Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 261 632
  • 28 700

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eivät he tarvitse rahaa, koska on kauppoja, joista voi noutaa tavaraa halutessaan. Kiinnijääminen ei ole ongelma, koska sillä ei ole mitään merkitystä, etenkään karkoituspäätöksen saaneille. Helsingissä on jo kauppakeskuksia, joissa nämä turvapaikanhakijat ja heidän tekemänsä näpistykset/ varkaudet ovat suuri ongelma. Toki kaikki ne lukuisat kuukausittain tapahtuvat ovat yksittäistapauksia, koska myös suomalainen näpistää, tosin prosentuaalisesti huomattavasti vähemmän.

Nuo somalinuorten jengit, joissa pyörii kyllä muitakin kansallisuuksia mukana, ovat olleet jo pidemmän aika ongelma, joista ei saisi ilmeisesti myöskään puhua. Toivon, ettei teistä kukaan joudu näitä kohtaamaan, koska se käytös voi yllättää ja pistää ajattelemaan, mitä tapahtuu tämän kehityskaaren päässä. Vanhemmilla ei mitään käsitystä kuinka näitä nuoria tulisi kasvattaa, yhteiskunta ei rasisimin pelossaan uskalla tai voi puuttua ongelmiin ja nuoret käyttävät tilannetta hyväkseen.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Luotettavat pikkulinnut lauloivat, että Irakin suurlähetystö Helsingissä on 10.10. lopettanut passien myöntämisen toistaiseksi.
Onnea sitten vain palautuksille.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Yrittänyttä ei laiteta...

"Suurin osa ikätestiin päätyneistä turvapaikanhakijoista paljastuu aikuisiksi"

"Maahanmuuttoviraston mukaan vajaat 70 prosenttia tänä vuonna tehdyistä ikätesteistä on paljastanut turvapaikanhakijan aikuiseksi, toisin kuin hakija on ikänsä ilmoittanut"

http://yle.fi/uutiset/3-9238660
 
AL: Tamperelainen asunnoton Vesa, 44, kysyy, miksi suljettavia vastaanottokeskuksia ei avata asunnottomille

Olihan tuo hyvä kysymys. Että miksi suomalaisille ei hoideta asuntoa ja ruokaa, niille jotka sitä todella tarvitsevat. Mutta maahantulijoille kyllä järjestyy.
Ehkä siinä ei ole kansalaisuudella väliä, vaan maahantulijat ovat tehneet asioita oikein, kun taas asunnottomat ovat tehneet asioita väärin tai on ollut huonoa tuuria. Suomessa kuitenkin on 6000-7000 henkilöä vailla asuntoa, ja 420 perhettä joilla ei ole asuntoa. Luin iltapäivälehden sivuilta.
Kallistahan se olisi hoitaa asunnottomien asiat kuntoon. En tiedä olisiko tämä laskelma sinne päinkään, mutta esim. 7000 asunnotonta kertaa 10000 euroa vuodessa olisi 70 miljoonaa vuodessa. Mutta eihän se näin yksinkertaista ole.

On se raakaa peliä, kun paikanhakijoille järjestetään vastaanottokeskuksia, mutta Suomen kodittomille ei järjestetä vastaanottoa vaan ovet suljetaan. No, onhan sitä pienempää toimintaa ja yömajoitusta suomalaisille. Päivät joutuu ajelemaan metrolla ja istuskelemaan kauppakeskuksissa tai puistonpenkillä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
AL: Tamperelainen asunnoton Vesa, 44, kysyy, miksi suljettavia vastaanottokeskuksia ei avata asunnottomille

Olihan tuo hyvä kysymys. Että miksi suomalaisille ei hoideta asuntoa ja ruokaa, niille jotka sitä todella tarvitsevat. Mutta maahantulijoille kyllä järjestyy.
Valtio taitaa kustantaa lähes kaiken tässä pakolaistouhussa ja siinä saattaa VOK-kunta jäädä jopa voitolle joissakin tapauksissa. Asunnottomien huolehtiminen taitaa taas olla kunnan vastuulla, joten ihmekös jos ei niin paljon napostele.
Eikä asunnottomien hoidolla saa niin hyvin irtopisteitä kerättyä ja sehän saattaisi johtaa siihen, että Suomen asunnottomat raahaisivat itsensä siihen kuntaan, joka näin tekisi.
Rähjäisiä pummeja, hyi hyi! Eihän se sovi.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomella oli varaa majoittaa 35000 irakilaista joista suurin osa oli turistimatkalla mutta 7000 Suomen kansalaista on vailla asuntoa. Jumalauta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Suomella oli varaa majoittaa 35000 irakilaista joista suurin osa oli turistimatkalla mutta 7000 Suomen kansalaista on vailla asuntoa. Jumalauta.

Meidän pitää auttaa. Meillä on varaa ottaa vieläkin enemmän sanoi myös KOK minesteri Mykkänen. Kyllähän tämä on ihan sietämätöntä, leikkauslista tuloverollisille ja omille kansalaisille paisuu loputtomiin ja tämä on vain ihan ok. Asioita ei kuulemma voi tai siis saa verrata. Vaikka mikähän se valtion perustuslaillinen olemassaolon tarkoitus onkaan?

Kuten Orpo sanoi, niin tämä on lisäbudjetti ja ei ole mistään pois. Kuinka idiootteja ihmiset ovat jos tuon uskovat?

Tuo Oulunkylän/Malmin joukko oli nyt myös pahoinpidellyt yhden henkilön Tapanilassa.
 

Carlos

Jäsen
Ikätestit henkensä edestä paenneille turvapaikanhakijoille ovat hirvittävää rasismia. Sitäpaitsi on naurettavaa uutisoida tällaista, koska 70% turviksista pilaa aivan suotta 30% maineen.

Niin, ja sitäpaitsi suomalaisetkin valehtelevat ikänsä. Alle 18-vuotiaat anniskeluun liittyen väittävät usein olevansa yli 18, ja yli 30-vuotiaat naiset väittävät usein olevansa nuorempia. Ja jotkut taas haukkuvat jopa itseään mummoiksi alkane 25v. iästä, joka on hirvittävää rasismia.

Miksei kukaan muuten ole vielä puuttunut Suomessa rehottavaan todella pahaan piilorasismiin? Esimerkiksi eilen kuulin autossa biisin nimeltä "Valkoista kohinaa", olisiko ollut Mikael Gabriel tai jotain. Siis ihan järkyttävän rasistista tekstiä. Itse asiassa kaikki värit pitäisi kieltää, ne ovat piilorasismia. Eikä tilalle voi myöskään ottaa mustavalkoista, koska se vasta pahaa rasismia onkin. Ei. Värit pitää kieltää KOKONAAN. Kaikki. Myös musta ja valkoinen, ja harmaan eri sävyt.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Miksei kukaan muuten ole vielä puuttunut Suomessa rehottavaan todella pahaan piilorasismiin? Esimerkiksi eilen kuulin autossa biisin nimeltä "Valkoista kohinaa", olisiko ollut Mikael Gabriel tai jotain.

Ja tällä rasismilla on pitkä historia, jos mietitään Veronika Honkasalon tyyliä mukaillen, niin miettikää perinteistä laulua "Pieni nokipoika". Siinä on selvä rasistinen viite ja vieläpä lapsityövoimaa samassa laulussa, ja niin vain on tällä rajulla viestillä aivopesty tämän autistisen maan lapsia jo useiden sukupolvien ajan.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Mites täällä palstalla kaikkien suvakkien mielestä tämä homma on mennyt, kun nuo muslimielintasopakolaiset toivotettiin Sipilän ja muiden toimesta avosylin tänne? Tunnen muutamia frendejä, jotka ei saa nukutuksi noiden eläimien takia. Pitävät vitunmoista jyskettä kaikki yöt, ja jos ilmoitat asiasta mitään muutosta tai halua tällaiseen ei ole.

Joukkoraiskauksia jatkuvasti jne. Vieläkö oli jonkun mielestä hyvä veto, että omaa lasta ei tietyillä seuduilla uskalla enää laskea yksin ulos???

edit: Ja edelleen, kaikki _hädässä_ olevat syyrialaiset ja muut erikseen..
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Luojan kiitos pääsin hölmölästä suhteelliseen järkevään maahan, jossa veneet työnnetään takaisin vesille, jos joku yrittää ilman viisumia rantautua. Tosin ei tänne moni haluakkaan, kun sosiaaliturvaa ei ole. Pakko tehdä töitä jos haluaa elää muualla kuin katuojassa. Lisäksi oman maan kansalaisia suositaan häpeilemättä ja ulkomaalaisilla on tarkat säännöt millä tässä maassa voi elää pidempään.

En ajatellut ihan heti tulla takaisin Suomeen, kun meno siellä on niin surullista paskaa. Kelitkin on mukavan lämpimät täällä, tosin välillä on sadellut hieman, mutta kyllä sen kestää kun oikein pinnistää.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Facebookissa toimivan Suomen/Turun Kurdit -sivuston mukaan neljä Suomesta turvapaikkaa hakenutta kurdimiestä kuoli perjantaina Irakin Kirkukissa pommi-iskussa.

Kurdisivuston mukaan miehet saapuivat Suomeen vuonna 2015 ja anoivat turvapaikkaa. He saivat kielteisen päätöksen ja palasivat viime keväänä. Kolme heistä tuli Suomeen yksin, yksi tuli perheensä kanssa.

Sivuston mukaan kuolleiden joukossa on myös Kirkkonummen vastaanottokeskuksessa asuvan kurdimiehen isä. Hän sai kielteisen turvapaikkapäätöksen viime viikolla, mutta on edelleen Suomessa.

Kurdisivusto: Neljä Suomesta käännytettyä kurdia kuoli Kirkukissa - Kotimaa - Turun Sanomat
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin? Ei terrori-iskut ole syy turvapaikkaan. Tuolla perusteella kaikkien maiden kansalaiset joissa terrori-iskut ovat yleisiä saisivat turvapaikan, miksei sitten esim. ranskalaisetkin.
Tää uutinen nyt sattui sopimaan hyvin agendaan, Suomi on rasistinen valtio, kun lähettää hädänalaisia kuolemaan omaan kotimaahansa. Pakkoko se on lähteä toreille maleksimaan parhaaseen pommitusaikaan?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanaharkka yltyi pahoinpitelyksi vastaanottokeskuksen lähistöllä Forssassa

"Rikoskomisario Riku Vihtilän mukaan henkilöt eivät saaneet pahoja vammoja. Sanaharkan aluksi paikalla oli ollut muutamia henkilöitä. Seurueet olivat ryhtyneet huutelemaan toisilleen ja paikalla oli toistakymmentä henkilöä.

Poliisi ei ota kantaa, oliko kahakassa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoita.
Tilanne on poliisin mukaan ohi, eikä forssalaisten tarvitse olla huolissaan.
– Yksittäinen kohtaaminen Forssan yössä, kuvailee Vihtilä."


Haastattelussa: Forssan nahistelija

Tämän haastattelun perusteella tilanne oli kuitenkin se, että siellä otti pari kantaväestön naista turpaansa ja maassa makaavakin sai vielä nyrkkiä ja toinen vyönsolkea. Haastattelun perusteella mitään syytä tälle ei ollut, vaan nämä pakolaiset sattuivat vain heidän kohdalle ja yhtäkkiä sitten jo alkoi nyrkkiä tullakin.

Ja kyllä. Näihin tulee suhtautua epäilyksellä, koska tarkempaa infoa ei ole, mutta eipä tämä enää yllättäisi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Poliisi ei ota kantaa, oliko kahakassa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoita.
Tilanne on poliisin mukaan ohi, eikä forssalaisten tarvitse olla huolissaan.
– Yksittäinen kohtaaminen Forssan yössä, kuvailee Vihtilä."
.

Tämä on osa vastausta kysymykseen "kuka rakensi MV-lehden (ja muut vastaavat paskamediat)"

Laajempi vastaus: Sen loi (suurelta osin) suomalainen valtamedia ja viranomaiset omalla toiminnallaan, jos ko. tapauksessa oli osallisena turvapaikanhakijoita niin se kannattaa kertoa heti koska se tieto tulee esiin joka tapauksessa, tämänkaltainen peittely vaan aiheuttaa vitutusta.

Kun tulee näitä uutisia joiden taustoja ei näy valtamedioissa, jengi menee hakemaan tietoa muista lähteistä. Kun esim. Hesari pistää jutun nettiin joukkoraiskauksesta ja paria tuntia myöhemmin editoi uutisesta epäillyjen tuntomerkit niin aika moni alkaa ihmettelemään että miksi näin. Nii-i.

Saatanan tunarit. Paras tapa tuhota MV:t jne. on vetää niiltä matto alta ja kertoa asiat oikeilla nimillä.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Saatanan tunarit. Paras tapa tuhota MV:t jne. on vetää niiltä matto alta ja kertoa asiat oikeilla nimillä.

Hyvin kirjoitettu teksti. Tätä lainaamani lausetta itsekkin olen aikalailla yrittänyt selittää, en ole osannut pukea sitä noin hienosti sanoiksi. Juuri hyvin pitkälti se porukka, joka haluaa tuhota MV:n olemassaolon, lukee sitä YLE:ä, mutta joka klikkaus "omaan" uutiseen sataa MV:n laariin. Paradoksaalista.

Sitä on itse melko neutraali tässäkin asiassa, koska mielestäni YLE & MV on kummatkin lähinnä yhtä perseestä. Tosin MV:n lukeminen ei sinänsä yllätä minua pätkääkään, niin kauan kuin media on pää pensaassa, toisin sanoen "poissa silmistä, poissa mielestä". Sen olen silti huomannut, että jos kyseenalaistat esim. juuri YLE:n toimia hiemankin vasemmistohenkisessä porukassa, (tätä siis itseltäni löytyy) olet heti "natsifasistipersu" joka lukee vain MV:tä. Sivistävää ja erittäin suvaitsevaista, eikö? No, onneksi mikään ei enää yllätä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Hyvin kirjoitettu teksti. Tätä lainaamani lausetta itsekkin olen aikalailla yrittänyt selittää, en ole osannut pukea sitä noin hienosti sanoiksi. Juuri hyvin pitkälti se porukka, joka haluaa tuhota MV:n olemassaolon, lukee sitä YLE:ä, mutta joka klikkaus "omaan" uutiseen sataa MV:n laariin. Paradoksaalista.

Sitä on itse melko neutraali tässäkin asiassa, koska mielestäni YLE & MV on kummatkin lähinnä yhtä perseestä. Tosin MV:n lukeminen ei sinänsä yllätä minua pätkääkään, niin kauan kuin media on pää pensaassa, toisin sanoen "poissa silmistä, poissa mielestä". Sen olen silti huomannut, että jos kyseenalaistat esim. juuri YLE:n toimia hiemankin vasemmistohenkisessä porukassa, (tätä siis itseltäni löytyy) olet heti "natsifasistipersu" joka lukee vain MV:tä. Sivistävää ja erittäin suvaitsevaista, eikö? No, onneksi mikään ei enää yllätä.

Jos Yle ja MV-lehti ovat mielestäsi yhtä perseestä kertoo se enemmän sinusta kuin kummastakaan näistä medioista. Ylen tehtävä ei ole uutisoida yksittäisiä turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia vaan maalata hieman isompaa kuvaa koko tilanteesta. Mamukriittiset roturealistit löytävät kyllä mieleistään luettavaa vaihtoehtomedioiden tarjonnasta ihan riittävästi, ei siihen Yleä tarvita.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Irak kielsi kaiken alkoholin
"Irakin parlamentti on kieltänyt
alkoholin tuonnin, valmistamisen ja
myynnin. Täydellinen alkoholikielto on
vaikutusvaltaisten uskonnollisten
ryhmien mieleen."

lähde: Sivu 131/1 | Yle Teksti-TV | yle.fi

Toivottavasti tämä ei lisää haluja lähteä Irakista kohti Eurooppaa.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
maalata hieman isompaa kuvaa koko tilanteesta.
Avaatko tätä "isoa kuvaa" hieman lisää? Et kai tosissaan väitä, että Yle on puolueeton media? Ylen hiljaiselo asiaan johtuu siis siitä, että niiden tehtävä ei ole uutisoida yksittäisiä turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia? Onnittelut, tuota selitystä en ole vielä kuullutkaan. Ne siis oikeasti funtsii siellä tilanteen selvittyä: " jaa, ei me tota niinq uutisoida, se olikin vaan yksittäinen maahanmuuttajan rikos"

...Ja jos joku ärsyttää, niin sanojen pistäminen toisen suuhun ja yksittäisen sanan irroitus pönkittääkseen omaa agendaa. Minun "lähinnä yhtä perseestä" muuttuikin "yhtä perseestä" sinun tekstissäsi. Luetaan ne kirjoitukset.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Avaatko tätä "isoa kuvaa" hieman lisää? Et kai tosissaan väitä, että Yle on puolueeton media? Ylen hiljaiselo asiaan johtuu siis siitä, että niiden tehtävä ei ole uutisoida yksittäisiä turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia? Onnittelut, tuota selitystä en ole vielä kuullutkaan. Ne siis oikeasti funtsii siellä tilanteen selvittyä: " jaa, ei me tota niinq uutisoida, se olikin vaan yksittäinen maahanmuuttajan rikos"

...Ja jos joku ärsyttää, niin sanojen pistäminen toisen suuhun ja yksittäisen sanan irroitus pönkittääkseen omaa agendaa. Minun "lähinnä yhtä perseestä" muuttuikin "yhtä perseestä" sinun tekstissäsi. Luetaan ne kirjoitukset.

Se iso kuva tarkoittaa turvapaikkapolitiikan käsittelyä. Tarkoitatko että Yle ei ole puolueeton media koska sen välittämä kuva turvapaikanhakijoista tai Suomen harjoittamasta turvapaikkapolitiikasta ei vastaa sinun maailmankuvaasi? Mistä Ylen hiljaiselosta sinä nyt kirjoitat? Et ole tainnut juurikaan esimerkiksi A-studioita katsoa jos olet sitä mieltä että Yle olisi viettänyt hiljaiseloa turvapaikanhakijoita koskevassa uutisoinnissa. Oletko oikeasti sitä mieltä että Ylen pitäisi uutisoida kaikki turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset? Jos olet niin sinulla ei ole mitään käsitystä Ylen tehtävistä.

Maahanmuuttoviraston avoin shekki | MOT | TV | Areena | yle.fi Onko tämä sinun mielestäsi osa Ylen harjoittamaa hiljaiseloa?
 
Viimeksi muokattu:

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mistä Ylen hiljaiselosta sinä nyt kirjoitat? Et ole tainnut juurikaan esimerkiksi A-studioita katsoa jos olet sitä mieltä että Yle olisi viettänyt hiljaiseloa

Tähän on todella helppo vastata: Hiljaiseloa, jossa unohdetaan/pyyhitään/ei haluta kertoa negatiivinen uutinen, tai vaihtoehtoisesti kerrotaan uutinen, mutta unohdetaan/pyyhitään/ei haluta kertoa uhrin etninen tausta, koska se ei vastaa omaa tarkoitusperää, mikä on jo lauseena järjetön, kun puhutaan mediasta. Nyt sain tosin kuulla, ettei niistä pidäkkään uutisoida, koska ne ovat yksittäisiä rikoksia.

Vastaatko vielä kysymykseeni, onko Yle mielestäsi puolueeton media?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös