Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 268 849
  • 28 700
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kuka on Soile Syrjäläinen, jokin auktoriteetti ehkä? Never heard.

Eikös Soile ollut toinen niistä Lieksan sankareista, jotka jakoivat seinästä tullutta rahaa somaleille avosylin, koska toimeentulotukea pitää somaleille maksaa niin paljon, että ovat samoissa lähtökohdissa taloudellisesti kuin töissä käyvät suomalaiset? Ja siis mitään ei mennyt veronmaksajilta, koska valtio kuittasi kunnan piikin.

Mutta joo, somalien ongelma työllistymisessä on se, että kyseinen kansa on kollektiivisesti äärimmäisen hankalasti muiden ihmisten kanssa toimeen tuleva. Irakilaisilla sitten taas muut syyt, joita en nyt halua alkaa tässä luettelemaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
Vaikea uskoa, että tällailnen määritelmä menisi läpi missään.

Vaikea uskoa, että tällainen määritelmä ei menisi läpi missään, tai ainakaan nyky-Suomessa. Se on ns. helpoin tie. Rasismi/syrjintä-syytösten tehtailu vaikuttaisi olevan joidenkin pätijöiden harrastus ja näitä viiripäitä, tuulihattuja vastaan ei ole järkevää lähteä oikeusasteissa kallista työaikaa tuhlaamaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
Mutta joo, somalien ongelma työllistymisessä on se, että kyseinen kansa on kollektiivisesti äärimmäisen hankalasti muiden ihmisten kanssa toimeen tuleva. ...

Somalien työllistymistä kohotetaan luomalla erinäisiä valtiorahoitteisia yhdistyksiä: yhdistyksiä jotka tutkivat somaliyhteisön kokemaa rasismia, yhdištyksiä jotka tutkivat somalinaisten kokemaa rasismia, yhdistyksiä jotka tutkivat somalinuorten kokemaa rasismia. Ja sitten luodaan yhdistyksiä, jotka tutkivat somalimiesten työllistymistä, somalinaisten työllistymistä, somalinuorten koulupolkuja. Ja sitten luodaan yhdistyksiä somalikulttuurin edistämiseksi, yhteisön sisäisen harmonian vaalimiseksi. Lisäksi luodaan yhdistyksiä upean somalikulttuurin perussuomalaisten, eikun siis suomalaisten eli väinämöisten tajuntaan takomiseksi. Lisäksi perustetaan yhdistyksiä pohtimaan nuorten eli alaikäisten somalikullannuppujen syrjäytymisvaaraa kuin myös nuorten miesten yhteiskunnasta vieraantumista. Nuorten somalityttöjen ja naisten olotila on mainio, sen analysointiin ei yhdistyksiä tarvita, Naisasialiitto unioni ja Feministinen puolue näin päättäneet.
Lisäksi pitää perustaa vähintään kolme(?) somaliklaaniparlamentaarista yhdistystä koordinoimaan koko palettia. No, klaaneja nyt riittää, sanotaan seitsemän yhdistystä.
Näin se homma etenisisi, somalien työllisyysaste kohoaisi kummasti kunhan valtio eli porvaripaskahallitus suvaitsisi huolehtia noista rasismia kokevista poloisista, vähemmistön sosioekominen asema ja siten motivaatiokin kohoaisi.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Onko sinulla tietoa kuinka monella syyrialaisella on ollut passi mukana vai heitteletkö ihan hatusta näitä kommentteja?
Syyrian passin hävittämiselle lienee vain yksi syy. Vai onko tietoa moniko syyrian passia häviää matkalla? Syytä tuskin ei ole, sillä oikeiden syyrialaisten ei liene vaikeaa saada sitä turvapaikkaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ainakin @bebeto kaipaili lukuja somalien, irakilaisten, afganistanilaisten ja ehkä muidenkin työllisyydestä. Suomessa on tutkittu heidän työllistymistään pitkään, jo 1990-luvun alusta alkaen. Alla olevissa tilastoissa on mukana vuodet 1990-2009. Siihen mahtuu siis parikymmentä vuotta - ja luvut ovat silti aivan karmeat:

Turvapaikanhakijat eivät työllisty – etenkin Irakista ja Somaliasta tulevien työllisyys on hyvin heikko - Talous - Helsingin Sanomat

Vuoden 2015 invaasion jälkeen irakilaisten työllistyminen on - jos vaan mahdollista - entistä heikompaa. Kuten tilastot kertovat, edes 15 vuotta Suomessa ei aina tuo merkittävää parannusta työllistymisessä.

Mutta. Olisi syytä tutkia tarkkaan, miksi he eivät työllisty. Keskeinen tekijä lienee siinä, että Suomeen tullessaan turvapaikanhakijoista 70-80 prosenttia on sellaisia, jotka eivät ole koskaan käyneet kouluja. Saksassa tätä tutkittiin (aiemmin linkkinä tässä ketjussa), ja 60-70 prosenttia turvapaikanhakijoita oli kokonaan kouluja käymättömiä. Oletan, että Saksa ja Ruotsi ovat poimineet matkalla niitä, joilla on koulutusta, ja Suomeen on jatkanut sitten ensistä suurempi osa kouluttamattomia.

Olematon koulutus pitää yllä kulttuurista eriarvoisuutta, estää työllistymistä ja toimii esteenä mm. kieliopinnoille ja ammatillisille jatko-opinnoille. Tämä on se haaste, joka Suomen olisi ratkaistava. Mutta ratkaisua ei ole - ellei turvapaikanhakijoita aleta vihdoin valitsemaan enemmän itse ja lopeteta rajoilta ottaminen kokonaan. Suomeen päätyvät uusina (ei perhesiteitä) käytännössä vain ne, jotka eivät eri syistä muille matkan varrella oleville länsimaille kelpaa. Voi olla rikostaustaa, voi olla koulut jääneet, voi olla äidinkieli ainoa, jota osaa jne.

On turha kuvitella, etteikö esimerkiksi Saksa, Ruotsi, Tanska, Norja ja muut maat pyri vaikuttamaan siihen, kenelle ne myöntävät oleskeluluvan tai pakolaisaseman. Suomen ainoa vaihtoehto pussin perällä on toimiminen itse aktiivisesti YK:n ja EU:n kanssa, ja ottaa Suomeen ainoastaan hyvin rajatusti pakolaisia, joilla on halu ja perusvalmiudet opiskeluun, työllistymiseen ja kotoutumiseen.

Muussa tapauksessa Suomen voi käydä kuten Ruotsin on viime vuosina käynyt. Kotouttaminen epäonnistuu, väkivalta ja ampumiset suurimpien suomalaiskaupunkien kaduilla kasvavat suhteessa samoihin mittoihin kuin Ruotsissa. Tämän seurauksena koulutetut suomalaiset suuntaavat yhä enemmän ulos Suomesta samaan aikaan, kun tänne tulee täysin kouluttamatonta väestöä.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pahoittelen hidasta vastausta. Huonosti on media tuosta asiasta puhunutkin, omat tietolähteeni ovat yksityishenkilöitä. Ylen tämänpäiväisessä jutussa perheen tilannetta avataan viimein kunnolla: nainen pakkonaitettiin 12-vuotiaana hänen sanojensa mukaan raakalaismaiselle miehelle, josta nainen sittemmin erosi. Mies kuuluu hazara-vähemmistöön, ja tuon "aviorikoksen" vuoksi Afganistanin lakien mukaan olisi tulossa pitkät vankeusrangaistukset, Talebanien käsissä taas uhkaa elävältä kivitys. Ex-miehen porukat ovat ilmiantaneet nämä sitten kivasti Talebanille.

Niin, tämä on se tarina, jota kyseinen perhe kertoo ja joka kyllä on ollut myös julkisuudessa. Se voi olla totta, mutta on toki mahdollista, että kyse on ihmissalakuljettajien vakiorepertuaariin kuuluvista nyyhkytarinoista, joita myydään pikku lisämaksusta Eurooppaan kuskattaville turvapaikanhakijoille. Jos haluaa nauttia jatkossakin anteliaan ja sinisilmäisen pohjolan maan sosiaaliturvasta ja rikkaammasta elämästä, ei tietenkään kannata kertoa, että ei meillä mitään turvallisuusuhkaa ole kotimaassa, mutta Suomessa nyt vaan on korkeampi elintaso ja siksi haluamme tänne.

Oletko tullut Kaspo ajatelleeksi, että ehkä viranomaisselvityksissä on ilmennyt sellaisia seikkoja, joiden perusteella tuo tarina ei kestä päivänvaloa ja siksi on tarjoiltu kielteinen päätös, joka on kestänyt myös kaikki oikeusasteet? Vai onko mielestäsi nyt vaan niin, että Suomen fasistiviranomaiset ehdoin tahdoin haluavat tapattaa ko. perheen lapsineen lähettämällä heidät varmaan kuolemaan Afganistaniin. Minä olen taipuvainen uskomaan enemmän siihen vaihtoehtoon, että palauttamiselle on oikeat syyt, entä sinä?
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Työtä se on tulkin ja kulttuurikoordinaattorin työkin josta veroa maksetaan.

Totta, sekin olisi työtä jos valtiovalta maksaisi kaksi henkilöä seisomaan eduskuntatalon portaiden alapään molemmissa reunoissa sanomassa päivää kaikille ohi kulkeville. En ole kuitenkaan varma, että haluaisin verorahojani käytettävän tällaisen "työn" luomiseen - sen enempää kuin kulttuurikoordinaattorienkaan rahoittamiseen. Molemmat ovat suurin piirtein yhtä hyödyllisiä.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ville Niinistö‏@VilleNiinisto
Turvapaikanhakijoiden halu kääntyä kristityksi juuri Suomessa kertoo hyvää kirkon työstä. Usean vuoden avustustyö vaikuttaa, lähentää.

Kyllä kyllä. Hyvä Ville. Vuoden naivismi-palkinto lohkeaa tällä lohkaisulla. Oli se Lenin-setä oikeassa. Ihmiskunta on täynnä hyödyllisiä idiootteja. Itse hiukan epäilen "kääntyvien" motiiveja...
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Kattelen juuri Touko Aallon haastattelua (tältä viikolta?) Yleltä ja myöntää aika suorasti, että olisi valmis rikkomaan lakia piilottelemalla kotiinsa pakkopalautus-päätöksen saaneita. Huikea hahmo Vihreillä, mistä vitusta noille talipalloille löytyy kannattajia?
 
Tarkoititko taikaseinäläisellä tuota jutun tehnyttä Ylen toimittajaa? Jutussa kyllä mainittiin että luvut koskevat kaikkia ulkomaalaisia. Laita sinä tilastoa somaleiden ja irakilaisten työttömyydestä jos kiinnostaa, ovat kuitenkin aika pieni segmentti kaikista muualta tulleista. Työtä se on tulkin ja kulttuurikoordinaattorin työkin josta veroa maksetaan.
Taikasenäläisillä tarkoitin teitä tällä palstalla kirjoittelijoita jotka puolustelevat tätä hulluutta. @Cobol tuossa linkittikin somaleiden ja irakilaisten työllisyysluvut.
Mukana tosin tulkit ja koordinaattorit. Siitä sitten vaan avaamaan syitä. Stage is yours.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Työtä se on tulkin ja kulttuurikoordinaattorin työkin josta veroa maksetaan.
Onko sulla heittää joitain sijoitusvinkkejäkin?

Tosiaan, en ymmärrä miksi täällä on työttömiä. Palkataan ne kaikki kättelemään metroon menijöitä. Liksa voisi olla vaikka 3000. Bonukset saa jos unohtaa herätä.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hieman paradoksaalista, että Ev. lut kirkon viime vuosien suurimmat arvostelijatahot ja alasajajat kiittelevät nyt seurakunnan panosta tässä asiassa. Taida sentään anarkistilaidalla olla pokkaa yhtyä kuoroon, mutta vihreiltä ja vasemmistolta se käy sen kummemmin omatuntoa kolkuttamatta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minne ne koulutetut suomalaiset sitten suuntaavat, jos Suomessa on heidän mielestään liikaa humanitaarisia maahanmuuttajia?

Kuka tällaista on kirjoittanut ja miten lainaamasi teksti liittyy kysymykseesi?

Muussa tapauksessa Suomen voi käydä kuten Ruotsin on viime vuosina käynyt. Kotouttaminen epäonnistuu, väkivalta ja ampumiset suurimpien suomalaiskaupunkien kaduilla kasvavat suhteessa samoihin mittoihin kuin Ruotsissa. Tämän seurauksena koulutetut suomalaiset suuntaavat yhä enemmän ulos Suomesta samaan aikaan, kun tänne tulee täysin kouluttamatonta väestöä.

Koita edes kerran pysyä kontekstissa ilman, että lainaat yhden lauseen, ja muokkaat sen avulla väitteen provoagendasi mukaiseksi.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Ville Niinistö‏@VilleNiinisto
Turvapaikanhakijoiden halu kääntyä kristityksi juuri Suomessa kertoo hyvää kirkon työstä. Usean vuoden avustustyö vaikuttaa, lähentää.

Herätyyyyys.
Ei kukaan voi olla näin tyhmä, siis ei vain voi, ei edes Ville Niinistö! Eiköhän mies ihan hyvin tajua että nämä turvapaikanhakijat keksivät näitä juttuja saadakseen jäädä Suomeen, ja nämä unelmahörhöt sitten vain leikkivät tyhmää ettei heidän lemmikkejään vaan karkoitettaisi...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pahoittelen huonoa muotoiluani. Minne ne koulutetut suomalaiset sitten ehkä suuntaavat, jos väkivalta ja ampumiset suurimpien suomalaiskaupunkien kaduilla kasvavat suhteessa samoihin mittoihin kuin Ruotsissa?

En minä tiedä. En pidä vaihtoehtoa niin relevanttina, että olisin sitä pohtinut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei kukaan voi olla näin tyhmä, siis ei vain voi, ei edes Ville Niinistö! Eiköhän mies ihan hyvin tajua että nämä turvapaikanhakijat keksivät näitä juttuja saadakseen jäädä Suomeen, ja nämä unelmahörhöt sitten vain leikkivät tyhmää ettei heidän lemmikkejään vaan karkoitettaisi...

Eiköhän Niinistö ottanut tuon esille provomielessä. Edes vihreiden ex-johtaja ei ole noin tyhmä. Oisko ollut mielestään liian pienellä huomiolla, joten narsisti halusi, että palaa keskusteluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös