Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 164 972
  • 14 693

Ferris

Jäsen
Jännä nähdä jatkuuko tänä keväänä neljättä kertaa putkeen NHL Premiere-taika, jossa Euroopassa kautensa aloittanut joukkue on lopulta nostellut Stanley Cupia.

08-09 Pittsburgh Penguins
09-10 Chicago Blackhawks
10-11 Boston Bruins


Viime syksynä Euroopassa pelanneista joukkueista on vielä jäljellä molemmat pudotuspeleihin selvinneet New York Rangers ja Los Angeles Kings.

En usko että jatkuu. Sen sijaan Winter Classicissa vierasjoukkueena pelanneen tiimin SC-voittoputki jatkuu... :)

08-09 Pens
09-10 Haws
10-11 Bruins
11-12 Caps
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
En usko että jatkuu. Sen sijaan Winter Classicissa vierasjoukkueena pelanneen tiimin SC-voittoputki jatkuu... :)

Listassa on pieni kauneusvirhe, kun Blackhawks isännöi Wrigley Fieldillä Winter Classicia mestaruutta edeltäneellä kaudella ja myös Fenway Park löytyy Bostonista. No, joka tapauksessa Cupin voittajat ovat pelanneet Winter Classicissa edellisellä kaudella. Tuonkin tilaston näkökulmasta olisi hauska nähdä Capitals-Kings finaalit. Vähän kuin tiputtaisi pöydältä kissan, jonka selkään on kiinnitetty leipä voipuoli ylöspäin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tämä ei ole sikäli kovin looginen vertailu, että muilta joukkueilta poimit kotikaupungin, mutta Devilsiltä kotiosavaltion. Toki erot ovat joka tapauksessa selvät idän ja lännen välillä.
Itse asiassa Newarkista Philadelphiaan on kutakuinkin tuon verran linnuntietä ainakin tämän sivun perusteella. Maanteitä pitkin tulee parikymmentä kilometriä lisää matkaa. Eiköhän tuo New Jersey ole listassa ihan sen vuoksi, että joukkuekin on New Jersey Devils, eikä Newark Devils.
 
Eiköhän tuo New Jersey ole listassa ihan sen vuoksi, että joukkuekin on New Jersey Devils, eikä Newark Devils.

Eiköhän tuo New Jersey ole listalla ihan samasta syystä, jonka vuoksi yleisin vastaus kysymykseen "mikä on NHL-joukkue Islandersin kotikaupunki?" olisi suomalaisessa urheiluvisassa "New York".

Ei se mikään häpeä tietenkään ole, jos ei Yhdysvaltain itärannikon maantiede ole noin tarkasti hallussa. En minä noita juttuja itsekään tiennyt vielä pari vuotta sitten, vaikka NHL:ää on tullut seurattua enemmän tai vähemmän aktiivisesti parikymmentä vuotta. Suomen johtava NHL-selostaja Antti Mäkinen tällä kaudella Islandersin kotipeliä selostaessaan kertoi, miten Nassau Veterans Memorial Coliseum on "vain vartin metromatkan päässä Manhattanilta", joten sattuu sitä paremmissakin piireissä.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Uteliaille tiedoksi, että etäisyydet on haettu sokeasti seuraavaan sivustoon luottaen:
http://www.sportmapworld.com/map/ice-hockey/north-america/nhl/
Nuppineulat näyttävät vievän suoraan kotiareenoiden kohdalle, kun zoomaa tarpeeksi. Devilsien tapauksessakin löytyy lopulta Newarkin Prudential Center.

Ei se mikään häpeä tietenkään ole, jos ei Yhdysvaltain itärannikon maantiede ole noin tarkasti hallussa. En minä noita juttuja itsekään tiennyt vielä pari vuotta sitten, vaikka NHL:ää on tullut seurattua enemmän tai vähemmän aktiivisesti parikymmentä vuotta.
Kyllä tässä vähän nyt pätemisen maku jäi, kun etäisyys oli kuitenkin ihan oikein Gr8-8:n viestissä. Ymmärrän, jos etäisyyskin olisi ollut väärin tyyliin vain 5 km Delawarejoen toiselle puolelle New Jerseyn osavaltion puolelle.

On totta, että Suomessa on totuttu joukkueiden liittävän nimeensä kotikaupungin tai kaupunginosan nimen. NHL:ssä ja muissakin Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa on vähän eri meininki. Varsinkin etelän laajennusjoukkueille on markkinointisyistä annettu suoraan osavaltion, kotikaupunkia suuremman alueen ("maakunta") tai lähimmän metropolin nimi. Tarkoituksena on haalia hallin täytteeksi isolta alueelta katsojia. Tuo on kaiketi helpompaa, jos jokin joukkue koetaan koko osavaltion ylpeydeksi, eikä sen ärsyttävän naapurikylän edustajaksi. Ei siis ihme, että perusfani ei välttämättä tiedä täällä Atlantin toisella puolella näiden joukkueiden kotikaupunkeja. Liigan 30 joukkueesta kahdeksan kantaa nimessään jotain muuta paikkaa kuin kotikaupunkinsa nimeä.

New Jersey Devils - Newark, New Jersey
New York Islanders - Uniondale, New York
Carolina Hurricanes - Raleigh, North Carolina
Florida Panthers - Sunrise, Florida
Colorado Avalanche - Denver, Colorado
Minnesota Wild - St. Paul, Minnesota

Phoenix Coyotes - Glendale, Arizona
Tampa Bay Lightning - Tampa, Florida
 
Varsinkin etelän laajennusjoukkueille on markkinointisyistä annettu suoraan osavaltion, kotikaupunkia suuremman alueen ("maakunta") tai lähimmän metropolin nimi.


Onhan meillä Suomessakin tää puolen Suomen joukkue, mutta "Pohjois-Suomen Kärpät" ei taitaisi nimenä olla kovin iskevä. Ja toisaalta Mouhijärven, Kangasalan, Lempäälän, Toijalan ja muiden pikkukylien joukkue on ottanut nimeensä lähimmän "metropolin" nimen ja käyttää nimeä Tampereen Tappara.
 
Niin mikä se oikea etäisyys nyt sitten on? Kun kerran tuo 125 km oli pahasti pielessä.

Näköjään joukkueiden etäisyys oli ihan oikein. Kuvittelin, että kaveri oli etsinyt New Jerseyn ja Phillyn välistä välimatkaa (koska New Jerseyn oli viestiinsä kirjoittanut), mutta näköjään hän ei ollutkaan tehnyt niin.

New Jerseyn ja Philadelphian välinen etäisyys taitaa todellisuudessa olla vain muutamia kilometrejä.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ja toisaalta Mouhijärven, Kangasalan, Lempäälän, Toijalan ja muiden pikkukylien joukkue on ottanut nimeensä lähimmän "metropolin" nimen ja käyttää nimeä Tampereen Tappara.
Hehe. Tämä käsityshän elää sitkeästi ainakin meidän Ilves-kannattajien keskuudessa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Reilu 148 kilometriä tulee ajomatkaa Philadelphian kotihallista New Jerseyn vastaavaan. Aikaa pitäisi kulua noin tunti ja kolme varttia, jos Google Mapsia on uskominen.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kertokaa nyt sitten vielä se paljonko sieltä Manhattanilta on oikein sinne Coliseumille ajassa matkaa metrolla, vai eikö sinne mene metroa?
 

ipaz

Jäsen
Kertokaa nyt sitten vielä se paljonko sieltä Manhattanilta on oikein sinne Coliseumille ajassa matkaa metrolla, vai eikö sinne mene metroa?

Matkan kulkeneena pitkää ensin mennä metrolla Manhattanilta (Penn Station) Jamaicaan, jossa vaihdettiin paikallisjunaan. Hempsteadin asemalta sitten vielä noin 4 km taksilla hallille. Matka kesti kaiken kaikkiaan pari tuntia.

Newarkin Prudential Centeriin pääsee huomattavasti nopeammin, kun hyppää PATH-junaan WTC:n asemalta.
 
Viimeksi muokattu:

King Deke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Pelicans
Toronton uutta kausiketjua kun kukaan ei vielä näytä avanneen, niin pistetään tämä sitten tänne. Eli Komarovin Leksa puhuu ensi kaudestaan ja mahdollisuudesta pelata Torontossa. Olis hyvin mielenkiintoista nähdä Leksa änärissä ja varsinkin juuri Torontossa ensi kaudella, nostais ainakin omaa kiinnostusta joukketta kohtaan muutenkin kuin rakkaana vihollisena:)

Finnish forward hoping to sign deal with Leafs - The Globe and Mail
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan tuo kyllä mielenkiintoista, miten tämä NHL-pudotuspelien tarina menee täysin sen mukaan miten Gary Bettman sen haluaisi markkinoinnillisesta näkökulmasta menevän. En nyt halua uskoa mihinkään salaliittoteorioihin, esim tuomaripelin suhteen, mutta jotenkin se vaan menee nyt juuri niin, kuten liigan kannalta on puhtaasti taloudellisesta näkulmasta kaikista parasta.

1. Nashville sai oman hypensä pudottamalla suuren ja mahtavan Detroit Red Wingsin. Näin keskilännen joukkue sai oman mediahetkensä, että täällä ollaan ja nousussa ollaan.

2. Phoenix jäi hieman pienemmälle huomiolle, koska pudotti "vain" Chicago Blackhawksin. Mutta sama efekti kuin Nashvillellä ja jatkoonpääsy oli tappiota tuottavan seuran hyvinvoinnin kannalta vielä tärkeämpi. Ehkä kaikista joukkueista kaikkein tärkein. Chicagon marketti voi hyvin, tuli menestystä tai ei.

3. St. Louis Blues on myös paistatellut taka-alalla ja operoinut sisäisellä palkkakatolla. Nyt kauden menestys ja uusi omistajakuvio saa sielläkin todennäköisesti suuremmat dollarit liikkeelle ja kasvattamaan NHL:n liikevaihtoa.

4. Los Angeles Kings on myös nyt ensimmäistä kertaa sitten -90 luvun palaamassa huipulle. Tämänkin kiekkomarketin ruokkiminen on liigan kannalta ainoastaan hyvästä, varhaisemman Gretzky-esimerkin tietää kaikki. Se käynnisti koko kiekkobuumin nimenomaan Yhdysvaltojen puolella. Vancouverit, Detroitit, Chicagot ja San Joset tuottaa joka tapauksessa voittoa, joten niiden oli parasta tippua ekalla. Ne ei tarvitse mitään tekohengityksiä pärjätäkseen taloudellisesti tai urheilullisesti jatkossa.

5. Pittsburghin ja Philadelphian mielipuolisessa kohtaamisessa ei oikeastaan ollut tällaista markkinan kannalta parempaa tai huonompaa asetelmaa, ehkä Crosbyn jatkoonpääsy olisi ollut yleisen NHL-hypen kannalta parempi asia. Markkinoinnillisesti, sarjan järjettömyys ja ennakkokiinnostavuus ja toteutuneet taphtumat olivat aivan huikeata hypeä NHL:lle. Periaatteessa parasta viihdettä "ikinä".

6. Ottawan putoaminen ei yllättänyt, sillä kanadalaismarketteja ei tarvitse ruokkia yhtään enempää. Fanit pysyy ja lipuista tapellaan, no matter what. NY Rangersin jatkoonpääsy oli elinehto, koska sen asema jatkokierroksilla tulee olemaan markkinoinnillisesti kaikista tärkein.

7. Se hieman yllätti, ettei Florida päässyt ekaa kierrosta pitemälle, tosin eihän se yhtä jatkoaikamaalia kauemmas jäänyt. Joukkue kuitenkin sai oman elpymishetkensä päästyään pleijareihin. "Täällä mekin ollaan." Se että Floridaa rutkasti pahemmissa talousvaikeuksissa oleva New Jersey sai rahakkaita lisäkierroksia pudotuspeleihin, ei yllättänyt.

8. Hallitsevan mestarin putoaminen ekalla kierroksella on lähes standardi ja vakkei Capitalsin kiekkomarketti tekohengitystä tarvitsekaan, saatiin Capsin jatkoonpääsyllä hieno Capital vs. New York -hype-asetelma tokalle rundille.

9. Kakkoskierroksella Phoenix sitten jatkaa elvytysmarssiaan ja joukkueen myyntihinta vain nousee menestyksen myötä. Markkinoinnillisesti katsottuna Kojootit tarvitsi jatkopaikan Nashvilleä enemmän ja senhän ne myös saivat.

10. Los Angeles Kings pudotti St. Louisin, jonka tulevaisuus on ehkä Kingsiä vielä valoisampikin ja ehtivät myöhemmin niittämään menetystä. Kingsin kauden markkinoinnillisessa lopputulemassa tavoitteet ovat vielä konferenssifinaalia korkeammalla.

***

Ja miten Bettmann-käsikirjoitus sitten jatkuu.

11. Kuten aiemmin mainittua, talouvaikeuksissa olevan New Jersey Devils saa vielä kolmannen pudotuspelikierroksen verran parantaa taloudellista tilannettaan pudottamalla jatkosta joka tapauksessa tuottoisan Philadelphian kiekkomarketin. Tämä varmistettiin pistämällä Claude Giroux pelikieltoon.

12. Rangers vs. Capitals taistelussa kahdesta hyvästä marketista enemmän hyvä on menossa finaaleihin, kuten pitääkin.

13. Phoenix Coyotes on nyt huomionsa saanut, finaaleihin joukkuetta ei päästetä, koska finaalivaiheessa se "ei enää kiinnosta ketään". Los Angeles on se joukkue ja kokovaltaisen NHL-hypen marketti, joka finaaleissa nähdään.

14. Devils on todennäköisellä konferenssifinaaliin pääsyllään tekohengityksensä saavuttanut ja New York Rangers menee tästä finaaliin "varmuudella".

15. Näin Stanley Cup -finaaliin saadaan NHL:n markkinoinnillisesta näkokulmasta ylivoimaisesti eniten suurta yleisöä kiinnostava (sitä amerikkalaista, joka on 50/50 sen suhteen että kiinnostaako jääkiekko vai ei, kanadalaisiahan se kiinnostaa 100% varmuudella) Los Angeles vs. New York -asetelma. Sitä parempaa huipennusta ei NHL voi amerikkalaisen medianäkyvyyden kannalta saada. Se vaan menee niin.

16. Voittajalla ei sitten ole enää niin suurta väliä. Kaksi parhaan maalivahdin joukkuettahan siellä kohtaa ja kumpi tahansa voi viedä. New Yorkin O6-mestaruudessa 18 vuoden tauon jälkeen olisi ehkä sitten vielä enemmän sitä jotain. Tai ehkä Kings "palkitaan" 1993 tappiosta.

Tähän voi jokainen sitten kuvitella hymyilevän Gary Bettmannin. Täydellinen käsikirjoitus. :)
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tuohon Henkan Phoenix-analyysiin samaa, olen miettinytkin kuinka sopivasti Bettmanin kannalta Coyotes alkaakin menestymään. Ehkä tietysti finaalipaikka olisi vielä parempi, mutta sitten olisikin Bettmanilla selittelemistä kun parin vuoden päästä Stanley Cup voittajan(siis mahdollisen) suosio on taas pohjamudissa. Mutta nyt Gary toivoo varmasti saaneensa ainakin vähän jatkoaikaa idioottiprojektilleen.

Los Angeles vs Philadelphia-finaali olisi osaltaan myös mielenkiintoinen vaihtoehto sen takia, että Dean Lombardi on osaltaan vaikuttanut merkittävästi molempien joukkueiden rakentumiseen kohti tätä pistettä. Ja otetaan vielä se huomioon että Kings imuroi Flyers-rejectit Carterin ja Richardsin itselleen kun näiden ei Phillyssä uskottu olevan sen kaliiberin miehiä jotka Cupin sinne tuovat.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kings-Rangers -finaali olisi itselleni samalla se vähiten kiinnostava. Molemmat ovat jostain syystä ainakin jonkin verran vastenmielisiä joukkueita mulle, enkä osaisi siksi asettua toisen puolelle edes toista vastaan. Joku Phoenix finaalissa saisi mun sympatiat puolelleen ja olisi muutenkin suht neutraali joukkue, samoin Devils. Flyersille kannu Timosen vuoksi, Capsille taas siksi, että jengi on jotenkin aikuistunut - puhtaasti mutulla tämä jälkimmäinen. Mutta joo, ei NYR eikä LAK.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onhan tuo kyllä mielenkiintoista, miten tämä NHL-pudotuspelien tarina menee täysin sen mukaan miten Gary Bettman sen haluaisi markkinoinnillisesta näkökulmasta menevän.

15. Näin Stanley Cup -finaaliin saadaan NHL:n markkinoinnillisesta näkokulmasta ylivoimaisesti eniten suurta yleisöä kiinnostava (sitä amerikkalaista, joka on 50/50 sen suhteen että kiinnostaako jääkiekko vai ei, kanadalaisiahan se kiinnostaa 100% varmuudella) Los Angeles vs. New York -asetelma. Sitä parempaa huipennusta ei NHL voi amerikkalaisen medianäkyvyyden kannalta saada. Se vaan menee niin.

Tämä finaalipari jatkaisi varmuudella myös NHL Premiere-taikaa, kuten onkin jo aiemmin todettu. Bettmanille sopisi varmaan myös, että Kingsien menestyksen kelkkaan hyppäisi Hollywood-tähtiä. Onhan noita kuuluisuuksien bongauksia nostettu videoklippeinä jo nyt NHL.comin etusivulle.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Hockey Newsin taso laskee kyllä jatkuvasti. Herrat ja naiset, esittelen teille taas semmoisen rimanalituksen artikkelina, että:

Rangers shot-blocking mentality bad for NHL - The Hockey News

Käsittämätöntä paskaa! Ok perustelen: Käsittämättömän lyhytnäköistä haukkua Rangers lyttyyn pelityylinsä takia. Saahan joku tyyli olla tylsä, mutta kun se merkkaa vain sitä, että pelityyli kehittyy taas tulevaisuudessa, kun sumppupuolustaminenkin opitaan aukaisemaan. Simple as that. Muutenkin nihkeän raukkamainen sävy vähätellä pärjännyttä joukkuetta.

RIP Hockey News.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös