Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 280 890
  • 28 700

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
En minä noin kirjoittanut, kysymys oli siitä kenen pitäisi joustaa, kenellä on siihen potentiaalisesti enemmän rahkeita. Joustolla taas tarkoitan ihan arkisia, helposti toteutettavissa olevia asioita koska niistä se integroituminen lähtee jos on lähteäkseen. Me emme luovu juuri mistään emmekä vajoa somalien tai kenenkään tasolle sillä, jos pienen paikkakunnan uimahallissa on vuoro pelkästään musliminaisille.

Ei kai tässä siitä vuorosta ole kyse, vaan siitä ettei siellä vuorolla osata käyttäytyä. Sitten kun perseilystä annetaan palaute, aletaan vinkua jostain laitosmiehestä. Pelkääkö somaliäijät, että suomalaiset laitosmiehet vie niiden naiset?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei kai tässä siitä vuorosta ole kyse, vaan siitä ettei siellä vuorolla osata käyttäytyä.

Joo, tiedän kyllä, mutta minä en ole kommentoinut tuota Lieksan tapausta yksityiskohtien tasolla juuri lainkaan vaan ottanut kantaa siihen pitäisikö joitakin erityisjärjestelyjä yleensä tehdä vaiko ei. Täällä on kuitenkin aika paljon ollut sellaista mielipidettä, että suomalaisten ei pitäisi tulla missään asiassa vastaan ja että pienetkin kädenojennukset sellaiseen suuntaan ovat integroitumisen vastaisia. Minä en usko tähän, ihmiset eivät sopeudu käskystä, ja suomalaisella yhteiskunnalla on kyllä varaa jonkunlaisiin kompromisseihin.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotouttamisen paremmuuksia vertaillessa täytyy tietysti muistaa se, että yhteiskunnat ovat rakenteiltaan ja toimintavoiltaan hyvin erilaisia ja että syyt siihen löytyvät enemmänkin historiasta kuin näistä päivänpolttavista retorisista kiistakapuloista. Esimerkiksi Kanada ja Usa ovat yhteiskuntina rakentuneet lähes täysin maahanmuuton ympärille ihan alusta alkaen, mikä näkyy tänäkin päivänä siinä että jokaikisellä jenkillä ja kanukilla on sukujuuria ulkomailla kun asioita hiukan kaivellaan, poikkeuksena tästä tietysti eskimot ja intiaanit ja kun tähän sitten lisätään se, että ko. maissa on ihan fyysisestikin ollut ja on edelleen hyvin paljon tilaa ihan toteuttaa itseään vrt. vaikka Suomi, niin mielestäni on ihan järkevä kysyä, ovatko nämä maat yleensäkään relevantteja vertailukohtia kotouttamisesta puhuttaessa? Minä en ole tästä varma.

Vastaavasti taas tässä keskustelussa paljon haukuttu suomalainen sosiaaliturva on aikanaan syntynyt todella suureen tarpeeseen ja se on jossakin mitassa tarpeen edelleen, jos esimerkiksi toimeentulotukea ei olisi, olisi tämä yhteiskunta huomattavasti turvattomampi kuin nyt ja kaduilla nähtäisiin aikamoisia murhenäytelmiä. Tuohan on se Jenkkilänkin b - puoli kuten moni varmasti tietää, alhainen sosiaaliturva näkyy mm. rikollisuutena ja pahana slummiutumisena, tämä puoli olisi tietysti hyvä muistaa ennen kuin amerikkalaista sosiaaliturvaa käytetään lyömäaseena Suomeen liittyvässä maahanmuuttopoliittisesssa keskustelussa. On helppo julistaa että mamut töihin ja lopetetaan hyysääminen, Amerikan malli käyttöön, mutta sitten pitäisi kyllä yhteiskuntaa muuttaa aika monellakin tavalla. Minä olen ehdottomasti sen puolella että mahdollisen nopeasti perehdytys käyntiin ja työelämään, mutta kyllä iso kysymys kuuluu että mitä ovat ne työt joihin mamuja tälläkin hetkellä perehdytettäisiin ja vieläpä niin, että seurauksena olisi pysyvämpi työpaikka. Joku kriittisemmin asioihin suhtautuva voisi ehkä avata tätä puolta, mitä ovat konkreettiset vaihtoehdot jotka olisivat käytössä?

Kaiken kaikkiaan koen, että liian helposti maahanmuuttajia lyödään kaikista tämän yhteiskunnan ongelmista ja vaaditaan mahdottomia, asioita jotka eivät toteudu kovinkaan hyvin suomalaistenkaan kohdalla.
Juuri siksi onkin hauskaa että tuota Amerikan mallia ylistivät tämän palstan vasurit.

Iso kysymys on todellakin mitkä ovat ne työt joihin mamuja perehdytettäisiin. Jos niitä ei ole on perehdytyskin melko turhaa. Tällöin lopputulemana on koneisto joka ei oikeastaan saa mitään aikaiseksi, eikä sillä ole kyllä siihen edes realistisia mahdollisuuksiakaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
IL-uutinen: "Turvapaikanhakijat avioituvat pikavauhtia suomalaisten kanssa"

Yllättävää. Monellakohan nykyistä turvapaikkapolitiikkaa puolustelevalla naisella on omat taka-ajatuksensa tässä asiassa? Tähtäimessä joko oma tulinen arabiprinssi tai rahaa vastaan solmittu avioliitto?

Toivottavasti naiset sitten pitävät huolta näistä uusista rakkaistaan. Valtion tehtävä sen ei pitäisi olla.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Raamattu sen sijaan on erittäin tasa-arvoinen eikä toivo mitään pahaa kenellekään..

13 "Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, 14 on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia, 15 tutkikaa asiaa ja selvittäkää se tarkoin. Jos käy ilmi, että sellainen iljettävä teko todella on tapahtunut, 16 teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa. 17 Kaikki sieltä saatu saalis on koottava keskelle toria. Sitten koko kaupunki samoin kuin kaikki saalis on poltettava kokonaisuhrina Herralle, teidän Jumalallenne. Sellainen kaupunki pysyköön ikuisesti rauniokasana; sitä ei saa enää koskaan rakentaa uudestaan. 18 Älkää kajotko mihinkään, mikä on julistettu Herralle kuuluvaksi uhriksi. Jos teette, kuten Herra on käskenyt, hän antaa vihansa lauhtua, hän säälii ja armahtaa teitä ja antaa teidän kasvaa suureksi kansaksi, kuten hän on teidän esi-isillenne vannonut. 19 Näin tapahtuu, jos tottelette Herraa, Jumalaanne, noudatatte kaikkia hänen käskyjään, jotka minä teille nyt annan, ja teette sitä, mikä Herran käskyn mukaan on oikein. (Muutama herkkupala alleviivattu)

Kun en itse usko kristittyjen jumalaan, enkä kyllä mihinkään muuhunkaan jumalaan, niin voidaanko tästä päätellä että sinun mielestäni minun oikea paikka olisi ruumisarkku?



Onneksi raamattu näkee naisen täysin tasa-arvoisena ihmisenä miehen kanssa. Tässä pari makupalaa:

Kolmas Mooseksen kirja:
1 Herra sanoi Moosekselle:
2 "Sano israelilaisille: Kun nainen on synnyttänyt pojan, hän on sen jälkeen seitsemän päivää epäpuhdas, samalla tavoin kuin kuukautisvuodon aikana. 3 Kahdeksantena päivänä pojan esinahka on leikattava. 4 Nainen pysyköön kotonaan vielä kolmekymmentäkolme päivää puhdistuakseen verenvuodosta. Hän ei saa koskea mihinkään, mikä on pyhää, eikä tulla pyhäkköön, ennen kuin hänen puhdistumisaikansa on kulunut umpeen. 5 Kun nainen on synnyttänyt tytön, hän on kaksi viikkoa epäpuhdas samalla tavoin kuin kuukautisvuodon aikana. Sen lisäksi hänen on odotettava verenvuodostaan epäpuhtaana vielä kuusikymmentäkuusi päivää, ja vasta sitten hän on puhdas.

1. Korinttolaiskirje 14. luku:
Olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua,
vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo. Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan
omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa

Toki tällä ei nyt ole mitään tekemistä minkään kanssa ja raamattu on ihan eri asia kuin koraani ja eihän kristityt nyt ketään tapa ja kaikkea. Juu, jatkakaa uimahalliepisodista. Hupaisaahan tätä on lukea!
En ole varma vaikka itseäni ihan uskiksena pidänkin, mutta eikös tossa ole joku juttu, että uusi testamentti ikään kuin syrjäytti ton vanhan testamentin?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hauskaa, että nimimerkit @kahden suunnan sentteri , @Alfred E Neuman ja @TosiFani hehkuttavat Usan ja Kanadan kotoutusta (ei pennin jeniä sossusta, ei kotoutussuunnitelmia, ei omia uimavuoroja jne, ei yksinäisiä miehiä turvapaikanhakijoiksi), mutta jos niitä samoja keinoja ehdotettaisiin Suomeen, saisivat kyseiset nimimerkit paskahalvauksen.

Teillä öyhöttäjillä on ikävä tapa käyttää superlatiivejä näissä yhteyksissä. En ole hehkuttanut USAn tai Kanadan kotoutusta, vastasin vaan yksinkertaiseen kysymykseen.

Minusta olisi hienoa, jos Suomessakin siirryttäisiin passiivisesta kotouttamisesta aktiiviseen. Maahanmuuttajat töihin, vaikka pienemmällä palkalla. Yrittämisen esteitä pitäisi purkaa rajulla kädellä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Minusta olisi hienoa, jos Suomessakin siirryttäisiin passiivisesta kotouttamisesta aktiiviseen. Maahanmuuttajat töihin, vaikka pienemmällä palkalla. Yrittämisen esteitä pitäisi purkaa rajulla kädellä.

Ja lopettaa puhuminen kotouttamisesta ja alkaa kotoutumisesta. Kotoutettava ei voi vain odottaa sen tapahtuvan. Kaikki lähtee yksilöstä itsestään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja lopettaa puhuminen kotouttamisesta ja alkaa kotoutumisesta. Kotoutettava ei voi vain odottaa sen tapahtuvan. Kaikki lähtee yksilöstä itsestään.

Yksilön motivaatio on tärkein tekijä kotoutumisessa, mutta yhteiskunnan myöskään ei kannata asettaa maahanmuuttajaa mahdottaman tilanteen eteen. Maassa maan tavalla on mahdoton lähtökohta monissa tilanteissa, maahanmuuttaja ei välttämättä pysty toteuttamaan hänelle näin asetettuja odotuksia.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Mielenkiinnosta kuulisin niitä perusteita, miksi maahanmuuttajat eivät voisi elää maassa maan tavalla? Ei meistä yksikään voisi mennä esim. Irakiin ja elää siellä, kuten me haluamme elää sivistysvaltiossa, meidän vain pitäisi sopeutua suurelta osin heidän tapoihinsa toimia. Sitä mitä maahanmuuttajat tekevät neljän seinän sisällä keskenään, onkin sitten oma juttunsa, eikä se meille kuulu eikä se kyllä edes 99% kansasta kiinnosta millään muotoa.

Lähtökohdat tälle paljon puhutulle kotouttamiselle ovat vain niin helvetin vaikeat. 90% ainakin miehiä, joista ehkä puolet (täysi arvio) valehtelee tulonsa perusteet, suuri osa ikänsä jne jne. Koulutus heillä on pääsääntöisesti tasoa esikoulu meillä, ei ole mitään kielitaitoa oman äidinkielensä lisäksi, suuri osa vieroksuu työtä, kuten heidän kulttuuriinsa se kuuluu. Olisin itse ainakin kotouttajan roolissa aika toivottoman tehtävän edessä, tehtävä vaatisi valtavasti rahaa ja aikaa, mutta kumpaakaan ei ole käytössä nyt. Esimerkiksi näitä Irakista tulleita on aika helppoa verrata romaneihin ja jokainen, joka tuntee tämän ryhmän paremmin, tietää ettei siellä ole tapahtunut moneen sukupolveen mitään kehitystä, eikä edes tule tapahtumaan. Jokunen hevoskauppias on aina joukossa, joka elää ilman rikoksia ja jopa ilman yhteiskunnan tukia, mutta 95% varmaan tästä ryhmästä elää 100% yhteiskunnan tuella ja on hyvin tyytyväinen rooliinsa.

Suomen pitäisi siirtyä malliin, jossa ei anneta tukia työkykyisille ilman jotain vastinetta. Onhan se kovaa tälle myös suomalaiselle ryhmälle työhaluttomia ja aiheuttaisi varmasti ongelmia, mutta pitkässä juoksussa moraalinen rapaantuminen todennäköisesti vähentyisi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiinnosta kuulisin niitä perusteita, miksi maahanmuuttajat eivät voisi elää maassa maan tavalla? Ei meistä yksikään voisi mennä esim. Irakiin ja elää siellä, kuten me haluamme elää sivistysvaltiossa, meidän vain pitäisi sopeutua suurelta osin heidän tapoihinsa toimia. Sitä mitä maahanmuuttajat tekevät neljän seinän sisällä keskenään, onkin sitten oma juttunsa, eikä se meille kuulu eikä se kyllä edes 99% kansasta kiinnosta millään muotoa...

Koska Suomi on sivistysvaltio, eikä vangitse tai telota ihmisiä heidän kulttuurinsa takia. Näissä keskusteluissa on aina tämä dilemma, maahanmuuttokriitikko haaveilee kritisoimansa yhteiskunnan toimintatapoja tänne. Suomessa annetaan aikaa sopeutumiseen, ei pakoteta ihmisiä mahdottomiin tilanteisiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos nyt satut yhtään muistamaan mitä valtamedia, viranomaiset, valtiovalta ja päättäjät (suvaitsevaiston nyökytellessä) lupailivat loppukesällä/syksyllä ihmissalakuljetuksen ja rajarikollisuuden ollessa kiihkeimmillään, niin silloin väitettiin ettei suomalaisten tarvitse muuttaa mitään tai sopeutua, vaan jatkaa kuten tähänkin saakka. Nyt te suvakit vaaditte suomalaisia joustamaan, koska unelmoitte jostain mamujen kotoutumisesta, joka ei todellakaan tule toteutumaan kuin korkeintaan yksittäistapauksina...

Miten me suvakit vaadimme suomalaisia joustamaan? Minkä tasoisista asioista puhutaan? Omista uintivuoroista?

Suurin osa Suomeen aikaisempina vuosina muuttaneista ihmisistä on kotoutunut Suomeen hyvin.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Maassa maan tavalla on mahdoton lähtökohta monissa tilanteissa, maahanmuuttaja ei välttämättä pysty toteuttamaan hänelle näin asetettuja odotuksia.

Mitähän tällaiset mahdottomat odotukset mahtavat olla, joita maahanmuuttajille ei tulisi asettaa?
 
Hauskaa, että nimimerkit @kahden suunnan sentteri , @Alfred E Neuman ja @TosiFani hehkuttavat Usan ja Kanadan kotoutusta (ei pennin jeniä sossusta, ei kotoutussuunnitelmia, ei omia uimavuoroja jne, ei yksinäisiä miehiä turvapaikanhakijoiksi), mutta jos niitä samoja keinoja ehdotettaisiin Suomeen, saisivat kyseiset nimimerkit paskahalvauksen.
Minä en ole puhunut USA:n kotouttamisesta mitään, olen vain todennut, ettei jenkkeihin muuttajan ole sopeuduttava mihinkään "maan tapoihin" vaan maan ja muiden julkishallintoyksiköiden lakeihin ja sääntöihin. Samalla tavalla siellä muslimit ovat vaatineet ja saaneet uimavuoroja, ja samalla tavalla siitä ympäristöään hieman kapeamman linssin läpi tutkailevat redneckit on pillastuneet kuin täällä.

Mielenkiinnosta kuulisin niitä perusteita, miksi maahanmuuttajat eivät voisi elää maassa maan tavalla?
Perusteeksi, miksi musliminainen ei voisi uida länsimaisessa uima-asussa, saati sitten miesten nähden, riittää ihan se, että musliminainen ei halua.

Ei meistä yksikään voisi mennä esim. Irakiin ja elää siellä, kuten me haluamme elää sivistysvaltiossa, meidän vain pitäisi sopeutua suurelta osin heidän tapoihinsa toimia.
Kas, kun juuri tämä on se erottava tekijä sivistysvaltion ja Irakin tai Venäjän tapaisen paskamaan välillä. Täällä meillä jokainen saa tehdä suunnilleen mitä lystää kunhan ei aiheuta tekemisellään haittaa muille. Irakissa aina joku auktoriteetti, on se sitten diktaattori, uskonnollinen johtaja, terroristi tai vieraan vallan asevoimat, määrää mitä saa tehdä.

Olisin itse ainakin kotouttajan roolissa aika toivottoman tehtävän edessä, tehtävä vaatisi valtavasti rahaa ja aikaa, mutta kumpaakaan ei ole käytössä nyt. Esimerkiksi näitä Irakista tulleita on aika helppoa verrata romaneihin ja jokainen, joka tuntee tämän ryhmän paremmin, tietää ettei siellä ole tapahtunut moneen sukupolveen mitään kehitystä, eikä edes tule tapahtumaan. Jokunen hevoskauppias on aina joukossa, joka elää ilman rikoksia ja jopa ilman yhteiskunnan tukia, mutta 95% varmaan tästä ryhmästä elää 100% yhteiskunnan tuella ja on hyvin tyytyväinen rooliinsa.
"Jokainen joka tuntee tämän ryhmän paremmin..." ja sitten vitunmoista mutuilua perään. Suomen mustalaisista työttömiä oli kymmenenkin vuotta sitten vain noin puolet (HS 22.6.2006). Sen jälkeen heidän koulumenestyksensä on vielä huomattavasti parantunut, opetushallituksen kolme vuotta sitten teettämän selvityksen mukaan 70% oppilaista suorittaa erinomaisesti, hyvin, tai tyydyttävästi, ja kommunikaatio romanivanhempien kanssa on ottanut niin suuria askelia eteenpäin että opetushallitus puhuu läpimurrosta romanien koulunkäynnin historiassa. Minä pidän ilmeisenä, että esim. Ylen mokutus(!) on ollut näiden kulttuurien lähentymisessä tärkeässä roolissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitähän tällaiset mahdottomat odotukset mahtavat olla, joita maahanmuuttajille ei tulisi asettaa?

Eiköhän ne liity kulttuurillisiin käytäntöhin ja tapoihin, tämä paljon puhuttu uintivuoro on hyvä esimerkki. Tässä kohtaa täytyy muistuttaa, että lakeja pitää noudattaa aina.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Länsimainen sivilisaatio on kyllä aika heikoissa kantimissa, jos joku ylimääräinen uintivuoro sen romahduttaa... Mitä se ketään haittaa jos homma toimii?
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Eiköhän ne liity kulttuurillisiin käytäntöhin ja tapoihin, tämä paljon puhuttu uintivuoro on hyvä esimerkki. Tässä kohtaa täytyy muistuttaa, että lakeja pitää noudattaa aina.

Lista jäi aika lyhyeksi, enkä minä oikein edes osaa yhdistää tuota uimavuoroasiaa "Maassa maan tavalla"- letkautukseen. Kiitos kuitenkin.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Länsimainen sivilisaatio on kyllä aika heikoissa kantimissa, jos joku ylimääräinen uintivuoro sen romahduttaa... Mitä se ketään haittaa jos homma toimii?

Tässä keskustelussa lienee ollut enemmänkin kyse siitä, että homma ei ole toiminut ja valvontakameroiden tallenteita on tutkinut väärää sukupuolta oleva henkilö.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Kiitos itsellesi panoksestasi keskusteluun, se jäi tosin aika lyhyeksi.

Eipä tuo sinun vastauksesi juuri antanut mahdollisuutta keskustelun syntymiselle. Syyhän on kuitenkin luonnolliseti kysyjässä, kun letkautuksellasi ei ole tuon kummempaa sisältöä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eipä tuo sinun vastauksesi juuri antanut mahdollisuutta keskustelun syntymiselle. Syyhän on kuitenkin luonnolliseti kysyjässä, kun letkautuksellasi ei ole tuon kummempaa sisältöä.

Ymmärrän täysin tämän, sinähän olet profiloitunut palstalla kirjoittajaksi, jolle maailma aukeaa vain konkretian kautta. Käsitteet kulttuuri ja tavat ovat varmasti liian abstrakteja sinulle, joten keskutelu niistä on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Suvaitsevaiset ovat olleet muuten aika hiljaa tuosta IS:n home coming-uutisesta. Mihin ovat jääneet hurmeiset puheet tuhosta, sodasta, hädästä, vainosta, ym..? Taitaa mennä saarnaaminen vaikeaksi, kun samaan aikaan fatserit nuoleskelee Baghdadin lentokentän lattioita onnessaan ja Akku Mannisen tyylikoulusta valmistuneet sotalapset heittävät yläfemmoja, kun turvallinen koti ja halvempi rööki odottaa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Länsimainen sivilisaatio on kyllä aika heikoissa kantimissa, jos joku ylimääräinen uintivuoro sen romahduttaa... Mitä se ketään haittaa jos homma toimii?

Mutta kun se ei toimi. Siitähän tässä on kyse, edelleen. Järjestetty on, mutta itse munasivat perseilyllään. Kun erityisjärjestelyt ei kelpaa, niin menköön yleisövuoroilla kuten muutkin tai ovat menemättä. Sen vaikeampaa tämä ei ole.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Ymmärrän täysin tämän, sinähän olet profiloitunut palstalla kirjoittajaksi, jolle maailma aukeaa vain konkretian kautta. Käsitteet kulttuuri ja tavat ovat varmasti liian abstrakteja sinulle, joten keskutelu niistä on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Ei suinkaan, Kysehän on vain siitä, että sinä et pystynyt tai suostunut kertomaan, mitä ovat ne mahdottomar odotukset ovat, joita maahanmuuttajille ei tule asettaa. Täytyykö tämä nyt tulkita niin, että muuten "maassa maan tavalla", mutta omat uimavuorot? Veikkaan kuitenkin, että näin ei ole, ja mielessäsi saattaa olla muitakin kulttuurillisiin tai uskonnollisiin perusteisiin pohjautuvia asioita, joiden kohdalla tulisi joustaa ja tehdä erityisjärjestelyjä. Tällaisten esimerkkien pohjalta sitä perään kuuluttamaasi keskustelua voisi kyllä syntyäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös