sen 7-numeroisen lapun KHL:stä? NHL:n valloituksessa epäonnistunut, "entinen lupaus", kanadalainen Elliott vai takaisin kotimaahansa palaava, "maajoukkuetason" venäläinen Orlov? Niinpä.

Se vaan on pieni ongelma, kun kukaan ei ole kuullut Stefan Elliottista. Viime kauden aikana osasin luetella yli 600 NHL-pelaajaa, mutta enpä ole tästä miehestä kuullut.
Tietysti Orlov olisi isompi nimi noista kahdesta KHL:n suuntaan, mutta kumpikin on edelleen aika rajatapaus Pohjois-Amerikassa. Ja drop-outteja on helpompi onkia farmiliigasta.

Sitten jos kokeneemmista pelureista aletaan miettiä olisiko Nikolai Kulemin arvokkaampi KHL:ssä kuin Chris Higgins, tai Artem Anisimov arvokkaampi kuin Teddy Purcell, niin voi olla tiukempi valinta.
Mutta kysehän olikin siitä kummassa saa enemmän rahaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Noh, Radulovilla on reilut yhdeksän miljoonaa palkka, tai oli viime kaudella, että siitäkin voi päätellä Kovaltshukin tienaavan helposti yli 10. Hän oli tietysti iso voitto koko liigalle.
Mitä ihmeen logiikaa tämä on? Eli kun NHL:ssä Parise ansaitsee 12 miljoonaa, niin tästä voidaan päätellä kaikkien häntä parempien pelaajien ansaitsevan helposti 13-15 miljoonaa?

Ja edelleenkään Radulovinkaan palkasta ei ole faktaa. Nämä ovat kaikki huhuja ja kuten todettua KHL:n etu on antaa kuvaa, että liigassa maksettaisiin maailman parhaita palkkoja. Miehen agentti selitti asian näin selvästi:
http://www.suomikiekko.com/2012/07/agentti-radulovin-palkka-ei-ole-suurempi-kuin-jaromir-jagrilla/
Joka tapauksessa ennen Kovalchukia Radulov oli Jagrin ohella liigan isoin tähti ja on sillä perusteella voinut saada samalla tavalla imagosyistä extraa kuin nyt Kovalchuk. Nyt hän ei sitä enää ole.

Minä en muuten usko hetkeäkään että Jagr olisi NHL:ään palannut, mikäli se olisi tarkoittanut isomman rahasumman hylkäämistä. Jagrin huomioarvo KHL:ssä oli jo käytetty, josta syystä uskon että hänelle ei enää imagosyistä olisi extraa maksettu, vaan olisi joutunut ottamaan markkinahintaisen sopparin -> paluu NHL:ään.
Mutta kannattaa miettiä sitäkin, miten paljon se pelien voittaminen ja vastuu siitä merkitsee KHL:ssä, sen eteen tehdään kaikki mihin hintaan hyvänsä.
Jos kyse oikeasti olisi pelien voittamisesta, niin silloin olisi ehdottomasti fiksumpaa palkata 4 kappaletta 2,5 miljonaan pelaajaa, kuin maksaa 10 miljoonaa yhdelle Bobrovskylle (Salakin GAA on joku 1,67 ja SP 93,3). Tämän Jaloset ja muut tajuavat satavarmasti.
 
Viimeksi muokattu:
Ja edelleenkään Radulovinkaan palkasta ei ole faktaa. Nämä ovat kaikki huhuja ja kuten todettua KHL:n etu on antaa kuvaa, että liigassa maksettaisiin maailman parhaita palkkoja. Miehen agentti selitti asian näin selvästi:
http://www.suomikiekko.com/2012/07/agentti-radulovin-palkka-ei-ole-suurempi-kuin-jaromir-jagrilla/
Joka tapauksessa ennen Kovalchukia Radulov oli Jagrin ohella liigan isoin tähti ja on sillä perusteella saada samalla tavalla imagosyistä extraa kuin nyt Kovalchuk. Nyt hän on ei sitä enää ole.

Minä en muuten usko hetkeäkään että Jagr olisi NHL:ään palannut, mikäli se olisi tarkoittanut isomman rahasumman hylkäämistä. Jagrin huomioarvo KHL:ssä oli jo käytetty, josta syystä uskon että hänelle ei enää imagosyistä olisi extraa maksettu, vaan olisi joutunut ottamaan markkinahintaisen sopparin -> paluu NHL:ään.

No tuo Radulovin 9,2 on aika monesta lähteestä kuultu, että sopiihan tuo uskoa, vaikka sinä kylmän sodan veteraanina kuvittelet sen olevan vain tätä tyypillistä neukkujen propagandaa.
Mutta olikohan se Jagrin palkka sitten 5 vai 7 vai 17,5 miljoonaa, vai jotakin muuta?

Local and international media were reporting that Jagr will be paid $35 million for two years. However, in an interview with TSN, Jagr, himself, says the deal would pay him $5 million annually.

Jagr signs two-year deal with Avangard Omsk


Joka tapauksessa, ei noihin palkkoihin oikein pääse Pohjois-Amerikassa, kun siellä on ne verot maksettavana.
2-1=NHL
2-0=KHL
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Heitetään omaa näkemystä soppaan myös. Eli monelle pelaajalle varmasti luvataan isoja palkkoja KHL:stä ja sopimukseen niitä kirjataankin. Eri asia on saako niitä rahoja koskaan. KHL:stä lentää ulos pelaajia melkoista tahtia sekä monet jengit on kusessa taloudellisesti ja eivät kykene maksamaan palkkoja. Viikon sisällä olen kuullut kahdesta seurasta, jotka eivät kykene maksamaan palkkoja (palkkoja ei ole maksettu toisessa lokakuun jälkeen ja toisessa marraskuun) ja en edes seuraa KHL:ää. Eli on melkoisen todennäköistä etteivät nämä kaksi seuraa ole ainoat, joilla on vaikeuksia palkanmaksun suhteen. Onhan moni seura mennyt konkurssiinkin ja varmasti rahoja on jäänyt maksamatta näissäkin tapauksissa.

NHL:ssä palkat ovat taattuja ja pelaajat saavat jokaisen dollarin ajallaan takuuvarmasti kuten ne on sopimuksiin kirjattu. Pelaajille tälläisillakin asioilla on varmasti jonkinlainen vaikutus siinä, kun valitaan joukkuetta NHL:n ja KHL:n välillä. Eli se, jos saa jonku ruplan enemmän KHL:stä sopimuksen mukaan ei välttämättä vielä houkuttele loikkaamaan Venäjälle. Menee ehkä hieman ohi teidän inttelyjen, mutta menkööt..
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tällaisista "kylmän sodan veteraaneista" voitaisiin ehkä tällaisissa yhteyksissä käyttää selvyyden vuoksi vain nimitystä "aikuinen" erotuksena lapsista ja nuorista, joille elämänkokemusta ei ole vielä ehtinyt samassa mitassa karttua. Eipä silti, kun omat isoisät ovat oikeasti sotaveteraaneja Neuvostoliittoa vastaan käydyistä sodista, niin kovasti positiivinen ja kunnioittava arvolataus termissä on, hieman vain ansaitsemattomasti.

Minä en keksi yhtään syytä Jagrille valehdella palkkaansa alakanttiin. Yleisesti ottaen neuvottelutilanteissa on etu jos vastapuoli kuvittelee, että pelaajan palveluksille on kysyntää ja että hänestä ollaan muualla valmiita maksamaan paljon. Ehkä Jagr silti on jo urallaan sellaisessa tilanteessa, että hänen ei tarvitse. Varsinkin kun NHL:ssä palkat ovat julkisia.

On hauskaa kun toisaalta puhut KHL:stä niin ylistävään sävyyn eli rahaa löytyy ja että kilpailu on kovaa ja samaan aikaan pidät heitä ihan idiootteina, jotka heittelevät miljoonia dollareita vastikkeetta ympäriinsä. Onhan se nyt päivänselvää, että jos pelaajan markkina-arvo on vaikka 4 miljoonaa dollaria ja hänelle maksettaisiin 8 miljoonaa, niin se tarkoittaa vain sitä, että joukkue on 4 miljoonaa dollaria heikompi kuin mihin sillä olisi potentiaalia. Ei tuollaiseen ylimielisyyteen ole millään liigalla varaa, eikä varsinkaan maailman kakkosliigalla. Tällaisessa tilanteessa kilpailun kovuuteen viittaaminen on ihan huutonaurua -osastoa.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Heitetään omaa näkemystä soppaan myös. Eli monelle pelaajalle varmasti luvataan isoja palkkoja KHL:stä ja sopimukseen niitä kirjataankin. Eri asia on saako niitä rahoja koskaan. KHL:stä lentää ulos pelaajia melkoista tahtia sekä monet jengit on kusessa taloudellisesti ja eivät kykene maksamaan palkkoja. Viikon sisällä olen kuullut kahdesta seurasta, jotka eivät kykene maksamaan palkkoja (palkkoja ei ole maksettu toisessa lokakuun jälkeen ja toisessa marraskuun) ja en edes seuraa KHL:ää. Eli on melkoisen todennäköistä etteivät nämä kaksi seuraa ole ainoat, joilla on vaikeuksia palkanmaksun suhteen. Onhan moni seura mennyt konkurssiinkin ja varmasti rahoja on jäänyt maksamatta näissäkin tapauksissa.

Olisin kiitollinen jos luettelisit ne monet KHL-seurat, jotka ovat menneet konkurssiin. Itse en ole tietoinen kuin yhdestä tapauksesta, mutta valaiset varmaan lisää asian suhteen?

Se on selvää, että KHL:ssä on mukana näitä venäläisiä ominaispiirteitä, kuten se että palkkoja maksetaan vähän miten sattuu. Mutta ainakin oman ymmärrykseni mukaan joka kevät on tietty ajankohta, jolloin menneen kauden palkat pitää olla maksettu, jotta lisenssi seuraavalle kaudelle seuralle heltiää. Tässä katsannossa pelaajien palkkojen voidaan sanoa olevan varsin turvattuja isossa kuvassa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Olisin kiitollinen jos luettelisit ne monet KHL-seurat, jotka ovat menneet konkurssiin. Itse en ole tietoinen kuin yhdestä tapauksesta, mutta valaiset varmaan lisää asian suhteen?

Se on selvää, että KHL:ssä on mukana näitä venäläisiä ominaispiirteitä, kuten se että palkkoja maksetaan vähän miten sattuu. Mutta ainakin oman ymmärrykseni mukaan joka kevät on tietty ajankohta, jolloin menneen kauden palkat pitää olla maksettu, jotta lisenssi seuraavalle kaudelle seuralle heltiää. Tässä katsannossa pelaajien palkkojen voidaan sanoa olevan varsin turvattuja isossa kuvassa.

Okei, ehkei tosiaan monet seurat ole menneet nurin. Monien seurojen talous on tai on ollut kuitenkin sen verta kuralla, että konkurssikin on/on ollut mahdollista.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Nyt kun noita Idän ja Lännen pisteitä vertaillaan, joka paikassa niin onko kukaan miettinyt, jos se vaikka johtuisi siitä, että siellä pelaa kaksi juokkuetta enemmän ja ne syö mahdollisia pisteitä muilta pois? Vaikka noita pelejä pelataan keskenäänkin niin silti suurin osa on konfferenssien sisällä pelattavia otteluita. Molemmat konfferenssit pelaavat saman määrän otteluita toisessa on vain joukkueita enemmän viemässä pisteitä muilta. Onko joku tehnyt tästä tilasoja tai mitään muuta statistiikkaa?
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Onko kenelläkään kokemusta ticketcity.com sivustosta, joka myy/välittää myös NHL-peleihin lippuja?

Ticketmaster näyttää eioota (NYR-Toronto 5.3.), joten kaikkein virallisin kanava on sitä kautta tukossa. Teillä on varmaan kokemusta vastaavista tilanteista, eli mistä kannattaisi ensimmäisenä lähteä etsimään lippuja?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Kuinka monta alle 20-vuotiasta Kanadalla, USA:lla, Ruotsilla ja Venäjällä pelaa NHL:ssä? Siis sellaisia jotka eivät U-20 kisoihin lähteneet.

Millaisia kenttiä sieltä saisi kasattua?
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kuinka monta alle 20-vuotiasta Kanadalla, USA:lla, Ruotsilla ja Venäjällä pelaa NHL:ssä? Siis sellaisia jotka eivät U-20 kisoihin lähteneet.

Millaisia kenttiä sieltä saisi kasattua?

Kanadalla MacKinnon, Monahan, Morgan Rielly ja Capitalsin Tom Wilson. Jenkeillä Alex Galchenyuk, Seth Jones ja Jacob Trouba. Ruotsilta jäi Hampus Lindholm ja Venäjältä Nichushkin.

Kanadalta jäi siis selkeästi isoimmat nimet ulos joskin sieltä löytyy myös korvaavia pelaajia hiukan paremmin kuin Suomella.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Laitetaanpas tähän Minnesota Wildin todennäköiset lähtijät, sillä olettamuksella, että ovat ehjinä:

Jason Pominville (Kanada, lievähkö kuivaputki menossa mutta jos maalihanat aukeavat ja ukko pelaa omalla hyvällä tasollaan niin ehkä aukeaa paikka kivikovassa Kanadan ryhmässä)

Ei mahtunut Pominville Yankee-ryhmään, mutta odotellaan nyt vielä jos Pallen esille ottamaan Kanadaan mahtuisi.

Aika kovaa toimintaa Suomen joukkueenjohdolta, tällä hetkellä yksi NHL-tason maalintekijä ja silti Bergenheim jätetään pois.

Slovakialla on kova hyökkäyskalusto, Suomen joukkue kalpenee selvästi.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Ei mahtunut Pominville Yankee-ryhmään, mutta odotellaan nyt vielä jos Pallen esille ottamaan Kanadaan mahtuisi.

Aika kovaa toimintaa Suomen joukkueenjohdolta, tällä hetkellä yksi NHL-tason maalintekijä ja silti Bergenheim jätetään pois.

Slovakialla on kova hyökkäyskalusto, Suomen joukkue kalpenee selvästi.

Filppulaa et kuitenkaan hyväksy vaikka maaleja 16? Syöttöjä on 17 eli aika lailla maalintekijältähän tuo vaikuttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös