Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 272 757
  • 28 700

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ymmärtänet, että jos kirjoitat näin:

Niin siinä aika helposti syntyy väärinkäsityksiä.

Katsoin alkuperäisen tekstin kokonaan, ja oikeassahan olet, voi syntyä väärinkäsitys, kun oma näkemys oli väärässä yhteydessä.

***

Helsinki lisää laittomasti maassa olevien palveluita, jos Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnassa tiistaina hyväksytty esitys menee läpi myöhemmässä päätöksenteossa. Helsingin Sanomien (linkki alla juttuun) mukaan he saisivat silloin samat palvelut kuin turvapaikanhakijat. Kyse on mm. merkittävistä parannuksista laittomasti maassa olevien terveydenhoitoon, mielenterveyspalveluihin sekä mahdollisuuteen saada oikeudellista apua.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta haluaa selvittää, kuinka hyvin laittomasti maassa oleville henkilöille myönnetyn toimeentulotuen määrä vastaa todellista tarvetta.

Helsinki lisäämässä merkittävästi paperittomien maahanmuuttajien palveluita – ”Haluamme tietää, keitä kaduillamme liikkuu” - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Näkemykseni on, että jos ehdotus muuttuu päätökseksi, ollaan haastavassa tilanteessa. Vaikea on saada ketään laittomasti maassa olevaa henkilöä maasta ulos, kun Suomesta saa terveydenhoidon, oikeusapua sekä toimeentulotukea (jonka määrä lienee alhaisempi). Maailmalta tai lähtömaasta kun ei saa mitään ilmaiseksi.

Jos Migri ja oikeus on päätynyt useiden eri prosessien jälkeen siihen, että henkilölle ei ole syytä myöntää turvapaikkaa, koska hän ei ole sen tarpeessa, Suomen vetovoimaa laittomasti maahan jääneiden keskuudessa tulisi vähentää, ei lisätä.

Mutta voidaan myös perustellusti kysyä, onko Suomen velvollisuus auttaa monin eri tavoin niitäkin ihmisiä, jotka eivät turvapaikkaa tarvitse. Jos näin olisi, miksi emme lopettaisi kokonaan turvapaikkakäsittelyä, ja jakaisi väliaikaisia oleskelulupia. Tätähän* on vasemmisto, rkp ja vihreät esittäneetkin.

= Tarkennuksena se, että tilapäinen oleskelulupa on heidän mukaansa inhimillinen vaihtoehto pakkokäännytyksille.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Selitäpä tätä vähän tarkemmin, kun kerran viitsit suusi aiheesta avata. Mitkä laki/perustuslakipykälät tätä estävät ja millä lailla? Millaisia suuria muutoksia Suomen lainsäädäntöön tai byrokratiaan pitäisi tehdä, jotta tämä olisi mahdollista?

En oleta, että osaat vastata noihin. Harvapa osaa, ellei ihminen ole perustuslain asiantuntija. Pointti oli lähinnä, että vaikka tuo kuulostaa ihan järkevältä, vedät todella vahvalla mutulla tämän asia suhteen.

Veikkaan, että turvapaikanhalijoille tai pakolaisille, jotka eivät ole Suomen kansalaisia, voisi ihan hyvin lakipykäliä twiikata siihen suuntaan, että rikoksista tai terroristiepäilyistä voisi saada karkotuksen, ainakin helpommala mitä nyt. Eikä tarvitsisi ottaa edes islamistisen maailman lakeja käyttöön.

Ps. vähän ironista on, että vertaat lainaamaa henkilöitä ja hänen mielipidetovereitansa islamistisen maailman lainsäädäntöä ajavaan sakkiin. Minusta vähän tuntuu, että tilanne on juuri päinvastainen.

Yhdenvertaisuus taitaa olla avainsana tässä. Suomen perustuslaki perustuu ihmisten yhdenvertaisuuteen, erilaisten epäilysten perusteella tehdyt karkotukset ovat aika vaikeasti sovitettavissa nykyseen lainsäädäntööön.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä ovat nämä kokemukset, joita on ollut Euroopassa ja Ruotsissa?

En ole lainaamasi henkilö, mutta muutama esimerkki:

- Maahanmuuttaja taustaiset lähiöt Ruotsissa (Rinkeby, Malmön tietyt asuinalueet yms.) joissa epätavallisen paljon autojen polttoja, pelastushenkilökuntaan ja poliisiin kohdistuvaa väkivaltaa jne.

- Ruotsissa ulkomaalaisten (turvikset jne.) erittäin suuret työttömyysluvut, ja työttömyys on omiaan lisäämään haluja rettelöidä esim. poliisin kanssa.

- Ruotsin vankiloissa pahimpien rikosten tekijöistä 52,5% oli ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia, tuo luku vuodelta 2014, tilanne tuskin on muutamassa vuodessa oleellisesti muuttunut (ainakaan parempaan).

Siinä muutama kohta, ongelmia on paljon enemmänkin, mutta tuossa muutama vakavammasta päästä. Ja joo kotoutus Ruotsissa epäonnistunut, syrjäytyneet tekee rikoksia ja työttömät kivittää poliiseja ja polttelee autoja ja blabla. Koko Suomen työllisyystilanne taitaa olla Ruotsiakin huonompi, joten ei Suomessakaan ole odotettavissa hyviä työttömyyslukuja maahanmuuttajille. Mitä sitten tapahtuu kun tarpeeksi moni elämäänsä tylsistynyt nuori työtön maahanmuuttaja löytyy samalta asuinalueelta Suomessa? Varmaan ruusuja heitellään poliisiautojen konepelleille. Voisi myös järjellisesti ajatella, että ihmiset joilla ei ole elämässä ns. kunnollista suuntaa, radikalisoituvat myös paljon helpommin, kuin ne joilla menee elämässä hyvin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ja joo kotoutus Ruotsissa epäonnistunut, syrjäytyneet tekee rikoksia ja työttömät kivittää poliiseja ja polttelee autoja ja blabla. Koko Suomen työllisyystilanne taitaa olla Ruotsiakin huonompi, joten ei Suomessakaan ole odotettavissa hyviä työttömyyslukuja maahanmuuttajille. Mitä sitten tapahtuu kun tarpeeksi moni elämäänsä tylsistynyt nuori työtön maahanmuuttaja löytyy samalta asuinalueelta Suomessa? Varmaan ruusuja heitellään poliisiautojen konepelleille.

Ja kuitenkin tutkimukset osoittavat, että maahanmuutajat ovat mahdollistaneet Ruotsin taloudellisen menestyksen.
 

sinikettu

Jäsen
Eli sinulla ei ollutkaan enää argumentteja?? Kun asia on näin, lähden nukkumaan.
En pidä ensimmäistä väitettäsi lähtökohtaisesti virheellisenä. Saattaa pitää paikkansa. Tuo Suomen lain yhdenvertaisuus on niin ja näin. Kaikki ovat yhdenvertaisia, paitsi siinä kohtaa kun eivät vaan ole, kuten varusmiespalveluksen suhteen.

Et muuten vastannut, perustuuko varusmiespalvelu yhdenvertaisuuteen. Väitän, ettei perustu. Täten Suomen laki ei perustu täysin yhdenvertaisuuteen.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja kuitenkin tutkimukset osoittavat, että maahanmuutajat ovat mahdollistaneet Ruotsin taloudellisen menestyksen.

Mahdollistaneet? Tarkoittaa etteivät he ole estäneet sitä? Joo ei varmasti, mutta mikä puolustus tuo nyt oli? Vähän sama kuin sanoisi että vuotava vene saatiin satamaan, ja perässä roikkuneet mahdollistivat satamaan pääsyn. Yli puolet Ruotsin työttömistä on maahanmuuttajataustaisia. Ruotsin maahanmuuttajataustaisten työttömyysprosentti on kantaväestöön nähden viisinkertainen. Mitä nämä luvut sinulle kertoo @TosiFani, ja miksi tilanne Suomessa tulisi olemaan yhtään parempi? Suomessa on yli kaksi kertaa huonompi työttömyystilanne, joten on varsin perusteltua odottaa, että ilman nopeaa kurssin muutosta, tilanne Suomessa tulee olemaan vielä selvästi Ruotsia huonompi. Alla tarkemmin Ruotsin tilanteesta:

Työttömyys heiluu Ruotsissa alle 8 prosentissa. Kantaväestön ja maahanmuuttajien työttömyyserot ovat kuitenkin verrattain suuria.

Kantaväestöstä työttöminä on vain 4,7 prosenttia. Ulkomaalaistaustaisten kohdalla luku on puolestaan 21,4 prosenttia.

Asiasta uutisoivan The Localin mukaan jo puolet Ruotsin työttömistä on ulkomaalaistaustaisia. Ruotsin työvoimatoimiston ennusteen mukaan osuus nousee ensi vuonna 60 prosenttiin.
E: Jaa tämä oli viime vuodelta, no ajanee asian suuntaviivat antavana.
 

sinikettu

Jäsen
Tosifani tarkoittanee työperäisiä maahanmuuttajia ja niputtaa muut maahanmuuttajat näppärästi samaan.

Työperäinen maahanmuutto on tosiaan Ruotsilla onnistunut todella hyvin ja Suomen pitäisi ehdottomasti ottaa siitä mallia. Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten suhteen ei niinkään.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosifani tarkoittanee työperäisiä maahanmuuttajia ja niputtaa muut maahanmuuttajat näppärästi samaan.

Luultavasti näin. Harmi ettei Ruotsin työttömyystilastoista tahdo löytyä erittelyjä esim. turvapaikanhakijoiden osalta. Tuo aiemmin mainitsemani tilasto on sikäli raaka tilasto, koska Ruotsissahan on paljon muitakin maahanmuuttajataustaisia. Nopeasti nuo turvapaikanhakijat ei ainakaan Ruotsissa työllisty, kun vuonna 2015 tuli 162 000 turvapaikanhakijaa, ja noin vuoden päästä alle 500 oli työllistynyt Ruotsin yleisradion mukaan. Kotoutuminen vie aikaa, se on tosi. Silti huvittaa minkälaista kuvaa Suomen vasemmistokin on noista Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista antanut, kuva on vaikuttanut siltä kuin turvapaikanhakijoissa olisi todella paljon valmiiksi päteviä kirurgeja yms. jotka menevät suoraan töihin. Ja joo, moni varmaan menisi, mutta Suomessa työllisyystilanne on heikohko, ja kilpailua monilla aloilla on todella paljon. E: Lisäys.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja kuitenkin tutkimukset osoittavat, että maahanmuutajat ovat mahdollistaneet Ruotsin taloudellisen menestyksen.
Tämä on mielenkiintoinen kommentti. Saisiko lisävaloa,linkkejä tai muuta. Onkohan Suomessa sama homma että maahanmuuttajat "mahdollistavat taloudellista menestystä"? Tehdäänkö täällä asiat paremmin vai huonommin?
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja kuitenkin tutkimukset osoittavat, että maahanmuutajat ovat mahdollistaneet Ruotsin taloudellisen menestyksen.

Somaleista 90% ei ole töissä. Muutkaan humanitaariset maahanmuuttajaryhmät eivät juuri työllisyydellä pääse kehumaan. Ovatko humanitaariset maahanmuuttajat a)nettokulu vai b)nettotuloa Suomelle. Jos tuloa, niin millä matematiikalla 10-40% työllisyysasteilla tästä tulee plussaa?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Harmi ettei Ruotsin työttömyystilastoista tahdo löytyä erittelyjä esim. turvapaikanhakijoiden osalta. Tuo aiemmin mainitsemani tilasto on sikäli raaka tilasto, koska Ruotsissahan on paljon muitakin maahanmuuttajataustaisia. Nopeasti nuo turvapaikanhakijat ei ainakaan Ruotsissa työllisty, kun vuonna 2015 tuli 162 000 turvapaikanhakijaa, ja noin vuoden päästä alle 500 oli työllistynyt Ruotsin yleisradion mukaan.

Työperäinen maahanmuutto on nostanut Ruotsia menestykseen. Tiedän sen henkilökohtaisesti. Mutta kun puhutaan turvapaikanhakijoista ajalla, jolloin monet hanttityöt ovat hävinneet tai häviämässä kokonaan, turvapaikanhakijat ovat tulleet Ruotsissakin kalliiksi. Kuten Ruotsin pääministeri Reinfeldt sanoi jo vuonna 2014:

Kustannukset jo nyt tänne tulleista ja tulevina vuosina tulevista ihmisistä ovat suuret. Niin suuret, että se rajoittaa edelleen liikkumatilaa julkisessa taloudessa

Ruotsin Reinfeldt varoittaa maahanmuuton kasvavista kustannuksista - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Reinfeldt varoitti, että tulijoiden määrä kasvattaa jännitteitä ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Hän myös vetosi ruotsalaisiin, jotta he olisivat kärsivällisiä ja solidaarisia ja "avaisivat sydämensä" niille maailman kriisialueilta tuleville, jotka nyt kärsivät ja tarvitsevat apua.

Minusta Reinfeldt on oikeassa molemmissa asioissa. Todella hätää kärsivät tarvitsevat apua. Mutta koska auttaminen on kalllista ja se tehdään suomalaisten etuja leikkaamalla ja velaksi, apu kohdistukoon vain niihin, jotka ovat oikeasti sen tarpeessa. Emme pysty auttamaan koko maailmaa, joten meidän on syytä kohdistaa apumme tarkkaan ja vieläpä siten, että Suomen turvallisuustilanne ei enää heikkenisi.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Ja kuitenkin tutkimukset osoittavat, että maahanmuutajat ovat mahdollistaneet Ruotsin taloudellisen menestyksen.
Riippuu tutkimuksesta, millä aikajänteellä taloudellisia tulokksia mitataan. Vaaka on kuitenkin sillä kannalla, että maahanmuutosta on ollut enemmän hyötyä kuin haittaa, vaikkei suoranaista konsensusta olekkaan. Kvalitatiiviset mittaukset myös asettaa omat haasteensa. On esimerkiksi arvioitu, että maahanmuuttajien vuoksi ruotsalaisert hallitsevat diskuteeraamisen neuvottelu- ja myyntipöydissä. Ja nämä taidot olisivat kehittyneet juuri kulttuurierojen kohtaamisten vuoksi. Epämukavuusalue aktivoituu aina kun omaan henkilöverkostopiiriin ilmaantuu vieras ihminen, ja varsinkin vieraskulttuurinen ihminen.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ja kuitenkin tutkimukset osoittavat, että maahanmuutajat ovat mahdollistaneet Ruotsin taloudellisen menestyksen.

Hemmetin etevää niputtaa suomalaiset, norjalaiset, tanskalaiset, aasialaiset ym. maahanmuuttajat samaan nippuun lukutaidottomien somalien, afghaanien ja muiden kanssa. Olet sinä melkoinen ope.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hemmetin etevää niputtaa suomalaiset, norjalaiset, tanskalaiset, aasialaiset ym. maahanmuuttajat samaan nippuun lukutaidottomien somalien, afghaanien ja muiden kanssa. Olet sinä melkoinen ope.
Kaikenlisäksi on rasistista kirjoittaa maahanmuuttajista kuin he eivät olisi ihmisiä. Ihmiset ovat mahdollistaneet Ruotsin menestyksen. Ihan kaikki ihmiset tasavertaisesti.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Vastaanottokeskuksessa töitä tehnyt tutkija: "Ymmärrän, että pää leviää – menneisyys on hirveä eikä tulevaisuudessa näy mitään" - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Sijoittaminen kylpylähotelliin ja kotikärryllinen rahaa naaman eteen. Josko sillä oikenee? (Ei oikene.)

IL-Kysely: Enemmistö suomalaisista kaipaa nyt kovaa maahanmuuttopolitiikkaa - selvä muutos aiempaan | m.iltalehti.fi

Jos demoktaattisesti Suomen kansa päättäisi, olisi meillä aika paljon nykyistä kovemmat keinot käytössä pakolaispolitiikassa. 80% kannattaa suljettuja keskuksia. Tosta voi laskea, että kaikki muut paitsi vihr+vas äänestäjät ja osa heistäkin.

Tässä kansassa on vielä toivoa. Harmillisesti yksikään puolue ei ole kansansa arvoinen.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea


Hienoa että ymmärrystä kuupan leviämiselle löytyy. Ikäni katsonut kotikulmieni elämää ja sielläkin on...

Elämänpiiri on kapea, sillä heillä ei ole minkäänlaista jäsenyyttä suomalaiseen yhteiskuntaan. Tekemistä on äärimmäisen vähän ja voi kysyä, onko tekeminen oikeasti mielekästä
.

Jostain syystä siellä ei kuitenkaan kasva terroristeja.


Lisää viihdykettä vokkeihin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Tätä aihetta on tutkittu aika paljon erilaisten suljettujen laitosten tiimoilta ja aina tulos on sama, isot laitokset ilman järkevää tekemistä vain pahentavat tilannetta. Vankilat eivät "paranna" rikollisia, lastensuojelulaitokset harvoin auttavat huostaanotettua. Olen työskennellyt pitkään lastensuojelun parissa ja tunnen kohtuu hyvin lastensuojelulaitosten arjen ja voin allekirjoittaa tutkijan mielipiteet.

Rahan antaminen turvapaikanhakijoille ei ole ratkaisu vaan prosessin nopeuttaminen, pienempien asuinyksiköiden luominen ja järkevän tekemisen tarjoaminen. Tässä mallissa rahalle saataisiin paljon parempi vastinen nykysysteemiin verrattuna. Nyt valtio käytännössä ostaa majoituspalveluita mahdollisimman halvalla ja unohtaa tämän jälkeen nämä ihmiset.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
***

Helsinki lisää laittomasti maassa olevien palveluita, jos Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnassa tiistaina hyväksytty esitys menee läpi myöhemmässä päätöksenteossa. Helsingin Sanomien (linkki alla juttuun) mukaan he saisivat silloin samat palvelut kuin turvapaikanhakijat. Kyse on mm. merkittävistä parannuksista laittomasti maassa olevien terveydenhoitoon, mielenterveyspalveluihin sekä mahdollisuuteen saada oikeudellista apua.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta haluaa selvittää, kuinka hyvin laittomasti maassa oleville henkilöille myönnetyn toimeentulotuen määrä vastaa todellista tarvetta.

Helsinki lisäämässä merkittävästi paperittomien maahanmuuttajien palveluita – ”Haluamme tietää, keitä kaduillamme liikkuu” - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Näkemykseni on, että jos ehdotus muuttuu päätökseksi, ollaan haastavassa tilanteessa. Vaikea on saada ketään laittomasti maassa olevaa henkilöä maasta ulos, kun Suomesta saa terveydenhoidon, oikeusapua sekä toimeentulotukea (jonka määrä lienee alhaisempi). Maailmalta tai lähtömaasta kun ei saa mitään ilmaiseksi.

Jos Migri ja oikeus on päätynyt useiden eri prosessien jälkeen siihen, että henkilölle ei ole syytä myöntää turvapaikkaa, koska hän ei ole sen tarpeessa, Suomen vetovoimaa laittomasti maahan jääneiden keskuudessa tulisi vähentää, ei lisätä.

Mutta voidaan myös perustellusti kysyä, onko Suomen velvollisuus auttaa monin eri tavoin niitäkin ihmisiä, jotka eivät turvapaikkaa tarvitse. Jos näin olisi, miksi emme lopettaisi kokonaan turvapaikkakäsittelyä, ja jakaisi väliaikaisia oleskelulupia. Tätähän* on vasemmisto, rkp ja vihreät esittäneetkin.

= Tarkennuksena se, että tilapäinen oleskelulupa on heidän mukaansa inhimillinen vaihtoehto pakkokäännytyksille.


Tämähän on äärimmäisen typerää mutta jos nyt jotain hyvää pitää etsiä niin muu Suomi voittaa. Paperittomat ja hylsyn saavat siirtyy todennäköisesti melko nopeasti Helsinkiin keitaan äärelle.



Tätä aihetta on tutkittu aika paljon erilaisten suljettujen laitosten tiimoilta ja aina tulos on sama, isot laitokset ilman järkevää tekemistä vain pahentavat tilannetta. Vankilat eivät "paranna" rikollisia, lastensuojelulaitokset harvoin auttavat huostaanotettua. Olen työskennellyt pitkään lastensuojelun parissa ja tunnen kohtuu hyvin lastensuojelulaitosten arjen ja voin allekirjoittaa tutkijan mielipiteet.

Rahan antaminen turvapaikanhakijoille ei ole ratkaisu vaan prosessin nopeuttaminen, pienempien asuinyksiköiden luominen ja järkevän tekemisen tarjoaminen. Tässä mallissa rahalle saataisiin paljon parempi vastinen nykysysteemiin verrattuna. Nyt valtio käytännössä ostaa majoituspalveluita mahdollisimman halvalla ja unohtaa tämän jälkeen nämä ihmiset.


Yksikään Suomen vokki ei ole suljettu laitos mutta silti tuntuu päät leviävän? Pienemmät asumisyksiköt olisi varmasti kivoja, tälläisillä määrillä Suomessa kuitenkin mahdottomia. Onneksi pääministeri sentään antoi oman kotinsa. Valtio taitaa antaa rahaa muuhunkin kuin pelkkään majoituspalveluun? Miten ahneet ja pakolaisia hyväksi käyttävät yritykset ja "hyväntekijät" näitä käyttävät onkin sitten ihan toinen juttu.
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tätä aihetta on tutkittu aika paljon erilaisten suljettujen laitosten tiimoilta ja aina tulos on sama, isot laitokset ilman järkevää tekemistä vain pahentavat tilannetta.

Ongelma on se, että ihmiset, jotka ovat jo lähtökohtaisesti tulleet tänne vain ja ainoastaan aiheuttamaan hämmennystä, eivät muuta ajatusmaailmaansa. Olivatpa olosuhteet vaikka sitten mitä. Heillä on missio ja sitä missiota ohjaa vahva usko omaan tekemiseen. He ovat oikeassa, vääräuskoiset länkkärit joutavat kadotukseen.

Sitten jos puhutaan pienemmistä, joskin vakavista rikoksista (mm. raiskaus), on ihmisen mielen oltava jo lähtökohtaisesti vinksahtanut, jos tekemisen puute saa raiskaamaan. En siis usko, että mielekäs tekeminen heitäkään auttaa. Ihmisperse on ihmisperse.

Itse tulkitsen tällaiset ulostulot tahalliseksi sumutukseksi, jolla pyritään peittelemään todellista ongelmaa: Tiettyjen tulokkaiden halukkuutta sopeutua yhteiskuntaamme. Lainaanpa loppuun erästä poliitikkoa:

-Täytyy tietysti kertoa pelisäännöt kaikille Suomeen tulijoille. Meillä on täällä oma suomalainen yhteiskuntamalli. Siihen kuuluu naisten kunnioittaminen ja laillinen elämänmeno muutoinkin. Mitään tällaista sortamista tai väkivaltaa ei hyväksytä. Näihin äärimmäisyysilmiöihinkin tulee puuttua.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ongelma on se, että ihmiset, jotka ovat jo lähtökohtaisesti tulleet tänne vain ja ainoastaan aiheuttamaan hämmennystä, eivät muuta ajatusmaailmaansa. Olivatpa olosuhteet vaikka sitten mitä. Heillä on missio ja sitä missiota ohjaa vahva usko omaan tekemiseen. He ovat oikeassa, vääräuskoiset länkkärit joutavat kadotukseen.

Sitten jos puhutaan pienemmistä, joskin vakavista rikoksista (mm. raiskaus), on ihmisen mielen oltava jo lähtökohtaisesti vinksahtanut, jos tekemisen puute saa raiskaamaan. En siis usko, että mielekäs tekeminen heitäkään auttaa. Ihmisperse on ihmisperse.

Itse tulkitsen tällaiset ulostulot tahalliseksi sumutukseksi, jolla pyritään peittelemään todellista ongelmaa. Tiettyjen tulokkaiden halukkuutta sopeutua yhteiskuntaamme. Lainaanpa loppuun erästä poliitikkoa:

-Täytyy tietysti kertoa pelisäännöt kaikille Suomeen tulijoille. Meillä on täällä oma suomalainen yhteiskuntamalli. Siihen kuuluu naisten kunnioittaminen ja laillinen elämänmeno muutoinkin. Mitään tällaista sortamista tai väkivaltaa ei hyväksytä. Näihin äärimmäisyysilmiöihinkin tulee puuttua.

Tarkoitatko, että kaikki turvapaikanhakijat ovat ihmisperseitä?

Jos turvapaikanhakija tekee vakavan rikoksen, esim. raiskaa, turvapaikkahakuprosessi pitäisi keskeytyä välittömästi ja hakija poistaa maasta. Jos turvapaikanhakija on passiivinen, eikä osoita halua kotoutumiseen, hänet pitäisi sijoittaa suljetumpaan paikkaan. Sen sijaan aktiivisille ja oppimishaluisille pitäisi pystyä tarjoamaan nykyistä enemmän mielekästä tekemistä, koulutusta jne. Ja me voimme kunnioittaa maahantulijoiden kulttuuria, ilman että sallitaan esim. naisten alistamista tai väkivaltaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös