Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 135 892
  • 14 640

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Jouni kirjoitti:
Kyseessä on kunnianosoitus kanadalaisille sotaveteraaneille, joitten vuosittainen muistopäivä, "Remembrance Day" on tänä perjantaina. Kanadalainen lääkäri Dr. John McCrae kirjoitti ensimmäisessä maailmansodassa rintamalla runon "In Flanders Fields", joka on jäänyt elämään ja josta tuo tapa pitää punaista kukkaa takissa tällä viikolla juontaa juurensa. Dr. McCrae kaatui Belgian kentille, mutta runo jäi elämään.

On aika hienoa nähdä, kuinka jokaikinen USA:n puolellakin valmennustyötään tekevä kanadalainen valmentaja pitää kukkaa takissaan, koska tapa on kanadalainen ei amerikkalainen.


In Flanders Fields

In Flanders fields the poppies blow
Between the crosses, row on row
That mark our place; and in the sky
The larks, still bravely singing, fly
Scarce heard amid the guns below.

We are the Dead. Short days ago
We lived, felt dawn, saw sunset glow,
Loved and were loved, and now we lie
In Flanders fields.

Take up our quarrel with the foe:
To you from failing hands we throw
The torch; be yours to hold it high.
If ye break faith with us who die
We shall not sleep, though poppies grow
In Flanders fields.

- John McCrae

http://canada.kos.net/remembrance.html


Tämä värssy muistaakseni koristaa erään itäkanadalaisen joukkueen pukukopin seinää. Joukkueen soihtua ovat kantaneet niin Maurice Richard kuin Guy Lafleurkin. Nyt tämän joukkueen Flying Frenchmen -perinnettä jatkavat Flying Finn and Russian. :)
 

Viljuri

Jäsen
Mielenkiintoista sinänsä, koska demografisesti Kanadan ranskankieliset olivat erityisen haluttomia värväytymään, vaikka taisteluita käytiin ihan Ranskassa!

Siis se suhdeluku oli aivan hämmästyttävä.
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Master Chief kirjoitti:
Maalimäärän noususta, eräs kirjoittaja HFBoardsilla löysi seuraavanlaisia tilastoja: http://www.hfboards.com/showpost.php?p=3877995&postcount=5

Ei mitenkään kohtuuttomasti ole nuo maalimäärät nousseet. Vieläkin olisi nousuvaraa ainakin omasta mielestäni. Hyvä olisi, jos päästäisiin kauden 1992 - 1993 tasoon, jolloin yli puolet joukkueista onnistui tekemään yli 300 maalia kaudessa, joskin otteluitakin taisi olla pari enemmän kuin nyt. Nyt taitaa ainakin Ottawa olla vielä n. 400 maalin tasossa, mutta eiköhän senkin kohdalla meno tasoitu vielä kauden kestäessä. Minä ainakin pidän siitä, että ottelut päättyvät tyyliin 8-5 tai 7-7, sen sijaan että ne päättyisivät potkupallomaisesti 0-0 tai 2-1.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pikaisen laskeskelun tuloksena sain, että 2003-2004 tehtiin tasakentällisin 1.59 maalia per joukkue per peli ja nyt on tehty 1.70 maalia per juokkue per peli. Äkkinäisesti tasakentin tulee siis 0.22 maalia per peli enemmän. Kasvu on tästä hiukan suurempi, koska tasakentin pelataan vähemmän.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
1992-93 oli kyllä maaginen kausi. 21 pelaajaa ylitti 100 pistettä. Osittain syy oli kyllä Ottawan ja San Josen luvattoman heikoissa porukoissa, mutta silti maalimäärät olivat monelta osin mahtavia. San Jose päästi muuten kauden aikana 414 maalia.

21 pelaajasta kolmelle (Tocchet, Janney, Juneau) se jäi ainoaksi kerraksi 100 pisteen päälle. Mats Sundinin ura jatkuu vielä, mutta hän ei ole rajaa ylittänyt sen jälkeen.

Kaksi lisäottelua kausina 1992-93 ja 1993-94 tulivat muuten otteluista, jotka pelattiin puolueettomalla kentällä. Samaa suunniteltiin vielä kaudelle 1994-95, mutta se jäi työsulun takia. Esimerkiksi 3. huhtikuuta 1994 ottelu Pittsburgh-Boston pelattiin Clevelandissa ja Los Angeles-Edmonton Sacramentossa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Talousjulkaisu Forbes on jälleen tutkaillut NHL-joukkueita ja tuominnut Toronto Maple Leafsin arvokkaimmaksi organisaatioksi 325 miljoonan dollarin arvioidulla arvollaan. Artikkeli löytyy etusivulta:

www.forbes.com

Maple Leaf Sports and Entertainmentin pressa Richard Peddie ehätti jo torontolaismedioissa kiistämään Forbesin arvion, mutta ei halunnut myöskään kertoa, minkä arvoiseksi hän itse arvioisi Leafsin, se kun ei ole myynnissä.

Forbesin artikkelikokonaisuutta kirjoittamassa mukana ollut Michael Ozanian puolestaan epäilee, että kahden vuoden kuluttua NHL-kiekkoa ei pelata Carolinassa eikä Atlantassa. Florida ja Nashvillekin ovat miehen näkemyksen mukaan siinä ja siinä.

Forbesin arviot NHL-joukkueiden arvoista ovat herättäneet keskustelua ja kiistelyä aiemminkin, ja niin käynee nytkin. Perinteisesti tämä arvostettu talousjulkaisu on arvioinut NHL-seurojen arvon omistajien omaa ilmoitusta korkeammalle (paitsi tietenkin niissä tapauksissa, joissa joukkuetta ollaan oltu myymässä - silloin myyjät ovat tietenkin sitä mieltä, että Forbes aliarvioi myytävän organisaation arvoa). Toisaalta Forbesilla ei ole mitään erityistä salattua syytä tai motiivia paisuttaa arvioitaan NHL-joukkueiden arvoista (Forbesia ei esimerkiksi julkaise NHLPA).
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ilta-Sanomien uutissähkeet, tänään:

Pound: Jopa kolmannes NHL-pelaajista käyttää steroideja
( 25.11. 09:40 )

Maailman antidopingneuvoston Wadan puheenjohtaja Dick Pound epäilee jopa kolmanneksen jääkiekkoliiga NHL:n pelaajista käyttävän suoritusta parantavia aineita.

– Puhuin (NHL:n komissaari) Gary Bettmanin kanssa, ja hänen mukaansa jääkiekossa ei ole ongelmaa. Sanoin hänelle, että kyllä on. Ei ole kauheasti väärässä, jos sanoo kolmanneksen, Pound selvittää kanadalaislehti London Free Pressin tänään julkaisemassa haastattelussa.

Kun Poundilta tarkennettiin, tarkoittaako hän suoritusta parantavia aineita, antidopingjohtaja vastasi "kyllä".

NHL:n varapuheenjohtaja Bill Daly suhtautuu Poundin kommentteihin hyvinkin varauksellisesti.

– Kaikella kunnioituksella haluaisin muistuttaa, että herra Poundin kommentit eivät pohjaudu millään lailla faktatietoihin. Mielestäni on ikävää, että hänen on kommentoitava jotain, mistä hänellä ei ole minkäänlaista tietoa, ärsyyntynyt Daly selvitti uutistoimisto Canadian Pressille. (STT)

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/s...2Dpelaajista+k%E4ytt%E4%E4+steroideja/1088393
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Evil kirjoitti:
Ilta-Sanomien uutissähkeet, tänään:

Pound: Jopa kolmannes NHL-pelaajista käyttää steroideja
( 25.11. 09:40 )

Maailman antidopingneuvoston Wadan puheenjohtaja Dick Pound epäilee jopa kolmanneksen jääkiekkoliiga NHL:n pelaajista käyttävän suoritusta parantavia aineita.

– Puhuin (NHL:n komissaari) Gary Bettmanin kanssa, ja hänen mukaansa jääkiekossa ei ole ongelmaa. Sanoin hänelle, että kyllä on. Ei ole kauheasti väärässä, jos sanoo kolmanneksen, Pound selvittää kanadalaislehti London Free Pressin tänään julkaisemassa haastattelussa.

Kun Poundilta tarkennettiin, tarkoittaako hän suoritusta parantavia aineita, antidopingjohtaja vastasi "kyllä".

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/s...2Dpelaajista+k%E4ytt%E4%E4+steroideja/1088393

Roskaa. Wada on ensinnäkin järjestö jonka täytyy itse työllistää itseään joten ei ihme että tällaisia heittoja tulee. Varmasti näitä efedriinipohjaisia piristeitä käytetään ihan yleisesti mutta nekin ovat kaukana steroideista.

En kyllä ymmärrä miksi NHL:n omistajat alkaisivat kumartelemaan Wadan suuntaan. Jos pelaaja ottaisikin kevyen kuurin kesäharjoittelun lomassa, niin so what. Antaapa parempaa vastinetta isolle liksalleen. Tosin poliittinen ilmasto taitaa USA:ssa lyödä paineita jonkinlaiseen tekopyhään näytelmään NHL-kiekossakin.
 

Adoley

Jäsen
Suosikkijoukkue
ei ole
NHLn tilastomiehet

Tässäpä ote nhl.com sivuston pelien play-by-play tilastoista

02:03 SHOT DET PP 5 LIDSTROM, Slap, 53 ft
02:14 SHOT ANA SH 28 WRIGHT, Slap, 50 ft
02:27 SHOT DET PP 37 SAMUELSSON, Slap, 44 ft

Kuinka ihmeessä nuo laukaukset ehditään kirjaamaan, kuka laukoi, miten (slap wrist), kuinka kaukaa, aika, oliko ylivoima, jne. Kaiken lisäksi, kun pelissä kirjataan kiekonmenetykset, taklaukset, aloitukset, kiekonriistot, laukauksen blokkaukset, jäähyt, paitsiot, pitkät kiekot, ja vielä pitäisi katsoa pelipaidankin numero jokaiseen tilanteeseen. Aikamoinen pikakirjuri saa olla että nuo kaikki pystyy ylös kirjaamaan. Ja vielä sissimpi saa olla että pelin loputtua saa kaikesta vielä selvän. Sitten jotkut vielä laskevat jokaisen pelaajan henk koht jääajan, siinäkin on kellokallella kynä kuumana. Montako tilastonikkaria tarvitaankaan siis näiden kaikkien asioiden kirjaamiseksi???

Kaiken lisäksi tuo laukausten etäisyys kiinnostaa, kuka sen käy mittaamassa, arvioidaanko se, vai onko jään alla ja kiekossa jotkin ihmeen anturit?

Viisaat...kertokaa...
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Adoley kirjoitti:
Kuinka ihmeessä
Viisaat...kertokaa...

No jokaisella joukkueella on aikamoinen armeija noita hommia tekemässä. Tähän siis ei liity mitään salamyhkäistä. Iso porukka ammattimiehiä tekee vain työtään.
 

Kaivanto

Jäsen
hermano kirjoitti:
Roskaa. (--) Varmasti näitä efedriinipohjaisia piristeitä käytetään ihan yleisesti mutta nekin ovat kaukana steroideista.

Vastuussa on näiltä osin jutun virheellisesti otsikoinut Ilta-Roskan toimittaja eikä Pound. Toimittaja ilmeisesti käyttää steroideja suoritusta parantavien aineiden synonyymina.

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=144389&hubname=
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, HIFK
En ole otteluohjelmaa noin kokonaisuudessaan pahemmin tarkastellut, mutta tuntuu kuin konfrenssien välisiä pelejä ei olisi nykään juuri ollenkaan.

Onko jollain heittää tietoa kuinka monta ottelua pelataan oman divisioonan joukkueita vastaan, oman konfrenssin joukkueita vastaan ja toisen konfrenssin joukkueita vastaan? Onko otteluohjelma "tasapuolinen", vai kohdataanko jotkut joukkueet pariton määrä? Onko otteluohjelman rakenteessa tapahtunut jotain oleellisia muutoksia sitten edellisen pelatun kauden? Jotenkin sellainen mielikuva on, että ennen vanhaan pelattiin kaksi peliä myös toisen konfrenssin kaikkia joukkueita vastaan, yksi kotona ja yksi vieraissa.
 

Bergeron#37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins,SaiPa,sympatiat Pingut ja Tappara
The Windy City kirjoitti:
En ole otteluohjelmaa noin kokonaisuudessaan pahemmin tarkastellut, mutta tuntuu kuin konfrenssien välisiä pelejä ei olisi nykään juuri ollenkaan.

Onko jollain heittää tietoa kuinka monta ottelua pelataan oman divisioonan joukkueita vastaan, oman konfrenssin joukkueita vastaan ja toisen konfrenssin joukkueita vastaan? Onko otteluohjelma "tasapuolinen", vai kohdataanko jotkut joukkueet pariton määrä? Onko otteluohjelman rakenteessa tapahtunut jotain oleellisia muutoksia sitten edellisen pelatun kauden? Jotenkin sellainen mielikuva on, että ennen vanhaan pelattiin kaksi peliä myös toisen konfrenssin kaikkia joukkueita vastaan, yksi kotona ja yksi vieraissa.

Sen tiedän, että kaikki ei enää kohtaa kaikkia. Nyt pelit käydään lähinnä omassa divisioonassa (ainakin puolet).
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
The Windy City kirjoitti:
En ole otteluohjelmaa noin kokonaisuudessaan pahemmin tarkastellut, mutta tuntuu kuin konfrenssien välisiä pelejä ei olisi nykään juuri ollenkaan.

Onko jollain heittää tietoa kuinka monta ottelua pelataan oman divisioonan joukkueita vastaan, oman konfrenssin joukkueita vastaan ja toisen konfrenssin joukkueita vastaan? Onko otteluohjelma "tasapuolinen", vai kohdataanko jotkut joukkueet pariton määrä? Onko otteluohjelman rakenteessa tapahtunut jotain oleellisia muutoksia sitten edellisen pelatun kauden? Jotenkin sellainen mielikuva on, että ennen vanhaan pelattiin kaksi peliä myös toisen konfrenssin kaikkia joukkueita vastaan, yksi kotona ja yksi vieraissa.

Oma divisioona = 4x8 ottelua = 32
Oman konferenssin muut divisioonat 10x4 ottelua = 40
10 toisen konferenssin joukkuetta = 10x1 ottelu = 10

Toisen konferenssin osalta kohtaamiset hoidetaan siten, että yksi divisioona kohdataan kokonaisuudessaan kotona, yksi vieraissa ja yhtä ei ollenkaan. En nyt jaksa hakea, miten me jaot menivät.

Pääosin konferenssien väliset ottelut ajoittuvat joulu- ja tammikuulle.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, HIFK
Espoon Siniset kirjoitti:
Oma divisioona = 4x8 ottelua = 32
Oman konferenssin muut divisioonat 10x4 ottelua = 40
10 toisen konferenssin joukkuetta = 10x1 ottelu = 10

Toisen konferenssin osalta kohtaamiset hoidetaan siten, että yksi divisioona kohdataan kokonaisuudessaan kotona, yksi vieraissa ja yhtä ei ollenkaan. En nyt jaksa hakea, miten me jaot menivät.

Pääosin konferenssien väliset ottelut ajoittuvat joulu- ja tammikuulle.

Kiitos, tämä tieto riittääkin mainiosti. "Ennen vanhaan" konfrenssien välisiä otteluita oli mielestäni enemmän, mutta kai niitä on "tarpeettomina" vähennetty. Kai joukkuemäärän kasvukin on ollut osasyy tähän.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Bergeron#37 kirjoitti:
Sen tiedän, että kaikki ei enää kohtaa kaikkia. Nyt pelit käydään lähinnä omassa divisioonassa (ainakin puolet).

Tämähän on ainakin näin Leafsin kannattajan näkökulmasta sikäli mieletön järjestelmä, että runkosarjan aikana Toronto ei kohtaa kertaakaan kahta ns. Original Six -joukkuetta: Chicagoa ja Detroitia (eikä kohtaa myöskään Columbusta, Nashvillea eikä St. Louisia, jos oikein nyt muistan). Kahdeksan kertaa Original Six -porukasta kohdataan kyllä Montreal ja Boston (ja samaiset kahdeksan kertaa myös se yksi kanadalaisen virkamieskaupungin joukkue sekä Buffalo) sekä neljästi Rangers.

Ymmärrän jossain määrin otteluohjelman laatijoiden logiikkaa, jonka mukaan halutaan panostaa (entistä enemmän?) kiihkeiden otteluparien syntyyn, mutta se, ettei Leafs kohtaa Hawksia tai Red Wingsiä kuin korkeintaan SC-finaaleissa on suoraan sanoen perinteiden päälle kusemista.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Tästä on nyt aikaa, mutta kysyn kuitenkin, koska asia vaivaa mua. Ehkä pari viikkoa sitten, tai jotain sinne päin, New Jerseyn pelaajat pelasivat nimikirjaimet JM rinnassaan (jos muistan oikein). Ketä he kunnioittivat sillä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
ozo kirjoitti:
Tästä on nyt aikaa, mutta kysyn kuitenkin, koska asia vaivaa mua. Ehkä pari viikkoa sitten, tai jotain sinne päin, New Jerseyn pelaajat pelasivat nimikirjaimet JM rinnassaan (jos muistan oikein). Ketä he kunnioittivat sillä?

Devilsien perustaja John McMullen, joka menehtyi syyskuussa.
 

Lincoln Steel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Henkka kirjoitti:
Devilsien perustaja John McMullen, joka menehtyi syyskuussa.

Pienenä nyanssina vielä, että tohtori McMullen osti Colorado Rockiesin Denveristä ja siirsi sen Newarkiin kaudeksi 82/83. Hän omisti seuran vuoteen 2000 asti.
 

Rocco

Jäsen
Maalimäärien putoaminen?

Onko joku jo huomannut että NHL:ssä ollaan vaivuttu takaisin niihin 3-2 lukemiin?

Tänäkin yönä vain kolme joukkuetta 18:sta teki enemmän kuin kolme maalia. Eilen sama luku oli 3/14. Toissapäivänä niinikään 3/14...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös