Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 256 215
  • 28 700

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@mjr Ensimmäisestä kappaleesta täysin samaa mieltä. Erityisesti ylä-asteikäiset nuoret ovat ns. Riskiryhmää kun nuo em. ammattiryhmät ovat aliresurssoituja. Toki nykyisin myös ala-asteen pari viimeistä vuotta näkyvät tilastoissa negatiivisesti eli sinnekin sitä fyffeä.

Toisesta kappaleesta paistaa hyvät aikeet mutta keinot ovat jotain mistä meidän päättäjät eivät ikinä pääse yhteistmmärrykseen. Menisin myös pidemmälle ja ottaisin mallia Kanadasta. Saint Justin siellä valikoi kylmästi ketä otetaan ja niillä ON toimiva integraatio. Eli: meillä näkyy liiaksi se, että otetaan ilman kunnon suunnitelmaa (ja keinoja toteuttaa sitä). Takaseinänä on ns taikaseinä kun keinot ei riitäkään; Kela maksaa. Ai kuka siis maksaa?

Suomi voisi hyvin muuttaa esim. nämä kohdat:
- sotaa/vainoa pakenevat hakevat turvaa ja suostuvat täten asumaan (jos haluavat tukia) siellä minne heidät sijoitetaan. Jos se on Perähikiän Takalan kylä, sinne siis. Siellä pitää olla sitten koulut, työpaikat ja pakolliset kurssit priimana kunnossa. Jos ei kelpaa, osoittavat maksukykynsä asua muualla ja mikäli ei mene läpi, palautus. Paperittomaksi ei päästetä tässä vaiheessa enää.
- Aikuiset menevät töihin jos on ammatti/taitojensa mukaisiin paikkoihin. Siellä Takalassa pitää olla jotain töitä valmiina. Lapset päivähoitoon ja kouluun(ja siis niin, että ovat joko tuettuina yleisessä tai sitten alkuun pienryhmissä mitkä pitää olla priimana valmiina. Mikäli perhe ei suostu, sen tuet vähennetään mitä tulee lapsilisiin yms.


Eli kun lopetetaan vastikkeetonta tukemista, saadaan taatusti vastakaikua. Tietenkin meillä löytyy heti monta huomauttajaa, perustuslain mukaan tasa-arvoisia ja tuo lisää eriarvoisuutta. Mä uskon että näiden tulijoiden lapset olisivat jo aivan eri mentaliteetilla liikkeellä kun tulevat nuorisoikään. Vanhemmat ovat raataneet MUTTA ovat heidä turvaat saattaneet. Muksuilla& nuorilla olisi kaikki mahikset mitä tämä maa voi antaa. Hankaluudet tulevat näiden 17v lukutaidottomien kanssa. Ne pitäisi seuloa tarkkaan ja arvioida motivaatiota toistuvasti miten kurssit sujuu, ongelmia jne.

Mä en niinkään siis usko työkokeiluihin ja kursseihin ellei niillä ole sitä teräshanskaa takaamassa ettei fyrkka tulee jos ei nappaa. Miksi me mamunaisia silkkihansikkain kohdellaan? Töihin, kouluun vaan. Tai tuet seis. Raha motivoi kummasti ja jos sitä saa vaan kotona olemisella, on oravanpyörä valmis.

Kohdataan heidät näillä faktoilla. Me tuetaan, täältä saa turvaa mutta sillä on hintalappunsa ja me valvotaan sitä. Koska siinä samalla, jos tuutte tähän mukaan, teistä tulee meikäläisiä integroituina ja silti säilytättä kulttuurillisen ytimenne.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
on verrattomasti kustannustehokkaampaa integroida alkuperäiset maahanmuuttajat heti kunnolla (isoinkin panostuksin) kuin yrittää korjata huonon integroitumisen seurauksia seuraavissa sukupolvissa.

Lainaan vain tämän yhden kohdan, jota pidän myös tärkeänä. Kuitenkin perusongelma on edelleen se, että turvapaikkatie on ainoita toimivia teitä siirtolaisuuteen mm. Afrikasta. Tai Suomen tapauksessa osalla mm. Irakista. Ilman turvapaikkaan oikeudettomien nopeaa karsimista jo EU:n rajoilla, ei kyetä seuraavissa kriiseissä auttamaan niitäkään, jotka turvapaikan ansaitsevat. Tilanne, jossa kielteiset päätöksen saaneet ovat Euroopassa, koska heitä ei joko löydetä tai kyetä karkottamaan, ei vastaa humanitaarisen politiikan tavoitteita.

Toinen asia on, mitä väyliä tulisi luoda siirtolaisuudelle Afrikasta ja Lähi-Idästä Eurooppaan. Ainakaan turvapaikkapolitiikan kautta ei enää voida edetä, sen verran tiukka vastustus on useissa EU-maissa. Itse kannatan EU:n komission ehdotuksia uudesta turvapaikkapolitiikasta, josta ydinkohdat tiivistin muutama viesti aiemmin.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kaikki tämä maksaa rahaa, merkittävästikin. Vaikka se siis pitkällä tähtäimellä säästäisi sitä, merkittävästikin.
Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan. Tuohan on oikeasti sijoitus, joka kyllä maksaa itsensä takaisin. Esimerkiksi tälä hetkellä yhdellä kuraattorilla on 1-3 koulua Espoossa. Pitäisi olla päinvastoin, että yhdellä koululla on 1-3 kuraattoria. Näin pystytään nopeammin tunnistamaan ongelmia ihmisissä ja auttamaan, kun se on vielä helpompaa. Kalliimmaksi se tulee, kun ongelmat kasvaa suuremmaksi ja vaikeammaksi hoidettavaksi. Tämä siis yleisestikkin lasten- ja nuorten ongelmiin.

Myös sen lisäksi, että sotealla tarvitaan resursseja, niin tarvitaan myös uusia ja innovatiivisia ratkasuja. Niin sanotusti kustannustehokkaita ratkaisuita. Tämä kaikki vaatii myös yhteistyönparantumista. Kuntien ja sotejärjestöjen välinen yhteistyö on erittäin heikkoa paikoittain. Jos yhteistyö olisi parempaa on se kustannustehokkaampaa sekä pystyisi auttamaan laajemmin ja monipuolisemmin ihmisiä.

Kaiken kaikkiaan integroitumisessa on Suomessa todella paljon tehtävää. Tosiaan kaikkein tehokkain malli siinä on, että saa säilyttää oman kulttuuriidentiteetin, mutta omaksuu uuden tulomaan kulttuuria mukaan jolloin henkilö itse määrittelee sopeutumisensa. Integroitumista haittaaa, että Perussuomalaiset semi avoimen monesti rasistinen puolue on suurin tällä hetkellä. On vaikea sopeutua yhteisluntaa, josta 20% haaveilee sinun etnisyytesi massapoistosta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kaiken kaikkiaan integroitumisessa on Suomessa todella paljon tehtävävä. Tosiaan kaikkein tehokkain malli siinä on, että saa säilyttää oman kulttuuriidentiteetin, mutta omaksuu uuden tulomaan kulttuuria mukaan jolloin henkilö itse määrittelee sopeutumisensa. Integroitumista haittaaa, että Perussuomalaiset semi avoimen monesti rasistinen puolue on suurin tällä hetkellä. On vaikea sopeutua yhteisluntaa, josta 20% haaveilee sinun etnisyytesi massapoistosta.

Tuo toki kuulostaa dramaattiselta, mutta tuntemani pakolaiset ovat tyytyväisiä siihen, että heitä ei vainota ja Suomi on auttanut eteenpäin. Lähtömaissa saattoi olla tilanne, jossa uhka kuolemalle oli jokapäiväinen. Koko Euroopassa tilanne taas on se, että arvot ovat muuttuneet, ja yhä isompi osa ei halua siirtolaisia mailleen. Nyt hallitus hajoaisi, jos Suomeen tulisi 32 000 rajoille ja X ja Y haluaisivat pitää rajat auki ja ottaa tulijat sisään... Avasin siirtolaisproblematiikkaa aiemmin. Suomessa tilanne on todellisuudessa hyvä, jos vertaamme esimerkiksi itäiseen Saksaan, Ranskaan ja oikeastaan kaikkiin maihin.

Syyt sille, miksi osa ei halua integroitua, löytyvät pääosin muualta kuin eurooppalaisista oikeisto- ja vasemmistopopulisteista. Suomen osalta yksi tekijä on se, että monet tänne tulleet haluvat maasta ulos keskemmälle Eurooppaan tai ainakin Ruotsiin. Heitä ei esimerkiksi suomen kieli kiinnosta tämän takia. Nuorempi väki, kuten toisen polven maahanmuuttajat, ovat samanlaisessa ristipaineessa kuin vastaavat lapset ja nuoret kaikkialla Euroopassa. Ilman ammattitutkintoa ei ole tulevaisuutta, ja osalla ei voimat tai halu riitä siihen. He ovat niitä, joista kaduilla riehuvat ryhmät Ruotsissa ja myös Suomessa koostuvat.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaimo on yläasteella opettajana täällä Lahdessa ja hänellä on oppilainaan Suomessa syntyneitä venäläistaustaisia lapsia, joiden suomen kielen taidot ovat välttävät ja estävät oppimisen. Ilmeisesti venäläiset hengailevat keskenään ja vanhemmatkin puhuvat vain venäjää, joten lapset eivät opi suomea. Olen myös kuullut, että historian tunneilla kyseisiltä lapsilta kuulee Putin-myönteisiä kommentteja.

Yksi hyvistä ystävistäni muutti ala-asteikäisenä Suomeen Venäjältä 90-luvulla, ja ei mennyt montaa vuotta kun puhui täydellistä suomea.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tarpeellisia ja yrityksiä hyödyttäviä taitoja omaavat kommunikoivat pääosin englanniksi, kuten koko työyhteisö. Eivätkä nämä tarpeellisia taitoja omaavat ihmiset tarvitse mitään kotoutuspalveluita, vaikka usein saattavat puoliautistisia it-alan ihmisiä ollakin.

Olen ollut maahanmuuttajan roolissa. Työpaikka oli jo valmiina, ja työnantaja sekä uude työkaverit auttoivat todella paljon sopeutumisessa ja kotoutumisessa. Silti, ilman niitä virallisia kotoutumispalveluja olisi varsinkin alkuvaihe ollut todella hankala. Lisäksi olen melko läheltä seurannut perhesyistä Suomeen muuttaneiden ihmisten kotoutumista, ja ilman kotoutuspalveluja se olisi todennäköisesti epäonnistunut. Eli kyllä, ne työperäiset ja perhesuhteiden takia tulevat maahanmuuttajat tarvitsevat niitä kotoutuspaveluita. Niiden lakkauttaminen olisi huomattavan vahingolllista ja täydellisen typerää.

Suomeen palatessamme ei virallinen Suomi ollut meistä kovinkaan kiinnostunut. Sosiaaliturvan piiriin ilmoittauduimme, ja samoin verovelvollisiksi. Mitään paluuta helpottavaa prosessia ei joko ollut, tai siitä ei meille kerrottu. Kokemuksemme perusteella sellainen voisi olla hyvä olla olemassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Otetaan vielä tälle päivälle hallituspuolueen kansanedustajan näkemys Suomen pakolaispolitiikasta:

Me pakkopalautimme jälleen afgaanin. Kuusi vuotta Suomessa. Puhuu kieltä, sai tutkinnon ja perusti elämänsä tänne. Nyt on Kabulissa. Kaupunki joka on rankattu yhä uudelleen maailman vaarallisemmaksi. Ei tämä hallitus ole edellistä parempi näissä kysymyksissä

Miten [Ohisalo] ette pysäytä pakkopalautuksia vaikka nyt istutte siinä ministeriössä, jonka toimintaa vastustitte?

Mun silmissä al-Taeen pisteet hieman nousivat hänen puuttuessaan Marinin hallituksen heikkoon pakolaispolitiikkaan. Sen sijaan, että työperäisistä, opiskelijoista, tutkinnon suorittaneista, kieltä taitavista, töissä olevista ja omillaan pärjäävistä pidettäisiin Suomessa, heitä pyritään saamaan maasta ulos eri keinoilla.

En tiedä, onko taustalla vasemmistohallituksen halu estää ihmisten nousu ja rikastuminen (jolloin he eivät enää kenties tukisi vasemmistoa). Jotain aivan pimeää on siinä, että ihmisiä seisotetaan jonoissa uusimassa oleskelulupaansa tutkinnon ja työpaikan omaavat laitetaan ulos maasta samaan aikaan kun Helsingissä yli 50 prosenttia toimeentulonsaajista on maahanmuuttajia.

 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tiedä, onko taustalla vasemmistohallituksen halu estää ihmisten nousu ja rikastuminen (jolloin he eivät enää kenties tukisi vasemmistoa). Jotain aivan pimeää on siinä, että ihmisiä seisotetaan jonoissa uusimassa oleskelulupaansa tutkinnon ja työpaikan omaavat laitetaan ulos maasta samaan aikaan kun Helsingissä yli 50 prosenttia toimeentulonsaajista on maahanmuuttajia.
Maahanmuuttajien arvottaminen sen mukaan, mitä he tuottavat yhteiskunnalle, nyt vaan on monen päättäjän ja kansalaisen mielestä väärin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Maahanmuuttajien arvottaminen sen mukaan, mitä he tuottavat yhteiskunnalle, nyt vaan on monen päättäjän ja kansalaisen mielestä väärin.
Sen verran soisi Ohisalolle ja muille päättäjille järkeä, että potentiaalinen veronmaksaja, tutkinnon suorittanut ja kieltä osaava, kuusi vuotta Suomessa ollut henkilö saisi oleskeluluvan esimerkiksi työperäisenä ellei Supon kannoista esteitä löydy. Tai ettei oleskelulupaa uusia työperäisiä/opiskelijoita seisoteta päivätolkulla jonossa ulkona.

Suomessa tarvitaan työperäisiä maahanmuuttajia. Tästä ovat kaikki (pl. Perussuomalaiset pääosin) samaa mieltä. Järkevää on hyödyntää tutkinnon Suomessa suorittaneet - ei laittaa heitä maasta ulos.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sen verran soisi Ohisalolle ja muille päättäjille järkeä, että potentiaalinen veronmaksaja, tutkinnon suorittanut ja kieltä osaava, kuusi vuotta Suomessa ollut henkilö saisi oleskeluluvan esimerkiksi työperäisenä ellei Supon kannoista esteitä löydy. Tai ettei oleskelulupaa uusia työperäisiä/opiskelijoita seisoteta päivätolkulla jonossa ulkona.
Olemme samaa mieltä, mutta ei näiden pärjäävien mamujen houkuttelu tänne hyödytä nyt vallalla olevia puolueita. Eivätkä nämä hallituspuolueet taida talousennusteita tai huoltosuhteen ongelmia edes hyväksyä. Vihreät ehkä, mutta ei talous ole heillekään enää niin tärkeä juttu. Kokoomus ainoa puolue, joka huolehtii miltä tämän maan taloustilanne näyttää yli viiden vuoden aikajänteellä. Ei siis kannata odottaa mitään järkeä tähän touhuun. Ei pety.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olemme samaa mieltä, mutta ei näiden pärjäävien mamujen houkuttelu tänne hyödytä nyt vallalla olevia puolueita. Eivätkä nämä hallituspuolueet taida talousennusteita tai huoltosuhteen ongelmia edes hyväksyä. Vihreät ehkä, mutta ei talous ole heillekään enää niin tärkeä juttu. Kokoomus ainoa puolue, joka huolehtii miltä tämän maan taloustilanne näyttää yli viiden vuoden aikajänteellä. Ei siis kannata odottaa mitään järkeä tähän touhuun. Ei pety.

Oikeassa olet. Kunhan ajattelin, että hallituspuolueissa jotain vastuuntuntoa olisi. Itse en käsitä, miten on oikein ottaa pakolaisia ohi kiintiön Suomeen (kannatan, jos on tarve), mutta ei ole oikein antaa ihmisen opiskella suomen kieli ja ammatti ja perustaa elämänsä Suomeen (kannatan oikeutta). Ylipäätään vittuilu siitä, että joku on ihan oikeasti opetellut kielen ja hankkinut tutkinnon on valtiotasolla käsittämätöntä. Ei ollut ensimmäinen kerta, ja näitä on ollut Sipilänkin aikana useita.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Vuonna 2015 saapunut 32000 pakolaisen joukko sai Suomen sekaisin. Sitä ennen oli joten kuten selvitty somalien ja inkeriläisten isosta joukkomuutosta ja vuosittaisesta muutamasta tuhannesta turvapaikanhakijasta. Edellisten tulijoiden perheenyhdistämiset olivat vielä kesken ja uusia oli tiedossa tuhatmäärin. Turvapaikan saamisen ja perheenyhdistämisen ehtoja on säädetty tiukemmiksi, mutta valituskierroksineen prosessit kestävät vuosikausia.
Maailmantilanne ei ole kovin valoisa sen suhteen, etteikö uusia aaltoja tulisi Suomeenkin. Mahdollinen Venäjän romahdus nyt esimerkiksi on sellainen uhkakuva, että tulijoita voisi hetkessä olla kymmeniä tuhansia.

Ehkäpä joku maailman mahti saa esimerkiksi öljymiljardöörit jakamaan omaisuuttaan järkevämmin kuin rahtaamaan aasialaista orjatyövoimaa jälkiänsä siivoamaan. On myös jotenkin järjetöntä, että kokapensaiden ja unikoiden kasvattamisella tienaavat hyvin niin harvat, ja iso osa köyhistä lähtee nälissään P-Amerikkaan ja Eurooppaan. Kai niillä seuduilla ruokaakin voisi kasvattaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanon nätisti näin, etten luota yhteenkään lausuntoon mitä kyseinen henkilö antaa.
Näissä hellyttävissä tarinoissa on ollut niin montaa kertaa räikeitä virheitä ja puhtaasti valheita, et jättäisin linkkaamatta ilman kunnollista taustaselvitystä.

Pitää paikkansa. Migri saa kerrasta toiseen kuraa niskaansa päätöksistä, jotka sen on tehtävä ja toimittava lain mukaan. Mutta kyllä tämä yksityiskohtana noston ansaitsi. Sipilän aikana Vihreiden johto oli tekemässä rajua oppositiopolitiikkaa, estämässä poliisin työtä ja värväämässä mielenosoittajia, kun joku henkilö pyrittiin saamaan Suomesta pois. Nyt Ohisalo on vastuussa sisäministerinä ja karkotuksia tapahtuu, mutta mielenosoitukset Vihreitä vastaan puuttuvat.

Viranomaiset toimivat kuitenkin käytännössä aina oikein ja taustalla on asioita, joita he eivät voi kertoa ulos. Vihreät ja vasemmisto ottivat näistä kaiken irti kun eivät olleet hallituksessa. Jo tässä mielessä minusta aiheellinen nosto, koska se kertoo suoraan sen, mistä todellisuudessa on kysymys.

Yleisenä linjana - irti esimerkiksi tästä tapauksesta, joka voi olla myös Supon datan perusteella päätetty - Suomi ei toimi fiksusti täällä tutkintonsa suorittaneiden kanssa. Se on mielestäni myös hyvä nostaa esille.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viranomaiset toimivat kuitenkin käytännössä aina oikein ja taustalla on asioita, joita he eivät voi kertoa ulos. Vihreät ja vasemmisto ottivat näistä kaiken irti kun eivät olleet hallituksessa. Jo tässä mielessä minusta aiheellinen nosto, koska se kertoo suoraan sen, mistä todellisuudessa on kysymys.
En sanoisi oikein vaan lain mukaisesti. Joskus voi perustellusti sano, että vaikka toimitaan lakien mukaan niin se ei ole oikein moraalisesti.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Totta. Mutta vastuullinen hallitus toteaisi, että nämä päättäjät ja kansalaiset ovat väärässä ja toimisi heistä huolimatta järkevästi.

Tuottaminen on vielä turhan raflaava termi, se nyt on toki toivottu lopputuote, että kaikki vetäisi oman osansa reestä. Mutta lopulta kyse on enemmänkin siitä että on yksilöltä näyttöä siitä, että hän haluaa integroitua ja löytää paikkansa osana yhteiskuntaa, ei sen laitamilla olevista toimettomista ryhmistä. Kuten olen jankannut, niin jollemme löydä mekanismia yksilöiden parempaan vastuuttamiseen, niin emme korjaa ongelmaa negatiivisten vaikutusten osalta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En sanoisi oikein vaan lain mukaisesti. Joskus voi perustellusti sano, että vaikka toimitaan lakien mukaan niin se ei ole oikein moraalisesti.

Vastaan ketjun kontekstiin liittyen. Esimerkiksi Ville Niinistön ja Aino Pennasen protestit olivat vääriä ja typeriä. Niinistö keräsi sympatiaa valehtelemalla tai toistamalla vääriä tietoja palautettavista lapsista. Pennanen seisautti koneen lähdön tietämättä edes sitä, oliko kyseessä esimerkiksi vankilasta kotimaahansa palautettava raiskaaja.

Se, että osa suomalaisista katsoo moraalisesti oikeudekseen toimia lakia vastaan, on arvoriippuvaista. Toiminnan hyväksyminen on sekin arvoriippuvaista. Omasta mielestäni lakia tulee noudattaa silti, vaikka sitä ei joissakin tilanteissa hyväksykään. Mutta samalla voi toimia sen puolesta, että valtaosan hyväksymä epäkohta laissa korjataan.

Ketjun aihepiiriin liittyen suurimmat ongelmat näen työperäisessä maahanmuutossa. Ei ole järkevää, että Suomessa tutkintonsa opiskellut vie osaamisensa muualle kun ei saa oleskelulupaa. Tässä lakia tulisi muuttaa esimerkiksi niin, että tutkinto tuo kahden vuoden oleskeluluvan automaattisesti ja jatkokin tehdään helpoksi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ketjun aihepiiriin liittyen suurimmat ongelmat näen työperäisessä maahanmuutossa. Ei ole järkevää, että Suomessa tutkintonsa opiskellut vie osaamisensa muualle kun ei saa oleskelulupaa. Tässä lakia tulisi muuttaa esimerkiksi niin, että tutkinto tuo kahden vuoden oleskeluluvan automaattisesti ja jatkokin tehdään helpoksi.
Voisi antaa vaikka suoraan kansalaisuudenkin. Jos on jaksanut opiskella tutkinnon, todennäköisesti tänne jäädessään tekee töitäkin. Mutta kyllä. Erittäin typerää kun tänne niitä veronmaksajia tarvitaan. Näitä ihmisiä pitäisi houkutella jäämään ja/tai ylipäätään tulemaan Suomeen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Voisi antaa vaikka suoraan kansalaisuudenkin. Jos on jaksanut opiskella tutkinnon, todennäköisesti tänne jäädessään tekee töitäkin. Mutta kyllä. Erittäin typerää kun tänne niitä veronmaksajia tarvitaan. Näitä ihmisiä pitäisi houkutella jäämään ja/tai ylipäätään tulemaan Suomeen.

Ehkä suora kansalaisuus heti opintojen päätyttyä on harkinnan arvoinen myöhemmin? Ihan alkuun hallitus voisi toteuttaa Kokoomuksen ja hallitusohjelman tavoitteen (Rinne 2019) pidentää EU/ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden oleskelulupaa valmistumisen jälkeen kahteen vuoteen. Nykyisin heillä on aikaa löytää töitä yksi vuosi.

Vaikuttaako 1->2 vuoteen merkittävästi enemmän haluun jäädä Suomeen, sen näyttää aika. Ehkä ei vaikuta ellei jo opiskeluaikana esimerkiksi laitoksen toimesta luoda tiiviitä kontakteja työnantajiin ja sosiaalisia kontakteja myös suomeksi. Tätä enemmän:

 

teppana

Jäsen
Törkeä hyväksikäyttäjä saattoi 15-vuotiaan raskaaksi – todistajat: Oikeusministeriö myönsi luvan avioliittoon
Näin sitä on taas kulttuuria rikastutettu. Yksi argumentti lisää siihen kuinka laittomasti maassaolevistä tulee päästä eroon.

Tuli sama keissi itsellenikin vastaan ja aioin tulla linkkaamaam sen tänne. Aika vanha tapahtuma, mutta hyvä että tuli tietoon ja saatiin tuomittua. Aika kammottava rikossarja ja osoittaa myös sen, että näissä tapauksissa toisen ihmisen elämän pilaaminen on halpaa hupia. 2 vuotta ja 2 kuukautta teoista joista suurin osa meistä (oletan) olisi valmis antamaan elinkautisen.

Olisi mielenkiintoista saada tietää minkä uskonnon edustaja on kyseessä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Olisi mielenkiintoista saada tietää minkä uskonnon edustaja on kyseessä.
Tokihan sitä ei suoraan sanottu mutta hunnunkäytön vaatiminen rajaa vaihtoehdot aika vähiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuli sama keissi itsellenikin vastaan ja aioin tulla linkkaamaam sen tänne. Aika vanha tapahtuma, mutta hyvä että tuli tietoon ja saatiin tuomittua. Aika kammottava rikossarja ja osoittaa myös sen, että näissä tapauksissa toisen ihmisen elämän pilaaminen on halpaa hupia. 2 vuotta ja 2 kuukautta teoista joista suurin osa meistä (oletan) olisi valmis antamaan elinkautisen.

Olisi mielenkiintoista saada tietää minkä uskonnon edustaja on kyseessä.

Oikeusministeriön toiminta oli myös mielenkiintoista... Onneksi vuodesta 2019 alkaen vastaavaan ei enää ministeriökään pysty, sillä alaikäisen naittamista ei enää sallita. Tässä erittäin ikävässä tapauksessa on paitsi törkeitä piirteitä, myös piittaamattomuutta, jos Salmisen teksti on faktaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös