Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 136 085
  • 14 640

TKH

Jäsen
Patrick Kanella on menossa mukava 10 ottelun pisteputki (5+9). Shane Doanin pisteputki on venynyt puolestaan 8 ottelun mittaiseksi (7+4).

Mainitaan ohimennen myös Malkin, joka on kerännyt 2 pinnaa jokaisessa viimeisessä 4 ottelussa. Ei tämä tosin vielä tietenkään mihinkään riitä. Muistan, että Jagr pelasi huippuvuosinaan vastaavanlaisen 10 ottelun putken. Lemieux puolestaan avasi kerran kautensa tekemällä vähintään maalin sekä 2 pinnaa kauden 12 ensimmäisessä ottelussa.

Kaikki yllä mainitut putket ovat menneet poikki, mutta Malkinin pisteputki jatkuu. Nyt putki on 8 ottelun mittainen ja pisteetkin ovat komeat 4+13. Eli yli 2 pinnaa per ottelu, mutta Malkinin multi-point -putki on siis jo katkennut.
 

TKH

Jäsen
Tuossa kun Crosby teki 700 pinnaa täyteen niin selostajat puhelivat siitä äsken ja mainitsivat samalla, että Gretzky teki saman määrän noin puolitoista kautta nopeemmin ja että siihen aikaan maaleja tehtiin paljon enemmän. Tuli tuosta mieleen, että onkohan missään tutkittu noita maalimääriä siinä mielessä, että minkä verran esim juuri Crosby ja Gretzky on tehneet pisteitä/ottelu verrattuna sarjan maaleja/ottelu -keskiarvoihin?

Onhan niistä aika kattaviakin tilastoja joskus koostettu ja asiasta on täälläkin ollut joskus puhetta.

Niin, mikäli eri aikakausien pelaajien välisiä maali- ja pistemääriä haluaa vertailla, niin alla oleva linkki on siihen hommaa aika hyvä. Kunkin pelaajan kohdalla Adjusted -kohta kertoo miten eri pelaajien ja aikakausien tehopisteet vertautuu toisiinsa. Mainittakoon, että Ovechkinin suhteutettu toissa kauden maalimäärä (72) on kovempi kuin mitä yksikään Gretzkyn tai Lemieux:n vastaavista maalimääristä, mutta jo aikaisemmin sivuttu Brett Hull:n 1990-91 kausi menee siitäkin ohi. Muutamat suuret NHL-legendat putoavat tavallisten kuolevaisten joukkoon mikäli suhteutettuja tilastoja katsoo, kuten vaikkapa Mike Bossy ja Jari Kurri. Bobby Hull sitä vastoin vain nostaisi osakkeitaan vertailussa 80-luvun pelaajiin, mutta pisteiden vertailu nykypelaajiin menee aika tasan. Myös Bobby Orrin suuruutta suhteutetut pistemäärät vain korostavat.

Mainitaan myös, että Kurrin ja Selänteen vertailussa vaaka kallistuisi selvästi Selänteen puolelle. Selänteellä olisi tässä vertailussa yli 600 maalia ja viisi 50 maalin kautta kun taas Kurri olisi pudonnut "vain" 500 maalin mieheksi ja 50 maalin kausiakaan ei olisi kuin kaksi.

http://www.hockey-reference.com/leaders/goals_season.html

Alla olevasta linkistä selviää mitenkä ko. sivusto on suhteuttanut eri aikakaudet ja miten ja mistä Adjusted maalit ja pisteet tulevat.
http://www.hockey-reference.com/about/adjusted_stats.html

Yllä olevista asiaa voi lähteä selvittämään jos kiinnostaa, tosin ensimmäistä linkkiä on taidettu muuttaa linkittämisen jälkeen. Joka tapauksessa pelaajakohtaiset suhteutetut tilastot löytyy pelaajien standardi-tilastojen alapuolelta pelaajakohtaisissa tilastoissa (NHL Miscellaneous - Adjusted).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tästä tosiaan on aikaisemminkin puhuttu ja laskelmia voi tehdä monella tavalla miten parhaaksi näkee. Otan kauden 1983-84 esimerkiksi. Sehän oli tietyllä tavalla Gretzkyn paras tai ylivoimaisin kausi.

NHL:ssä tehtiin kaudella 1983-84 6627 maalia 1680 pelissä eli 3,94 maalia per peli. tämä tekee 315 maalia per joukkue per 80 peliä. Grezky pelasi tuolla kaudella 74 peliä ja teki tehot 87+118=205 eli 2,73 pistettä per peli (222 pistettä per 80 peliä). Näin voitaisiin laskea, että Gretzky teki 70% keskimääräisen NHL-joukkueen kauden maaleista.

NHL:ssä tehtiin kaudella 2010-11 6870 maalia 2460 pelissä eli 2,79 maalia per peli. Tämä tekee 223 maalia per joukkue per 80 peliä. Crosby pelasi tuolla kaudella 44 peliä ja teki tehot 32+34=66 eli 1,61 pistettä per peli (128 pistettä per 80 peliä). Näin voitaisiin laskea, että Crosby teki 57% keskimääräisen NHL-joukkueen kauden maaleista.

Tietenkin tuo laskelma pitäisi tehdä kaikille kausille jos koko urian haluttaisiin vertailla.
 
Eiköhän Gretzky pelannut isompia minuutteja per ottelu verrattuna Crosbyyn.
Että sekin vähän kaventaa heidän eroaan.
 

Jubee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Anaheim Ducks, New Jersey
Eiköhän Gretzky pelannut isompia minuutteja per ottelu verrattuna Crosbyyn.
Että sekin vähän kaventaa heidän eroaan.

97-98 kaudella, jolloin Gretzky veti vielä reippasti yli PPG tahtia oli pistepörssin neljäs, oli keskimääräinen peliaika 21.34 minuuttia per peli. Crosbyllä tällä kaudella vastaava lukema on 22.24. Uran keskiarvoa en jaksa alkaa Crosbylle laskemaan mutta mediaani näyttäisi olevan hieman 21.50 pintaan. Gretzkyn kahden viimeisen kauden keskiarvo on 21.15.

Gretzkyltä en löytänyt tarkkoja tilastoja kuin kahdelta viimeiseltä kaudelta ja niistä onkin vähän huono alkaa vetämään mitään johtopäätöksiä kun vertailukumppani on parhaassa peli-iässä. Kuitenkin joitain numeroita joita voi pyöritellä jos kiinnostaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Gretzky muuten pelasi ensimmäisten 8 NHL-kauden aikana 8 peliä vaille kaikki Edmontonin ottelut. Se on kova suoritus ainakin verrattuna Crosbyyn. Luulisi, että Cretzkyä olisi otettu suht kovaa, tai sitten sielä on ollut sen verran kova "suojelu" että kukaan ei ole uskaltanut kaveriin koskea.

Gretzky oli erityisesti 80-luvulla koskemattoman pelaajan maineessa eikä häntä taklattu samalla tapaa kuin monia muita tähtiä tai jos joku erehtyi taklaamaan niin siellä oli hyvin pian Semenko & co koputtelemassa luuvitosella nenää. Semenkon itsensä ei edes tarvinnut tapella niin paljon kuin muiden goonien, hänen hurja maineensa riitti jo hillitsemään otteita kaukalossa eivätkä kaikki olleet halukkaita ottamaan matsia hänen kanssa.

Myöhemmin Gretzkyllä oli muitakin suojelijoita ja sitten aikanaan kenties legendan maine alkoi tuottaa tulosta ja moni pelaaja jätti hänet rauhaan ja valitsi taklaamisen sijaan jonkin muun keinon jolla yrittää vaikuttaa Gretzkyn peliin. Koko 80- ja 90-luvulta muistiini on jäänyt vain muutama taklaus joissa Gretzkyä on otettu todella rajusti ja hän on jäänyt keräilemään kamppeitaan kaukalossa.

Gretzky oli todella taitava pelaaja ja monella tapaa ainutlaatuinen mutta en oikein usko, että hän nykyisen NHL:n aikakaudella taikoisi niin maagisia lukemia taululle, mutta varmasti hän kuuluisi liigan parhaimpien pelaajien joukkoon ollen kenties jopa paras. Peli on muuttunut niin paljon etten uskokaan, että yksikään joukkue tahallisesti antaisi vastustajan tähdelle niin paljon ylimääräistä tilaa kaukalossa, että tämä saisi pelata niin rauhallisesti ja turvattuna omaa peliään mitä Gretzky sai erityisesti 80-luvulla tehdä.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
NHL-pelaajat Sotshissa

Miltä joukkueelta ajattelette tulevan suurin olympiaedustus, entä miltä pienin? Nopeasti katsottuna suurin edustus voisi löytyä St. Louisilta, eli kymmenisen pelaajaa:
JAROSLAV HALAK mv Slovakia
JAY BOUWMEESTER p Kanada
KEVIN SHATTENKIRK p USA
ALEX PIETRANGELO p Kanada
ROMAN POLAK p Tsekki
VLADIMIR SOBOTKA h Tsekki
ALEXANDER STEEN h Ruotsi
PATRIK BERGLUND h Ruotsi
DAVID BACKES h USA
VLADIMIR TARASENKO h Venäjä

Tuollainen kymmenen pelaajan edustus on hemmetin suuri, mikä saattaa jopa näkyä Bluesin otteissa väsymyksenä (ja loukkaantumisina) loppukaudesta. Muita suuria edustuksia tullee ainakin Anaheimilta, Chicagolta ja Detroitilta. Itse asiassa Detroit voi yltää liki tuota St. Louisin lukemaa suurella Ruotsi-edustuksellaan. Sen sijaan Kanadan kovuus näkyy siinä, että heidän edustajansa ovat eri seurojen kovimmat pelaajat, eli joukkue, jossa on paljon kanadalaisia, ei heiltä montaa lähde kisoihin.

Yhtään joukkuetta ei taida kuitenkaan jäädä ilman olympiaedustajaa. Buffalo on aika liki, mutta heidät pelastaa todennäköisesti nuori latvialainen Girgensons. Myös Miller saattaa saada paikan USAn maalilta ja Leino (vanhoilla kapeilla näytöillä) Suomen hyökkäyksestä. Dallas ei tuskin kisoihin saa muita kuin Lehtosen, sillä en usko Bennin mahtuvan Kanadan kivikovaan hyökkäykseen, eikä Venäjä voi raahata kisoihin satavuotiasta Gontsaria.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit

Mielestäni Benn kuuluu ehdottomasti Olympialaisiin. Kanadan luontaiset laiturit ovat sen verta vähissä senttereihin verrattuna, ja Benn viihtyy erittäin hyvin juurikin vasemmalla laidalla. Siitä paikalta hän on tämänkin kauden pelannut ja iskenyt kovat tehot vielä päälle, pelaten nippasta vajaa piste/peli Dallasissa, josta hän itse saa tulitukea lähinnä Seguinilta (25g. 7+17=24 +6). Lisäksi hän on hyvä puolustussuuntaan, pystyy pelaamaan rouhijana fyysisyytensä avuin, johtajahahmo (Dallasin kapteeni) ja häntä ei pelota tappelutkaan. Monipuolinen ja hyvä pelaaja.
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yllä olevista asiaa voi lähteä selvittämään jos kiinnostaa, tosin ensimmäistä linkkiä on taidettu muuttaa linkittämisen jälkeen. Joka tapauksessa pelaajakohtaiset suhteutetut tilastot löytyy pelaajien standardi-tilastojen alapuolelta pelaajakohtaisissa tilastoissa (NHL Miscellaneous - Adjusted).

Tuommoiset Adjusted-statsit ovat juuri mitä etsin. Kiitos linkeistä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sharksilta voidaan olympialaisissa nähdä

Couture
Thornton
Marleau
Boyle
Vlasic
Pavelski
Wingels
Braun
Hertl
Havlat
Niemi

Ehkä realistisesti kanadan materiaalin laajuuden takia puhutaan ~viidestä pelaajasta.
 

TKH

Jäsen
Tuommoiset Adjusted-statsit ovat juuri mitä etsin. Kiitos linkeistä.

NHL & WHA Leaders and Records | Hockey-Reference.com

Piti laittaa eilen myös ohessa oleva linkki, mutta jäi epähuomiossa pois. Ensimmäisestä linkistä voi halutessaan selata enemmän kaikkien aikojen Adjusted -statistiikkaa. Alemmassa linkissä esimerkiksi kaikkien aikojen Adjusted maalipörssi, jossa Jagr on toisena (784 maalia). Howe on ylivoimaisessa johdossa. Selänne on neljäntenä (741 maalia) vain 17 maalin päässä Gretzkystä.

NHL WHA Career Leaders and Records for Adjusted Goals | Hockey-Reference.com
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ehkä realistisesti kanadan materiaalin laajuuden takia puhutaan ~viidestä pelaajasta.

Näin juuri. Itse olen varannut olympiapaikan Sharksista Niemelle, Vlašićille, Pavelskille, Hertlille ja Couturelle. Pari muuta pelaajaa pääsevät lähelle, mutta maajoukkueidensa laajan tason takia eivät pääse mukaan.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Näin juuri. Itse olen varannut olympiapaikan Sharksista Niemelle, Vlašićille, Pavelskille, Hertlille ja Couturelle. Pari muuta pelaajaa pääsevät lähelle, mutta maajoukkueidensa laajan tason takia eivät pääse mukaan.

Mistähän joukkueesta tulee eniten lähtemään miehiä olympialaisiin? Coloradosta äkkiseltään aika varmoja tapauksia on Stastny, Johnson, Varlamov, Hejda, Landeskog ja mahdollisesti Duchene, jos miehen vaivat ovat kokonaan hellittäneet.
 

Up089

Jäsen
Suosikkijoukkue
FLA, JYP, KeuPa HT
Detroitista ainakin pari kaveria:

Datsyuk
Zetterberg
Franzen
Alfredsson
Kronwall
Ericsson
Kindl
Tatar
Howard

Kysymysmerkkeinä sitten: Nyquist, Samuelsson.

Herranen aika miten paljon ukkoja Ruotsinmaalta.
 

thakku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Peliitat
Ketähän tuolta Coyotesista lähtisi... Hanzal, Michalek ja etenkin Vrbata vahvoja ehdokkaita Tsekin jengiin. Korpikoski varma Leijoniin mikäli ei loukkaannu. Yandlen ehkä näkisin USA:n pakistossa. Smith ei kyllä kuulu Kanadan mv-kolmikkoon, ei missään nimessä. Eipä sieltä paljoa ukkoja Sotshiin lähde.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Näin juuri. Itse olen varannut olympiapaikan Sharksista Niemelle, Vlašićille, Pavelskille, Hertlille ja Couturelle. Pari muuta pelaajaa pääsevät lähelle, mutta maajoukkueidensa laajan tason takia eivät pääse mukaan.
Wingels voisi kyllä olla jenkkien tiimissä, pelaa sen verran hyvää kautta.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Detroitista ainakin pari kaveria:

Datsyuk
Zetterberg
Franzen
Alfredsson
Kronwall
Ericsson
Kindl
Tatar
Howard

Kysymysmerkkeinä sitten: Nyquist, Samuelsson.

Herranen aika miten paljon ukkoja Ruotsinmaalta.

Kolme alinta ei kyllä ole kovin varmoja. Howardin edelläkin muutama suht kova kanditaatti, Miller, Price, Bishop.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ketähän tuolta Coyotesista lähtisi... Hanzal, Michalek ja etenkin Vrbata vahvoja ehdokkaita Tsekin jengiin. Korpikoski varma Leijoniin mikäli ei loukkaannu. Yandlen ehkä näkisin USA:n pakistossa. Smith ei kyllä kuulu Kanadan mv-kolmikkoon, ei missään nimessä. Eipä sieltä paljoa ukkoja Sotshiin lähde.

Ekman-Larsson tulee varmuudella olemaan kisoissa mukana.

En ole perehtynyt Olympialaisissa mukana oleviin pikkumaihin, mutta mikäli Saksa ja Tanska ovat mukana, niin Greiss ja Böedker lähtevät myös kisoihin siinä tapauksessa.
 

The Legend

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins ja Kärpät
Pingviineistä Sotshiin suuntaa suurella todennäköisyydellä ainakin 6 pelaajaa eli:
Sidney Crosby
Evgeni Malkin
Chris Kunitz
Jussi Jokinen
Paul Martin
Olli Määttä

Lisäksi mahdollisuudet on olemassa 3:lla pelaajalla:
James Neal
Kris Letang
Brooks Orpik

Eli 6-9 pelaajaa Pingviineistä Sotshiin.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Rangersin varmat
- Henrik Lundqvist
- Ryan McDonagh
- Ryan Callahan
- Rick Nash
- Mats Zuccarello

Sitten melko varmat
- Carl Hagelin
- Derek Stepan

Yksi nimi pitää yllä olevien lisäksi nostaa vielä, Chris Kreider. 20 pistettä 16 peliin ja, jos jatkaa samaa tahtia niin hyvinkin mahdollista päästä kisoihin. USA:lla aika kova rosteri, mutta isokoinen, tehokas voimahyökkääjä, joka ei luistelukisassa jää toiseksi on varmasti tarpeellinen.

E: Unohtui norjan jättiläinen
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Huomioiden se, kuinka pahasti Buffalo kyntää, sieltäkin saattaisi lähteä yllättävän monta kaveria pelaileen, jos Saksa (Ehrhoff ja Sulzer) olisi tiensä tuonne selvittänyt ja Vanek vielä neppailisi Buffalossa.

Kuitenkin uskoisin varmimmat kisoihin osallistujat olevan Miller ja Girgensons.

Epävarmoja ovat sitten Enroth, Tallinder, Leino ja Ristolainen. Joskin itse näkisin Enrothin tällä hetkellä Ruotsin toiseksi tai kolmanneksi parhaaksi vahdiksi (Lehner lienee aika tasoissa kuitenkin, tilastollisesti on edellä, mutta Buffalon maalivahtien osalta tilastot eivät oikein tee oikeutta), eikä Lunkkakaan ole tällä kaudella häikäissyt. Sikäli siis yllättynyt olen, jos hyvää kautta pelaava Enroth ei tuonne asti pääsisi.

Näistä "isoista pikkumaista" Saksa ja Tanskahan eivät tosiaan osallistu noihin karkeloihin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

thakku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Peliitat
Ekman-Larsson tulee varmuudella olemaan kisoissa mukana.

En ole perehtynyt Olympialaisissa mukana oleviin pikkumaihin, mutta mikäli Saksa ja Tanska ovat mukana, niin Greiss ja Böedker lähtevät myös kisoihin siinä tapauksessa.

Äh, miten unohdin OEL:in. Todellakin Ekman-Larsson on Ruotsilla mukana.

Ja eipä taida mainitut maat olla kisoissa. Mutta toki, jos Saksa ja Tanska osallistuisivat kisoihin niin Greiss ja Rauman oma poikakin olisivat mukana.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Bruinsilta ei varmaan kovin montaa pelaajaa ole lähdössä kisoihin. Varmoja ainakin ulkomaalaiset:

Loui Eriksson
David Krejci
Tuukka Rask
Zdeno Chara

Canadasta olevat pelaajat sitten vähän epävarmempia:

Patrice Bergeron
Milan Lucic
Jarome Iginla

Jokereina mukaan ehkä Carl Soderberg (SWE) ja jo huhuissa mukana oleva Torey Krug (USA).
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös