Pitemmän aikaa tultu mietittyä NHL-kaukaloiden älyttömän pientä kokoa (vrt eurooppalaisiin kaukaloihin), joka tappaa lajin suosiota väistämättä. Ei voi vaan ymmärtää miten jotkut jaksavat innostua änäristä niin paljon.
On kyllä aika absurdi kommentti. Tappaa lajin suosiota väistämättä? Oisko tähän jotain taustatietoa tai faktaa esittää? Jääkiekkohan on kohtalaisen suosittua Pohjois-Amerikassa - erityisesti Kanadassa, jossa se on vähintään yhtä suosittua kuin meillä täällä Suomessa. En muutenkaan ymmärrä miten pieni kaukalo itsessään vähentäisi lajin suosiota - pienessä kaukalossa laji on juuri taktiikattomuutensa johdosta yleisöystävällisempää ja yksinkertaisempaa. Yksinkertainen uppoaa massoihin.
On totta, että isolla kentällä taktiikat korostuvat, mutta taktiikoiden korostuessa viihdearvo laskee, maalipaikkoja nähdään vähemmän ja homma menee usein keskialueella nyhväämiseksi. Harva keskimääräinen seuraaja miettii lätkämatsissa mitään taktiikoiden hienouksia -sen sijaan hän odottaa maaleja, tilanteita, vauhtia ja tunteita.
NHL:ssä kritisoitiin tällä kaudella voimakkaasti Tampa Bay Lightningin pelitapaa, jossa se viritti keskialueelle perus-Eurooppalainen träpin, koska se vei pelistä vauhdin ja tilanteet pois. Kentällä ei "tapahtunut mitään", sanoi Amerikkalainen. Tämä tukee mielikuvaani, että nimenomaan tämä kehumasi iso kaukalo ja sen taktiikat "väistämättä tappaa lajin suosiota".
En tunne kaveripiiristäni yhtään henkilöä, jonka mielestä Eurooppalainen iso kaukalo olisi viihdyttävämpi kuin NHL-kaukalo.
Eikä tämä ole siis edes oma kiistaton mielipiteeni. Minulle kelpaa molemmat kaukalot ja molemmat pelityylit. Jos on kuitenkin PAKKO valita jompikumpi, niin valitsisin kyllä siinä tapauksessa pienen ja viihdyttävämmän NHL-kaukalon. Taktiikat ovat valmentajille. Laji on yleisölle.
Siinä olen kyllä samaa mieltä, että iso kaukalo vaatii valmentajalta enemmän ryhmittymiin ja sijoittumiseen liittyvää taktista osaamista. Sen vuoksihan meillä muilla mailla yleensäkin on ollut edes jotain mahdollisuuksia lajin kansallisissa turnauksissa, vaikka eritoten Kanada on yksilötaidossa ison harppauksen meitä edellä.