Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 269 167
  • 28 700

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kaikkiko? Näissä kannattaa aina säilyttää suhteellisuudentaju. Esimerkiksi on tilastollisesti todennäköisempää, että satunnaisesti valittu persukansanedustaja syyllistyy rikokseen (mikäli ei kansanedustaja paranna tapojaan) kuin satunnaisesti valittu suomessa asuva somalialaistaustainen. Ja persujenkin rikokset kohdistuvat meihin suomalaisiin.

Suhteellisuudentaju on paikallaan. Ja nyt tapahtunut äärimmäisen valitettava tappokin on - niin, kaikkihan eivät tätä sanaa ymmärrä - yksittäistapaus. Vastaavia ei ole, onneksi ja toistaiseksi. Mutta uusia voi tulla jo sen takia, että Suomeen tulleiden mukana on paljon muitakin henkilöitä, kuin ns. oikeita turvapaikanhakijoita.

Palaan edelleen median näkemyksiin. IL (linkki alla) julkaisi tilaston turvapaikanhakijoiden ja muiden tekemistä rikoksista. Turvapaikanhakijat muodostavat noin 0.58 prosenttia Suomen väkiluvusta, joten jos tarkastellaan rikoksia suhteellisesti, heidän osuutensa olisi suhteessa muihin kustakin rikostyypistä noin 0.58 prosenttia.

Mutta syystä tai toisesta Iltalehti jätti osan vakavista rikoksista kokonaan raportoimatta. Helsingin Sanomien (linkki alla) mukaan henkirikoksen yrityksiä on poliisin tietojen mukaan tapahtunut aiemminkin tänä vuonna. Poliisihallituksen mukaan turvapaikanhakijoiden epäillään syyllistyneen tammi–elokuussa viiteen tapon yritykseen.

Oli Iltalehden peittely turvapaikanhakijoiden henkirikosten yrityksistä tahallista tai tahatonta ("rivi putosi vahingossa pois"), se heittää taas kerran varjon suomalaisen median kyvylle säilyttää turvapaikkaa koskevissa asioissa suhteellisuudentaju ja objetiivisuus.


Kajaanin henkirikosepäily on hyvin poikkeuksellinen – HS selvitti turvapaikanhakijoiden yleisimmät rikokset | Turvapaikanhakijat | HS
IL selvitti: Näistä rikoksista turvapaikanhakijoita epäillään - tuoreet luvut
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmaan riippuu siitä, onko "maahanmuuttokriittisyys" teon motiivina. Samaan tapaanhan ilmoitetaan uskonnollisesti motivoituneessa rikollisuudessa ja terrorissa, että tekijä oli "muslimiterroristi" tai "kiihkokristitty". En tunne tapausta, mutta toimittaja lienee olettanut, että poliisin kimppuun käynti miekoin ja veitsin oli jonkinlainen protesti sille, että Suomessa on tätä nykyä jonkun verran ulkomaalaisia. En tiedä, miten veitsimiehet olivat ajatelleet teon muuttavan tilannetta.
Joo tiedän kyllä, että taustoja kerrotaan jos liittyvät jotenkiin tehtyyn rikokseen. Toimittaja ei ainakaan viitsinyt mitenkään selittää, mistä oli tälläisen olettamuksen tehnyt. Miehiähän siis oltiin menossa puhuttamaan kadulla liittyen miesten entisiin rikoksiin. Ilmeisesti ainakin kännissä ja ties missä muissa aineissa olivat sitten hyökänneet poliisien kimppuun.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jokainen tapaus on liikaa, jokainen rikos lisää tänne on rikollinen lisää tänne ja niitä ei kannata tänne tuoda. Omia ongelmia on aivan liikaa, emme tarvitse lisää. Loppuviimein on kysyttävä, että mitä hyötyä tästä on Suomelle. Toki saamme joukon ns hyviä maahanmuuttajia, jotka arvostavat maatamme ja mahdollisuutta asettua tänne sekä sopeutuvat kulttuurimme ja työllistyvät. Mutta valtaosa ei tule näin mitä todennäköisimmin (huom! kunnes toisin todistetaan) tekemään. Maahanmuutto pitäisi olla täysin kontrolloitua ja tarpeeseen perustuvaa, jossa olisi ehdoton exit-reitti niille jotka eivät tänne sopeudu. Mutta nyt se on epäkontrolloitua ja vastikkeetonta tänne tuleville - nyt kai se on jo selvää kun on viimein myönnetty että ei täältä ketään ulos tai pois toimentulotuilta saada, vaikka kielteinen päätös heilahtaisikin.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Loppuviimein on kysyttävä, että mitä hyötyä tästä on Suomelle.
No hei hyvä fiilis kun jeesataan riittää,
saadaan kato kiva sädekehä toho pään yläpuolelle.
Turha ajatella mitenkää todellisuuden kautta maahanmuuttoa, mieluummin mikämikä-maan kautta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maahanmuutto pitäisi olla täysin kontrolloitua ja tarpeeseen perustuvaa, jossa olisi ehdoton exit-reitti niille jotka eivät tänne sopeudu. Mutta nyt se on epäkontrolloitua ja vastikkeetonta tänne tuleville - nyt kai se on jo selvää kun on viimein myönnetty että ei täältä ketään ulos tai pois toimentulotuilta saada, vaikka kielteinen päätös heilahtaisikin.

Niin. Pitäisi erottaa tässä tohinassa nyt se kaikkein olennaisin; Suomi tarvitsee maahanmuuttoa väestön huoltosuhteen vuoksi mutta nyt meillä on vain turvapaikan/oleskelupaikan hakijoita vokit täynnä. Näistä vokkilaisista tuskin saadaan kovinkaan paljon rehellistä työvoimaa.

Sen sijaan me tarvitaan ahkeria ja päättäväisiä työntekijöitä ketkä nimenomaan haluaa duunia ja vakaat olot maassa missä ei öyhötetä uskonto ennen järkeä- menolla. Ideaaleja tapauksia on 40v perheelliset miehet kenellä ei ole mitään nuoruuden fantasioita ja se ihka oikea perhe mukana täällä on paras motivaattori pysytellä pois pahoilta teiltä. Näiden miesten vaimot ovat perheenkasvattajia ja varmasti haluavat lapsistaan samanlaisia. Lapset kasvavat länsimaisen valtion kulttuurissa missä sallitaan omat uskonnolliset menot ilman että ne alkavat määrätä niin valtion kuin yksilön suuntaa& oikeuksia. @Cobol on puhunut 3000-4000 määrästä vuosittain mutta tällaisia tapauksia, missä tuodaan kokonaisia motivoituneita perheitä, voidaan ottaa mun mielestä tuplamäärä. Alusta lähtien selväksi ettei täällä ole sama meno kuin Lähi-Idässä ja saa olla muslimi jos on tottelee maan lakeja. Muussa tapauksessa voi olla muslimi muualla. Sama muuten pätee kaikkiin uskontoihin, muslimit siksi esillä koska niitä tuolla makoilee vokit täynnä tänäänkin.

Sen sijaan nämä 'vaarassa' olevat nuoret miehet ovat aikalailla riskikamaa niin tuottavan työnteon kuin sisäisen turvallisuuden kannalta. Annetaan niille kaikille(ketkä siis saa turvapaikan, hylsyt ulostetaan tietysti) oleskelulupa 6-12kk maassa ja tuolloin uusi katsaus lähtöpaikan tilanteeseen. Tänä aikana ruokitaan, vaatetetaan ja opetetaan niitä länsimaisella opetustavalla, aikuis- ja ammattiopintoja. Alat olisivat niitä missä valtio näkee tarvetta tulevaisuudessa työntekijöille suuressa määrin. Kieltäytyjät = lupa perutaan ja hylsyjonoon. Rikoksista sama juttu. Jos 12kk päästä lähtöpaikan tilanne sama, päätetään opetus suorittaa loppuun asti. Tuet ehdottomaan minimiin tänä aikana, nykyinen opintotuki riittää kun saavat kuitenkin kston ja safkan valtiolta. Valmistuneet työllistetään julkiselle ja yksityiselle hakevia tuetaan yhtiöiden verohelpotuksilla. Kansalaisuuden hakukelpoisuus näillä ketkä tähän suostuvat 5v tästä eteenpäin mahdollista mikäli verot maksetaan ja rätöksiä ei tehdä.

Tehokkaasti saataisiin huonot omenat pois systeemistä ja Suomen maine hyvänä 'turismi'- kohteena muokkautuisi kunnolla. Voisi myös olla melko lailla kannattavampaa kuin se, että nämä 'jahdatut' makaa vokeissa. Vaatisi tosin pakkopalautuksia mihin ei tämän maan vihervassarit ikinä suostu ja osa emmakareista pitäisi tätäkin jonain orjuutuksena.
 

Carlos

Jäsen
Suurin osa ei kuitenkaan raiskaa, tapa tai pahoinpitele. Ei voida siis sanoa, että olisi kyseessä olisi trendi. Vasta kun yli puolet turvapaikanhakijoista on syyllistynyt jonkinlaiseen rikokseen, voidaan ehkä varovaisesti puhua trendistä.

Onko oikein että jos yli puolet jostain ihmisryhmästä on rikollisia, niin sitten KOKO sen ihmisryhmän pitää kärsiä??? Häh? Ei todellakaan. Jokaiselle pitää antaa mahdollisuus tehdä rikoksia ihan itse, ja sittenkin kyseessä on yksittäistapauksia. Kyllä suomalaisetkin ainakin joskus kiroilevat kännipäissään, jopa ihan tahallaan - joka on raskauttava asianhaara.

Eilen tuli jossain muuten vastaan juttu tästä jostain afganistanilais-naisesta, joka oli täällä eronnut miehestään ja nyt hakee turvapaikkaa. Muuten en ota juttuun kantaa, mutta ko. naisen mukaan mies oli uhannut heittää naisen naamalle happoa. Mikä on heidän kulttuurissaan ihan täysin normaali ja yhteiskunnallisesti hyväksyttävä keino pistää nainen ns. ojennukseen. Tämä on sitä oikeaa kulttuurin rikkautta, näitä lisää.

Minä olen muuten aina ihmetellyt että mistä v-tusta ne vuohenrakastajat aina kaivavat sitä suolahappoa tai rikkihappoa? Onko niillä sitä kotona ihan varta vasten jos tulee "tarve"? Siis ojentaa naista, tai liuottaa joku ei-toivottu henkilö kokonaan kylpyammeessa? Vai voiko sitä oikeasti käyttää johonkin hyödylliseen, noin niinkun normaalissa ihmiselämässä?
 
Eikös se ole ihan sama, oliko tappaja mamu vai kanttis.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Voisihan tuo olla, että on juuri sattunut sopivasti tälle päivälle. Sen sijaan se ihmetyttää, miksi mainitaan maahanmuuttokriittisyys? Ja pahoinpitely, missä mainitaan uhrin etninen tausta, joka on tapahtunut ties milloin.
Pitäsköhän nykyään Siwankin aseellisesti ryöstäneestä miehestä mainita, että mies oli tiettävästi maahanmuuttokriittinen.

Maahanmuuttokriittisyydellä ei sinänsä ole mitään merkitystä rikoksen uutisoinnissa. Onko sillä ollut sitten merkitystä pahoinpitelyn tuomiossa, en tiedä.

Vastaavasti voisi tietenkin onko epäiltyjen tappajien turvapaikanhakijan roolilla tai kansallisuudella mitään merkitystä? Noin ne vain uutisoivat.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onko oikein että jos yli puolet jostain ihmisryhmästä on rikollisia, niin sitten KOKO sen ihmisryhmän pitää kärsiä???

Kyllä minusta yli puolet olisi jo sangen hätkähdyttävä määrä, mutta tälläisiä osuuksia ei ymmärtääkseni olla edes lähellä vaan ylivoimainen valtaenemmistö humanitaarisista maahanmuuttajista tai turvapaikanhakijoista ei syyllisty rikoksiin. Tästä ymmärtäisin jopa tässä ketjussa vallitsevan täyden konsensuksen.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kenelle sillä on sitten väliä onko tappaja mamu vai kantis? Uhrille, läheisille, yhteiskunnalle?

Enlighten us.
Arvelen noiden tappajien tulleen noin kahdeksan EU-maan läpi tänne "turvaan", eli heidän ei pitäisi millään logiikalla edes oleskella maassamme. Turvapaikanhakijat tekeveät aivan mielettömästi rikoksia suhteutettuna lukumäärään. Lisäksi vain todella harva näistä on turvapaikkaan oikeutettuja. Tulevat kyllä Suomea kurjemmasta maasta. Kurjuus johtuu lähinnä siitä, että väestö tuolla muodostuu juuri vahvasti rikollisesta aineksesta.
Jos talossa on torakkaongelma, niin mitä se auttaa, että taloon tuodaan lisää torakoita? Tämä siis tähän "mutku suomalaisetkin tappaa...".
Näillä kavereilla ei ole mitään asiaa tähän maahan. Poliitikkojen löperyys maksaa meille ihan helvetisti. Jotkut maksavat hengellään. Lisäksi näiden paskiaisten ylläpito maksaa hurjasti. Ne rahat tulisi käyttää Syyrian lähialueiden pakolaisleireillä.
 
Viimeksi muokattu:

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Kyllä se on huolestuttavaa jos pakolaiset sanovat menevänsä ennemmin vankilaan kuin joutuvat karkoitetuksi ja se että tätä ryöstömurhaa on pelätty odottaa sekä epäilyt siitä ettei jää viimeiseksi.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Arvelen noiden tappajien tulleen noin kahdeksan EU-maan läpi tänne "turvaan", eli heidän ei pitäisi millään logiikalla edes oleskella maassamme. Turvapaikanhakijat tekeveät aivan mielettömästi rikoksia suhteutettuna lukumäärään. Lisäksi vain todella harva näistä on turvapaikkaan oikeutettuja. Tulevat kyllä Suomea kurjenmmasta maasta. Kurjuus johtuu lähinnä siitä, että väestö tuolla muodostuu juuri vahvasti rikollisesta aineksesta.
Jos talossa on torakkaongelma, niin mitä se auttaa, että taloon tuodaan lisää torakoita? Tämä siis tähän "mutku suomalaisetkin tappaa...".
Näillä kavereilla ei ole mitään asiaa tähän maahan. Poliitikkojen löperyys maksaa meille ihan helvetisti. Jotkut maksavat hengellään. Lisäksi näiden paskiaisten ylläpito maksaa hurjasti. Ne rahat tulisi käyttää Syyrian lähialueiden pakolaisleireillä.

Kiva kirjoitus. Toistan kysymykseni; kenelle sillä on merkitystä onko tappaja mamu vai kantis? Onko sillä merkitystä uhrille, läheisille tai yhteiskunnalle?
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@Kanerva Jos olisin uhrin omainen, kokisin tapon todella epäoikeudenmukaiseksi ja vältettävissä olleeksi tapaukseksi. Jos tänne muka turvaa hakemaan tulleet, ilmeisen perusteettomasti maassa olevat henkilöt tappavat, niin vituiksi on mennyt koko idea turvapaikasta. Noiden henkilöiden ei olisi pitänyt oleskella maassamme, he ovat aika varmaan tulleet Ruotsista.
Veriteko olisi siis estetty, jos Suomi olisi noudattanut omia lakejaan ja palauttanut heidät siihen turvalliseen maahan, josta he olivat tulossa. Mutta viranomaiset päättivät päästää nämä tappajat maahan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kiva kirjoitus. Toistan kysymykseni; kenelle sillä on merkitystä onko tappaja mamu vai kantis? Onko sillä merkitystä uhrille, läheisille tai yhteiskunnalle?

Kantiksille tällä on selkeästi merkitys. Ellet ole sattunut huomaamaan. Syitä on tässä ketjussa jo puitu aivan tarpeeksi. Ellet näe tätä niin se on toinen juttu. Uhrille tai omaisille ei varmasti niin merkitystä mutta yhteisölle todellakin. Yhteisö ollaan me kaikki muut. Tietty poislukien ne, jotka hyväksyvät ihmissalakuljetuken ja perusteettomat turvapaikanhakijat. Niitäkin ihmisiä on paljon. Ikävä kyllä.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
@Kanerva Jos olisin uhrin omainen, kokisin tapon todella epäoikeudenmukaiseksi ja vältettävissä olleeksi tapaukseksi. Jos tänne muka turvaa hakemaan tulleet, ilmeisen perusteettomasti maassa olevat henkilöt tappavat, niin vituiksi on mennyt koko idea turvapaikasta. Noiden henkilöiden ei olisi pitänyt oleskella maassamme, he ovat aika varmaan tulleet Ruotsista.
Veriteko olisi siis estetty, jos Suomi olisi noudattanut omia lakejaan ja palauttanut heidät siihen turvalliseen maahan, josta he olivat tulossa. Mutta viranomaiset päättivät päästää nämä tappajat maahan.

Sinä siis kokisit omaisena tapon vähemmän epäoikeudenmukaisena, jos omaisesi tappaja olisi ollut kantasuomalainen? Minusta hyvin omituinen logiikka. Yhtälailla rikos olisi ollut vältettävissä, jos mt-palvelut olisivat paremmalla tasolla, päihdehoito olisi paremmalla tasolla tai tekijä ei olisikaan ollut ehdonalaisessa.

Kantiksille tällä on selkeästi merkitys. Ellet ole sattunut huomaamaan. Syitä on tässä ketjussa jo puitu aivan tarpeeksi. Ellet näe tätä niin se on toinen juttu. Uhrille tai omaisille ei varmasti niin merkitystä mutta yhteisölle todellakin. Yhteisö ollaan me kaikki muut. Tietty poislukien ne, jotka hyväksyvät ihmissalakuljetuken ja perusteettomat turvapaikanhakijat. Niitäkin ihmisiä on paljon. Ikävä kyllä.

Kerro sitten näitä syitä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottakai sillä on merkitystä oliko tappaja "mamu" vai kantis. Vai voidaanko tässä tapauksessa puhua edes "mamuista", kun kyseessä oli turvapaikanhakija eikä varsinainen maahanmuuttaja. Eikös maahanmuuttaja tarkoita vähän enemmän pysyvää oleskelua, kun taas turvapaikanhakija saattaisi paperilla näyttää enemmän sellaiselta, joka on väliaikaisesti täällä kunnes tilanne lähtömaassa paranee. Noh, todellisuushan me kaikki tiedetään sen asian suhteen.

Ilman löysää pakolaispolitiikkaa ja unelmien haihattelua tuokin tyyppi olisi nyt elossa. Suomessa tapahtuu jo valmiiksi paljon henkirikoksia, joten miksi otamme tänne lisää ihmisiä, jotka tekevät niitä moninkertaisesti. Tietyissä rikosnimikkeissä jopa kymmeniä kertoja enemmän kantaväestöön nähden.
On aika tyhmää kaataa bensaa liekkeihin, jos yrittää sammuttaa paloa.

Toki nimimerkki Kanerva voi varmasti mennä kertomaan uhrin omaisille, että ei sillä ole väliä oliko tekijä pakolainen vai kantis. Kyllä kantikset murhaa, raiskaa, ryöstelee, pahoinpitelee jne. (Loppuun voi tietysti laittaa vakuutusmainoksistakin tutun pienen präntin *Mutta huomattavasti pakolaisia ja mamuja vähemmän useimmissa kategorioissa).
Ei se ihan kestävää kehitystä ole, että pakolaiset joita on muutama kymmentuhatta pystyy tekemään monessa rikosnimekkeessä jo kymmeniä prosentteja kaikista rikoksista. Verrokkina ihan vain 5,2 miljoonaa kantista. Hienoja suorituksia 30 000 vahvuiselta porukalta. Ei voi ainakaan sanoa, että se "Juostiin maailmankartalle".
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Kenelle sillä on sitten väliä onko tappaja mamu vai kantis? Uhrille, läheisille, yhteiskunnalle?

Enlighten us.
Kaikille, sillä koko rikos olisi jäänyt tapahtumatta, jos kyseiset turvapaikanhakijat eivät olisi olleet maassa.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Kiva kirjoitus. Toistan kysymykseni; kenelle sillä on merkitystä onko tappaja mamu vai kantis? Onko sillä merkitystä uhrille, läheisille tai yhteiskunnalle?
Älä leiki tyhmää. Jokainen matun tekemä rikos on täysin turha ja estettävissä oleva. Jos ei näitä "turvapaikanhakijoita" päästettäisi tänne, olisi turviksien tekemiä rikoksia tasan 0 kappaletta.
 
Älä leiki tyhmää. Jokainen matun tekemä rikos on täysin turha ja estettävissä oleva. Jos ei näitä "turvapaikanhakijoita" päästettäisi tänne, olisi turviksien tekemiä rikoksia tasan 0 kappaletta.
Voin jo kuvitella kuinka Tukholman satamassa suomalaiset käännytetään, ettemme lisäisi Ruotsin rikollisuutta. Piinkovaa ajatusten virtaa.

Sitä paitsi turvapaikanhakijoita ei tarvitse laittaa lainausmerkkeihin, näyttää typerältä.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Voin jo kuvitella kuinka Tukholman satamassa suomalaiset käännytetään, ettemme lisäisi Ruotsin rikollisuutta. Piinkovaa ajatusten virtaa.

Sitä paitsi turvapaikanhakijoita ei tarvitse laittaa lainausmerkkeihin, näyttää typerältä.

Ei kaltaisesi unelmoijat kyllä ymmärrä mitään vaikka kuinka yrittäisi rautalangasta vääntää. No se ei toki yllätä minua. On aika älyvapaata verrata suomalaisia näihin tänne tuleviin sopeutumiskyvyttömiin ja paperittomiin nuoriin miehiin. Lainausmerkkejä käytin siksi, koska suurin osa näistä maahantunkeutujista ei oikeasti ole mitään turvapaikanhakijoita, vaan elintasopakolaisia, joilla ei ole mitään asiaa olla Suomessa.


No onneksi ollaan sentään liigakarsinnoista samaa mieltä... ;)
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voin jo kuvitella kuinka Tukholman satamassa suomalaiset käännytetään, ettemme lisäisi Ruotsin rikollisuutta. Piinkovaa ajatusten virtaa.

Sitä paitsi turvapaikanhakijoita ei tarvitse laittaa lainausmerkkeihin, näyttää typerältä.
Niinno, pitäisi varmaan ensin huutaa asylumia kannelta. Sen jälkeen luultavasti kyllä käännyttäisivät, kenties nauraisivat vielä päälle, mutta ei kyllä siksi että suomalaiset lisäisivät Ruotsin rikollisuutta.

On muuten olemassa turvapaikanhakijoita ja "turvapaikanhakijoita". Täydellä pakalla varustetut ihmiset ymmärtävät kyllä eron.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös