Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 251 747
  • 28 700
Taitaa ihan kenen vain huomio kiinnostaa nuoria tyttöjä, eikä tummat silmät varmaan haittaa tee. Kuitenkin teinityttöjen huomiontarve oli olemassa jo ennen näitä suklaasilmiä. Epäilen vahvasti, ettei jakamasi oksennus suomalaisista miehistä ole tuttua suomalaisteineille. Sen kaltainen teksti kun yleensä esiintyy vain pienen ahdistuneen miesjoukkion internet-vuodatuksissa.

Etkö ole törmännyt esim. tutkimuksiin koulumenestyksestä?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja itse asiassa @dana77 sekoitti itsekin irakilaiset ja maahanmuuttajat kirjoittaessaan "Tässä keskustelussa pitää ymmärtää, että vaikka yli 99,9% maahanmuuttajista ei raiskaa, niin heidät voidaan kaikki tuomita kun joukossa on reilu tusina oksettavaa tapausta.". Tuon perusteellahan Dana väittää, että kaikista maahanmuuttajista vain reilu tusina on raiskannut tai että maahanmuuttajia on 12 000. Kumpikaan ei ole oikein. Uskon, että se oli vaan sekoilu - aivopieru.
Ei ollut kumpikaan. Tusinalla viittasin näihin Oulun tapauksiin riippumatta heidän kansallisuudestaan ja siihen, että sillä on kaikkia mamuja leimattu. En itseasiassa kaikkien heidän kansallisuuksien vieläkään tiedä.

Ehkä tässä keskustelussa on syytä vielä tarkentaa, että prosentti luku ei ole desimaalin tarkka tilastofakta, vaan esimerkinomainen ball park -heitto.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko pakolaisaalto oli suurta sumutusta. Puhuttiin syyrialaisista lapsiperheistä, saatiin irakilaisia ja afganistanilaisia nuoria miehiä kymmenin tuhansin. No nämähän ovat korkeasti koulutettuja, akateemista väkeä kävelee jonossa maahan Suomea nostamaan. No tuli pääosin heikosti koulutettua, osin luku- ja kirjoitustaidotonta porukkaa. No kuitenkin Suomi saa enemmän tuottoa kuin turvapaikkaprosessi maksaa, me tienataan tällä. No ei, osa työllistyy ja osallistuu kakun leipomiseen, suurin osa aiheuttaa vain kuluja. No rikoksia nämä tulijat eivät ainakaan tee, miksi tekisivät? Ovat kiitollisia kun saavat turvan paetessaan sodan kauhuja. Tappojakin on nähty. Raiskaustilastoissa on valitettavaa kasvua havaittavissa. Tämä ei nyt mennyt ihan kuten piti, saatiin lisättyä kuluja ja turvattomuutta. Huono bisnes kaikkinensa.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lienen tarpeeksi samanmielinen. Näin kirjoittelin muutama tunti sitten, enkä tuntenut toteavani mitään radikaalia:

Ihan hyviä pointteja ja näköjään olemme samaa mieltä, että kyseessä on kulttuuri ja kasvatus, joka on vaikuttajana. Sen sijaan islamin voi minun mielestäni mukaanlukea kulttuuriin, vaikka eivät kaikki sitä toteutakaan hartaasti. Kotouksella saa varmaan jotain aikaan, mutta en usko sen voimaan yhtä vahvasti kuin sinä. Jos minä joutuisin syystä tai toisesta muuttamaan islamistiseen maahan niin melko järeät aivopesut saisivat tehdä, että "kotoutuisin" ja oppisin maan tavoille, alistamaan naisia jne.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Etkö ole törmännyt esim. tutkimuksiin koulumenestyksestä?
Nyt en saa ajatuksestasi kiinni. Koulumenestystutkimuksissa selviää mitä? Että tytöt tykkää ulkomaalaisista, tai miehistä ylipäänsä? Jos väität, että testeistä käy ilmi, että tytöille on opetettu höpöhöpöä suomalaisista miehistä, niin pidän tätä sinun fantasianasi, jolla ei ole mitään tekemistä tämän keskustelun kanssa.
 

Salomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti joku tutkii näissä tapauksissa myös sen, että onko kyseessä masinoitua toimintaa? Onko nämä tekijät ohjiestettu/käskytetty toimimaan tällä tavoin?
Yksi pelottava ajatus on, että jossain on organisoitu koko juttu, jonka tavoitteena on nostattaa vihaa ja halveksuntaa näitä tekijöitä kohtaan. Saada samalla yhteiskuntarauha järkkymään. Ja mikäs olisikaan parempi kohde kuin omat tyttäremme?
Ja mitä enemmän me näitä tekijöitä vihaamme ja halveksumme, sitä paremmin he ovat onnistuneet tehtävässään.

Tämä voi olla kaukaa haettua, mutta tämä vaihtoehtokin toivottavasti tutkitaan tarklasti.
Jaha, perinteinen argumentti suvakkipuolelta joka tulee aina esim. terroristi-iskuissa esiin. "Viha ei saa voittaa, sitä terroristit haluavat joten pitäkää siis rajamme avoinna ja ottakaamme lisää terroristeja" on nyt kääntynyt muotoon jossa raiskaajatkin haluavat vihaa ja rajoja kiinni joten siksi pitää rajat pitää auki.

Täysin älytön ajatuskulku, raiskaajat ovat raiskaajia ja raiskaavat koska he ovat helvetin pahoja ihmisiä ja heitä kuuluukin vihata.
Ei ollut tarkoitus tehdä itsestä suvakkia, koska tässä tapauksessa en sitä ole. Ajoin takaa sitä, että tiettyjen tahojen intresseissä voi olla saada aikaiseksi väkivaltaisia yhteenottoja. Niin, että ihmiset ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Eli he toivovat, että viha heitä kohtaan eskaloituisi tällä tavalla. Se oikeuttaisi sitten seuraavaan siirtoon.
Tämä on tosi pulmallinen asia poliitikoille ja muille päättäjille. Miten tulisi toimia niiden kanssa, jotka pelaavat eri säännöillä, ja käyttävät systeemiä härskisti hyväkseen? On varmaan kova pala myöntää, että tänne on uinut myös sellaista ainesta, joita ei olisi koskaan pitänyt tänne tulla.
Valtaosa tänne tulleista maahanmuuttajista on kuitenkin niitä, jotka haluavat integroitua, ja rakentaa uutta alkua täällä. Suomen lakien ja käytäntöjen mukaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Vaan kuinka suuri osuus näistä/meistä suvakeista lopulta kielsi alunperinkään sen, ettei ongelmia tulisi?

En tiedä. Tuskin yksikään. En itse halua olla rajakki.

On tullut yksiselitteisen selväksi, että ulkopuolisten auttaminen on saanut oman maan kansalaisten turvallisuustilanteen heikkenemään. Kuinka paljon tätä voidaan hyväksyä? Missä menee raja?

Minä olen sitä mieltä, että valtion ykkösprioriteetti on suojella omia kansalaisiaan siinä missä oman maan kansalaiset suojelevat valtiota. On erikoista, että tässä auttamisvimmassa on oman maan kansalaisten turvallisuus unohdettu. Seuraukset ovat nyt nähtävillä.

Oman maan kansalaiset menevät kaiken edelle. Jos ulkopuolisista tulee uhka, on uhkaan suhtauduttava sen edellyttämillä toimenpiteillä.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kysyisin nyt kuitenkin Danalta, Anssilta ja muilta samanmielisiltä, että voiko tämänkään tilaston (Anssi voi vapaasti tehdä faktantarkistuksen) perusteella teidän mielestä kuvitella, että irakilaiset ja afgaanit olisivat jotenkin enemmän taipuvaisia seksuaalirikoksiiin kuin muut. Ja mahtaisikohan tämä olla kulttuurisidonnainen seikka vai onko niin, että vuodesta toiseen näille kansalaisuuksille vaan sattuu epäonnisesti osumaan liuta mätiä yksilöitä?
Paska kysymys. Opettelisitte edes kysymään näitä typeriä kysymyksiä edes jotenkin järjellisesti, että niihin voisi vastata ilman, että saa vääntää 700 tarkentavaa vastausta ihan vaan sen takia, että se kysymys oli ihan vitun surkea.

Tilastosi on ilmeisesti Suomessa poliisille ilmoitetuista seksuaalirikoksista kansalaisuuksittain ja kysyt, että voidaanko tuosta päätellä, että irakilaiset ja afgaanit ovat taipuvaisempia seksuaalirikoksiin kuin muut. No vastaa vaikka itse, että voidaanko tuosta päätellä, että irakilaiset ja afgaanit ovat raiskaavampia, kuin sudanilaiset, kongolaiset, saudi-arabit tai somalit. Sun kysymys, ei mun.

On tilastollinen tosiasia, että Suomessa oleskelevat irakilaiset ja afgaanit syyllistyvät useammin seksuaalirikoksiin kuin esimerkiksi kantasuomalaiset. Sitä ei kiistä kukaan, paitsi "maahanmuuttokriitikkojen" suvakkiolkinuket. Kuinka paljon tuosta yhdestä tilastosta (sinä itse kysyit juuri nimenomaan tuosta yhdestä ja ainoasta tilastosta) voidaan päätellä kaikista maailman irakilaisista ja afgaaneista. No eipä juuri mitään. Ihan kuin ei voida päätellä meistä suomalaisista, että yksi kymenlaaksolainen mulkku raiskasi 450 thaikkulasta.

Toki sitten, jos otetaan päättelyyn mukaan muutakin, kuin tuo tilasto (vaikka rajasitkin kysymyksen vain tuohon yhteen tilastoon, niin rohkenen silti laajentaa), niin yleisen elämänkokemuksen pohjalta uskoisin, että Irakilaiset ja Afgaanit ovat taipuvaisempia seksuaalirikoksiin, kuin kantasuomalaiset. Sitä en tiedä, enkä osaa arvata, ovatko raiskaavampia, kuin sudanilaiset, kongolaiset, saudi-arabit tai somalit. Jos tuolla "muut" sanalla viittasit ihan kaikkiin muihin, eli muun maailman keskiarvoon, niin uskon, että sekä irakilaiset, että afgaanit ovat keskiarvon huonommalla puolella. Eli siinä mielessä raiskaavampia kuin muut.

Ja ne syyt sitten. Noin yleisesti ottaen perseenreikävaltiot, joissa naisen asema on umpisurkea, ovat luullakseni seksuaalien itsemäärämisoikeuden näkökulmasta huonoja paikkoja naiselle. Käytin tuota ilmaisua, koska monissa maissa ei oikein kunnolla ole edes sellaista käsitettä, kuin seksuaalirikos. Ainakaan niin, että nainen voisi olla sellaisen uhri. Sikäli kuin tämä sisältyy käsitteeseen "kulttuurisidonnainen", niin sitten sen varmaankin voidaan sanoa olevan ainakin osittain kulttuurisidonnaista. Joku on aina mulkku muistakin syistä. Ei suomalaisten törttöilytkään aina johdu suomalaisesta kulttuurista.

Jos siis kasvat perseenreijässä, niin todennäköisyys, että susta tulee perseenreikä kasvaa. Tottakai. Huono-osaisuuden periytyvyys, kuten hyväosaisuuden periytyvyys on ihan perussettiä. Ei tätäkään kukaan kiistä. Ei edes "maahanmuuttokriitikoiden" suvakkiolkinuket, koska tuo menee "maahanmuuttokriitikoilta" jo yli ymmärryksen, joten ne ei osaa rakentaa tuollaista olkinukkea.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ollut tarkoitus tehdä itsestä suvakkia, koska tässä tapauksessa en sitä ole. Ajoin takaa sitä, että tiettyjen tahojen intresseissä voi olla saada aikaiseksi väkivaltaisia yhteenottoja. Niin, että ihmiset ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Eli he toivovat, että viha heitä kohtaan eskaloituisi tällä tavalla. Se oikeuttaisi sitten seuraavaan siirtoon.

Mihin siirtoon? Suomi voi halutessaan sotilasoperaatiolla heittää jokaisen irakilaisen helvettiin tästä maasta.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On ymmärrettävää, että ihmiset kokevat vihaa raiskaajapakolaisia kohtaan + muitakin pakolaisia kohtaan. Toivottavasti kuitenkaan ei tapahtuisi ylilyöntejä.
EI ole ymmärrettävää, että vihreät ja vasemmisto, haluavat tänne lisää pakolaisia.
Haluta saa. Suomessa lakiesityksiä vie eduskuntaan hallitus, jossa istuu tällä hetkellä keskusta, kokoomus ja siniset. Jos halut jaella syytöksiä, kohdista ne edes niihin tahoihin, joilla on asian suhteen jonkinlaista valtaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On tullut yksiselitteisen selväksi, että ulkopuolisten auttaminen on saanut oman maan kansalaisten turvallisuustilanteen heikkenemään. Kuinka paljon tätä voidaan hyväksyä? Missä menee raja?

Sivusta sen verran, että tämä on keskeinen kysymys, jota nykyinen hallitus ja tulevat hallitukset miettivät. Euroopan tasolla koko Euroopassa, ja siten EU:ssa. Jos suomalaispuolueiden näkemykset haluaa ohitettaa - koska vaalit ovat tulossa - ihan samaa pohditaan Ranskassa, Saksassa tai muissa demokratioissa. EU:n tasolla yksityiskohdista ei edelleenkään mahdollisesti päästä yksimielisyyteen, mutta paine uuteen turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaan kasvaa monista eri syistä.

Minä olen sitä mieltä, että valtion ykkösprioriteetti on suojella omia kansalaisiaan siinä missä oman maan kansalaiset suojelevat valtiota. On erikoista, että tässä auttamisvimmassa on oman maan kansalaisten turvallisuus unohdettu. Seuraukset ovat nyt nähtävillä.

Tuo on valtion yksi tärkeimpiä tehtäviä. Vaikka en usko, että oman maan kansalaisten turvallisuus olisi unohdettu, jatkossa uskon Suomen oman turvapaikka- ja pakolaispolitiikan olevan nykyistä tervejärkisempää. Se mitä on tehty ja mihin lähinnä on jouduttu viime vuosina, on todella heikko esitys hallitukselta. Oppositio on tukenut heikkoa esitystä ja ei pelkästään tukenut, vaan vaatinut vieläkin huonompaa turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaa, kuin mihin hallitus on kautensa aikana päätynyt.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ne, jotka meikäläisen yhtään tuntevat tietävät, että sympatiat eivät ole noiden hyväksikäyttäjien & raiskaajien puolella, whittu kaukana siitä!

Mutta häiritseekö täällä ketään muuta se, että meidän Lestaadiolainen Pääministerimme ratsastaa perseelleen menevien gallupien jälkeen eduskuntavaaleihin tyyppinä joka ottaa tämän asian todella vakavasti? Ja samaan aikaan on hänen uskonveljiensä lastenraiskaukset pitkälti lakaistu maton alle, eihän niitä pidä tutkia sen enempää, hys hys...
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viroon verrattuna Suomeen tuli poikkeuksellisen paljon turhapaikanhakijoita. Suomeen saapui noin 140 kertaa enemmän turhapaikanhakijoita kuin Viroon vuonna 2015. Suomi 32 000 - Viro 230. Viro kuuluu EU:hun ja on kaikin puolin turvallinen valtio, mutta siitä huolimatta hädänalaiset eivät sinne hakeutuneet. Ruotsista olisi ollut helppo matkustaa Viroon laivoilla.
Eivät tietenkään. Maahanmuuttajat ajattelevat aivan kuten me muutkin sapiensit. Eivät suomalaisetkaan mamut lähteneet ensisijaisesti Viroon, vaan Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin. Ihmiset tuppaavat tekemään laskelmia oman hyvinvointinsa maksimoimiseksi, jolloin mahdollisuuspussista poimitaan se pallo, joka todennäköisimmin johtaa 1) perheen ja suvun vaurastumiseen, 2) oman yhteiskunnallisen aseman kohenemiseen ja 3) turvallisuuteen.

Viro on aika hiljattain vasta päässyt kommunismin ikeestä, minkä vuoksi virolaiset ovat jossain määrin muukalaisvastaista porukkaa. Se on ihan ymmärrettävää. Viro on myös Suomeen verrattuna köyhä maa, jolla ei ole samalla lailla varaa tarjota sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluita.

Suomelle parempia verrokkimaita ovat Ruotsi, Norja, Tanska, Itävalta, Saksa, Ranska ja Hollanti. Tai mikä tahansa muu teollistunut valtio, jossa on vankat poliittiset instituutiot ja oikeusvaltioperinne.

Kolmen kuukauden päästä selviää kuinka paljon suomalaisista priorisoi maahanmuuton tärkeäksi turvallisuuteen vaikuttavaksi asiaksi. Viime vaaleissa 17%.
Juu, niin nähdään. Itse veikkaan edelleenkin sellaista reilua 10%:n äänisaalista. Tosin mitäpä sillä on merkitystä, kun puolue on jo nyt ajanut itsensä täydelliseen eristykseen. Vaikutusvalta vaalien jälkeen tulee olemaan hyvin vähäinen.

Kansallisen turvallisuuden suurin uhka on tällä hetkellä kuitenkin vihapuhe. Raiskaus kirpaisee vain kerran, mutta vihapuheen aiheuttamat haavat eivät parane koskaan.
Hauskaa satiiria. Enpä ole aiemmin moiseen törmännyt täällä Jatkoajassa.

Nuo kansainväliset sopimukset ovat sikäli jännä juttu, että niitä noudattava valtio voidaan lamauttaa täysin laillisesti. Annanpa yhden esimerkin: turhapaikanhakijat. Jos esim. Nigeria lähettää miljoona turhapaikanhakijaa Suomeen, ei Suomi voi kansainvälisten sopimusten nojalla olla ottamatta heitä vastaan ja käännyttää heitä pois. Kaikkien hakemukset on käsiteltävä, kaikki on majoitettava, muonitettava ja kustannettava. Miljoona kyllä lamauttaisi Suomen. Olisi mielenkiintoista tietää mitä tuollaisessa tilanteessa pitäisi tehdä? Pitäisikö noudattaa pilkulleen kansainvälisiä sopimuksia, vaikka se lamauttaisi Suomen? Vai pitäisikö sittenkin rikkoa niitä sopimuksia ja olla ottamatta miljoonaa Nigerialaista tänne? Veikkaan, että tuollaisessa tilanteessa valtaosa kansasta asettuisi sopimusten rikkomisen kannalle.
Öö.. laittaa rajat kiinni?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Vaikka en usko, että oman maan kansalaisten turvallisuus olisi unohdettu

En muuta sanaa tuohon keksinyt. Jos yhdellä sanalla voidaan Suomen rajat ylittää ja sen jälkeen rajan ylittänyt voi liikkua täällä suht vapaasti, on rajojen sisäpuolella olevien turvallisuus...unohdettu?
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ymmärrä väitettä että on mahdotonta poimia mädät omenat joukosta. Alla ratkaisu lyhyehkösti. Etnisyyden perusteella jaottelu on nykyään poissa muodissa eli se ei tule kysymykseen. Ryhmitelkäämme siis tasa-arvoisesti ja otamme ryhmäksi ” ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja maahan saapuvat”. Tämä ryhmä siis kattaa kaikki maahan tulevat joilla ei ole voimassa olevaa passia ja mahdollisesti vaadittavaa viisumia, etnisyydestä riippumatta.

Tämä ryhmä viettää ensimmäiset viikot/kuukaudet valvotuissa olosuhteissa ilman mahdollisuutta liikkua vapaasti. Kun alkuaika on opittu tapoja ja kieltä, niin alkaa pääsemään ihmisten ilmoille myös ilman syytä. Mikäli kotoutumiseen ei riitä motivaatiota niin ei ole myöskään asiaa ihmisten ilmoille. Motivaationsa yhteiskunnan jäseneksi tulemiseen osoittautunut henkilö pääsisi kokeilemaan siipiänsä itsenäiseen asumiseen ja työntekoon/opiskeluun 6-12 kk tehokkaan kotouttamisen jälkeen. Mikäli motivaatiota ei ole niin sitä jäädään odottelemaan valvotusti. Mikäli henkilö tulee kuitenkin katumapäälle niin valtio kyyditsee lentokentälle ja maksaa lipun takaisin kotiin.

Mikäli kotoutuminen sujuu hyvin ja motivaatiota riittää niin määräaikaisen oleskeluluvan tulisi heltyä vaikkei aihetta varsinaiseen turvapaikkaan olisikaan. Tällä systeemillä voittaisivat kaikki; maahantulija saisi jäädä jos haluaa ja mahdollinen perhekin voidaan lennättää perässä, Suomi saisi tuottavan yhteiskunnan jäsenen, ja viimeisempänä, kaikilla maahntulijoilla olisi jotain hävittävää. Nythän turvapaikkaturisti, joka itsekin tietää lopulta saavansa kielteisen päätöksen, ajattelee ettei esimerkiksi lapsen raiskaaminen voi enää huonontaa omaa tilannetta.

Kun kotoutumisesta tehdään pakollista ja maahantulon jälkeen ei saakkkaan kaikkea ilmaiseksi tai liikkua missä itse haluaa, niin maastamme tulee näille interreilaajille vähemmän houkutteleva vaihtoehto. Kun taas toisaalta oikeasti hätää kärsivä tai itselleen/perheelleen parempaa elämää hakeva viettää helposti ensimmäiset 6-12kk uudessa kotimaassaan tapoja opetellen kun tietää että jatko on itsestä kiinni. Näin voitaisiin myös lopettaa koko turvapaikanhakurumba loputtomine valituksineen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Ihmeen moni poliitikko luulee rangaistusten olevan ratkaisu. Paljastus: rikolliset lähtevät siitä olettamuksesta etteivät jää kiinni.
Ja joka tapauksessa meidän rangaistuksemme ovat heille naurun aihe lepsuudessaan.
Koko ilmiö juurtaa juurensa jo aikaan ennen islamia. Moniavioisuus johtaa merkittävään määrään vaimottomia miehiä. Ennen näille haettiin sotimalla naiset naapurista. Tämä Oulun ilmiö on osa tätä vuosituhantista perinnettä, missä vaimo ryöstetään tai ostetaan. Jos se ei onnistu, niin sitten raiskataan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg

Pari pointtia.

Mitä sellaista tällä aloitteella halutaan, jota laissa ei vielä ole?

Entä mikä mahtaa olla läpimenon mahdollisuus, kun otsikossa on kirjoitusvirhe?

Ajankohta on myös harvinaisen huono, sillä vaalien ollessa näin lähellä, ei tätä aloitetta ilmeisesti voida ottaa käsittelyyn ellei luovutusta tehdä vasta vaalien jälkeen.

Eiköhän asia etene ilman amatöörien tekemiä aloitteita, jos laissa on puutteita. Niin yhteiskunnallinen asia tämä on.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paska kysymys. Opettelisitte edes kysymään näitä typeriä kysymyksiä edes jotenkin järjellisesti, että niihin voisi vastata ilman, että saa vääntää 700 tarkentavaa vastausta ihan vaan sen takia, että se kysymys oli ihan vitun surkea.

No jopas meni maahanmuuttokritiikittömältä kuppi pahasti nurin kun törmäsi tilastofaktaan, joka ei maistu itselle. Vai kiukuttaako, että et voi enää hassutella raiskaustsunami-termillä?

On tilastollinen tosiasia, että Suomessa oleskelevat irakilaiset ja afgaanit syyllistyvät useammin seksuaalirikoksiin kuin esimerkiksi kantasuomalaiset. Sitä ei kiistä kukaan, paitsi "maahanmuuttokriitikkojen" suvakkiolkinuket.

Vai olkinuket? Tästä on jo aikaa, mutta kun näitä samanlaisia tilastoja julkaistiin ja niitä täällä jatkoajassa puitiin niin sinä ja muutama muu ette niitä nielleet vaan selittelitte kuinka kyseessä on vaan tilastoharhat. Oppi-isänne Eskolinin blogista vielä kävitte hakemassa "oikeat faktat", joista selvisi etteivät ketkään raiskaa sen enempää kuin suomalaiset. Typerimmät jopa pokkana väittivät, että suomalaiset raiskaavat enemmän.

Mutta ehkä parempi ettei me kinata enempää. Arvostukseni sinua kohtaan putosi pohjille kun puolustit näitä Oulun sarjaraiskaajia spekuloimalla lasten itse halunneen seksiä.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Entä mikä mahtaa olla läpimenon mahdollisuus, kun otsikossa on kirjoitusvirhe?
Kaksi kirjoitusvirhettä.


Näiden aloitteiden tekemiseen on tarjolla apua, luulisi kelpaavan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En muuta sanaa tuohon keksinyt. Jos yhdellä sanalla voidaan Suomen rajat ylittää ja sen jälkeen rajan ylittänyt voi liikkua täällä suht vapaasti, on rajojen sisäpuolella olevien turvallisuus...unohdettu?

Toki riippuu siitä, mitä unohtamisella tarkoitetaan. Itse käyttäisin sanaa heikentynyt. Turvallisuus Suomessa on heikentynyt, kun tänne on tullut viime vuosina joku 40-50 tuhatta ihmistä, joiden identiteetti on tullessa sisäministeriön mukaan 70-80 prosentilla tuntematon.
 

Rankkari

Jäsen
Haluta saa. Suomessa lakiesityksiä vie eduskuntaan hallitus, jossa istuu tällä hetkellä keskusta, kokoomus ja siniset. Jos halut jaella syytöksiä, kohdista ne edes niihin tahoihin, joilla on asian suhteen jonkinlaista valtaa.
No samaa paskaa, eri paketissa.
Vihreät ja vasemmisto ovat olleet vieläkin innoikkaampia pyllistäjiä, tuhkaluukku kohti ulkorajaa.
Onneksi vihreät eivät ole hallituksessa. Tilanne voisi olla vieläkin pahempi.
Näillä mennään, toistaiseksi. Toivottavasti asioita muuttuu, uuden hallituksen myötä. Vaikka vaikea siihenkään on uskoa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No jopas meni maahanmuuttokritiikittömältä kuppi pahasti nurin kun törmäsi tilastofaktaan, joka ei maistu itselle.
Joo, oli ihan uus tilasto, joka ei ole ikinä aiemmin ollut missään. (edit ihan vaan varmuuden vuoksi, tämä oli sarkasmia)

Vai kiukuttaako, että et voi enää hassutella raiskaustsunami-termillä?
En ole "maahanmuuttokriitikko". En jaksa hassutella samalla "vitsillä" kymmentä vuotta. Raiskaustsunamia ei tullut. Tilastot saattaa jopa laskea vuodesta 2017->2018. Turvisten määrä kun on pudonnut.

Vai olkinuket? Tästä on jo aikaa, mutta kun näitä samanlaisia tilastoja julkaistiin ja niitä täällä jatkoajassa puitiin niin sinä ja muutama muu ette niitä nielleet vaan selittelitte kuinka kyseessä on vaan tilastoharhat. Oppi-isänne Eskolinin blogista vielä kävitte hakemassa "oikeat faktat", joista selvisi etteivät ketkään raiskaa sen enempää kuin suomalaiset. Typerimmät jopa pokkana väittivät, että suomalaiset raiskaavat enemmän.
Näin ehkä sun päiväunissa. Todellisuudessa minä olen kaivellut tänne juurikin noita tilastoja enemmän kuin te muut yhteensä. Syytön mä siihen olen, jos sä et niitä ymmärrä.

Mutta ehkä parempi ettei me kinata enempää. Arvostukseni sinua kohtaan putosi pohjille kun puolustit näitä Oulun sarjaraiskaajia spekuloimalla lasten itse halunneen seksiä.
Tämä tietysti selittää paljon. Minähän en tuollaista kirjoittanut, se oli ihan toinen kirjoittaja. Jos ei ymmärrä viestien sisältöä, eikä edes sitä kuka mitäkin kirjoitti, niin väärinymmärrykset on ihan ymmärrettäviä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Sanna Marin, tuo tunnettu maahanmuuttokriitikko ja pitkälinjalainen poliisien resurssien puolestajapuhuja.
Heehehee, haiskahtaa poliittiselta broiskulta. No ei vaiskaan, ei tieteskään saa demarinaista väärin muistella.

Onko muuten Erna Bodströmiä jo Ylellä näkynyt, asiantuntijana kommentoimassa tätä uhkaavaa väärinymmärtämistä? Hän kai näiden turviksien maailmankuvan maassamme parhaiten tietää. Ainakin jokin aika sitten tiesi huomattavan painoarvotetusti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös