Yleisesti NHL:stä

  • 4 122 695
  • 14 615
NHL:lässä on ollu joku GM:ien tapaaminen ja siellä ollaan keskusteltu mm. siitä että jatkoaikaa pidenettäisiin muutamalla minuutilla ja että se pelattaisiin 3 vs 3 pelinä. Omaan korvaan kuulosti aluksi aika huonoilta ideoilta. Mitään puhetta ei ollut siitä että muutaisivat ton pistelaskusysteemin fiksummaksi eli sm-liiga tyyliin jokaisesta matsista jatettaisiin 3 pistettä eikä vaan niistä peleistä jotka menee jatkoajalle/rankkareille.

Kuulostaa kyllä ihmeelliseltä jos jatkoajalla olisi 3 vs 3. Ehkä E-junioreissa ja nuoremmissa voisi olla ihan hauska kokeilu.
Noh, mieluummin tietysti noin, olisi hyvä jos rl-kisat jäisivät historiaan. Mutta jo 10 minuutin jatkoaika, olipa 5, 4 tai 3 pelaajaa, kuulostaa radikaalilta muutokselta.

Mieluiten tietysti vanha kunnon tasapeli takaisin, ei potkisliigoissakaan noita normaaleja pelejä ratkota rankkareilla vaikka sinne se sopisikin paremmin, vaan siellä tasapeli on ihan perussettiä niin kuin aina ennenkin.

Melkein v*tuttaa aina nuo rl-ratkaisut, se on "arvoton näytelmä" kuten Petteri Sihvonen sanoisi. "Hoidetaan homma rankkareilla". Jäädytetään peliä jatkoajalla, että päästään yrittämään ryöstöpistettä rankkarikisassa.

e:lisää valitusta: Ja kun eihän se siis kerro joukkueen hyvyydestä tai paremmuudesta mitään, jos joku jamppa onnistuu rl-kisassa tekemään maalin, tai jos maalivahti torjuu. Ne on itse pelistä irrallisia tapahtumia, eikä niistä saadut sarjapisteet ole kunnolla ansaittuja.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kaudesta ei ole edes neljäsosaa takana. Idässä pari suuremmalla budjetilla pelaavaa seuraa on flopannut ja lännessä on ollut yllättäjiä. Ero varmasti tasoittunee kauden mittaan, sillä esim. Ducksin tai Avsin lento ei nähdyn perusteella tule kestämään. Sen sijaan esim. Flyers saattaa hyvinkin vielä kammeta itsensä jopa mestarikandidaatiksi, mitä ei välttämättä alkukauden perusteella uskoisi.

Mitä noita pelejä on tullut katsottua, niin idän ja lännen ero ei ole ihan niin dramaattinen, mitä tilastot kertovat. Lännessä vahvat ovat vahvempia, mutta esim. esille nostamasi Stars ei kyllä selviäisi jatkoon yhtään sen enempää idässä kuin lännessä. Vielä ei riitä.

Lisäksi lännen joukkueet ovat pelanneet noin kymmenen jatkoaikaottelua enemmän kuin idän joukkueet, sekä ottaneet rankkarivoittoja kuusi enemmän kuin idän vastaavat. Joten sitä piste-eroa voi lähteä hakemaan myös tuota kautta. Idän kymmenentenä majaileva Rangers on voittanut varsinaisella peliajalla 9 ottelua eli saman verran kuin Phoenix, mutta ovat heistä silti 11 pistettä jäljessä. Phoenix muutenkin räikeä esimerkki kolmen pisteen otteluiden hyödyntämisestä, kun ovat pelanneet 20 ottelua joista 8 on mennyt jatkoajalle/rankkareille. Rangersilla sama suhde 1/18.

Phoenix on lisäksi päästänyt yli 3 maalia per ottelu ja on silti lännessä neljäntenä. Eihän tuollainen huumoripuolustus riittäisi idässä mihinkään, Buffalokin päästää vähemmän maaleja per ottelu (tähän sitten niitä hymiöitä).
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Melkein v*tuttaa aina nuo rl-ratkaisut, se on "arvoton näytelmä" kuten Petteri Sihvonen sanoisi. "Hoidetaan homma rankkareilla". Jäädytetään peliä jatkoajalla, että päästään yrittämään ryöstöpistettä rankkarikisassa.
Mussta osa tätä ongelmaa on just toi NHL:län pistelasku systeemi joka kannustaa pelejä menemään jatkoajalle ja rankareille.

Eli jos peli on esim 50 minsan kohdalla tasatilanteessa niin nykyisellä käytänöllä molemilla joukkueilla on vielä 10 minsaa peliaikaa + jatkoaika + rankkarit saada täydet pisteet ottelusta. Kun taas jos varsinaisella peliajalla saadusta voitosta sais sen 3 pistettä niin molemilla jengeillä vastaavassa tilanteessa ois vaan toi 10 minsaa aikaa saada täydet pisteet ottelusta. Ja jos ottelu menisi jatkoajalle/rankkareille niin silloin molemmat joukkueet "menettävät" pisteitä ottelusta kun nykyisessä tilanteessa vain häviävä jengi "menettää" ottelusta pisteen. Nykyinen pistelaskusysteemi siis kannustaa pelaamaan noita jatkoaika/rankkari matseja kun ne on 3 pisteen otteluita.

En kyllä usko että NHL tulee tota pistelaskusysteemiään muuttamaan. Tuntuu että NHL:llä on sääntöjen suhteen NIT - politiikka käytössä (Not Invented Here) ja euroopalaisia sääntöjä/käytäntöjä katsellaan pitkin nenän vartta. Kansainvälinen versio pitkästä kiekosta kelvannut vaan NHL:län piti kehitellä oma "hybrid icing" joka ainakin omasta mielestä on liian tulkinnanvarainen systeemi. Surullisin esimerkki tästä piirteestä on se että siihen aikoinaan vaadittiin pikkutytön kuolema että NHL-halleihin tuli pakolliseksi noi päätyverkot.
 

Fat Jesus

Jäsen
Jälleen vanhassa vara parempi,2 pistettä voitosta ja häviöstä ei palkita mitenkään. Pelkkä jatkoaika, ei rankkareita, pelit voisi päättyä tasankin.

En ymmärrä mitä huonoa tuossakin oli kun sitä piti mennä muuttamaan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
En ole ikinä ymmärtänyt tätä ikuista itkua lännen ja idän tasoeroista. Mitä väliä sillä on monesko Buffalo olisi vaikka sm-liigassa? Joukkueet ovat pelanneet muutenkin alle 20 ottelua ja nyt jo vertailleen pudotuspeliasetelmia. Itse uskon ainakin, että nykyinen systeemi voi toimia paremmin kuin aiempi. Tottakai sieltä voi joku joukkue aina jäädä loppukaudesta pudotuspeleistä ulos, vaikka olisi kerännyt enemmän pisteitä kuin joku pudotuspelijengi. Sen takia pelataan 82 ottelun runkosarja, jotta parhaimmat ovat varmasti mukana loppupeleissä.

No itse en taas ymmärrä mikä ongelma idän jengien kannattajille on myöntää sitä, että konferenssi on heikkotasoisempi? Onhan siitä nyt jo niin paljon tilastodataa, että ei sitä voi kieltääkkään.

Minusta lähtökohtaisesti on aivan perseestä, että pudotuspelipaikkaan vaikuttaa yleensäkin joku helvetin divisioona. Edellinen systeemi oli parempi, jossa vaan konferenssin 8 parasta jatkoon, tosin siinäkin vastustin sitä, että divisioonavoittajat sijoitettiin automaattisesti 3 kärkeen. Nuo kikkailuthan vaikuttaa juuri siihen, että sinne ei mene välttämättä 16 eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta.

Onneksi sentään villi-kortti systeemi tuli mukaan tähän uusimpaan muutokseen. Silti kun katsoo vaikka vanhoja taulukoita niin onhan tuo divisioonan mukaan menevä taulukko aivan käsittämätön. Kaudella 87-88 Toronto jatkoon 52 p ja Rangers ulos 82 p. 90-91 Canucks jatkoon 65 p ja Philly ulos 76 p. En tajua miten joku näkee tuossa jotain järkeä/oikeudenmukaisuutta.

Pistelaskusysteemin voisi muuttaa Liigan tapaiseksi tai sitten palata vanhaan systeemiin ilman jatkoaikapisteitä. Nykyinen systeemi vaikuttaa liikaa joidenkin joukkueiden pelaamiseen ja pelin tarkoitus on päästä vaan jatkoajalle.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Idän kymmenentenä majaileva Rangers on voittanut varsinaisella peliajalla 9 ottelua eli saman verran kuin Phoenix, mutta ovat heistä silti 11 pistettä jäljessä. Phoenix muutenkin räikeä esimerkki kolmen pisteen otteluiden hyödyntämisestä, kun ovat pelanneet 20 ottelua joista 8 on mennyt jatkoajalle/rankkareille. Rangersilla sama suhde 1/18.

Phoenix on lisäksi päästänyt yli 3 maalia per ottelu ja on silti lännessä neljäntenä. Eihän tuollainen huumoripuolustus riittäisi idässä mihinkään, Buffalokin päästää vähemmän maaleja per ottelu (tähän sitten niitä hymiöitä).

Toivottavasti Phoenixia edes rangaistaisiin tällaisesta järjestelmän törkeästä hyödyntämisestä. Saisivat ainakin hävetä!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sarjatilanne points percentagen mukaan:

Atlantic Division
1. Tampa Bay 0.700 (20ott)
2. Boston___ 0.658 (19ott)
3. Toronto__ 0.625 (20ott)
------------------------------
4. Detroit___ 0.595 (21ott)
5. Ottawa___ 0.526 (19ott)
------------------------------
6. Montreal___ 0.524 (21ott)
7. Florida_____ 0.333 (21ott)
8. Buffalo_____ 0.250 (22ott)

Metropolitan Division
1. Pittsburgh_ 0.600 (20ott)
2. Washington 0.575 (20ott)
3. NY Rangers 0.526 (19ott)
-------------------------------
4. Carolina___ 0.500 (20ott)
5. New Jersey_ 0.475 (20ott)
6. NY Islanders 0.452 (21ott)
7. Philadelphia_ 0.421 (19ott)
8. Columbus___ 0.395 (19ott)

Central Division
1. St. Louis__ 0.806 (18ott)
2. Chicago___ 0.750 (20ott)
3. Colorado__ 0.737 (19ott)
-------------------
4. Minnesota_ 0.700 (20ott)
-------------------
5. Dallas_____ 0.579 (19ott)
6. Winnipeg___ 0.524 (21ott)
7. Nashville___ 0.500 (20ott)

Pacific Division
1. San Jose__ 0.775 (20ott)
2. Phoenix___ 0.738 (21ott)
3. Anaheim__ 0.727 (22ott)
--------------------
4. Los Angeles 0.675 (20ott)
--------------------
5. Vancouver_ 0.595 (21ott)
6. Calgary____ 0.375 (20ott)
7. Edmonton__ 0.273 (22ott)

Kohta on ihan mahdollista, että Metropolitanin ykkönen ei pääsisi Pacificissa pudotuspeleihin.
 
Ehkäpä äänekkäimmät yleisöt NHL:ssä:

1. New York Islanders (vaikka yleisöä lienee "vain" 12-15000)
2. Nashville

Muita:
Montreal
San Jose
Winnipeg

Ei mikään syväanalyysi enkä ehkä kaikkia tiedäkään, mutta tämmösiä havaintoja. En ole varma vaikuttaako mikrofonien sijoittelu joissakin paikoissa tähän kokemukseen...
Saa esittää oman näkemyksen.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Saa esittää oman näkemyksen.

Montréal ja Winnipeg ovat tehneet allekirjoittaneeseen vaikutuksen ihan satunnaisten striimeistä katsottujen ottelujen perusteella. Ihan odotettavaakin, Montréal perinteikäs ja kiekkohullu kaupunki ja Winnipegissäkin oli selkeä tarve taas NHL-joukkueelle pitkän tauon jälkeen.
 

ipaz

Jäsen
Ehkäpä äänekkäimmät yleisöt NHL:ssä:

1. New York Islanders (vaikka yleisöä lienee "vain" 12-15000)

Vaikea arvioida että onko NHL:n äänekkäin, mutta oman empiirisen kokemukseni mukaan Islandersin fanikatsomo pitää melkoista meteliä koko ottelun ajan Nassau Coliseumin yläparvella. Tämä oli viisi vuotta sitten, joten nykyään meno voi olla vieläkin kovempaa kun joukkue jopa pärjää.

Kanadalaisten joukkueiden kannattajat tunnetusti ymmärtävät pelin päälle ja ovat usein erittäin intohimoisia faneja, kuten fanit myös Phillyssa ja Pittsburghissa.
 

ipaz

Jäsen
Lauantaina 29.11. pelataan Philadelphia-Winnipeg, joka alkaa paikallista aikaa klo 11.30 - aamulla! Miten tuollaiseen aikaan alkavaan peliin pystyy herättelemään itsensä, NHL-pelaajilla kun on usein melko tarkat pelipäivien rutiinit joista ei parane luistaa. Nyt pelaajat joutuvat tositoimiin samaan aikaan kun tavallisesti on pelipäivän vapaaehtoinen aamujää. Ja vieläpä ilman kanapastalounasta.
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Lauantaina 29.11. pelataan Philadelphia-Winnipeg, joka alkaa paikallista aikaa klo 11.30 - aamulla! Miten tuollaiseen aikaan alkavaan peliin pystyy herättelemään itsensä, NHL-pelaajilla kun on usein melko tarkat pelipäivien rutiinit joista ei parane luistaa. Nyt pelaajat joutuvat tositoimiin samaan aikaan kun tavallisesti on pelipäivän vapaaehtoinen aamujää. Ja vieläpä ilman kanapastalounasta.

29.11. on perjantai. En tiedä ihan tarkkaan miksi peli alkaa tuohon aikaan, mutta liittyy varmasti Black Fridayhin, joka on jenkkien suurin kaupustelupäivä. Itsellä kyseisenä päivänä Jackets-Oilers. Kalkkunan sulattelumatsi kiitospäivän jälkeen..
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Lauantaina 29.11. pelataan Philadelphia-Winnipeg, joka alkaa paikallista aikaa klo 11.30 - aamulla! Miten tuollaiseen aikaan alkavaan peliin pystyy herättelemään itsensä, NHL-pelaajilla kun on usein melko tarkat pelipäivien rutiinit joista ei parane luistaa. Nyt pelaajat joutuvat tositoimiin samaan aikaan kun tavallisesti on pelipäivän vapaaehtoinen aamujää. Ja vieläpä ilman kanapastalounasta.

12:30 näyttäisi alkavan se peli ja tosiaan perjantaina siis. Mutta kyllähän näitä pelejä välillä tulee ja yleensä pelaajat eivät oikein hereillä olekaan ja ottelun taso ei kovin korkeaksi nouse. Mutta täällä päin palloa asuville oikein hyvä, että noin aikasin välillä pelataan :)
 

ipaz

Jäsen
29.11. on perjantai. En tiedä ihan tarkkaan miksi peli alkaa tuohon aikaan, mutta liittyy varmasti Black Fridayhin, joka on jenkkien suurin kaupustelupäivä. Itsellä kyseisenä päivänä Jackets-Oilers. Kalkkunan sulattelumatsi kiitospäivän jälkeen..

No niinpäs onkin perjantai ja edeltävä torstai on Kiitospäivä, joten siellä on suurella osaa kansaa pitkä vapaa viikonloppu. Kiitospäivänä on vain kaksi ottelua eli Van-Ott ja Nsh-Edm, mutta perjantaina sitten tarjotaankin lätkäviihdettä 12 ottelun muodossa ja puolet noista peleistä on iltapäivämatseja.

Piti oikein käydä tarkastamassa ja kyllä, Wells Fargo Centerissä pelataan samana iltana NBA-matsi 76ers-New Orleans Pelicans, joten siksi tuo lätkämatsi on niin aikaisin.
 

ipaz

Jäsen
12:30 näyttäisi alkavan se peli ja tosiaan perjantaina siis. Mutta kyllähän näitä pelejä välillä tulee ja yleensä pelaajat eivät oikein hereillä olekaan ja ottelun taso ei kovin korkeaksi nouse. Mutta täällä päin palloa asuville oikein hyvä, että noin aikasin välillä pelataan :)

Kyllä peli ainakin NHL.comin mukaan alkaa 11:30 AM ET eli 18.30 täkäläistä aikaa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lauantaina 29.11. pelataan Philadelphia-Winnipeg, joka alkaa paikallista aikaa klo 11.30 - aamulla! Miten tuollaiseen aikaan alkavaan peliin pystyy herättelemään itsensä, NHL-pelaajilla kun on usein melko tarkat pelipäivien rutiinit joista ei parane luistaa. Nyt pelaajat joutuvat tositoimiin samaan aikaan kun tavallisesti on pelipäivän vapaaehtoinen aamujää. Ja vieläpä ilman kanapastalounasta.
Tuohon ja nimenomaan kanapastalounaaseen liittyen, tästä pelien aikaisesta ajankohdasta ja sen vaikutuksesta esim. ruokailuun muistan esim. David Beckhamin valittaneen jo joskus aikoja sitten Manchester Unitedissa pelatessaan.

United pelasi vähän väliä lauantain päiväpelin, perinteinen nykyäänkin usein pelattava lauantain klo. 14.45 Suomen aikaa eli sikäläistä aikaa pallo peliin jo 12.45.

Beckham totesi, että ei noissa peleissä ole millään parhaimmillaan verrattuna siihen että olisi myöhempi iltapäiväpeli tai iltapeli. Sanoi nimenomaan sen olevan yksi suuri haittatekijä, että yritä siinä nyt kauhoa lautasellinen kanapastaa aamupalaksi ts. syödä se iso lounas heti herätyksen jälkeen.

On siinä melkoinen ero päivärytmissä, ruokailuissa ja yleisessä käyntiin pääsemisessä jos vertaa matsin alkavan klo 12.00 tai vastaavasti joku iltapeli klo 20.00 kun on päivän ehtinyt valmistautua syömisineen, lepoineen ja mahdollisine aamutreeneineenkin jo.

Vaikea arvioida että onko NHL:n äänekkäin, mutta oman empiirisen kokemukseni mukaan Islandersin fanikatsomo pitää melkoista meteliä koko ottelun ajan Nassau Coliseumin yläparvella. Tämä oli viisi vuotta sitten, joten nykyään meno voi olla vieläkin kovempaa kun joukkue jopa pärjää.

Vuonna 2009 tuli oltua Nassau Coliseumilla, vastassa oli Rangers ja se pisti lähinnä merkille että enemmän se tuntui Rangersin kotimatsilta. Toki muita kauempaa tulevia joukkueita vastaan varmasti Islanders-fanit ottavat hallinsa haltuun, mutta kyllä tuossa Rangers-pelissä King Henrik -huudot hallitsivat ja muutenkin Rangersin siniset veivät värien puolesta pitkin lehtereitä.

Voi olla, että muuten Islandersin fanit ovat hyviä ja äänekkäitä ja voi olla että muutamassa vuodessa on tullut ääntä ja fiilistä lisää, mutta tuon yhden kokemuksen perusteella jäi sellainen kuva että kovin näkymättömiä olivat ja Rangers otti hallin haltuunsa. Ei nyt yhtä vahvasti kuin mitä IFK.n värit hallitsivat Espoon Baronaa vuoden 2011 finaaleissa, mutta vähän sinne päin.
 
Viimeksi muokattu:

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Tuli vaan mieleen tuossa Flames-Jets ottelun rankkareilla, että saako NHL:ssä tosiaan vetää pilkun, vaikka olisi jäähyllä ottelun loppuessa? Vai kävikö tuolla kämmi? Itselleni jäi toki hieman epäselväksi, oliko se Kane vai Wheeler joka sen jäähyn sai jatkoajalla puoli minuuttia ennen loppua, kun Kanea kuvattiin, mutta Wheeler on merkattu saajaksi boxscoressa. Molemmat kuitenkin ampuivat rankkarikisassa. Little sai kympin jatkoajan lopussa, selostajatkin sanoivat ettei saa vetää, saako sitten muka kakkosen aikana?

Edit
Jotenkin vaikuttaa siltä, että tilastotkin tappelee vastaan, kun 20min loppumisen jälkeenkin rankkarit boxscoressa ihan päin helvettiä..
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuli vaan mieleen tuossa Flames-Jets ottelun rankkareilla, että saako NHL:ssä tosiaan vetää pilkun, vaikka olisi jäähyllä ottelun loppuessa? Vai kävikö tuolla kämmi? Itselleni jäi toki hieman epäselväksi, oliko se Kane vai Wheeler joka sen jäähyn sai jatkoajalla puoli minuuttia ennen loppua, kun Kanea kuvattiin, mutta Wheeler on merkattu saajaksi boxscoressa. Molemmat kuitenkin ampuivat rankkarikisassa. Little sai kympin jatkoajan lopussa, selostajatkin sanoivat ettei saa vetää, saako sitten muka kakkosen aikana?

Onhan noita aiemminkin nähty että jatkoajan päätyttyä jäähyaitiossa kaksiminuuttista vielä kärsivä on sitten käynyt ampumassa rankkareita. Kuten tuossa Wheelerinkin tapauksessa. Eli kyllä saa. Tässä vielä virallinen sääntö (84.4):

All players are eligible to participate in the shootout unless they are serving a ten-minute misconduct or have been assessed a game misconduct or match penalty.
 

riknor

Jäsen
Onko kukaan nähnyt että tämä uusi pelipaitaan liittyvä sääntö olisi aiheuttanut mitään toimenpiteitä kauden runkosarjaotteluissa? Olen muutaman ottelun verran katsonut että ainakin Letang tuntuu vetävän täysiä otteluita paita reiluhkosti housuissa, mutta ei ole tuntunut ketään kentällä kiinnostavan.
 

TKH

Jäsen
Jagr on noussut kovan kolmikon kantaan kaikkien aikojen maalipörssissä.

7. Mark Messier 694
8. Steve Yzerman 692
9. Mario Lemieux 690
10. Jaromir Jagr 689
11. Teemu Selänne 678
 

TKH

Jäsen
Jagr sai sitten 1700 kasaan. Teki samalla myös ottelun voittomaalin, joka oli uran 120. Gordie Howen nimissä oleva NHL:n ennätys on 121.

Viime aikoina vanhaan malliin maaleja mättänyt Jagr nousi Gordie Howen rinnalle voittomaaleissa, sekä tietysti Lemieuxn rinnalle maaleissa. Jagr on tehnyt 7 maalia viimeiseen 11 peliin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jos nyt oikein katsoin tuon NHL:n sarjataulukon, niin kahdeksan ensimmäistä joukkuetta pisteissä ovat kaikki läntisestä konferenssistä. Kylläpä on surkea tuo itäinen konferenssi. Tai pitääkö sanoa kohteliaasti, että tasainen. Edmonton ja Calgary ovat nuo lännen murheenkryynit. Muilla meneekin sitten vähintään kohtuullisesti pisteiden valossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös